Top 5 guitar players

poruka: 150
|
čitano: 42.455
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

1. David Gilmour

2. Jimmi Hendrix

3. Frank Zappa

4. Tom Morello

5. Stevie Ray Vaughan

...and did I meantion David Gilmour? Namigiva

16 godina
protjeran
Top 5 guitar players

evo našao još jednog... dobrog

a evo i neki turčin, odsvirao pjesmu bolje nego steve vai u bilo kojoj live izvedbi pa čak i u orginalu..

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 7:14 (mindstorm).
17 godina
RE: Top 5 guitar players
mindstorm kaže...

rambo kupi električnu i uči svirat jer vidi se da imaš tek par mjeseci iskustva.. kad naučiš neku od satriania onda ovdje možeš filozofirat...

Znači netko je dobar gitarist kad nauči neku od Satriania i onda smije iznijeti svoje mišljenje u ovoj temi ? Iznenađen

Ja nit znam svirat njega niti to želim znati al svejedno mislim da mogu "filozofirati o gitaristima".

Tebi su takvi playeri najbolji, takvu svirku voliš, što ne znači da su oni ogledalo prema kojem se ocjenjuju drugi.

Eto malo filozofije.

Johnny Winter rulz Cool

I don't care, what the people are thinkin' I ain't drunk, I'm just drinkin'
16 godina
protjeran
mindstorm kaže...

rambo kupi električnu i uči svirat jer vidi se da imaš tek par mjeseci iskustva.. kad naučiš neku od satriania onda ovdje možeš filozofirat

da se radi neka realna ljestvica po kvaliteti sviranja od 1 do 100, young nebi bio dosljedan ni 70. mjeseta

a john petrucci ?

i njega treba svakako ovdje spomenuti, mada nikad nije naučio upotrijebiti mali prst i sa preostala 3 se ubraja negdje u prvih 20...

Spomenuo sam ja JP-a, i bas svaki put kad mu vidim onaj savijeni mali prst..... Takav gitarista, a da ne zna.

Rolling Stone 100 Greatest Guitarists, po meni lose slozeno.

69.

70. Van Halen

50. Pete Townshend

12.   Kurt Cobain (po meni 178)

96.   Angus Young 

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
neaktivan
Mentalist kaže...
mindstorm kaže...

rambo kupi električnu i uči svirat jer vidi se da imaš tek par mjeseci iskustva.. kad naučiš neku od satriania onda ovdje možeš filozofirat

da se radi neka realna ljestvica po kvaliteti sviranja od 1 do 100, young nebi bio dosljedan ni 70. mjeseta

a john petrucci ?

i njega treba svakako ovdje spomenuti, mada nikad nije naučio upotrijebiti mali prst i sa preostala 3 se ubraja negdje u prvih 20...

Spomenuo sam ja JP-a, i bas svaki put kad mu vidim onaj savijeni mali prst..... Takav gitarista, a da ne zna.

Rolling Stone 100 Greatest Guitarists, po meni lose slozeno.

69.

70. Van Halen

50. Pete Townshend

12.   Kurt Cobain (po meni 178)

96.   Angus Young 

ma šta loše, UŽAŠ

top 100 gitarista a nitko ne spominje Eric Johnson-a , Slash-a i Herman Li-a...

UŽAS

IRebic
17 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

evo jedno od dijela Eric Johnson-a, on je po meni uz Slash-a jedan od najboljih gitarista

IRebic
16 godina
protjeran
peraja kaže...
mindstorm kaže...

rambo kupi električnu i uči svirat jer vidi se da imaš tek par mjeseci iskustva.. kad naučiš neku od satriania onda ovdje možeš filozofirat...

Znači netko je dobar gitarist kad nauči neku od Satriania i onda smije iznijeti svoje mišljenje u ovoj temi ? Iznenađen

Ja nit znam svirat njega niti to želim znati al svejedno mislim da mogu "filozofirati o gitaristima".

Tebi su takvi playeri najbolji, takvu svirku voliš, što ne znači da su oni ogledalo prema kojem se ocjenjuju drugi.

Eto malo filozofije.

Johnny Winter rulz Cool

slažem se neka komentira ko šta želi, svatko ima svoj ukus, nisam ni ja "neki" ima mnog boljih lokalnih gitarista od mene

ali moram se bunit kad dođe neki "stallone" i gura younga u nebesa sa solažom koja je jadnija od ritma nekog Zeleta...

poštujem ja tog younga, mada mi malo ide na živce kad počne tapkati s onim svojim "nogicama", ali on je dugogodišnji gitarist i treba ga poštivat bez obzira što mu solaže ne vrijede pola one stvari

ali ist tako ga ne treba dizati negdje gdje niti ne približi...

i nije satriani ogledalo prema kom se ocijenjuju drugi, ali stvar je u tome da bi satriani bilo čiju solažu svirao bez po muke dok bi rijetki svirali neke njegove...

nemojte mislit da ja njega nabacivam na top1 zato što ga volim, ne, ne volim ga, ima mi možda 10 dobrih pjesmi, bolji mi je kirk hammet od njega po tom pitanju...

ali ja sam se pomirio da je on ( sa steve vai -om ) top 1, koliko god ne volim njihov stil...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 15:57 (mindstorm).
16 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

Izgleda da su neki potkupili novinare da ih se stavi pod top 100.

17 godina
Top 5 guitar players

Gitarista ima ko blata no uglavnom malo ih je odlicnih pa onda evo jedna takva izvedba od Yngwie Malmsteen.Smijeh

16 godina
protjeran
Bzik kaže...

Izgleda da su neki potkupili novinare da ih se stavi pod top 100.

kladim se da nisi ni gledao ljestvicu, več vidio iz posta 12 mjesto...

ova ljestvica bi imala manje greške ako bi se gledala po ujecaju na publiku... mada i tako nije..

da za post prije... yngwie je legenda, nema šta ...

samo kad bi ovaj guitar hero ili što je več malo realnije pretstavljao pjesme...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 16:39 (mindstorm).
17 godina
mindstorm kaže...
...

slažem se neka komentira ko šta želi, svatko ima svoj ukus, nisam ni ja "neki" ima mnog boljih lokalnih gitarista od mene

ali moram se bunit kad dođe neki "stallone" i gura younga u nebesa sa solažom koja je jadnija od ritma nekog Zeleta...

poštujem ja tog younga, mada mi malo ide na živce kad počne tapkati s onim svojim "nogicama", ali on je dugogodišnji gitarist i treba ga poštivat bez obzira što mu solaže ne vrijede pola one stvari

i nije satriani ogledalo prema kom se ocijenjuju drugi, ali stvar je u tome da bi satriani bilo čiju solažu svirao bez po muke dok bi rijetki svirali neke njegove...

nemojte mislit da ja njega nabacivam na top1 zato što ga volim, ne, ne volim ga, ima mi možda 10 dobrih pjesmi, bolji mi je kirk hammet od njega po tom pitanju...

ali ja sam se pomirio da je on ( sa steve vai -om ) top 1, koliko god ne volim njihov stil...

ACDC su mi izvrsni, ja osobno ih volim slušati, svatko angusa gleda drukčijim očima, istina da nije neki solaž-men, ali ima nešto drugo čim nadopunjuje taj svoj "nedostatak", inače ne bi bili toliko uspješni...nemoj mu zamjerit na tapkanju nogicama, čudan je to lik Namigiva

17 godina
rambox kaže...

Gitarista ima ko blata no uglavnom malo ih je odlicnih pa onda evo jedna takva izvedba od Yngwie Malmsteen.Smijeh

Jeste primjetili kakve ćevape ima, a kako dobro svira s njima ?Smijeh

16 godina
protjeran
peraja kaže...
rambox kaže...

Jeste primjetili kakve ćevape ima, a kako dobro svira s njima ?Smijeh

ma kralj... s tim čevapima, na svakoj ruci kila željeza, ona kosa mu ulazi u žice... ali ne hebe to njega, prži on i dalje ko lud..

17 godina
peraja kaže...
mindstorm kaže...
...

ACDC su mi izvrsni, ja osobno ih volim slušati, svatko angusa gleda drukčijim očima, istina da nije neki solaž-men, ali ima nešto drugo čim nadopunjuje taj svoj "nedostatak", inače ne bi bili toliko uspješni...nemoj mu zamjerit na tapkanju nogicama, čudan je to lik Namigiva

Meni je Agnus zapravo ultra simpatican tip originalan je na gitari ima svoj zvuk on dere po svoje ne mjenja se zakaj i bi. Takav je i cijeli AC/DC uglavnom oni su jedinstveni bez pardona a to kaj Agnus nije bas nekaj posebno na gitari nikog ne smeta uopce.Cool

16 godina
protjeran
Top 5 guitar players

SRV je dobar...

šta kažete na ovo, bend je svojevremeno bio na dosta kvalitetnom metal položaju, sad su u banani

ali solist im je sigorno među prvih 30...

ovo za AC/DC se slažem mada meni bend ne valja ništa ali.. mislim da je to bend koji još drži rekord s onim svojim milijonskim koncertom...

imaju svoj unikatan stil...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 17:23 (mindstorm).
17 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

Hej mindstorm, ne znam jel bilo ovo al evo ti jedan gitarist bolji nego Steve Vai al nemoj se previse napaliti... Belji se

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:25 (kooboora).
16 godina
protjeran
Top 5 guitar players

i šta bi to trebalo značit, ovaj tender znam i ja skoro cijeli, za pola godine znat ču cijeli...

uh jedva čekam, da i ja budem bolji od vai-a

misliš ako riba zna koju njegovu pjesmu da mu približi, nije mu ni do...

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 22:28 (mindstorm).
17 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

A što je sa shrederima?

orks is made for two thing' fighting and winnning we are going smash hummies who isten to folk
16 godina
protjeran
I.Kk kaže...

A što je sa shrederima?

gilbert je vrhunski....

mislim da je bio več spomenut...

ovo mi je odlična...

ovi su njjači:

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2010 23:21 (mindstorm).
17 godina
I.Kk kaže...

A što je sa shrederima?

Nemam poima zapravo kaj je s njima ak ti ih je zafalilo mozda evo ti onda jedan onak usput Joe Stump.Cool

16 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

da agnus nije baš nekaj na gitari bi on k....sviral u AC/DC

16 godina
protjeran
Bzik kaže...

dubokoumna rečenica !!!

17 godina
Bzik kaže...

Pa nije Agnusa niko primil nit zval u AC/DC on i buraz Malcolm su 1973 osnovali bend pa je tu onda sve sad jasno valjda.Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 0:44 (rambox).
16 godina
protjeran
Top 5 guitar players

dajte, pohvalite se gitarama....

ja svojima jesam.. budite fer..

nema veze ako je neka loša... šta i ja sam prije 2 god imao neku staggu, ali sam je prošle god  pri štimanju lansirao u pod...

sad neispravna stoji u kutu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 1:08 (mindstorm).
16 godina
Top 5 guitar players

1) Jimi Hendrix, The Jimi Hendrix Experience

“Can someone tell me why every musical list I see seems wrong if we’re talking about skill and only skill? don’t just pull off that popularity crap actually knoe your stuff before you post

Archetype

“This is insane 2? really, slash has some awesome sounds but it’s a very narrow sound whereas Jimi has such a variety of amazing catchy riffs.”

petoria

“Just adding to my other comment. Jimi Played because he loved to play that guitar. He didn’t play for the money he played because he has passion in what he did. Even Slash used Jimi’s style to play. Slash also uses that famous wah sound from Jimi in the famous GNR song Sweet Child O’ Mine. Look up on his Bio on wikipedia. He had quite an intresting life.”

ReekingHavok

read more comments on Jimi Hendrix, The Jimi Hendrix Experience

2) Slash

“I’VE NEVER HEARD A SOLO LIKE THE ONE HE PLAYED IN NOVEMBER RAIN, AND DON’T FORGET ABOUT ALL THOSE INTROS LIKE SWEET CHILD O’ MINE, WELCOME TO THE JUNGLE, PARADISE CITY, CIVIL WAR, ESTRANGED, ETC.”

“Slash, the best guitarist ever.”

CrazyBoyAdrian

“Amazing solos.. Jimi hendrix can’t do any of that”

Greenday3213

read more comments on Slash

3) Jimmy Page, Led Zeppelin

“greatest guitarist of all time. some say hendrix is the greatest, and i have to hand it to him, he deserves no less than 2nd greatest. but jimmy’s extremely wide diversity and unbeatable songwriting skills definitely earn him the place at the top”

“As a true musical virtuoso, Mr. Page has been a pioneer for all guitarists who have followed. The beauty and complexity of his compositions and performances produce an emotion in the listener emanating from the very depths of ones soul. Many guitarists have attempted to duplicate his sound but fail miserably. He and the other extremely talented members of Led Zeppelin composed and performed without limits. Jimmy Page is and probably always will be the greatest guitar player ever.”

“The greatest visionary of all time. I must concede that Hendrix was the pioneer, but Jimmy took it to its greatest dimensions.

sailor86

read more comments on Jimmy Page, Led Zeppelin

4) Synyster Gates, Avenged Sevenfold

“Great Riffs. Plays Guitar as clean as anyone right now.

“wow.. great! amazing!”

imasindra

“Synyster Gates(: The GOD at guitar solos. My favorite at their concerts, his solos. He’s got skill, a sweet guitar, and he’s in my favorite band. (:”

bruceee15

read more comments on Synyster Gates, Avenged Sevenfold

5) Kirk Hammett, Metallica

“He’s not the best, but man is he good. He’s definitely heavy metal, and can go insane with a guitar. If you’ve heard him play any of his better songs, you’ll know what I mean.”

“Master Of Puppets, find something that can beat it then come and say he shouldn’t be number 1”

Revolver

16 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

Mike McCready je isto tako extra,gitarista Pearl Jama!

16 godina
protjeran
Top 5 guitar players

hendrix i slash.....

di njih na top 1...

pa ima od njih boljih sigorno 40 gitarista... po čemu je slash tolko dobar gitarist? - po obradi godfathera, koju če svaki prosiječni gitarist odsvirat...

dajte ljudi nemojte stavljat nešto što "vi" volite na top jedan nego nešto što stvarno mislite da tamo pripada...

.. ja slušam metallicu, jazz i blues, i mozarta, po tome trebao bi kirka hammeta staviti na top1, a to ne radim nego stavljam satriania i vai-a kojima je muzika katastrofa i koju če rijetko kad i to one posebno prebrane staviti u cd-rom

šta hendrix svira s osiječajem... svira on s tripovima pa tako izgleda... di može izdrogirani mozak imat osiječaj za muziku? njega peru tripovi i nezna di je, žvače onu žvaku i rošta...

kad smo kod osiječaja evo ih: eric johnson, eric clapton, SRV, tommy emmanuel, santana.. to su gitaristi koji osiječaju gitaru

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 5:45 (mindstorm).
18 godina
neaktivan
Top 5 guitar players

I sam se intenzivno bavim glazbom, pa sam u više navrata znao sudjelovati u ovakvim raspravama.

Kao prvo, meni ovdje, kao i kod filma, nema nikakvog smisla raditi neke top-liste. Ne može se uspoređivati kruške i jabuke. Užasno mi ide na živce IMDB "top 250" na kojem je na hrpu zgurano 250 "najboljih filmova svih vremena". Iako se tu našlo gomila filmova koji IMO tu "titulu" nikako ne zaslužuju (dobro, o ukusima se ne raspravlja), još je veći problem što ne postoji nikakva kategorizacija. Kako se može uspoređivati nekakva drama, pa makar bila rađena prema remek-djelu od scenarija i sa vrhunskim dijalozima, sa nekim tehnički daleko zahtjevnim filmom (npr. iz klasičnog SF žanra). Drugim riječima, možda bi se i moglo raditi top-liste, ali jedino ako se pritom poštuju različite kategorije. Nema tu: ovo je bolje od ovog; nego, ovo spada u vrhunac svoje kategorije. Takva identična situacija je i kad je u pitanju glazba.

Back to the topic. Kad je riječ o gitaristima moderne glazbe 20-tog stoljeća, moji favoriti su bez ikakve sumnje:

-Mike Oldfield

-Ry Cooder

-Mark Knopfler

Ne mogu reći da imam široki ukus što se tiče glazbe (štoviše imam svoj točno zacrtani stil kojeg pratim, ali puno toga sam slušao, makar i "u prolazu"), no ova trojica su IMO apsolutno najtalentiraniji i najprepoznatiji u svojem radu, bez obzira na hrpu gitarista koji se daleko češće (neopravdano) glorificiraju, dok su ovi uvijek nekako na margini (premda ih se ipak relativno često spominje u ovakvim raspravama). Što se mene tiče; talent, kreativnost, originalnost, samodosljednost i povrh toga samoukost su uvijek ispred tehnike, "virtuoznosti", formalnog glazbenog obrazovanja, karizme, medijske eksponiranosti, fizičke pojave i tzv. cool faktora.

My 2 cents...

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.1.2010 9:59 (terhardp).
17 godina
neaktivan
mindstorm kaže...

ali ist tako ga ne treba dizati negdje gdje niti ne približi [...]

Ja nisam gurao Younga u nebesa, nego samo hoću da ljudi poštuju njegovo dijelo. Ima puno boljih gitarista od njega, ali nije ni Young za baciti. Ako misliš da ga treba poštivati, čemu onda OVAKAV komentar??? Sam sebi proturječiš.

mindstorm kaže...

dajte, pohvalite se gitarama....

ja svojima jesam.. budite fer..

nema veze ako je neka loša... šta i ja sam prije 2 god imao neku staggu, ali sam je prošle god  pri štimanju lansirao u pod...

sad neispravna stoji u kutu...

Postoji već tema o glazbenim instrumentima.

mindstorm kaže...

hendrix i slash.....

di njih na top 1...

pa ima od njih boljih sigorno 40 gitarista... po čemu je slash tolko dobar gitarist? - po obradi godfathera, koju če svaki prosiječni gitarist odsvirat...

dajte ljudi nemojte stavljat nešto što "vi" volite na top jedan nego nešto što stvarno mislite da tamo pripada...

.. ja slušam metallicu, jazz i blues, i mozarta, po tome trebao bi kirka hammeta staviti na top1, a to ne radim nego stavljam satriania i vai-a kojima je muzika katastrofa i koju če rijetko kad i to one posebno prebrane staviti u cd-rom

šta hendrix svira s osiječajem... svira on s tripovima pa tako izgleda... di može izdrogirani mozak imat osiječaj za muziku? njega peru tripovi i nezna di je, žvače onu žvaku i rošta...

kad smo kod osiječaja evo ih: eric johnson, eric clapton, SRV, tommy emmanuel, santana.. to su gitaristi koji osiječaju gitaru

A kako bi radili listu nego prema subjektivnom dojmu? Pa nismo mi glazbeni kritičari da možemo objektivno procjenjivati glazbu... A Hendrix ne samo da je bio majstor gitare (i još lefty) nego je on (uz Doorse) počeo prvi svirati psychadelic rock. Uz to je imao i izvrstan smisao za improvizaciju, a njegove pjesme su i dan danas poznate. A ako Hendrix nije svirao s osjećajem, onda nijedan gitarist ne svira s osjećajem. Dovoljno je vidjeti jedan njegov nastup da vidiš koliko ga glazba ponese.

Koga svrbi, taj se češe... ~~~ Pička, šolja, kurac
16 godina
neaktivan
rambox kaže...
Bzik kaže...

Pa nije Agnusa niko primil nit zval u AC/DC on i buraz Malcolm su 1973 osnovali bend pa je tu onda sve sad jasno valjda.Smijeh

he he pa to sam ja i moj brat;Namigivanije li neko reko na forumu idemo se malo svađat ,pa evo mislio sam malo bacit ulja na vatru.Ali nije mi jasna jedna stvar TOP 100  uglavno govori samo o gitaristima poslje šezdesetih koji su postali popularni(gitaristi,legende)većinom osamdesetih...

ali zar četrdesete, pedesete ali i prije nisu imale baš nikakve legende, a dobro se zna od kad gitara postoji?

inaće za Agnusa znam da je sviral gitaru još od svoje 5 g.i baš njegov nastup mi je nešt posebno,i kažem stil je stil koliko god šutjeli o tome.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice