al je teško to odsvirat... i metallica ima teže tapinge
al je teško to odsvirat... i metallica ima teže tapinge
Pa ajde odsviraj ak je tak lagano pa nam pokaži...
no coment svakako ali gitarist kao gitarist je u banani i ja 10 puta bolje sviram, daj, molim te kakve su to solaže?
E pa ako ocjenjuješ gitarista po tome koliko teške solaže zna odsvirati, jadan ti... Kreativnost i improvizacija nisu uopće bitni, samo da može odsvirati 10 tonova u sekundi.
Odsviraj mi
tappingom sa samo jednom rukom i još solo, pa ćemo vidjeti 'kakve su to solaže'.ha ha ha koji taping... nemoj se naljutit ali jel si ti upučen u sviranje gitare...
ovo bi netko ko nema pojim o gitari naučio u dv mjeseca...
Džoni Keš...
ha ha ha koji taping... nemoj se naljutit ali jel si ti upučen u sviranje gitare...
ovo bi netko ko nema pojim o gitari naučio u dv mjeseca...
Pa ako onaj ko nema pojma to može naučiti u dva mjeseca, onda guru gitare kao ti može za pet minuta.
Hajde, faco, nije teško uzet digitalac, gitaru, ukopčat u pojačalce i poslat na YT.
nemam digitalac....
raspitaj se malo među gitaristima kakav je taj gitarist iz ac/dc svatko če ti reč da je budala a ne gitarist...
nemora značit da je nešto teško ako samo brzo radi taping sa kažiprstim i srednjim...
to može svaka budala, gdje je tu tehnika, naglašavanje, uporaba ostalih prstiju ljeve ruke...
nemam digitalac....
raspitaj se malo među gitaristima kakav je taj gitarist iz ac/dc svatko če ti reč da je budala a ne gitarist...
nemora značit da je nešto teško ako samo brzo radi taping sa kažiprstim i srednjim...
to može svaka budala, gdje je tu tehnika, naglašavanje, uporaba ostalih prstiju ljeve ruke...
Daj ne mekeći nego čkomi! Nemaš ti dume, a ne digitalac.
Slušaj svoju Metallicu i ostale bendove za prištave kepce, a pravu muziku ostavi pravim audiofilima...
Pa ako ovo može svaka budala, onda se pitam šta si ti...
EDIT: tapping s prvim i drugim prstom na poljima udaljenima za 3 praga??? Jedino ako imaš prste duge 30 cm... Svoje znanje si dokazao ovom izjavom...
1. David Gilmour
2. Brian May
3. Mark Knopfler
4. BB King
5. Santana
Vecina se nece sloziti s ovim, ali ja jednostavno mislim da brzina sviranja nema nikakve veze s tim koliko je neki gitarist "dobar". Po meni je jedino vazno znati komponirati glazbu, i kao sto je slucaj kod Knopflera, znati savrseno improvizirati.
Slažem se u potpunosti!
Nisu mi jasni ovi "brzanci" (
).. Mislim svaka čast za skill, ali gdje je tu umjetnost i osjećaj?? Yngwie Melmsteen može prebirat prstima i brže od svjetlosti, ali to nikada neće bit ni do gležnja remek djelima nekih sporijih gitarista.
Meni je najjači David Gilmour, jbg zadrti sam obožavatelj Pink Floyd-a. 
EDIT: tapping s prvim i drugim prstom na poljima udaljenima za 3 praga??? Jedino ako imaš prste duge 30 cm... Svoje znanje si dokazao ovom izjavom...
al je teško lupat sa dva prsta po jedoj žici, mislim da to nikad neču moči... svaka mu čast zaslužio je na top 1 ove teme...
al je teško lupat sa dva prsta po jedoj žici, mislim da to nikad neču moči... svaka mu čast zaslužio je na top 1 ove teme...
Aj probaj slovkati kad čitaš moj post, vidim da ti je ovako preteško shvatiti što sam htio reći...
Uostalom, boli me šta ti misliš. Rekao si da je pjesma pljuga, ja sam rekao da ju odsviraš pa nam pokažeš kolika je pljuga, ti ne možeš pošto nemaš fotić (ni znanje) pa tvoje komentiranje nečije tehnike niti ne uzimam kao relevantno.
EDIT: dosta mi je prepucavanja, još ću i karton spušit...
...15.-og ima promociju novog albuma sa novim bendom Melodic Trip u Klubu Kulture u Križevcima, tako da cu ga napokon uzivo vidjet! 
Blago tebi, ja sam pogledao dosta njegovih filmića na youtubu i kojekakvim blogovima jerbo nisam imao prilike biti na jednoj od njegovih izvedbi i stvarno to bude j... svirka da nebudem prost, nadam se da će nastavit tako i u Križevcima...javi kakav je s tim novim bendom
.
Nemam jake ruke, umorio sam se brzo, ovo je nakon 15 minuta rada na Thunderstruck (nisam ultra gitarista, tek sam treci razred).
, samo jedom rukom (ostali snimci na mom youtube profilu, naka pederska pjesma, i Britney Spears su prve dvije pjesme na MTV-u nakon sto sam dobio TV-karticu, pa sam i snimio i stavio na Internet)
Nemam jake ruke, umorio sam se brzo, ovo je nakon 15 minuta rada na Thunderstruck (nisam ultra gitarista, tek sam treci razred).
Uploada se na Youtube.
svaka čast, kad ja nemam digitalac da mu dokažem kvalitetu younga
Čini mi se da niko nije spomenija Jimmy Page-a, meni osobno je jedan od najdražih uz Hendrix-a, Knopflera, Friedman-a (Megadeth) i kralja Death Metala Trey Azagthoth-a (Morbid Angel)!
Čini mi se da niko nije spomenija Jimmy Page-a, meni osobno je jedan od najdražih uz Hendrix-a, Knopflera, Friedman-a (Megadeth) i kralja Death Metala Trey Azagthoth-a (Morbid Angel)!
friendman nisam znao da je u megadeth-u, bio je prije u Cacophony (speed metal) skupa sa jason backerom, obadvoje su dobri... mada nije backeru do koljena
Nemas brige ne bu te niko popljuval sigurno mali je dobar itekak,
pa nemojte se svađat nema smisla svako nek napise koje gitariste voli ili slicno tom i nek okaci video ak oce. Pa ne vole svi iste gitaristicke pravce i stilove sviranja svako voli nekaj drugo i to je tak.
U Megadeth-u je još od R.I.P. albuma (1990)!
, samo jedom rukom (ostali snimci na mom youtube profilu, naka pederska pjesma, i Britney Spears su prve dvije pjesme na MTV-u nakon sto sam dobio TV-karticu, pa sam i snimio i stavio na Internet)
Daj, molim te, nemoj se brukat s takvim videima. Imaš više falševa nego točnih tonova. Ako ti misliš da je to dobro odsvirano, onda ne znam kako zvuči loše odsvirano... Naravno, uzimam u obzir i to da si to odsvirao nakon samo 15 minuta vježbe pa nisam ni očekivao bog zna što pošto mislim da bi i profi gitaristima trebalo vremena da to izvježbaju, ali brate, treba to tapkati skoro 5 minuta i još odsvirati respektabilni solo... Ti nisi svirao ni minutu... Ja vježbam tu pjesmu već nekih par mjeseci (doduše na akustičnoj pošto električne nemam) pa još uvijek ne mogu odsvirati cijelu pa se i meni činilo da nemam jake ruke jer nakon 5-6 ponavljanja više nisam mogao pratiti tempo.
Anyways, za 15 minuta vježbe je dosta dobro odsvirano, s time da pretpostavljam da si sam skidao pošto je onaj drugi dio tappinga mrvicu drugačiji nego original.
Uz to što nemaš digitalac, nemaš ti ni znanja. Možeš snimiti i s mobitelom, pa snađi se... Uostalom, već sam napisao da neću više komentirati pa ću odsada biti dosljedan toj tvrdnji.
A šta kažete za Erica Cleptona
Slash :D
Daj, molim te, nemoj se brukat s takvim videima. Imaš više falševa nego točnih tonova. Ako ti misliš da je to dobro odsvirano, onda ne znam kako zvuči loše odsvirano... Naravno, uzimam u obzir i to da si to odsvirao nakon samo 15 minuta vježbe pa nisam ni očekivao bog zna što pošto mislim da bi i profi gitaristima trebalo vremena da to izvježbaju, ali brate, treba to tapkati skoro 5 minuta i još odsvirati respektabilni solo... Ti nisi svirao ni minutu... Ja vježbam tu pjesmu već nekih par mjeseci (doduše na akustičnoj pošto električne nemam) pa još uvijek ne mogu odsvirati cijelu pa se i meni činilo da nemam jake ruke jer nakon 5-6 ponavljanja više nisam mogao pratiti tempo.
Anyways, za 15 minuta vježbe je dosta dobro odsvirano, s time da pretpostavljam da si sam skidao pošto je onaj drugi dio tappinga mrvicu drugačiji nego original.
Uz to što nemaš digitalac, nemaš ti ni znanja. Možeš snimiti i s mobitelom, pa snađi se... Uostalom, već sam napisao da neću više komentirati pa ću odsada biti dosljedan toj tvrdnji.
daj molim te i ti pričaš gluposti...
1.thunderstruck studio i live su 2 različita svijeta.
2.i ti si slušao metalce ko mulac pa si prešao na ozbiljniju muziku jelda ?ja bar jesam.
3.evo pogledaj si 5 minuta tappinga...
4.sviram od 95 pa znam šta brbljam.
Kolko sam vidio nema Randy Rhoadsa?
Kak ste njega izgubili?
Svako ima razlicite ukuse i samim tim i favorite!Sam mi jedan ide na zivce Carlos Santana,covjek isto svira od 70´.Neznam dali ste slusali jednog bosanca,tacnije tuzlaka Emir Hot,strasan je momak!Jede gitaru,sad trenutno svira sa Mike Terranom u Londonu....
rambo kupi električnu i uči svirat jer vidi se da imaš tek par mjeseci iskustva.. kad naučiš neku od satriania onda ovdje možeš filozofirat
da se radi neka realna ljestvica po kvaliteti sviranja od 1 do 100, young nebi bio dosljedan ni 70. mjeseta
a john petrucci ?
i njega treba svakako ovdje spomenuti, mada nikad nije naučio upotrijebiti mali prst i sa preostala 3 se ubraja negdje u prvih 20...
ljudi kakve imate gitare?
- washburn x40 series pro ( moja korisnička slika )
- ibanez gio
- ibanez RGT42MDX
- washburn Oscar Schmidt ( accoustic )
evo još jedan odličan gitarist sa odličnom tehnikom...