Čovjek pretpostavlja da je libido prosječnog muškarca osjetno intenzivniji od onog prosječne žene. S tim bih se složio, a mislim i većina ljudi.
Shodno tomu, smatra da taj podatak predstavlja valjan izgovor u slučaju muškarčevog preljuba dok žena pritom ne uživa isti "luksuz". S tim se ipak ne mogu složiti.
Ukoliko postoji nekakav implicitni dogovor glede uzajamne vjernosti (a u 9 od 10 slučajeva postoji), onda se tu radi o očitom kršenju dogovora. Bez obzira na biološke porive. Razum i moral trebaju uvijek imati prednost.
Otvorena veza se ovdje nameće kao prirodno rješenje navedene dileme.
Ne bih se složio ni sa valjanošću izgovora, a ni sa time da je muški libido intenzivniji od ženskog.
Prema mom iskustvu, ženski libido je dovoljno intenzivan da mi se, na primer, dešavalo da me, nakon što smo to veče već imali seks, devojka probudi oko 3 noću da bismo to opet radili, ili da nakon 3-4 orgazma želi još, da ni ne pominjem situacije kada me iznenada pozove da odmah dođem do nje jer je uzbuđena. Pri tom ne mogu da kažem da sam ja sad baš nešto toliko posebno pa da je zbog toga, naprosto, sve devojke sa kojima sam bio su imale prilično "zdrave" apetite po ovom pitanju. Žene, naravno, nisu stalno raspoložene za seks i nisu uvek raspoložene u isto vreme kad i mi, ali apsolutno ga žele koliko i mi, samo često znaju biti nešto sputanije vaspitanjem i strahom da će ispasti "nezasite ku**e", ako one budu inicirale kad god im se prohte.
Stoga mislim da ni jedna priča koja polazi od generalne razlike u jačini libida između polova ne stoji.