Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 314.331
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Teorije zavjere
Povoljni reketari.com kaže...

Kao Dr. psihijatar......

Ak si ti psihijatar onda sam ja psihijatar za psihijatre.
Izgleda da si si ubrizgao krivi koktel ljekova pa ti se mozak zaštopao.
Kad iz tebe izlazi riječ idiot to dosta govori i o samome tebi.
Upiši si u tražilicu, imaš puno linkova.
Why do doctors treat patients as idiots.
http://www.drmalpani.com/articles/why-do-doctors-treat-patients-as-idiots
Why Doctors are Idiots-http://www.naturalnews.com/022389_doctors_bad_medicine.html
Ako ti se ne sviđa nemoj posječivati temu.

17 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Ova gospođa je preminula dva tjedna nakon ove izjave.

Joan Rivers: Obama is gay, Michelle is a tranny

http://www.nydailynews.com/entertainment/gossip/joan-rivers-surprise-biopsy-cut-air-supply-source-article-1.1934178

The routine surgical procedure Joan Rivers was supposed to undergo turned deadly when a doctor

who arrived at the clinic with the legendary comic’s entourage performed an unplanned biopsy on her vocal cords,

a medical source who was briefed on the case told The News.

17 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Posto je dan cijepljenja moje kceri sve blizi,

Obiđi ili nazovi više različitih doktora ili nekih poliklinika pitaj da trebaš savjet u vezi cijepljenja , pa buš vidl.

12 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Ajmo teoreticari budite korisni sada za promjenu; 

Posto je dan cijepljenja moje kceri sve blizi, protivim se obavezi al pokusat cu kompromisom. 

Imam li pravo na odabir cjepiva? Recimo ne zelim Glaxosmithkline vec nekog drugog proizvodaca kod kojeg nisu zabiljezene te strasne nuspojave koje pedijatri ne priznaju i ograduju se od istih. 

Ne zelim npr koktel bolesti 5u1 vec bih rade da malu pikaju 5 puta. 

Kazu da je krajni rok za nuspojave 2 tjedna pa bi se cjepljenje obavljalo svaka 2 ili 3 tjedna.

Frend mi veli da mogu i kupit/platit cjepivo koje je kvalitetnije i nije za obicne smrtnike silovane od sustava.

Bojim se makar ne znam osobno nikog cije je dijete najebalo zbog cjepiva i aj, hvala bogu.

Neke stvari zelim saznat prije prvog odlaska pedijatru. 

I da, po mnogima je i ovo teorija zavjere al libo me. Chemtrailsi i slijetanja na Mjesec su nebitne stvari naspram ovog, kaj ne?

Naravno da možeš odabrati cjepivo ako to poštuje kalendar cjepljenja. 

5u1 se servira jer je jeftiniji i lakše se prati dal je dijete dobilo sva cjepiva, ali u masu slučajeva se cjepiva daju pojedinačno. Možeš čak i tražiti npr 3u1 cjepivo pa ostale bolesti docijepiti. Kombinacija MO-PA-RU ti je relativno sigurna kombinacija cjepiva. Cjepivo DTaP-lPV-Hib + hepatitis B(difterije, tetanusa, pertusisa, poliomijelitisa, haemophilusa influenzae tipa b) možeš razlomiti i tražiti da se cijepi samo DI-TE-PER (difterija, tetanus, pertusis) a onda ostalo docijepiti pojedinačno.

Otiđi ranije kod pedijatra i dogovori se s njim, pojedinačno cjepivo se mora naručiti, domovi zdravlja nemaju pojedinačna "na lageru" jer se kvare, ali se mogu naručiti besplatno ili za vrlo male novce(ovisno o vrsti cjepiva)

Ukoliko bi ti pedijatar radio probleme, svi znamo da neki doktori znaju biti gremlini, onda otiđi u HZJZ na odjel za prevenciju zaraznih bolesti i cijepljenje i tamo možeš kupiti/naručiti cjepivo. Ako se dogovoriš s njima čak možeš k njima dovesti dijete pa tamo cijepiti.

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
11 godina
Teorije zavjere

Poanta žive i aluminija u cjepivima i je zbog toga jer se kvare. Ma da treba i ne znam koliko para platit, prodat ću svoju drugu bebu (>moj pc) ak treba i kupit neko

cjepivo kak spada. Neko friško. 

Nije baš nešto s čim bih htio izmasirat pedijatricu prije prvog pregleda da nam još ne bi rekla kak "nemaju mjesta". 

Pričao sam sa svojom doktoricom i rekla je za staru koja je ´90 otišla u penziju da je tada govorila kako su cjepiva od 

Imunološkog zavoda vrhunska naspram ovog uvoznog sranja. 

Nažalost, Imunološkog Zavoda više nema. 

Prvi pregled je idući tjedan kad mala napuni mjesec dana a cjepljenje je sa dva mjeseca tak da imamo nešto vremena. 

Hvala na info 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
10 godina
protjeran
Teorije zavjere

Živa i aluminiji su poznati kao vrlo ljekoviti elementi za covjeka.Ko ce znat jednog dana mozda otkriju da je i osiromaseni uran ljekovit pa ce i njega staviti u cjepivo.Gdje bi drzava radila protiv svojih ovcica.

17 godina
moderator
Firef0X kaže...

Živa i aluminiji su poznati kao vrlo ljekoviti elementi za covjeka.Ko ce znat jednog dana mozda otkriju da je i osiromaseni uran ljekovit pa ce i njega staviti u cjepivo.Gdje bi drzava radila protiv svojih ovcica.

Gdje bi teorije zavjera bile bez svojih ovčica... Jednu od ključnih stvari koju teoretičari zavjera ignoriraju je - otrov je pitanje količine. Kad bi teoretičari zavjera doslovno radili ono što propovijedaju, onda ne bi ni vodu pili, jer i voda može biti smrtonosna.

PS upravo je smiješno da se živa još i dan danas spominje u kontekstu cjepiva, kad je izbačena iz svih (ili gotovo svih?) obveznih cjepiva. A pojavnost autizma od toga nije pala! Što će reći da za autizam živa u cjepivima nije bila odgovorna. Niti bi se zapravo moglo očekivati da bude odgovorna, jer je je bilo u vrlo maloj količini, te jer se radilo o etilnoj, a ne metilnoj živi (a etilna nije ni izdaleka opasna kao metilna). Al činjenice nisu bitne - bitno je samo sve one koji se ne slažu s vama nazivati državnim ovčicama.

Najsmješnije je što najlakovjernija, najnaivnija skupina ljudi (teoretičari zavjera) druge nazivaju državnim ovčicama.

10 godina
protjeran
Teorije zavjere

Jesil znao da je dovoljna jedna radioaktivna cestica da ude u pluca i izazove rak pluca.Neke tvari ne mjenjaju svoju toksicnost ma koliko kolicine bile male.Zar je toliko medicina zaostala da nemoze zamjeniti zivu i aluminij necim drugim ili jednostavno nece?Kapitalizam bi propao da nema ratova i zdravih ljudi.Beee beee.

17 godina
moderator
Firef0X kaže...

Jesil znao da je dovoljna jedna radioaktivna cestica da ude u pluca i izazove rak pluca.

Nisam. Odakle ti to? Kolika je učestalost takvog izazivanja raka? Koliko je ljudi dosad dobilo rak pluća od jedne radioaktivne čestice?

Firef0X kaže...

Neke tvari ne mjenjaju svoju toksicnost ma koliko kolicine bile male.

Zvuči apsurdno. Daj primjere. S dokazima.  Čak i da samo jedna radioaktivna čestica može izazvati rak pluća, zar ne bi bilo za očekivati da će dvije izazvati rak pluća u većem broju ljudi? Ako je to za očekivati, onda znači da nije istina da toksičnost tvari ne ovisi o količini.

Firef0X kaže...

Zar je toliko medicina zaostala da nemoze zamjeniti zivu

Ti ne shvaćaš baš hrvacki jezik? Žive više nema ni u jednom ili gotovo ni u jednom obveznom cjepivu.

A zbog čega su je uopće izbacili? Zbog paničara poput tebe. Ne zato što bi se bojali štetnosti jer bojazan nije ničim bila opravdana, nego zbog antivakcinaša koji su zbog žive dizali paniku. Sad im je problem jer više ne mogu kriviti živu u cjepivima (ali eto, i dalje ima tupavih ljudi koji i dalje pitaju za živu i nakon što im kažeš da žive više nema u cjepivima).

Firef0X kaže...

aluminij

U koliko obveznih cjepiva se nalazi aluminij? U kojoj količini?

Firef0X kaže...

Kapitalizam bi propao da nema ratova i zdravih ljudi.Beee beee.

Zbilja glupa stvar za reći. Da, Apple, Google i ini su jako uspješni baš zbog ratova.

17 godina
neaktivan
Firef0X kaže...

Jesil znao da je dovoljna jedna radioaktivna cestica da ude u pluca i izazove rak pluca.Neke tvari ne mjenjaju svoju toksicnost ma koliko kolicine bile male.Zar je toliko medicina zaostala da nemoze zamjeniti zivu i aluminij necim drugim ili jednostavno nece?Kapitalizam bi propao da nema ratova i zdravih ljudi.Beee beee.

Jesi li znao da si svakodnevno izlozen prirodnom radioaktivnom zracenju? Samim udisanjem zraka u sebe unosis radioaktivan element radon i to u dovoljnim kolicinama da ga se moze detektirati nasim instrumentima, a to je puno vise od jedne cestice. Kolicina zracenja koju je moguce detektirati nalazi se svugdje: u tlu, zraku, vodi, vegetaciji... I sve to je samo interna izlozenost zracenju (a sve prirodno). Kad u to ubrojis i eksternu izlozenost koja dolazi od kozmickog zracenja iz svemira, svi bi trebali pocrkati.

A pazi, to je samo prirodna izlozenost koja je posljedica prirodnih procesa kojima si okruzen.

Inace, toksicnost odreduje doza (sola dosis facit venenum Paracelusovo nacelo) te duljina izlozenosti toksicnoj tvari.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Firef0X kaže...

Jesi li znao da si svakodnevno izlozen prirodnom radioaktivnom zracenju? Samim udisanjem zraka u sebe unosis radioaktivan element radon i to u dovoljnim kolicinama da ga se moze detektirati nasim instrumentima, a to je puno vise od jedne cestice. Kolicina zracenja koju je moguce detektirati nalazi se svugdje: u tlu, zraku, vodi, vegetaciji... I sve to je samo interna izlozenost zracenju (a sve prirodno). Kad u to ubrojis i eksternu izlozenost koja dolazi od kozmickog zracenja iz svemira, svi bi trebali pocrkati.

A pazi, to je samo prirodna izlozenost koja je posljedica prirodnih procesa kojima si okruzen.

Inace, toksicnost odreduje doza (sola dosis facit venenum Paracelusovo nacelo) te duljina izlozenosti toksicnoj tvari.

Također da ne govorimo o tome koliko zrači granit koji se često nalazi na kuhinjskim plohama itd..

--------------------------------------------------------------------------------------------
15 godina
gocc01 kaže...

Ajmo teoreticari budite korisni sada za promjenu; 

Posto je dan cijepljenja moje kceri sve blizi, protivim se obavezi al pokusat cu kompromisom. 

Imam li pravo na odabir cjepiva? Recimo ne zelim Glaxosmithkline vec nekog drugog proizvodaca kod kojeg nisu zabiljezene te strasne nuspojave koje pedijatri ne priznaju i ograduju se od istih. 

Ne zelim npr koktel bolesti 5u1 vec bih rade da malu pikaju 5 puta. 

Kazu da je krajni rok za nuspojave 2 tjedna pa bi se cjepljenje obavljalo svaka 2 ili 3 tjedna.

Frend mi veli da mogu i kupit/platit cjepivo koje je kvalitetnije i nije za obicne smrtnike silovane od sustava.

Bojim se makar ne znam osobno nikog cije je dijete najebalo zbog cjepiva i aj, hvala bogu.

Neke stvari zelim saznat prije prvog odlaska pedijatru. 

I da, po mnogima je i ovo teorija zavjere al libo me. Chemtrailsi i slijetanja na Mjesec su nebitne stvari naspram ovog, kaj ne?

House objasnio

jasno mi je da ti želiš cijepiti, ali opet podsjeti me na ovaj video

You have to be odd to be number one
12 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Poanta žive i aluminija u cjepivima i je zbog toga jer se kvare. Ma da treba i ne znam koliko para platit, prodat ću svoju drugu bebu (>moj pc) ak treba i kupit neko

cjepivo kak spada. Neko friško. 

Krivo, poanta žive u cjepivu je baktericidno i fungicidno djelovanje a aluminija u cjepivu nema.

U cjepivu(nekim cjepivima) se ne koristi živa već tiomersal. Tiomersal je organska tvar koja u sebi sadrži tiosalicilat i živu, ona je konzervans, ali kada govorimo o živi u tiomersalu govorimo o etil živi koja se matebolizira i uklanja iz tijela.

Trenutno jedino cjepivo na tržištu koje koristi tiomersal je cjepivo DI-TE pro adultis tj. cjepivo protiv difterije i tetanusa za odrasle. Za dojenčad i djecu se koristi druga vrsta cjepiva sa drugačijim konzervansima.

Ako već toliko paničarite oko žive tj tiomersala u cjepivu onda prestanite koristiti kapi i sprejeve za oči i nos, antihistaminike, otopine za kontaktne leće, hidratantne kreme, obavezno reć curama/ženama da pobacaju svu šminku jer guess what tiomersal je sastavni dio svih tih proizvoda. 

Nadalje kakvo friško i ne friško cjepivo???? 

Postoje živa (atenuirana) cjepiva i neživa (inaktivirana). Živa imaju male doze uzročnika bolesti koje su dovoljne za stvaranje imuniteta ali nedovoljne za izazivanje bolesti(tbc, ospice, rubeola, gripa..)

Neživa sadrže umrtvljene viruse koji stvaraju imunološku reakciju kao i kod živih, jedina razlika je to što su ovi mikroorganizmi agresivniji i ukoliko nisu umrtvljeni izazivaju bolest i u malim količinama. 

Ne možeš sam birati hoćeš li "friško" ili mrtvo cjepivo. Jedino ako ti nije u cilju dati djetetu živo pertusis cjepivo i automatski ga zaraziti hripavcem.

Jedini valjani razlog za izbjegavanje polivalentnih cjepiva jest taj da ukoliko dođe do nuspojava te nuspojave kod takvog cjepiva imaju nešto jače simptome. Nemaju veći postotak pojava nuspojava ali je lako moguće da budu jače. SVAKO cjepivo može imati nuspojave kao i svaki lijek, svaka krema čak i svaka hrana(aka alergija na hranu). Jedina razlika je u tome da  ukoliko dijete dobije nuspojave(otok, visoku temperaturu...) kod jednostrukih ili 3u1 cjepiva temperatura će biti oko 37-38°C dok kod 5u1 će možda biti viša a viša temperatura može uzrokovati konvulzije. Iako ako se zna da dijete pati od febrilnih konvulzija ionako neće dobiti polivalentno cjepivo već svako posebno da bi se izbjegla mogućnost. 
Drugi razlog jest taj da u 5u1, 6u1, 7u1 stavljaju cjepiva za bolesti protiv kojih cjepljenje nije obavezno. Tako 6u1 sadrži cjepivo protiv vodenih kozica koje kod nas nije obavezna pa ga se može odbiti. 
Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 19:06 (ddarknessfairyy).
17 godina
neaktivan

Mislim da je mislio na "frisko" u smislu da nije dugo stajalo na policama nego je nedavno izaslo iz proizvodnje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
12 godina
neaktivan

I u tom slučaju ono kod pedijatra nije manje friško. Cjepiva u pravilu traju 2-3 godine. Liječnici znaju koliko doza im mjesečno/godišnje treba i toliko se naručuje. Ne stoje u vitrini sto godina.

Pojedinačna se ne naručuju jer bi stajala u frižideru do isteka roka i bacala se dok u HZJZ ih mogu poslati gdje su potrebna. 

Trenutno je svako cjepivo na tržištu "friško" jer masu cjepiva nedostaje i svaka doza koja se dopremi je iskorištena.

10 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Jel odgovori i dalje moraju biti peer review ili prihvacas i druge.

11 godina
Teorije zavjere

Čitao sam o monovalentnim cjepivima. Ako dijete primi 5u1 ili 6u1 ne može se znati na koju je komponentu razvilo reakciju. 

Postoji hrpa članaka sa nuspojavama naspram kojih je autizam izlet u šumu.

Ali pazi ovo, prisiljavaju nas pod novčanim i inim prijetnjama da učinimo nešto za što ne žele preuzeti odgovornost ako pođe po zlu.

Razumijem da postoje djeca koja zbog zdravstvenog stanja ne mogu primiti nikakav oblik cjepiva i tu su ona u opasnosti. 

Kod nas su npr ospice iskorjenjene ali se postavlja pitanje odlaska u inozemstvo itd.

Jebiga, ako se već mora onda da barem imamo malo veću slobodu kod odabira a ne samo prijetnje. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
17 godina
moderator
Firef0X kaže...
mbaksa kaže...

Dosad nisi dao ništa.

10 godina
protjeran
gocc01 kaže...

Ali pazi ovo, prisiljavaju nas pod novčanim i inim prijetnjama da učinimo nešto za što ne žele preuzeti odgovornost ako pođe po zlu.

Jebiga, ako se već mora onda da barem imamo malo veću slobodu kod odabira a ne samo prijetnje. 

Sta ti je tu cudno tako ti je u slobodi i demokraciji.Slobodan si da radis ono sto ti se kaze.

mbaksa kaže...
Firef0X kaže...
mbaksa kaže...

Dosad nisi dao ništa.

Kako cu dat kad neces da odgovoris na prethodno pitanje.

17 godina
moderator
Firef0X kaže...
mbaksa kaže...
Firef0X kaže...
mbaksa kaže...

Dosad nisi dao ništa.

Kako cu dat kad neces da odgovoris na prethodno pitanje.

Nećeš dati ništa jer nema ništa, osim izmišljotina s teoretičarsko-zavjerničkih stranica.

17 godina
moderator
gocc01 kaže...

Ne shvaćam kakvu "malo veću slobodu kod odabira" tražiš. Što konkretno bi ti htio?

11 godina
Teorije zavjere

DTPa-IPV-Hib (Cjepivo protv difterije, tetanusa i hripavca – acelularno, dječje paralize – inaktivirano i Haemophilus influenzae tip B infekcije): Pentaxim

DTPa (Cjepivo protiv difterije, tetanusa i hripavca – acelularno): Tripacel

Neurološki poremećaji Sljedeće reakcije predstavljaju kontraindikaciju za primjenu bilo kojeg cjepiva koje sadrži pertusis komponentu,uključujući TRIPACEL:

- Encefalopatija (npr. koma, poremećaj svijesti, produženi napadaji) unutar 7 dana od primjene prethodne doze cjepiva koje sadrži pertusis komponentu,

ukoliko do reakcije nije došlo iz drugog utvrđenog razloga.

- Progresivni neurološki poremećaj, uključujući infatilne grčeve, nekontroliranu epilepsiju i progresivnu encefalopatiju. Cjepivo koje sadrži pertusis komponentu ne bi se smjelo primijeniti u tih osoba dok im se ne odredi liječenje i stabilizira stanje. 

IPV (Cjepivo protiv dječje paralize – inaktivirano): Imovax Polio

MoPaRu (Cjepivo protiv ospica, zaušnjaka i rubeole): PriorixM-M-RVAXPro

Infanrix hexa (Cjepivo protiv difterije, tetanusa, pertusisa (nestanično, komponentno), hepatitisa B (rDNA), poliomijelitisa (inaktivirano) i hemofilusa tip B (konjugirano, adsorbirano))

Stranica 6: "U izuzetno rijetkim slučajevima zabilježeni su paraliza, neuropatija, sindrom Guillain-Barre, 

encefalopatija, encefalitis i meningitis. Nije uspostavljena uzročna povezanost s cjepivom

Ne, samo od sebe se našlo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Nadam se da je to neobavezno tj da se može odabrati neko drugo.

12 godina
neaktivan
gocc01 kaže...

Čitao sam o monovalentnim cjepivima. Ako dijete primi 5u1 ili 6u1 ne može se znati na koju je komponentu razvilo reakciju. 

Postoji hrpa članaka sa nuspojavama naspram kojih je autizam izlet u šumu.

Razumijem da postoje djeca koja zbog zdravstvenog stanja ne mogu primiti nikakav oblik cjepiva i tu su ona u opasnosti. 

Kod nas su npr ospice iskorjenjene ali se postavlja pitanje odlaska u inozemstvo itd.

Naravno da je teže ustanoviti na koju komponentu dijete ima reakciju. Da se razumijemo i meni je glupo to forsiranje 5u1 cjepiva. Mislim da je 3u1 dovoljno velika kombinacija koja je funkcionirala desetljećima i nema potrebe za više kombinacija.

Ok kužim ljute te kazne i prijetnje, ali gledaj to ovako. Pojedinac je inteligentan, on zna svrhu cijepljenja i on može odlučiti da želi monovalentno ili polivalentno cjepivo. Ljudi(masa) je glupa. Sigurno vidiš i sam što se događa i sad. Masovno se urla da nam cjepiva ne trebaju, da se djeca truju. Drugi urlaju da su u cjepivima čipovi za kontrolu(ipak su ovo teorije zavjera). Ako pustiš ljude da sami odlučuju da li će cijepiti ili ne dobit ćeš hrpetinu ljudi koji neće htjeti cijepiti jer je bolest navodno iskorjenjena. Za par godina imat ćeš ogroman postotak djece koja nisu cijepljena i čiji roditelji se oslanjaju na "druga djeca su cijepljena pa moje ne treba". Nek se desi da samo jedno od njih dođe u dodir sa zaraženim djetetom, ne mora ići daleko, dosta je do Bosne gdje masa djece nije cijepljenja, ili npr izbjeglice donesu neki virus. Za par tjedana imaš epidemiju u kojoj sad oboljevaju i cijepljena djeca jer ni jedno cjepivo ne štiti 100% a zaraznost je prevelika da ga cjepivo zaštiti. 

Btw traženje rijetkih nuspojava te neće dovesti nigdje jer ako ćemo tako:

npr Sumamed kojeg će ti dijete bar jednom u životu koristiti:

-vrsta upale debelog crijeva (pseudomembranski kolitis)

-smanjeni broj trombocita (krvne pločice odgovorne za zgrušavanje krvi),

-gubitak njuha, gubitak osjeta okusa

-Miastenija gravis (autoimuna je bolest koja se očituje zamaranjem i slabošću mišića)

-oštećenje sluha uključujući gluhoću i/ili zujanje u ušima

-upala gušterače

-zatajenje jetre

-akutno zatajenje bubrega

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2015 20:40 (ddarknessfairyy).
17 godina
moderator
gocc01 kaže...

Stranica 6: "U izuzetno rijetkim slučajevima zabilježeni su paraliza, neuropatija, sindrom Guillain-Barre, 

encefalopatija, encefalitis i meningitis. Nije uspostavljena uzročna povezanost s cjepivom

Ne, samo od sebe se našlo na pravom mjestu u pravo vrijeme.

To ti je logički pogrešno zaključivanje.

Ako sam dobro upućen, liječnik je dakle dužan prijaviti moguće nuspojave cjepiva, znači dužan je prijaviti nešto što se dogodilo netom nakon cijepljenja. Ako je beba dobila nešto od toga netom nakon cijepljenja, a da to nije nužno uzrokovano cjepivom, liječnik svejedno to treba prijaviti, ne? I onda ti ispadne da se u iznimno rijetkim slučajevima (nažalost ne piše koliko su to iznimno rijetki) zabilježilo nešto što se dogodilo nedugo nakon cijepljenja, ali što ne mora nužno biti vezano uz sporno cjepivo. Zato ti i piše da nije uspostavljena uzročna povezanost s cjepivom. Da je ustanovljeno da to cjepivo uzrokuje, onda ta rečenica ne bi pisala. A onda vjerojatno i ne bi bili tako "izuzeno rijetki" slučajevi toga.

gocc01 kaže...

Nadam se da je to neobavezno tj da se može odabrati neko drugo. 

Nadaš se? Znači, drvljem i kamenjem na državu, a da nisi ni provjerio je li moraš cjepiti baš tim cjepivom ili možeš nekim drugim?!

17 godina
moderator
ddarknessfairyy kaže...
Ok kužim ljute te kazne i prijetnje, ali gledaj to ovako. Pojedinac je inteligentan, on zna svrhu cijepljenja i on može odlučiti da želi monovalentno ili polivalentno cjepivo. Ljudi(masa) je glupa. Sigurno vidiš i sam što se događa i sad. Masovno se urla da nam cjepiva ne trebaju, da se djeca truju. Drugi urlaju da su u cjepivima čipovi za kontrolu(ipak su ovo teorije zavjera). Ako pustiš ljude da sami odlučuju da li će cijepiti ili ne dobit ćeš hrpetinu ljudi koji neće htjeti cijepiti jer je bolest navodno iskorjenjena. Za par godina imat ćeš ogroman postotak djece koja nisu cijepljena i čiji roditelji se oslanjaju na "druga djeca su cijepljena pa moje ne treba". 

Upravo to su razlozi zbog kojih cijepljenje kod nas mora biti obavezno, ali u mnogim zapadnim zemljama baš i ne mora (iako bi bilo bolje da je), jer su ljudi u tim zemljama odgovorniji, manje naginju teorijama zavjera, i cijepit će djecu u vrlo visokom postotku i bez da ih netko prisiljava.

Ono, nerijetko je reakcija stanovnika Hrvatske da je u pol država zapadne Europe cijepljenje opcionalno. Da, je opcionalno, jer su ljudi tamo u prosjeku dovoljno pametni da bez prisile daju cijepiti svoju djecu, a on mali postotak bedastih ljudi je skoro dovoljno mali da procijepljenost na kraju ispadne (skoro?) zadovoljavajuća. Kad će se i kod nas ljudi više voditi razumom i savjetima liječnika, onda će i kod na cijepljenje moći biti opcionalno. Ali se i onda postavlja pitanje - zašto bi bilo opcionalno.

11 godina
mbaksa kaže...

Nadaš se? Znači, drvljem i kamenjem na državu, a da nisi ni provjerio je li moraš cjepiti baš tim cjepivom ili možeš nekim drugim?!

To je 6u1 i nije obavezno. 

Piše da su dužni prijaviti, ali je to cjepivo neobavezno stoga...

Kod cjepiva sa HepB je zabilježena trombocitopenija; Imam je od 1 razreda osnovne nakon cjepljenja. 

Alergija na ambroziju također u roku 2 mjeseca nakon cijepljenja. Al ok, slučajnost valjda, ne mogu povezati jel da?

Moraš, ali mi nismo krivi ako se nešto desi.. Ali ajde, ako platiš 2000kn ne moraš! Ma mrš 

12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

To ti je logički pogrešno zaključivanje.

Ako sam dobro upućen, liječnik je dakle dužan prijaviti moguće nuspojave cjepiva, znači dužan je prijaviti nešto što se dogodilo netom nakon cijepljenja...

Ne mora čak ni liječnik, dovoljno je da odeš u ljekarnu i kažeš farmaceutu da želiš prijaviti nuspojave na cjepivo ili lijek. Oni zaprimaju pritižbu i šalju dalje.

Banalan primjer: stojim u redu u ljekarni i ispred mene dedica svojih 70-tak godina priča kako odkako zadnjih 6mjeseci koristi viagru primjećuje kako mu slabi vid. I žali se da je prije odlično vidio a sad ne može čitati novine. I žena vadi formular, popunjava, on potpisuje i puf evo ti nove nuspojave 

mbaksa kaže...

Upravo to su razlozi zbog kojih cijepljenje kod nas mora biti obavezno, ali u mnogim zapadnim zemljama baš i ne mora (iako bi bilo bolje da je), jer su ljudi u tim zemljama odgovorniji, manje naginju teorijama zavjera, i cijepit će djecu u vrlo visokom postotku i bez da ih netko prisiljava.

Ono, nerijetko je reakcija stanovnika Hrvatske da je u pol država zapadne Europe cijepljenje opcionalno. Da, je opcionalno, jer su ljudi tamo u prosjeku dovoljno pametni da bez prisile daju cijepiti svoju djecu, a on mali postotak bedastih ljudi je skoro dovoljno mali da procijepljenost na kraju ispadne (skoro?) zadovoljavajuća. Kad će se i kod nas ljudi više voditi razumom i savjetima liječnika, onda će i kod na cijepljenje moći biti opcionalno. Ali se i onda postavlja pitanje - zašto bi bilo opcionalno.

I u Europi su se počeli vraćati na obavezno cijepljenje. Španjolci uvode ponovno obavezno cijepljenje jer imaju opet slučajeve difterije za koju se vjerovalo da je već 30 godina iskorjenjena.

11 godina
mbaksa kaže...
gocc01 kaže...

Ne shvaćam kakvu "malo veću slobodu kod odabira" tražiš. Što konkretno bi ti htio?

Želim put sa najmanje rizika. Ništa više. 

Dijete dobije autizam, država je do kraja njegovog života osigurana da će se roditelj naplaćat liječenja jer ne snosi 

krivicu ako nešto pođe po zlu. Čak i da kažu; "U redu, krivi smo, krivo je cjepivo mi snosimo troškove liječenja" 

kasno je, dijete ti je biljka koja je osuđena na daljnje procesuiranje kroz zdravstveni sustav i "još malo" lijekova. 

Zabilježen je pozitivan učinak kanabisa na autizam. Ali ne smiješ, nije odobreno i POTENCIJALNO opasno!

17 godina
moderator
gocc01 kaže...
mbaksa kaže...

To je 6u1 i nije obavezno.

Znači, prigovaraš bezveze. Ono, WTF?

gocc01 kaže...
Kod cjepiva sa HepB je zabilježena trombocitopenija;

Ne mogu nigdje pronaći potvrdu toga.

gocc01 kaže...
Imam je od 1 razreda osnovne nakon cjepljenja.

Je li tvom slučaju uzrok baš cjepivo ili ti je to tek tada dijagnosticirano? Znači, da se znalo da prije cijepljenja nisi imao taj problem, a da nakon cijepljenja jesi? Vidim da taj problem ima hrpu različitih mogućih uzroka.

I opet - čak da ti je to posljedica cijepljenja, odvagni korisnost i štetnost cijepljenja u cjelini. Zaštićen si od hrpe drugih bolesti, od kojih su ne tako davno ljudi često umirali.

gocc01 kaže...
Alergija na ambroziju također u roku 2 mjeseca nakon cijepljenja. Al ok, slučajnost valjda, ne mogu povezati jel da?

LOL Da, sad ćeš sve što ti se dogodilo (ili si primijetio) kroz nekoliko mjeseci od cijepljenja pripisati cijepljenju. Na ambroziju je alergičan velik broj ljudi kod nas - ali eto, ti si poseban jer si ti alergiju dobio od cjepiva.

Stavovi su ti neracionalni i obojeni osobnim doživljajima. Zato jer misliš da ti je jedno cjepivo naškodilo, i za posve nevezane stvari okrivljuješ cijepljenje i ignoriraš odnos koristi/štete.

gocc01 kaže...
Moraš, ali mi nismo krivi ako se nešto desi.. Ali ajde, ako platiš 2000kn ne moraš! Ma mrš 

Tko bi bio kriv da te nisu cijepili protiv hepatitisa B, a da si ga negdje pokupio? A koji je puuuuuno gadnija bolest od trombocitopenije. Tko bi bio kriv da si dobio ospice, a da te nisu cijepili? Tko bi bio kriv da si žensko, a da te nisu cijepili protiv HPV-a i da si pokupio HPV i onda nekad u budućnosti dobio rak grlića maternice? Naravno, u tim i takvim slučajevima nitko ne bi bio kriv. Svi bi bili nevinašca. Zato što nisu spriječili da pokupiš tako neko bolest, a mogli su.

Uporno ignoriraš činjenicu da necijepljenje nosi veći rizik za zdravlje od cijepljenja - za bolesti poput ospica čak ni ne toliko na razini pojedinca, nego na razini populacije.

17 godina
moderator
gocc01 kaže...
Želim put sa najmanje rizika. Ništa više.

Pa to ti je upravo cijepljenje. Ako ti ili tvoji roditelji smatraju da mogu odvagnuti rizik između dva cjepiva, protiv nekih bolesti postoje druga cjepiva, ne? A koje god cjepivo da bilo, manji je rizik od necijepljenja. Ali ti to nikako ne želiš prihvatiti.

gocc01 kaže...
Dijete dobije autizam, država je do kraja njegovog života osigurana da će se roditelj naplaćat liječenja jer ne snosi 

krivicu ako nešto pođe po zlu. Čak i da kažu; "U redu, krivi smo, krivo je cjepivo mi snosimo troškove liječenja" 

kasno je, dijete ti je biljka koja je osuđena na daljnje procesuiranje kroz zdravstveni sustav i "još malo" lijekova.

Dijete ne dobije autizam od cjepiva, pa mi nije jasno zašto gradiš hipotetski slučaj na temelju nečeg za što se zna da nije tako.

Ček ček - recimo da ne cijepiš dijete protiv bolesti za koje postoje cjepiva i dijete pokupi neku takvu ozbiljnu bolest. Tu se roditelj neće naplaćati liječenje i sve drugo što ide s tim? Ti zbilja ne svhaćaš da je ne tako davno - pred samo pola stoljeća - hrpa ljudi čak i umirala od ospica! Pa prije nego su uveli cjepivo, godišnje je po pola milijuna Amera pokupilo ospice!

gocc01 kaže...
Zabilježen je pozitivan učinak kanabisa na autizam. Ali ne smiješ, nije odobreno i POTENCIJALNO opasno!

Još jedna stvar iz krugova teoretičara zavjera. Kanabis nije nikakav čudotvoran lijek. A na što točno pozitivno djeluje i u kojim količina, to će se utvrditi kliničkim istraživanjima.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice