Teorije zavjere

poruka: 1.884
|
čitano: 313.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Teorije zavjere
ihush kaže...
U pravu si, za konkretno pitanje (nije mi cilj strawmanati..), no ja govorim o potrebi da sva pitanja konstantno postoje i da se uvjek može dati kvalitetan odgovor, jer pitanja ne mogu biti pogrešna (glupa), samo odgovori.... (zato i ''pokušaj zaštite'' zavjeraša od tvog ''bijesa'').

Možeš li u par rečenica koncizno objasniti što te muči, gdje je problem? Iz ove ogromne količine teksta s paušalnim optužbama na račun onih koji ne puše teorije zavjera zbilja nije jasno što ti želiš, odnosno u čemu je problem.

BTW Ako si pročitao ponešto postova na zadnjih nekoliko stranica teme, onda si mogao vidjeti da se na sva teoretičarsko-zavjernička pitanja odgovaralo kvalitetno, argumentirano, s linkovima/referencama (što nije bila stvar kod druge strane) pa mi nije jasno zbog čega komentiraš nešto što uopće nije upitno. Što se tiče toga da pitanja ne mogu biti "pogrešna (glupa)", pa upravo si među postovima na prošlih nekoliko stranica mogao vidjeti da mogu biti takva (primjer: kako je Nostradamus prije ohohoh godina predvidio opisane stvari[?]).

Što se tiče "pokušaja zaštite zavjeraša" - tko im što radi? Zar im netko brani da pišu ovdje? Ako ih pokušavaš zaštititi od opravdane kritike, onda se ti ponašaš nekorektno i licemjerno. Ako nije to, od čega konkretno ih onda pokušavaš zaštititi? Pokušavaš li ti to reći da provodim represivne metode kako bi nekoga ovdje ušutkao? Ili? U proteklih nekoliko dana jedini koji je (privremeno i zasluženo) stradao je jedan koji je vrijeđao, ponašao se trolerski, koji će nakon hlađenja moći nastaviti aktivno sudjelovati u raspravama.

Pa... Kaj te muči njofra? Konkretno...

16 godina
mbaksa kaže...
.. s paušalnim optužbama na račun onih koji ne puše teorije zavjera zbilja nije jasno što ti želiš, odnosno u čemu je problem.

..

...vidjeti da se na sva teoretičarsko-zavjernička pitanja odgovaralo kvalitetno, argumentirano, s linkovima/referencama (što nije bila stvar kod druge strane) ..

- pogrešno, ne optužujem one koji ne puše teorije, naprotiv. (vjerojatno moj smotan način tipkanja..).

- To je jedini način, bez obzira što to druga strana ne radi.

Možda je stvarno jedini način ponekad kazna unutar teme.. ali u ovoj temi treba biti blag, jer su pitanja potrebna. Pa makar i trollanje.

edit: .. ništa. Besmisleno je dok ne naučim tipkati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 22:56 (ihush).
17 godina
moderator
ihush kaže...
Možda je stvarno jedini način ponekad kazna unutar teme.. ali u ovoj temi treba biti blag, jer su pitanja potrebna. Pa makar i trollanje.

Daj se konačno dogovori sam sa sobom što zapravo želiš. S jedne strane kažeš da zavjeraše treba zaštititi od mog "bijesa" (iako nikad nisu bili ni u kakvoj opasnosti od mene), a sad kažeš da je možda jedini način ponekad "kazna unutar teme". Pa se onda opet predomisliš, pa onda treba biti blag i to toliko blag da se dopusti trolanje (što je BTW u suprotnosti s pravilima foruma).

Dovraga i bestraga - što ti želiš?! Kaj oćeš? What do you want?

EDIT:

ihush kaže...
edit: .. ništa. Besmisleno je dok ne naučim tipkati.

Iz tvojih nekoliko unosa na ovoj temi stječe se dojam da bi htio biti "i je*en i pošten" ili kako se to već kaže. "Je*ao bi (se), ali da ne uđe".{#} Nije stvar u tome da ne bi znao tipkati ili se ne bi znao izražavati (svugdje gdje sam dosad dolazio u kontakt s tobom bio si jasan i precizan, izražavao si se bez okolišanja, zbog čega su mi tvoji postovi na ovoj temi izgledali kao da netko drugi piše pod tvojim računom), nego je stvar u tome što se pokušavaš baviti politikanstvom, pokušavaš pljuckati na sve ali da ne ispadne kao da pljuckaš kako te nitko ne bi mogao prozivati/kritizirati zbog toga. Pokušavaš biti lažno neutralan.

Ukratko - susreo si se s nečim što se naziva kognitivna disonanca - imaš nepomirljive ideje/stavove i nisi spreman stati niti iza jednog stava, jer bi to značilo da onda doista moraš odbaciti onaj drugi (suprotni, nekompatibilni), pa onda više ne bi mogao sjediti na dvije stolice. Javi se kad si spreman zauzeti konkretni stav i braniti ga. {#} To će biti onda kad ćeš u par rečenica jasno izraziti što želiš, umjesto da napišeš pola stranice A4 formata a da s tim ništa ne kažeš.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2014 23:29 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...
 Pokušavaš biti lažno neutralan.

Ukratko - susreo si se s nečim što se naziva kognitivna disonanca - imaš nepomirljive ideje/stavove i nisi spreman stati niti iza jednog stava, jer bi to značilo da onda doista moraš odbaciti onaj drugi (suprotni, nekompatibilni), pa onda više ne bi mogao sjediti na dvije stolice. Javi se kad si spreman zauzeti konkretni stav i braniti ga. {#} To će biti onda kad ćeš u par rečenica jasno izraziti što želiš, umjesto da napišeš pola stranice A4 formata a da s tim ništa ne kažeš.

Pokušava se uvježbati za predsjedničkog kandidata:)
Ali naš Josipowitz je euroliga, treba još treninga za to :)
Ajmo malo natrag na x fajle:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
13 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Ovako se postaje slavan.

17 godina
Teorije zavjere

OPa. Netko je našao tajni NATOv plan u slučaju zombi apokalipse.
Gdje ima dima...
http://www.iflscience.com/health-and-medicine/pentagon-has-zombie-apocalypse-emergency-plan
;)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Mind Control kaže...

Ovako se postaje slavan.

Aha... šta on misli da nije razotkriven? Vara se.
Em je vanzemaljac
http://www.abovetopsecret.com/forum/thread791304/pg1
em naravno i sotonist.

A  Blackmagic sigurno koristi. Evo
barem ovo:
http://www.blackmagicdesign.com/products/videorecorder 

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.6.2014 20:00 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Teorije zavjere

dugo se priča o haarpu i sad ga na kraju gase.

čemu on u službenim izjavama služi?

15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Pošalji upit američkoj administraciji i dobićeš odgovor. HAARP nema oznaku tajnosti i to je javan projekt. Samo što se psihopate moraju nečim hraniti.....

DARPA je mnogo interesantnija za teorije zavjere. Nije mi jasno zašto je psihopate više ne eksponiraju. Čak su i meni sumnjivi. Znate onu,"Tiha voda bregove valja"?

http://www.darpa.mil/default.aspx

17 godina
Ne nego "tiha voda brege dere".
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
16 godina
Teorije zavjere

.

17 godina
moderator

Svjestan si da je to satirički sajt, nešto kao news-bar.hr, samo posvećen teorijama zavjera i pseudoznanosti umjesto politici "in đeneral"?

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Svjestan si da je to satirički sajt, nešto kao news-bar.hr, samo posvećen teorijama zavjera i pseudoznanosti umjesto politici "in đeneral"?

About WIT

neznan.....

17 godina
Teorije zavjere

Nego, nesto mi nije jasno. Iako sam letio raznim avionima (Boing 777, 747, Airbus ovi oni, gubavi propelerci CA) na europskim letovima, medjukontinentalnim letovima, nikad nisam vidio da se iz krila ispusta nekakva tekucina. Moj punac je pomorac vec dobrih 30 godina, te je preletio sve kontinente osim onog ledenog, nikad nije vidio da se iz krila ispusta nesto (osim kad je jedanput curila hidraulicka tekucina). Kako oni to ispustaju a nitko ne vidi? Mozda vuku kabel za sobom? Iako, vidio sam pojavu kondezacije prilikom uzlijetanja. Nesto sam ocito propustio.

Rvat katolik!
17 godina
moderator
dr. zlo kaže...
mbaksa kaže...

About WIT

neznan.....

Ljudskoj lakovjernosti nema granica. Ali stvarno. Katastrofa.

Ti zbilja vjeruješ sve što pročitaš na Internetu, a? {#}

17 godina
moderator
tnakir kaže...

Nego, nesto mi nije jasno. Iako sam letio raznim avionima (Boing 777, 747, Airbus ovi oni, gubavi propelerci CA) na europskim letovima, medjukontinentalnim letovima, nikad nisam vidio da se iz krila ispusta nekakva tekucina. Moj punac je pomorac vec dobrih 30 godina, te je preletio sve kontinente osim onog ledenog, nikad nije vidio da se iz krila ispusta nesto (osim kad je jedanput curila hidraulicka tekucina). Kako oni to ispustaju a nitko ne vidi? Mozda vuku kabel za sobom?

Ne. Unutar kabine postavljene su kamere s detekcijom spavanja (onak kak fotići imaju detekciju treptanja i osmjeha), povezane na moćni superkompjuter s visokonaprednom umjetnom inteligencijom, koja analizira prisebnost onih putnika koji bi mogli vidjeti otrov za zaprašivanje. Kad taj moćni superkompjutor zaključi da nema opasnosti od svjedoka, počne ispuštati otrov. Naravno, on kontinuirano prati putnike i u slučaju da se neki počne buditi, prekida ispuštanje otrova. Pilot tu ništa ne zna, jer je u pilotsko staklo ugrađena optika koja omogućava projekciju krila u rezoluciji od 16K, kompjuterski u realnom vremenu izgeneriranu. Tako pilot uopće nema pojma da mu se dimi iz aviona. Naravno, u vodu i pića dodaje se tvar za uspavljivanje, kako bi ljudi što brže i dulje spavali, kako bi se mogla neprimjetno izbaciti što veća količina otrova.

15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

pa dobro, nisan povirova, kažem da neznan...  ja po ničemu ne zaključujem da je to satira.... 

ali istina je, dolaze ti čipovi, razvijaju ih, a ništa nam se ne govori 

Bilo je još i na HRT-u na nekoj znanstvenoj emisiji, sad nemogu stavit link nemogu tamo nać na emisije na zahtjev.

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne. Unutar kabine postavljene su kamere s detekcijom spavanja (onak kak fotići imaju detekciju treptanja i osmjeha), povezane na moćni superkompjuter s visokonaprednom umjetnom inteligencijom, koja analizira prisebnost onih putnika koji bi mogli vidjeti otrov za zaprašivanje. Kad taj moćni superkompjutor zaključi da nema opasnosti od svjedoka, počne ispuštati otrov. Naravno, on kontinuirano prati putnike i u slučaju da se neki počne buditi, prekida ispuštanje otrova. Pilot tu ništa ne zna, jer je u pilotsko staklo ugrađena optika koja omogućava projekciju krila u rezoluciji od 16K, kompjuterski u realnom vremenu izgeneriranu. Tako pilot uopće nema pojma da mu se dimi iz aviona. Naravno, u vodu i pića dodaje se tvar za uspavljivanje, kako bi ljudi što brže i dulje spavali, kako bi se mogla neprimjetno izbaciti što veća količina otrova.

koliko ti imas godina?10? :D

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
17 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Nego, nesto mi nije jasno. Iako sam letio raznim avionima (Boing 777, 747, Airbus ovi oni, gubavi propelerci CA) na europskim letovima, medjukontinentalnim letovima, nikad nisam vidio da se iz krila ispusta nekakva tekucina. Moj punac je pomorac vec dobrih 30 godina, te je preletio sve kontinente osim onog ledenog, nikad nije vidio da se iz krila ispusta nesto (osim kad je jedanput curila hidraulicka tekucina). Kako oni to ispustaju a nitko ne vidi? Mozda vuku kabel za sobom?

Meh, na mene ti njihovi apaurini nisu djelovali. Letio sam po 10-ak sati budan, bez dizanja iz sjedala (cak ni na wc nisam isao, imam neki thing da ne volim te njihove zahode), a redovito sjedim do prozora. Mora da su ugradili nekakav LCD umjesto prozora. SuperRetina jer se pixeli ne vide.

Rvat katolik!
14 godina
protjeran

Vidiš da se zajebava?!

Crkva je zlo 21. stoljeća
15 godina
Teorije zavjere

...tekst

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2014 19:46 (lmutak).
17 godina
moderator
dr. zlo kaže...

pa dobro, nisan povirova, kažem da neznan...  ja po ničemu ne zaključujem da je to satira....

Kad ti je kritičko razmišljanje nepoznat pojam.

Pogledaj im projekte - imaju "čak" tri projekta, od kojih je jedan za "e-kondom", koji ne štiti protiv spolnih bolesti, nego mu je jedina namjena elektrošokovima omamiti spermije u mudima.

Drugi projekt, kojeg rade u suradnji s GlaxoSmithCline, Lancome i s kim drugim nego li s Monsantom, je pilula koja te proljepša, a funkcionira na genetskoj razini - ta pilula će ti omogućiti prirodno mršavljenje, rast mišićne mase i rast izgubljene kose.

Pogledaj im druge "vijesti" - otkrili su da marihuana liječi hepatitis C! Ujedno, u suradnji s duhanskom industrijom razvijaju cigarete za liječenje prehlade!

Mislim, ne kužim - ne razumiješ engleski, nepismen si ili uopće ni ne znaš što je satira?!

dr. zlo kaže...

ali istina je, dolaze ti čipovi, razvijaju ih, a ništa nam se ne govori

Šta se ništa ne govori? Sve ti piše na Wikipediji: http://en.wikipedia.org/wiki/Radio-frequency_identification

Druga je stvar što se ne želiš informirati, a i možda nisi sposoban informirati (zbog nepoznavanja engleskog jezika i/ili totalne znanstvene/tehničke nepismenosti).

dr. zlo kaže...

Bilo je još i na HRT-u na nekoj znanstvenoj emisiji, sad nemogu stavit link nemogu tamo nać na emisije na zahtjev.

Aha, da. Ona bedastoća koju je popularizirao dnevno.hr, gdje je neka ženska u emisiji rekla nešto neodređeno, što bi se moglo dovesti u vezu s talijanskim teoretičarsko-zavjerničkim sajtovima koji su tu bedastoću pustili u javnost, a onda su se neki i uhvatili na nju.

17 godina
moderator
tnakir kaže...
Meh, na mene ti njihovi apaurini nisu djelovali. Letio sam po 10-ak sati budan, bez dizanja iz sjedala (cak ni na wc nisam isao, imam neki thing da ne volim te njihove zahode), a redovito sjedim do prozora. Mora da su ugradili nekakav LCD umjesto prozora. SuperRetina jer se pixeli ne vide.

Može i to biti. Ili jednostavno tada nisu ni ispuštali.

daniel.hajdinjak666 kaže...

Vidiš da se zajebava?!

Nije dobro dok je čovjek ozbiljan jer ih onda "napada i vrijeđa", nije dobro dok se zajebava. Nikak nije dobro - treba jednostavno sve teorije zavjera gutati bez proispitivanja - kao da se radi o religiji. Teorije zavjera su istine koje se ne proispituju (iliti dogme).

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

reka sam za te čipove da nam se ništa ne govori, mislim ovako u medijima, jer to je ipak preveliki korak da se o tome tako malo govori, samo eto na alternativnim medijima ka šta je Dnevno

15 godina
neaktivan
Teorije zavjere

Bah! I vi ovdje mi se priviđate! Sve je ovo 2D Matrix, nastao u beskonačnosti kvantnih mogućnosti!

17 godina
moderator
dr. zlo kaže...

reka sam za te čipove da nam se ništa ne govori,

A što ti misliš što su ti "čipovi" do li (u pravilu) pasivni RFID tagovi? Čitaj i informiraj se.

dr. zlo kaže...

mislim ovako u medijima, jer to je ipak preveliki korak da se o tome tako malo govori

Ne kužim što bi ti da ti se govori. Ako te zanima tehnologija, lako se sam informiraš na Internetu i putem knjiga. Otkad to novine ili mediji općenito (osim specijaliziranih magazina) imaju edukativnu ulogu?

Osim toga, iznosiš neistinu. Vidi: http://www.tportal.hr/vijesti/znanost/328565/Hoce-li-nas-uistinu-cipirati-kako-bi-nas-kontrolirali.html

dr. zlo kaže...

samo eto na alternativnim medijima ka šta je Dnevno

Da, "alternativni" mediji, koji šire neistine i mržnju. Takvi mediji ne informiraju, nego dezinformiraju.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne kužim što bi ti da ti se govori. Ako te zanima tehnologija, lako se sam informiraš na Internetu i putem knjiga. Otkad to novine ili mediji općenito (osim specijaliziranih magazina) imaju edukativnu ulogu?

Taman sam mislio da te kritikujem ali si se izvukao. Jesi li zaboravio na Matematičko-Fizički List? Ali u senzaciji nitko ne može nadmašiti Dnevnik.hr! http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti/video-u-samo-2-dana-zabiljezene-cak-3-stetne-solarne-eksplozije---339971.html

12 godina
protjeran
Teorije zavjere

Dobro je dok su cipovi ljudskog porijekla,ali stacemo s ovim.

17 godina
moderator
T-55 kaže...

Dobro je dok su cipovi ljudskog porijekla,ali stacemo s ovim.

Ignorirat ćemo izmišljotine. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice