Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 488.682
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
mbaksa kaže...

Toliko si bez doticaja sa stvarnošću da stvarnost nazivaš "glupim iluzijama". Za razliku od "tvoje (zavjerničke) stvarnosti", bazirane na paranoidnosti, stvarnost normalnih ljudi je utemeljena na - stvarnosti. Ti za "svoju stvarnost" nemaš nikakve dokaze - samo prenosiš izmišljene pričice. Dakle, čak ne pričice koje si ti izmislio, nego pričice koje je netko drugi izmislio i ti si ih prihvatio bez kritičkog promišljanja.

Jednostavno - očiti primjer loše strane prevelike konzumacije informacija s interneta.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 10:48 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Ja mislim da je ovo jedna velika zavjera

Jel to meni neko može objasniti od dežurnih teoretičara ovdje? {#}

14 godina
protjeran

- Iluzija je ovaj sitem u kojem živimo.

- Zašto misliš da ja mislim da znam nešto više od ostalih? Negdje si pročitao kako teoretičar zavjere razmišlja, ili si i ti sam tako razmišljao, pa mi sada to prikrpavaš. Ja sam reko da ću pokušati prosperirati na drugi način na način koji mi sistem ne pruža, ako je narciisoidnost pokušj pravljenja nekih stvari drugačije, onda izgleda jesam narcisoidan.

17 godina
Tawals kaže...

- Zašto misliš da ja mislim da znam nešto više od ostalih? Negdje si pročitao kako teoretičar zavjere razmišlja, ili si i ti sam tako razmišljao, pa mi sada to prikrpavaš. Ja sam reko da ću pokušati prosperirati na drugi način na način koji mi sistem ne pruža, ako je narciisoidnost pokušj pravljenja nekih stvari drugačije, onda izgleda jesam narcisoidan.

Svakako ces morat placat komunalije i ostale djidje :) A za to ces morat radit jer ces morat nekako doc do novaca. Pa ces placat mirovinsko, poreze, doprinose. I na kraju si svakako "u sistemu" :)

Rvat katolik!
17 godina
moderator
Tawals kaže...

- Zašto misliš da ja mislim da znam nešto više od ostalih?

Nevjerojatan si. Tvrdnjom da je sustav u kojem živimo iluzija ti pokazuješ da smatraš da ti znaš više od ostalih, da znaš nešto što većina ljudi ne zna.

Nije mi jasno kako to nisi sposoban shvatiti.

13 godina
protjeran

sistem f kojemu živimo je iluzija

mi ne živim f tom šištemu, taj sištem živ v nami

jer v naše oke ulazi samo elektromagnetni val, a ono što gledamo se dešava v našoj glavi ne izvana

(zapravo u receptorima naših očiju pretvara se u impulse koji idu u hipotalamus (time sve što vidimo i osiječamo , te u centar za vid čime vidimo)

a materija ne postoji, svaka čestica je titraj strune koji elektromagnetni val interira u svome polju kao česticu

to ni zavjera to je realnost

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 11:59 (muđahadin).
17 godina
muđahadin kaže...

jer v naše oke ulazi samo elektromagnetni val, a ono što gledamo se dešava v našoj glavi ne izvana

a materija ne postoji, svaka čestica je titraj strune koji elektromagnetni val interira u svome polju kao česticu

to ni zavjera to je realnost

Da ti ja sad zalipin plesku vidija bi da to nije iluzija otvorija ti oci ili ne :)

EDIT: @muđahedin... samo sam se šalija... :) Da ne pomislis da tucemo neistomisljenike :)

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 12:02 (tnakir).
17 godina
moderator
Tawals kaže...

Momak, manje matrixa.

17 godina
moderator
muđahadin kaže...

Ti shvaćaš da mi stvarost ne doživljavamo isključivo preko osjetila vida, nego imamo još nekoliko osjetila, a imamo i mnogobrojne instrumente kojima možemo izmjeriti ono što svojim osjetilima ne možemo percipirati?

13 godina
protjeran

sad za ozbiljno

več sam dobio karton

dečko je sasvim u pravu

ne znam zašto to vežete s matrixom

je li teško pitati gugl kako mi vidimo, i kako impulsi iz očiju stvaraju slike i filinge u mozgu ?

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...
muđahadin kaže...

Ti shvaćaš da mi stvarost ne doživljavamo isključivo preko osjetila vida, nego imamo još nekoliko osjetila, a imamo i mnogobrojne instrumente kojima možemo izmjeriti ono što svojim osjetilima ne možemo percipirati?

mi stvarnost shvačamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa

a svi impulsi iz receptora oka idu u ta dva dijela mozga

tj naš mozak se ponaša onako kako mu elektromagnetni valovi koji ulaze u oći nalažu da se ponaša

sva osijetlia se nalaze u hipotalamusu, to je njihov centar

17 godina
moderator
muđahadin kaže...
mbaksa kaže...

tj naš mozak se ponaša onako kako mu elektromagnetni valovi koji ulaze u oći nalažu da se ponaša

U koju školu si ti išao? To te sigurno nisu učili u školama. Pričaš bedastoće. Stvarnost doživljavamo preko svih svojih osjetila, a spoznajemo je i preko mjernih instrumenata. Štoviše, mjerni instrumenti nam često mogu reći koliko su naša osjetila precizna u doživljavanju stvarnosti, jer nas i naša osjetila mogu prevariti. Tipičan primjer su ti optičke iluzije.

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...
muđahadin kaže...
mbaksa kaže...

U koju školu si ti išao? To te sigurno nisu učili u školama. Pričaš bedastoće. Stvarnost doživljavamo preko svih svojih osjetila, a spoznajemo je i preko mjernih instrumenata. Štoviše, mjerni instrumenti nam često mogu reći koliko su naša osjetila precizna u doživljavanju stvarnosti, jer nas i naša osjetila mogu prevariti. Tipičan primjer su ti optičke iluzije.

hipotalamus je centar svih naših osijetila, svako osijetilo je vezano za njega

mjerni instrumenti su produkt našeg mozga i oni nam mogu reči samo ono što naš mozak može shvatiti jer te instrumente nije napravila priroda več mi sami

te mjerne instrumente smo radili na osnovu onog što vidimo i poznajemo i oni mjere precizno jer su takve okolnosti

jedan atom za primjer ne postoji jer je on sačinjen od čestica koje ne postoje več su samo energija titraja strune, ali fizika je tako napravljena da naš mozak tu energiju zapaža materijom

mi vidimo samo jedan mali spektar u elektromagnetnom polju i mi od tiha atoma smo sačinjeni, gradimo sve od njih, ali to je energija koja se u našoj glavi pretvara u materiju

imaš na internetu string theory, više o tome

ni ne trebaju strune, čak i kvantna fizika dokazuje da materija ne postoji

svijet nije onakav kakvog ga mi vidimo jer bi u tom slučaju mi bili centar svega

edit, moja škola je vrlo viska škola. ne dirajmo si škole

ne znam koji bih ti link stavio jer tu ima jako puno stvari i ne može se samo tako pojasniti, pa evo ovaj; nije baš stručan

http://iglesiadescalza.blogspot.com/2010/10/matter-doesnt-exist-everything-is.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 12:29 (muđahadin).
17 godina
moderator
muđahadin kaže...

mjerni instrumenti su produkt našeg mozga i oni nam mogu reči samo ono što naš mozak može shvatiti jer te instrumente nije napravila priroda več mi sami

te mjerne instrumente smo radili na osnovu onog što vidimo i poznajemo i oni mjere precizno jer su takve okolnosti

...

svijet nije onakav kakvog ga mi vidimo jer bi u tom slučaju mi bili centar svega

Da te podsjetim što si napisao u prošloj poruci (kontradiktoran si samome sebi): mi stvarnost shvačamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa.

muđahadin kaže...
jedan atom za primjer ne postoji jer je on sačinjen od čestica koje ne postoje več su samo energija titraja strune, ali fizika je tako napravljena da naš mozak tu energiju zapaža materijom

mi vidimo samo jedan mali spektar u elektromagnetnom polju i mi od tiha atoma smo sačinjeni, gradimo sve od njih, ali to je energija koja se u našoj glavi pretvara u materiju

Radiš besmisleno banaliziranje. Zna se što se smatra materijom u fizici: http://en.wikipedia.org/wiki/Matter

muđahadin kaže...

Sedmi razred osnovne škole? Pravopisne pogreške te odaju. {#}

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...
muđahadin kaže...

...

Da te podsjetim što si napisao u prošloj poruci (kontradiktoran si samome sebi): mi stvarnost shvačamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa.

muđahadin kaže...

Radiš besmisleno banaliziranje. Zna se što se smatra materijom u fizici: http://en.wikipedia.org/wiki/Matter

muđahadin kaže...

Sedmi razred osnovne škole? Pravopisne pogreške te odaju. {#}

u čemu sam kontradiktoran ?

ma ko gleda n apravopis ?

mbaks, bez uvrede, sa gradiva klasične fizike bih te uputio u kvantnu fiziku koja je danas samo srce znanosti

fizika nije konstanta da bi mogao izdvojiti jedan tekst o materiji i reči to je tako jer postoje milijarde drugih stvari koje treba uzeti u obzir. ta materija je samo dio i ne možemo ga uzimati u obzir bez sveobuhvatnog pogleda

17 godina

A jeste prolupali... {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
muđahadin kaže...

Zapravo ne shvaćamo stvarnost, već subjektivnost. Ono što ti doživljavaš je tvoj subjektivni pogled na stvarnost, koji može uvelike odudarati od 'uobičajene' stvarnosti. I nije neko mjerilo..

13 godina
protjeran
bed kaže...
muđahadin kaže...

Zapravo ne shvaćamo stvarnost, već subjektivnost. Ono što ti doživljavaš je tvoj subjektivni pogled na stvarnost, koji može uvelike odudarati od 'uobičajene' stvarnosti. I nije neko mjerilo..

tako je, malo si bolje to opisao, vidiš, interesantno da se s tobom slažu oni ljudi koji se ne salžu s tim da materija ne postoji

očito samo klikaju bezveze palčeve, ne razumjevši o čemu se tu radi

materija je samo valna funkcija

17 godina
kikicacool kaže...

Ma nije trol, samo kvantni fizicar...

Jos nam samo fali ona rasprava: "Da li mjesec postoji..." {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina
moderator
muđahadin kaže...
u čemu sam kontradiktoran ?

Jednom kažeš da svijet nije onakav kakvim ga vidimo, drugi put kažeš da svijet doživljavamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa.

Kažeš da su instrumenti produkt našeg mozga i da "oni nam mogu reči samo ono što naš mozak može shvatiti" - instrumenti nam služe upravo tome da zaobiđemo ograničenja naših osjetila, dakle da vidimo kakav svijet stvarno jest, odnosno koliko se razlikuje od našeg doživljaja.

muđahadin kaže...
ma ko gleda n apravopis ?

Pravopis te odaje. Profesori u obrazovnim institucijama ti ne bi tolerirali takve "greške" (to zapravo nisu greške, to je jednostavno slaba pismenost), a i ti bi na predavanjima dobro naučio je li "osijetilo" ili "osjetilo". I ne samo pravopis, već izražavanje općenito, a i besmislene, odnosno prazne rečenične konstrukcije. Priznaj - koliko imaš godina?

muđahadin kaže...
mbaks, bez uvrede, sa gradiva klasične fizike bih te uputio u kvantnu fiziku koja je danas samo srce znanosti

fizika nije konstanta da bi mogao izdvojiti jedan tekst o materiji i reči to je tako jer postoje milijarde drugih stvari koje treba uzeti u obzir. ta materija je samo dio i ne možemo ga uzimati u obzir bez sveobuhvatnog pogleda

Zar zato što si pročitao koju knjigu Deepaka Chopre misliš da išta znaš o znanosti i fizici? Ti ne znaš ni osnove osnova, ne znaš ni onoliko fizike koliko se uči u 7. i 8. razredu osnovne škole, a našao si se tu pričao o kvantnoj fizici i teoriji struna. Nije dovoljno pročitati knjigu u kojoj se spominje kvantna fizika pa da bi mogao reći da to znaš ili razumiješ, jer je iz napisanog evidentno da ne znaš niti razumiješ. {#}

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...

pa jasno da nije onakav kakvog ga vidimo. ti gledaj svoj monitor. taj monitor nije takav kakvim ga ti vidiš. taj monitor je energija. ti ga možeš opipati jer ti valna funkcija u hipotalamusu dodjeljue osijetilima energiju koju dodiruješ

moje rečenice nisu besmislene, več ih ti ne možeš shvatiti jer ti fali puno gradiva fizike

a ne da mi nse pisati velka mala slova i paziti na kvačice

ja znam o fizici, u svakom slučaju više od tebe

nemoj takvim tempom

http://harunyahya.com/en/works/5357/quantum-physics-the-discovery-that

http://www.superstringtheory.com/

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 13:05 (muđahadin).
17 godina
moderator
muđahadin kaže...
pa jasno da nije onakav kakvog ga vidimo. ti gledaj svoj monitor. taj monitor nije takav kakvim ga ti vidiš. taj monitor je energija. ti ga možeš opipati jer ti valna funkcija u hipotalamusu dodjeljue osijetilima energiju koju dodiruješ

Zar nisi rekao da "mi stvarnost shvačamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa"? Opet si kontradiktoran samome sebi.

muđahadin kaže...
moje rečenice nisu besmislene, več ih ti ne možeš shvatiti jer ti fali puno gradiva fizike

Tvoje rečenice su banaliziranje preko svake smislene i korisne mjere.

muđahadin kaže...

ja znam o fizici, u svakom slučaju više od tebe

nemoj takvim tempom

Baš sam se slatko nasmijao.

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...
muđahadin kaže...

Zar nisi rekao da "mi stvarnost shvačamo isključivo preko centra za vid i hipotalamusa"? Opet si kontradiktoran samome sebi.

postoji li razlika između shvačanja i viđanja ?

imeđu osijetila i vida ?

ako ne postoji, zaista sam kontradiktoran sam sebi

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 13:07 (muđahadin).
17 godina
moderator
muđahadin kaže...

postoji li razlika između shvačanja i viđanja ?

Reci da se šališ. Shvatiti i vidjeti su dvije sasvim različite stvari. Jel ti to trolaš?

muđahadin kaže...

imeđu osijetila i vida ?

Osijetila ne postoje. Vid je jedno od osjetila.

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Reci da se šališ. Shvatiti i vidjeti su dvije sasvim različite stvari. Jel ti to trolaš?

jeli ti to trolaš ? kolko je tebi godina ?

misliš ako si moderator i ako znaš književno pisati da si u svemu u pravu

ajde kopiraj mi te moje kontrdiktornosti sad bih te zamolio?

onako klasično:

ovo je kontradiktorno ovome

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.8.2012 13:14 (muđahadin).
14 godina
neaktivan

muđahadin=nick_01

Uostalom stil pisanja je isti.

@muđahadin: Je li energija nestaje? Samo odgovori na to sa da ili ne.

17 godina
moderator
muđahadin kaže...
misliš ako si moderator i ako znaš književno pisati da si u svemu u pravu

Kao moderatoru obveza mi je čuvati forum od trolova, a tvoje poruke izgledaju poput standardnog trolanja.

Kao skeptik, cilj mi je upoznati svijet što je bolje moguće - upoznati temeljem znanosti i dokaza. Dakle, prihvaćam dokazane tvrdnje, a za one druge tražim dokaze.

muđahadin kaže...
ajde kopiraj mi te moje kontrdiktornosti sad bih te zamolio?

Neću pet puta raditi jedno te isto. Argumentiraj svoje tvrdnje.

13 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Neću pet puta raditi jedno te isto. Argumentiraj svoje tvrdnje.

sad kad smo ustvrdili da si moju kontradiktornost zaključio iz svojeg krivog vezanja kad ja kažem shvačati ili vidjeti, sad više nečeš kopirati 5 puta jedno te isto

lijepo, ne znam ko tu trola

što još želiš od argumenta, dao sam ti ih, dao sam ti linkove koji dokazuju sve što pišem

17 godina
moderator

Bilo je dosta zafrkavanja. Tko ne želi normalno sudjelovati u raspravi ili neka ne sudjeluje ili će dobiti karton. Zar ćemo se navlačiti oko trolanja, umjesto da raspravljamo o temi?

14 godina
protjeran

Nevjerojatan si. Tvrdnjom da je sustav u kojem živimo iluzija ti pokazuješ da smatraš da ti znaš više od ostalih, da znaš nešto što većina ljudi ne zna.

Nije mi jasno kako to nisi sposoban shvatiti.

Pa nekim je nažalost stvarnost, zato toliko i pate, jer ne shvaćaju da je igra "tko umre sa više igračaka - pobjednik" iluzija da bih nas odvratila od pravih vrijednosti u životu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice