Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 489.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Kakve veze taj anonimus ima s ičim? Nikakve. Koga briga za njega? Osim toga, nije na meni da osporavan njegovu stručnost, inteligenciju, metode istraživanja itd., nego je na tebi da ih dokažeš. Zar si mislio da ćeš se tako lako izvući? Tu bubneš ime nekog anonimusa i onda prevališ teret dokazivanja njegove stručnosti na mene. Neće ti to proći - teret dokazivanja je na tebi. Pa nismo mi ostali mali djeca. Osim toga, koga briga tko je taj tip - ljudima se ne treba vjerovati, vjerovati se treba znanstvenim radovima. Vjerovanje neke tvrdnje samo zato jer ju je izgovorio neki (kvazi) autoritet je logička pogreška argument iz autoriteta (argument from authority).

Anonimus ili netko poznat to je više osobna stvar, meni su Engleski sredovjekovni pisci npr. svi redom anonimusi, ako se ikada počnem zanimati za Englesku sredovjekovnu književnost, postati će netko "poznat".

Nikoga nije briga za njega, ono o čemu mi ovdje raspravljamo je njegova terorija.

Glup ti je taj koncept dokazivanja, tj. nije tvoj, dokazivanje je jednostavno stvar namjere, želim ti ja to dokazivati ili ne, ne postoji nešto kao tko bolje obrazloži svoju teoriju u nju svi vjerujemo, nema "stare dokazane teroije" i nove koje bi tek trebala biti dokazana, to je stvar u onome tko "dokazuje" i onome koji se slaže/ne slaže, to je barem moje mišljenje...

Ja ti ne želim dokazivati ništa, ako sebe vidiš kao nekoga tko je vidio taj događaj, iz svih uglova, pročitaj što on ima za reći.

17 godina
moderator
Tawals kaže...
Glup ti je taj koncept dokazivanja, tj. nije tvoj, dokazivanje je jednostavno stvar namjere, želim ti ja to dokazivati ili ne, ne postoji nešto kao tko bolje obrazloži svoju teoriju u nju svi vjerujemo, nema "stare dokazane teroije" i nove koje bi tek trebala biti dokazana, to je stvar u onome tko "dokazuje" i onome koji se slaže/ne slaže, to je barem moje mišljenje...

Glup ti je taj komentar o konceptu dokazivanja. To su osnove logike. Bez logike nemaš ništa.

Uz to što je glup, komentar ti je i manipulativan, odnosno pokušavaš se izvući iz dokazivanja.

17 godina
bobica257 kaže...

Da to naravno ima smisla. 3 Nuklearke su smjestili usred njujorka. I onda ih aktivirali taman poslije nego su se avioni zabili, ali tako da ne zaostane radiacija i još da se zgrda počne rušiti od gornjeg djela. Pazi ti to. U zemlji nuklearna bomba, a eksplozija počne 350m u zraku.

Taj tip ocito radi za americku vladu jer je svojom izjavom pobio glavni argument teoreticara zavjere:

"Dakle, razoriti ovakvu čeličnu grdosiju je nemoguće klasičnom metodom razaranja pomoću dinamita."

{#}

dakle, stvar kod 11/9 je bila ovakva:

- avion se zabija u zgradu

- zgrada je napravljena tako a ima zastitu od pozara, ali (po slubenoj verzij) ta zatita je otpala od siline udarca

- gorivo se zapalilo, ali temperatura nije dovoljna da rastopi celik (kad gori gorivo+zrak), pa (sluzbena verzija) kaze da su druge satvari u zgradi (papir?) dale bolju mjesavinu i povecale temperaturu gorenja

- ni to ne bi bilo dovoljno, pa (sluzbena verzija) kaze da su od siline udarca nosivi stupovi bili i malo osteceni pa im nije trebala visoka temperatura

- kad zgrada pocinje padati, pada ravno prema dolje i to jako brzo (podsjeca jako na kontrolirano rusenje), ali (sluizbena verzija) kaze da je to zbog tezine gornjeg dijela zgrade koji pada i svojom tezinom lako rusi donje dijelove

- teoreticari zavjere s druge strane tvrde puno jednostavniju svar: avion se zabio, ali zgradu je srusila kontrolirana eksplozija postavljena u prizemlju zgrade (postavljena od americke vlade), a u svoj prilog imaju i snimku gdje se vidi mala ekspozija u donjem dijelu trenutak prije rusenja + slika koja pokazuje lijepo odrezane stupove u prizemlju.

Kao i u filmu Kontakt, pozivam se na Occamovu ostricu {#} 

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 8:52 (SupremeCommander).
17 godina
moderator
SupremeCommander kaže...
bobica257 kaže...

Da to naravno ima smisla. 3 Nuklearke su smjestili usred njujorka. I onda ih aktivirali taman poslije nego su se avioni zabili, ali tako da ne zaostane radiacija i još da se zgrda počne rušiti od gornjeg djela. Pazi ti to. U zemlji nuklearna bomba, a eksplozija počne 350m u zraku.

Taj tip ocito radi za americku vladu jer je svojom izjavom pobio glavni argument teoreticara zavjere:

"Dakle, razoriti ovakvu čeličnu grdosiju je nemoguće klasičnom metodom razaranja pomoću dinamita."

{#}

Nije bila takva. Radiš straw man - namjerno pogrešno interpretiraš službeni stav kako bi onda kritizirao to što si si krivo protumačio. O tim stvarima smo raspravljali na početku ove teme - nemoj sad opet počinjati. Kreni čitat recimo otprilike od ove poruke: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/teorije-zavjera-uzduz-poprijeko/8534.aspx?page=7&jumpto=1559305&sort=asc&view=flat

Ako u ovoj temi, na stranicama od te nadalje, ipak ne pronađeš odgovor, onda se javi.

17 godina
SupremeCommander kaže...

- avion se zabija u zgradu

- zgrada je napravljena tako a ima zastitu od pozara, ali (po slubenoj verzij) ta zatita je otpala od siline udarca

- gorivo se zapalilo, ali temperatura nije dovoljna da rastopi celik (kad gori gorivo+zrak), pa (sluzbena verzija) kaze da su druge satvari u zgradi (papir?) dale bolju mjesavinu i povecale temperaturu gorenja

- ni to ne bi bilo dovoljno, pa (sluzbena verzija) kaze da su od siline udarca nosivi stupovi bili i malo osteceni pa im nije trebala visoka temperatura

- kad zgrada pocinje padati, pada ravno prema dolje i to jako brzo (podsjeca jako na kontrolirano rusenje), ali (sluizbena verzija) kaze da je to zbog tezine gornjeg dijela zgrade koji pada i svojom tezinom lako rusi donje dijelove

čelik se nije morao uopće rastopiti. dovoljno je da mu se zbog visoke temperature karakteristike poremete i uz silnu masu koju je taj čelik iznad sebe držao (par desetaka katova) pad je bio neizbježan..

ocammova oštrica ;)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
moderator
nixass kaže...
čelik se nije morao uopće rastopiti. dovoljno je da mu se zbog visoke temperature karakteristike poremete i uz silnu masu koju je taj čelik iznad sebe držao (par desetaka katova) pad je bio neizbježan..

Ma naravno - mislim da na 1000 stupnjeva nosivost pada za 50% ili tako nešto. Ali to sve ima na početku teme pa nek čita. Ionako su se te stvari na netu pobijene tisuću puta.

To je jedan od načina na koji teoretičari zavjera funkcioniraju - prave se da njihova pitanja i kritike nisu već tisuću puta odgovoreni. Uz to što rade straw manove i razne druge logičke pogreške.

15 godina
mbaksa kaže...

• Paranoičnost - život u tjeskobi ili strahu, u uvjerenju da su sve oko tebe zavjere, da te ljudi žele srediti itd. Da, to te može spasiti u nekim slučajevima od ozbiljnih problema, ali ti radi i psihičku štetu i može ti uzrokovati još više drugih problema.

Ne samo da nanosi psihičku štetu, već je i simptom određenih psihičkih poremećaja. Nisam psihijatar, no koliko znam pretjerana tjeskoba i strah su simptomi anksioznosti. A velika paranoičnost, stalno neopravdano umišljanje da te netko želi srediti, je simptom ozbiljnijih pishičkih poremaćaja poput shizofrenije.

I would love to change the world, but they won't give me the source code
15 godina
SupremeCommander kaže...

Spadam u:

Paradoksalno pitanje.

Odgovor "ne želim odgovoriti" samim stiskanjem toga si odgovorio na pitanje. {#}

17 godina
mbaksa kaže...

Ma naravno - mislim da na 1000 stupnjeva nosivost pada za 50% ili tako nešto. Ali to sve ima na početku teme pa nek čita. Ionako su se te stvari na netu pobijene tisuću puta.

Čelik se topi na nekih 1500 - 1600 stupnjeva. Na temperaturi od 1000 stupnjeva je već poprilično plastičan.

Rvat katolik!
17 godina
sirka666 kaže...

Odgovor "ne želim odgovoriti" samim stiskanjem toga si odgovorio na pitanje. {#}

A vidim prokuzio si ih... 

Zanimljivo je da imamo dosta iluminata ovdje na forumu, ne cudi me s obzirom na temu... {#}

@mbaksa:

Neznam na sto si tocno mislio, jer se nekako sjecam da je bas tako nekako glasila sluzbena verzija (ili barem oni sluzbeni dokumentarci o samom incidentu). Uglavnom, djelovala mi je dovoljno uvjerljiva ta sluzbena verzija da nisam dalje kopao. Ali vidim da ste imali zestoku raspravu...

No, ja sam po prirodi paranoik, ali s one druge strane. Vidim zavjeru (uglavnom protiv vlada) u teorijama zavjere. {#}

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 10:32 (SupremeCommander).
17 godina
moderator
SupremeCommander kaže...
Neznam na sto si tocno mislio, jer se nekako sjecam da je bas tako nekako glasila sluzbena verzija (ili barem oni sluzbeni dokumentarci o samom incidentu). Uglavnom, djelovala mi je dovoljno uvjerljiva ta sluzbena verzija da nisam dalje kopao. Ali vidim da ste imali zestoku raspravu...

No, ja sam po prirodi paranoik, ali s one druge strane. Vidim zavjeru (uglavnom protiv vlada) u teorijama zavjere. {#}

"Tako nekako" omogućava opstajanje teorija zavjera - ljudi ne znaju kako točno pa si onda dozvoljavaju pronalaziti rupe u službenoj verziji - rupe koje ne postoje. {#}

13 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Ne samo da nanosi psihičku štetu, već je i simptom određenih psihičkih poremećaja. Nisam psihijatar, no koliko znam pretjerana tjeskoba i strah su simptomi anksioznosti. A velika paranoičnost, stalno neopravdano umišljanje da te netko želi srediti, je simptom ozbiljnijih pishičkih poremaćaja poput shizofrenije.

Koliko se sjećam schizophrenia je samo jedna od tri oblika psihoza.

Nisi "ti" opasan kad misliš da te netko proganja, prati, već si opasan kad "ti" pokušavaš nekoga pratiti, što više, likvidirati, zbog svojih paranoja. {#}

Mislim da ovdje na forumu baš takvih likova nema. {#}

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
13 godina
protjeran

Najviše me se dojmio početak članka;

Veliko zaprepaštenje u SAD-u je izazvalo otkriće masovnih koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a. Ti kampovi mogu primiti na milijune ljudi, zbog čega u vodu pada teza da su izgrađeni za prihvat par tisuća ilegalnih imigranata.

Mislim da je to nešto u vezi izvanzemaljaca (podsjeća me na film District9) {#}

A i ovaj članak mi se čini kao nekakva "teorija zavjera";

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hromin_sturm_kakva_argentina_nas_program_jamci_brzi_i_veci_rast_bdpa/981988.html

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 9:54 (Budokai).
14 godina
protjeran

Južna Amerika se budi...

Da se kod nas pojavi netko pametan, i da ga mi nekim čudom dovedemo na vlast, neki zaheban igrač, a ne ove marionete, bojim se da bi ga proglasili talibanom i bombardirali {#}... slušali bi cijeli dan na tv-u protiv njega i kako je on poguban za naš narod, izjednačavali ga sa Hitlerom, ako se uskoro ne opametimo, "došlo bi do mirnih demokratskih prosvjeda" koje bih naravno podupirao Zapad, samo da se svrgne ne-marionetska vlast. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 12:33 (Tawals).
17 godina
moderator
Tawalse, posao si dosadan s bedastoćama koje pišeš.
15 godina
odjavljen

Trenutak kad mbaksa odustne, odma se zna da je(tawals) prešao granicu normalnosti.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
16 godina
neaktivan
Budokai kaže...

Najviše me se dojmio početak članka;

Veliko zaprepaštenje u SAD-u je izazvalo otkriće masovnih koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim dijelovima SAD-a. Ti kampovi mogu primiti na milijune ljudi, zbog čega u vodu pada teza da su izgrađeni za prihvat par tisuća ilegalnih imigranata.

Mislim da je to nešto u vezi izvanzemaljaca (podsjeća me na film District9) {#}

A i ovaj članak mi se čini kao nekakva "teorija zavjera";

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hromin_sturm_kakva_argentina_nas_program_jamci_brzi_i_veci_rast_bdpa/981988.html

Ne znam šta je tu novo.

FEMA kampovi u Americi postoje godinama.

E sad. Jesi primjetio šta njihova murja uradi onim "Wall Street okupatorima" što protestuju i slično. Dođu fino ih pokupe i u pržun.

To nije više ekskluziva okupatora pa bilo ko protestuje protiv režima isto zna se gdje bude strpan. E sad ako dođe do kakve velike pobune znaš šta će im svi ti kampovi.

Spominjao sam HAARP u Srbiji prije nekoliko stranica ovd' na temi.

Stvar je malo drugačija kako sad tvrde.

Kažu poslan je sa Stanforda VFL prijemnik, Institutu za fiziku u Zemunu.

Tako tvrdi naučnik koji ju je navodno poslao, u odgovoru na pismo nekoga iz Srbije.

Meni je tu samo nelogično zašto je za tu antenu na njihovoj mapi na Stanfordu, kao odgovorna i kontakt osoba bio Amerikanac.

Drugi dio priče je, ako je sve ovo u naučne svrhe i normalno, zašto je Stanford ugasio neke dijelove svoje web stranice na kojima sam bio nedavno.

Među njima i mapu koja prikazuje ove antene, uz to i koje su upravo aktivne a koje ne.

Jel' neko išao na stranicu VLF grupe na Stanfordu u zadnje vrijeme.

Evo linkova koji su radili do prije zadnjih 20 dana.

http://vlf-engineering.stanford.edu/map/

http://vlf-engineering.stanford.edu/map/public_map.php#

http://vlf-engineering.stanford.edu/

Htio sam da vidim jel aktivna antena u Srbiji.

Ne znam za prije ali zadnjih nekoliko dana oblaci imaju sličnu putanju ovoj koja se može vidjeti sad na sat24.com.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.8.2012 13:52 (heged).
17 godina
neaktivan
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
16 godina

Pa stvarno je budala kada takve stvari pise ne-anonimno, i to jos na facebooku...

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
14 godina
protjeran
mbaksa kaže...

I sam znaš da na vlasti u Hrvatskoj "ne smiju" biti ljudi koji zapravo rade za narod, ne za banke i velike korporacije, ljudi koji neće slati naše vojnike u "mirovne misije".

Ja odbijam vjerovati da postoje tako glupi ljudi kao što su hrvatski političari, oni su samo marionete i zato smo u tako lošoj situaciji.

Ne kažem da kada bih na vlast došao netko bolji, da bih sve bilo divno i krasno, ali nije teško vidjeti za koga ovi ljudi zapravo rade, da su dosađašnje vlasti samo sjedile i ne radile ništa, opet bi bili u boljoj situaciji.

Baš sam se jučer našao ispred tv-a i malo poslušao onu emisiju "Plodovi zemlje", dali u toj emisiji ima išta osim priloga o propalim gospodarstvima? A još tužnije kad se vlasnici žale na državni aparat, birokraciju... ali nekima je već jasno da oni nikada nebi ni trebali izači iz problema, nego jednostavno prestati sa radom i sve prepustiti velikim korporacijama, ili se zadužiti, jer samo dužan seljak je dobar seljak.

17 godina
neaktivan

NASA priznala: Slijetanje na mjesec snimano u Jadran filmu, Armstronga je glumio Bata Živojinović

eto moram skrušeno priznati da su teoretičari zavjera bili u pravu..... {#}

16 godina
Darky kaže...

NASA priznala: Slijetanje na mjesec snimano u Jadran filmu, Armstronga je glumio Bata Živojinović

eto moram skrušeno priznati da su teoretičari zavjera bili u pravu..... {#}

Haha {#}

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
14 godina
neaktivan

Jest da je crtani ali poanta je jasna.

Ako si ti genije nisam ni ja budala.
17 godina
moderator
Tawals kaže...
mbaksa kaže...

I sam znaš da na vlasti u Hrvatskoj "ne smiju" biti ljudi koji zapravo rade za narod, ne za banke i velike korporacije, ljudi koji neće slati naše vojnike u "mirovne misije".

Znaš i sam da ovaj forum nije lokalna birtija i da rasprave nisu na razini lokalnih alkosa "pod šusom", stoga se već jednom okani takvih primitivnih ("alkos pod šusom"-like) "teorija zavjera". Čemu sad nabacivanje primitivnih političkih floskula? Kandidiraš se za precjednika (kućnog savjeta)?

Tawals kaže...
Ja odbijam vjerovati da postoje tako glupi ljudi kao što su hrvatski političari, oni su samo marionete i zato smo u tako lošoj situaciji.

Ti "odbijaš vjerovati" zato jer si mlad, neobrazovan, lakovjeran i ne znaš kako stvari funkcioniraju u stvarnom životu. "Ako bog da" za 15-20 godina ćeš možda znati. Ljudi, bili oni političari ili ne, prvo se pobrinu za svoje dupe, a onda ide sve ostalo. I cijela situacija proizlazi iz toga, a ne jer su naši političari "marionete", ko da oni ne znaju što i zašto rade. Sve što rade rade zato da sebe i svoju obitelj financijski osiguraju (neki neke stvari rade i zato da si napumpaju vlastiti ego). Ako uz to još uspiju i nešto pozitivno napraviti, super.

Tawals kaže...
Baš sam se jučer našao ispred tv-a i malo poslušao onu emisiju "Plodovi zemlje", dali u toj emisiji ima išta osim priloga o propalim gospodarstvima? A još tužnije kad se vlasnici žale na državni aparat, birokraciju... ali nekima je već jasno da oni nikada nebi ni trebali izači iz problema, nego jednostavno prestati sa radom i sve prepustiti velikim korporacijama, ili se zadužiti, jer samo dužan seljak je dobar seljak.

Pričice iz lokalne birtije. Reci - želiš li ti skupo mlijeko, kruh, meso, povrće i druge prhrambene proizvode? Ne želiš? Kog vraga onda kvocaš?! Ne možeš imati "i ovce i novce". Naši poljoprivrednici i stočari su većinom slabo produktivni (u usporedbi s evropskim zemljama), dakle njihov rad relativno puno košta, a usto je i repromaterijal skup. Stoga s jedne strane imaš male poljoprivrednike koji se žale da će morati staviti ključ u bravu, a s druge strane se konzumenti njihovih proizvoda žale da su im njihovi proizvodi preskupi (pa često radije kupuju proizvode iz inozemstva - samo zato jer su jeftiniji). Makes sense? Dobro. Ne uplići se u stvari koje ne razumiješ. Ili još gore, ne da ne razumiješ niti si sposoban shvatiti prije nego ti netko nacrta (zapravo je upitno jesi li sposoban shvatiti i nakon što ti netko nacrta), nego još iz svega toga praviš teoriju zavjere.

17 godina

Baksa svaku raspravu pretvori u osobni rat {#} {#}

Rvat katolik!
13 godina
tnakir kaže...

Baksa svaku raspravu pretvori u osobni rat 

Kada se samo sjetim HHO generatora...

17 godina
moderator

Offtopičarite. (Moj pojačani angažman u takvim temama je posljedica moje osobne netolerancije ljudske gluposti, nekritičkog razmišljanja, izmišljanja, laganja, manipuliranja itd.)

Drž'te se teme.

17 godina
Tawals kaže...

I sam znaš da na vlasti u Hrvatskoj "ne smiju" biti ljudi koji zapravo rade za narod, ne za banke i velike korporacije, ljudi koji neće slati naše vojnike u "mirovne misije

Meni se cini da sustav dobro funkcionira, npr. ona bivsa ministrica Holly. Zena je stvarno bila naporna i maknuli su je... {#}

No kad smo kod nje u temi zavjera... Umjesto tih dosadnih banaka i terorista, jel bilo vec sto o urotama zelenih?

Evo jedne slike za razmisljanje:

Fusion Research Budget Fusion Research Budget
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 11:19 (SupremeCommander).
14 godina
protjeran

Tawals kaže...

Ti "odbijaš vjerovati" zato jer si mlad, neobrazovan, lakovjeran i ne znaš kako stvari funkcioniraju u stvarnom životu. "Ako bog da" za 15-20 godina ćeš možda znati. Ljudi, bili oni političari ili ne, prvo se pobrinu za svoje dupe, a onda ide sve ostalo. I cijela situacija proizlazi iz toga, a ne jer su naši političari "marionete", ko da oni ne znaju što i zašto rade. Sve što rade rade zato da sebe i svoju obitelj financijski osiguraju (neki neke stvari rade i zato da si napumpaju vlastiti ego). Ako uz to još uspiju i nešto pozitivno napraviti, super.

Pričice iz lokalne birtije. Reci - želiš li ti skupo mlijeko, kruh, meso, povrće i druge prhrambene proizvode? Ne želiš? Kog vraga onda kvocaš?! Ne možeš imati "i ovce i novce". Naši poljoprivrednici i stočari su većinom slabo produktivni (u usporedbi s evropskim zemljama), dakle njihov rad relativno puno košta, a usto je i repromaterijal skup. Stoga s jedne strane imaš male poljoprivrednike koji se žale da će morati staviti ključ u bravu, a s druge strane se konzumenti njihovih proizvoda žale da su im njihovi proizvodi preskupi (pa često radije kupuju proizvode iz inozemstva - samo zato jer su jeftiniji). Makes sense? Dobro. Ne uplići se u stvari koje ne razumiješ. Ili još gore, ne da ne razumiješ niti si sposoban shvatiti prije nego ti netko nacrta (zapravo je upitno jesi li sposoban shvatiti i nakon što ti netko nacrta), nego još iz svega toga praviš teoriju zavjere.

Pa zapravo ono što sam ja reko ide ruku pod ruku sa onim što si ti reako, žele osigurati sebe i svoje dupe, a u zamjenu su marionete 4 ili više godina, vjerovatno ni sami nisu potpuno svijesni štetnosti svojih postupaka, podmićivanje, financiranje određenih političare u rh je Europi kao da od prosječne Hrvatske plaće daš nekom siromahu 5 kuna, taj siromah može sa tih 5 kuna "osigurati" sebe, svoju obitelj i nije ih briga za posljedice, a na kraju krajeva, "koliko može biti štetno ono što radim?"

U pravu si što se tiče neproduktivnosti Hrvatskog seljaka za razliku od Europskog, mislim da je u usporedbi sa Američkim seljakom još gora situacija.

Zato i mislim da bih neovisnost od sistema najbolje riješenje, sve se odlućuje na lokalnom nivou, nema posrednika u trgovini, onaj tko je odgovoran za proizvod njemu ga i plaćaš, eventualno ako je proizvod prevezen, tada plaćaš i prijevoz.

A ne kao danas, onaj tko je napravio npr. neku majicu dobiva par centi, onaj ko ti ju je prodao dobije 5 kuna.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice