Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 490.318
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Teorije zavjera - uzduž i poprijeko
ihush kaže...

-kad će ta tema na dnevni red!

Ako hoces te politicke, zasto ne onda onu nasu, Tudjman&Co... {#}

tudjman-mi-je-rekao-kad-podijelimo-bosnu-ja-i-sloba-bit-cemo-saveznici

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Čovjek trenutno nema razloga evoluirati, jer npr ne živi pod morem, da bi trebao razviti škrge, ali evoluira u dlakavosti, vitkosti žena, tankoći prstiju... prilagođava se potrebama, dok prsti koji su nekad držali lopatu, motiku, toljagu, sad drže miša, volan, AK47, daljinski... recimo da je mobitel uzrok stanjivanja prstiju dok nam uho naginje šumu mp3ca. Možda će nam se oći raširiti u wideformat TVa ako organizam zaključi da je to potrebno. Do tad (dok organizam nema potrebu) nema ni promjene-mutacije, osim 'pokvarenih' gena.

Ne bi to baš tako bilo. Moderan čovjek unatrag 30-tak tisuća godina se ne mijenja. Po tvojoj teoriji ako par generacija prsti drže lopatu i toljagu, tada se slijedeće generacije rađaju s debelim prstima. Danas imaš ekipu koji rade teške fizičke poslove i čiji prsti izgledaju kao s naivnih slika, a imaš i ekipu 'tankoprstića' koje ne rade fizičke poslove. Radi se o prilagodbi tijela na način života, ali ne i evoluciji ili promjeni vrste. Ne stoji ti niti varijanta s dlakama ili težinom..

A da ne govorim o rasama, genotipima, mješanju predaka i sl. Moderan čovjek ima i neandertalske dna u sebi, kao i dijelove denisovaca. Naravno ovisno o lokalitetu, gdje je došlo do parenja. Možemo govoriti o razlici u rasama ili lokalitetu. Međutim, nema takvih promjena tipa 20 generacija drži toljagu, pa se 21 generacija rodi s toljagom u ruci. Zapravo, nema promijena modernog čovjeka..

No dobro, tu smo gdje smo s tankim ili debelim prstima. Ali kad smo već u temi teorije zavjere, što radi ekipa na Bohemian Groove-u pod budnim okom sove? A sve probrana ekipa - krema. Od vodećih svjetskih biznismena, do predsjednika.. Vole sve što vole mladi, skupljaju salvete i slušaju muziku? Kolektivni gumi-gumi? Kaladont, čovječe ne ljuti se?

16 godina
bed kaže...
..

Ne bi to baš tako bilo. Moderan čovjek unatrag 30-tak tisuća godina se ne mijenja. Po tvojoj teoriji ako par generacija prsti drže lopatu i toljagu, tada se slijedeće generacije rađaju s debelim prstima. .. 

-ok, dobar argument, ali evolucija (konkretnije vidljive promjene, vrste..) se ne mjeri u tisućama, nego stotine tisuća, milioni godina, dok je pak 'nagla' promjena nešto što je neophodno za preživljavanje ili (neuspjelo preživljavanje) = nestanak. Tu ne spada duljina dlake, nego drastična promjena. Pošto je i sam Darwin imao problema s tim dijelom (prijelazni oblici, količina fosila..) nemam neki kvalitetan argument, ali ne vidim da je to tad argument suprotne strane...

-za usporedbu, (popularni) dinosauri su imali milione godina između pojedinih vrsta, homo(nešto) su tu tek mali dio vremena, par posljednjih minuta... tad je i logično da arheologija teže dolazi do tih-takvih dokaza. Lako je s dinosaurima kad su slojevi vrlo prepoznatljivi (do krede) i lakše je klasificirati, kao godovi na drvetu. Ljudi su u toj usporedbi unutar jednog goda.

-btw, fizički rad ipak ogrubljuje tijelo, ruke.. ako rintaš kao klinac, mladić.. imačeš ćevape, ne manekenske prste. Ako se oko ovog ne možemo složiti, odustajem (vruće je).. to nije promjena na nivou DNK, to je smo razvoj tijela ovisan o fizičkoj okolini. Ono što spominješ, 'danas imaš ekipu'.. hmm, moguće, to znači da nisu rintali u mladosti (razvoju), nego kasnije kad je organizam manje adaptivan i ne, neračuna se jedan vikend lopatarenja uz roštilj kod kuma kao dugotrajni (svakodnevni) fizički rad koji počinje u djetinjstvu.

Razlike u adaptaciji su preznačajne (za mlade jedinke), par 'čuda' koji su objašnjivi, mala beba, odrezan prst, naraste dio koji fali. = Regenerativnost, koju starije osobe gube, kao dovoljno bitan razlog da se ne mogu uspoređivati generacije danas i od prije ledenog doba, dok je za par tisuća godina, rezlika neprimjetna.

Moguće objašnjenje zašto se ljudi više ne mijenjaju tako (kao prije) je razvoj, civilizacije, tehnologije. Tako je prestalo biti važno npr veličina šake (btw važniji je bio zub.., šaka je samo primjer) jer su ljudi postali sposobni proizvesti oružje, alate po želji, ne ono što pronađu u prirodi, kad bi za veći kamen morao imati veću-jaču ruku... Odjeća, prehrana.. sve to je uklonilo potrebu za takvim 'mutacijama'. Možda nije dovoljno jasno što mislim, pa možda ovako, mobiteli i kabeli za spajanje na PC, svaki je različit, potreban bi bio  adapter da ga koristimo na drugom, dok je BT (wireless) to eliminirao, nema više kabla koji bi određivao mogućnst priključivanja. To je razvoj tehnologije omogućio. Katapult je zamijenio šaku i kamen više nije bio razlog prilagodbe (metaforički primjer..).

Ljudi se više nisu prilagođavali okolini, suprotno, jer su dovoljno moćni, prilagođuju okoliš sebi... to kreće od doba kad su bili dovoljno moćni savladati mamuta. Dali se od tog doba prestaju pronalaziti različiti DNK? Zašto bi to bilo slučajno?..

-naravno, samo mišljnje, moguć razlog, konkretan dokaz nemam.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 17:46 (ihush).
16 godina
neaktivan
Teorije zavjera - uzduž i poprijeko

Nezgodna je to tema.

Glavni poticaj evoluciji, okoliš i prirodna selekcija, kontrolirani su od strane čovjeka. Čak i prilagodbe klimi, kao tamna put kože, lako se gube sparivanjem ljudi drugih krajeva.

Mislim da u kontekstu naše evolucije više ne govorimo o prirodnoj već umjetnoj, dodavanjem različitih poboljšanja na samom tijeli, ili čak manipulacijom gena. 

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 18:22 (Xanzzu).
14 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

-ok, dobar argument, ali evolucija (konkretnije vidljive promjene, vrste..) se ne mjeri u tisućama, nego stotine tisuća, milioni godina, dok je pak 'nagla' promjena nešto što je neophodno za preživljavanje ili (neuspjelo preživljavanje) = nestanak.

Ljudi se više nisu prilagođavali okolini, suprotno, jer su dovoljno moćni, prilagođuju okoliš sebi...

Zapravo, novija saznanja idu ka tome da se promjene ne dešavaju polako stotinama tisuća godina, već u 'skokovima' - naglim promjenama. Pa onda u dužem periodu (više naglih promjena) imaš drastične promjene.

Obzirom da se u osnovi radi o mutaciji, pitanje je koliko je uopće moguće da se moderni čovjek prilagođava na taj način. Bilo bi potrebno svesti vrstu na par jedinki, da takva mutacija može drastično promijeniti išta. Ovako imaš (bosanski) lonac miliona kombinacija, gdje jedna mutacija neće trajno promijeniti vrstu..

Da me ne shvatiš krivo, nisam ja protivnik evolucije, samo malo ispravljam uvriježene zablude..

Hebo evoluciju. Nitko se nije osvrnuo na Bohemian Grove? Neki dan je na History u Decoded emisiji bila ta tematika, pa me podsjetilo.. Nije li to čisti pogodak za temu teorije zavjere? Bingo..

16 godina
bed kaže...
..

Zapravo, novija saznanja idu ka tome da se promjene ne dešavaju polako stotinama tisuća godina, već u 'skokovima' - naglim promjenama...

.. Nitko se nije osvrnuo na..

- da, skokovito je. Moguće objašnjenje zašto se teško pronalaze prijelazni fosili (nije dovoljan period za veću kolićinu, nestali...). Kao i meteor-dinosauri, nakon čega se procjenjuje pomor preko 90% svega.. oni preostali primjerci unutar jedne generacije moraju preživjeti. Enivej, čovjek već tisućama godina nije prisiljen na promjenu (DNK), jer je ultimativni predator, 'vladar Zemlje'... ( i da, malo je dosano)

- određene 'nakupine' ljudi se uvjek, svugdje skupljaju. Naši samo nemaju tako pompozan stiling, protokol. To se kod naših svodi na 'čobanac' usput se pokazuje ostalim seljanima što si stekao (prevozno sredstvo koje služi dolasku na 'čobanac', neki dolaze okanom, maybachom, neki helikopterom..).

- zanimljivo bi bilo, da ljudi znaju koji ljudi se skupljaju oko takvih lonaca. Neki su na sasvm suprotnim krajevima političkog spektra, istovremeno prijatelji uz čobanac.

- dali te nakupine imaju neki 'viši cilj', zavjera? .. ne samo se qrče, usput kreiraju političku sliku na izborima kad im adeze više ne daje BMWje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

ihush - Brate koji si ti filozof... {#}

Ne, ovo nije namijenjeno da na bilo koji način uvrijedi našeg kolegu ihush, nego čisto kao šala i POSLJEDICA njegovih dugačkih postova.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 9:47 (xZero).
14 godina
ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV |
14 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

Haha Ranko ti si stvarno opčinjen vjerom i svime što ide uz to. Odakle vadiš energiju za ovakve postove, nemoguće da nemaš ništa pametnije i zabavnije radit. {#}

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Haha Ranko ti si stvarno opčinjen vjerom i svime što ide uz to. Odakle vadiš energiju za ovakve postove, nemoguće da nemaš ništa pametnije i zabavnije radit.  {#}

Pa čuj, budući da sam vrlo blizu tog mjesta, upalim radio u auto prvo što čujem je ovo, upalim na TV-u teletekst vidim ovo, upalim vijesti na Dnevnik.hr vidim ovo, dođem doma o ovome pričaju, mislim teško je izbjeći u svakom slučaju{#}

13 godina

Hoće to kad popiješ. I ja sam preksinoć od svog monitora vidio dva, pa nisam slao u novine. Ujutru nigjde durgog... {#}

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Hoće to kad popiješ. I ja sam preksinoć od svog monitora vidio dva, pa nisam slao u novine. Ujutru nigjde durgog... {#}

Ja sam jednom dobio izvadak na bankomatu da imam 4x više love nego što bi trebao imati. Izvadio drugi put i onda sam imao kolko je trebalo biti.

Nisam slao u novine, a baš sam se ponadao da se čudo dogodilo.

16 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Koji komentari čovječe. Samo pokazje koji likovi uopće čitaju ove novosti.

Želim se samo osvrniti na jedan komentar koji sam do sada često vidio i u drugim raspravama:

... -Kada bi Isus Krist ponovo sišao na zemlju OPET bi ga razapeli !

dodao bih: vjerojatno brže i okrutnije nego prethodni put.

Ovaj lik očito ne zna da na svijetu ima cijela hodra Isusa, ili tako barem oni tvrde, pa nisu razapeti.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
13 godina
Ranko Kukumar kaže...

Ja sam jednom dobio izvadak na bankomatu da imam 4x više love nego što bi trebao imati.

Ali si bio trjezan. :D

17 godina
moderator
bed kaže...

Zapravo, novija saznanja idu ka tome da se promjene ne dešavaju polako stotinama tisuća godina, već u 'skokovima' - naglim promjenama. Pa onda u dužem periodu (više naglih promjena) imaš drastične promjene.

Obzirom da se u osnovi radi o mutaciji, pitanje je koliko je uopće moguće da se moderni čovjek prilagođava na taj način. Bilo bi potrebno svesti vrstu na par jedinki, da takva mutacija može drastično promijeniti išta. Ovako imaš (bosanski) lonac miliona kombinacija, gdje jedna mutacija neće trajno promijeniti vrstu..

Pa moderni čovjek se ni ne "prilagođava" na taj način - da dolazi do toga, onda više ne bismo bili homo sapiensi. {#}

A što se događa s ljudima na kraće (a i dulje) staze - lijepo je to Russel (ovaj lijevi tip) objasnio u Atheist Experience:

U osnovi kaže da ne evoluiraju pojedinci, nego populacija u cjelini.

S tim da treba uzeti u obzir i to da su ljudi jako različiti od svih ostalih životinja po tome što se sele s jednog dijela svijeta na drugo, pa i na taj način populacija fino "uprosjećuje". A osim toga, već smo evoluirali do razine na kojoj nemamo neke potrebe evoluirati dalje fizički, jer smo izmislili tehnologiju koja rješava naše nedostatke kojih bi se možebitno riješili da nismo izmislili tehnologiju. Jedino bismo intelektualno i društveno trebali evoluirati. Zapravo ima još jedna stvar koju tehnologija radi - ne bih se iznenadio da se pokaže da nas tehnologija de-evoluira! Više ne trebamo biti snažni i brzi, ne trebamo dobro vidjeti, ne trebamo imati osobite motoričke sposobnosti (osim za igranje igrica{#}).

17 godina
moderator
Ranko Kukumar kaže...
royalhero kaže...

Ja sam jednom dobio izvadak na bankomatu da imam 4x više love nego što bi trebao imati. Izvadio drugi put i onda sam imao kolko je trebalo biti.

Nisam slao u novine, a baš sam se ponadao da se čudo dogodilo.

Ti opče ne znaš kaj se tu dogodilo! Neka skupina mafijaša na taj način pere novac, prek računa obićnih građana! Zar ne kužio da si nenamjerno i bez pristanka postao dio zavjere? {#}

17 godina

http://www.cracked.com/article_19468_5-logical-fallacies-that-make-you-wrong-more-than-you-think.html

Tekst koji objašnjava mnoge postove na ovoj temi:)
No moram reći, da sam ja ipak potiho mijenjao neke stavove tijekom davnih konverzacija na davnim news grupama useneta i ponešto nasvjesno naučio.
Nadam se da i ovi postovi učine ponešto nekom postotku drugih:)

17 godina
moderator
overhaul kaže...
No moram reći, da sam ja ipak potiho mijenjao neke stavove tijekom davnih konverzacija na davnim news grupama useneta i ponešto nasvjesno naučio.

Nadam se da i ovi postovi učine ponešto nekom postotku drugih:)

Svi koji imaju imalo mozga mijenjali su stavove, jer se nitko nije rodio kao znanstveni skeptik. Problem su ovi koji ne mijenjaju stavove čak ni kad im se predoče čvrsti dokazi.

Ja sam s pojavom Zeigeista pomalo ušao u teorije zavjera. To mi je bilo nešto novo, neobično, mistično i drži čovjeka jedno vrijeme - neke kraće, neke dulje, a neke predugo. Kad se čovjek prvi put susretne s takvim stvarima počinje se pitati mnoge stvari, popuši mnogobrojne dokaze koje mu teoretičari zavjere predstave pa ga to drži. Jedni ostanu pri tome i nekritički prihvaćaju sve što im se servira (poput Tawalsa), a drugi počnu malo po malo čeprkat. Meni je ključna stvar bila ta što sam se malo počeo baviti fotografijom i što imam fotić s dovoljno širokim kutem da izobliči fotografiju. I onda pregledavaš foto i video "dokaze" za slijetanje na mjesec, za avione i rakete u 9/11 i počinješ uviđati da neki njihovi dokazi ne stoje. Kažu "to i to" nije moglo tako izgledati u stvarnosti, snimljeno uživo s kamerama i fotoaparatima, no kao osoba koja zna ponešto o fotografiji i videu, jasno ti je da je to neistina. Pa ideš pogledati malo i drugu stranu i vidiš da druga strana ima ozbiljne protuargumente. Pa ideš tako analizirati "dokaze" jedan po jedan, ideš ih sve detaljnije istražiti, i sve dalje ti postaje sve jasnije da ni jedan jedini dokaz ne može opstati. Jedini "dokazi" koji kao opstaju su "dokazi" tipa "to se nije moglo dogoditi na taj način, pa mora da je posrijedi zavjera". A svi takvi "dokazi" su logička pogreška argument iz neznanja (argument from ignorance). I to isforsirani argument iz neznanja, jer ne da se mnoge ili većina tih stvari ne zna, nego se ne želi znati!

I kad tako prođeš nekoliko zavjera, počneš uviđati obrazac koji se ponavlja u svim slučajevima. Najgore je kod onih koji ne uspiju pobjeći iz takvog načina razmišljanja, jer im se cijela osobnost prilagodi tome - ljudski mozak je plastičan (ne mislim na materijal!). Pa postanu paranoidni, narcisoidni, ostanu bez sposobnosti kritičkog razmišljanja (ako su je uopće ikad i imali). Zbog ostaju takvi? Teorije zavjera izazivaju u čovjeku nekakve "uzvišene" osjećaje, da ne kažem religijske osjećaje. Zamisli samo ti to - ti znaš nešto što obični građani ne znaju, koji su ofce pod kontrolom države, od trenutka kad uđu u obrazovni sustav, kroz svoj radni vijek, pa do kraja života. I samo ti si jedan od rijetkih blaženih koji je dobio priliku sve to znati. Ti si odabran. Kao Neo u Matrixu! I Morpheus dolazi po tebe - zapravo je već došao, već ti je uvalio pilulu, zato i vidiš sve ono što drugi ne vide.

U svemu tome ima jedan problem - (znanstveni) skepticizam je neprirodan način razmatranja stvari. Neprirodan u smislu da smo u prošlosti po prirodi trebali biti paranoični, ultraoprezni za svaku sitnicu, strašljivi - jer smo u suprotnom završili kao plijen. Tj. oni koji nisu nisu bili paranoidni i ultraoprezni, ti su završili kao nečiji obrok pa su takvi i izumrli - evolucija ih je istrijebila, na sličan način kao što Russel objašnjava promjenu u visini. Dakle, inicijalno gledano pretjerana paranoidnost je bila evolucijska prednost. Međutim u današnje doba, u informacijsko doba, pretjerana paranoidnost je bemislena, a kritičko razmišljanje ključno. Molim obratit pažnju na jednu stvar - kritičko razmišljanje rješava jedan dio problema koji je rješavala paranoidnost. Kritičko razmišljanje nam omogućava da razlučimo stvarne od prividnih opasnosti, što kao paranoici nismo mogli. Koji se zaključak može izvući iz svega toga? Kritičko razmišljanje je evolucijski korak, a pretjerana paranoidnost prisutna kod teoretičara zavjera predstavlja evolucijsku zaostalost. Žao mi je ako se netko osjeti uvrijeđenim ovime - to mi nije namjera, nego mi je namjera ukazati na činjenice. Pa ako nekoga činjenice bole - to nije moj problem. Neka onda prestane raditi to za što mu smeta da ga se kritizira.

17 godina
mbaksa kaže...

, a pretjerana paranoidnost prisutna kod teoretičara zavjera predstavlja evolucijsku zaostalost.

Andy Grove se ne bi slozio sa tobom...

Only the Paranoid Survive

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 2:36 (SupremeCommander).
17 godina
moderator
SupremeCommander kaže...
mbaksa kaže...

, a pretjerana paranoidnost prisutna kod teoretičara zavjera predstavlja evolucijsku zaostalost.

Andy Grove se ne bi slozio sa tobom...

Only the Paranoid Survive

Sudiš knjigu po koricama? Ili još gore samo po naslovu? Zašto ne izneseš njegove ideje, odnosno obrazložiš njegove argumente za ideju iz naslova. {#} BTW vidim da su čitatelji knjige "jako" zadovoljni njome.

Usput rečeno, što se tiče paranoičnost vs. kritičko razmišljanje.

• Paranoičnost - život u tjeskobi ili strahu, u uvjerenju da su sve oko tebe zavjere, da te ljudi žele srediti itd. Da, to te može spasiti u nekim slučajevima od ozbiljnih problema, ali ti radi i psihičku štetu i može ti uzrokovati još više drugih problema.
  • Kritičko razmišljanje - ne zamaraš se previše s tim hoće li te netko za*ebati, nego jednostavno učiniš sve da ljude ili institucije onemogućiš da te za*ebu.

Čovjek uvijek mora biti svjestan da, ako postoji mogućnost da ga netko za*ebe, da će ga netko i pokušati zaje*ati (malčice ublažena verzija Murphyjevog zakona). Rješenje nije panično bježati od drugih ljudi ili stvari, optuživati ih da te žele za*ebati, pokušati za*ebati druge prije nego oni za*ebu tebe ili nešto slično - rješenje je ne neopravdano optuživati ljude, osvjestiti potencijalne opasnosti i pobrinuti se da se one ne ostvare. Dakle, da se ono što bi moglo poći po zlu pretvori u nešto što (praktički) ne može poći po zlu, a ako ipak pođe, da je šteta minimalna. Pa ako se ispostavi da te netko htio za*ebati, to neće upsjeti i onda ga možeš prozvati onakvim kakav stvarno i jest, a ako je u pitanju pošten, legitiman čovjek, sve će biti u redu i našao si osobu kojoj u određenoj mjeri možeš vjerovati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 2:54 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...
  • Paranoičnost - život u tjeskobi ili strahu, u uvjerenju da su sve oko tebe zavjere, da te ljudi žele srediti itd. Da, to te može spasiti u nekim slučajevima od ozbiljnih problema, ali ti radi i psihičku štetu i može ti uzrokovati još više drugih problema.
  • Kritičko razmišljanje - ne zamaraš se previše s tim hoće li te netko za*ebati, nego jednostavno učiniš sve da ljude ili institucije onemogućiš da te za*ebu.

Spadam u:

0 Paranoicnu skupinu
5 Kriticko razmisljajucu skupinu
0 U obje pomalo
12 Iluminate
3 Ne zelim odgovoriti
14 godina
protjeran

Ja sam s pojavom Zeigeista pomalo ušao u teorije zavjera. To mi je bilo nešto novo, neobično, mistično i drži čovjeka jedno vrijeme - neke kraće, neke dulje, a neke predugo. Kad se čovjek prvi put susretne s takvim stvarima počinje se pitati mnoge stvari, popuši mnogobrojne dokaze koje mu teoretičari zavjere predstave pa ga to drži. Jedni ostanu pri tome i nekritički prihvaćaju sve što im se servira (poput Tawalsa), a drugi počnu malo po malo čeprkat. Meni je ključna stvar bila ta što sam se malo počeo baviti fotografijom i što imam fotić s dovoljno širokim kutem da izobliči fotografiju. I onda pregledavaš foto i video "dokaze" za slijetanje na mjesec, za avione i rakete u 9/11 i počinješ uviđati da neki njihovi dokazi ne stoje. Kažu "to i to" nije moglo tako izgledati u stvarnosti, snimljeno uživo s kamerama i fotoaparatima, no kao osoba koja zna ponešto o fotografiji i videu, jasno ti je da je to neistina. Pa ideš pogledati malo i drugu stranu i vidiš da druga strana ima ozbiljne protuargumente. Pa ideš tako analizirati "dokaze" jedan po jedan, ideš ih sve detaljnije istražiti, i sve dalje ti postaje sve jasnije da ni jedan jedini dokaz ne može opstati. Jedini "dokazi" koji kao opstaju su "dokazi" tipa "to se nije moglo dogoditi na taj način, pa mora da je posrijedi zavjera". A svi takvi "dokazi" su logička pogreška argument iz neznanja (argument from ignorance). I to isforsirani argument iz neznanja, jer ne da se mnoge ili većina tih stvari ne zna, nego se ne želi znati!

- I ja sam ušao u taj svijet sa Zeitgeistom, i prije su me zanimale te teorije zavjere, ali se nisam micao sa onih "popularnih". Vjerujem da ima dosta takvih "popularnih" teorija zavjere koje se s vremna na vrijeme spomenu u medijima, tek tako da prosječan čovjek bude svijestan "teoretičara zavjere", a i da nisu baš najveselije društvo i da su pomalo ludi i paranoidni. Mislim da su vladajuće elite itekako svijesne te male skupine ljudi, i da imaju svoje ljude koje tu malu skupinu ljudi vode u krivom smijeru. Možda oni i sami preko nekoliko ljudi kanaliziraju neke fake terorije zavjere, u kojim ima malo istine?! Možda Je Alex Jones setup, možda je David Icke setup, možda su obojica, autoritet nije važan važno je ono što on govori.

- Priznajem, i ja sam nekada imao taj "uzvišeni osjećaj", ali više ga nemam. Problem je u percepciji samoga sebe, i životnoj filozofiji.

- Daj priliku Dimitriuju Khalezovu što se tiće 9/11. 

17 godina
moderator
Tawals kaže...

- I ja sam ušao u taj svijet sa Zeitgeistom, i prije su me zanimale te teorije zavjere, ali se nisam micao sa onih "popularnih". Vjerujem da ima dosta takvih "popularnih" teorija zavjere koje se s vremna na vrijeme spomenu u medijima, tek tako da prosječan čovjek bude svijestan "teoretičara zavjere", a i da nisu baš najveselije društvo i da su pomalo ludi i paranoidni.

Medijima vlada žutilo i ne da u pravilu ne debunkaju teorije zavjere, nego ih često još i potpiruju.

Tawals kaže...

Mislim da su vladajuće elite itekako svijesne te male skupine ljudi, i da imaju svoje ljude koje tu malu skupinu ljudi vode u krivom smijeru.

LOL. Koje bedastoće. Pazi - "vladajuće elite" boli jedna stvar za vas. {#} Vjerojato jedine teorije s kojima su se bavile su one od iznimne političke važnosti, poput ubojstva Kennedyja i 9/11. I to ne zato da ih sakriju, nego zato da vi teoretičari zavjera ne plašite ljude s glupostima. Zapravo, u pogledu 9/11 se i nisu dovoljno bavile, jer, ako se ne varam, 30-40% ljudi misli da je bilo zavjere kod 9/11.

Tawals kaže...

Možda oni i sami preko nekoliko ljudi kanaliziraju neke fake terorije zavjere, u kojim ima malo istine?! Možda Je Alex Jones setup, možda je David Icke setup, možda su obojica, autoritet nije važan važno je ono što on govori.

Stvarno si već pretjerao. Nije dosta što pušiš teorije zavjere, nego sad i iz njih samih stvaraš zavjeru.

Tawals kaže...

- Daj priliku Dimitriuju Khalezovu što se tiće 9/11. 

Ne vidim razloga zašto bi tebe itko slušao, kad još uvijek nisi objasnio zašto inteligentni dizajn umjesto evolucije. Također, ne vidim razlog zašto bih slušao bedastoće vezane za nešto u čemu nema nikakve zavjere. Ja dajem šansu inteligentnim ljudima, vrhunskim priznatim stručnjacima u svojim područjima, s doktoratima i priznanjima.

17 godina

za sve zainteresirane, koji vole alternativnija razmišljanja van svakodnevice neka posjete Galaksija.info. može se nać teorija zavjere ali i interesantna razmišljanja svakakvih ljudi.. uz tekstove koji su dostupni u lijevom izborniku, postoji i forum..

čisto neobavezno, ako nekog interesira..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
protjeran

- Potpiruju one koje su nedokazive i glupe.

- Mislim da smo mi oni koji boli neka stvar, jer da ne boli ona stvar te vladajuće elite nebi ni bilo.

- Ne vidim niti ja razlog zašto bi mene netko slušao!? Govrio sam o Dimitri Khalezovu, ne o meni. A ako ćeš ti sada osporavati njegovu inteligenciju, stručnost i njegovu priznatost zato što sam ga spomenuo to je više tvoj problem...

"Dimitri A. Khalezov, is a Russian National and former citizen of the Soviet Union. He is a former commissioned officer of the so-called “military unit 46179”, otherwise known as “the Special Control Service” of the 12th Chief Directorate of the Defense Ministry of the USSR. The Special Control Service, also known as the Soviet atomic (later “nuclear”) intelligence was a secret military unit responsible for the detection of nuclear explosions (including underground nuclear tests) of various adversaries of the former USSR and was responsible for controlling observance of various international treaties related to nuclear testing and to peaceful nuclear explosions. After 11 September 2001 Khalezov undertook extensive research on the collapse of the three World Trade Centre Towers. The research is claimed to demonstrate, beyond reasonable doubt, that the three WTC towers were demolished by three underground thermo-nuclear explosions, making the the subsequent "Ground-Zero" name for the site accurate in the traditional and accepted meaning of the term.

Moreover, Khalezov claims that he knew about the in-built so-called “emergency nuclear demolitions scheme” for the Twin Towers as long ago as the 1980's, whilst a serviceman in the Soviet "

btw. drago mi je što sam te nasmijao nakon gotovo svakog mog posta u ovoj temi. {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 7:38 (Tawals).
15 godina
odjavljen

Da to naravno ima smisla. 3 Nuklearke su smjestili usred njujorka. I onda ih aktivirali taman poslije nego su se avioni zabili, ali tako da ne zaostane radiacija i još da se zgrda počne rušiti od gornjeg djela. Pazi ti to. U zemlji nuklearna bomba, a eksplozija počne 350m u zraku.

Kak bi definirao ŠIRE?, Frend: Bočno dulje (c) Highway Star
14 godina
protjeran
bobica257 kaže...

Da to naravno ima smisla. 3 Nuklearke su smjestili usred njujorka. I onda ih aktivirali taman poslije nego su se avioni zabili, ali tako da ne zaostane radiacija i još da se zgrda počne rušiti od gornjeg djela. Pazi ti to. U zemlji nuklearna bomba, a eksplozija počne 350m u zraku.

To je nova tehnologija. http://www.ivonazivkovic.net/911-KALEZOV-NUKLEARNA-DEMOLICIJA.html

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.8.2012 7:50 (Tawals).
17 godina
moderator
Tawals kaže...

- Potpiruju one koje su nedokazive i glupe.

Uglavnom su sve glupe, hrana za naivne, a o "dokazivosti" bi se dalo pričati.

Tawals kaže...
- Ne vidim niti ja razlog zašto bi mene netko slušao!? Govrio sam o Dimitri Khalezovu, ne o meni. A ako ćeš ti sada osporavati njegovu inteligenciju, stručnost i njegovu priznatost zato što sam ga spomenuo to je više tvoj problem...

Kakve veze taj anonimus ima s ičim? Nikakve. Koga briga za njega? Osim toga, nije na meni da osporavan njegovu stručnost, inteligenciju, metode istraživanja itd., nego je na tebi da ih dokažeš. Zar si mislio da ćeš se tako lako izvući? Tu bubneš ime nekog anonimusa i onda prevališ teret dokazivanja njegove stručnosti na mene. Neće ti to proći - teret dokazivanja je na tebi. Pa nismo mi ostali mali djeca. Osim toga, koga briga tko je taj tip - ljudima se ne treba vjerovati, vjerovati se treba znanstvenim radovima. Vjerovanje neke tvrdnje samo zato jer ju je izgovorio neki (kvazi) autoritet je logička pogreška argument iz autoriteta (argument from authority).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice