Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 488.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O

Mmmm'da, evo i studija u kojem je snimano... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
moderator
karakteran kaže...
nisam tražio taj dokumentarac na internetu jer mi je bilo dosta pogledatai ga jednom na htv-u u udarnom terminu prije nekoliko mjeseci ili krajem prošle godine. sjajno ostvarenje.

Editirao sam poruku - jel to taj dokumentarac čiji je dio na YouTubeu za koji sam dao link?

16 godina
cinco44 kaže...
Visitor kaže...

ako je istina da su Ameri sami sebe napali putničkim avionima, pobili svoje građane, meni bi bilo logičnije da su podmetnuli eksploziv pod ta dva tornja, ostavili par burki, nešto arapske dokumentacije pobacane nakon rušenja tornjeva nego ići obučavati nekakve arapske "pekare" da idu učit vozit avion i zabit se u WTC.

to ni najgluplji američki obavještajac, špijun ili što god već ne bi napravio jer je moglo doći do bezbroj problema pri realizaciji kao što se i desilo s onim jednim avionom.

ako pričamo o logici, nema veće gluposti nego napravit takav glup način autodiverzije.

Nemoj pričati gluposti.

mozda bas zato sto je to logicnije nisu tak napravili,nego ovak da samo jos vise zbune javnost

17 godina
moderator
Bukva kaže...

Mmmm'da, evo i studija u kojem je snimano... 

Pretpostavljao sam da je taj studio :D Jedino on ima rasvjetu za fotkanje ekipe u bijelom. Samo, čuo sam da je skup najam tog studija i da je daleko :D

Ali, ovaj je njihov, kao i taj satelit što je snimao, pa lažu i to je fotošop.

karakteran kaže...
ja nisam kubrick i ne razumjem se u snimanje filmova. ali dokumentarac koji sve to objašnjava bio je genijalan u njemu se između ostalog pojavljuju bivši američki ministar obrane za vrijeme rata u iraku i drugi veliki igrači američke vlade. francuska tv ne snima smeće. mislim da su neki ljudi i ubijeni koji su bili na setu za vrijeme snimanja da tajna ne bi bila otkrivena kubrick je od straha zamalo dobio nervni slom, zabarikadirao se u svoju kuću i neko vrijeme nije uopće izlazio.

Upravo to što se ne kužiš je ključ da su te preveli žednog preko vode, apelirajući na tvoje negativne osjećaje prema Amerima.

No, nek te to ne priječi da imaš svoj sud i TD svima koji ti pokušavaju otvoriti oči.

Postoji jako jednostavan eksperiment kojim možete provjeriti zašto nema zvijeza na nebu. Treba vam samo fotoaparat, volja i razumjevanja načina na koji to funkcionira :D

16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
karakteran kaže...
nisam tražio taj dokumentarac na internetu jer mi je bilo dosta pogledatai ga jednom na htv-u u udarnom terminu prije nekoliko mjeseci ili krajem prošle godine. sjajno ostvarenje.

Editirao sam poruku - jel to taj dokumentarac čiji je dio na YouTubeu za koji sam dao link?

pogledao sam video kojeg si editirao na par sekundi i zablokiralo me je jer sam na nekoj kanti u periodici, a tu nema zvučnika i pc se vuče ko krepan, ali rekao bih da to nije taj dokumentarac. kubrick je u tom dokumentarcu spomenut samo riječima koliko se sjećam, a podastrte su neke slike sa snimanja u studiju, nabrojani ljudi koji su radili s njim (tehničko osoblje), sjećam se da je i prikazana rasvjeta na snimanju te nekakav odbljesak reflektora u viziru šljema jednog astronauta, navedeno je i tko je angažirao kubricka iz vlade i navedana su imena dvojce ljudi koji su bili na setu, a kasnije su ubijeni od vladinih agenata jer su skoro odali tajnu o prevari stoljeća. mislim da je najjednostavnije nazvati htv i pitati ih ime tog francuskog dokumentarca te ga onda skinuti s neta.

HDZ = SDP
16 godina
protjeran
DrNasty kaže...

Upravo to što se ne kužiš je ključ da su te preveli žednog preko vode, apelirajući na tvoje negativne osjećaje prema Amerima.

nosim američku odjeću i obuću, družim se s amerikancima, slušam samo američku glazbu, poznam američku povijest bolje nego neki profesori povijesti koji predaju na fakultetima, znalac sam američkog sporta, govorim američki engleski, moji frendovi mi iza leđa govore "nije on hrvat, voli ameriku", a jedan od mojih frendova mike demke iz lehi, utah obratio mi je prije nekoliko godina riječima: "ti si amerikanac u duši".

edit: imao sam i veliku dvometarsku "old glory" koju sam držao na zidu svoje sobe, ali sam je na kraju poklonio kim starrs, palm springs, california uz jedan uvjet: da je drži razvijenu na trijemu.

gdje su tu "negativni osjećaji prema amerima"?

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 15:32 (karakteran).
17 godina
neaktivan
karakteran kaže...
na snimkama astronauta koji hodaju po mjesecu jasno se vidi kabel na kojem visi jedan od astronauta da bi mogao simulirati bestežinsko stanje. bilo je na htv-u neki dan. a inače i onaj dokumantarac francuske televizije postavio je sve na svoje mjesto: kubrick je do kraja života živio u strahu jer se bojao da ga ne ubiju ako otkrije tajnu da je snimio spuštanje čovjeka na mjesec. u studiu naravno.

e sad zakaj teoretičari zavjere ne dokažu da nikog nije bilo na mjesecu????

pa to bar nije teško

• znaju se lokaciije gdje su sljetali Apolo 11 do apolo 17
  • na vidljivoj su strani mjeseca

treba im samo 15 minuta za konačni dokaz

kako?

pa platite da okrenu satelit hubble prema mjesecu i neka njegova svemočna kamera snimi lokacije i konačno ćemo imati istinu

17 godina
11.9. zastrašujuće činjenice :O

Pa snimljene su nedavno najnovije snimke Mjeseca, baš sam neki dan čitao. Malo potraži po portalima i vidjet ćeš i sam.

edit:

link sa tportala

Volim seks i rado ga se sjećam...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 15:54 (Pero Dinamit).
17 godina
moderator
karakteran kaže...
.....

gdje su tu "negativni osjećaji prema amerima"?

Oprosti, trebao sam reći eventualne, možebitne negativne osjećaje prema Amerima, odnosno njihovoj vladi. Toga ima, a budući da te ne poznajem priznajem da je moja nepotpuna rečenica unijela pometnju jer, eto, ti nisi takav.

No, to pokriva onaj dio o tvojim osjećajima.

Šta je sa znanjem kojeg moraš imati da bi nečiju analizu neke fotografije prihvatio ili odbacio?

Ja večeras ufotkam za eksperiment bijeli zid ispred noćnog neba koji neće imati zvijezde iz opravdanih razloga. Hoćeš li vjerovati (budući da ne razumiješ problematiku) meni da je aparat to izbacio, ili ćeš misliti da sam fotošopirao?

16 godina
protjeran

ja negativne osjećaje gajim samo prema laži, obmani ili manipulaciji. nije mi bitno tko si ili odakle dolaziš.

na stručna pitanja ne mogu odgovoriti jer mi to nije struka. ali ono što sam vidio u dokumentarcu/dokumentarcima djeluje uvjerljivo.

objesio bih se za prvo drvo kad bi uvijek vjerovao službenim vijestima.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 16:02 (karakteran).
17 godina
moderator
karakteran kaže...
mbaksa kaže...
karakteran kaže...

pogledao sam video kojeg si editirao na par sekundi i zablokiralo me je jer sam na nekoj kanti u periodici, a tu nema zvučnika i pc se vuče ko krepan, ali rekao bih da to nije taj dokumentarac. kubrick je u tom dokumentarcu spomenut samo riječima koliko se sjećam, a podastrte su neke slike sa snimanja u studiju, nabrojani ljudi koji su radili s njim (tehničko osoblje), sjećam se da je i prikazana rasvjeta na snimanju te nekakav odbljesak reflektora u viziru šljema jednog astronauta, navedeno je i tko je angažirao kubricka iz vlade i navedana su imena dvojce ljudi koji su bili na setu, a kasnije su ubijeni od vladinih agenata jer su skoro odali tajnu o prevari stoljeća. mislim da je najjednostavnije nazvati htv i pitati ih ime tog francuskog dokumentarca te ga onda skinuti s neta.

Prilično sam siguran da je to taj film - Google nije dao ni jedan drugi francuski dokumentarac koji se bavi tom tematikom, a taj film je najmanje dva puta bio prikazivan na HRT-u - između ostalog i sredinom prošle godine. Evo imaš tu najavu od Đele Hađiselimovića:

Film je preveden na hrvatski jezik kao Operacija Mjesec - http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Side_of_the_Moon_%28documentary%29

A sad iznenađenje! Nasanjkali su te! Ne znam jesu li nasanjkali i Đelu, s obzirom da nije jasno jel je on svjestan da je to igrani film. Naime, to NIJE dokumentarac, to je mockumentary (rugometarac?)! To je igrani film snimljen da izgleda kao pravi dokumentarac! Znači, slično recimo kao što je serija Office (U uredu), iako je kod te serije jasno da se radi o igranoj seriji, a kod ovog filma nije (svakome ili odmah) jasno da se ne radi o dokumentarnom filmu. Mislim da je vrijeme da se zapitaš s koliko kritičkog promišljanja prihvaćaš lažne "informacije". {#} Kako oko slijetanja na Mjesec, tako i oko drugih teorija zavjera.

17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Pa snimljene su nedavno najnovije snimke Mjeseca, baš sam neki dan čitao. Malo potraži po portalima i vidjet ćeš i sam.

edit:

link sa tportala

ma znam ja za to, ali teoretičari opet tvrde da je NASA u photoshopu to radila

16 godina
protjeran
@baksa

ne mogu pogledati video kojeg si mi dao, ali sjećam se donalda rumsfelda koji se tijekom 45-minutnog dokumentarca više puta pojavljivao sa svojim viđenjem situacije. bilo je još tu puno američkih dužnosnika. film nije bio igrani nego dokumentarac.
HDZ = SDP
15 godina
neaktivan

Evo ovaj dokumentarac razjašnjavašto se zapravo desilo s kad su ameri na mjesec otišli.

pero_HR
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 16:06 (peroko).
17 godina
moderator
karakteran kaže...
@baksa

ne mogu pogledati video kojeg si mi dao, ali sjećam se donalda rumsfelda koji se tijekom 45-minutnog dokumentarca više puta pojavljivao sa svojim viđenjem situacije. bilo je još tu puno američkih dužnosnika. film nije bio igrani nego dokumentarac.

Daj fotku koja je tebi djelovala uvjerljivo lažirana pa ćemo raspraviti navode, a urotaši nek onda odgovore na moja pitanja. BMK za Rumsfelda i njegovo viđenje.

16 godina
protjeran
jesam ti rekao u jednom od prethodnih postova da nemam fotku nit je imam namjeru tražiti. nisam nikakav fanatik rasprava po forumima, nije mi to smisao života ili najbitnija sporedna stvar na svijetu. fotku sam vidio na našoj televiziji možda je čak i drago plećko gostovao tada ne sjećam se točno koja je to emisija bila.
HDZ = SDP
17 godina
moderator
karakteran kaže...
@baksa

Tako je, film traje 45 minuta i u njemu se pojavljuje i Rumsfeld u više navrata. A ti si dokazao svoju naivnost. A ja za nagradu dobio TD od tebe. {#} TO NIJE BIO DOKUMENTARAC, TO JE BIO IGRANI FILM S UBAČENIM STVARNIM SNIMKAMA IZVAĐENIM IZ KONTEKSTA, NAPRAVLJEN TAKO DA IZGLEDA KAO DOKUMENTARAC, DA ZAVARA LJUDE! Na kraju odjavne špice piše da je to sve bila samo zajebancija!

Neću stavljati link jer ne znam kakav je status filma - uglavnom, dijelove imaš na YouTubeu, cijeli ima na Google Videu.

17 godina
moderator

Bitno je da zastupaš tvrdnje, ja ti vjerujem, ne moraš tražiti. Tako to ide, zar ne?

Ćao bejbe, taman mi je termin za spavanje.

16 godina
protjeran
isprika zbog TD, da to je taj dokumentarac s rumsfeldom. meni ne smeta što sam bio zavaran. nije mi to i tako bitno u životu. pozdrav.
HDZ = SDP
14 godina
neaktivan

E sorry stari ali cim cujem ime Drago Plećko popuste mi unutarnji i vanjski analni sfinkteri (ako shvacas sta hocu reci)

Znas koji ti je jedan od najjacih argumenata da sljetanje na mjesec nije fakeano? RUSI!! To je bilo 1969. Hladni rat u punom jeku. Da su Ruje samo nanjusili da ih Ameri cimaju (a imali su satelite i kozmonaute gore u to vrijeme) pa pozderali bi ih propagandno i vjerojatno okrenuli hladni rat. Ali njih ni cut, a jedini su jos u to vrijeme bili gore. Pitam se zasto nikad nisu nista rekli {#}

Sta se napada na WTC tice - pocet cu vjerovat da je namjesteno s ciljem invazije na Irak ako mi netko objasni logiku namjestanja napada SAUDIJCU koji je zivio u AFGANISTANU da bi se napao IRAK. Ne bi li bilo jednostavnije onda namjestit to Husseinu? Znam da je Bush glup, to bez daljnjega, ali bas toliko glup zajedno sa svim tim "black ops" maherima? Ne bi rekao.

Mislim da su Ameri sami sebi (a i cijelom svijetu) toliko usadili tu neku sliku nedodirljivih ubercombat badassova kojima nitko nista ne moze da nismo u stanju vjerovat da ih krdko klokana iz prip{#}ne donje moze tako jako pogodit. A zapravo su blesavi kao noc.

Za bonus bodove - prouciti kako je prije 2001. radio NORAD, a kako radi sada i sto se dogodi kad Boeingu 767 iskljucis transponder.

Vi veri veniversum vivus vici
17 godina
moderator
karakteran kaže...
isprika zbog TD, da to je taj dokumentarac s rumsfeldom. meni ne smeta što sam bio zavaran. nije mi to i tako bitno u životu. pozdrav.

Bio si zavaran jer si nekritički upijao prezentirani sadržaj, isto kao što si nekritički upijao i druge videe o slijetanju na Mjesec, videe o 9/11 napadima itd. Ako tebi neće biti stalo do toga da su tvoji stavovi i vjerovanja istiniti, kome da bude? I što da si sad misli osoba koja s tobom raspravlja u ovakvim zavjerničkim temama? Tebi nije stalo jesu li tvoja vjerovanja istinita, a iznosit ćeš tvrdnje koje si nekritički prihvatio kao istinite. Ono...

17 godina
karakteran kaže...
@baksa

Kaj nisi ti napisal negdje u ovoj temi, da si Amerikanac porjeklom jel ili kaj več nebitno sad pa jedan Amer bi trebal znat ko je taj crni Donald Rumsfeld jel i ko je bil u tom razdoblju a bil je ondašnji Ministar obrane u Americi{#}{#}

Znaci u situaciji i na položaju kome je kao ministar obrane, u vrjeme kad je doikumentarac napravljen jedna takva osoba na tom položaju če jamačno ič otkrivat laži na ovaj način u dokuentarcu bilo kojeg pravca.{#}{#}

Moraš prije vidit ko sudjeluje ili govori u njemu ili bilo gdje, a ne kaj se govori pa neče Ministar Obrane u tom trenutku Crni Donald član ondašnjeg Bush Mlađi Letečeg Smrdljivog Cirkusa ič otkrivat laži i spačke iz prošlosti na ovaj način.{#}{#}

http://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Rumsfeld

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
mbaksa kaže...
karakteran kaže...

Bio si zavaran jer si nekritički upijao prezentirani sadržaj, isto kao što si nekritički upijao i druge videe o slijetanju na Mjesec, videe o 9/11 napadima itd. Ako tebi neće biti stalo do toga da su tvoji stavovi i vjerovanja istiniti, kome da bude? I što da si sad misli osoba koja s tobom raspravlja u ovakvim zavjerničkim temama? Tebi nije stalo jesu li tvoja vjerovanja istinita, a iznosit ćeš tvrdnje koje si nekritički prihvatio kao istinite. Ono...

i dalje termin 'dokumentarac'... Podsjetnik, O. Welles i Rat svjetova. Tisuće ljudi u panici, povjerovali su.

Samo kao primjer kao jednom posijana ideja se prima kao korov. Mora se 'čupati', iskorjeniti i opet se pojavljuje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
mbaksa kaže...
karakteran kaže...

i dalje termin 'dokumentarac'... Podsjetnik, O. Welles i Rat svjetova. Tisuće ljudi u panici, povjerovali su.

Samo kao primjer kao jednom posijana ideja se prima  kao korov. Mora se 'čupati', iskorjeniti i opet se pojavljuje.

Malo je off topic,al moram vam preporucit da procitate knjigu 1984,a ako vam se to neda,mozete pogledat film v for vendetta,napravljena je na principu te knjige samo sto u filmu ima heroj koji se bori protiv sistema.Uglavnom ne treba vjerovat,nego sve preispitivat,veliki je problem kad u nesto vjeruje te,onda ce te svim silama,nesvjesno ili svjesno branit u ono sto vjeruje te.Mislim da je istina u vezi ovog svega ogromna,nesto sto ne mozemo ni shvatit i mozda nikad necemo shvatit,zasto i koji je krajnji cilj bio ovog napada.Isto tako vjerujem da je 11 rujan samo jedan mali dio,da ima puno toga sto je povezano s 11 rujnom.

14 godina
neaktivan

1984 i V nemaju veze s tim (a ni jedni s drugim osim po totalitarnom rezimu; btw V for Vendetta je napravljen po istoimenom stripu Alana Moorea). Falio si ceo futbal s tom usporedbom.

Ako ti se svidja 1984 i V for Vendetta preporucam i Brave New World i Soylent Green. A ni Brazil ti ne bi bio na odmet {#}

Vi veri veniversum vivus vici
17 godina
neaktivan

prvo nikada mi neće biti posve jasan taj sklop u ljudskoj glavi koji traži senzaciju, pozadinske svjetske vlade koje upravljaju iz sjene, sive eminencije, tajne poruke još tajnijih društava i ostala zavjeraničko-urotnička sranja, dapače masoni njihove lože načini rukovanja i oblačenja su mi smiješni kao i pokušaji da kontroliraju smoneodrživi/samoodrživi svijet neoliberalnog kapitalizma koji ima svoja nakaradna pravila odnosno nema pravila i gazi i posljednjeg čovjeka i iz njega isisava posljednju kap krvi i života nebi li se nešto dodatno zaradilo...

mislio sam da sam ja paranoičan a ta boleština je toliko rasprostranjena da je to nevjerojatno, čemu gubiti dostojanstvo i silne misaone resurse na takve gluposti, po kojem kriteriju čovjek može doći do zaključka da će otkriti nešto sa nikakvim uvidom u situaciju i činjenice, pa sve što smo ikada doznali o svijetu doznali smo iz medija koji su kontrolirani iz istih onih izvora koji su upravo protagonisti tih svjetskih zbivanja, zašto uopće imati tu iluziju da je prikazano išta relevantno za ono što se u stvari desilo, dakle gdje su relevantni (nezavisni i nepatvoreni i objektivni) izvori informacija i činjenica koji su potrebni za oblikovanje kvalitetnih i čvrstih stavova, ja ih ne vidim i uopće se i ne zamaram 11.9 i zastrašujućim činjenicama, da prijeđem na film, o matrixu neću doznati ništa do onog trenutka dok sa zion ne izbori za moje oslobađenje iz human battery statusa ili ukoliko me morpheus ne nazove na telefon jednog dana, do onda mogu jedino promatrati mačke u dežavi izdanju i čuditi se fenomenu da nešto ipak nije u redu i kako sam već ranije izjavio srati kvake

dakle moje viđenje i stav oko situacije je vrlo površan koliko je u biti i vaš jer iz izvješća koja su highly (i ad hominem, bolje reći ad informator) neobjektivna ionako ništa kvalitetno i nismo mogli doznati, jedino što se može napraviti je gledati situaciju u globalu odnosno prije i poslije 11.9 i s obzirom na ta događanja promatrati i sam sporni 11.9. događaj, kada se to napravi a uzevši u obzir povijest ratovanja i laži kojim je svijet bio izvrgnut od strane USA od WWII naovamo nije nemoguće ne zamisliti samoranjavanje koje je izazvalo reakciju i plodno tlo za napad širenjem demokracije po svijetu u zamjenu za kontrolu resursa

eto to je najdublje što sam spreman zagaziti u ove mrtve vode, probudite me kad se raspadne USA ili kad amerika i engleska postanu zemlja proleterska do tada {#}... untestability{#}

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 23:29 ((s)izgoreo).
16 godina
Sunburn kaže...

1984 i V nemaju veze s tim (a ni jedni s drugim osim po totalitarnom rezimu; btw V for Vendetta je napravljen po istoimenom stripu Alana Moorea). Falio si ceo futbal s tom usporedbom.

Ako ti se svidja 1984 i V for Vendetta preporucam i Brave New World i Soylent Green. A ni Brazil ti ne bi bio na odmet  {#}

Nisu bas iste,ja sam na netu prvo naso film,pa sam onda prek filma sazno za knjigu,pa sam mislio da su povezane,ali ja i vidim da ima dosta poveznica izmedu knjige i filma.Razlog zasto sam spomenuo to dvoje,da vide kak je to prikazano u filmu kako se manipulira ljudima.Hvala na preporukama,mozes biti siguran da cu pogledat:)

17 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Sve slike su debunkane. Čak su i Mythbustersi jednu emisiju posvetili slijetanju na Mjesec i dokazali za neke sporne fotke da su mogle nastati na Mjesecu. Da, malo je off-topic, ali daj konkretnu sliku za koju smatraš da je sporna pa da vidimo postoji li racionalno objašnjenje.

Zabavna emisija, ali nista vise od toga (razmisli da je rezultat bio drugaciji, dali bi bilo to prikazano?).

17 godina

ova teorija da nismo bili na mjesecu mi je jedna od najjačih sprdancija..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 23:07 (nixass).
17 godina
neaktivan
MorciTheCroat kaže...

Zabavna emisija, ali nista vise od toga (razmisli da je rezultat bio drugaciji, dali bi bilo to prikazano?).

Ja ne bih! Iskreno!

Uostalom ameri nisu bili na mjesec a sada se foliraju preko Mythbustersa da su bili. Sto rusi nisu bili na mjesec? Dakle, nemoguce je

Sve je Matrix

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice