Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 488.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
torrente kaže...
stone kaže...

na sve ove diskusije slika ispod...

Scarfaceee kaže...

{#}

ovo je bolji video, usavrsit cete umijece trolanja...ovaj lik trola jos od 1935.

aj sad prevedi sta kaze ? :D 

Say Hello To My Little Friend
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

pitanje ti je postavljeno. to sto si ti perfidno  samodopadno bahat na dvije teme, te se smatras savrsenim laprdalom koje bi moglo parirat slavenu letici i slicnima u nakaradnim emisijama petkom navecer je drugi par rukava.   istresas kamione govana bez ikakvog zakljucka...ama bas ikakvog zakljucka...palis se na svaki komentar od bakse  i to te ocito erektivno uzbudjuje cim onako ejakuliras sa visestrukim citatima..

dakle, "nebitan si".

Eh, baš si utemeljio svoje teorije na dokazima. Rekao bi bmaksa ad hominem. Umišljaš si da si rekao nešto pametno ovim postom?

Koja bi to druga tema bila? I prosvijetli me u svojoj mudrosti oktud tebi ideje kako ja sebe doživljavam??!? Baba Vanga, tarot šou, saljevanje strave ili kako dolaziš do tih zaključaka? Gledaš u staklo K+?

Moji postovi imaju zaključake, to što ih ti ne vidiš, druga je stvar. Uostalom uopće me ne interesira kako ti doživljavaš moje postove i tko te uopće pitao za tvoje mišljenje o tome?? Nije li tema drugačija, a tvoj post potpuno promašen u vezi teme? Fulao si temu, ako nisi primjetio..

Hajde, kada me već vučeš za jezik reći ću da su osjećaji uzajamni. Ne vidim da je mbaksi potreban odvjetnik, dovoljno je rječit. Općenito ti je bedasto u nedostaku argumenata temu prebacivati na osobnu razinu. No dobro, to ionako samo opisuje karakter..

I da, s tobom sam zadnji puta pristojan, nastaviš li u tom tonu..

torrente kaže...
ne vidim nikakvu zavjeru. veliki sam fan national geographic chanela i imam poprilicnu kolekciju dokumentaraca. o tematici 9/11 njih cca 11-12. (i ovih dana se vrte na NGC). smatram ih utemeljenim i objektivnim materijalom.  inace nisam sklon da me se u nesto uvjerava rekla-kazala, pa bio to i obris isusa na zamagljenom staklu superkonzum trgovine,ja sutra sigurno necu tu hodocastit...dok ce gomila pusaca tu napravit mini medjugorje.

tko ima imaginarnih problema i nedostatak/visak maste, ja ili ovi ispred stakla na kojem pise K+?

(meni se ne razlikujete od ovih sto hodocaste vlagu,jer njima su isto dokazi halucogene naravi)

Pitanje je kao prvo bedasto i nema veze s temom. Uvlačiš posprdno ukazanja Isusa na zamagljenom staklu u priču, premda to nije tema, izjednačujući valjda u svojoj mašti ukazanja svetaca s sumnjom u službeno izvješće o 9/11. Na što očekuješ odgovor, na ukazanja ili na 9/11? Daj se malo skoncentriraj.

Ovako to nije pitanje, već tvoje viđenje problematike s nevješto ubačenom humoreskom (koja mi zapravo uopće nije smješna). Ukoliko to vidiš ikako drugačije, imaš problem. Vidim samo jedan cilj, ego.. Ako imaš stvarno pitanje, slobodno pitaj..

14 godina
neaktivan
11.9. zastrašujuće činjenice :O

Osman  Bin  Laden 

aj sta vi kazete ? 

8 Ziv
8 Mrtav
14 godina
protjeran
Scarfaceee kaže...

Osman  Bin  Laden 

aj sta vi kazete ? 

A gdje ti je opcija Nikad nije ni postojao{#}

17 godina

rijeseno. imaju u skripti foruma korisne opcije.

14 godina
neaktivan

ma ko ce to citat

14 godina
protjeran
torrente kaže...

Ignore, hahahahaa, baš korisno za živce, protiv pitona i udava {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 20:57 (Razborit).
17 godina
Razborit kaže...

A ti već znaš da je urota , ne razmišljaš glavom nego pogledaš neki glupi filmić ili paradokumentarac o tome kako je David Icke s reptilima Bushom i ekipom srušio tornjeve.

Bravo, super će ti se mozak razvijat nastaviš li tako razmišljat.

Nije bitno kako se razmišlja, bitno je da se razmišlja.

Ne branim MBaksu nego poput njega trebam dokaz a ne maštarije. Znam da se iz maštarija mogu proizvesti dobra zapažanja no koliko sam pročitao na ovoj temi, većinom su teorije zavjere glupo objašnjene (da prostite) zanovane su na TUĐEM viđenju i zlo mi je od toga.

MBaksa bar razmišlja svojom glavom a ne zasniva svoje teze na osnovu you tube-a i sličnih "pouzdanih" izvora.

Tek sada vidim ovo...

Problem je što ljudi poput vas ne traže dokaze, nego traže dokaze koji im pašu.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
14 godina
protjeran
cinco44 kaže...
Tek sada vidim ovo...

Problem je što ljudi poput vas ne traže dokaze, nego traže dokaze koji im pašu.

Ne, zna se što je znanost, znanstveni dokaz i zna se kako se do dokaza znanstvenom metodom dolazi, sve ostalo su pi*darije moje pokojne tetke Marije.

17 godina

Slušaj, ne da mi se natezat...

Dokaza ima koliko hoćeš, ali kao što sam rekao, problem je da li oni tebi pašu.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
16 godina
roko121roko kaže...
ihush kaže...
roko121roko kaže...
..

Ne znam ja tko je i zašto učinio. Ali ono što sam siguran je da nije točno onako kako se prikazuje da se dogodilo.

..

Hoćeš li ovako?

Ne znamo ni ja, ni oni točno tko je to učinio.

Krivci koje je američka vlada navela sigurno nisu jer ponavljam opet, neki od "otmičara" su i dan-danas živi, ali nitko od vas mi to nije objasnio, hajde sad da vas vidimo?

Isto tako, usudi se pročitaj moje prijašnje postove i vidjet ćeš moje argumente.

P.S.

..iz Zeitgeist Companion Guidea:

..

(rezime) Ne znaš, ali znaš, niti oni znaju, sigurno znaš, .. jer si tako vidio na YT Zeitove filmiće.

OK, uvjerio si me.

-Natjerao si me na promjenu mišljenja jednostavnim činjenicama istinama. (mada mi nisu sasvim jasne.. no to je sporedno).

Ipak mogao si eliminirati 'logičara' odgovorima kao;

- Papir gori, pasoš je od papira, pasoš nije izgorio. To je to. Krucijalni dokaz (zahvaljujući Zeitu).

Pistolerosa, (mb) smo eliminirali i čajnikom, tako da njegove sve (logičke) tvrdnje padaju u vodu i jer su nelogične već činjenicom da je službena verzija uvijek fejkana. Putovnica, zlato i živi mrtvaci to dokazuju (i Zeitova propaganda).

btw, Ima živih mrtvaca i kod nas, recimo birački listići. Ili listanjem adresara balkaniše zemalja lako je otkriti da je recimo S.Milošević zapravo živ.

To, što su mrtvaci živi, je očigledan CIA-FBI propust. (glup propust se lako objasni glupim Bushem, koji je (bio) na čelu glupe države, organizacije...).

Eto, posto sam skeptični Zeit-konvertit. (takvi su obično najgori) Pa od sad ''mb'' bolje da se ne pojavljuje smiješnom (nelogičnom) logikom... (čajnik! to mu je argument?).

lollollol...

nema (s)izgoreo-a, za kvalitetni balans.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 22:40 (ihush).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

aiiii... ne njega, NE NJEGA, rađe mene... on je jedan od 12 kvalitetnih sugovornika i ljudi na forumu IMO, ma šta IMO, sigurno

to all, preporuka, rađe odustati od bezvezne teme, odustanimo od gluposti pretty plizzz

nema mi goreg gledati od kvalitetnih ljudi koji vuku jedan drugog po blatu radi bezveznih gluposti

što se teme tiče, američka vlada, predsjednički ured vrhovi obaju stranaka koji se izmjenjuju na vlasti smrde do beskonačnosti, dali su sposobni napraviti to što im se spočitava? jesu, dali je to sposobna napraviti bilo koja vlada koja je sponzorirana od neoliberalne kapitalističke bagre? jest, dali je to i napravila, nemam pojma a od tubeta to sigurno neću doznati, eventualno kad se USA raspadne ili se desi totalni kolaps sistema ala USSR, do onda možemo samo sumnjati, nervirati se i srati kvake

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 10:10 ((s)izgoreo).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
roko121roko kaže...
ihush kaže...
roko121roko kaže...
..

Ne znam ja tko je i zašto učinio. Ali ono što sam siguran je da nije točno onako kako se prikazuje da se dogodilo.

..

Hoćeš li ovako?

Ne znamo ni ja, ni oni točno tko je to učinio.

Krivci koje je američka vlada navela sigurno nisu jer ponavljam opet, neki od "otmičara" su i dan-danas živi, ali nitko od vas mi to nije objasnio, hajde sad da vas vidimo?

Isto tako, usudi se pročitaj moje prijašnje postove i vidjet ćeš moje argumente.

P.S.

..iz Zeitgeist Companion Guidea:

..

(rezime) Ne znaš, ali znaš, niti oni znaju, sigurno znaš, .. jer si tako vidio na YT Zeitove filmiće.

(...)

Da promijenim svoju izjavu: Prilično sam siguran tko to nije učinio.

A OK, Zeitgeist nisam pogledao na YT nego sam ga skinuo (iako je istina da je on dostupan na YT).

Ali on je dostupan zato jer autori nisu htjeli zaradu, već ukazati javnosti na neke nelogičnosti. Na gledatelju je kako će to interpretirati i ne uvažavam argumente ljudi koji se ne slažu sa mnom dok ne sagledaju situaciju iz moje perspektive (pogledajte zeitgeist kad ga tako omalovažavate, ako ništa bar onaj dio o WTC-u).

P.S. Ja o zlatu ništa nisam govorio {#}

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 10:12 (roko121roko).
17 godina
ihush kaže...
...

-1.  Papir gori, pasoš je od papira, pasoš nije izgorio. To je to. Krucijalni dokaz (zahvaljujući Zeitu).

Pistolerosa, (mb) smo eliminirali i čajnikom, tako da njegove sve (logičke) tvrdnje padaju u vodu i jer su nelogične već činjenicom da je službena verzija uvijek fejkana. Putovnica, zlato i živi mrtvaci to dokazuju (i Zeitova propaganda).

btw,2. Ima živih mrtvaca i kod nas, recimo birački listići. Ili listanjem adresara balkaniše zemalja lako je otkriti da je recimo S.Milošević zapravo živ.

To, što su mrtvaci živi, je očigledan CIA-FBI propust. (glup propust se lako objasni glupim Bushem, koji je (bio) na čelu glupe države, organizacije...).

1.Ovo je opet netko mogao postaviti od snimateljske ekipe, tko kaže da nije moguće? I onda uvjeriš druge da je to zapravo istina

2. Ne vjerujem da su ovi iz FBI-a/CIA-e tako glupi da podmetnu putovnice od likova koji su živi, a kao izgorili su. Da su to napravili, misliš da se ne bi bolje pripremili za tako banalne stvari? Mogu prikriti "kontroliranu" eksploziju, a ovo zbrljaju? Malo mi nategnuto.

Volim seks i rado ga se sjećam...
15 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...
ihush kaže...
...

-1.  Papir gori, pasoš je od papira, pasoš nije izgorio. To je to. Krucijalni dokaz (zahvaljujući Zeitu).

btw,2. Ima živih mrtvaca i kod nas, recimo birački listići. Ili listanjem adresara balkaniše zemalja lako je otkriti da je recimo S.Milošević zapravo živ.

1.Ovo je opet netko mogao postaviti od snimateljske ekipe, tko kaže da nije moguće? I onda uvjeriš druge da je to zapravo istina

2. Ne vjerujem da su ovi iz FBI-a/CIA-e tako glupi da podmetnu putovnice od likova koji su živi, a kao izgorili su. Da su to napravili, misliš da se ne bi bolje pripremili za tako banalne stvari? Mogu prikriti "kontroliranu" eksploziju, a ovo zbrljaju? Malo mi nategnuto.

1. Ma čovječe, Ameri su pasoš naveli kao dokaz da su točno te osobe srušile WTC

2. Istina. Čudno je to i razumio bih da je samo jedan živi mrtvac (onda bi mogli reći, dobro, pogreška), ali nekoliko?

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
16 godina
neaktivan

11.9 open beta BF3 :///

Waiting for the end to come Wishing I had strenght to stand
16 godina
protjeran
MorciTheCroat kaže...
torrente kaže...

veliki sam fan national geographic chanela i imam poprilicnu kolekciju dokumentaraca. o tematici 9/11 njih cca 11-12. (i ovih dana se vrte na NGC). smatram ih utemeljenim i objektivnim materijalom.  inace nisam sklon da me se u nesto uvjerava rekla-kazala, pa bio to i obris isusa na zamagljenom staklu superkonzum trgovine,ja sutra sigurno necu tu hodocastit...dok ce gomila pusaca tu napravit mini medjugorje.

tko ima imaginarnih problema i nedostatak/visak maste, ja ili ovi ispred stakla na kojem pise K+?

(meni se ne razlikujete od ovih sto hodocaste vlagu,jer njima su isto dokazi halucogene naravi)

NGC kao jedan od maistream medija smatras objektivnim i jos k tome priznas da si njihov fan???

U tom slucaju objektivnost ti pada u vodu, jer ocito ne razmisljas svojom glavom vec te vodi jedan od mainstream medija.

torente prijatelju stari moram opravdat TD koji sam ti dao, radi se samo o tvojoj opasci na NG kojeg stalno gledam: ako oni nisu režimski kanal nije nitko. evo to se najbolje pokazalo u ovom serijalu o 9/11 koji ide već nekoliko dana. vidio sam ja njihovo slijepilo i prije (bin laden, etc) ko da ih je bush mlađi instalirao da veličaju njega i njegovu "humanost" da spasi svijet. oliver stone je u jfk sjajno opisao urotu, taj film treba bit nezaobilazno štivo za sve koji se bave povijesti, a ista ekipa (black ops) ti je izrežirala 9/11.

HDZ = SDP
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
rambox kaže...
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Več smo sve prožvakali u ovoj temi, nema se kaj više žvakat zapravo ko oče nek vjeruje Službenoj ušminkanoj priči i gotovo ak tak lakše spava.{#} Ameri da hoče igrat na normalan način, onda bi več odavno pokazali snimke iz Petagona s ostalih Kamera a ne samo iz onog Kuta di se ništ ne vidi to sam več rekel sto puta.{#}

Već je sve prožvakano pa ti onda pravo u off-topic. A osim toga, cijeli post ti se temelji na logičkoj pogreški - argument from ignorance. Kamere u Pentagonu su inače snimile i male ejlijene u Pentagonu, koji savjetuju Precjednika. {#}

Nema nikakve pogreške stvar je vrlo jednostavana,{#}

Da, stvar je vrlo jednostavna za nekoga tko poznaje osnove logike. {#} To što nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera, ne znači da je bilo urote. Barem te urote, s avijonom. Naime, po hodnicima su se šetuckali ejlijeni pa nisu dali snimke da ne šokiraju svije s dvije istine istovremeno, a i da ne izazovu međuplanetarni incident, jer vjerujem da bi i ejlijenska vlada bila šokirana da je US vlada pustila u javnost te snimke.

To što nisu dali snimke s većine nadzornih kamera ne znači da je posrijedi bila nekakva urota. To znači samo to da nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera. A ne da skrivaju dokaze o uroti. To je logiča pogreška non sequitur. Jedno ne slijedi iz drugog. Uzmi knjigu iz logike u ruke i uči. Ili ako misliš da znaš logiku i da znaš logički i kritički razmišljati, lijepo napiši premise i izvedi VALJAN zaključak.

ta tvoja logika ima smisla da si ti racunar i razmisljas samo tako, al de razmisli malo ko normalna osoba, a ne ko racunar, koristi malo psihologiju ako hoces, a ne samo logiku..

nisu pokazali snimku na kojoj se vidi sta je udarilo, al jesu onu na kojoj se ne vidi nista, i slazem se, to nije dokaz da je udarila raketa a ne avion, po logici..

al de sad malo razmisli ovako, da je u tvoju kucu neki idiot zabio auto, a ti imas kamere oko cijele kuce, da li bi ti sudu prikazao kameru gdje se ne vidi nista i tvrdio da je neki lik zapuco auto u tvoju kucu, il bi mu dao snimku na kojoj se vidi bas to auto sa bas tim vozacem, kako ide pravo u tvoj zid..

drugo je nedostatak dokaza, drugo je kad se dokazi prebiraju i oni najvazniji skrivaju, tako da tvoja logika bas i nema smisla, osim ako si neki racunar koji prati neki algoritam i zakljucuje po tome..

osnovno pitanje ovde je, kratko jasno, ZASTO nije pokazan video koji bi bio jasan dokaz da se u pentagon zapuco avion?

to sa alienima ti je smijesna prica i nema nikakve veze, i sama cinjenica da nisu izneseni svi dokazi ukazuju na neku urotu, pa cak i da nije vezana za 9/11

prestani malo s logikom i pogledaj na to sta je americka vlada mogla i trebala uradit da se sve stvarno desilo kako su oni rekli, a sta bi trebala uradit da nesto sakriju, pa ces vidjet sta je blize

14 godina
protjeran
ismar89 kaže...

osnovno pitanje ovde je, kratko jasno, ZASTO nije pokazan video koji bi bio jasan dokaz da se u pentagon zapuco avion?

...ee ovo i mene zanima ?

no gledajući stav američke vlade prema samim nepokazivanjem leševa i zabranom novinarskim ekipama da dođu na poprište tragedije izgleda da leševa nije ni bilo. {#}

dajte mi jedan snimak gdje se vidi jedan leš iz WTC-a ?

po toj logici dokaza WTC-i su bili prazni, ni čistačice nije bilo u zgradama jer nema nikakvih snimki.

to što navodno poslije novinari razgovaraju s članovima obitelji poginulih je isto hoax jer je takve stvari radio i Jerry Springer u svom showu.

17 godina
Provjeren kaže...
ismar89 kaže...

...ee ovo i mene zanima ?

no gledajući stav američke vlade prema samim nepokazivanjem leševa i zabranom novinarskim ekipama da dođu na poprište tragedije izgleda da leševa nije ni bilo. {#}

dajte mi jedan snimak gdje se vidi jedan leš iz WTC-a ?

po toj logici dokaza WTC-i su bili prazni, ni čistačice nije bilo u zgradama jer nema nikakvih snimki.

to što navodno poslije novinari razgovaraju s članovima obitelji poginulih je isto hoax jer je takve stvari radio i Jerry Springer u svom showu.

A nisi vidija ljude kako iskacu iz gorecih zgrada. Vi ste si stvarno zamislili da je to urota i vidite jedino dokaze koji "ukazuju" na urotu, dok ostale dokaze koji je pobijaju ne vidite.

I am creationist. I believe man created god.
16 godina
roko121roko kaže...
..

Da promijenim svoju izjavu: Prilično sam siguran tko to nije učinio.

...

- Tko?

Pošto sam sad uvjeren u zeitizam kao istinu, na tvojoj strani u temi, samo savjet; uvjek daj čvrst, jednoznačan odgovor. Ovako me podsjećaš na autistu (što mene čini kukurikavcem..).

I ja sam siguran (ne prilično nego potpuno, činjenično) da to nisu počinili recimo 6.5milijardi ljudi, nego tamo neki (e njih ne znam, ali ove koji nisu znam.).

Ako znaš koliko je 2+2 (4?) tad to znaš, tad tvrdiš da je to činjenica. Jednako kruti stav moraš imati u svemu (pa i da nisi u pravu) recimo vjerskim pitanjima, navijanju za klub ili rješenje izlaslka iz krize...

Galileo je skoro završio kao pljeskavica na grillu iz (točnih, Kopernikanskih) uvjerenja. Istina (zapravo činjenica) može biti samo jedna (osim kvantnog stanja).

Drugi pristup je 'dimna bomba', tj ne zamarati se točnošću, činjenicama, nego nabacati hrpu, hrpa čini kritičnu masu, kritična masa postaje nešto, recimo kao živo biće i živi dalje po svojim pravilima. Tako se sve može dokazati i bez potrebe za činjenicama. Dok svaki podatak nakon dovoljnog broja ponavljanja lako postane istina. (istinu kao i povijest, pišu pobjednici, pišu novinari, političari, pišu oni koji su jači ili u poziciji...).

Tu istnina nije u navodnicima, jer je istina 'samo jedna'. (inače bi zaslužila navodnike).

Što je dakle istina o 'padu' zarakoplovaka na TT?

-Činjenice govore da nije pao nego je zabijen (upravljan).

-Da bi zrakoplovak letio, pogodio zgradu, netko je morao upravljati.

-Nekolicina ljudi, je bilo obučena za to, kao i ostatak ekipe za otmicu.

.. pa pitanje, tko, gdje, kad, ..ih je okupio, obučio, dao im putovnice, novac .... Tu već dolazimo do možda, ili vjerojatno ili po izvješćima jedne ili druge službe, države itd..

Recimo; el presidente, Ahmi...žad zna sve istine o tom, kao i o holokaustu. Njemu se vjeruje, dok smrdljivoj CIAji naravno ne.

Naravno da je CIA umješana već u postanak Osame, Qaide.. naravno da se provode ''IF-THEN'' situacije, planovi, pripreme. hint, vojne vježbe. Naravno da je i YU imala NNNI, recimo napad na Zagrebčanku. itd.

Nekako nije nelogično da se na zgarištu pojave visoke face, generali i političari. Viđe naše Jace, to je osnova sklupljača glasova. Kao i kontra argument, zar bi bilo za očekivati da nitko ne dođe na zgarište? Zar se general ima pravo bojati? (u opasnosti se svako odstupanje tretira kao dezerterstvo, trenutna smrtna kazna, metak.). General nema pravo ne doći na zgarište, to mu je posao. Jednako kao što Jaca bere jabuke, sadi kametemeljce i brblja na dnevniku. (reko bi da joj je posao da nešto rai u vladi, recimo provodi zakone i upravlja državom, ali netreba od nesposobnih tražiti previše, dosta je o slikanje..)

Svi predsjednici (USA kao zemlje koja stano ratuje) konstantno obilaze ratišta (mada je opasno) no to im ide u staž, jednako ko i mladom G.B. princu. Zašto tad navoditi recimo argument generala (na opasnom mjestu, koje više nije opasno, došao je nakon opasnosti, to je kukavičluk?) i time si rezati granu...

Pad zgrade je dokaz? - čega? pada? ili da će se srušiti (prije ili kasnije)? Ja bi rekao da je to dokaz gravitacije, fizike, kemije, kolizije (možda i nekvalitetne gradnje, jer su često u temeljima mrtvaci, ali ne živi..).

Kontrolirano rušenje? Zgrada se držala dok nije popustila, dalje je fizika preuzela svoje. Ako si očekivao rušenje kao posječeno stablo.. pogrešno očekivanje. Takav teret ne pada na stranu nego drobi sve ispod sebe. Napravi test, pa dokaži ili opovrgni (uz problem izvođenja testa, jer nema baš puno takvih zgrada za testiranje). Lakši test (dokazano-testirano) tornjevi koje ruše (kao stablo, na stranu) u padu se slome u zraku, materijal ne može izdržati razlike obodnih brzina i puca (drvo ne puca jer je elastično, ponekad se i to desi). Da je jedan čošak-temelj nebodera oštećen, tad bi pad bio možda kao pad tornja (jer i dalje je moguće strukturalno prenaprezanje i drobi se sve istovremeno, tj pucaju i drugi temelji pa je pad kombinacija okomitog i na stranu), na stranu uz lomljnje katova. Ovako je pad bio okomit.

Balon, puca na mjestu gdje ga probušiš (ili slabijeg materijala). Puca u nekoliko dijelova ovisno o ravnomjernosti čvrstoće materijala. Što je veća sila (tlak-ekspozija ili masa) to je strukturalno popuštanje 'šire', tj raspada se na bezbroj komadića, suprotno, sila je manja, manje komadića. Taj eksperiment možeš provesti i usporedi rezultate s bombom, mlohavim balonom itd..

Ako imaš obične cigle pri ruci.. dobar test, tj pokazatelj kako bi se srušile.

- jedna cigla, = kao stablo. (jedna je premalo... postavi je okomito-po dužini).

-više (desetak) cigala (vezivo ih drži) i dalje kao stablo, jer je vezivo dovoljno jako za izdržati razlike u silama. (identično trganju štapića, što je duži-lakše je.)

-za test, bez beziva, pokušaj srušti recimo 10-20 cigli, dali će pasti kao stablo ili kao kula od karata?

doadajući vezivo (malter-beton, armaturu..) povećavaš čvrstoću, ali to je samo od granice na kojoj sve kolabira, raspada se. ... i dobiješ kulu od karata.

Ponekad za kontrolirano rušenje, nešto pođe krivo, tad se zgrada uruši po random kriteriju, ovisno o teretu... manje kao stablo, veće kao TT. TT je (bio) jako velik, velika masa.

Takvo je stanje s tim činjenicama ili istinom koju propagira jedan skeptičan dio (Zeit), svaka od tih činjenica ne prolazi ni osnovni test kritike. Ali i ..! - S pravom skepticizam, jer države (službe, političari.. ljudi) stvarno konstantno lažu i prikrivaju, uvijek treba sumnjati (pa i u istinu-činjenicu).. ali to ne znači da je suprotna (drugačija) tvrdnja točna. Ako 2+2 dokažem da nije 5, to ne znači da sam dokazao da je 6, 15, -3 itd.

Ako kontrolirano rušenje, putovnica, organizator... svaki od pojedinih 'dokaza' jednostavnom provjerama eliminiramo, tad (pošto su osnova Zeita) možemo i ostale teže provjerljive tvrdnje odbaciti jer su samo dimna zavjesa, nabacana kritična masa (pa nešto mora biti istina?) itd..

pa, ima tog još. Neograničene kritike. Ali pošto sam službeni zeitovac, ... samo budi čvrst u tvrdnjama i sve pet. Da te okrutni logi(sti)čar ne sasječe.

.. (NHF) {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator
(s)izgoreo kaže...
imam osjećaj da će netko (ja prvi da sam astronaut) na budućem putu do marsa npr. izbaciti iz letjelice taj fcking čajnik pa nek "leti" eto koliko si mi dosadio sa tim pogreškama {#}... pa ljudi smo, nismo roboti a nepogrešivost i nadmenost zna nervirati i frustrirati... kako ide ona Naoružan sam oklopom koji je čitav iskovan od grešaka... nekad je dobro stati na loptu koliko god u pravu ili krivu bio a treba razmisliti i o forumskom imidžu (khm ko se javlja {#}), ponekad se čini da uopće ne sudjeluješ u raspravi kako bi branio stajalište za koje misliš da je ispravno već samo da bi pobijedio u diskusiji, IMO, naravno nemam dokaze {#}

toliko zna frustrirati da bi se uključio u raspravu i bio protiv stajališta koje zastupaš iako se sa njima slažem (btw. sa većinom tvojih stajališta se slažem) samo kako bi pobjedio u toj igrici za koju mislim da igraš, svjesno ili podsvjesno... eto dokle frustracija nepogrešivošću ide, da pomišljam na to da bih i sam upao u onu nervirajuću kaljužu koju spočitavam tebi

Ad hominem? Ma da, čisti, može biti primjer za udžbenik. Iako nema potrebe da ti se išta opravdavam, pogotovo nakon ovakvog nastupa, ipak ću se izjasniti, da budeš pri miru. Za razliku od nekih ovdje koji diskutiraju diskutiranja radi i za razliku od nekih koji dolaze trolati, ja iznosim i zastupam svoje stavove. Dakle, uvjeren sam da nije bilo nikakve zavjere. I da, slažem se da ne treba bezrezervno vjerovati vladama, odnosno da valja biti skeptičan, jer su u pitanju političke strukture - a cilj politike je biti izabran kako bi mogao raditi stvari koje su tebi u interesu (naravno, nekima je u interesu i da narodu bude dobro) na koji god moguće način, a da je legalan, pa čak i ako treba lagati. No kao što sam već rekao, moj stav se ne temelji na vjerovanju američkoj vladi. Za razliku od stava teoretičara zavjere, od kojih mnogi (većina) imaju modus operandi - vlada rekla ovo i ovo, znači istina je suprotno od toga. Istinitost tvrdnje ne ovisi o tome tko je iznosi!

I već sam priznao - i mene zavjere 9/11 i slijetanje na Mjesec zaintrigirale, čak ću priznati i da sam skoro pa popušio te priče. Je*iga, bio sam mlad i naivan. Više nisam ni jedno ni drugo (ovo prvo nažalost, ovo drugo nasreću). Zašto su teorije zavjere inače tako privlačne (i zašto su i mene privukle)? Zato jer je svijet, ako ga ne gledaš pravim očima, dosadan i neuzbudljiv. A teorije zavjere, ako im daš šansu, ako dođeš do stava "Hm, pa čak je i lako moguće da su Ameri sami srušili tornjeve", izazivaju fascinacijski psihološki efekt - ono, ko da si (konačno) spoznao Boga. I to je jedan od razloga zbog kojeg mnogi neće ni razmatrati drugu stranu priče, nego će je automatski, a priori, odbaciti. Ne žele se odreći tog feelinga da u pozadini svega toga postoji nešto više, nega veća slika, misteriozna, skrivena, koju svi ne vide, a baš ti kao pojedinac si počašćen s tim da si dobio uvid u jednu takvu stvar. Zbog toga si poseban. Zbog toga si važan. Netko dalje na forumu je komentirao na moju poruku nešto tipa - da ne treba uzimati samo logiku, nego (i?) psihologiju. Eto ti psihologije - postoji itekakvo opravdanje da ljudi vjeruju nešto što je nepotkrijepljeno dokazima ili što je suprotno logici. Nažalost dotična osoba ne kuži da se i psihologija logikom da bi dolazila do svojih saznanja - bez logike nema ni psihologije.

Inače, shvaćam da je iritirajuće kad pokušavaš iznijeti svoje mišljenje koje druga strana uporno ne priznaje, odnosno odbacuje ga, između ostalog, i na temelju logike. Dakle, odbacuje ga s razlogom i punim opravdanjem. I upravo to je problem, jer protiv toga jednostavno ne možeš. Onaj koji misli da može, može odmah k Amišima, jer je u suprotnom vrhunski licemjer - logika je temelj znanosti i tehnologije. Dakle, tu rasprava staje dok ne izneseš nešto što ima smisla, za što postoje ikakvi legitimni dokazi. Ako to ne napraviš nego opet kreneš po starome, opet ćeš naletjeti na zid. I onda ispada da ja štopam "raspravu", ja ispadnem bad guy, a ne osoba koja uporno i uporno iznosi nebuloze. WTF?! Umjesto da popraviš svoje argumente, umjesto da počneš iznositi nešto što ima smisla - paf - napad na moj način raspravljanja (govorim općenito, nisi jedini koji je to učinio na ovoj temi)! Ako nekome kažem da mu je nešto logički pogrešno i onda mu još i objasnim zašto i taj netko ne može pobiti moju opservaciju da je napravio logičku pogreku, racionalno razmišljanje nalaže da se zapita - jesam li ja onda u pravu? Možda ovaj zato kvoca o logici i možda to ne mogu pobiti jer je fakat moja tvrdnja nelogična?

Ja se uzalud nadam da će se nekome upaliti žaruljica, da zaključi "Gle, fakat, pričam nešto što ne mogu opravdati." Idem (ponovno? je li ijednom dosad?) razmisliti o svojoj tvrdnji, idem vidjeti mogu li svoju tvrdnju napraviti logički ispravnom - ako ne mogu, je*iga, onda nisam u pravu i trebam prihvatiti tvrdnju koja je logički ispravna". Zamisli što bi se počelo događati kad bismo prihvaćali tvrdnje koju su logički neispravne - kako bi naš svijet izgledao? Voziš se autom, gorivo ti je pri kraju, odeš na benzisku i - uzmeš u ruke crijevo za benzin. Logično bi bilo da si uzeo crijevo za dizel, s obzirom da voziš dizelaša. Ali ko j*be logiku, ko j*be i tebe što si me upozorio da radim nešto nelogično, ja ću točiti što ću htjeti. Jel je to pravi način razmišljanja? Da nismo dokučili logiku logike, još bi bili tehnološki u starom vijeku, ako ne i u brončanom dobu. Ne bismo ništa znali o svijetu, donosili bismo krive odluke, ne bismo išta bitnoga uspjeli naučiti jer bi nam svijet izgledao kao da se sve događa bez nekih pravila.

Za ovakvo stanje nacije inače krivim obrazovni sustav - u školama se ne uči niti potiče kritičko razmišljanje, nego se djecu tjera da pamte tone nebitnih podataka i pokoji bitni.

Jedno se pitam - kad će teoretičari 9/11 zavjere shvatiti da su nasanjkani? Oni misle da se bore za istinu, da se bore za prava nevinih žrtava ili čega već ne. Ajmo vidjeti kad je počeo društveni angažman o širenju teorije zavjere o 9/11 - nakon početka rata u Iraku. Dotad je tek marginalni dio ljudi smatrao da tu ima nečeg, a nakon nekog vremena nakon početka rata broj priličino sumnjičavih građana popeo se na otprilike trećinu! Onda je proradila antiratna propaganda, koju su teoretičari zavjere iskoristili za promociju svojih ideja. Nije da su se pojavili nekakvi novi dokazi ili išta - prije suprotno - saznalo se mnogo toga što se u međuvremeno nije znalo, dokazale su se mnoge stvari, pobile mnoge (većina?) tvrdnje teoretičara zavjere - a ipak broj teoretičara zavjere drastično skočio. Ne zato što je bilo razloga vjerovati u zavjeru, nego zato jer je trebalo ustati protiv vlade - učiniti ih krivima za sve moguće i nemoguće. Na djelu je bila propaganda, iskorištavanje nepovjerenja u vladu i iskorištavanje ljudskog straha - ljudi ogorčeni što je amerika ušla u rat, boje se za članove svoje obitelji i/ili prijatelje koji su otišli u rat - naravno da, ako nisu oni hardcore patrioti, da će početi mrziti vladu. I onda ovi zavjerničari - cap - glejte, ne samo da su vam decu poslali u rat, nego su još i potukli tri hiljade svojih ljudi, samo da imaju opravdanja za slati vojsku u rat! Sve je to logično! Nema greške! Iako, bilo bi logično da su onda vojsku poslali u Pakistan, a ne u Iraq, jer ovak ispada da nisu do kraja promislili svoju zavjeru i da će ljudi početi sumnjati. Ono, da su vojsku poslali u Pakistan i da su odmah uhvatili Osamu, to bi bio dokaz da nije bilo zavjere.

Ekipa zavjerničari - isto kako vas vlada može nasanjkati, isto tako vas mogu nasanjkati totalni anonimusi s Interneta, poput onih balavaca koji su napravili pseudodokumentarac Loose Change. Nije mi jasno zašto se dajete nasanjkati jednima umjesto drugima. O čemu to ovisi? Istina postaje laž ako ju izreče netko tko vam se ne dopada? Rekoh, i mene su ti videići poprilično zaintrigirali i to toliko da ne da sam zaista ostavljao otvorenim mogućnost da je stvarno bilo tih zavjera (konkretno, zakačio sam se za 9/11 i slijetanje na Mjesec), nego sam čak naginjao na stranu teoretičara zavjera. Ali onda ideš istraživati, ideš pogledati što kaže i druga strana, ideš prikupiti sve informacije koje možeš i ideš, ideš pokušati sagledati objektivno cijelu stvar - dakle, maknuti se od svojeg trenutnog stava i započeti s "ne znam što se dogodilo, ne naginjem ni na jednu stranu u ovome trenutku". I onda upotrijebiš skepticizam i logiku, racionalno razmišljanje, stvari koje ti nisu poznate, a koje su ti nužne istražiš i naučiš (poput logike o kojoj mnogi ovdje nemaju pojma, pa onda i psihologije i sociologije) i na kraju doneseš odluku. To je pravi način. Pogotovo mi je bilo zanimljivo baviti se onima koji su tvrdili da Ameri nisu ledjeli na Mjesec - nekad prije nisam znao gotovo ništa o optici, fotoaparatima, objektivima i lako su mi mogli prodati priču da fotografije s Mjeseca dokazuju da su snimljene na Zemlji. No, kad sam naučio dovoljno o fotografiji, postalo mi je jasno da je SVAKA tvrdnja vezana uz "greške" u fotografijama totalna glupost i da tako nešto može tvrditi samo netko tko nema pojma o optici i fotoaparatima. Dakle, ako nisi stručan za neko područje, pitaj nekoga tko je! Isto tako sam tu na forumu morao debunkati one snimke napada 9/11 koje su navodno dokazivale da je riječ o videomontaži (jel je to bilo u prvom Loose Changeu? ili u prvom Zeitgeistu?) - jedan forumaš je tvrdio da je to da je iz jednog kadra jedna zgrada bila s lijeve, a iz drugog desne strane snimke, da je to dokaz da su brljali po snimkama (a zašto bi brljali, ako nisu imali što za sakriti? LOL) pa sam čako morao ići fotkati scenu napravljenu na parketu da mu dokažem da je moguće napraviti takve snimke bez trikova - evo ovdje je ta poruka: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/119-zastrasujuce-cinjenice-o/8534.aspx?page=15&jumpto=1581862&sort=asc&view=flat

Prihvaćanje dokaza i logičkih argumenata bez obzira što su u suprotnosti s tvojim trenutnim stavom. Ako su u suprotnosti s tvojim trenutnim stavom, to ne znači da su dokazi krivi ili da logika ne vrijedi, nego znači da ti je stav pogrešan! I onda je na tebi da uočiš da ti je stav pogrešan i da prihvatiš ispravan stav.

Većinu tvrdnji teoretičara zavjere (ako ne i sve ili gotovo sve), koji su svi redom anonimusi (osim Čarlija Šina {#}) ili već iza sebe imaju povijest podilaženja teorijama zavjera, stručnjaci su već pobili. Postoje legitimna, opravdana, znanstvena objašnjenja praktički za sve na čemu teoretičari temelje svoju zavjeru. Počnite odavde: http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/1227842

16 godina
odjavljen

a ja, budala, mislio da su srusili berlinski zid..

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
moderator
mbaksa kaže...

Pogotovo mi je bilo zanimljivo baviti se onima koji su tvrdili da Ameri nisu ledjeli na Mjesec - nekad prije nisam znao gotovo ništa o optici, fotoaparatima, objektivima i lako su mi mogli prodati priču da fotografije s Mjeseca dokazuju da su snimljene na Zemlji. No, kad sam naučio dovoljno o fotografiji, postalo mi je jasno da je SVAKA tvrdnja vezana uz "greške" u fotografijama totalna glupost i da tako nešto može tvrditi samo netko tko nema pojma o optici i fotoaparatima. Dakle, ako nisi stručan za neko područje, pitaj nekoga tko je! Isto tako sam tu na forumu morao debunkati one snimke napada 9/11 koje su navodno dokazivale da je riječ o videomontaži (jel je to bilo u prvom Loose Changeu? ili u prvom Zeitgeistu?) - jedan forumaš je tvrdio da je to da je iz jednog kadra jedna zgrada bila s lijeve, a iz drugog desne strane snimke, da je to dokaz da su brljali po snimkama (a zašto bi brljali, ako nisu imali što za sakriti? LOL) pa sam čako morao ići fotkati scenu napravljenu na parketu da mu dokažem da je moguće napraviti takve snimke bez trikova - evo ovdje je ta poruka: http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/119-zastrasujuce-cinjenice-o/8534.aspx?page=15&jumpto=1581862&sort=asc&view=flat

Upravo ovo je i meni palo na pamet kod tih teorija zavjere oko Mjeseca. Čisto nerazumjevanje materije i glupa pitanja tipa: Zašto nema zvijezda? Lupali su o nekakvim sjenkama (više njih na jednom objektu) i označenom kamenju.

9/11 je ista stvar, nerazumjevanje perspektive.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 14:53 (DrNasty).
16 godina
protjeran
na snimkama astronauta koji hodaju po mjesecu jasno se vidi kabel na kojem visi jedan od astronauta da bi mogao simulirati bestežinsko stanje. bilo je na htv-u neki dan. a inače i onaj dokumantarac francuske televizije postavio je sve na svoje mjesto: kubrick je do kraja života živio u strahu jer se bojao da ga ne ubiju ako otkrije tajnu da je snimio spuštanje čovjeka na mjesec. u studiu naravno.
HDZ = SDP
17 godina
moderator
DrNasty kaže...

Upravo ovo je i meni palo na pamet kod tih teorija zavjere oko Mjeseca. Čisto nerazumjevanje materije i glupa pitanja tipa: Zašto nema zvijezda? Lupali su o nekakvim sjenkama (više njih na jednom objektu) i označenom kamenju.

9/11 je ista stvar, nerazumjevanje perspektive.

Tako je. Ljudi koji baljezgaju o tome su ili totalni laici pa im se svašta može prodati, a nađe se tu i tamo neka osoba koja ima diplome, međutim ni takve osobe u pravilu nemaju pristup dokazima da bi mogle obaviti propisno istraživanje pa se i njihova mišljenja temelje na nagađanju - "te se nije tako moglo dogoditi". Pa normalno da smatra da se to tako nije moglo dogoditi, kad ne zna pravo stanje stvari - kad nema pristup dokazima i cjelokupnom istraživanju koje je do tada bilo obavljeno. Kad barataš samo s dijelom informacija ili namjerno ignoriraš informacije, onda lako možeš "zaključiti" svašta. Naravno, ispravnost takvog zaključka je u najmanju ruku upitna.

karakteran kaže...
na snimkama astronauta koji hodaju po mjesecu jasno se vidi kabel na kojem visi jedan od astronauta da bi mogao simulirati bestežinsko stanje. bilo je na htv-u neki dan. a inače i onaj dokumantarac francuske televizije postavio je sve na svoje mjesto: kubrick je do kraja života živio u strahu jer se bojao da ga ne ubiju ako otkrije tajnu da je snimio spuštanje čovjeka na mjesec. u studiu naravno.

Sve slike su debunkane. Čak su i Mythbustersi jednu emisiju posvetili slijetanju na Mjesec i dokazali za neke sporne fotke da su mogle nastati na Mjesecu. Da, malo je off-topic, ali daj konkretnu sliku za koju smatraš da je sporna pa da vidimo postoji li racionalno objašnjenje.

17 godina
moderator
karakteran kaže...

Studio?

Kad nađeš izvor svjetla dovoljno malen da osvijetljeni objekti bacaju oštru sjenu, kad taj meleni izvor svjetla bude dovoljno jak da ravnomjerno osvijetli površinu od nekoliko stotina metara kvadratnih (pa i skoro kilometar, u zavisnosti od fotke) bez slabljenja, što znači da mora biti dovoljno daleko, onda ćeš moći govoriti o nekoj zavjeri.

Pitanje: Koji ti izvor svjetla jedino pada na pamet i možeš li ga ugurati u studio?

16 godina
protjeran
ja nisam kubrick i ne razumjem se u snimanje filmova. ali dokumentarac koji sve to objašnjava bio je genijalan u njemu se između ostalog pojavljuju bivši američki ministar obrane za vrijeme rata u iraku i drugi veliki igrači američke vlade. francuska tv ne snima smeće. mislim da su neki ljudi i ubijeni koji su bili na setu za vrijeme snimanja da tajna ne bi bila otkrivena kubrick je od straha zamalo dobio nervni slom, zabarikadirao se u svoju kuću i neko vrijeme nije uopće izlazio.
HDZ = SDP
17 godina
moderator
karakteran kaže...
ja nisam kubrick i ne razumjem se u snimanje filmova. ali dokumentarac koji sve to objašnjava bio je genijalan u njemu se između ostalog pojavljuju bivši američki ministar obrane za vrijeme rata u iraku i drugi veliki igrači američke vlade. francuska tv ne snima smeće. mislim da su neki ljudi i ubijeni koji su bili na setu za vrijeme snimanja da tajna ne bi bila otkrivena kubrick je od straha zamalo dobio nervni slom, zabarikadirao se u svoju kuću i neko vrijeme nije uopće izlazio.

O kojem konkretno filmu je riječ? I daj sliku koju si spominjao - sigurno je ima i na Internetu ili YouTubeu.

BTW Jel riječ o ovome filmu?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 15:08 (mbaksa).
16 godina
protjeran
nisam tražio taj dokumentarac na internetu jer mi je bilo dosta pogledatai ga jednom na htv-u u udarnom terminu prije nekoliko mjeseci ili krajem prošle godine. sjajno ostvarenje.
a što se tiče slike ni nju nisam tražio. ja ti nisam nikakav fanatik rasprava koji se priprema za forumske debate. dovoljno sam energije izgubio u uvjeravanje tvrdokornih dokazima i ništa nisam postigao. ja ne vjerujem u zavjere, ja znam da one postoje. volim logiku i poznajem mentalni sklop elite koja vlada čovječanstvom. pogledam kakav dobar dokumentarac, zbrojim 2 i 2 i to je to. ne diraju me previše ljudi koji misle drugačije.
HDZ = SDP
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice