Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 486.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O
Assassin kaže...
Izasao je novi Zeitgeist, ako nekog zanima :) http://www.zeitgeistmovie.com/

pogledao sam ih sve prvi je najbolji, a u drugom CIA operativac otkriva kako su ubijali lidere po svijetu koga nisu mogli dobio je rat. sjajan iskaz.

što se tiče 9/11 neki srednjoškolac bi bolje naštelio tu prevaru. ništa im nije bilo sveto (amerikancima/židovima) pa čak ni žrtvovati vlastite ljude za naftu i dominaciju svijetom.

HDZ = SDP
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 11:56 (karakteran).
16 godina
mbaksa kaže...
ihush kaže...
mbaksa kaže...
..

Da su stvarno Amerikanci to sami napravili već bi se to znalo. {#}

- savršeno objašnjenje logičkog zaključivanja, šteta ga je kvariti rečenicom s kraja.

I gdje si se baš ti našao da mi spotčitavaš logičku pogrešku?! {#} Nisi mogao pustiti ove teoretičare zavjera da mi vrate istom mjerom, da mi "pokažu" da sam licemjer i da zbog toga utvrde da "moje" logičko zaključivanje ne valja, dakle ima teorije zavjere (i time se još dublje zakopaju, jer bi to bila logička pogreška)? {#}

..

- previše očekuješ od 'teoretičara'. Znanstvenim metodama (ponavljanjem) je dokazano da teroretičari ne daju odgovore (eventualno pitanja..) ili kamufliraju drugim .. (ah, pa vidiš kako ide odgovor na konkretno pitanje, malo Afrika, pa možda i Marsovci..).

- No to samo znači da si (umjereni) optimista. (u ljudsku logiku ili glupost). {#} ja više u ovo drugo.

DrNasty kaže...

Vratite se na temu, o nafti pričajte u temi: Šta se događa s našim društvom?

Ovo je za zavj.. ovaj, za činjenice o 9/11.

-eh, i to je jedan od problema, tj. naslov nije usklađen sa samim sobom. ''činjenice''? ili (ne)provjereni navodi, izvedenice i sl.

Vjerojatno zato MB misli da ima šanse u raspravi...{#}

:::

enivej, mašta je jedna od poželjnih ljudskih osobina. Prvo dokazuje da smo ljudi, da imamo um ili svijest i (znanstveno važno) da možemo ''izmisliti'' nešto novo, što do jučer nije postojalo.

Dali je to avion, mobitel ili šibica, samo pokoje stoljeće ranije bi to bila Merlinova magija. Današnji mobač ima više mogućnosti nego trekerski trikoder (i njihov PC koji samo BIPa.. kao

TM by Pythonovci).

Izmišljanje je pomoglo Julesu V. da dođe do mjeseca. Ja sam za da se mašta potiče (pa ne treba srezati, čistom logikom).

.. i volim propitkivati službene verzije. To je i potrebno, zbog kontrole (službenih) ako ništa drugo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2011 12:48 (ihush).
17 godina
tnakir kaže...

Rambox od tebe sam ocekivao vise...

A kaj ti to očekuješ da ti istresem dokaze,{#} sa potpisima i svime vezano za 9/11 treba samo malo razmišljat i nema frke pa sve je več rečeno u ovoj temi kaj da opet isto tandrljamo.{#}

Ne moram ja ništ detaljno objašnjavat zakaj zbog koga,{#} nema potrebe ko ne razumije Afriku i zakaj baš to kaj ja tu mogu nije moj problem znam da je lakše imat pogled na svijet kroz ušminkane naočale. Ali to ne mjenja suštinu stvari da je situacija odavno drukcija, tj pokvarena i nepravedna do daske i zato ono hodajuči očiju širom zatvorenih savršeno paše bez greške svaki put to sigurno.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina
11.9. zastrašujuće činjenice :O

{#}

to rambo!

{#}

primjetio sam i ja da je Mario naporan i da maltretira ljude. isto ko Drago na slicnim temama. to je Rosandiceva urota i njegovi igraci ciljano nametnuti da remete nase zivote...a bome i mir u Africi.

situacija je kao u predizbornim kampanjama dok razni mesaje gostuju u svojim minutazama pored novinara:

- gospodine Domoljupko Drpicu, koji je vas program za izlazak iz krize

- nemam ja sto navodit moj program, pa zar to nije ocito iz moje pojave i frizure

- morate obicnom puku pojasniti na koji nacin cete izvesi ekonomski bum

- pa ako oni to nemogu iscitati sa mog djambo plakata na kopjem pise "u drpicu je spas", ja stvarno neznam sto  je tim ljudima. jesu oni gluhi,slijepi!

- ali ni ja ne vidim dijelove ekonomskog programa za uzlet Hrvatskog gospodarstva

- ma dajte molim vas,kome ja to imam vise ponavljati,kad i slijepac vidi sve na  mom plakatu. kome da to ponavljam. pametnom i bistrom gradjaninu je sve jasno i ne trebam se ponavljati.

15 godina
protjeran
ihush kaže...

Rekao bi da ameri vjerojatno nisu poslali peršin(g) na svoje građane, ali su istovremeno stavili ose i stršljene u ruke BinLadena Ahmad Shah Massoud, Trenirali ga, ... 

Fix'd.

Krenite od pocetka. Nije sve pocelo 11.09. 

http://en.wikipedia.org/wiki/Ahmad_Shah_Massoud

Brutal Truth \m/
17 godina
neaktivan

Komentar na sliku?

Sic semper tyrannis.
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
To što nisu dali snimke s većine nadzornih kamera ne znači da je posrijedi bila nekakva urota. To znači samo to da nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera. A ne da skrivaju dokaze o uroti. To je logiča pogreška non sequitur. Jedno ne slijedi iz drugog.

Tko o čemu, ti o logici..

Nitko ne tvrdi da je nepostojanje drugih snimaka apriori dokaz urote. U najmanju je ruku čudno da ukoliko postoje snimke s ostalih nadzornih kamera, iste nisu objavljene. Ustvari kada je riječ o tako važnom događaju o kojem masa ljudi ima drugačije mišljenje (bez obzira argumentirano ili ne), onda nije logično ne objaviti i druge snimke koje potvrđuju službeno stajalište. U stvari je logično ne objaviti te snimke isključivo ako ne potvrđuju službeno stajalište. Ili ti imaš treću logiku zašto te snimke nisu dane javnosti na uvid? U ovom slučaju je moje stajalište da sumnjam apsolutno ispravno, dok god se relevantne činjenice ne objavljuju iz ovog ili onog razloga, sasvim je logično sumnjati u iznesenu teoriju. Zahebana ta logika..

mbaksa kaže...
Kažeš da "imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to" - to je logička pogreška. To što netko ima razloga napraviti nešto, ne znači da je i napravio. Zamisli si da policija i sud funkcioniraju na taj način - nekoga netko recimo upuca i oni zatvore u zatvor sve koji su imali razloga (motiv) za upucati tu osobu. I to je to. Imao/la je razloga to napraviti, dakle to je napravio/la. Pa makar ih bilo i pedeset. Razumiješ li sad zašto je takav način pogrešno zaključivanje?

Nije logička pogreška, a tako to i funkcionura u slučaju policije i suda. Zove se opravdana sumnja. Nema dokaza, već samo sumnjaju i postupaju po tome dok ne prikupe dokaze. Logika ti ne stoji..

Kad već zazivaš konkretne činjenice, možemo malo o zlatu. Navodno ga je bilo oko milijadru dolara protuvrijednosti, od koje je pronađen manji dio smješten u specijalnim trezorima. Ostatak je izgorio. Ne istopio, jer bi tada ostao u istopljenom stanju, već izgorio - u zrak nestao. Glavni prijepori rušenja tornjeva su bili vezani uz temperaturu jer je čeliku potrebno cca 600 C stupnjena da je topi, dok je gorivo za avione razvija cca 300 C. Zlato ima temperturu topljenja od 1.064 C, dok mu je temperatura izgaranja 2.856 C. Nasa je u svojem službenom izvješću izjavila da je temperatura zgarišta cca 722 C. Zlato je par katova ispod zemlje u trezorima. Hajde pokušaj to dovesti u neku korelaciju sa znanstvenog gledišta. Možeš koristiti i logiku..

17 godina

Evo moja teorija urote: Napad na WTC je bio samo paravan da se pokrade zlato skriveno u podrumima. Po ovom dogadjaju ce se snimiti Oceanovih 14.

I am creationist. I believe man created god.
15 godina
neaktivan
unknown kaže...

"Pošto se na ovom portalu bavimo informatikom koja se u korijenu sastoji od niza jedinica (1) i nula (0), moramo se matematički osvrnuti na događaj koji je prije sedam (7) godina promijenio svijet, famozni jedanaesti (11). rujan (9). Naravno, riječ je napadu na WTC u New Yorku, a tekst koji slijedi opisuje taj događaj sa nizom brojki koje se nevjerojatno podudaraju. Da li je sve navedeno istina ili nevjerojatna slučajnost provjerite sami.

New York - ususret 11. rujna
Zanimljivosti vezane za 'krvavi' rujan 2001:

1) New York City ima 11 slova.
2) Afghanistan ima 11 slova.
3) Ramsin Yuseb (terorist koji je prijetio da ce srusiti Blizance 1993. godine) ima 11 slova.
4) George W Bush ima 11 slova.

Ovo bi mogla biti samo puka slučajnost, ali postaje zanimljivije:

1) New York je bila jedanaesta savezna država SAD-a.
2) Prvi avion koji se zabio u Twin Towers je bio let broj 11.
3) Let 11 je imao 92 putnika. 9 + 2 = 11.
4) Let 77 koji se također zabio u tornjeve je imao 65 putnika. 6 + 5 =11.
5) Tragedija se dogodila 11. rujna, ili kako Amerikanci kazu, 9/11 9 + 1 +1= 11.
6) Datum tragedije (9/11) se poklapa sa Američkim brojem za hitne službe (911). Opet 9 + 1 + 1 = 11.

Slučajnost? Nastavite citati, pa ćete možda promijeniti mišljenje.

1) Ukupni broj poginulih putnika otetih aviona je 254. 2 + 5 + 4 = 11.
2) 11. rujna je 254. dan u godini. Opet 2 + 5 + 4 = 11.
3) Bombaški napad u Madridu se dogodio 11.3.2004. 1 + 1 + 3 + 2 + 4=11.
4) Tragedija u Madridu se dogodila točno 911 dana nakon napada na Blizance.

Tu postaje jako čudno.

Najpoznatiji simbol SAD-a, nakon zvjezdica i crta sa zastave, je Američki Orao. Stih koji slijedi je preuzet iz Kur'ana, Svete knjige Islama.

'Zapisano je da ce sin Arabije probuditi strahovitog Orla. Ljutnju Orla osjetit ce svi u zemljama Alaha, i makar ce neki drhtati u očaju, drugi ce u nadi govoriti: ljutnja Orla je očistila zemlje Alaha i tamo je zavladao mir.'

To je stih 9.11 u Kur'anu.

Još uvijek ne vjerujete?

Probajte ovo, nas je šokiralo.

Otvorite Microsoft Word i napravite sljedeće:
1) Utipkajte Q33 NY . To je službeni naziv leta prvog aviona koji se zabio u Twin Towers.
2) Označite ih i malo povećajte font. "

3) Promijenite font slova na WINGDINGS.

ovo zastrašujuće stvari kopirano je s www.it-infonews.com

Ovo zadnje je fake. Ni jedan avion od ta dva se nije zvao Q33 NY, to je izmišljeno.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo.
16 godina

Hmmm....

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
15 godina
neaktivan
Slavonija u ♥ | http://crocraft.com - hrvatska Minecraft zajednica | http://www.soma.fm/
14 godina
protjeran

ako je istina da su Ameri sami sebe napali putničkim avionima, pobili svoje građane, meni bi bilo logičnije da su podmetnuli eksploziv pod ta dva tornja, ostavili par burki, nešto arapske dokumentacije pobacane nakon rušenja tornjeva nego ići obučavati nekakve arapske "pekare" da idu učit vozit avion i zabit se u WTC.

to ni najgluplji američki obavještajac, špijun ili što god već ne bi napravio jer je moglo doći do bezbroj problema pri realizaciji kao što se i desilo s onim jednim avionom.

ako pričamo o logici, nema veće gluposti nego napravit takav glup način autodiverzije.

Reketarim po forumu..
17 godina
Visitor kaže...

ako je istina da su Ameri sami sebe napali putničkim avionima, pobili svoje građane, meni bi bilo logičnije da su podmetnuli eksploziv pod ta dva tornja, ostavili par burki, nešto arapske dokumentacije pobacane nakon rušenja tornjeva nego ići obučavati nekakve arapske "pekare" da idu učit vozit avion i zabit se u WTC.

to ni najgluplji američki obavještajac, špijun ili što god već ne bi napravio jer je moglo doći do bezbroj problema pri realizaciji kao što se i desilo s onim jednim avionom.

ako pričamo o logici, nema veće gluposti nego napravit takav glup način autodiverzije.

Nemoj pričati gluposti.

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
17 godina

A na snimci je kaj zapravo šta smo doznali sa snimke iz ovakve blizine,{#} još jedna bezbvezna snimka koja je kak ti ono sad objavljena i niko je nije prije videl ko to puši još bolje da to nisu nit objavili ovo je smijurija na kubik.{#}{#}

Visitor kaže...

Za tebe je ovaj link pa tamo citaj kaj je bilo nakon nesrece, i kak su postupali i kaj misle ljudi koji se time bave godinama tj Avionskim nesrečema i slicno sve cisto i ok ko u Svinjcu koji bi trebal glumit Ambulantu pa da fučkaj ga.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/119-zastrasujuce-cinjenice-o/8534.aspx?page=15&jumpto=1581741&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
16 godina
neaktivan

Em ti snimku. Šta se tu vidi? Takvih ti ja 10 dnevno snimim kad babe pale korov..

tnakir kaže...

Evo moja teorija urote: Napad na WTC je bio samo paravan da se pokrade zlato skriveno u podrumima. Po ovom dogadjaju ce se snimiti Oceanovih 14.

To je samo šlag na torti, prava lova je u drugim stvarima..

Osim toga povijest uopće ne pamti da je itko nakon sukoba zveknuo zlato. Ma ni španjolci, ni nacisti, ni oni koji su pobjedili naciste. A nema o tome niti filmova. Fikcija naprosto..

17 godina
neaktivan

Iskreno nemam zivaca za raspravu, samo bi htio citirati Michaela Shermera (osnivac udruge Sceptic, i glavni urednik Skeptic magazina):

"Sada, konacno, znamo da Bush, i njegova administracija, nisu, ni u kojem slucaju, povezani s organiziranjem 9/11 napada. Razlog je sasvim jednostavan: napad je uspio."

Toliko od mene :)

(Molim sve one koji vjeruju u teorije zavjere (u cijoj skupini sam se i ja prije nalazio, jer mi je bilo dosadno), da ne govore o ovome sa nekog kritickog stajalista, jer se radi o humoru. Hvala.)

Nothing is true, everything is permitted...
17 godina
moderator
bed kaže...
Nitko ne tvrdi da je nepostojanje drugih snimaka apriori dokaz urote. U najmanju je ruku čudno da ukoliko postoje snimke s ostalih nadzornih kamera, iste nisu objavljene. Ustvari kada je riječ o tako važnom događaju o kojem masa ljudi ima drugačije mišljenje (bez obzira argumentirano ili ne), onda nije logično ne objaviti i druge snimke koje potvrđuju službeno stajalište. U stvari je logično ne objaviti te snimke isključivo ako ne potvrđuju službeno stajalište. Ili ti imaš treću logiku zašto te snimke nisu dane javnosti na uvid? U ovom slučaju je moje stajalište da sumnjam apsolutno ispravno, dok god se relevantne činjenice ne objavljuju iz ovog ili onog razloga, sasvim je logično sumnjati u iznesenu teoriju. Zahebana ta logika..

Logika o kojoj ja govorim nije ni prva, ni druga, ni treća, nego jednostavno - logika. Ti ovdje riječ "logika" koristiš kao sinonim za smislenost. A to su dvije različite stvari. Tebi (ne i meni) nema smisla zašto nisu pustili hrpu snimki u javnost kojima bi se nepobitno dokazale tvrdnje. Ja sam ti objasnio zašto to ima smisla. Naravno, možeš vjerovati što hoćeš i ocjenjivati smislenost kako god želiš, no logika ti govori da nemaš opravdanog razloga sumnjati u službeni izvještaj te kad uzmeš sve stvari i obzir, logika ti govori da posrijedi najvjerojatnije nije bilo nikakve zavjere - jednostavno ne postoje dokazi za istu - postoje isključivo insinuacije.

Ujedno, već sam i govorio o intuiciji i zbog čega treba (u pravilu) slušati logiku logiku, a ne intuiciju. Intuicija tebi (ne i meni) govori da je tu bilo zavjere. Kao što rekoh, vjeruj što hoćeš, ali nemoj zloupotrebljavati riječ "logika".

bed kaže...
mbaksa kaže...
Kažeš da "imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to" - to je logička pogreška. To što netko ima razloga napraviti nešto, ne znači da je i napravio. Zamisli si da policija i sud funkcioniraju na taj način - nekoga netko recimo upuca i oni zatvore u zatvor sve koji su imali razloga (motiv) za upucati tu osobu. I to je to. Imao/la je razloga to napraviti, dakle to je napravio/la. Pa makar ih bilo i pedeset. Razumiješ li sad zašto je takav način pogrešno zaključivanje?

Nije logička pogreška, a tako to i funkcionura u slučaju policije i suda. Zove se opravdana sumnja. Nema dokaza, već samo sumnjaju i postupaju po tome dok ne prikupe dokaze. Logika ti ne stoji..

Kad već zazivaš konkretne činjenice, možemo malo o zlatu. Navodno ga je bilo oko milijadru dolara protuvrijednosti, od koje je pronađen manji dio smješten u specijalnim trezorima. Ostatak je izgorio. Ne istopio, jer bi tada ostao u istopljenom stanju, već izgorio - u zrak nestao. Glavni prijepori rušenja tornjeva su bili vezani uz temperaturu jer je čeliku potrebno cca 600 C stupnjena da je topi, dok je gorivo za avione razvija cca 300 C. Zlato ima temperturu topljenja od 1.064 C, dok mu je temperatura izgaranja 2.856 C. Nasa je u svojem službenom izvješću izjavila da je temperatura zgarišta cca 722 C. Zlato je par katova ispod zemlje u trezorima. Hajde pokušaj to dovesti u neku korelaciju sa znanstvenog gledišta. Možeš koristiti i logiku..

Vidiš, sad si počinio logičku pogrešku straw man - preporučam pogledati ovaj video, koji izvrsno i na jednostavan i svakome razumljiv način objašnjanja kakva je to greška:

Naime, ja sam dao primjer koji govori o tome da nekoga osude samo na temelju toga što je mogao počiniti neki zločin. Sudovi tako, naravno, ne funkcioniraju. A sad ponovno pročitaj što si ti meni imputirao/implicirao da sam rekao! Dakle, logika mi stoji, samo si ti manipulativnom izjavom moju izjavu pokušao učiniti nesmislenom.

Inače razradi taj primjer koji si počeo - počeo si samo sa sumnjanjem i prikupljanjem dokaza. Što se događa ako se ne prikupe nikakvi ili se prikupe nedostatni dokazi? Slučaj se ni ne pokreće na sudu. Kvaliteta dokaza se može ocjenjivati i na sudu - ako su dokazi slabi, optužena strana proglašava se kao "ne kriva".

Gdje su sudionici zavjere u cijeloj toj priči? Pa, nigdje. Niti postoji opravdana sumnja koji bi to bili, niti zapravo postoji opravdana sumnja da uopće postoji ikakva zavjera pa se stoga ni ne pokreće nikakva istraga (ako ne računamo onu istragu koja je provedena s ciljem da se utvrdi što se dogodilo - a ta istraga nije utvrdila da postoji mogućnost zavjere).

bed kaže...

Prvo - postoje izvještaji da je pronađeno zlato: http://articles.nydailynews.com/2001-10-31/news/18367235_1_tunnel-gold-extra-cops

Drugo - što, sad hoćeš reći da je sve to bilo zbog krađe zlata? Ili? Shvaćaš sad kako funkcioniraju teorije zavjere? Izmisli se nešto, neka priča, neki motiv, za koji u danom trenutku možebitno nema protudokaza, a zvuči zanimljivo ili čak zapanjujuće. I onda se drvi po tome bez ikakvih dokaza - sve dok se ne pojave dokazi koji to pobijaju. Onda se smisli neka druga priča ili neki drugi motiv sve dok se... Ma, skužio si sad valjda. {#} Primijeti da su sve teorije zavjere bazirane ne na dokazima, nego na nepostojanju dokaza! To je pogreška u argumentiranju znana kao argument iz neznanja.

Što je sljedeće? Hoće ispasti da su srušili tornjeve zato da se ne sazna da su oni bili samo paravan za veliki drogeraški biznis? Ili je unutra zapravo vojska radila testiranja? Ili su unutra zapravo radili vampiri ili izvanzemaljci koji su se htjeli otkriti javnosti pa su ih na taj način spriječili da to učine i da ujedno upozore one koji su preživjeli što će im se dogoditi ako se kojim slučaje usude izaći u javnost? Gdje je kraj?

17 godina

Ma ljudi lako za to, sad sam se sjetio da sam ja velik 191 cm (moguce da sam i cenat veći, moguće je, nadam se tome)
I sad ako zadnju jedinicu prebacimo na prvo mjesto, dobijemo 119, točno taj broj koji se poklapa s tim nesrećama.
Sh*tt... Will i dieee??

^^

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Logika o kojoj ja govorim nije ni prva, ni druga, ni treća, nego jednostavno - logika. Ti ovdje riječ "logika" koristiš kao sinonim za smislenost. 

Naravno, možeš vjerovati što hoćeš i ocjenjivati smislenost kako god želiš, no logika ti govori da nemaš opravdanog razloga sumnjati u službeni izvještaj te kad uzmeš sve stvari i obzir, logika ti govori da posrijedi najvjerojatnije nije bilo nikakve zavjere - jednostavno ne postoje dokazi za istu - postoje isključivo insinuacije.

Hm, samo sam ti objasnio da se ne radi o logičkoj pogrešci. Valjda nismo djeca da ne znamo donjeti svoj zaključak ako netko uskraćuje dokaze, zašto je tome tako. Ili ti stvarno misliš da bi trebali uzimati zdravo za gotovo sve što izjave? Čemu onda dokazi kad ti unaprijed vjeruješ? Meni logika govori da imam razloga sumnjati u službeno izvješće iz razloga jer neće objaviti ostale snimke. Obzirom da je upravo neobjavljivanje snimaka i razlog zašto nedostaje dokaza, potpuno se smisleno nameće sumnja o skrivanju dokaza o uroti. To je veza > nije logička pogreška kako to ti predstavljaš..

mbaksa kaže...
Vidiš, sad si počinio logičku pogrešku straw man - preporučam pogledati ovaj video, koji izvrsno i na jednostavan i svakome razumljiv način objašnjanja kakva je to greška:

Naime, ja sam dao primjer koji govori o tome da nekoga osude samo na temelju toga što je mogao počiniti neki zločin. Sudovi tako, naravno, ne funkcioniraju. A sad ponovno pročitaj što si ti meni imputirao/implicirao da sam rekao! Dakle, logika mi stoji, samo si ti manipulativnom izjavom moju izjavu pokušao učiniti nesmislenom.

Inače razradi taj primjer koji si počeo - počeo si samo sa sumnjanjem i prikupljanjem dokaza. Što se događa ako se ne prikupe nikakvi ili se prikupe nedostatni dokazi? Slučaj se ni ne pokreće na sudu. Kvaliteta dokaza se može ocjenjivati i na sudu - ako su dokazi slabi, optužena strana proglašava se kao "ne kriva".

Gdje su sudionici zavjere u cijeloj toj priči? Pa, nigdje. Niti postoji opravdana sumnja koji bi to bili, niti zapravo postoji opravdana sumnja da uopće postoji ikakva zavjera pa se stoga ni ne pokreće nikakva istraga (ako ne računamo onu istragu koja je provedena s ciljem da se utvrdi što se dogodilo - a ta istraga nije utvrdila da postoji mogućnost zavjere).

Nije straw man pogreška, već ti ne razumiješ na koji način pravosuđe funkcionira. Vjerojatno briješ na serije i anglosaksonsko pravo, koje se kod nas ne prakticira. Upravo tako sudovi funkcioniraju; ne treba biti dokaza za neko kazneno djelo, dovoljna je izjava bilo koga. Evo razrađujem ti primjer; Pero Perić izjavi da si ti napravio neko kazneno djelo, sud to uzima u obzir i osude te bez ikakvog dokaza. Kapiš? Ostalo su ti romantične vizije kako bi pravosuđe funkcioniralo kad ga zamišlja mali Ivica. Nema logičke pogreške, logika ti ne stoji..

Ne vidim zašto bi uopće vjerovali tim službenim izvješćima koja smrde? Je'l vjeruješ i Šimi Krasić kad službeno izjavi da u privatizaciji nije bilo većih nepravilnosti? Postoji li opravdana sumnja?

mbaksa kaže...
Prvo - postoje izvještaji da je pronađeno zlato: http://articles.nydailynews.com/2001-10-31/news/18367235_1_tunnel-gold-extra-cops

Drugo - što, sad hoćeš reći da je sve to bilo zbog krađe zlata? Ili? Shvaćaš sad kako funkcioniraju teorije zavjere? Izmisli se nešto, neka priča, neki motiv, za koji u danom trenutku možebitno nema protudokaza, a zvuči zanimljivo ili čak zapanjujuće. I onda se drvi po tome bez ikakvih dokaza - sve dok se ne pojave dokazi koji to pobijaju. 

Lol. Pa i u ovom članku koji si dao se tvrdi da je 200 milUSD izgorilo. I da nisu sigurni da li je uopće nešto pronađeno. Ti se šališ? Kakve teorije zavjere, to je crno na bijelom. Bilo je zlata - zlato je izgorilo. Što je ovdje izmišljeno??!? Gdje ti ovdje fale dokazi?

Uopće se ovdje ne radi o motivu, radi se o običnom logičkom zaključivanju. Uz malo fizike i kemije, a to sam spomenuo jer voliš znanost, nije teško zaključiti da je temperatura trebala biti cca 3.000 C da zlato može izgoriti. I to duži vremenski period (u danima, ako ne i tjednima) da bi cijela zlatna poluga izgorila. Motiv uopće nisam spominjao (koja je to ono logička pogreška?), već sam pitao kako je to moguće i od čega se razvila temperatura viša od 3000 C duži vremenski period. Imaš neko logično objašnjenje? Instalirali su visoku peć i dovod zraka? I onda bi teško dostigli 3000 C stupnjeva..

Nema motiva, radi se o znanstveno priznatim činjenicama. Znamo temperaturnu točku isparavanja zlata, znamo koje se temperature pri gorenju materijala razvijaju. Jedno s drugim nema dodirne točke niti blizu. Prestani bajati o motivima, pogreškama i dokazima i pokušaj znanstveno postaviti teoriju kako dobiti potrebnu temperaturu za izgaranje zlata u sefu par katova pod zemljom.

17 godina
moderator
bed kaže...
Lol. Pa i u ovom članku koji si dao se tvrdi da je 200 milUSD izgorilo. I da nisu sigurni da li je uopće nešto pronađeno. Ti se šališ? Kakve teorije zavjere, to je crno na bijelom. Bilo je zlata - zlato je izgorilo. Što je ovdje izmišljeno??!? Gdje ti ovdje fale dokazi?

Pozabavit ću se ostalim dijelovima tvoje poruke kad stignem - možda - nakon ovog tvog dijela uopće ne vidim smisla "raspravljanja" s tobom. Moram pitati - gdje si ti učio engleski jezik? Pokazao si upravo iznenađujuće (da ne kažem sramotno, s obzirom na način na koji nastupaš u svojoj poruci) nepoznavanje engleskog jezika. U članku piše:

It wasn't immediately clear how much gold was buried under the complex after the Sept. 11 attacks. But the Toronto-based Bank of Nova Scotia has said its vault with more than $200 million in gold and silver was buried under what had been 4 WTC.

Prevedeno na 'rvacki, to znači:

Nije odmah bilo jasno koliko je zlata zakopano ispod kompleksa (zgrada) nakon napada 11. rujna. No iz banke Nova Scotia iz Toronta rekli su da je njihov sef s više od 200 milijuna dolara u zlatu i srebru zakopan tamo gdje je nekad bila adresa WTC 4.

Ne vjeruješ da to piše? Pitaj nekog tko je "na ti" s engleskim jezikom. Zapravo, već bi, da si te dvije rečenice copy&pasteao u Google Translator, saznao što piše i ne bi pisao takve nebuloze.

I što ćemo sada? Hoćeš i dalje pisati o točki isparavanja zlata? PRESTANI IZNOSITI NEBULOZE (NASTALE NEPOZNAVANJEM ENGLESKOG JEZIKA?) I DAJ REFERENCE IZ LEGITIMNIH IZVORA!

I kad smo već kod referenci, daj konkretne reference za "Upravo tako sudovi funkcioniraju; ne treba biti dokaza za neko kazneno djelo, dovoljna je izjava bilo koga." - prema tebi to je kod nas normalna praksa pa ne bi trebao biti problem naći hrpu primjera - konkretnih, pravih primjera, a ne onih u kojima sudjeluje Pero Perić aka Ivan Horvat aka John Doe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 12:14 (mbaksa).
17 godina

Nego, da sam htio predavanje iz logike otisao bih na filozofski faks. Malo ste naporni sa tim latinskim i logikom. Ko da nemozete kvalitetno diskutirati bez toga?

15 godina
neaktivan
Visitor kaže...

Ako jesu sami sebe napali (na što puno stvari ukazuje, ne mora bit istina ali sumnjivo je www.zeitgeistmovie.com),

nisu obučili arapske pekare.

Štoviše, ako se dobro sjećam, 7 od onih tobožnjih otimača zrakoplova su još uvijek živi.

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
15 godina
neaktivan
karakteran kaže...
Assassin kaže...
Izasao je novi Zeitgeist, ako nekog zanima :) http://www.zeitgeistmovie.com/

pogledao sam ih sve prvi je najbolji, a u drugom CIA operativac otkriva kako su ubijali lidere po svijetu koga nisu mogli dobio je rat. sjajan iskaz.

(..)

The name Gaddafi ring any bells?

P.S. U drugom bude i nešto oko monetarnog sustava ako se sijećam...

Ne znam šta da stavim pa onda stavim ovo. **** I ako ti je netko pomogao, stisni HVALA, ne budi sebičan ****
17 godina
moderator
tnakir kaže...

Nego, da sam htio predavanje iz logike otisao bih na filozofski faks. Malo ste naporni sa tim latinskim i logikom. Ko da nemozete kvalitetno diskutirati bez toga?

Logika je alat koji druge sprječava da nam pričaju gluposti, da nam pričaju nemoguće stvari, da izvode proizvoljne zaključke. Na sličan način se može koristiti i matematika. Pazi sad - neko tvrdi da mu je trebalo 5 sati normalno pješačenja od recimo Varaždina do Zagreba. Ti ćeš mu reći da priča gluposti, jer znaš da je brzina ljukskog hoda oko 5 km/h, znaš da je udaljenost oko 90 km i korištenjem jednostavne matematiek izračunat ćeš da je to što tvrdi - nemoguće.

"Predavanja" su tu zato da ostali sudionici ili pratitelji rasprave, ako nisu dovoljno upućeni, znaju o čemu se radi. Mada, nije da je bilo baš nekih predavanja - par linkova na YouTube. Kad uhvatim nekog da je napravio logičku pogrešku, napišem koju i napišem zašto je to ta logička pogreška, odnosno što je krivo napisao. Naravno, mogao sam napisati to i bez da navodim naziv logičke pogreške, no onda postoji šansa da druga strane ulazi u raspravu da to nije tak, zašto bi to bilo nelogično itd. Ovako punkeš naziv pogreške pa ako ga zanima zašto je to tako, može si pročitati i educirati se. Na primjer, on može tvrditi da je nešto istinito samo zato što je Einstein to rekao. To je argument iz autoriteta (argument from authority). Nešto nije istinito samo zato što je to Einstein rekao, nego zato što je ili nije istinito. Primjer: Einstein (navodno) nije koristio nikakvu pjenu ili nešto drugo za brijanje, jer jednostavno nije vjerovao da (mu) to pomaže kod brijanja. Zar to znači da nitko ne bi trebao koristiti gel ili pjenu samo zato što je Einstein rekao da to ne treba? Jel je Einstein autoritet za brijanje? Ako i je, je li to što je izrekao u skladu s osnovnim, provjerljivim i dokazanim zakonima teorije brijanja?

Zašto da ja svaki put idem objašnjavat što je to argument iz autoriteta i zašto je takvo "argumentiranje" pogrešno? To nema smisla. Također nema smisla ni da ništa ne kažem. Ljudi izvode zaključke - da bi mogli izvesti zaključak premise im moraju biti istinite i metoda dolaska do zaključka treba biti logički ispravna - u suprotnom se radi o pogrešnom zaključku. Ne znam jesi li formalno educiran u programiranju, no evo primjer iz tog područja, koje ti ne bi trebalo biti strano - sjediš na satu programiranja i kažeš nešto profesoru, koji svako malo nekog studenta ispravi kod pisanja nekog koda. Javiš i kažeš mu - profesore, malo ste naporni s tim semantičkim i sintaktičkim pravilima, zar ne možemo bez njih napisati kvalitetan (ispravan) kod?{#} Isto kao što ne možeš napisati kvalitetan i ispravan kod bez da se držiš semantičkih i sintaktičkih pravila u programiranju, isto tako ne možeš doći do ispravnih zaključaka, odnoso ne možeš kvalitetno i ispravno argumentirati svoj stav ako se ne držiš pravila logike. Ne slažeš se? Obrazloži.

17 godina

Mario, mozes mu reci da je u krivu bez koristenja strucne terminologije. Jos samo fali da mi pocmes vaditi clanke iz N.N. Uglavnom, mislim da razumijes sto sam htio reci.

17 godina
moderator
tnakir kaže...

Mario, mozes mu reci da je u krivu bez koristenja strucne terminologije.

Objasnio sam ti u prethodnom opsežnom postu zašto smatram da je nužno napisati i naziv logičke pogreške. Možeš li ti objasniti zbog čega se ne slažeš s tim? Tim više što su "stručna terminologija" nazivi desetak logičkih i inih pogreški. I to je to! I samo njih vrtim! Zar je to tako teško za pratiti?

17 godina
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Objasnio sam ti u prethodnom opsežnom postu zašto smatram da je nužno napisati i naziv logičke pogreške. Možeš li ti objasniti zbog čega se ne slažeš s tim? Tim više što su "stručna terminologija" nazivi desetak logičkih i inih pogreški. I to je to! I samo njih vrtim! Zar je to tako teško za pratiti?

Nije tesko pratiti nego ubija zabavu. No dobro, dosta oftopika. As you were...

17 godina
moderator

Ljudi vole trač, vole sumnje, vole kalkulirati i pogađati jer imaju maštu i jer je zabavno. Slažem se da prazno  lupetanje nikom ne koristi, al jbg, to je ljudski :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 11:27 (DrNasty).
17 godina
moderator
tnakir kaže...
mbaksa kaže...
tnakir kaže...

Nije tesko pratiti nego ubija zabavu. No dobro, dosta oftopika. As you were...

Tema je otvorena 13.9.2008.! Znači pred skoro dvije godine! Ne misliš da je to bilo dovoljno vremena da se ispuca sve što je moglo biti zabavno? Pa i sad prije nego je ponovno oživjela, mislim da je bila u hiberniranju od pola godine. Pa ajmo sad malo na "red, rad i disciplinu", ajmo sad malo ozbiljno. Ne mora forum služiti isključivo za zabavu, zašto ne bi malo služio i za edukaciju, za razvijanje moždanih vijuga, za učenje kritičkog razmišljanja i apliciranje istog? {#} Retorička pitanja, naravno.

Oni koji s pozornošću prate moje postove, kad budu sljedeći put raspravljali s nekim u stvarnom životu o dubioznim stvarima, moći će mu/joj jednostavno reći "Pričaš gluposti! Ne možeš zaključiti to i to zbog toga i toga." Oni neće (morati) upotrijebiti i naziv logičke pogreške koju su prepoznali kod sugovornika (niti bi to imalo previše smisla, pošto sugovornik ne može skočiti na Wikipediju i pogledati o čemu to ovaj priča), ali će znati prepoznati gluposti koje sugovornik priča kao gluposti i znat će zbog čega su to gluposti. Drago mi je inače što ima i na forumu tu i tamo koje osobe koja je naučila prepoznati poneku logičku pogrešku koju spominjem - vidio sam na par tema da ima ljudi koji u raspravi drugoj osobi kažu da je to "ad hominem". I sve se onda zna!

Inače, jasno mi je što te muči. Prepoznavanje logičke pogreške je "conversation stopper" - rasprava je tu gotova, barem dok se ne razriješi je li stvarno bila riječ o logičkoj pogreški ili ne. Nažalost, tako stvari stoje. Ovdje je to logika, recimo kod programiranja to je programerska praksa i teorija - i podforumu programiranje kad nekome objasniš zašto je nešto tako i tako, daš kod i reference - rasprava je gotova, nema dalje. Međutim, iako se nekome može tako činiti, to nije niti može opstrukcija rasprave! Barem ne kvalitetne rasprave. To je onemogućavanje da rasprava skrene u neka "čudna" mjesta, dakle vodi raspravu u pravom smjeru. Naravno, ako sugovornici ne žele krenuti tim smjerom, rasprava je gotova. A to nije ništa loše - to znači da se raspravilo ono što se imalo za raspraviti i više nitko nema ništa pametno za reći.

14 godina
protjeran
bed kaže...

Nije straw man pogreška, već ti ne razumiješ na koji način pravosuđe funkcionira. Vjerojatno briješ na serije i anglosaksonsko pravo, koje se kod nas ne prakticira. Upravo tako sudovi funkcioniraju; ne treba biti dokaza za neko kazneno djelo, dovoljna je izjava bilo koga. Evo razrađujem ti primjer; Pero Perić izjavi da si ti napravio neko kazneno djelo, sud to uzima u obzir i osude te bez ikakvog dokaza. Kapiš? Ostalo su ti romantične vizije kako bi pravosuđe funkcioniralo kad ga zamišlja mali Ivica. Nema logičke pogreške, logika ti ne stoji..

Ne vidim zašto bi uopće vjerovali tim službenim izvješćima koja smrde? Je'l vjeruješ i Šimi Krasić kad službeno izjavi da u privatizaciji nije bilo većih nepravilnosti? Postoji li opravdana sumnja?

off topic, no morao sam se javiti kako bih objasnio ovu besmislicu !!

za svako kazneno djelo mora postojati dokaz i to materijalni, ako nema osobnog priznanja.

ako Pero Perić kaže da sam ja opljačkao kladionicu ja sam tek osumnjičen i policija me može privesti, držati pod osnovanom sumnjom 24 sata ili uz nalog državnog odvjetništva mjesec dana ili više ako sam ranije činio slična djela za koja sam bio osumnjičen-optužen i osuđen.

no opet govorim bez mog priznanja, naročito ako nisam nikad činio kaznena djela (makar sam to isto ovaj put počinio) izjava Pere Perića ide u smeće jer istražitelji nisu našli MATERIJALNI DOKAZ a bez materijalnog dokaza tužiteljstvo ne može protiv mene podići optužnicu.

tako funkcionira sudska praksa u svim zapadnim i većini istočnih zemalja.

Reketarim po forumu..
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice