Teorije zavjera - uzduž i poprijeko zaključana tema

poruka: 2.315
|
čitano: 485.887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
11.9. zastrašujuće činjenice :O
Izasao je novi Zeitgeist, ako nekog zanima :) http://www.zeitgeistmovie.com/
Nothing is true, everything is permitted...
14 godina
neaktivan

Sjećam se kad je taj napad na WTC bio na dnevniku,no nije to jedina tragedija 11.rujna,moj djed je iste te godine umro na isti dan...

Dino
17 godina
neaktivan

A thread, long thought dead, brought back to life - a zombie thread!

Izašao novi video zajednice zvane Architects & Engineers for 9/11 Truth u koju je učlanjeno 1548 arhitekata i inžinjera (s diplomama svakakvim - dakle, ne nekakvi conspiracy theoristi čiji je jedini izvor informacija Youtube (kakav sam ja {#})). Napravili su dvosatni dokumentarac u kojem se obrađuju urušavanja svih triju nebodera. Prilažem link na njihov 15-minutni video (ne znam je li to isječak iz dokumentarca ili zaseban uradak) o po meni najsumnjivijem događaju - padu zgrade 7.

Pa pogledajte:

A web stranica udruge je: http://ae911truth.org/en/home.html

I'm against picketing, but I don't know how to show it.
17 godina
moderator
Re: 11.9. zastrašujuće činjenice :O

Iz ovog 15-minutnog videa teško je reći da je u pitanju dokumentarac. Naime, dokumentarni film podrazumijeva objektivno iznošenje činjenica, a ne uvjeravanje gledatelja u njihovu "istinu". To nije dokumentarni film, to je politički angažirani film. U ovim 15 minuta malo je iznesenih činjenica - samo se nabacuju nagađanjima i "mišljenjima" pojedinih "stručnjaka". Mnogi od njih su "čvrsto uvjereni" u ono što tvrde, a sve na temelju - NEDOSTATKA DOKAZA. Drugim riječima - ne znamo kako točno se nešto dogodilo pa mora da je srušena eksplozivom. Samo jedan iznosi tvrdnju da su pronađeni minijaturni komadići neeksplodiranog eksploziva - kako je to došlo do njega i može li dokazati da je to zaista bilo u zgradi (prije nego se srušila)?

Uglavnom, film je jedna besmislica - nije utemeljen na činjenicama, nego na pogreškama u argumentaciji:

• Argument from ignorance
  • Hasty generalization
  • Argument from authority
  • Begging the question
  • Appeal to emotion
  • Cherry picking
  • Non sequitur
  • ...

Ne znate što znače ti izrazi? Trk na Wikipediju! I onda pokušajte u prilogu pronaći barem jedan primjer za svaku od tih pogrešaka u argumentaciji. Ako ne možete, niste sposobni kritički razmišljati i može vam se svašta prodati. {#}

BTW posebno kažeš da ti je pad zgrade 7 najsumnjiviji događaj - čak i da je zgrada 7 namjerno srušena (a nema nikakvih dokaza da je!), to ne znači da se u druge dvije zgrade nisu zaletjeli avioni i da se nisu srušile upravo zbog toga (non sequitur).

Ajde da vas vidim kako kritički razmišljate! Pronađite barem jedan primjer u tih 15 minuta koji ilustrira neku od tih pogrešaka u argumentaciji!

Shvatite da je to propagandni, a ne dokumentarni film.

16 godina
protjeran

Sad bih i ja mogao izmislit neku svoju teoriju..Snimit video,reći da mi je to neki stručnjak rekao...Neke minijaturne dokaze smislit (naravno,da se nebi mogli dokazati) i prodat to javnosti..Ako ništa drugo,onda barem radi zabave kak se svi pale na to...

Straight Edge
17 godina

Več smo sve prožvakali u ovoj temi, nema se kaj više žvakat zapravo ko oče nek vjeruje Službenoj ušminkanoj priči i gotovo ak tak lakše spava.{#} Ameri da hoče igrat na normalan način, onda bi več odavno pokazali snimke iz Petagona s ostalih Kamera a ne samo iz onog Kuta di se ništ ne vidi to sam več rekel sto puta.{#}

A nije da nema kamera oko Pentagona, ih ima ko vode u Savi samo kaj bi se onda na tim drugim Kamerama fino vidlo kaj je zapravo udarilo jel. Pa ajmo Ameri bit ok i ne se igrat mačke i miša pokažite brate snimku, s Kamera koje pokazuju sve pa da vidimo taj 757 koji je tam udaril i gotovo pa da onda možemo mirno spavat jer na ovoj snimci koju ste pokazali vidi se čista figa na Kubik.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
17 godina

Hehe, ova tema me podsjetila kad je frend rekao sljedeće:

"Moj sritan broj je 13!!!
Prije 5 godina sam ima 13 godina,nosin broj cipela 42,da je bar za 29 manji nosio bi 13,
sad smo popili ja Domo i Iko popili 8 litara vina,jos 5 i doc cemo do 13..
...jednostavno cili mi je zivot obiljezen tim brojem"

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
17 godina
moderator
rambox kaže...

Več smo sve prožvakali u ovoj temi, nema se kaj više žvakat zapravo ko oče nek vjeruje Službenoj ušminkanoj priči i gotovo ak tak lakše spava.{#} Ameri da hoče igrat na normalan način, onda bi več odavno pokazali snimke iz Petagona s ostalih Kamera a ne samo iz onog Kuta di se ništ ne vidi to sam več rekel sto puta.{#}

Već je sve prožvakano pa ti onda pravo u off-topic. A osim toga, cijeli post ti se temelji na logičkoj pogreški - argument from ignorance. Kamere u Pentagonu su inače snimile i male ejlijene u Pentagonu, koji savjetuju Precjednika. {#}

17 godina
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Već je sve prožvakano pa ti onda pravo u off-topic. A osim toga, cijeli post ti se temelji na logičkoj pogreški - argument from ignorance. Kamere u Pentagonu su inače snimile i male ejlijene u Pentagonu, koji savjetuju Precjednika. {#}

Nema nikakve pogreške stvar je vrlo jednostavana,{#} Kamera ima tam ko blata i snimaka isto tak ali puštena je snimka s Kamere na kojoj se ništ ne vidi. Dajte da vidimo druge snimke i gotovo, ali ništa to spada pod Nacionalnu sigurnost pa ne žele pokazat pazi bogati dobro su se zaštitili da nema kaj ali su zapravo sve rekli tom eskapadom.{#}{#}

Zašto pokazat snimku nekog događaja ako tam nema ničeg, iz cega se može zaključit kaj je udarilo koja je svrha toga samo vidiš eksploziju i gotovo Avion, možda leteči Traktor ili Autobus sve je to moglo tam udarit itekak jer ne vidimo baš ništa pa čemu onda snimka?{#}{#}

17 godina
moderator
rambox kaže...
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Nema nikakve pogreške stvar je vrlo jednostavana,{#}

Da, stvar je vrlo jednostavna za nekoga tko poznaje osnove logike. {#} To što nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera, ne znači da je bilo urote. Barem te urote, s avijonom. Naime, po hodnicima su se šetuckali ejlijeni pa nisu dali snimke da ne šokiraju svije s dvije istine istovremeno, a i da ne izazovu međuplanetarni incident, jer vjerujem da bi i ejlijenska vlada bila šokirana da je US vlada pustila u javnost te snimke.

To što nisu dali snimke s većine nadzornih kamera ne znači da je posrijedi bila nekakva urota. To znači samo to da nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera. A ne da skrivaju dokaze o uroti. To je logiča pogreška non sequitur. Jedno ne slijedi iz drugog. Uzmi knjigu iz logike u ruke i uči. Ili ako misliš da znaš logiku i da znaš logički i kritički razmišljati, lijepo napiši premise i izvedi VALJAN zaključak.

16 godina
protjeran

Jedino što po meni ide u korist teoriji zavjere i moglo bi se uzet u obzir je ona snimka, di se vidi kao raketa da udara, jer je premalo za avion...:/..

Straight Edge
17 godina
moderator
netko,netkovic kaže...

Jedino što po meni ide u korist teoriji zavjere i moglo bi se uzet u obzir je ona snimka, di se vidi kao raketa da udara, jer je premalo za avion...:/..

Koja snimka? Link?

Inače, lako se može pretpostaviti razlog - širokokutni objektiv, velika udaljenost aviona pa se stapa s pozadinom, odnosno ne vidi se granica između aviona i pozadine ili je ista uništena zbog kompresije i niske rezolucije i kvalitete slike.

17 godina

mbaksa, baš gušiš sa tom logikom i pogreškama u zaključcima... ali stvarno...

bez obzira je li u pravu ili u krivu uzmi u obzir mogućnost da je u pravu (jer ne možeš sa svog mjesta reći da je u krivu) i da nije sve tako logički čisto kako se (tebi) čini.

Možda je službena verzija točna ali isto tako možda i nije. Imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to. Jesu li ili nisu to je već druga stvar ali mislim da nitko ne bi trebao ostati u čudu kad bi se saznalo da je stvarno sve iscenirano.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
17 godina
moderator
Vido kaže...

mbaksa, baš gušiš sa tom logikom i pogreškama u zaključcima... ali stvarno...

bez obzira je li u pravu ili u krivu uzmi u obzir mogućnost da je u pravu (jer ne možeš sa svog mjesta reći da je u krivu) i da nije sve tako logički čisto kako se (tebi) čini.

Nije da se to tako meni čini, nego to tako jest - logički je sve posve čisto. Ako mi ne vjeruješ, lijepo napiši premise i izvedi logički zaključak! Ako je ispravan, prihvatit ću ga i reći da si u pravu. Skeptički gledano također je sve čisto.

Gušim što konkretno? Gušim iznošenje besmislenih tvrdnji, izmišljotina, bajki, neistina, laži, gušim prezentaciju nekritičkog razmišljanja. Čuj, ako to tebi smeta, možeš pravac na neki urotnički ili vjerski forum, gdje ti ego neće biti pogođen posve opravdanim kritikama nekritičkog razmišljanja. {#} Neću šutjeti i mirno gledati kako se iznose besmislice - to si odmah prekriži.

Gle, ja nemam ništa protiv da netko kaže da "ne vjeruje u služenu verziju" ili "da vjeruje da je tu bilo urote", ali ne može to onda argumentirati logički pogrešnim zaključcima. Neka kaže "ja to vjerujem, ja to osjećam" ili što već - a ne da iznosi zaključke koji su čiste pogreške u argumentiranju. Ako je netko "došao" do zaključka o uroti, do toga nije došao na temelju kritičkog razmišljanja. Dakle, u krivu je u svemu što vodi do njegovog "zaključka".

A sad, ako bi se njegov ili tvoj "zaključak" zaista i pokazali točnim - OK. Ali onda će se pokazati točnim na temelju realnih dokaza, a ne na temelju ovoga što se iznosi u tim filmićima. Shvaćaš? Ja ne kažem da je apsolutno nemoguće da je tu posrijedi bila urota, no s obzirom da nema dokaza koji na to upućuju, jednostavno ne postoji opravdan razlog da se smatra da je bilo urote.

Činjenica je da je američka vlada napad na tornjeve iskoristila za drastično postroženje sigurnosnih propisa i smanjivanje ljudskih prava i sloboda. No to ne znači da su izrežirali napad, već znači da si iskoristili priliku koja im se pružila. Da tornjevi nisu tad bili srušeni, ne bi se ni taj "patriotski akt" progurao tada, nego bi se čekala neka druga nedaća. To što su te dvije stvari povezane, ne znači da je jedna uzrok drugoj. Correlation does not imply causation.

Ako tvrdiš da sve što sam dosad iznio nije logički čisto, to moraš argumentirati. Znači, reći što točno sam rekao, a da nije logički čisto i objasniti zašto nije logički čisto. Ako to ne učiniš, nemam drugog razloga nego tvoju tvrdnju odbaciti kao neosnovanu. To što se tebi (intuitivno) ČINI da nešto nije logički čisto, ne znači da je tako. Intuicija nas zna često prevariti. Stoga je ključno poznavati osnove logike i osnove argumentiranja, jer u suprotnom će svatko baljezgati što hoće, a bez posljedica.

I još jedna stvar što se tiče logike - logika nam omogućava da razlikujemo istinu od laži, činjenice od izmišljotina, valjane zaključke od fantazija. Logika je osnova znanosti, zbog logike, kritičkog promišljanja i skepticizma (u osnovi kojih je logika) i znanstvene metode (u osnovi kojeg je kritičko promišljanje, skepticizam i logika) danas znamo strašno puno i danas su znanost i tehnologija na strašno visokoj razini - dovoljno je zapravo da odeš samo 100 godina u prošlost i vidjet ćeš da je svijet posve drugačiji - upravo zbog znanosti i tehnologije, a u podlozi svega toga je logika. Pazi samo na čemu si napisao svoju poruku - na računalo, koje u sebi u procesoru ima, između ostalog, aritmetičko-logičku jedinicu. Računalo je brutalno strog logički i matematički stroj.

Vido kaže...
Možda je službena verzija točna ali isto tako možda i nije. Imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to.

A možda su u šumi. Dokazi za urotu svode se na nekritičko promišljanje, na logički pogrešno zaključivanje - stoga ni u kom slučaju ne možeš reći "isto tako". Ja shvaćam da ti intuicija govori drugačije. Upravo radi toga imamo logiku, da spriječi intuiciju da nas dovede u zamku pogrešnog zaključivanja. Naime, intuicija ti govori drugačije jer ti paše intriga i zanimljivost, jer je ispočetka kad su prokolale te "teorije" zavjere to bilo šokantno (tj. bilo bi šokantno da je istinito) - to je sasvim normalno za čovjeka. I mene su zaintrigirale te stvari i počeo sam istraživati malo i druge teorije zavjere, poput slijetanja na Mjesec. Međutim, čim upotrijebiš logiku i zdrav razum, čim OBJEKTIVNO pogledaš dostupne dokaze i čim ih pogledaš što veću količinu, postaje ti jasno da teorije zavjere (barem te masovne teorije zavjere) zapravo nemaju uporišta. Lijepo je golicati si maštu - pogotovo recimo mojoj generaciji koja je odrastala na Dosjeima X. No, ipak treba zadržati mogućnost razlikovanja stvarnosti od mašte.

Kažeš da "imaju oni vrlo dobrih razloga da isceniraju sve to" - to je logička pogreška. To što netko ima razloga napraviti nešto, ne znači da je i napravio. Zamisli si da policija i sud funkcioniraju na taj način - nekoga netko recimo upuca i oni zatvore u zatvor sve koji su imali razloga (motiv) za upucati tu osobu. I to je to. Imao/la je razloga to napraviti, dakle to je napravio/la. Pa makar ih bilo i pedeset. Razumiješ li sad zašto je takav način pogrešno zaključivanje?

Još jedna stvar - kažeš "isceniraju" kao da je riječ o pisanju scenarija za igrokaz. Kad tako nešto tvrdiš ti trebaš objasniti i sve ostalo - kako su to mogli izvesti. Kako NITKO nije primijetio da su po zgradama postavljali eksploziv? Koja je to količina eksploziva koju su trebali postaviti, kako su se provukli pored osiguranja, kako su sakrili SVE tragove (osim par navodnih mikroskopski neaktiviranih komadića eksploziva) - ako su postavljali oko nosećih stupova, onda su možda morali rušiti zidove, ali definitivno su morali trgati žbuku, postavljati eksploziv i natrag sve to pozidati, pogletati, pofarbati? I da nitko ne skuži da se išta radilo po zgradi, da nitko nije ništa čuo, vidio, osjetio miris friške boje (jel znaš ti kakav je miris friško pofarbanog zida i koliko vremena treba da nestane taj miris?). Dobri neki soboslikari. {#} I pazi - to su trebali napraviti u tri ooooooggggrrroooooooommmmmnnnnnneeeeeeeeee zgrade! Jesi ti svjestan koji je to posao? Nisi, naravno. Ti samo kažeš "isceniraju" i to je to. Pucne prstima i to je to - eksploziv je na mjestu, može se samo stisnuti gumbić i ode sve u prašinu. Daj molim te. Vidim da uopće nisi razmišljao o tome - RAZMISLI pa se onda javi s odgovorima. Koji barem zvuče uvjerljivo.

Vido kaže...
Jesu li ili nisu to je već druga stvar ali mislim da nitko ne bi trebao ostati u čudu kad bi se saznalo da je stvarno sve iscenirano.

Da, fakat. Zašto to misliš? Jesi ti svjestan kakve bi posljedice bile da su stvarno to napravili i da se to sazna? I kakav bi to bio skandal? Da, neki ljudi govore da ih to ne bi čudilo, uključujući i Amerikance, ali da su fakat to napravili svi ti ljudi bi bili šokirani. Zamisli ti to - više stotina ili tisuća ljudi se organiziralo i napravilo teroristički atak na vlastitu zemlju! Poubijali su vlastite sugrađane! POUBIJALI! Zar ti misliš da je svaki čovjek sposoban ubiti zbog tako glupog razloga kao što je uvođenje nekog akta, koji će usput ograničavati prava i slobode njihovi sugrađana (uključujući i njih samih, njihovih obitelji i prijatelja?) I to ne ubiti jednog, dva ili deset ljudi - nego skoro 3000! Bi li ti mogao sudjelovati u tako nečem, radi tako primitimnog i besmislenog razloga? Ujedno, možeš li objasniti kako tako nešto ne bi procurilo u javnost? Zar zbilja misliš da bi se jedna tako velika stvar koja čovjeku koju ju je počinio mijenja život (mora živjeti sa saznanjem da je ubio gomilu ljudi) ne bi procurila u javnost? Zar bi svih tih nekoliko stotina ili tisuća ljudi koji bi sudjelovali u tome mogli držati jezik za zubima, ostati čiste glave i normalno dalje voditi svoj život kao da se ništa nije dogodilo? Jesi čuo kad za PTSP? Da su stvarno Amerikanci to sami napravili već bi se to znalo. {#}

14 godina
protjeran
rambox kaže...
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Več smo sve prožvakali u ovoj temi, nema se kaj više žvakat zapravo ko oče nek vjeruje Službenoj ušminkanoj priči i gotovo ak tak lakše spava.

Rambox nemoj se borit s vjetrenjacama.... jer neki ni ne mogu zamislit drugaciju verziju od sluzbene, a na kraju krajeva sve je ovdje vec prozvakano.

Ne smije se zadirat u slobodnu volju pojedinca i nek svatko vjeruje u verziju koja mu odgovara.

World Of Tanks nick: TheChosen
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 8:21 (TheChosen).
17 godina
moderator
TheChosen kaže...

Rambox nemoj se borit s vjetrenjacama.... jer neki ni ne mogu zamislit drugaciju verziju od sluzbene, a na kraju krajeva sve je ovdje vec prozvakano.

Ne smije se zadirat u slobodnu volju pojedinca i nek svatko vjeruje u verziju koja mu odgovara.

Zašto spammaš temu?

• daješ TD-ove bez ikakvog objašnjenja (ako sam nešto pogrešno napisao onda želim znati što sam pogrešno napisao i zašto smatraš da je to pogrešno)
  • radiš ad hominem napad nazivajući nas vjetrenjačama (taj postupak je logički pogrešan čak i da nisi napisao neistinu da si "neki ni ne mogu zamislit drugaciju verziju od sluzbene" - pa sam sam u svojoj poruci napisao nešto posve suprotno!) i to još k tome jednom jadnom tehnikom - povlađivanjem kolegi forumašu!
  • impliciraš da tu netko zadire u slobodnu volju pojedinca - tko i gdje? tko tu kome brani da vjeruje što "hoće"? ja sam samo tražio da se stavovi ne "argumentiraju" logičkim i inim pogreškama"!
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 9:06 (mbaksa).
17 godina
mbaksa kaže...
rambox kaže...
mbaksa kaže...
rambox kaže...

Nema nikakve pogreške stvar je vrlo jednostavana,{#}

Da, stvar je vrlo jednostavna za nekoga tko poznaje osnove logike. {#} To što nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera, ne znači da je bilo urote. Barem te urote, s avijonom. Naime, po hodnicima su se šetuckali ejlijeni pa nisu dali snimke da ne šokiraju svije s dvije istine istovremeno, a i da ne izazovu međuplanetarni incident, jer vjerujem da bi i ejlijenska vlada bila šokirana da je US vlada pustila u javnost te snimke.

To što nisu dali snimke s većine nadzornih kamera ne znači da je posrijedi bila nekakva urota. To znači samo to da nisu dali snimke sa svih nadzornih kamera. A ne da skrivaju dokaze o uroti. To je logiča pogreška non sequitur. Jedno ne slijedi iz drugog. Uzmi knjigu iz logike u ruke i uči. Ili ako misliš da znaš logiku i da znaš logički i kritički razmišljati, lijepo napiši premise i izvedi VALJAN zaključak.

Ako Ameri hoče kak sam več rekel bit normalni, što nisu več odavno nek pokažu i ostale snimke iz Pentagona da se rješi dilema koje zapravo i nema itekak ali je problem kaj ne mogu pokazat te snimke jer bi onda tek imali problem.{#} Nema smislenog razloga da se ne pokažu te druge, snimke kojih ima 1000% osim skrivanja nezgodne istine i gotovo svi ostali razlozi su igrice za malu djecu a u Vrtiču nismo ipak.{#}{#}

Objavit snimku na kojoj se ništ konkretno ne vidi, a ne objavit druge snimke na kojoj bi se vidlo sve konkretno je bezveze cista igrarija i manipulacija pokrita Nacionalnom Sigurnosti budalaštinom koja je več tolko izlizana da je presmješno.{#}

14 godina
neaktivan

ja sam rodjen 11.9 to {#} 

Say Hello To My Little Friend
14 godina
Bit će vam sad toga na National Gegraphic-u i na Discovery-u pa si pogledajte koji dokumentarac, bolje neg da se tu prepirete i kradete Bogu dane...
17 godina

Ma sve je to divno i krasno ali da, mislim da jednoj američkoj vladi nije problem neprimjetno postaviti eksplozive (pa mislim budimo realni vojna tehnologija je kako se pokazalo u prošlosti bar 5 godina ispred civilne, tko zna šta oni sve imaju, uvijek je tako bilo i bit će dok god imamo ovakav ustroj civilizacije) i mislim da ima jako puno ljudi na ovoj planeti koji bi bez problema dali pobiti 3000 ako ne i 30000 ljudi ako bi imali određenu korist od toga.

Ja ne tvrdim ništa, imam svoje mišljenje ali ne tvrdim ništa, no isto tako ne mogu prihvatiti službenu verziju kao 100% točnu zbog toga što je sve logično i sve se uklapa. Ako postoji i najmanja šansa da nešto tu nije u redu (ti navodni komadi eksploziva, ne objavljivanje snimki, određene nelogičnosti kod navodnog udara aviona u Pentagon i sl.) onda mislim da je itekako poželjnije mućnuti glavom i posumljati u neke stvari nego prihvatiti službenu priču kao činjenicu jer je sve logično.

I to što se tebi čini da je nešto non sequitur to uopće ne mora značiti da je stvarno takvo. Kako ti, ja ili bilo tko na ovom forumu možemo znati njihove stvarne namjere, plan, koliko duigo sve to već traje i zašto se nešto dogodilo? Nemamo točne znanstvene podatke da možemo reći "fizikalno to je takvo i takvo i to se se srušilo zbog ovoga ili onoga" i samim tim mislim da ne možemo petljati logiku u to jer nam se vrlo lako mogu zamazati oči i neke stvari učiniti takvima, a da su u stvarnosti potpuno drugačije. Možemo samo pričati kolika je vjerojatnost da je nešto takvo ili onakvo.

Isto tako mislim da je u nekim situacijama bezveze razmišljati strogo logički jer onda ograničavamo neke druge poglede na svijet koji bi mogli biti točniji od (nama) logičnih, možda ne uvijek ali ponekad baš da. Logički zakoni su nastajali sa vremenom i vjerojatno nisu još dovršeni kao ni ostatak znanstvenih disciplina tako da po mom mišljenu ne treba se strogo držati logike ko pijan plota jer eto nije ni ona savršena kao ni bilo šta u ovom svemiru.

Opet ponavljam, to je moje mišljene, ne tvrdim ništa.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
16 godina
mbaksa kaže...
..

Da su stvarno Amerikanci to sami napravili već bi se to znalo. {#}

- savršeno objašnjenje logičkog zaključivanja, šteta ga je kvariti rečenicom s kraja.

J.F.K ili Hoffa? ni 50 godina nije dovoljno za istinu jer je istina rastezljiv pojam, jednak interpretaciji, jednak 'vidiocima' (NLOa ili znakova na nebu, krugova u žitu, gospe u oblaku, rozih slonova..)

Ima jedna logička dilema, ljudi su sposobni za sve (što se može zamisliti), pa i stravične zločine. Par desetaka tisuća mrtvih je nekima kao da spominjemo mrave. Tako da to ne mogu biti argumenti...

Rekao bi da ameri vjerojatno nisu poslali peršin(g) na svoje građane, ali su istovremeno stavili ose i stršljene u ruke BinLadena, Trenirali ga, ... ratujući s cijelim svjetom zadnje stoljeće, netreba tražiti razloga 9.11. razlog je među ostalim i njihova doktrina. Indirektno tad su sami krivi, za posljedice.

Kemijsko oružje u Iraku, jorutaši u Magrebu, i uvjek atentatori imaju tri imena... Osama B.Laden, H.L.Osvald, koji je btw US-MC radista, malo boravio u CCCPu, djelovao je sam (Rubi ga nije ušutkao, što bi eliminiralo i tu mogućnost), nešto mi je tu intrigantno. Postojanje uzorka, ponovljivost eksperimenta je ... (kako se razlikuju znanstvene metode od šrlatanstva?)

No, naravno, to su samo spekulacije. {#} Ali kako bi se inače snimali filmovi ili franšize za igre... samo ne treba nekritički vjerovati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
mbaksa kaže...
netko,netkovic kaže...

Koja snimka? Link?

Inače, lako se može pretpostaviti razlog - širokokutni objektiv, velika udaljenost aviona pa se stapa s pozadinom, odnosno ne vidi se granica između aviona i pozadine ili je ista uništena zbog kompresije i niske rezolucije i kvalitete slike.

Mislim da je ovako nešto :

A i da, može biti više toga u pitanju...

Straight Edge
17 godina
moderator
rambox kaže...

Ako Ameri hoče kak sam več rekel bit normalni, što nisu več odavno nek pokažu i ostale snimke iz Pentagona da se rješi dilema koje zapravo i nema itekak ali je problem kaj ne mogu pokazat te snimke jer bi onda tek imali problem.{#}Nema smislenog razloga da se ne pokažu te druge, snimke kojih ima 1000% osim skrivanja nezgodne istine i gotovo svi ostali razlozi su igrice za malu djecu a u Vrtiču nismo ipak.{#}{#}

Logička pogreška. Samo zato jer ti ne vidiš smisleni razlog (ili ga ne želiš vidjeti), ne znači da ga nema. Mislim, ovo je već pomalo uvredljivo. Zar te ja moram tu sad učiti logiku? Ajde posjeti kanal https://www.youtube.com/user/PhilosophyFreak i pogledaj sve filmiće na tome kanalu - samo jedan mali dio logičkih pogrešaka je objašnjen, ali to što je objašnjeno, objašnjeno je izvanredno. Pa se javi kad ćeš biti sposoban napisati jedan post bez da napraviš logičku ili kakvu drugu pogrešku u argumentaciji, jer ovo je prešlo svaku moguću mjeru.

BTW Zašto bi oni trebali cijelom svijetu (uključujući i neprijateljima) pokazivati unutrašnjost jedne takve institucije? Zašto bi trebali "dokazivati" nešto što iz njihove perspektive uopće nije upitno? Samo zato da ušutkaju te koji bezveze dižu paniku? Čekaj - ti zaista misliš da vlada nema pametnijeg posla nego baviti se s tim teoretičaria zavjera? Također, zar zaista misliš da američkoj vladi nije u interesu da se ljudi zabavljaju takvim glupostima, da im se skrene pažnja s drugih važnijih stvari? Zar ne znaš za ono "Kruha i igara"? Zar ti ne živiš u Hrvatskoj pa ne vidiš da ako se dogodi da Vlada potegne neki loš potez, odnosno da joj padne popularnost, da ubrzo nakon toga uslijedi neki događaj koji onda tjedan-dva ispunjava novine, kako bi se skrenula pažnja s toga (najčešće se skreće pažnja s ponovnih zaduživanja ili stvari poput ZERP-a)? Baviš se teorijama zavjere i pitaš se zašto vlada jednom za svagda nedvosmisleno ne dokaže da je u pitanju bio avion - a nisi uspio zaključiti da joj je u interesu da oko toga vlada misterija! Pa progurali su onaj svoj akt, takoreći na prepad, i to je to - misija je izvršena. Boli njih briga za teoretičare zavjera. Oni su važni samo sami sebi i vama koji se lijepite na te zavjere.

rambox kaže...

Objavit snimku na kojoj se ništ konkretno ne vidi, a ne objavit druge snimke na kojoj bi se vidlo sve konkretno je bezveze cista igrarija i manipulacija pokrita Nacionalnom Sigurnosti budalaštinom koja je več tolko izlizana da je presmješno.{#}

Prvo - nemaš dokaza da se na ijednoj kameri vidjelo sve. Ako imaju klasične kamere koje uslikaju svake prestupne i nisu HD rezolucije i uperene upravo tamo kamo su trebale biti uperene, zašto očekuješ da bi avion trebao biti snimljen? Pa ono - ima ga u jednoj ili dvije sličice, zamuljanog - i što s tim?

Što se tiče igrarije i manipulacije - to sam ti gore objasnio. Vjerojatno si u pravu što se toga tiče, ali si promašio razlog igrarija i manipulacija. {#}

17 godina
mbaksa kaže...

sreca pa je mario prisutan kao i lani, jer samo sadrzajnom i smislenom analizom pukih cinjenic mozes donekle ublazit skokove padobranaca koji u vocnom jogurtu vide zavjeru.

ja samo zelim dodati:

- koliko je umijece i snaga, temeljitost i savrsenstvo, obavjestajnih agencija ovih zemalja: rusija,kina, izrael...bla ,bla,pa ako hocete i sjeverna koreja.

- to nisu aparatici koji nesto drljaju i stavljaju bubice po veleposlanstvima...to su institucije koje ce obami uzet bris stolice cim mu u zahodu ovalnog ureda napravi "blop".

AKO ONI nisu nasli materijal te zavjere, te ga ONI nisu ISKORISTILI u svoju korist...onda zavjere nema.

17 godina
torrente kaže...
mbaksa kaže...

sreca pa je mario prisutan kao i lani, jer samo sadrzajnom i smislenom analizom pukih cinjenic mozes donekle ublazit skokove padobranaca koji u vocnom jogurtu vide zavjeru.

ja samo zelim dodati:

- koliko je umijece i snaga, temeljitost i savrsenstvo, obavjestajnih agencija ovih zemalja: rusija,kina, izrael...bla ,bla,pa ako hocete i sjeverna koreja.

- to nisu aparatici koji nesto drljaju i stavljaju bubice po veleposlanstvima...to su institucije koje ce obami uzet bris stolice cim mu u zahodu ovalnog ureda napravi "blop".

AKO ONI nisu nasli materijal te zavjere, te ga ONI nisu ISKORISTILI u svoju korist...onda zavjere nema.

Gubiš iz vida jednu vrlo bitnu cinjenicu izgleda,{#} da nikome zapravo ne odgovora totalno javno razgoljavanje istine o 9/11 jer bi to donjelo više velikih problema po Svijetu nego koristi zbog velike isprepletenosti intresa i ostalog u tom je poanta svega.{#}

Moraš čitat između redova a na ovak samo površno,{#} kad su pitali ovog gazdu Wikileaks-a kaj on misli o tome i da ima bi li išta objavio vezano za 9/11 rekel je da ga ta tema uopče ne zanima vrlo zanimljiv odgovor jel da za nekog ko se bavi tim čime se bavi.{#}

Kaj ti stvarno misliš da bi Rusi odma, ili KIna na sva zvona nabili dokaze i svoje razmišljanje o 9/11 samo tak pa onoj fori ajmo Amerima zapaprit jok ne ide to tak danas jer moraš razmišljat o posljedicama.{#}

Ne moj bit naivan jedno je objavit Diplomatske izdarije, ko Wikileks i onaj grozan video di oni poludjeli Ameri u Iraku ubijaju na ulici sve živo s Helikoptera pa i one koji su došli ranjenike spasit ak su uopče i preživjeli.{#}

17 godina
neaktivan

Evo jedan insert iz filmskog klasika "Network", pa sami iz njega procijenite da li u nekom sličnom svijetu upravo živimo...

Čisto odgovor na komentare da bi tajne agencije drugih država "razotkrile teorije zavjere ako postoje"... Sve je to isprepleteno već duže vremena, ako i kada bude nekom u interesu - neke će stvari tada možda i izaći na vidjelo... No dok god nema potrebe za tim - neće...

P.S. Inače preporučujem ovaj film svakome tko ga nije pogledao - ima stvarno moćnih scena :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 17:23 (weirdfreak).
17 godina

ja sam dovoljno prosle godine sudjelovao u temi. u ovoj su dovoljna ova dva posta.  nit sam povrsan niti sam uskracen za umijece citanja izmedju redaka. ovo je primjer povrsnosti, gdje ja nisam naveo da bi na sva zvona kontrastrane brujale o tom saznanju.  jel tako da nisam?  iskoristili bi to na sasvim drugi nacin.

pa da ponovim, gdje se uvijek ista skupina ljudi javi na forumu kada su upitni komadici voca u vocnom jogurtu.

- 9/11

- wikileeks

- fukushima (ameri izazivaju potres na dugme,da upropaste japansku ekonomiju)

- binladen ne postoji

- area51 (isto igrokaz)

- cijena nafte i po potrebi cijene barela lete tomahowksi (igrokaz)

samo neke u nizu tema, gdje "NLO jogurtasi" cine igrokaze i to bez pardona tiskaju dobronamjernom prolazniku kroz forumsku temu, na nacin "jes naivan, pa imas li oci i tri ciste u glavi 2+2=7".

btw strahovito me iritiraju yubito klipici koji se linkaju od tamo nekih kvaziexperata za teorije navlakusa.

mislite da kliknem na klip...nou ćens.

kao sto vam normalni ljudi ponavljaju...dokazite i smisleno poslozite hebene argumente da je sve našteljeno.  a hebeni argument nije klip sa tube od nekog sarlatana iz ajove u kojem on "tvrdi" kako se treba savijat celik pod mrtnest tona kerozina i sl.

16 godina
protjeran
torrente kaže...

ja sam dovoljno prosle godine sudjelovao u temi. u ovoj su dovoljna ova dva posta.  nit sam povrsan niti sam uskracen za umijece citanja izmedju redaka. ovo je primjer povrsnosti, gdje ja nisam naveo da bi na sva zvona kontrastrane brujale o tom saznanju.  jel tako da nisam?  iskoristili bi to na sasvim drugi nacin.

pa da ponovim, gdje se uvijek ista skupina ljudi javi na forumu kada su upitni komadici voca u vocnom jogurtu.

- 9/11

- wikileeks

- binladen ne postoji

- area51 (isto igrokaz)

samo neke u nizu tema, gdje "NLO jogurtasi" cine igrokaze i to bez pardona tiskaju dobronamjernom prolazniku kroz forumsku temu, na nacin "jes naivan, pa imas li oci i tri ciste u glavi 2+2=7".

btw strahovito me iritiraju yubito klipici koji se linkaju od tamo nekih kvaziexperata za teorije navlakusa.

mislite da kliknem na klip...nou ćens.

kao sto vam normalni ljudi ponavljaju...dokazite i smisleno poslozite hebene argumente da je sve našteljeno.  a hebeni argument nije klip sa tube od nekog sarlatana iz ajove u kojem on "tvrdi" kako se treba savijat celik pod mrtnest tona kerozina i sl.

Jao,pa općepoznato je da je area51 samo maska za pravo skrovište - area52...XD

Straight Edge
17 godina
moderator
torrente kaže...

- 9/11

- wikileeks

- binladen ne postoji

- area51 (isto igrokaz)

Auuuuu, zaboravio si slijetanje na Mjesec :D

Ja sam davno, naoružan neznanjem, hranio mašto s tim teorijama urote za sve što je interesantno.

Onda sam, naoružan znanjem, baš u slučaju slijetanja analizirao navode urotaša, pa pregledao fotke s mjeseca i vidio da se urotaši bave čistim budaleštinama.

Nakon toga se samo nasmijem na pitanje 'Jesi li slijep?' pa onda optužbe 'Ti si naivan, itd'.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 17:36 (DrNasty).
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

...a hebeni argument nije klip sa tube od nekog sarlatana iz ajove u kojem on "tvrdi" kako se treba savijat celik pod mrtnest tona kerozina i sl.

Prijatelju izvrćeš pojmove,  a dok to radiš tvoje rečenice nisu ništa drugo nego - demagogija. Nisam ja stavio klip koji nešta treba dokazati niti sam u jednom trenutku rekao da je to "dokaz nečemu". Čak štoviše, napomenio sam da ljudi sami procijene.... I to nije neki kvazi uradak nekog šarlatana, ne to je, evo za tebe još jednom - filmski klasik iz 1976. godine - nagrađen sa 4 Oscara.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice