Štrajk u školama 13.5. - da ili ne?

poruka: 126
|
čitano: 30.031
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Štrajk u školama 13.5. - da ili ne?
pirat01 kaže...

Evo jedan tekst kakav je zapravo zivot profesora.

Joj molim te, taj tekst je netko vec bio stavio i tekst je budalastina. U kojoj to skoli svih 25 ucenika pricaju? Mi na satu svi smo u polusnu, slusamo ili se pravimo da slusamo, netko zucne, dobije 1 ili neopravdani i ajmo van iz razreda. Drugo, kakav govor?? Profesorica iz geografije dode na sat i cita iz knjige sve, nes diktira iz biljeznice od prosle godine i gotovo, ostali profesori takoder tako. Ako si profesor pa valjda si u stanju smirit 20 adolescenata da budu mirni. Pisanje govora svaki dan, predocit to ucenicima da bude zanimljivo, ROFL! Samo citaju iz knjige i mole boga da ih nitko nis ne pita i da odu ca. Jedina profesorica i profesor kojima stvarno skidam kapu su profesorica iz biologije, koja cijeli sat obavi bez pogleda u knjigu, mozes je pitat sta god oces vezano uz biologiju, sve ce ti odgovorit na vrlo zanimljiv nacin, mozes pricat s njom, nastava je zanimljiva i mislim da zasluzuje vecu placu i neke beneficije. Uz nju jos je dobar profesor iz povijesti i socijologije( isti predaje), isti govori sve iz glave, zna puno toga i uvijek govori neke zanimljive cinjenice da nas zainteresira. Kad ispitiva odgovaramo s mjesta i mozemo citat iz biljeznice, jer zna da oni koji ce ic na maturu iz povijesti ce ucit tu povijest stvarno, a ovi koji nece, nek prepisuju i tako im nece znacit puno. A ne kad mi se ova glu*aca iz glazbenog i likovnog nabrije koda predaje najvazniji predmet svijeta, a predaje predmete koji sluze samo da napune raspored. I nemojte pricat da im je posao tezak, ne kazem ja da je lagan, ali daleko je to od teskog posla. Jos uz to imaju najvise godisnjeg od svih i to jos placenig, te bozicnice, uskrsnice, kurban bajramice, pravoslavne bozicnice i ostale gluposti( ovo malo karikiram). Svaka cast onima koji se stvarno trude ali vecina se uopce ne trudi i jedva ceka da prode taj sat da bi mogli ic na kavu u kafic preko puta skole.
Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
17 godina
pirat01 kaže...

ne, to je zivot profesora koji normalno rade svoj posao. kod nas ima idiota koji doslovno ali doslovno diktiraju recenice iz knjige 45 minuta, nijednu svoju nisu slozili osim onu na pocetku "tko fali", i onda je to tesko? svaka cast onima koji su zainteresirani da odraduju taj posao kako se spada ali trpat sve u isti kos je malo glupo. a ako uzimamo prosjek, vise je ovih sto nisu zainteresirani nego onih koji vole posao i imaju volju objasnit.

EDIT: (tek sam procito post od volvoxa), ima i kod nas par profesora kojima bi ja dao vecu placu, npr profesorica iz ekonomije koja nam drzi tri predmeta, ta profesorica u cijelom mom skolovanju nije koristila udžbenik niti bilo kakvo pomagalo u svom govoru, pitas ju bilo sto vezano za ekonomiju zna, ima ona projektor sa svim tim ukratko ali to je da mi znamo sto zapisat u biljeznicu, jos njoj i smeta kad mi u to gledamo umjesto da nju slusamo jer kaze da onda ona netreba ni bit tamo, dok druga profa iz ekonomije ima projektor i upali ga i 45 minuta suti na stolcu dok mi ovo prepisujemo, i tako cijelu godinu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.11.2012 20:57 (mar123).
15 godina
mar123 kaže...
pirat01 kaže...

ne, to je zivot profesora koji normalno rade svoj posao. kod nas ima idiota koji doslovno ali doslovno diktiraju recenice iz knjige 45 minuta, nijednu svoju nisu slozili osim onu na pocetku "tko fali", i onda je to tesko? svaka cast onima koji su zainteresirani da odraduju taj posao kako se spada ali trpat sve u isti kos je malo glupo. a ako uzimamo prosjek, vise je ovih sto nisu zainteresirani nego onih koji vole posao i imaju volju objasnit.

Kod nas je najviše idiota koji nemaju pojma i koji doslovno ništa skoro ne rade

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Štrajk u školama 13.5. - da ili ne?

profesor to zapravo mora raditi jenu godinu(ovo za pisanje govora) i onda svakoj generaciji ponavlja isto ako je uopce to radio...

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
17 godina
neaktivan
Ja imam sreće da su profesori dosta dobri u mojoj školi. Profesor hrvatskog i sociologije rijetko predaje preko prezentacija, a kad predaje to su natuknice koje opširno objasni. Ispravi ispite jako brzo (max tjedan čekamo i to za eseje). Osim toga ima jako široko opće znanje, pitamo ga za pomoć za druge predmete i uvijek pomogne. Plus najveći je kralj među profesorima, sprdnja na satu, a svi nauče, za nedisciplinu se ide van :D
Profesor povijesti knjigu nikad ne otvara, sve iz glave zna i stvarno zainteresira sve (i mene koji inače nisam volio povijest).
Profesorica iz fizike stvarno zna sve što za fiziku treba znati, može se s njom pričati nevezano o nastavi, isto može zainteresirati učenike.
Itd. o drugoj krajnosti neću, ali sve u svemu mislim da im ne bi treba smanjivati plaće, odrađuju dosta težak posao (oni koji ga rade pravilno, ostale veća plaćica možda potakne na to ;) ).
Roses are #FF0000 violets are #0000FF all my base are belong to you.
16 godina
Volvox kaže...
pirat01 kaže...

Joj molim te, taj tekst je netko vec bio stavio i tekst je budalastina. U kojoj to skoli svih 25 ucenika pricaju? Mi na satu svi smo u polusnu, slusamo ili se pravimo da slusamo, netko zucne, dobije 1 ili neopravdani i ajmo van iz razreda. Drugo, kakav govor?? Profesorica iz geografije dode na sat i cita iz knjige sve, nes diktira iz biljeznice od prosle godine i gotovo, ostali profesori takoder tako. Ako si profesor pa valjda si u stanju smirit 20 adolescenata da budu mirni. Pisanje govora svaki dan, predocit to ucenicima da bude zanimljivo, ROFL! Samo citaju iz knjige i mole boga da ih nitko nis ne pita i da odu ca. Jedina profesorica i profesor kojima stvarno skidam kapu su profesorica iz biologije, koja cijeli sat obavi bez pogleda u knjigu, mozes je pitat sta god oces vezano uz biologiju, sve ce ti odgovorit na vrlo zanimljiv nacin, mozes pricat s njom, nastava je zanimljiva i mislim da zasluzuje vecu placu i neke beneficije. Uz nju jos je dobar profesor iz povijesti i socijologije( isti predaje), isti govori sve iz glave, zna puno toga i uvijek govori neke zanimljive cinjenice da nas zainteresira. Kad ispitiva odgovaramo s mjesta i mozemo citat iz biljeznice, jer zna da oni koji ce ic na maturu iz povijesti ce ucit tu povijest stvarno, a ovi koji nece, nek prepisuju i tako im nece znacit puno. A ne kad mi se ova glu*aca iz glazbenog i likovnog nabrije koda predaje najvazniji predmet svijeta, a predaje predmete koji sluze samo da napune raspored. I nemojte pricat da im je posao tezak, ne kazem ja da je lagan, ali daleko je to od teskog posla. Jos uz to imaju najvise godisnjeg od svih i to jos placenig, te bozicnice, uskrsnice, kurban bajramice, pravoslavne bozicnice i ostale gluposti( ovo malo karikiram). Svaka cast onima koji se stvarno trude ali vecina se uopce ne trudi i jedva ceka da prode taj sat da bi mogli ic na kavu u kafic preko puta skole.

Ne znam u koju skolu ides, koji razred, kakvi su ti profesori. Kod nas bas svi i ne spavaju, vec je konstanta prica nekako. Ne preglasna ali prica se. (Gimnazija, doduse IV razred).

Ima i takvih profesora kod mene, ali ima ih koji se bas posvete, vecinom mladi. A mislim da bi se neke osnove muzickog i likovnog trebale znati. Znam da ima tih baksuza koji su iskompleksirani cinjenicom da njihov predmet svi gledaju kao na neki 'nizi' pa bi oni sad to menjali.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice