Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.135.764
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Sta se dogadja s nasim drustvom ?

najteže je biti dobar roditelj,nema škole za to,inteligencija ne znači da budeš dobar roditelj,na puno stvari nemožeš utjecati,nisu ni roditelji krivi što neznaju

16 godina
muhaqeri kaže...

najteže je biti dobar roditelj,nema škole za to,inteligencija ne znači da budeš dobar roditelj,na puno stvari nemožeš utjecati,nisu ni roditelji krivi što neznaju

U današnje vrijeme si si sam kriv za svoje neznanje.

Dijelim časopis VIDI u PDF-u! (iz arhive, dakle svaki mjesec imam za prošli mjesec)
16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

neznanje te ne amnestira od odgovornosti!ako nešto ne znaš ili si totalni idiot pa širiš neku mržnju,onda nemoj to djeci prenositi,nego ih pusti da ih netko drugi odgoji (sami,škola ili nešto treće),ne može biti gore od njihovog,jer od dna nema niže,možeš samo prema gore ili ostati gdje jesi.

ali to samo vrijedi ako su u nemogučnosti nešto naučiti (zbog mentalnog ograničenja),ali ako mogu a ne žele,onda naravno da su oni sami krivi što to zapuštaju.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 0:15 (shimano).
16 godina
neaktivan
shimano kaže...
muhaqeri kaže...

neznanje te ne amnestira od odgovornosti!ako nešto ne znaš ili si totalni idiot pa širiš neku mržnju,onda nemoj to djeci prenositi,nego ih pusti da ih netko drugi odgoji (sami,škola ili nešto treće),ne može biti gore od njihovog,jer od dna nema niže,možeš samo prema gore ili ostati gdje jesi.

ali to samo vrijedi ako su u nemogučnosti nešto naučiti (zbog mentalnog ograničenja),ali ako mogu a ne žele,onda naravno da su oni sami krivi što to zapuštaju.

da li ti uvijek sve znaš i ispravno postupaš?

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
muhaqeri kaže...

U današnje vrijeme si si sam kriv za svoje neznanje.

misliš da ti roditelji ne krive sebe dovoljno?he,he he bićeš i ti roditelj pa ćeš onda vidjeti koliko imaš znanja  

17 godina
Sta se dogadja s nasim drustvom ?

Danasnja djecurlija.

Jednostavno su dosla vremena kad dijetetu ne smijes niti sibu pokazat... Sve cesci su slucajevi da te vlastito dijete prijavi za napastovanje i sl., u ovom slucaju ovaj je otac nadrapao od glave do pete...

Sad mali sroljo ide u 8 razred (slucaj od mog susjeda) i zbog pokusaja samara od strane uciteljice on njoj zaprijeti da ce zvat Plavi telefon... Naravno uciteljica se ukenjala od straha da ne srusi reputaciju skole. Sjecam se ko klinac kolko sam samara pokupio i za stvari koje nisam bio odgovoran...

Naravno da ne odobravam da se djeca tuku sl., prvi sam protiv nasilja, al danas vise ne znas kako utjecat na njih... Kad sam dobio samarcinu dobro sam zapamtio gdje sam zahebal i zbog cega sam ju dobio...

Danas svaku kritiku i opomenu dijete si protumaci kao prijetnju i opce ne razmisljajuci da je to dobronamjerna kritika, on zaprijeti prijavom vlastitom roditelju... Divim se takvim roditeljima koji izadju na kraj s djecom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 10:59 (Batista).
16 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan

malo je donhihotski, ali dobar je grubišić...
di se potpisuje taj proglas?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 14:51 (seneka).
16 godina
neaktivan

...a možda čovjek samo baca "...bisere pred svinje"...Osmijeh

...kaos...
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
seneka kaže...

Dobar je ali nekonkretan. Svakih nekoliko mjeseci Grubišić izađe u javnost sa nekakvim otvorenim pismom koje ništa konkretno ne čini ni predlaže nego samo ima za cilj iskritizirati vladajuće strukture. Pozdravljam društvenu kritiku, posebno kad dolazi od nekoga poput njega, kojega jako cijenim, ali mislim da ti njegovi ispadi ipak u prvi plan stavljaju njega kao aktera a u drugi one koje kritizira.

ha čuj znaš onu:"taština nad taštinama i sve je taština"
moglo bi se za njega reći i da je autodestrktivan jer ni kaptol ga ne voli...
svemu se može naći mana i uprti prstom u samopromociju ili neki egotrip,samo kakvu on korist ima.?.ne znam..

17 godina
neaktivan

neka je i tako,da mi je on župnik ili pokojni don sbutega i ja bi išao u crkvu..

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.5.2010 15:50 (seneka).
16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
seneka kaže...

Dobar je ali nekonkretan. Svakih nekoliko mjeseci Grubišić izađe u javnost sa nekakvim otvorenim pismom koje ništa konkretno ne čini ni predlaže nego samo ima za cilj iskritizirati vladajuće strukture. Pozdravljam društvenu kritiku, posebno kad dolazi od nekoga poput njega, kojega jako cijenim, ali mislim da ti njegovi ispadi ipak u prvi plan stavljaju njega kao aktera a u drugi one koje kritizira.

Ako zeli nesto konkretno napraviti onda je i nuzno da stavi sebe kao aktera u prvi plan, drukcije ne bu islo. Tako i bilo cije medijsko eksponiranje mozes nazvat ego tripom, al mislim da je uz ostale kandidate s estradno-politicke scene, nakaradno prozivat Grubisica.

Inace, Grubisicev rad je itekako konkretan, a predavanja su mu redovito izvrsna i njegov socijalni angazman je za sve pohvale.

Znam da ga cijenis, al mislim da bi ga u ovom trenutku trebalo samo podrzati i da je vrlo nekonstruktivno prozivat ga za samopromociju, pa i ako mu je cilj samo iskritizirat vladajuce strukture - opet dobro, nedovoljno ih se kritizira, a pogotovo od strane moralnih autoriteta kao sta je on. 

18 godina
neaktivan

"Gospodo, umjesto korumpirane i nesposobne vlasti, tražimo demokratsku, socijalnu, pravnu i pravednu državu! Vođenje države prepustite onima koji taj posao znaju i koji mogu raditi na dobrobit naše domovine i svih njenih građana, a ne radi vlastitih i skupih probitaka svoje kamarile. Maknite se s položaja za koje nemate ni znanja ni morala!"

eh don don...

predstavnik klase koja je oduvijek zivjela na grbaci drugih propovjedajuci neznanje, svoju verziju morala... bla bla bla (stara prica).
u nekakvome fantasticnom, Full SF, vanserijskom dogadjaju stvaranja novogapravednoga (ili barem pravednijega za pocetak) drustva on i njegova klika ne bi imali nikakova prava glasa, sto god oni govorili. potpuno suprotno.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.6.2010 11:24 (Littlemanbeingerased).
17 godina
neaktivan
Littlemanbeingerased kaže...

eh don don...

predstavnik klase koja je oduvijek zivjela na grbaci drugih propovjedajuci neznanje, svoju verziju morala... bla bla bla (stara prica).
u nekakvome fantasticnom, Full SF, vanserijskom dogadjaju stvaranja novogapravednoga (ili barem pravednijega za pocetak) drustva on i njegova klika ne bi imali nikakova prava glasa, sto god oni govorili. potpuno suprotno.

..on je svojevrsni otpadnik te klase kojoj samo formalno pripada...

16 godina
neaktivan
...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 13:19 (Jurra).
16 godina
neaktivan

Previše je znala. i sad su se zaštitili jer će izbit neki skandal da ona ne oda neke tajne

BAZINGA As a theoretical physicist, he possesses a master's degree, two PhDs, and an IQ of 187.
17 godina
neaktivan
World championships: 7, GP started: 257, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,403
17 godina
protjeran

Sunce ili zvezda.Da nisu previse gledale sapunice Namigiva

CAPETAN PRICE
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Neka nestašna dječica prave sexy švedski stol. Namigiva

Radio, ne radio, svira radio!
18 godina

grubišiću želim stisnuti ruku ,ali sam u par navrata propustio priliku.

kada god ima gostovanja u mojoj sredini, ja nisam bio u mogućnosti....to me iznerviralo.

evo upravo sada,neznam što napisati i kako se izraziti riječima hvale za tu moralnu vertikalu osobe i riječi.

glede spominjanja djece i njihovih čudnovatih smjernica u ovom nekvalitetnom društvu...POSTAO sam prije par godina

apsolutno imun i ništa me više ne može isprovocirati kod tih gremlina.

da, gremlina.

tako se ponašaju na ulici ,školi, trgovačkim centrima...isto kao kad gremlina pospeš vodom.

gade mi se roditeljska subjektivna mišljenja:

da da gospodine, moj mladunac je najljepši i najpametniji, što hoćete reći da nije tako!?

eto to će vam reći vlasnici gremlina.

da nebi bilo kako ja sve trpam u isti koš...postoje promlini pitome i kulturne djece.  za ne vjerovati, jave mi se u kvartu, dobar dan- doviđenja.

toliko sam oduševljen sa njima da rado zastanem, popričam i pohvalim ih njihovim roditeljima.  dakle jedna mala manjina.

ostalo sve gremlini...nakon osmog razreda će ti uredno pucat čvoke i reći...dođi čiča da te malo pomazimo.

pozdrav svima
17 godina
neaktivan
torrente kaže...

grubišiću želim stisnuti ruku ,ali sam u par navrata propustio priliku.

kada god ima gostovanja u mojoj sredini, ja nisam bio u mogućnosti....to me iznerviralo.

evo upravo sada,neznam što napisati i kako se izraziti riječima hvale za tu moralnu vertikalu osobe i riječi.

nemam šta dodat

torrente kaže...

glede spominjanja djece i njihovih čudnovatih smjernica u ovom nekvalitetnom društvu...POSTAO sam prije par godina

apsolutno imun i ništa me više ne može isprovocirati kod tih gremlina.

..u određenoj dobi ih stvarno treba izbjegavatNeodlučan

17 godina

Da se nadovežem na gornja 2 posta.

Kroz cijelo moje djetinstvo, izbjegavao sam raditi gluposti ne samo jer je to loše, nego i zato jer bi s mojom glupošću kvario ugled i svojoj obitelji.

Ljudi vole lijepiti etikete, pa nisam htio da ljudi govore "Gle to su roditelji onog što je ukrao/razbio, psovao, tukao se... kako ih nije sram pojaviti se u crkvi, fešti, izložbi...

Iako me nije pretjerano briga što ljudi misle i misle li loše o meni/obitelji, sigurno nisam kreten pa da im dajem povoda.

Danas čitam članke o zlostavljanju u školi, raznim glupostima koje rade djeca i primjerio sam da su na javnoj prozivci o krivnji roditelji tek na 2./3. mjestu.

Prozivaju se psiholozi/nedostatak istih u školama, bezvoljni/nestručni učitelji i ono što svi mediji u Hrvatskoj vole navesti u svojim vijestim: Institucije.

Iako imaju svoj dio odgovornosti, ta odgovornost je mizerna naspram odgovornosti roditelja. Institucije nisu rodile tu djecu, nisu odgovorne 24 sata dnevno, one im ne trebaju pružati toliko ljubavi, odgoja, kulture. Loše institucije mogu doliti ulje na vatru ali one nisu svojom nepažnjom dovele do rasplamasavnja te vatre.

I još jedan + torrenteu na usporedbi s gremlinima :)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina
protjeran
wyks kaže...

Da se nadovežem na gornja 2 posta.

Kroz cijelo moje djetinstvo, izbjegavao sam raditi gluposti ne samo jer je to loše, nego i zato jer bi s mojom glupošću kvario ugled i svojoj obitelji.

Ljudi vole lijepiti etikete, pa nisam htio da ljudi govore "Gle to su roditelji onog što je ukrao/razbio, psovao, tukao se... kako ih nije sram pojaviti se u crkvi, fešti, izložbi...

Iako me nije pretjerano briga što ljudi misle i misle li loše o meni/obitelji, sigurno nisam kreten pa da im dajem povoda.

Danas čitam članke o zlostavljanju u školi, raznim glupostima koje rade djeca i primjerio sam da su na javnoj prozivci o krivnji roditelji tek na 2./3. mjestu.

Prozivaju se psiholozi/nedostatak istih u školama, bezvoljni/nestručni učitelji i ono što svi mediji u Hrvatskoj vole navesti u svojim vijestim: Institucije.

Iako imaju svoj dio odgovornosti, ta odgovornost je mizerna naspram odgovornosti roditelja. Institucije nisu rodile tu djecu, nisu odgovorne 24 sata dnevno, one im ne trebaju pružati toliko ljubavi, odgoja, kulture. Loše institucije mogu doliti ulje na vatru ali one nisu svojom nepažnjom dovele do rasplamasavnja te vatre.

I još jedan + torrenteu na usporedbi s gremlinima :)

E, zbog takvih idiota, kao sto su ovi sto prave sranja, ja nesmijem izlaziti  ili imam jaako ogranicen izlazak. Nikad ne radim takve gluposti, jednostavno ih izbjegavam, nije to moj način zabave, ali svejedno mi roditelji ne vjeruju zbog takvih idiota. Ali stvarno ih ima svugdje, znam jedan primjer u mojem selu, njih 20-tak srednjoskolaca (3. razred), doslo jednom prijatelju kod kuce i sve porazbijali, sada ih prijatelj tuzi, ali sta ce im se desit, u najgorem mogucem slucaju ce proci s opomenom i platit neku omanju odstetu.

17 godina
neaktivan

Krive su i institucije ;) U prvom redu osnovna škola, puno profesora vidi maltretiranje ali okrene glavu na drugu stranu zato što im je tako lakše. U mojoj osnovnoj imali smo čak i profesora iz fizike koji je bio maltretiran više od svih učenika.

Na kraju je čovjek totalno popi*dio usred sata, zacrvenio se ko paprika, i počeo se derat ekstremno visokim glasom MAAAKNITTEEE SEEE!!!. I kolko god to čudno zvučalo takav nije za profesora u osnovnoj školi, ako ne može kontrolirat djecu,

istu djecu koja recimo na satu hrvatskog ni ne pisnu, ne zato što će dobit jedan, nego jednostavno zbog autoriteta profesora.

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
17 godina
F1-IVO kaže...

Zasto se ovo nije dogadalo kad sam ja bio dijete? Mršti se

Nikad srece...Izlanuo se

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Ige kaže...

Krive su i institucije ;) U prvom redu osnovna škola, puno profesora vidi maltretiranje ali okrene glavu na drugu stranu zato što im je tako lakše. U mojoj osnovnoj imali smo čak i profesora iz fizike koji je bio maltretiran više od svih učenika.

Na kraju je čovjek totalno popi*dio usred sata, zacrvenio se ko paprika, i počeo se derat ekstremno visokim glasom MAAAKNITTEEE SEEE!!!. I kolko god to čudno zvučalo takav nije za profesora u osnovnoj školi, ako ne može kontrolirat djecu,

istu djecu koja recimo na satu hrvatskog ni ne pisnu, ne zato što će dobit jedan, nego jednostavno zbog autoriteta profesora.

Pa ja da idem sa takvim papcima u razred prvi bi ih nalupao, a za profesora no comment papak al nije bitno. Inače kod mene u školi se pak reagiralo na sve, a to je pretjerivanje pa i mi ljudi se moramo potuči po koji puta, a ne odmah za svako sranje zvat policiju ili neznam uvoditi neke pedagoške mjere. Ja se iskreno i volim nekada potuči, ali samo ako za to postoji razlog ili ako sam napadnut od strane nekoga inače sam tolerantan, ali mislim da se bolje koji puta pokefat nego razgovarat jer razgovori su većinom neuspješni.

BC2 ingame:Croat-hunter
16 godina
neaktivan

Ma i roditelji i učitelji se mogu slikat.

Klincima više ne možeš ništa, ni taknut ga ne smiješ.

Prije si mogao pobrat batine i od staraca i od profesora, pa da vidiš kako je bio red.

A sad, klinjo ubije nekog i još ga ne smiješ ni krivo pogledat.

Neće se ništa promijeniti dok starci ne smiju klinca ni po guzici nalupat, i dok država štiti napadače, a ljude koji su se branili trpa u zatvor

Neka se nitko ne uvrijedi, ali svakoga tko ide van i ide se "kefati" smatram primitivcem.

U svojih 25 godina jednom sam se potukao vani, i to sam razbio lika koji me napao na cesti iz čista mira, dok sam se vraćao sa druženja sa ekipom, i još je moja mlađa sestra bila samnom. 3 puta me napao, 3 puta sam se samo branio, 3 puta sam ga pokušavao urazumiti (shvatiti zašto me uopće napada), nakon što sam vidio da nema druge poznao sam ga sa asfaltom. (i da nisam mogao spavati tjedan dana jer sam razmišljao da li će me tužiti)

Postoje mjesta gdje se možeš kefati. Upiši borilački sport, pa se 2-4 sata dnevno bori sa ekipom, pa nećeš više imati volje za kefanje po cesti.

Ja obožavam sparinge i borbe, ali to je situacija u kojoj se boriš, a ne tučeš (10 majmuna na jednog klinca, a da ga vidiš samog na cesti, manji je od makovog zrna).

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.6.2010 15:08 (Vash).
18 godina
neaktivan
seneka kaže...

..on je svojevrsni otpadnik te klase kojoj samo formalno pripada...

ne, nije. nije se odrekao svojih vjerovanja. mozda je otpadnik u smislu da ne misli kao vecina njih, ali nikada on ne bi urusio, unistio, "hodao poput diva gledajuci ostatke tog pigmejskog diva svijeta" upravo to ciji je pripadnik i sto je zapravo jedna od poluga nasih tlacitelja.
mislim, svaka mu cast sto zbori. ali on u svojim pricama propovijeda "pravedni kapitalizam" (sto zapravo ne postoji, kapitalizam je kapitalizam, zakoni u svakoj drzavi jesu donekle razliciti ali osnova, bit, je ista) i nacionalizam (domoljublje). tako da.. nema pravo ulaska u moju cool book.

nema kompromisa. ili sloboda. ili nista.

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
18 godina
neaktivan
Vash kaže...

Ma i roditelji i učitelji se mogu slikat.

Klincima više ne možeš ništa, ni taknut ga ne smiješ.

Prije si mogao pobrat batine i od staraca i od profesora, pa da vidiš kako je bio red.

A sad, klinjo ubije nekog i još ga ne smiješ ni krivo pogledat.

Neće se ništa promijeniti dok starci ne smiju klinca ni po guzici nalupat, i dok država štiti napadače, a ljude koji su se branili trpa u zatvor

prije svega.. slazem se s onim za primitivce (oni koji idu vanka praviti probleme).

zastita nasilnika i onih koji krse zakon je prvenstveno tu da se sprijeci (bolje receno, utjera strah ljudima u kosti ukoli misle na tako nesto) rjesavanje problema od strane civila - eskalacija nasilja.
da ne idemo nasiroko i nadugacko (u psihologiju), danasnje drustvo je prvenstveno okrenuto lijecenju simptoma a ne uzroka, sto je vec milion puta receno.

zakoni su uzasno strogi (u dosta drzava u svijetu), postoje i smrtne kazne, visestruke dozivotne kazne, ali npr. amerima (na koje se svi "furaju") fali mjesta u zatvorima. samo drustvo propagira "darwinizam" posto smo toliko retardirani da ne mozemo shvatiti da je ljudska vrsta odavno prerasla zivotinjske i biljne okvire te teorije - evoluirali smo psihicki (i fizicki) te razvili inteligenciju koja nam omogucuje da se uzdignemo izvan okvira te teorije. no to je druga prica....

poanta je u tome da kaznjavanjem se ne postize zeljeni efekt (roditelj sam i znam to dobro) - mozda kratkorocno, ali dugorocno ne. rjesavanjem uzroka, komunikacijom i empatijom se moze puno vise uciniti. naravno, ako je "slusatelj" sposoban za to - sto vecina ljudi danas jednostavno nije. magicni krug odgajanja pojedinaca koji zapravo i nisu pojedinci, nisu sposobni za empatiju te priznaju samo autoritet sile, moci, novca.

...

...

ne bih pisal knjige .. ne zelim ban. :)

16 godina
neaktivan

Nemoj me krivo shvatiti.

Ja sam osobno protiv fizičkog kažnjavanja djeteta, ako je to ikako moguće izbjeći.

Al kad ti dijete skuži da mu ti u pravilu ništa ne možeš, i kad počne raditi prave probleme (od j* profesora u mozak, 100 neopravdanih sati u školi, kefanje klinaca tako da sirotinje završe u bolnici, krađe itd. itd.) e onda si ti stari moj u problemu. Normalno, ima djece koja imaju normalan mentalni sklop i možeš razgovarati s njima, urazumiti ih, ili normalno reagiraju na kazne tipa zabrana izlazaka ili nešto. Ali kada ti kažeš malom sad nema van tjedan dana, a on te stera u p* m* i ode van, e onda si u problemu, jer ti njemu ne možeš ama baš ništa. A takvih klinaca ima sve više. (makar prema onome što sam vidio, ni starci od takvih klinaca nisu ništa pametniji, ali naravno ima iznimaka)

Ja sam dobio po guzici kad sam trebao dobiti, pa i šamar sam znao pobrat, ali ne zamjeram to starcima, jer su me tako kaznili samo kada sam stvarno zaslužio, ali to je bilo dok sam bio klinjo i brzo sam naučio šta se smije a šta se nesmije raditi. Kad sam imao tinejđerske ispade stari mi je jednostavno rekao, ako ti nešto ne paše tamo su ti vrata i tu je stvar bila riješena. Ali sada klinjo kaže, ako ja odem kroz ta vrata ti ideš u buksu.

I sad ti meni reci kako ti možeš popraviti ponašanje takvog problematičnog klinca?

A šta se druge stvari tiče, ok kazne čovjeka koji se branio i ozlijedio napadača. Mogu shvatiti, ozlijedio sam čovjeka, prekršio sam zakon, trebam biti kažnjen. Ali taj čovjek je prvi napao mene i on je prošao sa packom po prstima, a na meni su slomili batinu. Sorry, ali to se ne može ničime opravdati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.6.2010 11:05 (Vash).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice