Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.259.093
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...

Ovo nije tocno.

Norveska i Svedska imaju najmanje recidivista, dok je u USA situacija gora tocno u saveznim drzavama koje su uvele stroze zatvorske kazne za djela koje neke druge drzave na svijetu imaju blaze kazne.

MrBlc je u pravu kada zaziva ostavku ministara, jer je ovo upravo dokaz da javnost smatra kako sustav ne funkcionira i da je bolje uzeti pravdu u svoje ruke. Problemi ovakvog razmisljanja su i relativizacija zlocina u stilu - ako je netko pocinio teze djelo i prosao nekaznjeno, onda mogu i ja na dnevnoj bazi ciniti manje prekrsaje.

Ministar se u nasoj situaciji prilagodi ekipi koja svira dok on zaplese po njihovom ritmu ili ispadne s plesnog podija svojevoljno ili obrnuto...

Truth in engineering.
8 godina
protjeran

Inspektori odjela za narkotike se uredno nalaze s velikim dilerima po kafićima, na "večernjim izlascima".. stotine puta su viđeni u tom elitnom društvu.

Kako takvi likovi mogu napraviti reda ?

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
17 godina
Batista kaže...

Ministar se u nasoj situaciji prilagodi ekipi koja svira dok on zaplese po njihovom ritmu ili ispadne s plesnog podija svojevoljno ili obrnuto...

Ovo su situacije u kojima se vidi ima li ministar utjecaj na svoj resor.

No, kao i u slucaju Krsticevica, koji je svojom sposobnoscu trebao imati utjecaja na kapitalan projekt nabavke vojnih aviona, vidi se da oni te presudne vjestine i sposobnosti ne posjeduju.

Slicna je situacija i sa resorima poljoprivrede, uprave i obitelji gdje su nakon Tolusica, Kuscevica i Murganic novi ministri apsolutna nepoznanica ne samo javnosti nego i medijima jer njihovih istupa, pa i za teme resora u medijim nema. Isti je scenarij i sa ministarstvom imovine.

Mislim da je tek novi ministar rada bio aktualan oko ovih prosvjeda prosvjetara, a tko je zamjenio Tolusica, iskreno nemam pojma, a koliko vidim on je bio podpredsjednik Vlade zaduzen za ekonomiju, pa ono, sto nam kazuje cinjenica da je njegova smjena bila nebitna i bez posljedica, pogotovo jer službenog nasljednika nema - Plenković više nema podpredsjednika za ekonomiju.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
6 godina
protjeran
boxer kaže...
bugovac222 kaže...
Vidiš sve ovisi jel želimo zapadne zakone ili 1) šerijat oko za oko, pasta za zube. 2) Za zapadne (pa i Hrvatske zakone) je nebitno kakve su oni osobe bili, jesu bili sveci ili ubojice. On nije taj koji ih smije suditi niti ubijati. Jednostavno i bez iznimke. 3) Svak tko ga podržava je za bezakonje, bez obzira kako loše institucije bile. Misliš da su negdje drugo idealne?

1) Prije nego se posprdno referiraš trebao bi znati da je ovo Biblijsko pravilo vrijedilo daaavno prije samog dolaska Islama, i još mnogo prije šerijata. 

Exodus 21:23-25: "And if any mischief follow, then thou shalt give life for life, Eye for eye, tooth for tooth, hand for hand, foot for foot, Burning for burning, wound for wound, stripe for stripe". (King James Version)

https://en.wiktionary.org/wiki/eye_for_an_eye,_a_tooth_for_a_tooth

2) Opet netočno, bitno je jer ulazi u samo obilježje KD-a i čini elemente bića KD. Način, motivi izvršenja kao i odnosi između počinitelja i žrtve u konkretnom slučaju bi uveliko  trebali  imati ulogu u postupku protiv počinitelja. Dakle sve utvrđene činjenice odnosno njegova vinost će biti važni. Naravno da ga to neće osloboditi kazne ali će imati utjecaja u postupku.  

3) Općenito govoreći bez ulaska u razmatranje novinskih napisa o liku i djelu žrtava/počinitelja "loše" institucije koje ignoriraju uzročnike zapravo daju plodonosan teren za bezakonje, zapravo su i sam dio problema. Slučajeva gdje se neki spletom životnih okolnosti dovedu u vezu ili budu meta ugnjetavanja kriminalaca (lihvara, dilera, siledžija itd.) pa nekome pukne film i  pobije uzročnike frustracija i ugnjetavače je bilo koliko hoćeš, a nažalost bit će i svako malo.  Ne mogu, a da na neki način ne povežem i slučaj Daruvarac gdje je višestruko jači siledžija prebio na mrtvo djevojku (onakvo udaranje nogom u glavu dok leži na podu ne mogu izbiti iz glave) pa skandalozno puštanje na slobodu i prijetnje žrtvi. Da nije bilo pritiska medija/javnosti koji je u žižu doveo slučaj i da nije završio "relativno" brzo u zatvoru tko bi garantovao da ne bi završio na sličan način? Karikirano, dok policijski šefići hoće da prcaju kolegice u službenom autu i jebe im se za posao a neki su i kriminalci, dok sudije palamude, dok zakon nije isti za sve, dok crkni magarče dok naraste trava - osjeća se vrlo jak zadah bezvlašća i nesigurnosti te će se ljudi okretati ovakvim stvarima jer nemaju osjećaj sigurnosti, odnosno da će država kao držatelj monopola sile na kvalitetan način preuzeti korektivnu ulugu u društvu. 

Nego hajde ti nama prokomentiraj ove događaje u našem društvu, gdje ti i živiš. Ovi 'Hrvati' iz Goražda su zaista korumpirani kad ovako kupuju glasove. Edit: Nakon tvog blabla posta, evo slobodno prokomentiraj tu, neće nitko zaključati temu. To se tiče tvog naroda, a i Hrvatskog kome se podmeću ovakvi "predstavnici" 

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/140200/pogledajte_kako_federalni_delegat_edim_fejzic_kupuje_izbore_evo_ti_100_maraka_za_sest_glasova_video.html

https://parlamentfbih.gov.ba/v2/bs/stranica.php?idstranica=32

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 14:18 (bugovac222).
18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...

1. Vauuu "ubijaš argumentima" kao i inače kad te nitko ništa ne pita, kad te pita ne odgovaraš. Sad još nađi od koga je to prepisano i od koga je ono prije prepisano jer to je jako bitno. Nije ništa bilo pošprdno, niti je to itko pošprdno shvatio osim tebe, mada bi se o šerijatu (koji se primjenjuje u puno zemalja za razliku od "Exodusa" i Biblije) inače moglo napisati puno toga pošprdnog.

2. Slabo čitaš kao i obično, nigdje se ne spominje suđenje. On nije ni zakonodavna ni sudska ni izvršna vlast i NEMA pravo to raditi. Bez iznimke. Potpuno druga stvar je presuda o čemu ti sada pišeš. On može naći lukavog odvjetnika koji će naći masu olakotnih okolnosti i biti blago kažnjen. Još ako se u Hrvatskoj pusti u medije da je jadan bolestan dobit će i oprost od predsjednika. Eto to je ujedno i mana zapadnih zakona (i Hrvatskih) u odnosu na šerijat i zašto počinitelji često ponavljaju kaznena djela: preblage kazne. Kad bi mu se odsjekla ruka ne bi ponavljao a teško bi se i usudio to napraviti. To je prednost šerijata ukoliko se utvrdi krivnja, a ne ukoliko to utvrdi rulja na ulici.

3. Nema iznimke. Kad svak preuzme pravdu u svoje ruke imat ćemo kamenovanja od strane rulje kao u Pakistanu i to će nam biti i sudska i izvršna vlast. A to je zasigurno gore od Hrvatske, sa svim svojim nedostatcima.

Ako imaš potrebu otvori posebni tematski topic i linkaj mi na pp i tamo ću ti/njemu odgovoriti ako smatraš da sam ostao dužan odgovoriti na neke neprijateljske, antibosanske i islamofobne nebuloze koje ste pisali, jednostavno sam odustao jer bi bio prevelik offtopic.  Između ostalog prethodna tema je zbog offtopica i zaključana, ali ako te to toliko boli...Kada pišeš budalaštine i iznosiš ksenofobne laži očekuj repliku od bilo koga. 

I dalje se pozivaš na šerijat, ne uviđavajući da imaš i "zapadne" zakone - oko za oko umotano u šarenu lažu, kao i istočno od šerijata gdje nema šerijata. Šta ćeš sa time? Ah da, u tvom stilu pljunit ćeš na stranu koju mrziš a koja nema veze sa ovime. 

Vidi duše drage što si neki fin i pošten momak, upravo si  za trostrukog ubicu rekao kako nema pravo to raditi. Jel' sada treba izmišljati toplu vodu i utvrđivati nešto što se podrazumjeva? Ono je bila replika na tvoj post, uz to što si trebao još shvatiti da su "podrške" na socijalnim mrežama u neku ruku ogledalo društevnog odnosa prema konkrektnom slučaju, a što si propustio učiniti. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
17 godina
boxer kaže...

Ono je bila replika na tvoj post, uz to što si trebao još shvatiti da su "podrške" na socijalnim mrežama u neku ruku ogledalo društevnog odnosa prema konkrektnom slučaju, a što si propustio učiniti. 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/detalji-presude-splitskom-ubojici-majka-cuvala-strazu-on-pljackao-crkve/2147472.aspx

Mislim da ce se sada promjeniti pogled javnosti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina

Dobro je. Nije ukrao fetu posebne i prešao pješčki na crvenom.

Samo u ova dva slučaja se javnost može okrenuti protiv tebe.

EDIT : Provalio je u crkvu ???? 

BURN HIM

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 14:26 (DarthMarkus).
18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...

Nego hajde ti nama prokomentiraj ove događaje u našem društvu, gdje ti i živiš. Ovi 'Hrvati' iz Goražda su zaista korumpirani kad ovako kupuju glasove. Još ih snime u kupovinu.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/140200/pogledajte_kako_federalni_delegat_edim_fejzic_kupuje_izbore_evo_ti_100_maraka_za_sest_glasova_video.html

Fino sam napisao da otvorite tematski topic, ali evo ukratko, nikad čuo za ovog jer ti ja nisam nikada bio u Goraždu, ali i ovo kratko što se vidi je puno da se zaključi kako je tipični bosanski političar vulgaris, seoski krimos i ništarija. Imao je kriminalac vremena da izuči kriminal u stranci kod prelivode i osuđenog kriminalca Lijanović, pa onda krenuo u svoje pohode i još se neprincipijelno izjašnjava o nacionalnosti. Nebitno je čiji je, mene ne zanima nacionalnost kao takva, svi su isti u kriminalu... samo ti dijeliš na tvoje i moje. Kod mene su oni isti, od mene ćeš dobiti podršku da sutra pljuneš na nekog nečasnog političara bez obzira kojeg nacionalnog predznaka bio. Da se mene pita, niti jedan predstavnik konstutivnih naroda nebi mogao biti član Predsjedništva. Sutra bi postavio Sejdića i Fincija da vladaju sljedećih 30 godina jer više usrat ne mogu od ovih.  

Edit: Nauči se citirati, jer nema potrebe da citiraš veliki dio teksta koji još sa tvojim upitom nema veze. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 14:35 (boxer).
9 godina
neaktivan

@anđeo bez falinge

Ako nisi radio taj ili sličan posao, onda ti je teško ovako nabrzaka dati uvid u taj svijet.

No evo, bar da shvatiš okvir unutar kojeg se to odvija: narko milje ima ogromne novčane resurse na raspolaganju, na tako veliku lovu nije nitko imun ( od sitnog dilerčića do političara ) i u sadašnjim okolnostima je je to nemoguće iskorijeniti.

Da ti čarobnjak Merlin da popis svih narko mreža Balkana, i da ih pohapsiš sve u jednoj noći, već za par dana bi funkcionirale nove mreže i ekipe jer se tu jednostavno vrti ogromna lova ( pričamo o milijardama na godišnjem nivou ). S druge strane, istražno represivni pravosudni sistem je itekako ograničen i po broju ljudi, prostora, vozila, budgeta godišnjeg, kapaciteta pravosuđa, kapaciteta zatvora , tehnološki isto dosta zaostaju naspram tehnologije kojom raspolažu prave narko mreže.

Bukvalno, da odjednom privedeš 1000 osoba diljem Hrvatske, pravosuđu bi mjeseci trebali da ih obrade, a zatvorski sustav je već sad dvostruko prenapunjen, tako da se i sve češće plaćaju odštete onima koji tuže državu zbog neadekvatnih uvjeta odsluženja kazne.

To su realne okolnosti, i unutar njih se djeluje... Glede tvog opisa sastanaka po birtijama, koliko ti god to bilo teško prihvatiti, nekakvi vid održavanja kontakata je nužan iz raznih taktičkih razloga, jer većinu slučajeva nebi nikad se riješilo ako ti nedrukne netko iznutra, i naravno da će taj tu informaciju nastojati čim bolje naplatiti ( ne u novcu nego uslugama ). Nezaboravni kaj gore rekoh, da ih sve noćas pozatvaraš, za tri dana je sve ko da nisi nikaj delao, a trebate će mjeseci i godine dok pohvataš konce novih mreža, a ovako manje više se ima uvid tko je gdje u nekoj mreži... Najjednostavnije rečeno, jedna strana ima skoro pa neograničene materijalne resurse, a druga nekad nema ni za gorivo, i takva tekma je vrlo neravnopravna...

@wyks

Ministar je politička funkcija, i glede struke je čak poželjno da nema nikakav doticaj niti utjecaj na operativne dijelove koji odrađuju pravi posao daleko od očiju javnosti.

6 godina
protjeran
boxer kaže...
bugovac222 kaže...

Nego hajde ti nama prokomentiraj ove događaje u našem društvu, gdje ti i živiš. Ovi 'Hrvati' iz Goražda su zaista korumpirani kad ovako kupuju glasove. Još ih snime u kupovinu.

Fino sam napisao da otvorite tematski topic, ali evo ukratko, nikad čuo za ovog jer ti ja nisam nikada bio u Goraždu, ali i ovo kratko što se vidi je puno da se zaključi kako je tipični bosanski političar vulgaris, seoski krimos i ništarija. Imao je kriminalac vremena da izuči kriminal u stranci kod prelivode i osuđenog kriminalca Lijanović, pa onda krenuo u svoje pohode i još se neprincipijelno izjašnjava o nacionalnosti. Nebitno je čiji je, mene ne zanima nacionalnost kao takva, svi su isti u kriminalu... samo ti dijeliš na tvoje i moje. Kod mene su oni isti, od mene ćeš dobiti podršku da sutra pljuneš na nekog nečasnog političara bez obzira kojeg nacionalnog predznaka bio. Da se mene pita, niti jedan predstavnik konstutivnih naroda nebi mogao biti član Predsjedništva. Sutra bi postavio Sejdića i Fincija da vladaju sljedećih 30 godina jer više usrat ne mogu od ovih.  

Ma kako da ne, ti si cvjećka za gradŽansku državu dok su god tvoji većina i rade ovakve i slične podvale Hrvatima u višenacionalnoj državi. Bez obzira na kupovinu, ovakvim mućkama se nije služio ni Milošević prema Hrvatima u višenacionalnoj državi Jugoslaviji.

Vidiš kako ponovo lažeš. Lijanović po BiH presudi nije uopće osuđeni kriminalac, nego je časni gradŽanin:

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/crna-kronika/3595387/veliki-obrat-na-sudu-u-bih-lijanovic-potpuno-oslobodjen-nakon-posve-preinacene-presude/

To da je on kriminalac znam i ja, ali oficijeno je nevin. Jer je pomogao gradŽanskoj (bošnjačkoj) opciji sa svojom marginalnom strankicom zeznuo Hrvate ulaskom u Bošnjačku Platformu kao predstavnik Hrvata i izbacio Hrvate iz igre. Bošnjačko sudstvo mu je ovom "neočekivanom" oslobađajućom presudom vratilo dug. Edim je kako kažeš samo učio od njega, i u lažnom predstavljanju Hrvata i u kriminalu, a vjerojatno će i proći kao Lijanović.

18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...

Ma kako da ne, ti si cvjećka za gradŽansku državu dok su god tvoji većina i rade ovakve i slične podvale Hrvatima u višenacionalnoj državi. Bez obzira na kupovinu, ovakvim mućkama se nije služio ni Milošević prema Hrvatima u višenacionalnoj državi Jugoslaviji.

Vidiš kako ponovo lažeš(?!). Lijanović po BiH presudi nije uopće osuđeni kriminalac, nego je časni gradŽanin:

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/crna-kronika/3595387/veliki-obrat-na-sudu-u-bih-lijanovic-potpuno-oslobodjen-nakon-posve-preinacene-presude/

To da je on kriminalac znam i ja, ali oficijeno je nevin. Jer je pomogao gradŽanskoj (bošnjačkoj) opciji sa svojom marginalnom strankicom zeznuo Hrvate ulaskom u Bošnjačku Platformu kao predstavnik Hrvata i izbacio Hrvate iz igre. Bošnjačko sudstvo mu je ovom "neočekivanom" oslobađajućom presudom vratilo dug. Edim je kako kažeš samo učio od njega, i u lažnom predstavljanju Hrvata i u kriminalu, a vjerojatno će i proći kao Lijanović.

Polako ideš na živce svojom ignorantnošću i bespredmetnim napadanjem, generaliziranjem i laganjem.

Lijanović je presuđeni kriminalac i to na 7 godina po presudi Vrhovnog suda FBiH za malverzacije sa poticajima vrijednosti preko 2.000.000 Kuna. Dakle, vodila su se dva postupka i u oba je osuđen sa time da je u jednom presuda sa 9 smanjena na 7 i ona je pravosnažna, dok je ovaj tvoj linkani drugi u kojem je bio presuđen na 12 pa onda ista ukinuta. Bez obzira ide u zatvor na 7 godina po presudi iz drugog postupka. 

To ti čak piše i u tom linkanom članku, no kako ti čitaš samo naslove ne čudi tvoja površnost i ignorantnost. 

Znači, znaš i ti i ja da je on kriminalac, to potvrđuješ ali i negiraš. Ma bravo, de rasčisti stvari sa sobom, pa onda kreni da nekome nešto osporavaš. Nebulozan si...

Iz tvog linka: 

http://tip.ba/2019/10/01/vrhovni-sud-fbih-potvrdio-osudjujucu-presudu-kantonalonog-suda-tuzla-ivankovic-lijanovicu-smanjena-kazna-na-sedam-godina-oduzet-ce-mu-se-652-000-km/

https://tip.ba/2019/11/14/potvrdjeno-iz-tuzilastva-tk-jerko-ivankovic-lijanovic-ide-na-sedmogodisnju-robiju/

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/vrhovni-sud-fbih-jerko-ivankovic-lijanovic-pravomocno-osuden-na-sedam-godina-zatvora-494689

https://www.grude.com/clanak/?i=152501&lijanovic-ide-u-zatvor-na-7-godina-i-nista-ga-vise-ne-moze-izvuci

http://sirokibrijeg.info/slucaj-lijanovic-co-jerki-smanjen-zatvor-na-7-godina-tvrdi-da-nikada-nije-radio-nista-protuzakonito/ (Mercedesov znak preko grba )

https://ljubuski.net/28198-lijanovic-ipak-ide-u-zatvor-i-na-sedam-godina

https://www.bljesak.info/vijesti/politika/presuda-lijanovicu-od-sedam-godina-je-pravosnazna/292102

I kakva ti je ovo fora sa gradŽanska? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 15:10 (boxer).
17 godina
odjavljen
bunker kaže...
Ministar je politička funkcija, i glede struke je čak poželjno da nema nikakav doticaj niti utjecaj na operativne dijelove koji odrađuju pravi posao daleko od očiju javnosti.

Tu si u pravu, međutim, njegov posao je da organizira stručne ljude koji će odraditi taj operativni dio, da ih nadzire i da identificira probleme u radu sustava i nađe rješenje, bilo kroz reorganizaciju, bilo kroz smjenu odgovornih koji problem uzrokuju ili nisu u stanju riješiti.

Izlasci ministara ma teren i očitovanja na gorući problem bi trebale biti iznimke praćene moralnom ostavkom koja stupa na snagu kad je premijer prihvati, a premijer će je prihvatiti kad ministar počisti nered ili je neće prihvatiti ako se utvrdi da problem nije nastao zbog loše organizacije i kontrole, već greške pojedinca koja se nije mogla predvidjeti.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
6 godina
protjeran
boxer kaže...
bla bla bla...skraćivanje citata po preporuci autora!

Ja nigdje ne negiram da je on kriminalac, samo je sud drugu presudu okrenuo za 180°. Barem malo hvala na usluzi. Nisu mogli baš sve oprostiti, bilo bi preočigledno. Papak je poslužio svrsi, više nikom i ne treba pa je nebitnan. Edim još služi svrsi i "predstavlja" Hrvate u Domu Naroda. Budemo vidjeli, hoće ga smijeniti. Opet kažem ova kupovina je sitnica, bitno je Bošnjačko podmetanje Hrvatima već dvije decenije u VIŠENACIONALNOJ državi.

14 godina
vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...

Ja nigdje ne negiram da je on kriminalac, samo je sud drugu presudu okrenuo za 180°. Barem malo hvala na usluzi. Nisu mogli baš sve oprostiti, bilo bi preočigledno. Papak je poslužio svrsi, više nikom i ne treba pa je nebitnan. Edim još služi svrsi i "predstavlja" Hrvate u Domu Naroda. Budemo vidjeli, hoće ga smijeniti. Opet kažem ova kupovina je sitnica, bitno je Bošnjačko podmetanje Hrvatima već dvije decenije u VIŠENACIONALNOJ državi.

Negiraš, to si napisao i još lažno optužuješ da lažem, a zapravo ti lažeš i ispadaš neinformiran. Ko o čemu kurva o poštenju. 

Kada malo bolje pogledam, upravu si: svi se lažno predstavljaju kao Hrvati - a to su vidili od jugoslovena Dragana koji se potpisivao ćirilicom 

https://www.hop.com.hr/2019/01/14/covic-se-izjasnjavao-kao-jugoslaven/

Višenacionalna država u kojoj ostali ne mogu biti birani niti izabrani za člana predsjedništva...Sejdić-Finci za predsjednike, konstutivni mogu najviše do nivoa općine. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 16:06 (boxer).
6 godina
protjeran
boxer kaže...
bugovac222 kaže...

Negiraš, to si napisao i još lažno optužuješ da lažem, a zapravo ti lažeš i ispadaš neinformiran. Ko o čemu kurva o poštenju. 

Kada malo bolje pogledam, upravu si: svi se lažno predstavljaju kao Hrvati - a to su vidili od jugoslovena Dragana koji se potpisivao ćirilicom 

https://www.hop.com.hr/2019/01/14/covic-se-izjasnjavao-kao-jugoslaven/

Višenacionalna država u kojoj ostali ne mogu biti birani niti izabrani za člana predsjedništva...Sejdić-Finci za predsjednike, konstutivni mogu najviše do nivoa općine. 

Čović može biti i Jugosloven i Bošnjak, dok god ga biraju Hrvati. Hrvati bi prestali birati Čovića čim ne bi morali strahovati od preglasavanja. Tako da njemu ovo najviše odgovara. Edima ekipu u Domu Naroda kao i Komšićoglua ne bira Hrvatski konstitutivni narod koga oni tobože na silu predstavljaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 16:08 (bugovac222).
14 godina

Znam da se ne bi trebao šaliti ali....KING ICT

6 godina
protjeran

Evo i bivši policajac i glumac se bavi reketarenjem (kako jadno i nisko!), samo pitanje kako se policija koja ih je pratila izgubila (da nije namjerno):

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/bivsi-policajac-i-zvijezda-serije-krim-tim-2-u-induciranoj-komi-od-poduzetnika-pokusao-iznuditi-100000-eura-na-kraju-ga-nokautirao-mma-borac/9848995/

16 godina
6 godina
protjeran

Leon Lučić jedan od mnogih umirovljenih u cvijetu mladosti koji može volu rep iščupat. Umirovljen još 2004 u 32 godini, nakon ozljede prilikom uhićenja. I s ogrebotinom se ide u mirovinu na teret radnih ljudi i građana ako imaš dobrog liječnika. Svaki zaposlenik koji hrani njega i vojsku sličnih njemu je vjerojatno manje fizički sposoban od njega.

18 godina

Citam postove i slazem se reko bi sa svima...

Svi sve znamo i debatiramo, al na tako fin nacin da me to frustrira :)

Da me sve svrbi...

Truth in engineering.
6 godina
protjeran
Supruga od kriminalca na državnom proračunu (lažna mirovina) Leona Lučića radi u ravnateljstvu policije, a ministar Božinović tvrdi da "ne poznaje gospodina i gospođu". Ovo je 100% za ostavku.
8 godina
protjeran
bunker kaže...

Glede tvog opisa sastanaka po birtijama, koliko ti god to bilo teško prihvatiti, nekakvi vid održavanja kontakata je nužan iz raznih taktičkih razloga, jer većinu slučajeva nebi nikad se riješilo ako ti nedrukne netko iznutra, i naravno da će taj tu informaciju nastojati čim bolje naplatiti ( ne u novcu nego uslugama ). Nezaboravni kaj gore rekoh, da ih sve noćas pozatvaraš, za tri dana je sve ko da nisi nikaj delao, a trebate će mjeseci i godine dok pohvataš konce novih mreža, a ovako manje više se ima uvid tko je gdje u nekoj mreži... Najjednostavnije rečeno, jedna strana ima skoro pa neograničene materijalne resurse, a druga nekad nema ni za gorivo, i takva tekma je vrlo neravnopravna...

Sve je to poznato, no informativni, obavjesni razgovori se moraju događati u stanici PU a ne po birtijama. Bezbroj puta su inspektori viđeni kako se opijaju s vrhuškom narko podzemlja a tu se, htio ti ili ne htio vjerovati sklapaju i "lijepa prijateljstva".

Poznato je da policajci imaju realno niske plaće pa su se već događali slučajevi vraćanja zaplijenjenih narkotika "vlasniku" od strane djelatnika MUP-a.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas, nemamo sreće
6 godina
protjeran
Uopće mi nije jasno zašto se digla tolika bura protiv države u slučaju kada je tip ubio dilere jer su prijetili narkomanima koji su im ostali dužni? Pa tko je budala da bude narkoman iz bilo kojeg razloga i petlja se u tom društvu, šta može drugo očekivati. Takvog podzemlja ima u svim državama, a ubojstava i obračuna također. Puno gori slučaj mi je od ovoga Leona čija žena radi u policiji, on bivši policajac i ucjenjuje poduzetnika (ne narkomane i nasilnike!) na 100.000 eura dok ministar policije ništa ne zna o njemu i ženi i priča blabla. Policiji sve javio i oni "se igrom slučaja baš kod predaje novca izgubili". Kako da je oko toga tolika tišina, a oko narkomana i ubojica buka.

Edit: Nigdje policajac-redar nema neku ogromnu plaću. Nemaju oni tako male plaće, nego im zinula guzica i pohlepa, a 'moć' jer su policija im udarila u mozak. Evo kako je ovaj idiot 'sklonut' umjesto kazne dobio nagradnu mirovinu:

https://jesteliznali14.weebly.com/blog/leon-lucic-premlatio-mladica
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2020 9:33 (bugovac222).
18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...

Čović može biti i Jugosloven i Bošnjak, dok god ga biraju Hrvati. Hrvati bi prestali birati Čovića čim ne bi morali strahovati od preglasavanja. Tako da njemu ovo najviše odgovara. Edima ekipu u Domu Naroda kao i Komšićoglua ne bira Hrvatski konstitutivni narod koga oni tobože na silu predstavljaju.

Izbor Dodika u Predsjedništvo je ugrozio njegov eventualni izbor iz reda hrvatskog naroda. Kandidat koji zanemaruje narod na 49% teritorija i njegove probleme gura pod Dodikov tepih, otvoreno šuruje sa njime a koji je otvoreni neprijatelj BiH (s kim si takav si), demagogija i politika koja vodi društvo u još dublje etničke podjele, tobožnje prekrajanje granica, podrška presuđenim zločincima, sumnjiva prošlost (prisilni rad ratnih zarobljenika), pretjerano inostrano mješanje kao i teritorijalne pretenzije čime i dalje oživljavaju ratne agresorske ideje su očigledno dovele do toga. Ne treba zaboraviti i ogroman odlazak ljudi trbuhom za kruhom zasićenih svim tim sranjima, te negdje sam pročitao i slab odaziv birača u Hercegovini ~60% nije glasovalo. Možda je ovaj dobio i glasove drugog naroda i ostalih koji se ne žele tako prekrajati, ali sam mišljenja da ni Čović nije baš bio nagrađen glasovima. Ispalo je kako požanješ tako i posiješ, tako da sada imamo dva nacionalna predstavnika i jednog kojeg prozivaju neligitimnim. Svakako nisam sretan sa izborima ove trojice niti su dobili od mene glas, jer se vidi neće kurcem mrdnuti da konačno normaliziraju život i stanje.  Meni je samo žao što kandidat za kojeg sam glasao nije postigao rezultatski značajniji uspjeh pa da  konačno netko isrkeno gura druge programe koji su okrenuti prema ekonomiji, razvoju itd. Isto tako nezaboravi da je Ustavno i zakonsko uređenje vezano za glasovanje neravnopravno niti je demokratski i po standardima EU. 

6 godina
protjeran
Predstavnike Hrvata logički biraju sami Hrvati. Ako Hrvati u BiH odluče da ih ne zanima RS onda ih ne zanima i točka. "Dušebrižnik" gradŽanin bi se trebao brinuti o sudbini Hrvata u Bugojnu, Travniku, Varešu, Kaknju, Konjicu, Fojnici, itd.itd. O povratku statuta Travnika kao Mostara i sl. Ovakvo glasovanje gdje Bošnjaci biraju predstavnike Hrvatima je neustavno, da. Tako je rekao i ustavni sud i poništio izborni zakon. Zna se gdje žive Hrvati (a to nije sigurno Goražde) i sa koje teritorije trebaju birati svoje predstavnike. Kao što Srbi biraju svog člana predsjedništva samo iz RS a ne iz Federacije i to je savršeno ustavno i savršeno u skladu sa EU. Inače ni Belgija nije u skladu s EU jer je podjeljena po jezičnim i etničkim linijama, a ni Švicarska nije demokratska jer eto ima kantone jako čudnih granica koji svaki ima svoje zakone i svoje izbore i svaki svoj PDV i porez na plaću i sve ostalo. Ta strašna "briga" od strane Bošnjaka za Srbima u Federaciji i Hrvatima u RS te kažnjavanje legitimno izabranih predstavnika ako ne igraju kako oni sviraju služi samo održavanju statusa quo koji sigurno ne vodi u nikakav ekonomski napredak što je pokazalo zadnjih 20 godina, a pokazat će i slijedećih 20 na štetu svih. Ti možeš u svojoj glavi zamisliti neku gradŽansku centraliziranu državu koju svi žele i vole i gdje se narodi ne mrze i gdje je cijela država jedna izborna jedinica i blabla (sve i kad bi imao dobre namjere kakve nemaš!) ali pokušaj je na silu implementirati i dobit ćeš ovo što si dobio antagonizam i još veću mržnju i još veće nazadovanje. Država je samo servis svojim državljanima dok je oni žele, kad izgubi taj smisao nema svrhu više a pogotovo ako je prestanu željeti 2 od 3 konstitutivna naroda. Bošnjačke stranke sve od reda (a znači i Bošnjački narod koji ih bira i tu politiku podržava) su uradile baš sve da tu državu zgade Hrvatima i Srbima i uspjele su u tome.
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.1.2020 11:55 (bugovac222).
18 godina
neaktivan

BiH je nedjeljiva, cjelovita i samostalna država - normalni su odavno rasčistili sa sobom gdje žive, mogu sa svima da žive, ostalo je još da poprave kako žive. Ti imaš pravo da usvojiš i ponavljaš Dodikovo mišljenje kao papagaj ali to neće nikada biti provedeno.  Ovo mi pomalo izgleda kao chat između nas dvojice a iskreno postaješ naporan.  Nadalje, Hrvatim i Srbima, kao i svima ostalima nije zgađena država i žele je, to im je rudna gruda sa ostalima i tako će ostati, no ti i slični tebi proklamovani nacionalistički megafoni stalno mutite vodu. 

Btw, gdje su to Hrvati u BiH odlučili da ih ne zanima RS?  Pao si nisko.

6 godina
protjeran
Potpuno jednako možeš ponavljati Bakirovo i mišljenje čaršije do mile volje i nikad nećeš imati takvu državu kakvu ti i oni žele. Reći ćeš tebe Bakir ne zamima da ti ga ne stavljam u usta, e pa ni mene Dodik. I Belgija i Švicarska su samostalne cjelovite i nedjeljive ali unutra su uređene kako bi svakom narodu bile ok, a ne po želji najvećeg naroda i izuzetno decentralizirane. Da je najveći narod pokušao na silu centralizirati propale bi. Kao što je puno nedjeljivih cjelovitih i samostalnih višenacionalnih država nestalo kada jedan narod želi vladati drugima (hint: Jugoslavija).
9 godina
neaktivan

@anđeo bez falinge

Da, obavijesni razgovori i kriminalističke obrade se obavljaju u službenim prostorijama, no taj sastanak u birtiji je neformalni kontakt.

Bez ljutnje, no nisi to delao, i normalno da nepoznaš detalje, ali valjda si svjestan da je to vrlo vrlo osjetljivo područje i da se greške u koracima ponekad plate glavom.

Taj vid posla se uči godinama, poput zanata, prije nego si spreman na samostalno djelovanje u takvom oceanu punom raznih grabežljivaca.

U odjelima i stanicama imaš klanove, i svatko od njih kontaktira sa određenim grupacijama. Krimos nevolji doći čavrljati u sl prostorije jer zna da bu vidjeh, netko od tih drugih klanova bu to prenio njegovoj konkurenciji i evo njemu pedigre drukera ako mirno išeta iz postaje a ne da je prepraćen na Zrinjevac.

Glede pijančevanja, znam da ti se nebu svidlo, no isto si valjda svjestan da kada ga naločeš bu ti možda i ispričao nekaj kaj trezan nebi spominjao ni u ludilu. Kako rekoh, zanat, uči se godinama, a krivi korak možeš platiti krvavo. Od njihovih priležnica saznaš daleko više nego od svih mjera nadzora ( praćenje, prisluškivanje i sl ), no to te ne uče na faxu kriminslistike nego uz rad vremenom pronadješ najučinkovitije metode. No i ta priležnica zna da nosi glavu u torbi, i isto ti nikaj nebu rekla u sl prostorijama pred 5 ljudi za koje i ona zna da bu svaki od njih nekome prenio sve kaj je zbiflala. Znači, opet ti ostaje noćno druženje, opijanje ( nje, ne tebe ) i igra mačke i miša da postigneš nekakvi rezultat a da nitko nakon toga nezavršni u vrećicama u nekom jezeru...

Zato, nemoj unaprijed osuđivati samo zato kaj si vidio da netko negdje sa nekim pije, jer neznaš okolnosti niti posljedice tog druženja...

18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...
Potpuno jednako možeš ponavljati Bakirovo i mišljenje čaršije do mile volje i nikad nećeš imati takvu državu kakvu ti i oni žele. Reći ćeš tebe Bakir ne zamima da ti ga ne stavljam u usta, e pa ni mene Dodik. I Belgija i Švicarska su samostalne cjelovite i nedjeljive ali unutra su uređene kako bi svakom narodu bile ok, a ne po želji najvećeg naroda i izuzetno decentralizirane. Da je najveći narod pokušao na silu centralizirati propale bi. Kao što je puno nedjeljivih cjelovitih i samostalnih višenacionalnih država nestalo kada jedan narod želi vladati drugima (hint: Jugoslavija).

A kako ćemo to riješiti? Dodik bi se pripojio Srbiji, a šta bi ti, koje su tvoje želje? 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice