Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.258.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Da skratimo, Hrvatska je kurac od države, u svoj svojoj trodiobi vlasti koja zapravo funkcionira po principu mafije, a ne u interesu naroda. Ono šta valja, treba odselit, a ono šta ostane popalit napalmom i aneksirat nekoj normalnoj državi, pa makar kao koloniju.

Rvat katolik!
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

Da skratimo, Hrvatska je kurac od države, u svoj svojoj trodiobi vlasti koja zapravo funkcionira po principu mafije, a ne u interesu naroda. Ono šta valja, treba odselit, a ono šta ostane popalit napalmom i aneksirat nekoj normalnoj državi, pa makar kao koloniju.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/doznajemo-seksualno-maltretirana-policajka-zbog-presude-morala-platiti-6000-kn/2146527.aspx

"Presuda je pravomoćna, proveden je i disciplinski postupak u policiji protiv njega i tu je proglašen krivim pa je odmah otišao u mirovinu kako ne bi dobio otkaz, u slučaju da ga je Općinski sud kasnije proglasio krivim. Međutim sud ga je oslobodio, a oštećena policajka nije podnijela žalbu jer je sve skupa predugo trajalo i već ju je previše koštalo. Troškovi bi joj bili preveliki da je nastavila s tužbom. Dosad je potrošila već preko 6000 kuna",

Evo kako je castan gospodin bez ikakvog razloga otisao u mirovinu, apeliram da Kolinda Grabar-Kitarovic dok je jos na poziciji Rajske Djeve Kraljice Hrvata, ubrza proces njegovog vracanja na radno mjesto, sa svim zakasnjelim placama i da se od socijalne pomoci koja se bezveze daju u RH barem 28 milijuna kuna dodjeli ovome jadnom postenjaku za pretpljene dusevne boli.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
tnakir kaže...

Treba zaratit s Norveškom i predat se bez ispaljenog metka.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
18 godina

U ovom trenutku ni Albanija ne zvuci zose

Rvat katolik!
18 godina
neaktivan
Samo polako. Mirno.
Past ce ta drzava jos i nize. Dok ima drzavnih sluzbenika, ima i vremena.
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
18 godina
tnakir kaže...

Drito u sridu, kolicina prirodnih ljepota, krajolika i samog reljefa je prekrasna.

Ista kolicina vrijednosti se nalazi u korumpiranosti, bezobzirnosti, pohlepi te ostalim neljudskim osobinama u polovici stanovnistva.

Truth in engineering.
6 godina
protjeran
Branio dilera pa sad potpuno očekivano brani i ubojicu. Ostaje da se vidi jel i ubojica ima neku bolest pa da ga Zoki pomiluje.

https://m.vecernji.hr/vijesti/perner-o-trostrukom-ubojstvu-odnijet-cu-filipu-kolace-u-zatvor-jer-policija-ne-radi-svoj-posao-1371946
9 godina
bugovac222 kaže...
Branio dilera pa sad potpuno očekivano brani i ubojicu. Ostaje da se vidi jel i ubojica ima neku bolest pa da ga Zoki pomiluje.

https://m.vecernji.hr/vijesti/perner-o-trostrukom-ubojstvu-odnijet-cu-filipu-kolace-u-zatvor-jer-policija-ne-radi-svoj-posao-1371946

3 smeca manje u Hrvatskoj, steta sto nije dohvatio i zadnjeg. Poz

6 godina
protjeran
Da, da opet će se od počinitelja raditi jadna a možda i bolesna žrtva i sakupljati jeftini patetični poeni. Kao na ljudima koji dignu kredit pa im se digne i ne vraća im se više, a oni koji ne dižu ili otplaćuju ispadnu budale. Ne treba se čuditi što vlast radi šta želi, jer je vlast iz naroda koji također slavi anarhiju i kriminal.
17 godina

Što manje gamadi, to bolje. Institucije su korumpirane, a ono što se dogodilo je rezultat toga.

6 godina
protjeran
Ma kako da ne, imao sam proljev sigurno je do institucija. Opravdavati trostruko ubojstvo bilo čime je idiotizam. Zanimljivo kako neki utvrde činjenice prije suda. Ne treba nam nikakav sud, idemo uzeti svi automatske puške i zabavljati se rafalima...jer su institucije korumpirane.
17 godina

To nije opravdanje. Dečko je sebi uništio život i ukoliko ima savjesti gadno će se osjećati. No, ostaje činjenica da su ubijeni problematični tipovi. Kriminalci, nasilnici, ološ itd.

6 godina
protjeran
Vidiš sve ovisi jel želimo zapadne zakone ili šerijat oko za oko, pasta za zube. Za zapadne (pa i Hrvatske zakone) je nebitno kakve su oni osobe bili, jesu bili sveci ili ubojice. On nije taj koji ih smije suditi niti ubijati. Jednostavno i bez iznimke. Svak tko ga podržava je za bezakonje, bez obzira kako loše institucije bile. Misliš da su negdje drugo idealne?
17 godina

I što ti toliko žarko želiš da kažem? Neka trune u zatvoru? Paklu? U koliko je čovjek stvarno pukao, a bio je normalan tj. OK tip, žao mi ga je. Iz razloga što je učinio jednu od najgorih stvari - ubojstvo i to trostruko. Nije mu lako, bio on toga svjestan ili ne. Nije lako niti njegovoj obitelji, bližnjima. Niti obitelji stradalih, naravno.

Pošteno sudstvo i zakoni su ključni za zdravo društvo. Primjena zakona na svima. Da nema izuzetaka bez obzira tko stoji iza njega, njegovu pripadnost. Meni je neopisivo gadljivo kada se ljudi iz politike, "javnog života" javljaju i kao osuđuju kada se tako nešto dogodi. Nabijem na k njih i njihove osude. I uvijek tako bude. Mi (oštro, najoštrije) osuđujemo, mi se zgražamo... Političari jesu moćni, ali smradovima među njima će kad tad doći kraj i gorko će zažaliti svoje poteze. Jednostavno, tako bude u životu. Prije ili kasnije. Samo, dok odgovorni plate, mase stradavaju i pate. Bilo u našoj državi ili općenito u svijetu gdje jedan SAD, primjerice, kroji svjetsku politiku i pametuje već desetljećima. Svemu dođe kraj.

Ali ljudska vrsta se nikada neće opametiti. Ljudi kao vrsta (živa bića) su podložni svemu i naši osjećaji i težnje nama vladaju. Iz toga proizlazi želja za moći, bogatstvom, vlašću i samim time sukobi. Dakle ratovi, razaranje i smrt. Tome, čini mi se, neće biti kraja - nikada. Barem dok ljudi postoje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2020 17:12 (Izzy).
6 godina
protjeran
Niti tamo gdje je manja korupcija tebe policija neće čuvati 24h ako se ti zamjeriš s podzemljem i mafijom. Pazi s kim bankariš.
17 godina

To je istina.

14 godina

Svi komentari podrške ubojici pokazuju koliko je država otišla u klinac i koliko smo postali patološko društvo.

Znači kad raja daje podršku liku koji rafalom rješava probleme brata narkomana (pri tom je pošarao i auto u kojem su bili nevini ljudi), znaš da je povjerenje u institucije

N I K A K V O.

Ja mogu razumit lika koji je možda od nemoći "pukao", ali opravdat nikako.

Činjenice - sjebao svoj, sjebao drugi, sjebao život svoje obitelji i što je najgore ćaća od jednog dilera je isto krimos tako da se neće zaustaviti na ovome.

Rješio 3, doći će nova 3. Pravosuđe će i dalje biti krivosuđe, raja koja se loži na krv (preko fb) će i dalje raditi za 3 keka i ovo će biti aktualno do 1/4 rukometnog prvenstva.

Imamo državu.

vi zadrti intelovci ste strašni s ovim zastrašivanjem ljudi isto ko zadrti amdovci s uloženo/dobiveno xD , neces dobit td nego prijavu za spam
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2020 8:22 (DarthMarkus).
18 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
10 godina

trebao je prebiti brata,narkomana, a ne ubijati po ulici.Izgleda da je obitelj ubojice asocijalna i disfunkcionalna,ima i on kriminalni dosje ... pa i majka 

waaagh ; #boycottTurkey
14 godina
warhammer kaže...

trebao je prebiti brata,narkomana, a ne ubijati po ulici.Izgleda da je obitelj ubojice asocijalna i disfunkcionalna,ima i on kriminalni dosje ... pa i majka 

Na žalost da. Izgleda da već je, budući da ima jednu kaznenu prijavu na osnovu toga.

Drugi brat mu je u komuni isto. Problem je što je dugove kod kamatara/dilera gotovo nemoguće upotpunosti otplatiti. 

18 godina

Neovisno o ovom slucaju, sta kamatar ima meni (hipotetski) dolaziti ako je moj buraz narkoman i duguje in lovu. Niti sam ja narkoman, niti sam uzeo pare, niti mogu birati familiju. Tako da ne opravdam zlocin, ali sta cackaju gdje ne treba. Ne znam koliko je vjerovati medijima, ali su pisali da su momka maltretirali i prijetili nozem.

14 godina
malak kaže...

Neovisno o ovom slucaju, sta kamatar ima meni (hipotetski) dolaziti ako je moj buraz narkoman i duguje in lovu. Niti sam ja narkoman, niti sam uzeo pare, niti mogu birati familiju. Tako da ne opravdam zlocin, ali sta cackaju gdje ne treba. Ne znam koliko je vjerovati medijima, ali su pisali da su momka maltretirali i prijetili nozem.

Dosta mediji seru isto. Rade konstrukcije kao i ljudi po komentarima.

Hipotetski, dug možeš prodati nekom rmpaliji/kamataru. Onda on uz proviziju sređuje tehničke i medinske stvari poput razbijanja auta, lomljenja prstiju etc.

12 godina
malak kaže...

Pa o tom se i radi,doc ce tebi,pa onda svakom tvom...pa pocinju maltretirat,pritit itd...vozat u gepeku i slicne stvari...sta si mislio,tebi ce dat keksic.

Origin_Steam: hrka11
17 godina
odjavljen

Opravdati ga može isključivo dokaz da je bio životno ugrožen, a da institucije nisu reagirale, jer u tom slučaju se imaš pravo braniti.

Ono čime bi ovaj slučaj trebao rezultirati su ostavke ministra unutarnjih poslova i pravosuđa - čak i da ta dva resora svoj posao rade savršeno (a znamo da ne rade) ovoliko niski stupanj povjerenja javnosti koji je vidljiv iz komentara je već dovoljan razlog za ostavku.

Privatne poruke su za privatne razgovore. Ne odgovaram na općenita pitanja vezana uz neku temu.
12 godina
MrBlc kaže...

Opravdati ga može isključivo dokaz da je bio životno ugrožen, a da institucije nisu reagirale, jer u tom slučaju se imaš pravo braniti.

Ono čime bi ovaj slučaj trebao rezultirati su ostavke ministra unutarnjih poslova i pravosuđa - čak i da ta dva resora svoj posao rade savršeno (a znamo da ne rade) ovoliko niski stupanj povjerenja javnosti koji je vidljiv iz komentara je već dovoljan razlog za ostavku.

pogledaj ovo,sta bi ti napravio.

Origin_Steam: hrka11
6 godina
protjeran

Po Indexu jednog ubio greškom. Izrešetao je i auto u kojem su bili ljudi, dobro da nije i njih. Šta će Pernar koji i ovo koristi za svoju kampanju reći na to: "tko radi taj i griješi"....

14 godina
MrBlc kaže...

Švedska - 70% povjerenja u institucije

Hrvatska - 15%....anketa rađena u samom MUP-u

18 godina
neaktivan
bugovac222 kaže...
Vidiš sve ovisi jel želimo zapadne zakone ili 1) šerijat oko za oko, pasta za zube. 2) Za zapadne (pa i Hrvatske zakone) je nebitno kakve su oni osobe bili, jesu bili sveci ili ubojice. On nije taj koji ih smije suditi niti ubijati. Jednostavno i bez iznimke. 3) Svak tko ga podržava je za bezakonje, bez obzira kako loše institucije bile. Misliš da su negdje drugo idealne?

1) Prije nego se posprdno referiraš trebao bi znati da je ovo Biblijsko pravilo vrijedilo daaavno prije samog dolaska Islama, i još mnogo prije šerijata. 

Exodus 21:23-25: "And if any mischief follow, then thou shalt give life for life, Eye for eye, tooth for tooth, hand for hand, foot for foot, Burning for burning, wound for wound, stripe for stripe". (King James Version)

https://en.wiktionary.org/wiki/eye_for_an_eye,_a_tooth_for_a_tooth

2) Opet netočno, bitno je jer ulazi u samo obilježje KD-a i čini elemente bića KD. Način, motivi izvršenja kao i odnosi između počinitelja i žrtve u konkretnom slučaju bi uveliko  trebali  imati ulogu u postupku protiv počinitelja. Dakle sve utvrđene činjenice odnosno njegova vinost će biti važni. Naravno da ga to neće osloboditi kazne ali će imati utjecaja u postupku.  

3) Općenito govoreći bez ulaska u razmatranje novinskih napisa o liku i djelu žrtava/počinitelja "loše" institucije koje ignoriraju uzročnike zapravo daju plodonosan teren za bezakonje, zapravo su i sam dio problema. Slučajeva gdje se neki spletom životnih okolnosti dovedu u vezu ili budu meta ugnjetavanja kriminalaca (lihvara, dilera, siledžija itd.) pa nekome pukne film i  pobije uzročnike frustracija i ugnjetavače je bilo koliko hoćeš, a nažalost bit će i svako malo.  Ne mogu, a da na neki način ne povežem i slučaj Daruvarac gdje je višestruko jači siledžija prebio na mrtvo djevojku (onakvo udaranje nogom u glavu dok leži na podu ne mogu izbiti iz glave) pa skandalozno puštanje na slobodu i prijetnje žrtvi. Da nije bilo pritiska medija/javnosti koji je u žižu doveo slučaj i da nije završio "relativno" brzo u zatvoru tko bi garantovao da ne bi završio na sličan način? Karikirano, dok policijski šefići hoće da prcaju kolegice u službenom autu i jebe im se za posao a neki su i kriminalci, dok sudije palamude, dok zakon nije isti za sve, dok crkni magarče dok naraste trava - osjeća se vrlo jak zadah bezvlašća i nesigurnosti te će se ljudi okretati ovakvim stvarima jer nemaju osjećaj sigurnosti, odnosno da će država kao držatelj monopola sile na kvalitetan način preuzeti korektivnu ulugu u društvu. 

Yippee ki-yay, motherfucker! :)
6 godina
protjeran
boxer kaže...
bugovac222 kaže...
Vidiš sve ovisi jel želimo zapadne zakone ili 1) šerijat oko za oko, pasta za zube. 2) Za zapadne (pa i Hrvatske zakone) je nebitno kakve su oni osobe bili, jesu bili sveci ili ubojice. On nije taj koji ih smije suditi niti ubijati. Jednostavno i bez iznimke. 3) Svak tko ga podržava je za bezakonje, bez obzira kako loše institucije bile. Misliš da su negdje drugo idealne?

1) Prije nego se posprdno referiraš trebao bi znati da je ovo Biblijsko pravilo vrijedilo daaavno prije samog dolaska Islama, i još mnogo prije šerijata. 

Exodus 21:23-25: "And if any mischief follow, then thou shalt give life for life, Eye for eye, tooth for tooth, hand for hand, foot for foot, Burning for burning, wound for wound, stripe for stripe". (King James Version)

https://en.wiktionary.org/wiki/eye_for_an_eye,_a_tooth_for_a_tooth

2) Opet netočno, bitno je jer ulazi u samo obilježje KD-a i čini elemente bića KD. Način, motivi izvršenja kao i odnosi između počinitelja i žrtve u konkretnom slučaju bi uveliko  trebali  imati ulogu u postupku protiv počinitelja. Dakle sve utvrđene činjenice odnosno njegova vinost će biti važni. Naravno da ga to neće osloboditi kazne ali će imati utjecaja u postupku.  

3) Općenito govoreći bez ulaska u razmatranje novinskih napisa o liku i djelu žrtava/počinitelja "loše" institucije koje ignoriraju uzročnike zapravo daju plodonosan teren za bezakonje, zapravo su i sam dio problema. Slučajeva gdje se neki spletom životnih okolnosti dovedu u vezu ili budu meta ugnjetavanja kriminalaca (lihvara, dilera, siledžija itd.) pa nekome pukne film i  pobije uzročnike frustracija i ugnjetavače je bilo koliko hoćeš, a nažalost bit će i svako malo.  Ne mogu, a da na neki način ne povežem i slučaj Daruvarac gdje je višestruko jači siledžija prebio na mrtvo djevojku (onakvo udaranje nogom u glavu dok leži na podu ne mogu izbiti iz glave) pa skandalozno puštanje na slobodu i prijetnje žrtvi. Da nije bilo pritiska medija/javnosti koji je u žižu doveo slučaj i da nije završio "relativno" brzo u zatvoru tko bi garantovao da ne bi završio na sličan način? Karikirano, dok policijski šefići hoće da prcaju kolegice u službenom autu i jebe im se za posao a neki su i kriminalci, dok sudije palamude, dok zakon nije isti za sve, dok crkni magarče dok naraste trava - osjeća se vrlo jak zadah bezvlašća i nesigurnosti te će se ljudi okretati ovakvim stvarima jer nemaju osjećaj sigurnosti, odnosno da će država kao držatelj monopola sile na kvalitetan način preuzeti korektivnu ulugu u društvu. 

1. Vauuu "ubijaš argumentima" kao i inače kad te nitko ništa ne pita, kad te pita ne odgovaraš. Sad još nađi od koga je to prepisano i od koga je ono prije prepisano jer to je jako bitno. Nije ništa bilo pošprdno, niti je to itko pošprdno shvatio osim tebe, mada bi se o šerijatu (koji se primjenjuje u puno zemalja za razliku od "Exodusa" i Biblije) inače moglo napisati puno toga pošprdnog.

2. Slabo čitaš kao i obično, nigdje se ne spominje suđenje. On nije ni zakonodavna ni sudska ni izvršna vlast i NEMA pravo to raditi. Bez iznimke. Potpuno druga stvar je presuda o čemu ti sada pišeš. On može naći lukavog odvjetnika koji će naći masu olakotnih okolnosti i biti blago kažnjen. Još ako se u Hrvatskoj pusti u medije da je jadan bolestan dobit će i oprost od predsjednika. Eto to je ujedno i mana zapadnih zakona (i Hrvatskih) u odnosu na šerijat i zašto počinitelji često ponavljaju kaznena djela: preblage kazne. Kad bi mu se odsjekla ruka ne bi ponavljao a teško bi se i usudio to napraviti. To je prednost šerijata ukoliko se utvrdi krivnja, a ne ukoliko to utvrdi rulja na ulici.

3. Nema iznimke. Kad svak preuzme pravdu u svoje ruke imat ćemo kamenovanja od strane rulje kao u Pakistanu i to će nam biti i sudska i izvršna vlast. A to je zasigurno gore od Hrvatske, sa svim svojim nedostatcima.

17 godina
bugovac222 kaže...
Eto to je ujedno i mana zapadnih zakona (i Hrvatskih) u odnosu na šerijat i zašto počinitelji često ponavljaju kaznena djela: preblage kazne. Kad bi mu se odsjekla ruka ne bi ponavljao a teško bi se i usudio to napraviti. To je prednost šerijata ukoliko se utvrdi krivnja, a ne ukoliko to utvrdi rulja na ulici.

Ovo nije tocno.

Norveska i Svedska imaju najmanje recidivista, dok je u USA situacija gora tocno u saveznim drzavama koje su uvele stroze zatvorske kazne za djela koje neke druge drzave na svijetu imaju blaze kazne.

MrBlc je u pravu kada zaziva ostavku ministara, jer je ovo upravo dokaz da javnost smatra kako sustav ne funkcionira i da je bolje uzeti pravdu u svoje ruke. Problemi ovakvog razmisljanja su i relativizacija zlocina u stilu - ako je netko pocinio teze djelo i prosao nekaznjeno, onda mogu i ja na dnevnoj bazi ciniti manje prekrsaje.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice