Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.273.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
ansha kaže...

Duznost oca je da gamad pobije, to je jedino ljudski i normalno. Ja bi ih prije toga i mucio malo..

"Torture can harm not only the victim but the perpetrators as well. After the fact, perpetrators will often experience failing mental health, PTSD, suicidal tendencies, substance dependency and a myriad of other mental defects associated with inducing physical or mental trauma upon their victims." - https://en.wikipedia.org/wiki/Psychology_of_torture

Trebaš imati na umu da je svako ponižavanje i dehumanizacija drugoga istodobno i ponižavanje i dehumanizacija sebe samoga.

This space for rent!
8 godina
protjeran

Pobiti bez razmisljanja, zakopat negdi da se ne zna di su, a njihove roditelje na prisilni rad...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
12 godina
neaktivan
ansha kaže...

Duznost oca je da gamad pobije, to je jedino ljudski i normalno. Ja bi ih prije toga i mucio malo..

To što ti pišeš nije dužnost oca već kretenoidni ispad njegovog ponosa. Dužnost oca je da bude uz svoje dijete u takvoj situaciji a ne da uništi svom djetetu život do kraja. Kao da takvoj djevojci nije dosta to što se dogodilo nego joj još treba oduzeti oca koji će završiti u zatvoru i natovariti na vrat oblajavanja sredine u kojoj živi. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
14 godina
ddarknessfairyy kaže...
ansha kaže...

To što ti pišeš nije dužnost oca već kretenoidni ispad njegovog ponosa. Dužnost oca je da bude uz svoje dijete u takvoj situaciji a ne da uništi svom djetetu život do kraja. Kao da takvoj djevojci nije dosta to što se dogodilo nego joj još treba oduzeti oca koji će završiti u zatvoru i natovariti na vrat oblajavanja sredine u kojoj živi. 

Uzela si mi post iz prstiju. Probaj se (nekim čudom) staviti u cipele njega...Sigurno sa novim nasiljem ne bi popravio stvar, vrlo vjerovatno bi ju pogoršao.

Dužnost države je da im osigura samicu do kraja života, a dužnost čuvara je da ih pendreči svaki dan.

No, ajmo postavit stvari i pogledat presudu. Da ih otac zatuče, ne bih ga 1% osudio. Zahvaljujuči kome ? *ebenom krivosuđu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.9.2017 22:13 (DarthMarkus).
16 godina
protjeran
Drago kaže...

Trebaš imati na umu da je svako ponižavanje i dehumanizacija drugoga istodobno i ponižavanje i dehumanizacija sebe samoga.

Zaboli me. Nismo li vec zakljucili da sam nemoralan? Nema ti ovo smisla..

18 godina

A onda molim te promini avatara.

This space for rent!
16 godina
protjeran
Drago kaže...

A onda molim te promini avatara.

Ti si licemjerni izdajnik NOB-a, ne ja... Da su partizani imali tako visoke moralne standarde kitu bi postigli, nema humano s ustasama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 8:15 (ansha).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Da, to je najveći problem što će selo pričati da joj je stari u buksi 

Da pravni sustav valja o tome se nikada ne bi ni pričalo, tj. nikome ne bi prošlo kroz glavu da bi to možda netko nekada i učinio ako bi se našao u toj situaciji.

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Tu se opet slažemo (sad pričamo o konrektnom slučaju), iako nemamo sve informacije. U članku nemamo informaciju o presudi niti o tome koliko su vremena proveli u istražnom i da li im je to priznato. Ako su bili 7-8 godina u istražnom i sad će biti još godinu u zatvoru, onda je to u skladu sa kaznenim zakonom, dakle nije problem pravosuđa, već zakonodavstva (pretpostavljam i da se slažemo da je kazneni zakon preblag za takve slučajeve).

To ne ide tako. Prvo ne može se toliko godina biti u pritvoru, drugo ako sud izrekne sankciju zatvora onda se u vremensko trajanje zatvora uračunava pritovor. Recimo sud je za djelo izrekao 1 godinu zatvora, a oni su bili recimo 2-3 mjeseca u pritvoru, onda će osuđeni otići na izdržavanje kazne zatvora u trajanju 1 godine koja će biti umanjena/skraćena za vrijeme provedeno u pritvoru. Ne ide na način da su bili  2-3 mjeseca u pritvoru i izreći ćemo im još 1 godinu pa će to biti 1 i 2-3 mjeseca. 

Dakle pritvor nije sankcija nego mjera osiguranja prisustva osumnjičenog u kaznenom postupku, ali se njegovo trajanje uračunava u trajanje zatvorske sankcije.

Prema tome kazna je premala za konkretno djelo i to redom:  jer je maloljetnica što je otežavajuća okolnost, što je drogirana (dakle još jedno djelo u sticaju), što je djelo počinjeno u grupi ljudi (još otežavajuća okolnost), njezin otpor je savladan pijanstvom i drogiranjem, šamaranjem (otežavajuće okolnosti), djelo je snimano i objavljeno na internetu (dakle još jedno djelo u sticaju).

Ono što je također bitno da prethodni seksualni život žrtve nebi trebao imati nikakvog uticaja na ovo djelo kao i izricanje sankcije (u smislu kao olakšavajuća okolnost za osuđene). 

Također, Drago je u pravu, ovdje sud pravi dodatnu viktimizaciju žrtve, prvo dugotrajnim suđenjem (gdje ju tu razumni rok za ovako teška djela), blagom sankcijom prema optuženima čime daje jasnu poruku javnosti da se ovakva djela mogu raditi uz male sankcije. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
Drago kaže...

Ovaj popis je cili bizaran. Nisam siguran je li tip lud ili samo jako glup ili kombinacija.

Ovoliko ljudi nisu pobili ni bata Živojinović i Ljubiša Samardžić (Bog da im dušu prosti).

17 godina
odjavljen
Tu nisu objavljeni gotovo nikakvi podaci o utvrđenom činjeničnom stanju, već samo izjave žrtve i počinitelja, tako da zapravo niti ne znamo po kojoj su osnovi osuđeni.

Što se tiče priznavanja vremena provedenog u pritvoru, to mi je jasno, ali se iz dnevnog tiska da iščitati da novinarima u pravilu nije i kad pišu bombastične naslove o tome da je netko dobio neku manju kaznu, obično se ispostavi da je to zapravo preostalo vrijeme kad se prizna vrijeme provedeno u pritvoru.

Što se tiče dodatne viktimizacije, tu se slažem, ali tu je općenito problem našeg pravosuđa.
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
12 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Da, to je najveći problem što će selo pričati da joj je stari u buksi 

Da pravni sustav valja o tome se nikada ne bi ni pričalo, tj. nikome ne bi prošlo kroz glavu da bi to možda netko nekada i učinio ako bi se našao u toj situaciji.

Očito nikad nisi doživio psihičko zlostavljanje okoline pa ne znaš kakav je to gnjusan osjećaj i koliko utječe na psihu htio ti to ili ne. Ljudi znaju biti jako velika govna kada to žele i svašta su u stanju izgovoriti "iza leđa" ali dovoljno glasno da osoba čuje. Poznavajući u kakvom okruženju živimo misliš da ne bi bilo komentara kako si je sama kriva i kako je ona kriva za to što joj je stari u zatvoru. Misliš da to ne bi njoj bilo problem za slušati? Žrtvi silovanja ne trebaju "heroji" koji će braniti njenu čast jer njoj to ništa ne znači, treba joj potpora bliskih osoba. 

S ovim o pravnom sustavu se slažem. 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
16 godina

Točno. Kad se lažna vijest lansira šteta je učinjena i ne može se popraviti. Nakon izvjesnog vremena i kad se istina sazna ona nije ni blizu glasna i ubojita kao vijest plasirana da namjerno nekome nanese štetu njegovoj časti, integritetu, itd.

17 godina
odjavljen
Računa li se i ovo u kill count?
Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
8 godina
protjeran
MrBlc kaže...
Računa li se i ovo u kill count?

uf opasan li je :D

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
16 godina

Mislim da je dužnost svake osobe čijem je članu obitelji nanjeto neko teško zlo, a koja živi u zemlji sa lošim pravosuđem, da uzme pravdu u svoje ruke. Pri tom ne mislim na "kao Isusa u Pasiji", već metak u potiljak, diskretno u mraku, ili sa snajperom sa sigurne udaljenosti. Tako su i posljedice na duševno zdravlje minimalne, a i ako se sve dobro isplanira teško će se moći krivično djelo dokazati, ponaravno u takvoj državi. A ako pak posljedice za duševno zdravlje budu prevelike i osvetnik poželi počiniti samoubojstvo, onda smatram da je prije tog čina njegova dužnost da eliminira svakog gada za kojeg zna da nanosi ili je nanio zlo drugim ljudima, i da nastavi tako širiti dobre vibracije dok ga ne uhvate ili ne ubiju. 

Općenito, a ne samo u zemljama sa lošim pravosuđem, mislim da neki ljudi ne zaslužuju zatvor. Krađe, prijevare itd - to je ok. Ajde u zatvor na neko vrijeme jer vjerujemo da postoji mogućnost, barem bi u teoriji trebala postojati mogućnost, da ćeš nakon zatvora postati bolja osoba i opet imati neki život. Ali ubojstva ili teška silovanja - pa tom čovjeku osigurati smještaj, hranu i režije... a čime hranimo lavove u zoološkom?

!%!)#"!$&/ 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.9.2017 16:44 (KIKI3ooo).
18 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Mislim da je dužnost svake osobe čijem je članu obitelji nanjeto neko teško zlo, a koja živi u zemlji sa lošim pravosuđem, da uzme pravdu u svoje ruke. Pri tom ne mislim na "kao Isusa u Pasiji", već metak u potiljak, diskretno u mraku, ili sa snajperom sa sigurne udaljenosti.....

Općenito, a ne samo u zemljama sa lošim pravosuđem, mislim da neki ljudi ne zaslužuju zatvor....

!%!)#"!$&/ 

HO-HO-HOMICIDE

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan

Neznam , da li ste vidjeli ovo. LINK. Radi se , o ukidanju HRTove emisije "Hrvatska Uživo" , koja je javno poticala , na mržnju i netrepeljivost prema svim neistomišljenicima , koji nisu bili u spektru ljevice i jugokomunizma , nego domoljublja i centra ili desnice. To se u opće nije skrivalo nikada jer je glavna voditeljica i urednica M.SEVER stalno govorila protiv demo-kršćanske vlasti , pljuvajući po vlastodršcima domoljubnja i začetcima hrvatske domoljubne misli u RH , a dajući prostor na državnoj televiziji razno-raznim skorojevićima , antifama , protu-državnim ljudima , svima onima vrijednima prezira prosječnom čovjeku. I sada , za tu emisiju stoji HND (Hrvatsko Novinarsko Društvo) , organiziraju se prosvijedi na Markovom trgu , spominje se neko Ustavno Pravo ..... a NITKO nespominje emisiju T.DUJMOVIĆA "Iza zavjese" , koja je isto tako ukinuta , a koja je za razliku od Severicine emisije bila relevantna jer su se ugoščivali političari najvišeg ranga (K.G.K. M.B.  A.H. .....) , ali ne , to nije dovoljno da se emisija ne ukine.... 

16 godina
protjeran
Daliboris kaže...

Neznam , da li ste vidjeli ovo. LINK. Radi se , o ukidanju HRTove emisije "Hrvatska Uživo" , koja je javno poticala , na mržnju i netrepeljivost prema svim neistomišljenicima , koji nisu bili u spektru ljevice i jugokomunizma , nego domoljublja i centra ili desnice. To se u opće nije skrivalo nikada jer je glavna voditeljica i urednica M.SEVER stalno govorila protiv demo-kršćanske vlasti , pljuvajući po vlastodršcima domoljubnja i začetcima hrvatske domoljubne misli u RH , a dajući prostor na državnoj televiziji razno-raznim skorojevićima , antifama , protu-državnim ljudima , svima onima vrijednima prezira prosječnom čovjeku. I sada , za tu emisiju stoji HND (Hrvatsko Novinarsko Društvo) , organiziraju se prosvijedi na Markovom trgu , spominje se neko Ustavno Pravo ..... a NITKO nespominje emisiju T.DUJMOVIĆA "Iza zavjese" , koja je isto tako ukinuta , a koja je za razliku od Severicine emisije bila relevantna jer su se ugoščivali političari najvišeg ranga (K.G.K. M.B.  A.H. .....) , ali ne , to nije dovoljno da se emisija ne ukine.... 

12 godina
neaktivan
Daliboris kaže...

Neznam , da li ste vidjeli ovo....blablablabla

A bilo nam je tako lijepo ovih par dana bez tvojih mudrosti. 

8 godina
neaktivan

Hajdemo razmislite. Zašto se gleda BUJICA na Z1TV u tolikom broju , ako ljudi nežele takvog pravog talk-show-a sa temama koje ih zanimaju? E ali ja želim takve show-ove i emisije na HTV , jer to plaćam.

8 godina
neaktivan
ansha kaže...
Daliboris kaže...

Hajdemo razmislite. Zašto se gleda BUJICA na Z1TV u tolikom broju , ako ljudi nežele takvog pravog talk-show-a sa temama koje ih zanimaju? E ali ja želim takve show-ove i emisije na HTV , jer to plaćam.

Bujica se gleda jer je hrpa hrvata maloumni neobrazovani fasisticki olos. 

Ja znam ljude , magistre svojih znanosti , odgojitelje u školama , zdravstvene djelatnike .... koji gledaju "Bujicu". Pa , evo , i ja gledam a ne možeš reći da sam neuk jer je ovo informatički forum sa višom obrazovnom strukturom

15 godina
Daliboris kaže...

Daj me nemoj hebat. Klinac mi je sa zborom nastupao u istoj emisiji. Zar mi hoćeš reći da je on ljevičar koji mrzi sve hrvatsko? 

Ja držim tebe i takve poput tebe mziteljima svega hrvatskog. Jer da voliš svoju domovinu i svoj narod naučio bi barem nešto hrvatskog jezika. Javno pisati na ovako nepismen način a nazivati se domoljubom je teži fail. Stoga, knjigu u ruke i uči hrvatski jezik. Kad naučiš jezik preći ćemo na povijest.

Stručnjak za odmaganje...
9 godina
neaktivan
Daliboris kaže...

...jer to plaćam.

pa možeš platiti bujancu koju lajnu kad god hoćeš ili mu plati prostitutku odmah tako da ne mora on plaćati kokainom

ravna zemlja i šupalj mjesec
15 godina
protjeran
mario.L_hr kaže...

Ja držim tebe i takve poput tebe mziteljima svega hrvatskog. Jer da voliš svoju domovinu i svoj narod naučio bi barem nešto hrvatskog jezika. Javno pisati na ovako nepismen način a nazivati se domoljubom je teži fail. Stoga, knjigu u ruke i uči hrvatski jezik. Kad naučiš jezik preći ćemo na povijest.

15 godina
lovacmaki kaže...

Dobar.

Sad pročitaj post na koji sam se osvrnuo.

18 godina
neaktivan
Daliboris kaže...
ansha kaže...
Daliboris kaže...

Ja znam ljude , magistre svojih znanosti , odgojitelje u školama , zdravstvene djelatnike .... koji gledaju "Bujicu". Pa , evo , i ja gledam a ne možeš reći da sam neuk jer je ovo informatički forum sa višom obrazovnom strukturom

Neobrazovan i glup ko' k**** nije isto.

Bijeliši sa TV-a ne bi pomoglo ni 20 diploma i 15 doktorata. I dalje bi bio glupi, zadrti gnom s kompleksima i hebenom dijagnostikom - koji u ruci drži diplomu.

I ti to gledaš? To je gore od dvadesetoga gledanja Policijske Akademije 6.

Kakva je ovo bujica "trofa" (trolova fašističkih) u zadnje vrijeme? 

“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
15 godina

Svaka politička emisija na TV-u (nebitno koja stanica je u pitanju) ima neku ideološku pozadinu. Tako je oduvijek a bojim se da će tako biti i ubuduće. Bujicu sam par puta pokušao pogledati, čisto da vidim o čemu se radi. Na onu stvar mi idu "novinari" koji svoje stavove naturaju gostu ili dovršavaju nesuvislo trabunjanje istoga. Lik je teži fail. Što se tiče emisije Hrvatska uživo (nisam redoviti gledatelj) u par navrata sam pogledao meni zanimljive teme (tu spada i nastup zbora u kojem pjeva moj klinac) ali sam isto tako u nekoliko navrata odskakutao u velikim skokovima od iste emisije.

14 godina

Neki trenutni BOL likovi su čak došli na listu najdegutantnijih komentara ikad.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/reakcije-na-goldsteinovu-smrt-jos-jedan-su-dokaz-fasizacije-hrvatskog-drustva/994450.aspx

Nek se prepozna sam. Sreća pa postoji "ovcina" shit lista.

Inače, ne bih ovo nazvao fašizacija, nego mega izljev primitivizma, hipokrizije i neukosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.9.2017 14:38 (DarthMarkus).
16 godina
Daliboris kaže...
ansha kaže...
Daliboris kaže...

Znam i ja iste takve koji su kupili diplome. Čak je i do nendavno nedodirljiva Hloverka kupila diplomu. Stručna sprema nema veze sa idejama koje jedna osoba gaji. To je nekada bilo pravilo ono kao tko je najčitaniji u selu...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice