Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.276.176
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
Old Iggy kaže...

Svako društvo danas u razvijenom svijetu jest polarizirano na takav način. A vidi vraga, imaju i dobru budućnost i razvijenu sadašnjost.

No svuda je neprihvatljivo desničarenje u smislu "buđenja" desnih "vrijednosti" iz WWII, bilo kakve segregacije, itd.

Ma raspravljaš s tipom koji komunicira isključivo parolama. (I to ne svojim, nego koje je načuo od loših političara pa ih ponavlja uopće ne razumijući kontekst u kojem su nastale).

Ma to se slažem, jasno mi je. No uvijek gledam na to kao na neku vrstu "edukacije".

15 godina
protjeran
Norveška ima polarizirano društvo, na koje točno polove u omjeru kao Hrvatska?
15 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
 "edukacije".

18 godina
that boi kaže...
mario.L_hr kaže... 

Razumijem da ima ekipe koja nije ljubila prethodnu državu i vlast (ne ulazim u razloge) ali šprdati se s antifašizmom je neizmjerna glupost. Pa okrenite se oko sebe.

I Britanci i Ameri su bili antifašisti, zašto naši "antifašisti" ne mašu njihovim zastavama? Zato što su svi odreda komunjare, kao da ne možeš bit antifašist bez da budeš komunjara.

Pa tko je tebi branio da odeš s američkom ili britanskom zastavom na skup i mašeš njome?

BTW - ovo nisu "sovjetske zastave", kako neki pišu, a glupi prenose, već jednostavno crvene socijalističke ("socijalnjarske"?) i "komunjarske" zastave kakvim socijalnjare i komunjare općenito mašu na svojim političkim skupovima. 

S obzirom da ni socijalističke ni komunističke stranke nisu zabranjene u EU, a ni u velikom dijelu svijeta, a kod nas sigurno nisu - u čemu je problem s tim zastavama?

Naime, socijalisti i komunisti zasigurno jesu antifašisti, a u nas kad je bilo vrijeme oduprijeti se nacifašizmu, upravo su komunjare organizirale druge komunjare, socijalnjare, ali i građanstvo i seljaštvo općenito u stvarni, dakle oružanim, boj protiv fašizma. 

Nisam čuo da su Maček ili pravaši ili neka druga stranka organizirali borbene odrede protiv NDH, Talijana i Nijemaca 1941. Dapače, haesesovci koji su htjeli ratovati protiv fašizma su odlazili baš tim komunjarama u partizane u jedinice koje su komunjare organizirale jer haesesovih ili nekih drugih antifašističkih jedinica nije bilo. 

Upravo su jedino komunisti u nas organizirali ljude u borbu protiv fašizma, pa zamjerati ljudima što su toga svjesni i ne prihvaćaju antikomunizam kao društvenu "vrednotu", a pretvarati se da si antifašist je jako glupo i jako pokvareno i licemjerno

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 15:22 (Drago).
18 godina
lovacmaki kaže...
Norveška ima polarizirano društvo, na koje točno polove u omjeru kao Hrvatska?

Iste polove, kakve točno omjere?

lovacmaki kaže...
Old Iggy kaže...
 "edukacije".

Pa edukacija i jest najbitnija. Edukacija, ne vjera ili tradicija.

17 godina
odjavljen
lovacmaki kaže...
Dok smo polarizirani na lijeve i desne nema blistave budućnosti.

Dok jasno ne naznačiš na koju podjelu misliš, nema suvisle rasprave.

Desnica općenito uključuje jaču nacionalnu svijest, poštivanje tradicije, nije sklona promjenama, zalaže se za jači religijski utjecaj, manju društvenu solidarnost, veću osobnu ekonomsku odgovornost, manje osobne slobode, manje poreze i slobodnije tržište.

Ljevica općenito uključuje manje zamaranje nacionalnom sviješću, sklonija je promjenama i prihvaćanju novog, zalaže se za sekularizam, veću društvenu solidarnost, manju osobnu ekonomsku odgovornost, veće osobne slobode, veće poreze i više regulacije tržišta.

I jedno i drugo se može podijeliti na kategorije (osobne slobode, ekonomija, politika...) pa osoba može naginjati ekonomskoj desnici, ali se zalagati za individualne slobode i prihvaćanje novog.

Gdje je točno kompromis u svakoj kategoriji ovisi najviše o osobnom pogledu, ali društvo je inače podijeljeno i nađe se neki kompromis.

Ovi "naši" lijevi i desni zapravo nemaju veze s ekonomskim sustavima (točnije, kod nas i lijevi i desni uzimaju najgore: velike poreze uz malu solidarnosti veliku osobnu ekonomsku odgovornost - država te uništi i ostavi da krepaš), već se radi čisto o ideološkim ljevicama i desnicama, uz razliku da se ideološka desnica bavi ukidanjem osobnih sloboda, integriranje ckrvenih zakona u državne i forsiranje nekih tradicija, dok kojih su neke zastarijele i štetne, dok se ideološka lijevica većinom bavi kontriranjem takvima, iako i među ljevicom ima nešto ekstrema.

Dakle, nije problem što je društvo polarizirano, već je problem što je polarizirano po krivom pitanju: da imamo polarizaciju na lijeve i desne po pitanju ekonomskog sustava, onda bismo mogli imati kompromis koji funkcionira.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina

Ne znam što se uopće uzbuđujete zbog prototipa kao što je on. Bio sam prisutan na rukometnoj utakmici Poljska - Hrvatska kad se jedan takav prototip derao da su Poljaci u inat Hrvatima pustili himnu "Hej Slaveni"!

14 godina
MrBlc kaže...

I jedno i drugo se može podijeliti na kategorije (osobne slobode, ekonomija, politika...) pa osoba može naginjati ekonomskoj desnici, ali se zalagati za individualne slobode i prihvaćanje novog.

1000x ovo.

Tome ja naginjem. Samo je kod nas obrnuto. Desnica nas prodaje, a lijevica degeneči.

phoenix2003 jedan takav je oštetio Gagarinov spomenik u ZG.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 15:48 (DarthMarkus).
8 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa tko je tebi branio da odeš s američkom ili britanskom zastavom na skup i mašeš njome?

Nitko, ali kontam da bi mi je netko uzeo jer su i Ameri i Britanci za tu ekipu zločesti imperijalisti i kapitalisti. A i na kraju krajeva ne zanima me mahanje zastavama.

Drago kaže...

S obzirom da ni socijalističke ni komunističke stranke nisu zabranjene u EU, a ni u velikom dijelu svijeta, a kod nas sigurno nisu - u čemu je problem s tim zastavama?

OK, nisu zabranjene i ne želim ih zabranjivati, samo mi "smeta" (zapravo me boli tuki) što prodaju komunizam kao borbu protiv fašizma iako su i komunizam i fašizam jako bliske ideolgoije i ja bih rekao da su jednako udaljene od nekih prosvjetiteljskih vrijednosti. Mussolini je npr. započeo svoje političko djelovanje kao pisac za nekoliko različitih ljevičarskih novina, a Marxa je smatrao "najvećim od svih teoretičara socijalizma".

Drago kaže...

Upravo su jedino komunisti u nas organizirali ljude u borbu protiv fašizma, pa zamjerati ljudima što su toga svjesni i ne prihvaćaju antikomunizam kao društvenu "vrednotu", a pretvarati se da si antifašist je jako glupo i jako pokvareno i licemjerno

Antikomunizam i je društvena vrednota kao i antifašizam, i treba nam više antikomunizma u Europi, ali i u Hrvatskoj, ne zato što smo fašisti ili desničari nego zato što je to racionalan položaj nakon svih ubojstava u ime komunizma. Polarizacija na ili fašist ili komunist je simplifikacija.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 15:55 (that boi).
18 godina

Antikomunizam je "društvena vrednota" tebe, Kolinde, Bujanca i slične ekipe. 

S obzirom da bez komunističke partije Hrvatske i Jugoslavije ne bi bilo Hrvatske (nakon Drugog svjetskog rata bi se vratila u Kraljevinu Jugoslaviju) i da su upravo hrvatski komunisti zaslužni za pobjedu nad nacifašizmom i za emancipaciju Hrvata koji su prvi puta baš pod tim komunistima dobili vlastitu republiku, te s obzirom da je antifašizam općesvjetski prihvaćena vrijednost, a antikomunizam nije, već isključivo desničarski stav, tvoj zahtjev je cirkularan - ti si desničar i zato bi htio da su i svi ostali desničari. 

Da, znali smo to i prije. 

This space for rent!
8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Desnica općenito uključuje jaču nacionalnu svijest, poštivanje tradicije, nije sklona promjenama, zalaže se za jači religijski utjecaj, manju društvenu solidarnost, veću osobnu ekonomsku odgovornost, manje osobne slobode, manje poreze i slobodnije tržište.

Sve OK, ali kad kažeš "manju društvenu solidarnost" mislim da je to malo nategnuto, konzervativci i desničari generalno ako gledamo nisu manje solidarni, dapače - postoje statistike koje govore da doniraju više, posebno konzervatnivni kršćani u SAD-u i to ima smisla, zašto? Ako pod solidarnost smatraš velike državne programe onda ja npr. nisam solidaran, ako pod solidarnost smatraš prebacivanje odgovornosti na svakog pojedinca da pomogne svome bližnjem onda sam valjda nešto solidarniji. Znači razlika je lažna soldiarnost kroz velike državne programe i solidarsnost kroz slobodu volju. 

8 godina
protjeran

i prije je bilo i bit ce u buducnosti ljudi sa razlicitim stavovima...umjesto da pokusavate jedni drugima nametnuti svoj kao ispravan, zasto ne bi jednostavno tolerirali jedni druge i ako je moguce okrenuli se skupa prema naprijed?

ovo nas je posvadjalo, a ne fasisti i antifasisti...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 16:08 (Gorstak79).
15 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Ne znam što se uopće uzbuđujete zbog prototipa kao što je on. Bio sam prisutan na rukometnoj utakmici Poljska - Hrvatska kad se jedan takav prototip derao da su Poljaci u inat Hrvatima pustili himnu "Hej Slaveni"!

Hahahah koji lik! 

15 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

zasto ne bi jednostavno tolerirali jedni druge i ako je moguce okrenuli se skupa prema naprijed?

Zato jer ovi lijevo i desno nemaju to u sklopu.

18 godina
Komunizam nije ubijal ljude nego diktatori koji su se skrivali iza komunizma. Primjera radi u Austriji imate dan danas Komunisticku partiju austrije i cak su dobili par glasova. Najbolje stoje u Grazu. Komunisti su pobjedili fasiste i njemci bi izgubili rat neovisno o iskrcavanju na Normandiu a isto tako bi Njemacka pokorila Englesku u jednom tjednu da se nisu zaratili sa Rusijom a mozda i USA jer se USA ne bi mogla branit od Japana s jedne i Njemacke s druge strane.

Okanite se fasizma, nacizma, komunizma jer vam je drzava u banani i kruha budete gladni dok vam demokrati unistavaju drzavu.
8 godina
neaktivan
Drago kaže...

Antikomunizam je "društvena vrednota" tebe, Kolinde, Bujanca i slične ekipe. 

S obzirom da bez komunističke partije Hrvatske i Jugoslavije ne bi bilo Hrvatske (nakon Drugog svjetskog rata bi se vratila u Kraljevinu Jugoslaviju) i da su upravo hrvatski komunisti zaslužni za pobjedu nad nacifašizmom i za emancipaciju Hrvata koji su prvi puta baš pod tim komunistima dobili vlastitu republiku, te s obzirom da je antifašizam općesvjetski prihvaćena vrijednost, a antikomunizam nije, već isključivo desničarski stav, tvoj zahtjev je cirkularan - ti si desničar i zato bi htio da su i svi ostali desničari. 

Da, znali smo to i prije. 

Nisam siguran da su svi Hrvati koji su se borili protiv nacifašizma htili komunizam, niti u borbi niti na izborima 45.'

Jedino dobro što je Kolinda po meni napravila je Međumorje, udaljavanje od Njemačke i približavanje SAD-u.

Pa jesam desničar, antidemokrat i antiegalitarist , monarhist i ako mene pitaš ja bi obnovio monarhiju i vratio Hrvatsku pod Austrijsku krunu.

8 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...

i prije je bilo i bit ce u buducnosti ljudi sa razlicitim stavovima...umjesto da pokusavate jedni drugima nametnuti svoj kao ispravan, zasto ne bi jednostavno tolerirali jedni druge i ako je moguce okrenuli se skupa prema naprijed?

U demokraciji je to nemoguće, jer netko mora bit na vlasti.

8 godina
protjeran

problem je u tome sto i hdz i sdp imaju pun kua clanova, a svaki od tih clanova u prosjeku ima 4-oclanu obitelj....to je hebacko biracko tijelo koje se tesko rusi...a imam osjecaj da ce se i udruziti kad cak i ovima koji do sada nisu izlazili na izbore dopizdi i udruze se protiv....problem je sto su i jedni i drugi i treci nesposobni i cekaju da se sve sredi s vremenom, ali dok se to desi mi cemo kao nacija propasti....potrebno je par radilkalnih poteza, kao sto su recimo islandjani napravili s bankarima, trebamo i mi, ali nema nikoga spremnog na takav potez....

16 godina
that boi kaže...
...

Pa jesam desničar, antidemokrat i antiegalitarist , monarhist i ako mene pitaš ja bi obnovio monarhiju i vratio Hrvatsku pod Austrijsku krunu.

Tko je tebi predavao povijest?!

18 godina
that boi kaže...

Nisam siguran da su svi Hrvati koji su se borili protiv nacifašizma htili komunizam, niti u borbi niti na izborima 45.'

Pa i nisu - ja to i kažem. Oni koji su se željeli boriti protiv fašizma su, pak, mogli to učiniti jedino u partizanskim jedinicama koje su organizirali baš komunisti.

This space for rent!
14 godina
Drago kaže...
that boi kaže... 

Pa i nisu - ja to i kažem. Oni koji su se željeli boriti protiv fašizma su, pak, mogli to učiniti jedino u partizanskim jedinicama koje su organizirali baš komunisti.

Don't feed "The Cloud". 

8 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
that boi kaže...
...

Tko je tebi predavao povijest?!

Nevažno, demokracija nije nikakav "korak naprijed" za slobodu samo zato što se moć države proširuje sa uske elite na baš svaku budalu, da bi to skont'o ne treba ti povijest, dovoljna ti je i sadašnjost i malo zdravog razuma.

17 godina
odjavljen
that boi kaže...

Sve OK, ali kad kažeš "manju društvenu solidarnost" mislim da je to malo nategnuto, konzervativci i desničari generalno ako gledamo nisu manje solidarni, dapače - postoje statistike koje govore da doniraju više, posebno konzervatnivni kršćani u SAD-u i to ima smisla, zašto? Ako pod solidarnost smatraš velike državne programe onda ja npr. nisam solidaran, ako pod solidarnost smatraš prebacivanje odgovornosti na svakog pojedinca da pomogne svome bližnjem onda sam valjda nešto solidarniji. Znači razlika je lažna soldiarnost kroz velike državne programe i solidarsnost kroz slobodu volju. 

Tvoja donacija slobodnom voljom nije društvena solidarnost, već je to privatna solidarnost.

Te iste statistike govore i da navedene skupine pokazuju solidarnost samo unutar svoje grupacije, dok liberali solidarnost pokazuju neovisno o religiji, rasi, nacionalnosti potrebitog.

Što se tiče društvene solidarnosti, ona je sve samo ne lažna, samo što nije na osobnoj razini, već je na razini društvenog konsenzusa.

Svaki sustav ima svoje prednosti i mane: 

- osobna solidarnost stvara dojam pravednije sustava (što meni ima netko skidati s plaće za siromašne, ako želim, mogu i sam donirati).

- društvena solidarnost ipak može stvoriti sustav koji računa na unaprijed poznatu količinu novca i može odrediti prioritete po potrebama.

U prijevodu: ako si gladan i nemaš za kruh, ne pomaže ti previše činjenica da je svako slobodan donirati ti koliko želi, dok ti proračunski financirana javna kuhinja daje topli obrok.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
18 godina
Gorstak79 kaže...

Toleriranje nečeg kao što je nacizam nije moguće.

A nažalost je to kod nas fokus. Taj mentalni sklop ne može naprijed.

Gorstak79 kaže...

problem je u tome sto i hdz i sdp imaju pun kua clanova, a svaki od tih clanova u prosjeku ima 4-oclanu obitelj....to je hebacko biracko tijelo koje se tesko rusi...a imam osjecaj da ce se i udruziti kad cak i ovima koji do sada nisu izlazili na izbore dopizdi i udruze se protiv....problem je sto su i jedni i drugi i treci nesposobni i cekaju da se sve sredi s vremenom, ali dok se to desi mi cemo kao nacija propasti....potrebno je par radilkalnih poteza, kao sto su recimo islandjani napravili s bankarima, trebamo i mi, ali nema nikoga spremnog na takav potez....

SDP ima cca 6 puta manje članova nego HDZ, da ne govorim da ima manje i od nekih manjih stranaka.

Problem je što će HDZ uvijek imati svoju ogromnu hrpu glasača koja glasa radi HDZ-a bez obzira koja opcija tad bila u vrhu stranke i bez obzira bili proglašeni krivima za kaznena djela ili ne.

Sve ostalo je u biti orijentirano i bazirano na tome.

18 godina
Old Iggy kaže...

SDP ima cca 6 puta manje članova nego HDZ, da ne govorim da ima manje i od nekih manjih stranaka.

Problem je što će HDZ uvijek imati svoju ogromnu hrpu glasača koja glasa radi HDZ-a bez obzira koja opcija tad bila u vrhu stranke i bez obzira bili proglašeni krivima za kaznena djela ili ne.

Sve ostalo je u biti orijentirano i bazirano na tome.

SDP je skup idiota, ne treba ih braniti, treba ih pustiti da se na ekološki prihvatljiv način samorazgrade i da nekretnine koje su im ostale od SKH ili podijelimo u društvu na ravne časti ili da ih uzapti HDZ u kojemu je ionako dovoljno bivših članova SKH da imaju na te nekretnine barem jednako toliko prava kao i SDP.

Baš čitam sada kako ih ovaj gnom guzi nakon Berine čestitke. 

"Da, dobio sam Bernardićevu čestiku i doista ne razumijem što bi u tome bilo loše. Nije mi pisao na službenom memorandumu SDP-a nego je to čisto privatna čestitka. Bernardić je pristojan čovjek i tako je u ovom slučaju postupio. Ovo je jednostavno pristojna ljudska gesta. Bernardić je, mislim, dva ili tri puta sudjelovao u mojoj emisiji, dok sam još bio na OTV-u, i otuda se poznajemo. Uostalom, još mi je barem 20 SDP-ovaca, neki od aktualnih saborskih zastupnika, čestitalo. U subotu mi je u jednom restoranu prišao SDP-ovac Franko Vidović, koji je tamo bio s još četiri kolege, i čestitali su mi. Dobro je da ljudi budu pristojni jedni prema drugima – rekao nam je Bujanec."

To, gnome, bandu gazi!

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/KAP-KOJA-JE-PRELILA-CASU-Hoce-li-Bernardiceva-cestitka-Bujancu-dovesti-do-njegovog-kraja

This space for rent!
8 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
lovacmaki kaže...
Dok smo polarizirani na lijeve i desne nema blistave budućnosti.

Ljevica općenito uključuje manje zamaranje nacionalnom sviješću, sklonija je promjenama i prihvaćanju novog, zalaže se za sekularizam, veću društvenu solidarnost, manju osobnu ekonomsku odgovornost, veće osobne slobode, veće poreze i više regulacije tržišta.

Što se tiče "sekularizma" Ristić je to jako dobro objasnio u jednoj od njegovih posljednjih kolumni i ja se slažem s njime...

.... Ukratko, sekularnost države princip je koji odvaja djelovanje Crkve i države, i savršeno je u skladu s kršćanskim shvaćanjem. Za razliku od nekih drugih religija, koje ne priznaju razliku između duhovnih i svjetovnih autoriteta, kršćanstvo inzistira na toj opreci. “Caru carevo, a Bogu božje.” Bez tog kršćanskog postava ne bismo ni imali današnju modernu sekularnu državu. Ne morate izlaziti izvan kršćanstva da biste prihvatili princip sekularnosti države. Dapače, bez i izvan kršćanske religije takav princip nije uopće zamisliv. Sekularizam je, s druge strane, princip koji želi poništiti tu opreku i državni autoritet ustoličiti kao svekoliki izvor istine i morala. Sekularizam otuda predstavlja borbu protiv sekularnosti države kao autohtono kršćanskog naslijeđa zapadne civilizacije. To je borba koju su započeli francuski revolucionari koji su kršćanstvo htjeli zamijeniti konceptom “građanske religije” po kojem bi država u sebe usisala svu transcendenciju i predstavljala jedinog “boga i batinu”. Tu tradiciju sekularizma i borbe protiv principa sekularnosti države nastavili su potom moderni pokreti političkog mesijanizma, od kojih je komunizam svakako najpoznatiji.

Otuda možemo reći da je Miklenić svojim stavom da “Hrvatska nije sekularna država” naštetio kršćanskom principu sekularnosti i pomogao svojim protivnicima iz sekularističkog tabora. Sekularna država nije isto što i ideološka država, kako on tvrdi. S druge strane kada se, primjerice, Ivo Josipović snebiva nad količinom vjerskog sadržaja na državnoj televiziji na katolički blagdan riječima da je “Hrvatska sekularna država, a ne katolička džamahirija”, on prihvaća to pojmovno zamagljivanje i pravi još veću zbrku

Jakobinski princip sekularizma vrijedi možda u Francuskoj i još ponekoj komunističkoj državi, ali u Hrvatskoj je na snazi princip sekularne države koji kaže da država ne može predstavljati krajnji autoritet po pitanju istine i morala te da se te funkcije ne ubrajaju u djelokrug njezine nadležnosti. Kao što kaže papa Benedikt XVI., sekularnost države znači prihvaćanje da država nije autonomna u pogledu vjere i etičkih pitanja te je po prirodi stvari upućena na stvarnost izvan sebe, a to je religija. Sekularna država ne može sama proizvoditi te vrednote, inače imamo ideološku državu. 

Tko bi, uostalom, trebao poučavati narod istini i moralu – političari i ideolozi sa svojim labavim moralnim sustavima i lažljivim obećanjima raja na Zemlji? Robert H. Benson u svom je romanu Gospodar svijeta predvidio tu modu današnjice da se brkaju princip sekularnosti i sekularizma i egzodus svećenika u sekularističke vode, kako bi ondje glumili neovisne mislioce koji će bolje i autentičnije braniti istinu izvan okrilja Crkve. Sve što se time postiglo, kaže Benson, jest to da je istina isparila u politici i povlađivanju promjenjivoj modi dana, a “slobodni mislioci postali robovima vladajućeg mentaliteta”. ...

8 godina
protjeran

Ne vidim zasto toleriranje nacizma ne bi bilo moguce? Zato sto je to krsenje neke stavke zakona? Gledaj, Zidovi su Palestincima napravili istu stvar koju i Hitler zidovima, pa nikad nisu odgovarali za to. I to je povijesna cinjenica. A to sto su zidovi na vlasti i sto su oni ti koji kroje zakone po svojoj mjeri ih nekome uopce ne opravdava. 

I gej je okej, ako nisi hetero i bila ti stavljena maramica na nos, pa si se probudio sa bolnom guzom. Nakon toga za tebe gej nije okej, ali ce te svi na netu popljuvati ako kazes nesto protiv. Isto kao sto ce nekog palestinca popljuvat ako kaze nesto protiv zidova.

Kuzis sad? Istina je obicno negdje u sredini, i kao sto sam rekao, nitko nikoga ne mrzi bez razloga, kao sto nitko nikoga ni cijeni bez razloga.

No Poanta price je da Hrvatska umire, ljudi su gladni kruha i nesto se mora poduzeti. Mladom covjeku je potrebno bar 15 tisuca kuna da si moze prisutiti auto, izgradit kucu ili kupit stan. A to mora dobit svojim RADOM. Kod nas to trenutno nije moguce i svi idu ca koji mogu, a vladajuci kurca ne rade po tom pitanju...

Dakle zajebi podjele i glasaj za nekoga tko ce stvari promijeniti a ne uvijek tandrkat po istom....

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 16:58 (Gorstak79).
15 godina
that boi kaže...

I Britanci i Ameri su bili antifašisti, zašto naši "antifašisti" ne mašu njihovim zastavama? Zato što su svi odreda komunjare, kao da ne možeš bit antifašist bez da budeš komunjara.

Da se puno ne preseravamo i opterećujemo temu nepotrebnim nadmudrivanjem idu direktna pitanja. Što je loše u antifašizmu? Što je loše u antnacizmu? Ili da okrenemo stvari. Što je dobro u fašizmu i nacizmu? (odgovroi direktno bez izmotavanja): Što je dobro donio ustaški režim Hrvatskoj? Da li se tadašnja NDH uopće može nazvati državom?

Ustaški režim je ostavio svim Hrvatima sramotu i ljagu u nasljeđe i to takvu da ju nikada (ali stvarno nikada) nećemo moći zaboraviti. Sad odjednom izvrtati cijelu priču i relativizirati ustaške zločine pod izgovorom i komunisti su ih radili je smiješno.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
Gorstak79 kaže...

Ne vidim zasto toleriranje nacizma ne bi bilo moguce?

15 godina
neaktivan
Drago kaže...

SDP je skup idiota, ne treba ih braniti, treba ih pustiti da se na ekološki prihvatljiv način samorazgrade..

jedno je sigurno, na dobrom su putu 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice