Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.124.204
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Sum_of_all_fears kaže...

A kako dođe to te situacije da ti netko napada ulicu nego da guzonje i njihovi sinovi čačkaju mečku i zveckaju oružjem dok pakiraju kofere za Minken?

to podrazumijeva situaciju u kojoj su za rat jednako krivi napadač i napadnuti. 

PSN - darklydexter
9 godina

moje domoljublje i borbeni komplet za sljedeci rat je spreman ; pasos/putovnica

waaagh
17 godina
odjavljen

Za početak si moraju izbit iz glave ideju da se ratovi danas vode kao prije 20-30 godina...

Prvo i osnovno, nemamo nikakvu zračnu obranu. Ništa. Oni MIGovi su za u staro željezo. One helikopteriće koje je Kokošlinda dobila sruši rafal iz .50ice. Tenkovi nisu dorasli najnovijim protuoklopnim oružjima. Pješačko naoružanje je hrpa dotrajalih kalaša koji će prije ubit onog tko ga nosi nego onog u koga je uperen. Nema dovoljno kaciga, kevlara, čizmi a nit uniformi. Mornarica je ok za hvatat "Kekeca" u krivolovu i za niš drugo.

Pješadinac sa mjesec dana obuke može u takvom okruženju eventualno poginuti i to je to. Par udara iz zraka sa par stealth stvarčica i nećemo imati niti ovo gore. Radari ili ne rade ili ne pokrivaju cijelo područje RH. Tko će skinuti te dronove i bombardere? Bujanec sa Zvezdom? Možda, ako se ne zaglavi i ne prasne mu u ruci.

Boj ipak bije svijetlo oružje...

P.S. Ovo je isto vrh vrhova. Mladi dužni državi. Koji sam ja k dužan ovoj državi? Školovanje u osnovnoj i srednjoj. Hvala, ali mislim da sam to svojim radom i trošenjem zarađenih novaca na poreze i prireze otplatio. Lik definitivno treba biti na psihijatriji samo je sa krive strane vrata/stakla...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 20:13 (Sum_of_all_fears).
16 godina
warhammer kaže...

moje domoljublje i borbeni komplet za sljedeci rat je spreman ; pasos/putovnica

bitno da ti je nick warhammer rotfl

PSN - darklydexter
18 godina
neaktivan
Ah ti krscani i demokrscani.
Pretpostavljam da planiraju siriti ljubav isusovu i razumijevanje te oprost pa zato bi uvodili vojni rok.

Sum, kak' nisi duzan? Samo sto si se rodio u bogumiloj hrvackoj medju pripadnicima izabranoga naroda, si se zaduzio s vraskim ... ovaj bozanstvenim... kamatama!
“From the naturalistic point of view, all men are equal. There are only two exceptions to this rule of naturalistic equality: geniuses and idiots.”
15 godina
neaktivan

Već nekoliko godina pratim razne medije i nevjerojatno je koliko su vidljivi tekstovi i vijesti koje je naredio urednik/vlasnik medija. Čitajući Russia Today (kojoj BTW više odgovara ime Kapitalist Today, zbog isključivo loših vijesti koje su se desile u zapadnom svijetu i još nekim zemljama koje graniče sa Rusijom), lako možete opipati politički kurs Moskve. Ovo pišem na osnovu poređenja vijesti koje su prethodno objavljene tamo i događaja koji su sljedili. Već sam pisao ovdje (na strani 1847 ove teme) da je lošija opcija po Putina bila izbor Donalda Trumpa na mjesto Predsjednika SAD i da je lansiranje lažnih vijesti o odnosima sa "novom administracijom" trebalo da donese određene sumnje kod političkih a i vojnih protivnika. Uistinu za to vrijeme i intervencije u Siriji malo tko je uopće pominjao Krim i Ukrajinu. Sada je sasvim jasno da ni Trump neće priznati aneksiju Krima, automatski su obnovljeni sukobi u Ukrajini (što ja zovem Putinov Plan B). Pazite sad ovo. Odmah zatim, RT objavljuje ovu vijest. Pa iz paralelnog univerzuma se vidi da je tekst instruiran.

Da ne duljim, isto tako kurs SAD se može opipati iz FOX. Milorad Dodik je isto tako pokušao glumiti facu sa terminom "odlazeća administracija", otcjepljenje, te referendum ovaj pa referendum onaj, dok ga nisu razljepili kao muhu.

U moru lažnih vijesti (koje inače najlakše i prepoznati po samom naslovu), kao i na žalost loših vijesti kao grom iz vedra neba desila su se dva događaja koja su zasjenila sve ove lažne i loše: Američki sudac koji je blokirao Trump-ovu naredbu o zabrani ulazaka u SAD (muslimanima) i demonstracije u Rumuniji koje su natjerale vladu da ne mijenja kazne u korupciji.

Zašto pišem ovo? Na ovom svijetu ipak postoje pojedinci sa mudima do koljena da blokiraju naredbu predsjednika SAD i kritična masa ljudi udružena u zajedničkom i prije svega pozitivnom cilju kako bi spriječila da vlast donese odluku suprotnu zajedničkom interesu prije svega običnih ljudi. Nikada ne smijemo popustiti iskušenju "lakšeg" puta trasiranog gore pomenutim lažnim vijestima. Najteže, u ratu koji sam preživio, je bilo ostati čovjek. Ne dajte da vam mediji kroje mišljenje (i krezavi pijanci ispred lokalne prodavnice). 

Evo ja ko svećenik a ono ateist!

16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
....

Na koncu konca, ja mislim da bi svaki covjek trebao nauciti baratati oruzjem.

U jugi je to bilo normalno i standardno.

Kad krene sranje, a ja tvrdim da hoce i da je neizbjezno, nijedna liberalna ruzicasta (ili sarena) zastava i mahanje njom nam nece pomoc.

Niti hipiji, znak mercedesa, dobre zelje, a ni molitva.

A jednom kada nam sranje bude do grla, jer smo nepripremljeni, na kraju ces ti biti taj koji ce u ocaju htjeti "gurati" i dedeke od 70 godina na prvu frontu ako to znaci zivot ili smrt, pobjedu ili gubitak.

Rat je usran i vodi se po utilitarianistickim principima jer mora bit sto kraci, efikasniji i naravno pobijeden.

Znam da koncept topovskog mesa zvuci prestrasno za tvoj liberalni um, ali kada krene rat i to je jedna od taktika koja se nekad koristi.

Budi siguran da onaj koji takve odluke donosi, cak i ako to ne pokazuje, nece spavat mirno.

I Vukovar je bio topovsko meso. I mozda cu i ja biti. Mozda ces i ti. Mozda i svi mi.

....

Padobraniram, ali - couldn't agree more. 

Dugo vremena sam bio *protiv* oruzja, onda sjedio na grani, i tek evo zadnje dvije godine pomalo mi se kristalizira ideja da je ona stavka americkog ustava, koja kaze da svaki gradjanin ima pravo posjedovati oruzje - doslovce genijalna.

Jednom minijaturnom stavkom uklonjena je gotovo svaka mogucnost represivnog sistema. Vojska i policija su instrumenti drzave, lako je baratati tim instrumentima ako s druge strane imas goloruk narod.

Posjedovanje oruzja i ucenje rukovanja istim je, u mojoj glavi barem, neophodna stvarnost za ljude koji ne zele outsourcati zastitu vlastite obitelji i prijatelja nekim neznancima sa potpuno drugacijom agendom.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže..

To je čovjek, a ne ovi bio/ego/vegan/trendi likovi...

Na ovome svijetu nema ništa bolje od krvavica i dinstanog zelja, ili nečeg kaj je prošlo par dimova, uz obavezni ljuto-slani pac...

I neka dobra šljiva uz to....

Uhhhhh, sad sam i ja ogladnio....

P.S. ako ovi vegani toliko vole životinje i boli ih srce kad ih vide na tanjuru, zakaj im onda požderu svu hranu ?

Kako prepoznas veganca? Jednostavno - uvijek ti kazu.

Bio sam ponosan veganac skoro 2 godine - nisam vise, jer sam shvatio da smo jednostavno na vrhu hranidbenog lanca, ali... cak i sad, kad jedem meso, nasmiju me ovi vox populi komentari o veganizmu, pogotovu kad dolaze od populacije koja ne bi mogla sebi nabrati jestive bobice, a kamoli uloviti/pripitomiti kokos ili divlju svinju.

Nista te ne osvijesti na ideju da je nesto umrlo da bi ti mogao jesti, kao npr. toplo tijelo koje treba oderati, izvaditi iznutrice, i onda pripremiti za jelo. Onda ti veganci vise nisu smjesni, nego pocnes razmisljati o tome kako zivi meso koje za smijesno niske cifre kupujes u marketu.

Ja se rastuzim kad vidim zive jastoge nabijene u malen akvarij; o kokosima u kavezima i kravama konstantno spojenim na aparat za muznju ne mogu ni pomisliti da se ne raspizdim.

2$ je 2 litre mlijeka, pa zar je to cijena za zivot jednog bica sposobnog za vislja razmisljanja, puno visljeg od onog koji nacija moronoida koji pisu himne slanini mogu dostici? Jel bi ti dao svoju zenu/sestru/mamu da za 2-3$ dnevno bude prikopcana sisama na aparate? Jel bi dao netom rodjeno dijete da bude hrana nekom debelom moronu koji ne moze ni hodati propisno, ali zato vice FUCK VEGGIES GIMME MEAT na sav glas - za 8$ (cijena jedne prosjecne kokosi)?

I to je nesto smijesno? Dude...

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
9 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Bio sam ponosan veganac skoro 2 godine - nisam vise, jer sam shvatio da smo jednostavno na vrhu hranidbenog lanca, ali...

Mislim da ne shvaćaš šalu, i neozbiljan ton napisanog teksta.

Ali, ok, ak tak možeš funkcionirati...

A kaj se tiče tvog posta, u potpunosti se slažem.

Ja općenito jedino i volim životinje, i prezirem ljude (svakome prema zaslugama).

Nebitno; poanta bi bila da ja itekako dobro kužim u kakvim uvjetima oni tove i muče jadne životinje.

Ali, praktički cijeli život (od 3. godine) živim na selu, i mogu ti reći da je većina ljudi tu jako obazriva prema životinjama, i većinom im pružaju dostojne životne uvjete, i većina ih se potrudi skratiti muku životinji prilikom klanja, premda znam par ljudi, većinom mlađih 20-godišnjaka koji su ekstremni psihopati i uživaju u mučenju životinja.

I sam sam u više navrata klao svinju, i nebrojeno puta sudjelovao na raznoraznim kolinjima, i u potpunosti se slažem da takve stvari čovjeku probude empatiju prema životinjama.

Ali, tak je kak je...

Ne može se tu puno promijeniti, bar ne u neko dogledno vrijeme, odnosno dok ne izumru svi ljudi koji su pripadnici old school zatucanih generacija (sadašnji 50-godišnjaci i stariji).

Kad se počnu događati takve promjene u društvu, bez brige, ja ću se prvi odreći hrane životinjskog porijekla, jer meni ni jedna hrana ne predstavlja takav užitak da bi mi se teško bilo odreći nje, a i općenito sam indiferentan prema hrani i piću, tj. nisam hedonist, bar kaj se prehrane tiče.

A ovo kaj si napisao u drugom pasusu, kaj se uopće čudiš tome?

Pa to je masovna mesna industrija, koja i postoji samo zbog te kulture konzumacije životinjskih proizvoda, i nema potrebe to spuštati na osobnu razinu, kad je pojedinac samo zrno pijeska u pustinji u takvoj situaciji, tj. zbog toga i postoje veganski ekstremisti, koji nisu svjesni da se bave sizifovskim poslom (pokušajem mijenjanja ljudi) nauštrb svog psihičkog zdravlja.

Mislim, i sam si rekao da ponovno jedeš meso, a zašto?

Kupi šleper soje i problem riješen (vjerovatno ti bude i jeftinija od mesa)...

Ne shvaćaj sve ozbiljno, i ne ludi odmah na neke "neprikladne" izjave, jer budeš brzo propucao, a postigao budeš ravno ništa....

Peace, dude...

Kruha i igala...
12 godina
Jos nisam vidio kokos u kavezu...
9 godina

nakon balkanskih ratova iz 90'vidimo kako su zavrsili domoljubi/patriote i oni koji su se prihvatili puske jer im je bila duznost da brane domovinu i bliznje(ne samo svoje) a kako su zavrsili oni sto su pobijegli(dijaspora danasnja),profiteri,politicari ... dovoljno je jednom ispasti naivna ovca  i sudjelovati u realizaciji cobanskih planova

Danas u Sarajevu izgorio stariji bracni par dok su policija i vatrogasci cekali pred vratima  da im netko donese na 11 kat zastitne maske , prije par dana nacelnik jedne opcine glavnog BiH grada predlaze pretvaranje muzeja u hotele,za sta je dobio podrsku  opcinskih vijecnika i partijskih fanova  ! 

waaagh
18 godina
moderator

Opet rasprava o oružju i to na stranici broj 1911.

Slučajnost? Mislim da ne, otvorite oči!

9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Jos nisam vidio kokos u kavezu...

Ja znam jednu, otišla je raditi u Crazyland, na B.I.T.C.H eventima.

Redovito je u kavezu, skoro svaku točku...

Kruha i igala...
12 godina
Pa kuzim da se kokos moze otkotrljati, ali bas da ga treba drzati u kavezu... :)
16 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...
....

Mislim, i sam si rekao da ponovno jedeš meso, a zašto?

Kupi šleper soje i problem riješen (vjerovatno ti bude i jeftinija od mesa)...

Ne shvaćaj sve ozbiljno, i ne ludi odmah na neke "neprikladne" izjave, jer budeš brzo propucao, a postigao budeš ravno ništa....

Peace, dude... 

Prije svega - za neke stvari vjerujem da vrijedi zivcirati se, i vjerujem da je dobrobit bica koje ubijamo da bi ih jeli - jedna od tih stvari.

Soja nece rijesiti nista (zdrava prehana je raznolika) i kako sam rekao - smatram da je moj level da ga tako nazovem, iznad veganskog, i koliko sam razaznao - to je tocno level na kojem si i ti. Jednostavno smo na visljem nivou hranidbenog lanca, i sve je hrana necemu drugome. Ja s time nemam problema, imam problema sa modernim industrijskim uzgojem, i smatram da je jedan od bitnih nacina kako suzbiti taj industrijski holokaust - veganstvo.

Ti si imao srecu odrasti na selu i imao si idealne uvjete za razviti zdravu sliku o hrani. Ja, kao gradsko dijete - navikao sam meso gledati u pakiranju, i iako sam kao dijete vidio klanje svinje (iskrao se iz kuce prilikom posjeta djedi), nije mi ostavilo nekog traga. Na nekom nivou, znas da meso dolazi od krave, ali to je to.. tek kad sam svojim rukama ubio zivotinju (kokos i zeca), sjela mi je u glavu ta, nazvao bih, poniznost i zahvalnost.

12 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Pa kuzim da se kokos moze otkotrljati, ali bas da ga treba drzati u kavezu... :)

ebe lud zbunjenoga 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
9 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...
picajzla0707 kaže...

ebe lud zbunjenoga 

To je tak kad automatski procijenim da sugovornik nema naše dijakritičke znakove (deformacija nastala dopisivanjem sa rođacima iz švabije), pa automatski procijenim da je mislio na neku drugu riječ, koja koristi naš znak.

Ah....

Kruha i igala...
11 godina
protjeran

@mario.L_hr

Gle, frende....

Puno je veći problem što neke poražene snage dižu kao vampiri, noćne more iz prošlosti, te žele mijenjati naše živote na gore sa svojim djelovanjem gdje će prekrajatiti povijest, sebe prikazati kao neke dobrice, a antifašizam gledaju samo kroz svoje naočale, kao da oni nisu uzrok problema, te da je njima, eto netko nedužan nešto radio....

To mijenjanje društvene paradigme, stvaranje novih fašističkih "vrijednosti" u društvu puno je veći problem po meni od nečije korupcije.

Jer, upravo te novovjekovne ustaše, žele kao njihovi uzori(raosovi) biti gospodari naših života u kojima će oni nama određivati što je pravo, a kaj krivo.

Kaj se tiče lijevog krila, ono je vjerojantno pogriješilo kaj se dalo prestrašiti od dijela braniteljske populacije koji pamćenje na '91 čuvaju kao čuari tuđamnove revolucije, samo kako bi u prvo redu obranili svoje profite.

Primjerice, Račan je isto tako ima konstatno zveckanje sa oružjem, al' on nije pojave ustaštva išao kao Zoki razglabati na nekakvome sastanku sa braniteljima gdje ga ekipa snima u neformalnom razogovru, gdje se svašta kaže, te se onda to kasnije plasira u medija samo kako bi se tobože raskrinkao Milanović kao nekakav ustaša...

Naime, Račan je prve naznake, u posttuđamnovskom vremenu, jedonstavno riješavao sa interventom policijom i bagerima. Micanje spomenika ustaškim "junacima" opjevanim u narodnim ustaškim pjesmama....

Nije SDP+koalicijski partneri imao vremena sve riješiti....gle, nisam ja njihov navijač, mene više brine pojava puzajućeg fašizma u HR, te konstatno sotoniziranje tekovina NOB kod nas. Kao da NOB nikada nije postojao, te da su ustaše na stranu svijetla, a partizani na stranu tame....

Kaj se tiče zakucavanja u pod političkog protivnika, to se ionako imalo prilike, tamo sada već daleke '89, kada su počeo stvarati HDZ u onim barakama, kada su komunisti imali su vlast u rukama, al' to nisu napravili, jer su narodu htjeli dati demokraciju, mogućnost izbora..... 

Nama su demokraciju dali u tom kontekstu komunisti, odnosno KPH, a ne nikakvi HDZ i ustaše iz emigracije.

Da, za Iličića se slažem, samo ako ga narod izabere to se mora poštivati. Samo narodu treba reći istinu, te mu govorit da se ne, opet zavesti kao '91, te krenuti stranputicama zla.

Ovi su pokrenuli svojevrsnu križarsku vojnu kontra svega što ima veze s tekovinama Revolucije i NOB. Kao da je povijest počela '91, te kao da je to nastavak izdajničke ustaške politike iz '41.

@Deus ex machina

Ovo kaj pišeš za oružje i US, gle to je djelomično točno, jer se svatko boji naoružan čovjeka. Mislim nemreš prijetiti prazom puškom....

Pa, i Europi je ekipa imala oružje(lovci, konkretno), te to narodu ne može biti sigurnost da im neće diktator sjesti na vrat.

Bitna promjena se događa na razini ideja. Ideju se ne može ubiti metkom, spriječiti zatvorm, staviti u okove...

Ideja se pobjeđuje drugom idejom, kao što narod veli:"Klin se klinom izbija."

Mislim da se ljudi prije svega ne trebaju bojati tvrdolinijaša bilo kojih fela, nego da ideju recimo mržnje zamijene idejom bratstva i jedinstva, ne nužno u komunistističkom smislu.

Vidiš kako je NOB uspjela, jer su se izdigli iznad ideje mržnje među ljudima s obzirom na vjeru i naciju(narod), ideje povezanosti krvi i tla, klasne, rasne razlike....

Samo je bitna ideja koja nas povezuje, onda će se već naći oružje za otpor okupatorima. Primjer, partizanske borbe.

Mislim da skoro svagdje u demokratskom svijetu, gdje ljudi to žele mogu se naučiti i koristiti oružje. Lovstvo, sportsko streljaštvo...Ne trebaju nam zato pogubne ideje i sloboda naoružavanja kao u US. U CH svatko zna sebe zaštiti, te ljudi dosta pucaju, al' se ipak ne ubijaju kao u USA.

@phoenix2003

U potpunosti se slažem sa tobom. Ljudi premalo misle svojom glavom, te se nikada ne pitaju tko iza čega stoji.

Ne mislim sada na onu neurotičnu ekipu koja u svemu vidi teoriju urote, nego se ljudi kao ovce daju olako voditi od sumnjivih pastira, koji ih žele iskoristiti samo za svoje šugave i ogavne ciljeve.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

ebe lud zbunjenoga 

Daj mi objasni zašto uvijek nadrapa zbunjeni? Kad će se promijeniti situacija pa da ndrapa ludi?

PzKpfw kaže...

@mario.L_hr

Gle, frende....

Puno je veći problem što neke poražene snage dižu kao vampiri, noćne more iz prošlosti, te žele mijenjati naše živote na gore sa svojim djelovanjem gdje će prekrajatiti povijest, sebe prikazati kao neke dobrice, a antifašizam gledaju samo kroz svoje naočale, kao da oni nisu uzrok problema, te da je njima, eto netko nedužan nešto radio....

To mijenjanje društvene paradigme, stvaranje novih fašističkih "vrijednosti" u društvu puno je veći problem po meni od nečije korupcije.

Jer, upravo te novovjekovne ustaše, žele kao njihovi uzori(raosovi) biti gospodari naših života u kojima će oni nama određivati što je pravo, a kaj krivo.

Kaj se tiče lijevog krila, ono je vjerojantno pogriješilo kaj se dalo prestrašiti od dijela braniteljske populacije koji pamćenje na '91 čuvaju kao čuari tuđamnove revolucije, samo kako bi u prvo redu obranili svoje profite.

Primjerice, Račan je isto tako ima konstatno zveckanje sa oružjem, al' on nije pojave ustaštva išao kao Zoki razglabati na nekakvome sastanku sa braniteljima gdje ga ekipa snima u neformalnom razogovru, gdje se svašta kaže, te se onda to kasnije plasira u medija samo kako bi se tobože raskrinkao Milanović kao nekakav ustaša...

Naime, Račan je prve naznake, u posttuđamnovskom vremenu, jedonstavno riješavao sa interventom policijom i bagerima. Micanje spomenika ustaškim "junacima" opjevanim u narodnim ustaškim pjesmama....

Nije SDP+koalicijski partneri imao vremena sve riješiti....gle, nisam ja njihov navijač, mene više brine pojava puzajućeg fašizma u HR, te konstatno sotoniziranje tekovina NOB kod nas. Kao da NOB nikada nije postojao, te da su ustaše na stranu svijetla, a partizani na stranu tame....

Kaj se tiče zakucavanja u pod političkog protivnika, to se ionako imalo prilike, tamo sada već daleke '89, kada su počeo stvarati HDZ u onim barakama, kada su komunisti imali su vlast u rukama, al' to nisu napravili, jer su narodu htjeli dati demokraciju, mogućnost izbora..... 

Nama su demokraciju dali u tom kontekstu komunisti, odnosno KPH, a ne nikakvi HDZ i ustaše iz emigracije.

Da, za Iličića se slažem, samo ako ga narod izabere to se mora poštivati. Samo narodu treba reći istinu, te mu govorit da se ne, opet zavesti kao '91, te krenuti stranputicama zla.

Ovi su pokrenuli svojevrsnu križarsku vojnu kontra svega što ima veze s tekovinama Revolucije i NOB. Kao da je povijest počela '91, te kao da je to nastavak izdajničke ustaške politike iz '41.

Ti tako razvodniš stvari i navlačiš uvijek na jednu spiku da me čudi da nisi već u nekim strukturama vlasti. Ne možeš tvrditi da je za sve loše i krivo, u ovoj državi, kriva pojava "puzajućeg fašizma". Ne možeš svaki post začiniti s tim kao moderne kuharice svako jelo Vegetom. Jednostavno to ne ide tako. Kakve veze ima ono što sam ja postao s fašizmom? Ti ljudi nemaju ideologiju, bolje rečeno imaju je ali ona nije tradicionalna lijevo/centar/desna već ideologija tipa "di sam tu ja". Mašu političkim stavovima da bi izmanipulirali određene skupine ljudi a sve u svrhu postizanja vlastitog dobra. Silazak s vlasti i odmicanjem od državnih jasli nesposobni su za bilo što. Jednostavno nemaju nikakvih vještina kojima bi postigli nešto u realnom svijetu. Jašu na grbači političke stranke birajući predvodnike koji će ih povući čim više. Problem je u tome što ljudi koji ne znaju funkcionirati u realnom životu, nemaju vještina kojima bi nešto stvorili, ne mogu doprinjeti ni boljitku države i ljudi koji žive u istoj. Jednostavno se mi i oni ne razumijemo. Izgleda da živimo u dva paralelna svijeta koji se ne dotiču već egzistiraju jedan pored drugoga. Tu i tamo dođe do pojedinačnih prelazaka iz jednog u drugi svijet ali više kao iznimka a ne pravilo.

Što se tiče Milanovića on jednostavno nije imao muda napraviti pravi zaokret i uvesti reda. Da je to napravio o HDZ-u se više ne bi pričalo. Nestao bi. Za ove druge optužbe, kojime se nabacuju sada treba pričekati neko vrijeme i vidjeti koji je razlog da se cijela priča pojavila baš sada kad se maknuo iz Sabora.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

bla-bla.. bla! :)

uh, nego, da se vratimo na 'prave' sadržaje? Kao jučerašnja Trumpićeva izjava i novinarsko kenjkanje (nedopustivo, Putin ubojica..), pogotovo zanimljiv odgovor Trumpićev, .. ima i USA nešto ..

nije li vam zbog tog bar malo simpatičniji? Pošteniji? .. Kao što Pernar raste, ponekad su karikature potrebne, da bi vidjeli karikiranu stvarnost koja je postala 'normalna'. (normalan političar, što god to značilo nikad ne bi to.. kao njih dva..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina
ihush kaže...

bla-bla.. bla! :)

uh, nego, da se vratimo na 'prave' sadržaje? Kao jučerašnja Trumpićeva izjava i novinarsko kenjkanje (nedopustivo, Putin ubojica..), pogotovo zanimljiv odgovor Trumpićev, .. ima i USA nešto ..

nije li vam zbog tog bar malo simpatičniji? Pošteniji? .. Kao što Pernar raste, ponekad su karikature potrebne, da bi vidjeli karikiranu stvarnost koja je postala 'normalna'. (normalan političar, što god to značilo nikad ne bi to.. kao njih dva..).

FOX new su jebeno smece :D

volio bih vidjet po kojoj su definiciji Putina svrstali medju ubojice a nijednog nisu nasli medju svojima u USA i saveznicima

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Deus ex machina

Ovo kaj pišeš za oružje i US, gle to je djelomično točno, jer se svatko boji naoružan čovjeka. Mislim nemreš prijetiti prazom puškom....

Pa, i Europi je ekipa imala oružje(lovci, konkretno), te to narodu ne može biti sigurnost da im neće diktator sjesti na vrat.

Bitna promjena se događa na razini ideja. Ideju se ne može ubiti metkom, spriječiti zatvorm, staviti u okove...

Ideja se pobjeđuje drugom idejom, kao što narod veli:"Klin se klinom izbija."

Mislim da se ljudi prije svega ne trebaju bojati tvrdolinijaša bilo kojih fela, nego da ideju recimo mržnje zamijene idejom bratstva i jedinstva, ne nužno u komunistističkom smislu.

Vidiš kako je NOB uspjela, jer su se izdigli iznad ideje mržnje među ljudima s obzirom na vjeru i naciju(narod), ideje povezanosti krvi i tla, klasne, rasne razlike....

Samo je bitna ideja koja nas povezuje, onda će se već naći oružje za otpor okupatorima. Primjer, partizanske borbe.

Mislim da skoro svagdje u demokratskom svijetu, gdje ljudi to žele mogu se naučiti i koristiti oružje. Lovstvo, sportsko streljaštvo...Ne trebaju nam zato pogubne ideje i sloboda naoružavanja kao u US. U CH svatko zna sebe zaštiti, te ljudi dosta pucaju, al' se ipak ne ubijaju kao u USA.

...

Sve je to lijepo, ali meni nema razlike izmedju onih koji ideje vicu iz sabora ili iz pokreta otpora - politicar je politicar. Do jucer Obama, danas Trump. I jedan i drugi mi drze egzistenciju u rukama, i ni jednom ni drugom ne mogu nista. Meni je to nenormalno stanje stvari.

- 1929, stock market crash u US - vlada je fino odlucila da je ilegalno poslovati zlatom i jedin legalan novac je papir koji ti oni izdaju u zamjenu za novac. Trguj zlatom - zavrsi u zatvoru. Kasnije kad su maknuli taj zakon, zamijenili su papire natrag za zlato, u omjeru 2/3. Netko je fino pokupio 1/3 vrhnja.

- 2008, ekipa kojoj je vlast dala pravo da manipulira nasim novcem je manipulirala neodgovorno, izgubila lovu, i vlada im je platila da ih izvuce. Novac koji su ljudi zaradjivali posteno, svaki dan, gubeci vrijeme svojeg zivota na to, je eto izgubljen, i nadoknadjen s JOS njihovim novaca

- pred neki dan citam clanak - UK se posthumno ispricala gayevima koje je vlast proganjala, zatvarala, mucila, kastrirala. Kaze jedan komentator, "Lijepo, napokon su dosli pameti". Ja kazem, "Talk is cheap"

Ne razumijes ti to druze sudija: zivis zivot prividno "slobodan" a zidovi svagdje okolo. Ne smijes svojim rukama izgraditi kucu bez da ti netko odobri, ne smijes uzgojiti hranu bez da ti netko odobri. Ne smijes crpiti vodu iz zemlje bez dozvole. Ne smijes kupovati najnormalnije kemikalije za osobnu upotrebu jer bi mogao od tih istih kemikalija napraviti eksploziv. Kakva je to sloboda? Mic po mic, godinu za godinom, prava obicnog covjeka nestaju. Hoce li mi jedan dan uci u kucu policija ili vojska, jer ih je vlast ovlastila da mi odvedu dijete u vojsku na silu? Hoce li mi doci sa kazom za zatvor jer sam uzgojio pomidore koje je neki klipan negdje patentirao? Djeca mi u skolu ne smiju nositi cokoladne muffine koje smo doma ispekli i znamo sta smo u njih stavili - ali im zato skola bez problema prodaje muffine u kafeteriji sa listom od 40 sastojaka.

Znas, kad vlast zna da nemas pusku doma, i kad znaju da ces zavrsiti u zatvoru ako je posjedujes, vise nisi gradjanin nego taoc - ovisis doslovce o tome da entitet koji kontrolira zakone, sudstvo, policiju, vojsku, zatvore i TVOJ NOVAC - igra posteno. EJ! Posteno! Crkavam od smijeha, pa di je tu osnovna logika? Nemamo nikakav leverage! Zasto bi jedan politicar vulgaris uopce radio za dobrobit naroda, kad narod moze prisiliti da mu sluzi, a narod moze politicaru u gotovo svakoj drugoj drzavi doslovce p**** k****.

Svi su puno otvoreniji za razgovaranje i pregovaranje kad mozes punokrvno uci u mexican standoff, ne mislim pritom na open carry ludjake koji nego cisto na cinjenicu da svaki gradjanin ima pravo posjedovati oruzje. Kad imas oruzje, imas i odgovornost, ali ja zivot zivim po principu da zelim i slobodu i odgovornost, a ove spike da ce se netko drugi pobrinuti za moj wellness ostavljam hipijima. Dobro im je islo kad su ih washingtonski prasci poslali u vijetnamski rat, vidim, pa nisu naucili.

Radije redneck kojeg ismijavaju, a da znam da mogu zastiti obitelj od svega - ponajprije od drzave - nego moderan hipi (bez uvrede ikom) koji i dalje nije naucio da se svijet NIJE pomaknuo s mrtve tocke od doba feudalizma. Ili si feudalac, ili si kmet.

Jedino su "glupi ameri" skuzili u cemu je stos.

14 godina
neaktivan

Po vijestima svi imaju stav kao da današnja dijeca moraju se naucit disciplini i zato kao svi penzići podržavaju vojni rok, nevidim di cemo se mi naucit discipline slusajuci nekog idiota kako se izderava na nas dok spavamo u zamazanom hangaru među buhama, ne hvala.

11 godina
protjeran

@mario.L_hr

Frende, ti pišeš o otuđenosti elita od naroda. Profesionalni političari. Ništa ne znaju, nego se samo baviti stranačko politikom na državnim jaslama, te u bilo kakvim nižim strukturama vlasti.

O.K., slažem se ima toga.

Samo ti je pišem da je problem jel' netko zdrpio neke pare, puno veći problem mržnja koja se konstatno već preko 25 godina koristi samo kako bi se jedan narod manipulirao kontra drugoga ,sve u svrhu profita i niskih ciljeva ljudi koji, eto možda imaju il' nemaju ideologiju ili ih samo vodi pohlepa za moći.

Svaka nacionalistička banda sa svoje strane granice to radi.

Upravo fašizam(velikorvatstvo i katoličanstvo) je u cilju bogaćenja pojedinaca i njihovih poslušnika. Mi imao svojevrsni organizirani kriminal sa državne razine. Svatko tko je na državnim parama, dobiva svoj dio(svoju plaću) kao što i u kriminalnom orgaiziranom milju, svatko od bossa na vrhu kriminalne piramide do portira koji sačekuje aute sa kurvama na ulazu hostela dobiva svoj dio. 

A, narodu kada je loše, hrani ga se mržnjom kontra svakoga drugačijeg.

Primjerice, kada se čovjek pita, zašto nitko od domoljuba ne bi išao raditi malo za Domovinu u privatni sektor, nego bi svi na državne jasle, odmah si idiot, te im veliš da se tako ne voli Domovina, onda počinje etiketiranje. Mislim, ne smeta mene, stekao sam kroz svoj život imunitet na budale.

Zašto se se primjerice ne slušaju građani koji ne žele crkvu na mjestu parka(moj kvart Savica-ZGB), nego nikome ne bi smeta negdje drugdje u kvartu?

Kada im nešto prigovoriš, odmah si jugoslaven, komunjara, oficirsko dijete i kaj ti ja sve znam, a u stvari nisi ništa od toga, ne si "prave" krvi i vjere, ali ne misliš kao oni.

Oni svaku kritikuna račun njihovog velikohrvatstva, poklapaju sa optužbama da si komunjara, Srbin, čak i četnik, jugoslaven, orjunaš, mason, samo još treba da ti prigovore da si Židov. 

Kada im pitaš kako su se bogatili vele, isto to kaj sam sada napisao. Pogledaj, samo ono psihopata ZM na čelu okupiranog Dinama, kako se ponašao kada su ga novinari pitali najednostavnija pitanja, a ta pitanja su propitkivala njihovu moć koju su izgradili na sili, te svoja bogatstva na pitajboga kakve načine. U tom kontekstu gledam na njihov fašizam.

Dakako, samo se moramo pitati koliko je dobrih ljudi moralo mijenjati svoja imena, prezimena, prelaziti na katoličanstvo, pisati se kao Hrvati, samo kako ih novokomponirao hrvatstvo ne bi osudilo u najblažu ruku za nelojalnost novoj državi.

Zašto ljude ne procjenjujemo po njihovom karakteru i po njihovim djelima, nego po stvarima koje su Ustavom i svim mogućim zakonima zabranjene?

Za slučaj Zokya... gle, ne pratim toliko dnevnu politiku, nego me više zanima koliko društveno zlo dolazi do izražaja, a to je po meni upravo podivljali nacionalizam, gdje se međusobno nacionalističke bande potpomažu iz susjedstva, samo kako bi narod zaboravio tko su pravi krivci za takvo stanje, uvijek po pravilu da su nam krivi drugi za naše komplekse i probleme.

Kao i pojedincu, tako i narodu koji se ne želi suočiti sa samim sobom, uvijek im je netko drugi kriv.

Kada to napišeš, pitaš ili izjaviš ti si neprijatelj svoje vlastitom narodu, jer dovodiš u sumnju njihove prave nakane....

I onda dođemo do toga socijalizma, komunizma, Jugoslavije, partizana, NOB......

I, realno kada pogledaš Jugoslavija je bila daleko od savršene zemlje, al' je puno bolja po mnogo kriterija od sadašnje RH.

Meni dragi ljudi bi još bili živi da nije bilo tzv. Dom.rata, imali bi HR sa manje porušenih/pokradenih tvornica, sela i manja mjesta ne bi bila toliko pusta, bilo bi više sloge među ljudima, imali smo sasvim solidnu Hrvatsku, puno bolju nego ovu sada iz koje svatko bježi glavom bez obzira ako može ili ako ga previše toga ne veže za nju.

Što je nama donijela Jugoslavija?

Hm, pa puno ljudi riješilo je svoje stambeno pitanje(pitaj ekipu u koja ima problema sa kreditima u švicarsima, dal' bi imali kaj protiv takvo državnog zbrinjavanja...), imamo naslijeđe praktički besplatnog zdravstva(jedino ako se nedaj Bog teže razboliš...), besplatno školstvo(koliko je samo ljudi na osnovu toga bez obzira kaj dolaze iz nižih slojeva steklo bolje škole....), ili pak koliko je ljudi samo svojim radom u Jugoslaviji kao radnička klasa ipak živijelo pristojno za tadašnje uvjete....

E, i sada dolaze ustaški drkaroši i deru, li ga deru po Jugi, Titu, NOB-i, partizanima, a njihovi uzori ubijali djecu, strace, nevine, i sve to kroz sustav organizirane industrije smrti, kao da koljemo kokoši za industriju hrane,,,,samo da navedem, eto taj jedan grijeh kojim se oni ponose, te ga žele izjednačiti sa revolucijom. Neće ići. 

Kao mi imamo problem sa ustašama i partizanima, između njih je znak "jednakosti".

Eh, pa nije.

Istina jednostavno nije takva.

Tuđman je samo nastavio takvu politiku samo zamaskiranu u celofan.

Rezultat je poznat. To je ovo kaj danas imamo. 

@Deus ex machina

Hm, pa slažem sa tobom. 

Nema ništa protiv toga da Ameri furaju oružje, onako kako žele, al' kako me ta tematika onako zanimala u vezi oružja i civila,pa sam pomalo proučavao jednostavno mislim da u Europi to ne bi funkcioniralo. Negdje sam pročitao da bi bilo više štete, nego koristi. Gle, nisam siguran, ne mogu 100% tvrditi, al' u Europi mi ta ideja oko oružja po principu US, jednostavno ne šljaka.

Gle, i Indijanci su imali oružje, pa im to nije baš puno pomoglo u borbi kontra dosljenika. 

I borac za građanska prava ML King je mogao pozvati svoje crnu braću na oružje, ali jednostavno bijelih rasista je bilo više, te ideja borbe pomoću oružja jednostavno bi bila osuđena na propast, opet na štetu crnaca. Zato je pozivao na mirotvorstvo i pasivan otpor. I, gle čuda uspio je.

Drugi vođe pokreta za građanska prava crnaca, koji su pozivali na oružje, jednostavno na razini ideja sa svojim idejama nisu uspjeli.

U pokretu NOB jednostavno je bilo drugačije, jer ljudi su spašavali živu glavu od nazi zombija, te kako je prikazano na spomeniku u Srbu, praktički goloruki sa poljoprivrednim alatom digli su se na ustanak, jer im druga strana nije ostavila ništa drugo. Bila je to borba na život i smrt.

Ovim svojim odgovorom, ne želim ti kontirati u raspravi, jer mi se sviđa kako razmišljaš, te mislim da tvoji postovi imaju težinu, al' samo želim ukazati i na neke razlike koje se po meni ipak odvijaju na razini borbe ideja, te samo posjedovanje vatrenog oružja mene  u mnogo prilika neće spasiti, ako to svoje oružje koje sam uperio kontra nekoga nije sa nekom posebnom idejom. 

Npr. ideja bratstva i jedinstva kontra ideje povezanosti krvi i tla.

15 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@phoenix2003

U potpunosti se slažem sa tobom. Ljudi premalo misle svojom glavom, te se nikada ne pitaju tko iza čega stoji.

Ne mislim sada na onu neurotičnu ekipu koja u svemu vidi teoriju urote, nego se ljudi kao ovce daju olako voditi od sumnjivih pastira, koji ih žele iskoristiti samo za svoje šugave i ogavne ciljeve.

Nevjerojatno je koliko ljudi vjeruju vijestima/"znanju" na web-u! Poluistinita i potpuno neistinita vijest, ako se ciljano plasira, postaje ubojito oružje. Ja osobno, prvi puta sam se susreo sa ovom pojavom sredinom 80ih godina kada je netko ciljano plasirao (zanimljivo, ne preko medija) lažnu vijest da je pravi Tito poginuo na Sutjesci i da je zatim zamijenjen dvojnikom. Ta vijest je našla veoma plodno tlo i učinila je svoje:Stvorila je sumnju i dala je opravdanje.

Tokom rata mediji pod kontrolom država i paradržava nastalih raspadom Jugoslavije su sipali propagandu ali ona nije bila ni blizu oblika u kakvom se nalazi danas. Tada je bio rat i uglavnom se svodilo na to da se protivnici optužuju za nešto i da se demantuju optužbe protivnika, diže moral....

Danas, kompletne medijske kuće se nalaze u slubi ostvarivanja političkih ciljeva i planirano i selektivno emituje čitav spektar loših vijesti o drugoj strani dok sa druge strane emituju vijesti čiji su spektakularni naslovi nadmašili i Goebbels-a. Kad već pominjem naslove, lažne vijesti je najlakše prepoznati po naslovu. Evo npr. članak objavljen na portalu B92: "Svetski ekonomisti zanemeli, Rusi briljiraju" Kad pročitate samo naslov odmah na prvu rekli bi da Rusi i pod sankcijama ostvaruju ekonomske uspjehe itd. Međutim, tek kad pročitate cijeli članak shvatite da su uspjeli smanjiti pad BDP-a što je u suprotnosti sa vijestima koje donosi naslov ovog članka.

O youtube ovdje neću posebno pisati. Osobno poznajem nekoliko osoba koje za sebe smatraju da su visokointeligentne i kojima je nacionalna svijest visoko probuđena. Često ih vidim kako sjede u kafanama i raspravljaju o cionistima, masonima i kojekakvim drugim ...ma. Naravno sve što znaju o tome selektivno gledaju na youtube. Jednom sam htio napraviti i podmetnuti im jedan video koji bi im sjebao koncepciju ali mi ih bilo žao.

11 godina
protjeran

@phoenix2003

E, ovu ekipu kada slušaš, mislim ovi kaj vjeruju reptile, terorija urote, čovjek jednostavno nemre vjerovati kaj oni pričaju....

Pitaš ih na čemu temelj svoje tvrdnje, al' skoro nikada ne daju suvisle dokaze.....

Ne vodih ih racionalnost, nego mržnja i niske strasti, te im je životna vodilja da oni kao neki izabrani otkrivaju velika tajne svijeta....

Da, baš tako je jednostavno objasniti funkcioniranje ovoga našeg svijeta....

18 godina

Ako mi daju Clint Eastwooda kao instruktora u vojsci sutra se vracam u Hrvatsku odsluzit rok.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
16 godina
Deus ex machina kaže...

Aposlutno se simpatiziram i slažem s tvojim shvaćanjem o prividnoj "slobodi" i odnosima moći. No mislim da je iluziorno smatrati posjedovanje oružja nekakvom protutežom državnoj moći. Realno, mislim da ne postoji nikakav leverage koji bi te mogao zaštiti od države, možeš se jedino nadati da nećeš nikada doći na pik i to je to.

No to o čemu ti govoriš je stvar odnosa jačih i slabijih. Gdje god imaš neki autoritet, uvijek se može naći netko tko će to zlorabiti ako zna da mu se ništa neće dogoditi. Npr. ovo sa zabranom čokoladnih muffina, hipotetski je moguće da neki ravnatelj tako odluči zato što ima deal s dobavljačem. No stvar je da je svijet pun debila koji su kategorički spremni braniti onog na poziciji sile samo zato jer je on na poziciji sile. Kad se nekome nešto loše dogodi zbog krive (nekad namjeno iživljavačke, a ponekad iz ekstremnog debilizma), obrazac na koji zapadni mediji reagiraju na to je manje više isti. Neki mediji objave tu priču, ljudi se zakače za to, neki osuđuju, no većina na to gleda s nekakve distance, kao dogodilo se neki propust, ali kao ne bi trebali reagirati jer svi griješe i sl gluposti. Ali na kraju od toga ne bude ništa, tek nakon nekom vremena neka jeftina isprika, slično kao i ova priča sa homoseksualcima u VB. Ljudi uglavnom racionaliziraju da se takve stvari njima ne mogu dogoditi jer su oni "dobri" i uzorni građani.

Najgluplji su oni koji su ne mogu zaključiti da je onaj tko je moćniji upravo postavio pravila igre kakva njemu odgovaraju i mijenja ih kako mu dođe, ali rules are rules.

Ako ti vojska i policija upadnu u kuću da ti odvedu dijete u vojsku, opravdanost toga će ovisiti o tvojim sugrađanima. Ako je većini tvojih sugrađana to ok i podržavaju rat i vojsku, onda si u gadnoj situaciji. Ako je većini to neopravdano i odvratno, ali na to gledaju kao na neku negativnu situaciju koja se mora prebroditi i sl., onda si isto u gadnoj situaciji.

17 godina
Deus ex machina kaže...

Padobraniram, ali - couldn't agree more. 

Dugo vremena sam bio *protiv* oruzja, onda sjedio na grani, i tek evo zadnje dvije godine pomalo mi se kristalizira ideja da je ona stavka americkog ustava, koja kaze da svaki gradjanin ima pravo posjedovati oruzje - doslovce genijalna.

Jednom minijaturnom stavkom uklonjena je gotovo svaka mogucnost represivnog sistema. Vojska i policija su instrumenti drzave, lako je baratati tim instrumentima ako s druge strane imas goloruk narod.

Posjedovanje oruzja i ucenje rukovanja istim je, u mojoj glavi barem, neophodna stvarnost za ljude koji ne zele outsourcati zastitu vlastite obitelji i prijatelja nekim neznancima sa potpuno drugacijom agendom.

Stvarno misliš da će naoružano pučanstvo moći išta protiv organizirane vojske? LoL... Mogu jedino izginut ko zečevi. Jes vidio s čim su ameri došli na mirne demonstracije u Standing Rock? Šta bi bilo da nisu u pitanju mirne demonstracije? Par Abramsa?

Ono što je meni logično je da će se vojska pobuniti protiv sustava koji ide protiv svog naroda. Naravno, ako imaju iti zrno soli u glavi.

Rvat katolik!
18 godina
moderator

Za Deusa:

http://www.vox.com/2015/10/3/9444417/gun-violence-united-states-america

Ovjde je simulacija napada na Charlie Hebdo:

http://www.thetruthaboutguns.com/2015/01/foghorn/ttag-charly-hebdo-simulation-preliminary-results/

Nisu kompletni podaci, ali dva iskusna napadača su always win. Naoružani defenderi jedino mogu kupiti vrijeme dok drugi pobjegnu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2017 8:30 (DrNasty).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice