Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.113.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
picajzla0707 kaže...

i onda sam ja picajzla...

Ja sam prikrivena picajzla, tko ti je kriv što ti na forumskom čelu piše da si picajzla 

Obavijest svima: 

Okolo operiraju RWE zastupnici, traže uvid u brojilo i podatke od vlasnika brojila sa izgovorom da ih je HEP ovlastio da ljudima daju 10% nižu cijenu struje!

Prije deset minuta mi je na dvorištu bio neki lik, traži vlasnika brojila sa njegovim podacima. Uvjerava moju mamu kako ga je ovlastio HEP da bi dobili 10% nižu stopu PDV-a koju je vlada donjela i da ako ne sklopi ugovor mi ćemo imat skuplju struju i pdv će ostat po starom. Nije se uopće predstavio, ali vještica od moje majke vidjela da ima RWE iskaznicu oko vrata.  Frajer mislio selo pa može kenjat al se zayebo pa naletio na vražju žensku koja se služi internetom i ima profil na HEP-u pa ga ispreskakala. 

Uglavnom recite svojim roditeljima, bakama i djedovima što rade i neka ništa ne potpisuju jer čisto sumnjam da to radi samo jedan frajer u Zagrebačkoj županiji.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina
ddarknessfairyy kaže...
picajzla0707 kaže...

i onda sam ja picajzla...

Ja sam prikrivena picajzla, tko ti je kriv što ti na forumskom čelu piše da si picajzla 

Obavijest svima: 

Okolo operiraju RWE zastupnici, traže uvid u brojilo i podatke od vlasnika brojila sa izgovorom da ih je HEP ovlastio da ljudima daju 10% nižu cijenu struje!

Prije deset minuta mi je na dvorištu bio neki lik, traži vlasnika brojila sa njegovim podacima. Uvjerava moju mamu kako ga je ovlastio HEP da bi dobili 10% nižu stopu PDV-a koju je vlada donjela i da ako ne sklopi ugovor mi ćemo imat skuplju struju i pdv će ostat po starom. Nije se uopće predstavio, ali vještica od moje majke vidjela da ima RWE iskaznicu oko vrata.  Frajer mislio selo pa može kenjat al se zayebo pa naletio na vražju žensku koja se služi internetom i ima profil na HEP-u pa ga ispreskakala. 

Uglavnom recite svojim roditeljima, bakama i djedovima što rade i neka ništa ne potpisuju jer čisto sumnjam da to radi samo jedan frajer u Zagrebačkoj županiji.

Frend mi radi u prodaji u nekoj od alternativnih dobavljaca struje i kaze da je njihova opcenita politika da nude ljudima struju 10% jeftiniju od HEPa, kakvu god tarifu HEP imao.

Tako da ne znam sto je tvoja majka skuzila ali je vjerojatno izgubila priliku placat struju 10% manje.

- Psiho246
12 godina
protjeran

Tu igru sa potpisima provode mnogi na razne kvarne nacine.

Pretproslo ljeto, na jadranskoj plaži, mom susjedu dve tete u badićima ponudile da popuni neku anketu. Covjek pristao, one pitale, on odgovarao i jos nakraju potpisao i dao broj osobne kakti da anketa bude vjerodostojna.
I od iduceg mjeseca je svaki tjedan dobivao nekakve promotivne sms koje su njemu naplaćivane po 12 kn svaka. I to je trajalo godinu dana. Odlazak operateru nije nista rijesio jer su i oni dobili primjerak onoga kaj je potpisal na plaži...

12 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Frend mi radi u prodaji u nekoj od alternativnih dobavljaca struje i kaze da je njihova opcenita politika da nude ljudima struju 10% jeftiniju od HEPa, kakvu god tarifu HEP imao.

Tako da ne znam sto je tvoja majka skuzila ali je vjerojatno izgubila priliku placat struju 10% manje.

Je je a slonovi su ljubičasti i imaju krila.

Frajer je doslovno govorio o pdv-u. Da je i nudio 10% nižu cijenu struje nema nikakvo pravo govoriti da ga je HEP ovlastio da očita brojilo i napravi ugovor za HEP. Tim više što su na mojoj kući(dvojni objekt) dva brojila i susjedi nemaju HEP a frajer je rekao da nema veze da će prvo sklopiti ugovor s nama a kasnije sa susjedima. Niti ima pravo inzistirati na podacima vlasnika brojila bez da se predstavi, kaže za koga radi i što nudi. HEP je jedini koji očitava brojilo a sve ostalo su muljaže!

Uostalom to da daju 10% nižu cijenu struje otom potom. Daju ti nižu cijenu kilovata a onda ti lupe veću na ostalim stavkama i na kraju te dođe na isto.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
moderator
ddarknessfairyy kaže...

Onda bolje nemoj ništa stavljati.

Skužio sam, trebam u jesen pokupiti i pobacati, da bude spreman za proljeće. Tako može?

Moj mozak je malen i ograničen, ja jedino znam potegnuti i pucati. Ovo je sve viša matematika :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 13:38 (DrNasty).
12 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Skužio sam, trebam u jesen pokupiti i pobacati, da bude spreman za proljeće. Tako može?

Moj mozak je malen i ograničen, ja jedino znam potegnuti i pucati. Ovo je sve viša matematika :D

U principu bi trebalo ga na jesen ukopati/zaštihati/zaorati, ali ako ti se baš neda onda ga možeš na jesen samo pobacati. Neće biti neke velike štete. Jedino se može desiti da se ne raspadne.

Ako je tvoj mozak malen i ograničen onda je moj u umjetnoj komi 

15 godina

Ajmo, razlaz. Dosta je više tih priča o zimnici, vrtu, gnojivu,.... Idemo opet malo na politiku.

Pročitao sam ovo i ovo i sad se pitam. Koji je nama klinac, jesmo li, kao nakupina glasača (neovisno o bilo kakvoj pripadnosti), glupi/ludi/nerealni u procjenama/(ubaci bilo što što ti padne na pamet) kad nam je vlast i oni koji se vrte oko nje ovakva? Pa kako to da nam se ovakvi likovi pojavljuju kao bitni faktori? Hoće li u ovoj državi, za mog života, itko normalan doći na vlast?

Stručnjak za odmaganje...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2017 23:23 (mario.L_hr).
14 godina
Arendelle kaže...
DarthMarkus kaže...

10/10 Da je u JNA bio kuhar i da je tetovažu prepravio u "ONA" ili "BOJNA".

Kuhari su najvažniji, pa i najvredniji dio svakoga kolektiva. To je najbolje vidljivo u Big Brotheru gdje do finala uvijek dogura barem jedna stara baba - često arhetip autoritarne i čangrizave domaćice starog kova - koju ostali stanari trpe samo zato što bi bez nje bili gladni.

Da bi riječ rekao.

Dok sam ja služio u Samoboru i bio na straži, zaspao sam ko priklan jedno jutro.

Pekar koji dostavlja kruh je trubio da mu otvorim rampu , ja naravno ništa nisam čuo (jel sam bio mrtav), pa je na kraju lik otišao. Ljutito valjda.

Ujutro za doručak "dJečje radosti" bez kruha. Za one koji nisu gulili to vam je kuhano jaje, medić i pekmezić.

E da, kometari na doručku tipa "Neki debil zaspao i nije pustio pekara! Jesu oni normalni, kako da to jedem bez kruha ! Što ću mazat med po jajetu ? etc " 

Slažem se, glad je grebena stvar.

12 godina
neaktivan

Prije deset minuta mi je na dvorištu bio neki lik...

Takvima predložiš da se dogovore šćukom: 

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 4:54 (o7o).
17 godina
mario.L_hr kaže...

Ajmo, razlaz. Dosta je više tih priča o zimnici, vrtu, gnojivu,.... Idemo opet malo na politiku.

Pročitao sam ovo i ovo i sad se pitam. Koji je nama klinac, jesmo li, kao nakupina glasača (neovisno o bilo kakvoj pripadnosti), glupi/ludi/nerealni u procjenama/(ubaci bilo što što ti padne na pamet) kad nam je vlast i oni koji se vrte oko nje ovakva? Pa kako to da nam se ovakvi likovi pojavljuju kao bitni faktori? Hoće li u ovoj državi, za mog života, itko normalan doći na vlast?

Krenu pricanja da ce se Milanovic vratitit u politiku i odmah evo afera vezana uz njega.

Bernardic se koprca, neda se...al na njegovu zalost on je preanemican, bezlican i nebitan da koliko god se koprcao nece dugo, zamijenit ce ga, ako ne vec Milanovic onda Ostojic ili netko treci.

Korupcija je najvece zlo hrvatske...ali ove cifre su u drzavi gdje se kradu iznosi od po par desetaka milijuna na vise pod normalno, nesto sasvim ocekivano i ako je ovo nekoga iznenadilo taj je politicki idiot.

Nije da ga opravdavam ali u usporedbi s drugim, na ovo gledam ko kolateralnu zrtvu...imas na vlasti nekoga, netko ce krast to je sigurnije nego da ce sutra opet biti dana. Da su barem i HDZovci krali na ovom nivou, ne bi mi imali pola problema sto sad imamo.

Nedrk Ilcic...nista cudno tu, klasicno uhljebljivanje...jedino sto je sokantno je sto mi vec unaprijed znamo koliki je Ilcic kreten pa nas smeta to sto nam sad oni tvrde kako ce taj retard nekoga u vladi ko fol savjetovati.

Al takvih kretena ima koliko ocete...isto ih placamo...ali za njih ni ne znamo jer nisu medijski ekspoanirani, pa javno primorani pokazati svoj kretenizam pred cijelim svijetom.

To je politika...svi su duzni nekome...ovako prebijaju dugove...usluge jel.

Btw. @bold i agree completely

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 12:07 (Psiho246).
17 godina

http://www.tportal.hr/kultura/knjizevnost/462018/Srecko-Horvat-o-ljubavi-Hasanbegovicu-i-radu-s-Varufakisom.html

Evo i nas domaci filozof, Srecko Horvat se slaze samnom kada smatra da je novi rat, pravi rat neizbjezan.

Polako se skidaju ruzicaste naocale...sve ce vise i vise biti ovakvih tekstova i sve vise ozbiljnih ljudi, mislioca i kolumnista koji ce tvrditi isto...a ne samo onih populistickih koji skacu iz ekrana na svaku sitnicu.

Im telling you, this shit is real. REAL.

Ovaj vojni rok nije nikakav politicki spin vec naredenje iz njemacke/US da se spremimo na ono sto dolazi.

Sve krizike koje ste uputili u vezi vojnog roka naravno stoje...mozda su nam rekli da se pripremimo...ali na nama je da odredimo kako cemo se pripremiti...kvalitetno ili nekvalitetno...

No sto se bas tog vojnog roka tice...mislim da je bolje imat bilo kakav nego nikakav u ovakvo vrijeme.

Mnogi od vas ce rec "to je nepotreban trosak".

Ja cu argumentirat kako to ne samo da nije nepotreban trosak...jer bas kako i javno zdravstvo svaka liberalna drkadzija moze prikazat kao trosak, mi znamo da to nije, vec je to novac koji je dobro ulozen, u dobru i plemenitu stvar.

Bas tako je i obavezni vojni rok ulaganje u dobru, plemenitu i potrebnu stvar...u ovim trenucima svjetske povijesti ja cu tvrditi kako je obavezni vojni rok i vazniji od javnog zdravstva, jednostavno okolnosti su takve da nam prioriteti moraju biti drugaciji ako iz rata, kakav god on bio i izgledao, mi mislimo izaci kao nacija sa vlastitom drzavom.

Ruzno je to za cuti...ali RH trenutno vise treba mladog mulca koji je barem jednom drzao pusku u ruci nego starca koji ima 70 godina, a mi bi mu kupili jos 10.

To kazem ne zato jer sam ja za ukidanje javnog zdravstva, nego kako bih slikovito prikazao koliko je za buducnost RH vazan vojni rok, tj. vojna spremnost hrvata.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 12:35 (Psiho246).
17 godina

Bunika?

Vojni rok je apsolutno i potpuno trošenje resursa. Ajmo uzeti čak da se sprema neki veliki epski subok (a ne sprema se) - što će ti mulac koji je bio na obuci 4 tjedna? On je jedino sposoban glumiti topovsko meso - istu stvar koju je mogao i bez ta 4 tjedna obuke.

Iskreno, ja ću radije otići u neku državu u kojoj su takve stvari kako spada sređene, nego da moje dijete jednog dana netko hebe s vojnim rokom i sličnim glupostima. Koliko vidim, moja generacija ima slično mišljenje. Pa sad razmisli - što je pametnije za HR - vojni rok ili možda da se pokuša zaustaviti odlijev mladog stanovništa?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Bukva kaže...

Bunika?

Vojni rok je apsolutno i potpuno trošenje resursa. Ajmo uzeti čak da se sprema neki veliki epski subok (a ne sprema se) - što će ti mulac koji je bio na obuci 4 tjedna? On je jedino sposoban glumiti topovsko meso - istu stvar koju je mogao i bez ta 4 tjedna obuke.

Iskreno, ja ću radije otići u neku državu u kojoj su takve stvari kako spada sređene, nego da moje dijete jednog dana netko hebe s vojnim rokom i sličnim glupostima. Koliko vidim, moja generacija ima slično mišljenje. Pa sad razmisli - što je pametnije za HR - vojni rok ili možda da se pokuša zaustaviti odlijev mladog stanovništa?

Jep ne sprema se.

Srbe naoruzavaju Rusi, nas Ameri, Trump je dosao na vlast...prosvjedi u SADu nisu prestali vec 20 dana, on prijeti Kini i Iranu, napada EU, ukida financije NATOu.

Britanci se spremaju izac iz EU, Le Penn dobiva podrsku, fasisti u RH, Srbiji, Madarskoj, Njemackoj, Turskoj.

Gotovo je sigurno da ce se EU raspasti.

Ali eto, ja sam lud, glup i nadrogiran jer vidim gdje to vodi, a ti si razuman covjek jer imas povez oko ociju.

Buduci da si lud, ne znam kako bi drugacije doprijeo do takvih kao sto si ti, samo cu ti reci: "mark my words".

Cak bih rekao da se jednostavno ne slazem s tobom ali ovo potpuno negiranje mogucnosti bilo kakvih sukoba je totalno ludilo od strane tebe...

Ne znam zbog cega si toliko siguran u sebe...povijest te vec demantirala...

No eto, polako krece...Zizek upozorava na to, i Horvat...krenut ce i drugi...jebiga ocito je bunika postala popularna...jos malo pa ce ju svi jesti.

Sposobnost bit topovsko meso?

Pa i to mora netko.

A ne kuzim tvoju argumentaciju, ako se sprema rat...bolje da imamo mulce koji nisu jedan dan drzali pusku nego mulce koji su drzali 4 tjedna pusku?

Molim pojasnjenje toga.

I kakva je to ili argumentacija. Vojna spremnost stanovnistva nema nikakve veze s iseljavanjem stanovnistva.

Iselili se oni ili ne, moramo bit vojno spremni...to su dva razlicita problema...kakva je ovo false dilema?

Zasto moram birati jedno od tog dvoje?

Super, treba RH jos mnogo toga, jace trziste, vecu proizvodnju, manje poreze, vece place, manju javnu upravu.

Da svaki put pitam nekoga tko je za vojni rok iz bilo kakvih razloga, dal zeli manju javnu upravu ili vojni rok?

Besplatne voznje tramvajem ili vojni rok?

- Psiho246
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Rekao si da je dosta o gnojivu. Ja zbilja ne vidim razliku između gnojiva i politike. 

U svim tim vijestima u zadnje vrijeme mi je najfascinantnije to koliko se trude napraviti "afere" samo da se nebi pričalo o INI, MOL-u i ostalim važnim stvarima. Čim netko počne kopat o tome puuuf ajmo nova vijest za stoku sitnog zuba pa ćemo malo trabunjat o vojnom roku, iskopat pokoju 20 godina staru snimku(za koju do sad jadni nisu znali), pokušati napraviti aferu od sudara(da mi je samo znati odkad se kod nas radi alkotest za materijalnu štetu). Iduće očekujem otkriće kako je neki kibidabi ministar prije 15 godina potpisao neki žblj štetan ugovor.

18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Ajmo, razlaz. Dosta je više tih priča o zimnici, vrtu, gnojivu,....

Mrzitelju svega zdravog!

12 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
mario.L_hr kaže...

Ajmo, razlaz. Dosta je više tih priča o zimnici, vrtu, gnojivu,....

Mrzitelju svega zdravog!

Ma nije, voli on zdravu hranu, ali samo kad je kraj dinstanog zelja krvavica ili komad svinjetine. 

9 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Ma nije, voli on zdravu hranu, ali samo kad je kraj dinstanog zelja krvavica ili komad svinjetine. 

To je čovjek, a ne ovi bio/ego/vegan/trendi likovi...

Na ovome svijetu nema ništa bolje od krvavica i dinstanog zelja, ili nečeg kaj je prošlo par dimova, uz obavezni ljuto-slani pac...

I neka dobra šljiva uz to....

Uhhhhh, sad sam i ja ogladnio....

P.S. ako ovi vegani toliko vole životinje i boli ih srce kad ih vide na tanjuru, zakaj im onda požderu svu hranu ?

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 14:34 (fer-de-lance).
16 godina
Psiho246 kaže...

Nisu mladi od 20 godina jedini koji bi potencijalno mogli u rat. Ako je situacija takva kakva tvrdiš, ja bih predložio i jedan za vas malo starije da obnovite znanje (ili naučite ako niste išli na rok) vojnih vještina. S obzirom da netko, kako ti kažeš, mora biti topovsko meso, očekujem da se ti prvi javiš kad bude mobilizacija.

Isto tako, ako se ikada ozbiljno razboliš, pretpostavljam da nećeš imati nikakve veze s "liberalnim drkadžijama".

16 godina

američkim,ruskim,francuskim,njemačkim,kineskim proizvođačima oružja očito fali nova tržišta kad stalno izazivaju vojne sukobe plus borbe moćnih kompanija i velikih zemalja za prirodne resurse,evo nije ni prošlo 20 godina od zavšetka rata u bivšoj jugi a več gospoda srbi ohrabreni rusijom prijete svim okolnim susjedima ratom,naravno da nam treba vojni rok kad smo u ovakvom okružju a da ne zaboravim stalne trezavice u BIH,čitam neke komentatore kako iz udobnosti svojih fotelja ne računalu pišu razne nebuloze tu udobnost im je omogučio hrvatski branitelj koji je odslužio vojni rok u bivšoj jugi tko zna dali bi ti takozvani internet ratnici mogli pisati iz udobnosti svoje sobe da naši ljud nisu prošli vojnu obuku u jna i da nije bilo hrvatskih časnika koji su prošli obuku u jna

nije važno sudjelovati važno je pobijediti
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 15:35 (blackalbum).
11 godina
protjeran

@Deus ex machina

E, ovo mi se jako svidjelo kako si opisao svoj pristup prehrani, te kako rezoniraš stvari. 

Posebno mi se svidio onaj dio govoriš o uštedi. To je ono što naš prosječni stanovinik regije Adritatic, nikako da nauči. Da je odgovoran za svoje postupke, a ne da za svoje komplekse, traži bezbroj izlika, te neracionlanih razloga.

Po tvojim drugim postovima vidim da ti nije bilo uvijek lako u životu, te da si se naučio živjeti na najbolji mogući način.

Tako, da po meni ti nikako nemaš "luđački način razmišljanja", nego jednostavno pristupaš stvarnosti onako kako to radi čovjek kojeg vodi pamet i objektivitizam.

Da, mnogi bi ljudi okrenuli glavu da nađu pare na ulici, jer se moraju sagnuti, al' njima je to teško, jer eto se ne mogu zdravo hraniti.

@mario.L_hr

Mario, frende....

Ovako, kaj se tiče Iličića. On je pomogao Karamarkiću kada je trebalo biti u njegovoj koalciji, te mu sada karamorakovi dečki vraćaju dug.

Međutim, ovo HR bunilo u kojem se nalazimo samo je dio jednog šireg pokreta koji se može opisati kao konzervativna revolucija, gdje su najgori članovi društva pokrenuli svedruštveni prevrat, gdje im jedini cilj da se riješe nasljeđa "jugoslavenstva"  i tobožnjeg komunizma kod nas.

Desnom krilu, odnosno svima onima koji nisu antifašistička HR bio je najveći problem, kako to može jedan atesist, agnostik il kaj već kao Josipović biti predsjednik, u zemlji koje je samo deklerativno većinski vjernička.

Hm, pa može, jer su ljudi tako glasovali. Tada su desno krilo u nas mobiliziralno, pokrenuta je akcija unutar kat.Crkve koja doduše nema moć po zakonima, al' ima u stavarnosti, gdje preko svojih misa svaki dan,te po školama tokom vjerunauka uče kako treba glasovati, misliti, živjetiti....

Međutim, uspon extermenog nacionalizma i katoličanstva je počeo kada je "manekenka" katoličanstva Ž.Markić uz pomoć Opus Dei, uspjela mobilizirati šire slojeva društva, samo kako bi se "zaštitio" brak. Kao da se vrijednosti štite zakonima i represijom, a ne jednostavno tako da živiš ono za kaj misliš da je vrijedno živjeti.

Iskoristila je niske strasti naroda koji samo čeka da nekoga mrzi. Bio taj gej, druge nacionalosti ili pak Hrvat-antifašist.

Lijevo krilo mora više misliti o tome što je bilo, primjerice rečeno na jedom skupu HDZ, kao da oni(desno krilo) idu razbiti ljevicu da se 20-30 ne sastavi i ne snađe. To i rade ustaše, te lijevica kako se ne skoca, neće moći biti progresivan snaga ovoga društva, te brana retrogradim snagama koje HR žele vratiti u olovna vremena, tuđman i ustaša.

E, i sada mi već godinama jašemo na tom valu konzer.revolucije, gdje ustaše, turbokatolici, velikiHravti ruše sve što je bilo dobro u našoj HR, te žele mijenjati povijest, izjednačiti one koja su ljude ubijali maljem u potilja, te djecu bacali u rake, te one koji su to branili fašistima i klerofašistima. 

Govore kao da je povijest počela sa '91, kada je HR-narod opet bio izmanipuliran, te je iskorišten za mokre snove ustaške emigracije.

Sve je fuj, kaj nije njima po volji, Jugoslavija je bila tamnica naroda, Tito zločinac, drugi narod samo čekaju da nam uzmu našu HR....

Ka je dobro?

Pa, tuđman kojeg će naši mladi pozdrvljati uvijek kada budu odlazili iz zračne luke u koje je imenovan njemu u "čast". Dobro je po njima, kaj smo sudjelovi u humanim preseljenjima drugih naroda iz naše i njihove domovine, kaj smo radili zločin, pljačke, itd, odnosno ovo kaj sada imamo.

Kad će biti bolje?

Pa, kada izađemo na ulice kao Rumunji, a to će biti prije, nego ovi kaj su na državnim jaslama(glasči ovih na vlasti) ostanu bez posla, jer neće imati tko više puniti džepove za toliko parazita na državnim jaslama, te kada ovi izvana prestanu davati kredite.

Il' pak kada nas dođu spasiti neke drugi veći narodi od  nas samih i naših gluposti, te pokrenu novu revoluciju kontra ovoj katoličkoj rekonkvisti.

Kao, nakon WII.

Daj, Bože!

Smrt fašizmu, sloboda narodu!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
Psiho246 kaže...

Nisu mladi od 20 godina jedini koji bi potencijalno mogli u rat. Ako je situacija takva kakva tvrdiš, ja bih predložio i jedan za vas malo starije da obnovite znanje (ili naučite ako niste išli na rok) vojnih vještina. S obzirom da netko, kako ti kažeš, mora biti topovsko meso, očekujem da se ti prvi javiš kad bude mobilizacija.

Isto tako, ako se ikada ozbiljno razboliš, pretpostavljam da nećeš imati nikakve veze s "liberalnim drkadžijama".

Mdaj, hvala sto si mi otkrio toplu vodu.

Ne znam zasto odmah pretpostavljas da sam licemjeran pa da ne znam sto to znaci za mene osobno.

Hebiga teske odluke su teske odluke, a vi malo liberalniji se nemozete suocit s takvim stvarima jer vas je strah.

Vi zivite zivot kroz ruzicaste naocale, a kad promjena dode, reci cete: "Dosla je niodkud, ko je mogao reci da ce je biti?"

Na koncu konca, ja mislim da bi svaki covjek trebao nauciti baratati oruzjem.

U jugi je to bilo normalno i standardno.

Kad krene sranje, a ja tvrdim da hoce i da je neizbjezno, nijedna liberalna ruzicasta (ili sarena) zastava i mahanje njom nam nece pomoc.

Niti hipiji, znak mercedesa, dobre zelje, a ni molitva.

A jednom kada nam sranje bude do grla, jer smo nepripremljeni, na kraju ces ti biti taj koji ce u ocaju htjeti "gurati" i dedeke od 70 godina na prvu frontu ako to znaci zivot ili smrt, pobjedu ili gubitak.

Rat je usran i vodi se po utilitarianistickim principima jer mora bit sto kraci, efikasniji i naravno pobijeden.

Znam da koncept topovskog mesa zvuci prestrasno za tvoj liberalni um, ali kada krene rat i to je jedna od taktika koja se nekad koristi.

Budi siguran da onaj koji takve odluke donosi, cak i ako to ne pokazuje, nece spavat mirno.

I Vukovar je bio topovsko meso. I mozda cu i ja biti. Mozda ces i ti. Mozda i svi mi.

No mozemo i utopisticki gledati na stvari zasto ne.

Pa da ti odgovorim: Da htio bih da je sve super, da uvijek dobijem adekvatnu zdravstvenu zastitu, da ne moram u rat, da imam vecu placu, da imam rengenski vid, da mogu letit, da mogu citat misli i da vec zivimo u tom utopijskom komunizmu gdje mozda i vecina stvari s ove liste moze bit moguca. Star trek.

Al do tada cu ipak zivjeti u stvarnom svijetu gdje se desavaju lose stvari i di nije sve idealno i gdje se za te lose stvari treba spremiti.

- Psiho246
17 godina
odjavljen
blackalbum kaže...

američkim,ruskim,francuskim,njemačkim,kineskim proizvođačima oružja očito fali nova tržišta kad stalno izazivaju vojne sukobe plus borbe moćnih kompanija i velikih zemalja za prirodne resurse,evo nije ni prošlo 20 godina od zavšetka rata u bivšoj jugi a več gospoda srbi ohrabreni rusijom prijete svim okolnim susjedima ratom,naravno da nam treba vojni rok kad smo u ovakvom okružju a da ne zaboravim stalne trezavice u BIH,čitam neke komentatore kako iz udobnosti svojih fotelja ne računalu pišu razne nebuloze tu udobnost im je omogučio hrvatski branitelj koji je odslužio vojni rok u bivšoj jugi tko zna dali bi ti takozvani internet ratnici mogli pisati iz udobnosti svoje sobe da naši ljud nisu prošli vojnu obuku u jna i da nije bilo hrvatskih časnika koji su prošli obuku u jna

Netko je obrisao tvoju glupost od posta ali uspio sam vidjet...

Kako se to "voli" svoju domovinu? Tako da ideš u rat radi budala koje su ju rasprodale? Za druga Sranju i njegovih obitelji dvjesta? Todorića, Karamolka, Horvatinčića, one lešinare u Savskoj koji su htjeli rušiti legitimno izabranu vladu plinskim bocama? Misliš da bi Bujanec, Božo ili Nedrk išli ratovati? Njihova djeca? Kako da ne. Prva bojna koja bi se osnovala da nedaj bože počne rat je ona Minkenska bojna, sastavljena od djece onih koji su osnovali prvu.

Ratovanje je za idiote. Ako vam je do kolinja, dogovorite se na kakvoj livadi (dat ću vam ja svoju ako treba) da se pomlatite i rješite te vjekovne nesporazume a nas ostale normalne molim vas pustite na miru.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
Psiho246 kaže...

Zadnja stvar koju ću napraviti je biti topovsko meso za nekog drugog čovjeka koji sjedi u fotelji i koristi me kao pijuna. 

Da ljudi nisu tako uskoumni i da ih se ne može nabrijati sa dvije-tri domoljubne fraze lako moguće da bi nam sad rat bio samo tematika za proučavanje ljudske gluposti u prošlosti. 

Nažalost, dok razmišljamo tako kao što ti razmišljaš, biti ćemo samo masa podložna manipulacijama. I dok dočekamo neka bolja evolucijska vremena već ćemo se iskorijeniti sa ovog jadnog planeta.

Uostalom, zašto bi netko uopće prihvatio to da je on nekoj samoubilačkoj misiji, a da je neki guzonja u fotelji taj koji njemu govori da mora umrijeti za opću dobrobit neke kvazi države?   

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 16:22 (Cordas).
12 godina
neaktivan

Vi bi u 21 stoljeću ratovali i umirali za neke crtice, riječi i brojčice na nekoj kartici ili još bolje za dva tri idiota koji ti kažu "odi tamo i pucaj". Meni se diže ovih par vlasi na glavi kad nekog čujem da kaki o ratu, pucanju i ubijanju i tim sranjima.

17 godina
Cordas kaže...
Psiho246 kaže...

Zadnja stvar koju ću napraviti je biti topovsko meso za nekog drugog čovjeka koji sjedi u fotelji i koristi me kao pijuna. 

Da ljudi nisu tako uskoumni i da ih se ne može nabrijati sa dvije-tri domoljubne fraze lako moguće da bi nam sad rat bio samo tematika za proučavanje ljudske gluposti u prošlosti. 

Nažalost, dok razmišljamo tako kao što ti razmišljaš, biti ćemo samo masa podložna manipulacijama. I dok dočekamo neka bolja evolucijska vremena već ćemo se iskorijeniti sa ovog jadnog planeta.

Uostalom, zašto bi netko uopće prihvatio to da je on nekoj samoubilačkoj misiji, a da je neki guzonja u fotelji taj koji njemu govori da mora umrijeti za opću dobrobit neke kvazi države?   

LOL kako si naivan.

Ti mislis da ces ic u rat zbog nekog debila u fotelji. I onda meni pricas o uskoumlju.

Naravno da neces ic u rat zbog debila u fotelji, pa skoro nitko ne bi ratovao da je zbog toga.

U rat ces ic zbog svojih bliznjih i zbog nevinih sugradana.

Zasto ti mislis da netko manipulira samnom?

Ocito me ne znas dovoljno i ne pratis ovu temu.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 16:26 (Psiho246).
16 godina
Psiho246 kaže...

.

Strašno si pun predrasuda i općenito misliš da si puno pametniji od sviju, tipično za tebe. Dijeliš svijet na "ružičaste liberale"  koji eto po tebi nemaju veze sa stvarnošću. Rekao bih da si upravo ti taj koji ovdje otkriva toplu vodu i gleda stvari ružičasto. istini ja da sam zbog svog "liberalnog uma" sklon propitiviti tko je to "mi", a tko su to "oni" u ratu, i čiji se interesi stvarno štite.

To da se rat vodi ulitaristički je stvarno promašeno. Pogledaj domovinski rat i reci je li to stvarno bilo ulitarističko ili se moglo puno kraće s manje žrtava? Da Franjo i ekipa nisu toliko bili nabrijani na taj njihov glupi nacionalizam zar misliš da bi bilo toliko topovskog mesa? Koliko je samo skladiša pod Šuškom otišlo u zrak i nitko nije snosio odgovornost za to?

Neružičasta verzija rata za nas je da bi nas pregazili za par dana jer su ostali toliko tehnološki ispred nas da nema šanse da to sustignemo.

14 godina
Psiho246 kaže...

LOL kako si naivan.

Ti mislis da ces ic u rat zbog nekog debila u fotelji. I onda meni pricas o uskoumlju.

Naravno da neces ic u rat zbog debila u fotelji, pa skoro nitko ne bi ratovao da je zbog toga.

U rat ces ic zbog svojih bliznjih i zbog nevinih sugradana.

Zasto ti mislis da netko manipulira samnom?

Ocito me ne znas dovoljno i ne pratis ovu temu.

Ok, ići ćeš u rat zbog svojih bližnjih da bi ubijao bližnje drugih ljudi?
Mislim, nije li najlakše shvatiti da je rat vođen iskrivljenom ideologijom i uopće ne ratovati? Kako će političari uopće dovesti do situacije rata ako ljudi odbiju ići u rat?
Ja osobno nemam ništa protiv bilo koje osobe iz bilo koje druge zemlje na svijetu. Ne vidim zašto bi onda uopće išao ubiti njih kako bih spasio svoje bližnje?

No, dobro, izgleda da sam ja naivan, a ne ti koji bi bez razmišljanja prihvatio ići u rat. 
LOL

Nije ni čudo što se ne možemo odmaknuti od tih primitivnih temelja koji se razvlače već tisućama godina. 
Ljude bi trebalo ubrojati kao ugroženu vrstu jer jednostavno ne vidim kako možemo opstati sa ovakvim razmišljenjam. 

Umjesto da se držimo zajedno i borimo protiv nekih stvari koje su prijetnja svim ljudima - prenaseljenost zemlje, globalno zatopljenje i slično, mi gledamo kako ćemo se međusobno ubiti. 
Po tom pitanju smo definitivno najgora vrsta od svih jer nitko nema tu potrebu za ubijanjem predstavnika svoje vrste. Osim, naravno, ljudi. 

15 godina
Psiho246 kaže...

Krenu pricanja da ce se Milanovic vratitit u politiku i odmah evo afera vezana uz njega.

Lako meni za to. Pročitaj i današnji Tomićev članak o Milanoviću. Pokazuje jednu crnu i lošu istinu a to je da bez državnih jasli nema kruha za njega (i njemu slične - čitaj političare).

ddarknessfairyy kaže...

Rekao si da je dosta o gnojivu. Ja zbilja ne vidim razliku između gnojiva i politike. 

Misliš gnojiva i političara.

DrNasty kaže...

Mrzitelju svega zdravog!

Mrgud po prirodi.

ddarknessfairyy kaže...

A, dobro, neću odbiti ni pečenu janjetinu ili teletinu.

PzKpfw kaže...
Mario, frende.......
.....

Ti onda gledaš na svijet i stvari samo jednim okom. Na drugo zažmiriš. Zašto?

Kad je Kukuriku koalicija došla na vlast imala je šansu razbucati HDZ jednom za svagda, pretvoriti ga u stranku tipa HSS ili HSLS, razbiti u više manjih stanaka. Imali su ih na konopcima, zašto ih nisu dovršili meni je misterij. Isto tako su imali povjesnu šansu napraviti nešto za državu i ljude koji tu žive. Da se razumijemo napravili su određene stvari dobro ali nisu imali muda odraditi posao do kraja. Sami su se dotukli i maknuli s vlasti. Pazi, njih je pobjedio HDZ s Karamarkom na čelu!! Pa to je tragikomično.

Što se tiče Iličića mene ne zanimaju njegova načela ili njegov svjetonazor. Svatko od nas ima svoje poglede i u redu je da su različiti, to može samo doprinjeti boljitku. Problem je u onome što on želi nametnuti svoje stavove i načela svim drugima. Realno takve likove bi trebalo maknuti od bilo kakvih pozicija vlasti (ne bi mu dao ni da bude predstavnik stanara a kamoli savjetnik nekog ministra).

Stručnjak za odmaganje...
16 godina

Vi dvojica kao da ste pali sa marsa. Psiho ne priča o ratovanju stotine kilometara daleko, nego o ratu na ulici u kojoj inače šetaš psa.O napadu na tvoju okolinu.

Šta ćeš napraviti kad ti dođu na vrata? Reći ćeš da ne ratuješ za guzonjine sinove i da upravo imaš raid u wowu za dovršiti?

Jasno, rješenje je da par tjedana prije te situacije spakiraš kofere i odeš na sigurno... pa od tamo filozofirati da nek se netko drugi bori za nečije "fotelje"...

PSN - darklydexter
17 godina
odjavljen

A kako dođe to te situacije da ti netko napada ulicu nego da guzonje i njihovi sinovi čačkaju mečku i zveckaju oružjem dok pakiraju kofere za Minken?

Vidiš da se trenutna garnitura dobro potrudila da izbjegne vojnu obvezu, misliš da bi ti lapani uzeli pušku u ruke? Ako neće oni, neću nit ja. Ionako nemam ništa ovdje, mogu sutra otić van iz države ako mi se tako sprdne...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice