Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.147.341
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina

Si vidio ranko kako te čovjek secirao u trenu - zna što ne primjećuješ i zašto, zna ti stranu, možda zna više o tebi od tebe samog. Predlažem prelazak na defcon 4.

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina

Nemoj tako prijatelju Ovco...Čim si osudio šovinizam, odabrao si krivu stranu...

Nešto kao kad su NewsBar makli sa tv-a zbog širenja rasne i vjerske netrepeljivosti.

14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Ezio kaže...

nista novo na ovoj temi. Samo sto je najcesce sa strane koju ti podrzavas pa nisi primijetio.

Ja tebi mogu reći da si glup i to je uvreda.  

Ti možeš diskreditirati do neba određenu grupu ljudi na osnovu nečega što nisu ni mogli birati (kao seksualna orijentacija), to je govor, odnosno prikaz mržnje. Tipičan primjer prikazivanja mržnje prema osobama homoseksualne orijentacije je pokušaj izdvajanja toga kao nečeg nenormalnog, što ti i gospodin toni pokušavate. Nemaš apsolutno nikakvo pravo određenu grupu ljudi na osnovu svojih fiktivnih ideja i zaključaka definirati kao manje vrijednu ili neprirodnu, poremećenu, nakaradnu itd. Ista stvar je i sa migrantima, pederima, srbima itd. Toni svjesno svojim izmišljanjem definicija samo pokušava upakirati na lijep način svoju mržnju prema toj grupi ljudi. 

Ja tebe ne mrzim, već mislim da si glup (što je uvreda ako ti kažem i zaslužujem sankcije prema pravilniku foruma). Ti ne misliš da su homoseksualci glupi (barem se nadam), nego ih mrziš zato što u tvojoj glavi tebi nije pojmljivo niti zamisliti dva muškarca skupa. Jasna ti je valjda razlika između napada na određenu skupinu ljudi zato što su se rodili takvi, i napadi na osobu koja svojim razmišljanjima i stavovima propangira ovo prvo?

Ali dobro, i ja sam dok sam bio klinac imao takve stavove, pa sam shvatio da sam isto bio glup. Samo polako, nije to ništa strašno za razumijeti, samo trebaš pustiti mozak iz ormara. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 9:06 (Ranko Kukumar).
14 godina

Ranko, nije on glup...Jednostavno mu fali socijalne inteligencije koju će kad-tad steći nakon što karmički postane "nekakva manjina u nečemu"...Ono, s godinama, ako bude imao sreće (iliti nesreće)...

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 12:35 (DarthMarkus).
15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...
Ezio kaže...

nista novo na ovoj temi. Samo sto je najcesce sa strane koju ti podrzavas pa nisi primijetio.

Zašto je to uvreda? Tvrdnja da netko svojim intelektom nije na razini diskusije nije uvreda već samo opća konstatacija. Razvoj civilizacije omogućio nam je široke spoznaje u mnogim stvarima, kako u znanstvenim tako i u društvenim poljima te sa razlogom danas nekoga tko tvrdi da je zemlja ravna ploča nazivamo glupim. Svaka tvrdnja koja se protivi dosezima je gluparija, netko tko prvi put zastupa tu tvrdnju je nedovoljno informiran, a kada netko unatoč ukazanim činjenicama i dalje "pliva uzvodno"  - radi se o glupoj osobi smanjenog intelektualnog kapaciteta.

Kada osoba sudjeluje u temi, brat bratu bar 1000 stranica među kojima ima nekoliko stotina fantastično informativnih postova koji i prosječnoj osobi mogu otvoriti oči, a svejedno zastupa stavove koji nemaju veze s mozgom, pa što bi se itko osjećao uvrijeđenim kada toj osobi kažeš da je glup.

Ljude možemo dijeliti počevši od boje kose i kože, pa sve do različite DNK. Sve to je vrlo korisno kada treba npr, identificirati osobu u seriji Bones ili CSI. I hvala bogu da smo svi različiti. E sad, zašto neki misle da su bogom dani jer su na svijet izašli baš u Hrvatskoj, a ne u Novom Sadu ili Tel Avivu, ili jer su im oba roditelja svijetle puti i plave kose pa misle da time zaslužuju popust u T Comu i ostalim njemačkim firmama od bar 80%, to samo ti pojedinci znaju.

Neka vas nebude sram osobu koja tvrdi da su pederi niža rasa koju treba getoizirat skup's ciganima, crncima, arapima i srbima nazvat glupanom. Kao što za osobu koja tvrdi da je zemlja nastala pred 5000 godina znamo da je indoktrinirani glupan, u najmanju ruku vrlo loše educiran, tako je i nečiji stav o pederima i ciganima vrlo jasan indikator nečijeg intelekta. Imam pardona za klince koji su u toj dobi još uvijek pod utjecajem stavova roditelja, susjeda, crkve ili profesora te nemaju dovoljno znanja da bi drugačije mislili, ali svako preko 18-19 godina tko smatra da na pedera treba kamenom (ili ludnicom) za mene je retard dok ne promjeni mišljenje.

14 godina
ivan dragi kaže...

Zašto je to uvreda?

Zato što teoretski jest. Međutim, hoće li se netko uvrijediti - njegova stvar, budući da je stvar povrede ega stvar te osobe koja nosi isti taj ego. 

Ako ti netko kaže da si glup zato što imaš crnu kosu, tebi to neće biti uvreda nego će ti biti glupa fora. IMHO, ja ako kažem nekom da je glup zbog toga što je napisao hrpu gluposti, on može biti ili toliko siguran u to pa se ne uvrijediti (i samo nasmijati na to), ili ako je nesiguran - uvrijedit će se, pa će pokušati zaštiti svoj ego tako da će meni reći da sam isto glup (samoobrana). 

Moguća rješenja: 

a) Toni je toliko siguran da "gay is not ok", pa kada mu kažem da je glup, njemu to ne smeta i ne osjeća se povrijeđenim. Nema mi potrebu ništa uzvratiti već me ignorira i dalje živi u svom svijetu (ovo nije slučaj kod svih onih sudionika gay prajda s druge strane ulice i kamenjem u ruci, jer oni imaju agresivnu reakciju). Ovo, naravno, nije pokazao višestrukim postovima kroz temu gdje je odbio sve argumente s druge strane i nastavio iznositi tvrdnje temeljene na svom osjećaju/percepciji homoseksualnosti.

b) Toni je svjestan u dubini sebe da smatra da gay nije ok samo zato što je njemu to gadljivo iz posve iracionalnih razloga (naravno, on te razloge smatra posve ispravnim), svjestan je da nema niti jedan živi valjani dokaz koji potkrepljuje njegove osjećaje, ali brani svoja razmišljanja/osjećaje koji gotovo sigurno proizlaze iz odgoja i društva (i tu ima podršku jer većina misli tako, pa se osjeća toplo). Kada mu kažem da je glup, njemu se pali crveno svjetlo i ego mu je povrijeđen - pa mi vraća isto tako da mi kaže da sam glup i ostao pri svojim stavovima (ovo će se, pretpostavljam, dogoditi uskoro). 

Tako da, teoretski jest uvreda - ali samo teoretski. To kako će se on osjećati nakon što mu ja kažem da je glup nije više moja stvar, već njegova. Inače ne preferiram govoriti nekom da je glup kada piše stvari na krivi način, ali kada je uporan u tome i ignorira argumente s druge strane - onda je jednostavno tako najlakše (pored objašnjena zašto je glup). Možda se potrudi razmisliti. A i neka vježba ego. Nikad nisam razumio osobe koje, nakon što im netko veli da je glup, odu plakati u sobu u 4 zida. 

Ne vjerujem da je netko u 2017. godini lijen progooglati 2 minute vremena koliko mu treba da se informira o seksualnoj orijentaciji pa da ima takve stavove zato što je eto krivo naučen. Jedino ako je slučaj teške vjerske indoktrinacije pa se boji i googlati.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.1.2017 14:36 (Ranko Kukumar).
18 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
11 godina
protjeran

@nixass

Ove se pobožno mole, a netko vrišti kao da je opsjednut, te da zloduh i demon izlazi iz njega.

Zakaj, ovaj nije skrenuo sa snimanjem malo ulijevo?

Svakakve stvari se događaju po tome Međugorju, od početka navodnih ukazivanja, pa do prije nekog vremena svijetlećih kipova Marije u mraku sa e-bay.

Sve je to dobar vjerski PR-a.

Al' zakaj nitko ne želi reći, da Božek, ak' postoji da je On ustvari svugdje oko nas. 

Možemo se moliti od bilo kuda.

Svatko ima svetiše u svome kraju, pa se i tamo može lijepo moliti, ak' mu je to gušt.

Ni Crkvi, Međugorje nije po volji. 

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
18 godina

Probajte bez vrijeđanja. 

14 godina
Drago kaže...

Probajte bez vrijeđanja. 

Drago dragi, mi smo za tebe Bude na lopočima...

17 godina
neaktivan

Mene kao vjernika ovo sto rade u Medugorju vrijeda i radi budalu od svih normalnih vjernika. 

A da ne govorim koliko se ljudi od tamo vratilo sa doslovno ispranim mozgovima i stvarima koje nemaju veze s Bogom.

18 godina
DarthMarkus kaže...
Drago kaže...

Probajte bez vrijeđanja. 

Drago dragi, mi smo za tebe Bude na lopočima...

Pa vidiš da tu nastupam kao plavičastipostovski moderator, bestjelesno biće, nirvanizirano i astralno projicirano među vas smrtnike...

This space for rent!
12 godina
Dpi?
15 godina
walentkane kaže...

Mene kao vjernika ovo sto rade u Medugorju vrijeda i radi budalu od svih normalnih vjernika. 

A da ne govorim koliko se ljudi od tamo vratilo sa doslovno ispranim mozgovima i stvarima koje nemaju veze s Bogom.

Prepisali od dalmatinaca kako se postupa prema gostima!

18 godina
phoenix2003 kaže...
walentkane kaže...

Prepisali od dalmatinaca kako se postupa prema gostima!

Totalno bezveze komentar. Mi nikome ne ispiremo mozak.

Izvriđamo ih, uzmemo im lovu, tiramo ih da se osjećaju kao da im činimo veliku uslugu što im litru ulja naplaćujemo 120 kuna (a u dućanu ga može kupiti za 30), a jednosobni smještaj za devetoro na Ultri 300 eura po glavuši i to je to. 

Nema to veze s Međugorjem.

This space for rent!
9 godina
protjeran

"Pametnima doživljavamo samo one, koji misle jednako kao mi.”

François de La Rochefoucauld

#Stupidity is not punishable by death. If it was, there would be a hell of a population drop.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 1:25 (Tony Marconi).
12 godina
neaktivan

''Noću je hladnije nego vani.''

Comte de Rochambeau

16 godina
Ranko Kukumar kaže...
Ezio kaže...

Samo daj, ne diraju me uvrede.

Nemam ništa protiv gejeva ni lezbijki. Ja sam tolerantna osoba (ne samo po pitanju gayeva i lezbijki, iako je nepotrebno reći da sam tolerantan po pitanju nečega ili nekoga ako mi taj netko ne skače po glavi nego samo gleda svoja posla) za razliku od tebe i tvojih forumskih frendova koji očito samo glumatate da ste super tolerantne simpa i nadasve pametne osobe a zbog tko zna kakvih frustracija spremni ste u trenu linčovati nekoga.

Ne bih ni ovo napisao da ti i tvoji frendovi niste napisali eseje na temelju jedne moje rečenice u kojoj sam samo ukazao na to da ste linčeri. 

PSN - darklydexter
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 7:29 (Ezio).
15 godina
Drago kaže...

Totalno bezveze komentar. Mi nikome ne ispiremo mozak.

Izvriđamo ih, uzmemo im lovu, tiramo ih da se osjećaju kao da im činimo veliku uslugu što im litru ulja naplaćujemo 120 kuna (a u dućanu ga može kupiti za 30), a jednosobni smještaj za devetoro na Ultri 300 eura po glavuši i to je to. 

Nema to veze s Međugorjem.

Uzmi u obzir da se još nije oporavio od ljetovanja za 20€ "all included" te zbog toga udara ispod pojasa.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
moderator
mario.L_hr kaže...

Uzmi u obzir da se još nije oporavio od ljetovanja za 20€ "all included" te zbog toga udara ispod pojasa.

Mene samo interesuje koliko je dana uključeno u ovu cijenu, da znam na ljeto da li sipam lož ulje u ''cvaju'' ili ne?

15 godina
DrNasty kaže...

Mene samo interesuje koliko je dana uključeno u ovu cijenu, da znam na ljeto da li sipam lož ulje u ''cvaju'' ili ne?

Pa kompletan odmor. Dođeš, ostaviš novce i odmah se vratiš doma.

18 godina
mario.L_hr kaže...
DrNasty kaže...

Pa kompletan odmor. Dođeš, ostaviš novce i odmah se vratiš doma.

Bio svojedobno Velimir Srića, u prapočecima Interneta kad smo se manje-više svi spajali 28k modemima na carnetove pristupne servere, zagovarao "internetski turizam", premda nikada nije objasnio što bi to uopće trebalo značiti? 

To iskoristio Lucijan Carić, naš tadašnji kolumnist, da "razradi" (ironično, naravno) njegovu ideju u stilu: mi turistu pošaljemo sliku mora Internetom, a on nama da lovu.

Vizionari su, dakle, prije dva desetljeća već imali razrađeni savršeni sistem koji posve eliminira potrebu za bilo kakvim putovanjem i osobnim uručivanjem love.

Preko Interneta ja tebi sliku, ti meni lovu, nitko se ne miče od računala.

Win-win.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 13:17 (Drago).
18 godina
moderator

Daj okači još kakvu fotkicu mora i plaže uz taj opis i samo pošalji paypal invoice, plaćam odmah (pozitivni feedback 100%).

15 godina

Uoči razliku:

Primjer 1    

Primjer 2

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2017 14:16 (phoenix2003).
17 godina

Na koju točno razliku misliš - onu da je luksuzni apartman za 9 osoba i s privatnim parkingom 200 eura skuplji od sobe u hotelu za 4 osobe (ili je otprilike cijenom tu negdje kao studio apartman za dvoje) ili onu u kojoj ćeš nam uskoro reći kako si se samo šalio? 

Gledam te!
9 godina
neaktivan

Ajme meni, ljudi moji, kaj ću ja sve doživjeti u životu 

Dođe sad kod mene jedna susjeda i traži da joj isprintam neku molbu za dodjelu odvjetnika (printer mi ne radi, pa nisam), i pita ona mene jesam li upoznat sa satavljanjem tih molbi, da joj provjerim jel dobro.

Rekoh, glumatat ću da nekaj kužim, samo da vidim o čemu se radi.

I krenem ja čitat , i moram priznati da neki ljudi mogu zavarati izgledom i ponašanjem.

Naime, ona želi tužiti bolnicu u kojoj je bila na operaciji oka, jer tvrdi da su joj ugradili kameru u oko , i da sad njezin život prenose na RTL televiziji 

Kaže da je poslala svoju priču i u redakciju 24 sata, i, premda iskreno sumnjam da će joj to objaviti, ali ako to vidite negdje objavljeno, znate o kome se radi....

Majko moja mila, ubit ću se 

Kruha i igala...
18 godina
moderator
fer-de-lance kaže...

Naime, ona želi tužiti bolnicu u kojoj je bila na operaciji oka, jer tvrdi da su joj ugradili kameru u oko ,

Čitam i ne vidim šta je smiješno?

15 godina
fer-de-lance kaže...
Naime, ona želi tužiti bolnicu u kojoj je bila na operaciji oka, jer tvrdi da su joj ugradili kameru u oko , i da sad njezin život prenose na RTL televiziji 

Čekaj malo, tebi nisu to ugradili??? Pa bila je akcija sa vaučerom od 100 kuna, kada smo prelazili na digitalnu distribuciju TV kanala. Bem te neinformiranog.

15 godina
Veliki Brat kaže...

Na koju točno razliku misliš - onu da je luksuzni apartman za 9 osoba i s privatnim parkingom 200 eura skuplji od sobe u hotelu za 4 osobe (ili je otprilike cijenom tu negdje kao studio apartman za dvoje) ili onu u kojoj ćeš nam uskoro reći kako si se samo šalio? 

Cijena je ista za 1 ili 9 osoba. Bilo je još primjera, ovaj sam najbrže našao jer sam u žurbi (Blue Sun hotel Brela npr.) a yražilica mi je izbacila ovaj rezultat iako sam uključio filter. Hoću da kažem da bih ja radije otišao na Santorini već u Brela (koja su 200 km od mog stana). Ima još bezbroj primjera, slobodno istražite booking.com.  

15 godina
phoenix2003 kaže...

Cijena je ista za 1 ili 9 osoba. Bilo je još primjera, ovaj sam najbrže našao jer sam u žurbi (Blue Sun hotel Brela npr.) a yražilica mi je izbacila ovaj rezultat iako sam uključio filter. Hoću da kažem da bih ja radije otišao na Santorini već u Brela (koja su 200 km od mog stana). Ima još bezbroj primjera, slobodno istražite booking.com.  

Pa u tome i je cijela čar. Odi na odmor gdje ti se sviđa i kakav si možeš priuštiti a nemoj nas pilati tu sa svojim elaboriranjem kako je negdje puno bolje/ljepše/jeftinije/..... Na odmor ideš kako bi se odmorio i to što se tebi sviđa ne mora se sviđati svim ostalima. A usporedba koju si dao ti je usporedba kruški i jabuka, slično kada uspoređuješ kombi i osobni automobil.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice