Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.107.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
mario.L_hr kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Radi se o kruškama i jabukama. Te manjine koje on spominje i manjinu u političkom smislu su sasvim različite stvari. Bez uvrede, ali s ovim ispadaš smiješan. To što je on antifašist i ljevičar, ne znači da mora biti protiv petardi, za smanjenje buke u gradu, ograničavanje alkohola na javnim površnama i što sve već može pasti na pamet.  U ovom slučaju njegova netolerancija prema "manjinama" je nešto na sasvim drugoj razini.

Ajmo, samo hipotetski, priču proširiti na način da toj manjini dodjelimo i neki nacionalni predznak te da istoj petarde smetaju zbog vjerskih razloga. Da li se onda nešto mijenja?

Osobno mi idu na živce likovi koji se busaju u prsa junačka da su ......(ubaci bilo koju karakteristiku).... a onda po pitanju drugih stvari rade isto što i oni protiv kojih se tobože bore i zalažu. Gdje je tu vjerodostojnost? Zar to nije licemjerno? @PzKpfw ima stav ja ću bacati petarde a za vas druge me boli kita. Što sutra, kad dovoljno ogluši i petarde ne budu dovoljno glasne, koristit će topovske udare i eksploziv? Što ako nekoga u toj svojoj raboti ozlijedi (npr. druge nacionalne pripadnosti ili vjere) kako onda na njega gledati?

Ja i moji Vikinzi, u ovo doba samo brusimo mačeve. Vjerski i tradicijski...

Btw, vratimo se na ono " desni antifašist"...To bi trebalo biti kao komunist, lol ?

MPT je svojevremeno krstio ime "lijevi fašisti."

Kad sam na 24 sata postao komentar da su to onda hodajući oksimoroni, lingvistički gigant od admina me banao i od tad više ne čitam ni komentiram bilo koje novine (osim Buga).

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 14:47 (DarthMarkus).
9 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Kasno je za takve preopruke, već sam odavno paranoična 

Bez brige, da se to još ispraviti...

picajzla0707 kaže...

sve mi je bistrije da ste vi obadvoje perverznjaci

jezušimarija, s kim se ja družim

O čemu ti to?

Pa ja čedan momak, idem ucrkvu svake nedilje, i pravi sam `Rvat, kakve nas je bogo napravio.

Kakav perverznjak...

Kruha i igala...
15 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ti to mene braniš jer znaš da su danas krvavice sa dinstanim zeljem ili pikiraš medvjeđe šape koje sam baš završila i spremila za Božić? 

Oboje .

Stručnjak za odmaganje...
14 godina

Ne znam jel pratite Božicu Jurić na fejzbuku, ali nije dobro...Evo statusa...

meni se ćini da je kucnijo moj ćas sva sam nikaka neka me vrtiglavica drži ugrlu mi suvo ustomaku mi pravo nije samo da mi je zaleč tako sam umorna pa mi bogami nema druge nego opeglat robu zasaranu nešta nabrzaka juki zavećeru priredit da ima za većeras a zasutra me briga nije biče karmine pa neka se neko drugi pobrine i kad to sve zgotovim idem zaleč pa ćekat da me bog naraćun pozove

12 godina
mario.L_hr kaže...
picajzla0707 kaže...

sve mi je bistrije da ste vi obadvoje perverznjaci

jezušimarija, s kim se ja družim

@ddarknessfairyy nije, samo se druži s takvima i odlično kuha samo što rijetko želi pokazati tu svoju vještinu.

nemoj je braniti, ona je ta koja na tri točkice vidi perverzije, što znači da ih odmah i zamišlja, a to pak jasno govori o tome tko je tu perverznjak u mašti i na javi

onaj nesretnik je možda i mogao pomisliti na nešto drugo, ali nakon njezine primjedbe sve je bilo jasno 

mario.L_hr kaže...

Oboje .

eto vidiš, i ja kažem da su oboje perveznjaci

11 godina
protjeran

@captain_soap_McTawish

Hvala Kapatane na tvoja dva posta, gdje si ekipi koja se buni objasnio razliku između političke, stvarne manjine i druge vrste manjine, da tako napišem gdje "nekome nešto smeta".

To je ono o čemu i ja pišem.

Ne radi se o tome da bi na nekoga ili nešto bacao petarde ili pak da bacam petarde zato da nekoga smetam, nego što mi je to gušt.

To ekipa mora shvatiti. O tome pričam.

Druga je pak stvar manjine koje ne mogu promijeniti ono što jesu, te jednostavno ne volim kada neoustaštvo svojim svojevrsnim undergroundšifiranim jezikom šalje zločinačke poruke manjina, gdje ustađe samo čekaj da kucne čas, te da počnu, tamo gdje su ih prekinuli borci NOB-e u ranim danima mjesca maja, godine '45.

Šifirani ustaški underground rječnik, odnosno jezik bi bio, primjerice MPT pjesme("Moj dida i ja, drugo vrijeme, ista sudbina...", "Vratit' će se Ivan sa tisuću momaka..."), odnosno drugim riječima, deda mu je bio ustaša, pa je doživio kao hr.branitelj istu sudbinu kao on. A ovaj i Ivan i njegovi momci u stvari, ustaše sa Kupresa gdje je u WWII bila bitka na koju su ustaše jako ponosni....

Problem petardi je puno manji od nečije mržnje na drugačije, te zle krvi koje takve skupine zazivaju.

@mario.L_hr

Mario dragi, kada rokam petarde, onda to čini mnogi ljudi, te je buka i bez moje pokoje bačene petarde, vrlo velika.

Ne zanimaju me neke ekstremene jake petarde, nego ove normalne kaj se mogu naći u slobodnoj prodaji.

Moja krivica kod bacanja petardi može se mjeriti sa mojom krivicom kontra uništenja prirode, jer eto ponekad ne idem uvijek po pločniku, nego ponekad pokazim i na javnoj površini travu.

Uvijek pazim gdje rokam petarde, te nikad ne bi sa njima činio zlo. Al' ne mogu živjeti po pravilima kućnog reda katoličko samostana.

@Ezio

Odlično ti je odgovorio gosp. Drago, al' da ti i osobno napišem koju.

Borba Hrvata u NOB je omogućila Hrvatima da prežive kao politički narod, jer pitanje je kaj bi bilo da je Draža uspio sa svojim četnicima ili pak da su nas "superironije" rase pokorile. 

Ta mi smo Slaveni, tobože rasa preodređena za roblje, prema Fuheru.

Da nije bilo borbe Hrvata u NOB sa drugim narodima unutar granica RH kontra stranog okupatora koji je došao tlačiti nas Slavene, ne bi bilo ni današnje Hrvatske koliko god se trudile neoustaše prepraviti povijest, kao da je samo temelj RH u "Dom.ratu", a ne u NOB.

Jedino drugastvo, poštivanje među ljudima, narodima, rasa, doprinosi miru, sve drugo ruši zajedništvo i vodi u nove destabilizacije, podjele, te naposljetku u ratove.

Kada su narodi SFRJ odustali od tekovina NOBa, nacionalisti, mafija i općenito bagra došla je na svoje, te je mogla početi svoj zločinački pir smrti i pljačke.

Jedino je na Balkanu, titov socijalizam omogućio malome čovjeku život dostojan čovjeka. Niti prije toga, monarhizam, a ni sadašnja libralna demokracija ne mogu se nositi na ovim prostorima sa socijalizmom kakvim smo imali.

Ako gledaš, objetkivno i realno to je onda istina.

Ako pak briješ nacionalistički ili pak turbokatolički onda, tobome ne vlada racionalizam, nego osjećaji, te niske strasti, gdje eto nas tobože svi ugrožavaju, a mi sami, mali bespomoćni treba zvati Antišu i njegove dečke da nas spase ili pak zabrijavanje da smo mi nekakvo predziđe kršćanstva, gdje tobože branim Europu koja nikada u stvari nije ni postojala u onome evanđeskom smislu kao kršćanska, nego samo kao politička moćna organizacija koja se kitila velikim plemenitim idejama, a ustvari je bila samo poput najgore elitne prostituke...

Socijalizam je u teroiji i praksi bio nekoliko kvalitetnih klasa iznad svega toga.

Nadalje, tekovine NOB su i besplatno školstvo, zdravstvo, sekularizam itd....

Smrt fašizmu!

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 15:06 (PzKpfw).
9 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

1) nemoj je braniti, ona je ta koja na tri točkice vidi perverzije, što znači da ih odmah i zamišlja, a to pak jasno govori o tome tko je tu perverznjak u mašti i na javi

onaj nesretnik je možda i mogao pomisliti na nešto drugo, ali nakon njezine primjedbe sve je bilo jasno 

mario.L_hr kaže...

2) Oboje .

1) upravo to, ponekad se znam i zacrvenit ispred monitora kad pročitam neke njezine postove, pa se odmah poškropim svetom vodicom, krunicu u ruke i par očenaša i zdravomarijo....

Majčice moja, svašta ću pročitat na tim internetima.

Normalan čovjek bi pomislio da čovjek ima terarij sa zmijama kod kuće, a ona odmah pomisli na tko zna što  

Uime oca, i sina...

Spas` me bože !!!

2) i Mario skupa s nama; pogledaj taj emotikon (ili smajlić?).

Nek njih dvoje rade kaj hoće, ali kaj se mene i Maria tiče: man love is a no-no.

(premda mi laska to kaj se sviđam i muškarcima)

Kruha i igala...
12 godina
fer-de-lance kaže...

...a ona odmah pomisli na tko zna što  

na pitona? 

18 godina
moderator

Brazzers.

12 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Bez brige, da se to još ispraviti...

Jok, prošo voz.

picajzla0707 kaže...
mario.L_hr kaže...

Oboje .

Evo kako današnji novinari dolaze do senzacija. Iščupaš iz konteksta i odmah škandal. 

fer-de-lance kaže...

1) upravo to, ponekad se znam i zacrvenit ispred monitora kad pročitam neke njezine postove, pa se odmah poškropim svetom vodicom, krunicu u ruke i par očenaša i zdravomarijo....

Majčice moja, svašta ću pročitat na tim internetima.

Normalan čovjek bi pomislio da čovjek ima terarij sa zmijama kod kuće, a ona odmah pomisli na tko zna što  

Uime oca, i sina...

Spas` me bože !!!

2) i Mario skupa s nama; pogledaj taj emotikon (ili smajlić?).

Nek njih dvoje rade kaj hoće, ali kaj se mene i Maria tiče: man love is a no-no.

(premda mi laska to kaj se sviđam i muškarcima)

Trolčino jedna moji postovi su kamilica naspram tvojih 

Bez brige budi u toj kombinaciji jedino za šta bi te Mario koristio je da mu pridržiš gemišt dok ode po još jedan tanjur sarme.

picajzla0707 kaže...
fer-de-lance kaže...

...a ona odmah pomisli na tko zna što  

na pitona? 

E-stim python  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina

Od socijalizma i komunizma je stradalo vise ljudi nek od sveg ostalog zajedno.

Samo je Mao Ce-tung odgovar za smrt vise od 70miljuna ljudi sa svojom ekonomskom revolucijom u kojoj su seljaci radili za drzavu i davali joj sve, a takoder tu je i Staljin sa 60 miljuna ljudi takoder provodeci svoju socijalnu politiku.

Tako da ne vidim potrebu svrstavati se kao antifast i govoriti kako je socijalizam super stvar, svaki normalan covjek trebao bi biti protiv bilo kakvog rezima koji ubija ljude. 

18 godina
walentkane kaže...

Samo je Mao Ce-tung odgovar za smrt vise od 70miljuna ljudi sa svojom ekonomskom revolucijom u kojoj su seljaci radili za drzavu i davali joj sve, a takoder tu je i Staljin sa 60 miljuna ljudi takoder provodeci svoju socijalnu politiku.

Tako da ne vidim potrebu svrstavati se kao antifast i govoriti kako je socijalizam super stvar, svaki normalan covjek trebao bi biti protiv bilo kakvog rezima koji ubija ljude. 

To smo prežvakali, brojke su ti idiotske i nemaju veze sa stvarnošću, podatke o, primjerice ljudskim gubicima Sovjetskog Saveza imaš na Wikipediji i tako to. 

Žali bože tvog vremena, mog vremena, foruma, elektrona koje si iskoristio da bi to napisao i svemira.

This space for rent!
17 godina
A da vi nadjete privatnu sobu (dretvu)?
Rvat katolik!
14 godina
Drago kaže...
walentkane kaže...

To smo prežvakali, brojke su ti idiotske i nemaju veze sa stvarnošću, podatke o, primjerice ljudskim gubicima Sovjetskog Saveza imaš na Wikipediji i tako to. 

Žali bože tvog vremena, mog vremena, foruma, elektrona koje si iskoristio da bi to napisao i svemira.

Ček da ti quota Bild (ili Daily Mail) i kako je Tito deseti na listi najvećih zločinaca...

Btw, kolko ono pobi Crkva ljudi kroz povijest ? Bushevi i demokracija ? 

Mislim da su Staljin i Hićo male bebe i da je ovo danas po EU čista karma za sve pizdarije koje su europljani činili dolje.... 

14 godina
walentkane kaže...

Onda je i svaki normalan čovjek protiv kršćanstva, pobili su milijarde ljudi. Svaki normalan čovjek trebao bi biti protiv bilo kakvog režima koji ubija ljude. Tako da - budi antikrist.  

Štoviše, u bibliji se direktno naređuje ubijanje bez posebnog razloga (dobro, kako kome "poseban"), što nije baš slučaj kod socijalizma i komunizma. 

Za islam ti isto tako ne moram govoriti.

17 godina
walentkane kaže...

Ma bravo frajerčino, ti bi i žrtve Naconalsocijalističke partije Njemačke proglasio žrtvama socijalizma, jel'da majstore?

Ili je to možda ipak blasfemija za tebe i tebi slične? 

Gledam te!
16 godina
PzKpfw kaže...
Mario dragi, kada rokam petarde, onda to čini mnogi ljudi, te je buka i bez moje pokoje bačene petarde, vrlo velika.

Ne zanimaju me neke ekstremene jake petarde, nego ove normalne kaj se mogu naći u slobodnoj prodaji.

Moja krivica kod bacanja petardi može se mjeriti sa mojom krivicom kontra uništenja prirode, jer eto ponekad ne idem uvijek po pločniku, nego ponekad pokazim i na javnoj površini travu.

Uvijek pazim gdje rokam petarde, te nikad ne bi sa njima činio zlo. Al' ne mogu živjeti po pravilima kućnog reda katoličko samostana.

Upravo to, veliki dio problema s petardama proizlazi iz toga što su se našle u rukama debila i retarda. Onaj tko gađa ljude i životinje petardama realno je bolestan i vjerojatno ih i inače maltretira na druge načine. A bacanje u poštanske sandučiće, tuđa dvorišta i sl. treba promatrati kao vandalizam i uništavanje tuđe imovine, isto kao i kad netko nešto namjerno razbije i sl. I neka mjesta, kao npr. ulazi u zgrade, ulice kojima prolaze ljudi, mostovi, prolazi, dvorišta zgrada, jednostavno nisu za takve stvari.

No ako se maknemo na dovoljno daleko i sigurno mjesto, ne vidim zašto bi bacanje petardi bio problem. Ja sam, dok sam bio mlađi, išao na selo i tamo, u pomalo izoliranom okruženju i udaljenom od ostalih kuća, i tamo se s rođacima zabavljao pirotehnikom. Znali smo potrošiti po par tisuća onih dugih zelenih po sezoni. I sad ne vidim što bi se netko zgražao što sam ja negdje u polju, gdje nikome ne smeta, uživao u bacanju petardi.

Naravno, svejedno mi nije ugodno kad moram proći nekim mjestom (ulicom, putom) gdje se bacaju petarde jer mislim da dosta toga može poći po zlu. No to je očito problem neprikladnog mjesta.

9 godina
protjeran

Apel !

17 godina
PzKpfw kaže...

Odlično ti je odgovorio gosp. Drago, al' da ti i osobno napišem koju.

Borba Hrvata u NOB je omogućila Hrvatima da prežive kao politički narod, jer pitanje je kaj bi bilo da je Draža uspio sa svojim četnicima ili pak da su nas "superironije" rase pokorile. 

Ta mi smo Slaveni, tobože rasa preodređena za roblje, prema Fuheru.

Da nije bilo borbe Hrvata u NOB sa drugim narodima unutar granica RH kontra stranog okupatora koji je došao tlačiti nas Slavene, ne bi bilo ni današnje Hrvatske koliko god se trudile neoustaše prepraviti povijest, kao da je samo temelj RH u "Dom.ratu", a ne u NOB.

Jedino drugastvo, poštivanje među ljudima, narodima, rasa, doprinosi miru, sve drugo ruši zajedništvo i vodi u nove destabilizacije, podjele, te naposljetku u ratove.

Kada su narodi SFRJ odustali od tekovina NOBa, nacionalisti, mafija i općenito bagra došla je na svoje, te je mogla početi svoj zločinački pir smrti i pljačke.

Jedino je na Balkanu, titov socijalizam omogućio malome čovjeku život dostojan čovjeka. Niti prije toga, monarhizam, a ni sadašnja libralna demokracija ne mogu se nositi na ovim prostorima sa socijalizmom kakvim smo imali.

Ako gledaš, objetkivno i realno to je onda istina.

Ako pak briješ nacionalistički ili pak turbokatolički onda, tobome ne vlada racionalizam, nego osjećaji, te niske strasti, gdje eto nas tobože svi ugrožavaju, a mi sami, mali bespomoćni treba zvati Antišu i njegove dečke da nas spase ili pak zabrijavanje da smo mi nekakvo predziđe kršćanstva, gdje tobože branim Europu koja nikada u stvari nije ni postojala u onome evanđeskom smislu kao kršćanska, nego samo kao politička moćna organizacija koja se kitila velikim plemenitim idejama, a ustvari je bila samo poput najgore elitne prostituke...

Socijalizam je u teroiji i praksi bio nekoliko kvalitetnih klasa iznad svega toga.

Nadalje, tekovine NOB su i besplatno školstvo, zdravstvo, sekularizam itd....

Smrt fašizmu!

Ja mislim da sto se boldanog tice ti nisi ni objektivan, a ni realan.

Hrvatska je sve samo ne liberalna, uopce je sramota zvat nasu drzavu liberalnom.

Socijalizam funkcionira super upravo u pravim, liberaliziranim drzavama sa zdravim trzistem, kao vec 100x spomenute skandinavske zemlje.

Socijalizam u drzavi s nerazvijenim trzistem radi banana drzavu od te drzave.

Mi smo naravno, taj primjer banane iliti totalno smo u banani.

Recimo meni je super kako je jugoslavija nekoc imala drzavne stanove koje je djelila gradanima.

Ono dobis posao negdje i dobis stan uz posao kako bi imao sreden zivot i kako bi bio produktivan radnik. Super stvar, da bar svatko moze dobit stan, da je barem danas tako!

Ali danas i je tako, samo ne kod nas.

Odes u neku razvijenu EU zemlju i imas placu od 4k eura dok je minimalac 2k, vjeruj mi neces imat nikakvog problema kupit si stan di god zelis.

A danas vecina zivi ili u renti sto je jako nesigurno ili u nekim obiteljskim kucama/stanovima di zive generacije te obitelji.

Sto cujem od vec sad dobrog broja prijatelja koji su otisli vani...ti u nekim drzavama EU ne mozes uopce vidit kucerinu dvo-trokatnicu kao kod nas, gdje se kuce rade s tim na umu da ce tamo mozda zivjeti i tvoja djeca i unuci i praunuci.

Vani se kuce grade da budu udobne za jednu malu obitelj, male, lijepe, dovrsene i ukrasene, zato jer znas da jednom kad tvoje dijete dode u odraslu dob, imat ce placu 4k eura i kupit ce si istu kucu u kakvoj si i ti zivio...

Bas fascinantno te neke razlike...mi moramo na ovaj nacin jer nam je to nacin da ne ostanemo bez krova, da imamo neku sigurnost...ali ponavljam, nema vece sigurnosti od razvijenog trzista i place od 4k eura za neki znj posao.

Da bi drzava bila socijalna, treba imati love za to...a nasa drzava nikad nece imat love sa stopom poreza od 25% i brojem uhljeba u javnoj upravi koji umjesto da se drasticno smanjuje, on se povecava iz dana u dan.

Da bar mi jesmo probali pravu liberalnu demokraciju pa da nam nije uspjelo...ali mi to nikad nismo probali...a zaliti za propalim sustavima ne vodi nigdje.

Mogli smo uzeti najbolje iz oba svijeta, iskustvo juge, s iskustvom zapadnih trzista...a dobili smo najgore od oba svijeta...izrabljivanje radnika, neefikasna birokracija, trziste koje ne moze disati...a i zdravstvo nam je iz godine u godinu losije...kako nam doktori odlaze raditi za 4x vece place 500 km od Zagreba...pa si ti misli.

- Psiho246
15 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
phoenix2003 kaže...

P.S.   Pretres može i bez svjedoka, naravno pod zakonom propisan uvjetima.

Bolje ima je da ganjaju žene već da se furaju na oružje. Ja ga godinama nosim, nema neke vajde

Bujrum, kolege su bile u terenskoj provjeri ;)

Ja sam odgovoran. Moj gun je bez municije, pod ključem, propisno odložen ne zbog zakona već zbog djece koja bi mogla prčkati po njemu. Ne nosim ga u naseljenim mjestima, zato postoji vaša ustanova

Što se tiče qrčenja, pazim gdje cestu prelazim jer znam da me bilo kakav incident može koštati dozvole odnosno ne samo da ću izgubiti uloženu lovu nego ću ostati bez gušta. Još da moram nedajbože pucati onim plastičnim kuglicama, kao neki dragi kolege, uf... Sramota!

Žene ne ganjam, a ovo je jedini gušt koji žena dopušta. Ona je prva izdala odobrenje za nabavku, tek onda MUP.

Sve 5! Još samo da nam kažeš tko ti čisti cijev?

13 godina

Ono sto mi imamo je crony kapitalizam,koji je pokupio najgore od svih sustava,i zato nam je situacija takva kakva je.

Umjesto da smanjimo poreze,smanjimo drzavni stisak i kontrolu,omogucimo ljudima da otvaraju firme,ulazu i da sto vise zarade ostane njima samima,a ne da drzava pokupi vecinu.Ukratko treba nam liberalni kapitalizam.Pa kad imamo jaku industriju i ekonomiju onda se moze rijesiti socijalni dio.Samo nazalost  HDZSDP kartelu to nije u interesu,jer bez toga oni ne mogu  osvojiti vlast.

16 godina
Psiho246 kaže...

Kad je Trump dobio izvore, bio si napisao jedan poduži post u kojem si pljuvao po elitističkoj liberalnoj ljevici te si rekao da se želiš ponosno nazvati socijalistom. No ovdje si sa ovim crony kapitalizmom ("Hrvatska je sve samo ne liberalna, uopce je sramota zvat nasu drzavu liberalnom") i liberalizacijom tržišta postao veći liberal od tih po kojima si pljuvao. To što ti zagovaraš je upravo ono što zagovaraju stranke lijevog centra. A i usput to je ono što libertarijanac Vojković i Babić zagovaraju, upravo oni čiju si ideologiju nazvao retardiranom.

Da ne kažem da ti je post pun totalnih predrasuda. Čitajući po forumu i na internetu iskustva ovih što odlaze, rekao bih da je tamo situacija sa smještajem puno kompleksnija. Pogledaj npr. u Irskoj koliko se muče da nađu pristojan smještaj i to isključivo na iznajmljivanje, o kupnji niti ne razmišljaju. Inače, upravo se Hrvate kritizira da previše posjeduju nekretnine za razliku od Nijemaca( link): U unajmljenoj (jeftinijoj) nekretnini živi samo 10 posto stanovnika Hrvatske. U Njemačkoj ili Austriji podstanara je više od 25 posto, a u Švicarskoj čak 50 posto.

18 godina
moderator
tnakir kaže...
A da vi nadjete privatnu sobu (dretvu)?

Citirajući tnakira u stvari želim naglasiti i poručiti svima koji misle i dalje daviti s 1945.-om, baviti se ustašama i partizanima, prebrojavati žrtve komunizma i fašizma - neka odustanu na vrijeme jer ako nastave zaključavam temu, a dotičnima slijede kartoni!

...
18 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Sve 5! Još samo da nam kažeš tko ti čisti cijev?

Žena, a nekad i ja sam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 23:00 (DrNasty).
16 godina

No ako se maknemo na dovoljno daleko i sigurno mjesto, ne vidim zašto bi bacanje petardi bio problem. Ja sam, dok sam bio mlađi, išao na selo i tamo, u pomalo izoliranom okruženju i udaljenom od ostalih kuća, i tamo se s rođacima zabavljao pirotehnikom. Znali smo potrošiti po par tisuća onih dugih zelenih po sezoni. I sad ne vidim što bi se netko zgražao što sam ja negdje u polju, gdje nikome ne smeta, uživao u bacanju petardi.

Kad se spominje bacanje petardi, sigurno se ne misli da takve uvjete. Mislim, sljedeća stepenica iznad toga je kontrolirani laboratorijski eksperiment.

17 godina
Psiho246 kaže...

Kad je Trump dobio izvore, bio si napisao jedan poduži post u kojem si pljuvao po elitističkoj liberalnoj ljevici te si rekao da se želiš ponosno nazvati socijalistom. No ovdje si sa ovim crony kapitalizmom ("Hrvatska je sve samo ne liberalna, uopce je sramota zvat nasu drzavu liberalnom") i liberalizacijom tržišta postao veći liberal od tih po kojima si pljuvao. To što ti zagovaraš je upravo ono što zagovaraju stranke lijevog centra. A i usput to je ono što libertarijanac Vojković i Babić zagovaraju, upravo oni čiju si ideologiju nazvao retardiranom.

Da ne kažem da ti je post pun totalnih predrasuda. Čitajući po forumu i na internetu iskustva ovih što odlaze, rekao bih da je tamo situacija sa smještajem puno kompleksnija. Pogledaj npr. u Irskoj koliko se muče da nađu pristojan smještaj i to isključivo na iznajmljivanje, o kupnji niti ne razmišljaju. Inače, upravo se Hrvate kritizira da previše posjeduju nekretnine za razliku od Nijemaca( link): U unajmljenoj (jeftinijoj) nekretnini živi samo 10 posto stanovnika Hrvatske. U Njemačkoj ili Austriji podstanara je više od 25 posto, a u Švicarskoj čak 50 posto.

Imas pravo i nemas pravo.

Matija Babic i Vojkovic su ekstremni libertarijanci, toliko ekstremni da pljuju po svakom aspektu drzave, nekad znaju bit licemjerni i pretjerivati.

Mislim, Matiji to i pase, on je vlasnik posla i da u RH postoji trziste koje funkcionira kao u Njemackoj, Matija Babic bi i dalje srao po drzavi i trazio privatizaciju zdravstva.

U toj mjeri, Matija Babic je retardiran ali ja vjerujem da on to dobro zna samo ga nije briga. To je njegov "thing" i tako zaraduje sebi novac za zivot.

Mjera u kojoj Matija Babic nije retardiran je u tome sto je potpuno u pravu kod analize Hrvatske i njenih problema.

Mislim, ne znam sto je to sto ti sada meni tvrdis kada mi kontriras?

Da trziste u Hrvatskoj funkcionira odlicno? Da to sto je stopa poreza 25% nikako ne utjece na zdravlje trzista? Na to da pola Hrvatske nije zaposleno preko rodacke veze i ne radi apsolutno nista, vec hlade jaja i primaju drzavnu placu, dok oni posteni pojedinci rade za njih 10?

Jel to tvoj koncept ljevicarske pravde i ekonomije?

Ti si sad djelomicno dio te ljevice koju ja kao ljevicar kritiziram.

Kada sam pricao o Trumpu, pricao sam o kritici ljevice kao inertnom skupinom koja nema nikakve ideje vec jedino sto znaju je prozivat nekog jer je rekao salu o crncu ili zeni, pa ga maltretiraju i prozivaju kao sovinista i rasista...stvaraju ozracje u kojem se ljudi boje govoriti iskreno.

Osim toga su totalno neosjetljivi na socijalna pitanja onih kojima treba pomoc.

S druge strane, u Europi imamo ljevicare koji nisu tolko optereceni politickom korektnoscu kao u SADu, ali su bolesno ovisni o idolima proslosti, Titu, Jugoslaviji ili nekom drugom, lokalnom obliku socijalizma.

Mozemo mi pricati o stvarima koje su bile bolji u Jugoslaviji nego danas, i njih objektivno ima ali usporedivati Jugoslaviju sa liberalnom Hrvatskom je blesava poanta, a jos blesavije je kad se ti pretvaras da to nije tako.

Niti sam ja glup niti si ti glup niti je vecina ovdje glupa i svi smo mi savrseno upoznati sa cinjenicom da su HDZ i Tudman unistili ovu drzavu.

Tudman je u privatizaciji prodao sve vazne exJU tvrtke za kunu rodacima i Todoricima koji danas vladaju, a trziste je zagusio svojim HDZ aparatom, birokracijom i enormno visokim porezima, dok je tim rodacima i Todoricima gledao kroz prste bas kako im se i danas gleda kroz prste.

Nisi glup i to vidis ja to znam, ali glup si ako ne vidis da liberalno trziste moze biti drasticno drugacije jer par sto kilometara od Hrvatske granice imas bezbroj primjera gdje funkcionira 3x bolje nego u Hrvatskoj, koja je vec tradicionalno na dnu bilo koje ekonomske ljestvice gledane iz bilo kojeg aspekta.

Mozemo mi kao dva socijalista/komunista/ljevicara pricati o nedostatcima kapitalizma i vjerojatno cemo se slozit oko puno toga ali je potpuno nerazumno tvrditi kako je drustveno rijesenje imat ogromne poreze i veliku birokraciju.

Mi vidimo kako to ne funkcionira iz PRVE ruke, znanstvenom metodom (pokusaj - rezultat) i jednako tako mozemo pogledat druge drzave i kako one stoje...

Meni je zanimljivo, procitao sam da je Keynes, veliki liberalni ekonomist i filozof, za rijesenje ekonomske krize kapitalizma vidio u tome da drzava najsiromasnijima u drustvu daje novac kako bi se potakla potrosnja jer uspjeh kapitalistickog sustava ovisi o kolanju novca.

Bogati koji se zbog dogadaja "x" uplase za svoj novac, svoj novac stave pod lokot, dok siromah koji nema novca, ako dobije dolar ce ga ic potrositi.

To je potpuna suprotnost od Tricke down ekonomije, naziva Trickle up. Daj siromasnima novce i u kombinaciji s liberalnim trzistem, dobijemo zdravo trziste, ubijemo krizu i napredujemo.

Sjecam se da kada je RH bila u krizi, bio je neki novinar/ekonomist koji je napisao clanak kako je upravo to rijesenje za izlazak iz krize.

Naravno nitko ga nije slusao.

Da je netko tada kada smo usli u krizu poduzeo tu mjeru, danas bi valjda bili 3x bogatiji od svake susjedne zemlje koja nije to napravila.

Al to je, ja bih rekao, vise nedostatak demokracije nego bilo ceg drugog.

Da u tim danima nismo imali krivoustog kretena, poslje svakakve Sanadere, Josipovice, Milanovice i one koje ne smijemo imenovati (Kara koje nema), danas bi nam bilo 3x bolje i to sta nam nije nije nedostatak kapitalizma i liberalizma, vec tih laznih ljevicara i laznih desnicara.

Mislim, gledaj samo primjer Ceske i Irske, kojim smjerom su se oni kretali, a kojim mi, a devedesetih smo bili u ISTOJ poziciji. Znaci to je cista znanstvena metoda...pokus u pravom vremenu u pravoj stvarnosti, razina pokusa, a ne teorije.

Sto se tice nekretnina, ok priznajem. Ja sam iznio misljenje koje je oblikovano osobnim iskazima nekolicine ljudi...nista konkretno.

- Psiho246
14 godina

Psiho246 kudos na analizi...Mislim da treba veliku crtu podvuć između ljevice i liberalizma....Tu puno ljudi pada pod stereotipove...

16 godina
neaktivan
...Pogledaj npr. u Irskoj koliko se muče da nađu pristojan smještaj i to isključivo na iznajmljivanje, o kupnji niti ne razmišljaju. Inače, upravo se Hrvate kritizira da previše posjeduju nekretnine za razliku od Nijemaca( link): U unajmljenoj (jeftinijoj) nekretnini živi samo 10 posto stanovnika Hrvatske. U Njemačkoj ili Austriji podstanara je više od 25 posto, a u Švicarskoj čak 50 posto.

Za ovo imam konkretan odgovor: razlog je uredjenost zakona u podrucju iznajmljivanja. Ne znam tocno situaciju u RH - je li bio kaos, pa se uredilo. Jel nikad nije bio kaos, ali su vladali pucki mitovi. Jel jos uvijek kaos.

Stvar je u tome da ako imas zakone u kojima te stanodavac moze izbaciti u roku od 3 dana jer mu je, eto, puklo - onda to sto je stan jeftiniji ne znaci ama bas nista. Ako ne mozes stanodavca traziti da popravi stetu u stanu, zamijeni staklo, izolira prozore i vrata protiv vanjske temperature - onda se prakticno ne isplati iznajmljivati stan.

U zemljama koje si naveo, stanodavac te ne moze izbaciti kako mu se prohtije, vec je ugovoroom to rijeseno od godine na godinu. U Montrealu, stanodavac te ne moze izbaciti uopce - jedino ti mozes odluciti izaci iz stana. Sve sto stanodavac moze je - pazi sad - povecavati ti stanarinu po nekih 25-30$ godisnje.

Sto se tice stana - ne postoje nikakvi glupavi pisani prigovori - ti mozes stanodavcu u prolazu reci da ti nesto rijesi u stanu. Ako ne poprave, nazoves centar i potuzis se na stanodavca; zakon je tako uredjen da mogu zavrsiti na 'crnoj listi' i izgubiti dozvolu za iznajmljivanje nekretnina samo tako.

Ne mogu te izbaciti cak ni ako ne placas stanarinu! Naravno, ici ces na sud i sud ce ti sjesti na placu da se stanodavac naplati, ali - pod nikojim slucajem te ne moze izbaciti iz stana, i cak i da mu ne placas - i dalje ti mora sve popravljati, inace je legalno odgovoran!

I sad kao secer na kraju - ovo su sve pravila za najnormalnije, privatne stanove.

"Rent controlled property", odnosno stanovi i kuce koje imaju stanarinu kontroliranu zakonom, imaju jos restriktivnija pravila za stanodavce i bolje pogodnosti za stanare. Jedna moja bivsa je zivjela u stanu u strogom centru Montreala. Zgrada ima cuvara, domara, cistaca, a na krovu su dvije saune, zatvoreni bazen, otvoreni bazen, tusevi, teretana i stolovi sa mjestima za rostilj.

Stanarina - 550$. I ne moze rasti iznad toga, dok ona ne iseli i onda se useli netko novi, kome mogu staviti drugaciju stanarinu.

Za usporedbu, ja sam stan slicne velicine u slicnom kvartu, ali bez ijedne od nabrojanih beneficija, placao 1200$.

Tako da - uopce nije problem iznajmiti i zivjeti u iznajmljenom stanu/kuci, ako zivis u nekoj uredjenoj zemlji.

Prtiom, dajem i tebi za pravo, jer sam se naslusao cijeli zivot od roditelja da "treba kupiti da ne placas tudji stan". No naslusao sam se i drugih nebuloza ("samo uci i sve ce biti dobro") tako da ih nista ne krivim.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
18 godina
moderator
Deus ex machina kaže...

Zgrada ima (cut) otvoreni bazen (cut)

Zaj.ebi to u Kanadi

16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Zaj.ebi to u Kanadi

Ne budi vaginica :-D #retronotsexist

Nista bolje nego iz toplog bazena valjati se u svijezem snijegu.

Bolje halucinacije od gljiva.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice