Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.356.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Kolegica me prestigla, ali evo:

http://www.bc-institut.hr/proizvodi/kukuruz

P.S. i strah ti je iracionalan, više bi te trebalo biti strah KWS-a i Pajonera (al sam seljak) 

Zbog njih su nastali supermutanti u Falloutu....

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:15 (fer-de-lance).
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

lajbeki jedni... to su obični, ko pajdaš.. ovo je klasa 'fenjer' :)))

no, tu moje agroteh. (čitaj seljo) znanje presušuje, ono znam da je lubenica voće.. ili povrće? :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:20 (ihush).
10 godina
neaktivan
ihush kaže...

no, tu moje agroteh. (čitaj seljo) znanje presušuje, ono znam da je lubenica voće.. ili povrće? :)

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:21 (fer-de-lance).
10 godina
neaktivan

Inače, za više informacija:

http://corn-hub.blogspot.hr/

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Kolegica me prestigla, ali evo:

http://www.bc-institut.hr/proizvodi/kukuruz

P.S. i strah ti je iracionalan, više bi te trebalo biti strah KWS-a i Pajonera (al sam seljak) 

Zbog njih su nastali supermutanti u Falloutu....

I jedno i drugo i treće su obični hibridi, F1 generacija. Ni jednog se ne treba bojati.

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
17 godina

hortenzije...

(edit: čitati kao Kaneove rosebud.. mistično, s uzdahom)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:33 (ihush).
10 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

I jedno i drugo i treće su obični hibridi, F1 generacija. Ni jednog se ne treba bojati.

Upravo od tud  i strahovi.

Bile su neke priče da zapravo i nisu F1 generacija, jer laboratorijski nisu pomiješani s genetski neovisnim rođakom, bar koliko sam ja čuo, vjerovatno bapske priče.

Baš googlam, i nekaj ovakvo dolazi kao odgovor:

P Generation

The parental generation in the cross pollination between two true-breeding plants that differ in a particular trait.

F1 The F1 (first filial) generation is the hybrid offspring produced in the cross pollination of P generation

F2 The progeny of self-pollinated F1 generation plants.

Monohybrid cross is a breeding experiment between P generation (parental generation) organisms that differ in one trait.

Dihybrid cross is a breeding experiment between P generation (parental generation) organisms that differ in two traits.

Ponavljam, nisam stručnjak, ali po nekoj logici ne možeš hibridne vrste miješati u nedogled, a da se ne dogodi genetski konflikt.

Bez obzira kaj su načelno različiti tipovi.

Ali, ponavljam, nisam genetičar, i meljem na pamet, i načelno se slažem s kombiniranjem hibrida, ali isključivo bez muljaža, jer su interesi u tom biznisu odavno prešli granicu humanosti....

Kruha i igala...
14 godina

Da se uključim u raspravu...

Nema ništa više na TV-u sexy od one emisije Vrtlarica...Ona ženska tolko uživa u tome što radi da je pravo milina gledat...A i naučit nešto bogarati...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 0:44 (DarthMarkus).
16 godina

http://www.policija.hr/main.aspx?id=89

Na stranu to što mup još uvijek nije ažurirao stranice s novim podacima, je li moguće da naš bivši glavni ravnatelj policije nije baratao engleskim jezikom jer mu se tu u životopisu ne spominje?

16 godina
DarthMarkus kaže...

Nema ništa više na TV-u sexy od one emisije Vrtlarica...Ona ženska tolko uživa u tome što radi da je pravo milina gledat...A i naučit nešto bogarati...

e hvala Bogu na ovakovim komentarima i ljudima. Svaka čast! 

13 godina
fer-de-lance kaže...

Ponavljam, nisam stručnjak...

sad bih vam ja objasnio kao stručnjak, navodno (agronom po struci), ali isto tako nemam pojma, jer nisam dana radio u struci

15 godina
fer-de-lance kaže...
ihush kaže...

Kakvo crno voće. Lubenica je povrće pa to već i vrapci znaju.

ddarknessfairyy kaže...

Znači, tebi su draži hibridi.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Ima, ima... Sad će nova sezona... Vidio reklamu na TV-u pred neki dan - spominjalo se i nekakve podmorne vrtove i ono najzanimljivije - ona roni! Jedino me malo smeta što nikako ne potrefim na emisju "Normalan život" već duže vrijeme. Tu bude stvarno zanimljivih tema. 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
12 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Upravo od tud  i strahovi.

Bile su neke priče da zapravo i nisu F1 generacija, jer laboratorijski nisu pomiješani s genetski neovisnim rođakom, bar koliko sam ja čuo, vjerovatno bapske priče.

Baš googlam, i nekaj ovakvo dolazi kao odgovor:

P Generation

The parental generation in the cross pollination between two true-breeding plants that differ in a particular trait.

F1 The F1 (first filial) generation is the hybrid offspring produced in the cross pollination of P generation

F2 The progeny of self-pollinated F1 generation plants.

Monohybrid cross is a breeding experiment between P generation (parental generation) organisms that differ in one trait.

Dihybrid cross is a breeding experiment between P generation (parental generation) organisms that differ in two traits.

Ponavljam, nisam stručnjak, ali po nekoj logici ne možeš hibridne vrste miješati u nedogled, a da se ne dogodi genetski konflikt.

Bez obzira kaj su načelno različiti tipovi.

Ali, ponavljam, nisam genetičar, i meljem na pamet, i načelno se slažem s kombiniranjem hibrida, ali isključivo bez muljaža, jer su interesi u tom biznisu odavno prešli granicu humanosti....

To su gluposti, biljke nisu ljudi i životinje i dozvoljeno je križanje rođaka. Svako križanje u kojem nastaje nova sorta koja do sada nije prepoznata je nova hibridna vrsta i samim time je F1 generacija. Ako križaš tu novu vrstu F1 sa nekom drugom vrstom opet dobivaš NOVU sortu F1 generacije. F2 generacija je kada od F1 generacije uzimaš sjeme i posiješ ga iduće godine. F3 generacija u pravilu ne postoji jer je F2 generacija u 70% slučajeva sterilna.

Ljudi ne razumiju uopće te pojmove pa onda bubetaju gluposti. Hibridne vrste možeš miješati u nedogled jer svaki puta dobivaš novu vrstu hibrida F1 generacije. Genetski konflikt se dešava kad uzimaš sjeme od F1 generacije i bez križanja ga koristiš dalje. Tada dobivaš sterilno sjeme.

Jedina razlika između hibridnih sorti i ishodišnih sorti(domaćih sorti) jest ta što se domaće sorte može sjeme uzimati u nedogled bez opasnosti od sterilnosti sorte.

Slikovito rečeno kupiš hibridno sjeme Majkovačke paprike F1 i imaš domaće sjeme Majkovačke paprike. Domaće sjeme možeš godinama sijati i uzimati svoje sjeme. Hibridnu sortu možeš uzeti prve godine, godinu nakon toga su šanse da ti išta nikne vrlo male ili ako ti nikne postoji mogućnost da dobiješ predke(zelenu paradajz papriku), tj sorte od kojih je hibrid nastao.

Hibridna F2 generacija se ne prodaje i možeš ju samo dobiti vlastitim uzgojem.

DarthMarkus kaže...

Ta ženska radi ogromnu štetu vrtlarstvu svojim pomodarskim glupostima i sa njom se mogu slagati samo ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze iznanja o vrtlarstvu!

Skuplja članke po internetu i onda to prodaje kao veliku mudrost bez da objasni ljudima činjenice takvih tehnika. Priča bajke o raznim metodama uzgoja bez da kaže i mane jer joj onda emisija nebi bila uspješna. Na taj način koji se ona bavi vrtlarstvom se može baviti samo neki hobist kojem nije problem dati za sadni materijal preko 500kn i od toga uzgajati 2 rajčice i 5 paprika. Niti jedan vrtlar koji ima malo veće količine s tim njenim forama nebi opstao jer je takav uzgoj preskup i neučinkovit.

Zbog njenih pyzdarija je u zemlji cijela pomama za malčiranjem vrtova jer ih ona tako divno opisuje a onda je panika kad iz malčiranja ispadne cijelo sranje. Godinama kenja o malčiranju a u ni jednoj epizodi nije rekla da ukoliko taj malč ne makneš za vrijeme jako kišovitog perioda da će ti svo povrće potrunuti. Nije rekla da ako malčiraš sa sjenom dobiš hrpetinu korova koja probija ispod malča, ni jednom nije rekla da ako malčiraš rajčice treba maknuti prva 2 reda lišća jer postoji velika mogućnost širenja plamenjače jer vlažno tlo pogoduje širenju bolesti. Isto tako nije rekla da malč privlači kukce jer je zemlja ispod stalno vlažna. Ne, kod nje je sve divno i krasno a ja godinama slušam žalopojke susjeda koji ju prate i onda se čude zašto im je sve u vrtu istrunulo.

Priča bajke o suzbijanju bolesti bez špricanja i laprda o špricanju rajčica mlijekom a nije ljudima objasnila način na koji mlijeko djeluje i da je mlijeko samo prevencija te kad zaraza krene moš se slikat. 

U zadnjoj emisiji koju sam slučajno vidjela je laprdala o peruanskim jagodama i lupeta kako je na proljeće posijala physalis i da je to vrlo zahvlana biljka koja može rasti bilo gdje. Koju pyzdumilematere si ti u proljeće posijala ako ti biljke imaju plodiće a biljci treba 4-6 tjedana u idealnim uvjetima da proklija, i 70 do 80 dana do prvog zrelog ploda. Znači da si sijala puno prije proljeća. Ja ju godinama sijem u 12mj i prve plodove ima tek u 7mjesecu. I ta divna zahvalna biljka je jako osjetljiva na mraz, hladnoću i vjetar i ne možeš ju saditi bilo gdje. Ali naravno treba ispričati bajku i prodati proizvod.

mario.L_hr kaže...

Znači, tebi su draži hibridi.

Ne ja skupljam ishodišne sorte iz raznih zemalja pa ih križam, tj same se križaju 

Ali da normalno koristim i kupujem hibridne sorti povrća kod kojih mi je bitan veliki prinos na maloj površini(npr krastavci i mahune).

Poznavajući tvoj perverzan mozak ti si vjerojatno mislio na nešto drugo samo se ja sad trenutno ne mogu zbrojiti koji bi to hibridi bili 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 10:02 (ddarknessfairyy).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
Priča bajke... Godinama kenja... u ni jednoj epizodi nije rekla ... Nije rekla... ni jednom nije rekla... Isto tako nije rekla... Priča bajke i laprda... 

U zadnjoj emisiji koju sam slučajno vidjela je laprdala i lupeta kako je na proljeće posijala physalis i da je to vrlo zahvlana biljka koja može rasti bilo gdje.

Da slučajno vidjela...  :D

ddarknessfairyy kaže...
Koju pyzdumilematere si ti u proljeće posijala...

You just gotta love her!

Gledam te!
12 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Da slučajno vidjela...  :D

Da, slučajno. Nisam toliki mazohist da gledam svaku epizodu jer se samo živciram 

18 godina
moderator
ddarknessfairyy kaže...

Da, slučajno. Nisam toliki mazohist da gledam svaku epizodu jer se samo živciram 

Sude Hasi za ubistvo:

-Časni sude, ja nisam njega ubio namjerno, ja sam samo mazao paštetu na kruh nožem i on je slučajno naletio... 17 puta... s leđa...

12 godina
protjeran

@ddarknessfairyy

Darky, ne slažem se sa tobom, jer HRTova vrtlarica i ne govori da njezine sheme su primjenjive na nekim večim plantažama. Gđa., radi na svojoj zemlji(gruntu), gdje nema hektare i hektare zemlje, nego se radi o manjem komadu zemlje. Emisija je i namijenjena ekipi koja ima svoje vrtove, te se nikako ne govori za neke veće, odnosno za proizvodnju.

Ona emisiju radi onako kako radi, to je njezina emisija, te je gledana i ekipa to voli. Njezina emisija, njezina pravila.

HRT gledatelje to zanima, te je meni to sasvim O.K., ako ljudi to žele gledati.

Svjestan sam da nekome tko je cijeli život povezan sa zemljom, to sa strane izgleda smiješno i bedasto o tome kaj ona priča, jer ona se ipak obraća ekipi koja je eto, jučer otkrila ljepotu prčakanja po vrtu, a ne ljudima koji od zemlje žive ili im to dođe za popuniti šepeceraj.

Stoga, ne bih bio tako strog prema našoj TV vrtlarici.

A, kaj se tiče reklama i prodaja proizvoda, pa uvijek treba ljudima stvoriti u njima neku potrebu za nečim, da im se to proda.

Gle, nitko se nije obogatio na pametnome.

Pogledaj, nogomet....HNK, nitko ne želi gledati, a kada igraju međusobno narodi regija Adriatic, primjerice cijena ulaznice rastu u nebo....

A, kada pogledaš sa strane nogać sam po sebi nije nekaj preveć pametno, osim kaj je strast, druženje i tako to.

Gušti se plaćaju, a ako mogu zaraditi na tuđim guštima, evo me ...prvi sam.

Ili evo primjera, domaćih repera(General Woo i Stoka).

General prodaje obleku sa logom legendarnog Tram11 ekipa koja to voli(It's me), te zarađuje na meni, jer ta obleka nije nešto posebno kvalitetnija od one kaj mogu primjerice naći u Lidlu,  al' ima logo kaj meni odgovara.

Ili, pak obleka sa logom Dinama ili ostale stvarčice vezane za Dinamo Zagreb.

Osobno volim Dinamo, pa klub zarađuje od mene, mada će mi opet neki žestoki antimamićevci zamjeriti da tim podržavam Gansterski Klub.

Al' eto za svoje novce radim kaj oću.

Kada smo kod HRT ima tamo  i jedan montažer Tomislav, pravi avanturist kaj je između ostalog i radio emisije za HRT i tako to.

Čuo sam jako oprečna mišljenja o njemu, al' meni je frajer čist O.K., te ga lajkam.

Survival ekipa ga il' voli il' mrzi, al' po meni je on dosta kvalitetan tip.

Da me se krivo ne shvati, volim zemlju, volim imati vočke na svojem gruntu, volim pomagati svojim u cvjetnjaku i voćnjaku na viksi. Ta, u meni teče ponosita krv plemenitih ljudi hrvatske Ravni, al' isto tako volim i biznis, pogotovo kada netko svoju ljubav, strast pretoči u pravi posao, te kada od toga živi.

Mada, opet TV je velika varka, kada primjerice, netko za par tjedana postane maestro koji može to0bože dirigirati orkestrom, te sve to u nekoj TV emisiji koja čak i bira tko je bolji maestro od javnih osoba koji su dobili priliku mahati štapićem u dvorani.

A, oni kaj drže instrumente samo se smiju takovome "maestru".

Na TV i svatko bude ono kaj poželi. Međutim, počesto u stvarnosti nije tako.

Al' koga voli, nek' izvoli...ionako izbjegavam TV ekrane...

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
14 godina

ddarknessfairyy do I trace a bit of jealousy, milady ? (wink, wink, nod, nod)

Šalim se, my point - ženska uživa u tome što radi, to ne možeš poreć...Meni kao laiku je turbo senzualna pa makar i krivo neke stvari napravila...

Slična stvar je i u kulinarksim emisijama. Pola jela koje izgledaju super je teška flopčina i nekad poželim napljuskati one iz Podravkine kuhinje kakve kardinalne greške rade..Al j ga vrtlarice naša...

Ja npr. vjerujem da je tebi "DraŠ" seksipilan

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 12:28 (DarthMarkus).
12 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@ddarknessfairyy

Darky, ne slažem se sa tobom, jer HRTova vrtlarica i ne govori da njezine sheme su primjenjive na nekim večim plantažama. Gđa., radi na svojoj zemlji(gruntu), gdje nema hektare i hektare zemlje, nego se radi o manjem komadu zemlje. Emisija je i namijenjena ekipi koja ima svoje vrtove, te se nikako ne govori za neke veće, odnosno za proizvodnju.

Ona emisiju radi onako kako radi, to je njezina emisija, te je gledana i ekipa to voli. Njezina emisija, njezina pravila.

HRT gledatelje to zanima, te je meni to sasvim O.K., ako ljudi to žele gledati.

Svjestan sam da nekome tko je cijeli život povezan sa zemljom, to sa strane izgleda smiješno i bedasto o tome kaj ona priča, jer ona se ipak obraća ekipi koja je eto, jučer otkrila ljepotu prčakanja po vrtu, a ne ljudima koji od zemlje žive ili im to dođe za popuniti šepeceraj.

Stoga, ne bih bio tako strog prema našoj TV vrtlarici.

A, kaj se tiče reklama i prodaja proizvoda, pa uvijek treba ljudima stvoriti u njima neku potrebu za nečim, da im se to proda.

Gle, nitko se nije obogatio na pametnome.

Uopće se ne radi o velikim plantažama i primjenjivosti na njima, već o tome da to što ona priča nije primjenjivo na ni jednom vrtu većem od 1x1m i upravo u ovima koji popunjavaju špeceraj svojim vrtom i je stvar. Ona tvrdi da se njenim metodama može koristiti u takvom vrtlarstvu a to jednostavno nije istina. 

Ovakva prezentacija vrtlarstva mi jako smeta. Smeta mi to što stvara generaciju vrtlara koji će biti uvjereni da se vrt ne može uzgajati bez hiljadu pomagala. Ubija onu čar vrtlarsta gdje od ničega stvaraš nešto. I ne smeta samo meni, svi koje poznajem i koji imaju malo veći vrt ovakva prezentacija smeta.

A to što je njena emisija i njena pravila joj nikako ne daje pravo da izostavlja činjenice kako njoj odgovara. 

Da se razumijemo i ja malčiram i koristim mlijeko i masu stvari o kojima ona priča, ali znam svrhu, razlog i rizik upotrebe takvih stvari i neće mi padati na pamet uvjeravati nekoga kako će ti npr vrt biti bez plamenjače ako redovito špricaš mlijekom. Neće, jer postoji puno razloga i faktora koji na to utječu. 

Ako hoćeš ljudima pričati o novim metodama onda im daj potpunu informaciju. A ne ispričati polovičnu bajku nakon koje će ljudi nakon jedne neuspjele sezone odustati i biti uvjereni da nisu sposobni za ništa zato što kod nje sve izgleda tako lako. 

Pravi primjer kako se prezentira vrtlarstvo sa svim svojim problemima i manama je Silvija Kolar-Fodor. Postoji masu stvari u kojima se ne slažem s njom i ne primjenjujem ih iz mnogih razloga(najviše zbog toga što nemam bio vrt), ali njoj priznam da radi odličan posao sa stručnim savjetima koje svaka osoba realno može postići u svom vrtu. Ovo što Kornelija radi je čisto igranje, hobby vrtlarstvo i da se nazvala hobby vrtlarica nebi rekla ni riječi. Ali kad na televiziji baljezgaš o tome kako se može dobiti zimnica tvojim metodama. E to me ***eno smeta. 

DarthMarkus kaže...

ddarknessfairyy do I trace a bit of jealousy, milady ? (wink, wink, nod, nod)

Šalim se, my point - ženska uživa u tome što radi, to ne možeš poreć...Meni kao laiku je turbo senzualna pa makar i krivo neke stvari napravila...

Slična stvar je i u kulinarksim emisijama. Pola jela koje izgledaju super je teška flopčina i nekad poželim napljuskati one iz Podravkine kuhinje kakve kardinalne greške rade..Al j ga vrtlarice naša...

Ja npr. vjerujem da je tebi "DraŠ" seksipilan

Ma nitko ne kaže da ne uživa u tome što radi, ali takav prikaz stvari radi više štete nego koristi. 

Ona je odprilike kao Cezar Milan sa svojim savjetima. Sve izgleda divno i krasno izdaleka, a kad malo bolje pogledaš skužiš da se njegove metode svode na nanošenje boli da bi pas napravio ono što se od njega traži. 

Tako i ona sa svojim lalalandom prikazuje svaršen svijet u kojem rajčice posadiš u terakota tegletinu koju si platio 400kn, zalijevaš dva puta tjedno koprivom i prskaš mlijekom i dobit ćeš odmah 30kg rajčica. I onda netko posadi rajčicu, ne dobije 30kg i više nikad ne pokuša ništa uzgojiti.

18 godina
moderator
ddarknessfairyy kaže...

Pravi primjer kako se prezentira vrtlarstvo sa svim svojim problemima i manama je Silvija Kolar-Fodor. Ovo što Kornelija radi je čisto igranje, hobby vrtlarstvo i da se nazvala hobby vrtlarica nebi rekla ni riječi. 

Ali, ali, Kornelija je veća MILFica!

17 godina

tamnavilo.. miješaš showbiz/posao/biz (od nečeg se živjeti mora) i lakovjernost-naivnost. Sve što neki 'profesionalac' demonstrira izgleda lako, čak i gimnastičar na parteru.. ili balerina. Optuižujemo li ih za 'zavaravanje'? Čak i filmovi (koji su u definiciji, gluma) nas naravno zavaravaju.. a mi to konzumiramo, jednako kao vremensku prognozu, milijunaša ili kuhara na selu.

-meni je recimo blentavija ideja da mi sad kuha neki vaterpolista, glazbenik.. i da mi tv slikom sugeriraju ukus jela uz riječi fantastično. Što npr radi Pokosica stojeći uz kuharicu.. par minuta? Onak.. gledam Pokosicu i pitam se gdje su dikani i ostali.. sve je propalo, ... :))

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 13:36 (ihush).
18 godina

Vrtlarstvo mi je dosadno, ali mogu korelirati s hejtanjem! Lajkam Vilin post! (Da objasnim pozadinu mog lajka).

Nastavite s diskusijom.

This space for rent!
18 godina
moderator
Drago kaže...

Vrtlarstvo mi je dosadno, ali mogu korelirati s hejtanjem! Lajkam Vilin post! (Da objasnim pozadinu mog lajka).

Ali nisi korelirao s Kornelijom because NOMILF shield power: +400

18 godina
DrNasty kaže...

Kornelija mi nije milf. Trenutno su na hateveju milfovi ona ludača Krišto i onda druga ludača Tomašković. 

This space for rent!
14 godina
Drago kaže...
DrNasty kaže...

Kornelija mi nije milf. Trenutno su na hateveju milfovi ona ludača Krišto i onda druga ludača Tomašković. 

Čuo sam da je Krištova imala finih bisera jutros...Baš mi kaže jedan moj pajdo : " Jesi ti svjestan da će 10-15% ljudi te nebuloze popušit ? "

Danas sam čak doživio da ljudi brane Simonicu ...Dakle, sirotica je ispalila da kuha tjesteninu u svetoj vodi i tako mršavi......

17 godina
DarthMarkus kaže...
.. ...Dakle, sirotica je ispalila da kuha tjesteninu u svetoj vodi i tako mršavi......

...? ..

brojim u sebi.. I, II, III, IV.. (na latinskom, naravno.. Karabatićka), ali ovo je još jače, čak od lulice.

14 godina

Ne, totalno sam krivo rekao (eto koliko me oborila vijest)...Ovo je još bolje...

Prije braka tvrdila je da živi u čistoći, a nedavno je s drugim vjernicima podijelila svjedočanstvo u kojem je detaljno opisala kako se izliječila od bulimije od koje je bolovala od 14. godine.

U razgovoru za vjerski portal Rastimo u vjeri, Simona se prisjetila kako se svakodnevno prejedala i povraćala, ali nakon 13 godina takvog života pronašla je Isusa koji ju je vratio na pravi put. "U kilogram tjestenine stavila sam blagoslovljenu sol, vodu i ulje. Proždrljivo sam gutala tu hranu, nisam jela, nego gutala, a onda sam trebala povratiti sve što sam pojela. Otišla sam u WC i nisam mogla povratiti. Stiskala sam trbuh, gurala prste u usta i ništa… Počela sam proklinjati i urlati, ali povraćati nisam mogla", rekla je. Iz ponora ju je, uvjerena je, spasio sam Isus.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 18:08 (DarthMarkus).
12 godina
protjeran

@DarthMarkus

Ma, Big Brother za turbokatolike. Tako oni i rade, ispovijadaju jedni drugima grijehe, te najviše velečasnom koji tobože je kanal preko kojeg Bog oprašta grijehe.

Samo tamo dođi, Katolička Crkva ima rješenje za sve tvoje životne probleme....

Sveta voda ništa ne košta, ali uvijek ide škrabica po misama i takvim okupljanjima turbokatolika, da se ipak malo dadne "dobrotvornih" priloga.

Država, tobože ionako premalo daje Crkvi....

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.Leaving or dead, always ahead...
13 godina
ddarknessfairyy kaže...

Tako i ona sa svojim lalalandom prikazuje svaršen svijet...

hoćeš reći da je to salonska vrtlarica

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice