Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.361.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Digresija ...

Dečki i cure, jel skupljate slike političara ovih dana ?

Nećaka mi je dobila Kolindinu sliku i sad ima dvije, a fali joj par da upotpuni album.

Mjenjala bi je za Gojka Šuška, Škegru ili Ivića Pašalića...Jel ima tko ?

10 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
DrNasty kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Da jer je opće poznato da se gay liječnicima diže čim vide golo muško dupe. 

Kakve veze ima dal je doktor gay, bi ili aseksualan?

Haha, da, smiješno je kad se nesigurne ''muškarčine'' osjećaju ugroženo ako saznaju da je neko gay i misle da su automatski meta.

Ono, dude, ako nisi privlačan ženama, teško da si i muškarcima.

Upravo to, i baš sam i  ja mislio nešto skoro isto napisati, srećom si me pretekao, bar sam izbjegao neugodne detalje...

P.S. zanimljivo kak svi  zauzimaju striktan stav u ovim gej  temama...

Pitam se zašto...

Kruha i igala...
12 godina
neaktivan
DarthMarkus kaže...

Digresija ...

Nećaka mi je dobila Kolindinu sliku i sad ima dvije, a fali joj par da upotpuni album.

Pa normalno, treba biti u trendu. Pogotovo sad kad se priča da je Panini već odlučio napraviti novi album "Krolinda" i čim skupiš sve sličice na kućnu adresu ti dolazi poklon paket Pionir proizvoda. Jedva čekam da skupim sve jer su ona medena srca baš fina 

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
protjeran
Drago kaže...
/cut

Moj post je imao isti smisao kao i onaj tvoj, pa da te citiram:

Moj je odgovor bio zajebancija, naravno, a ne analiza i objašnjenje.

Mislim da si ti to shvatio ali si svejedno, po običaju kao u uvijek, naljepio 100 etiketa, izvukao zaključke koji se ne mogu izvući....Živio nam antinacizam, antikomunizam i antifašizam ili ukratko antitotalitarizam.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
14 godina
ddarknessfairyy kaže...
DarthMarkus kaže...

Digresija ...

Pa normalno, treba biti u trendu. Pogotovo sad kad se priča da je Panini već odlučio napraviti novi album "Krolinda" i čim skupiš sve sličice na kućnu adresu ti dolazi poklon paket Pionir proizvoda. Jedva čekam da skupim sve jer su ona medena srca baš fina 

Kad skupiš cijeli album, pošalješ na Trg Žrtava Fašizma (oooo the irony), za nagradu dobiješ ovrhu kao u nadrealistima

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 13:12 (DarthMarkus).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...
DarthMarkus kaže...

Digresija ...

Meni su od svih domaćih (za mene komunjaru to je sve od Vardara pa do Triglava) slatkiša valjaju jedino oni od Kraša. I to svi.

Kanditove čokolade nemrem smislit, a od nekraševih slatkiša jedino dobra mi je ta Jaffa od Crvenke i to je to. 

This space for rent!
14 godina
Drago kaže...
ddarknessfairyy kaže...
DarthMarkus kaže...

Digresija ...

Meni su od svih domaćih (za mene komunjaru to je sve od Vardara pa do Triglava) slatkiša valjaju jedino oni od Kraša. I to svi.

Kanditove čokolade nemrem smislit, a od nekraševih slatkiša jedino dobra mi je ta Jaffa od Crvenke i to je to. 

Inače, internet ustaFe ti ne znaju tko je bio Kraš...

Možda je i tu biohazard za klince...Što ako počnu od Kraševih proizvoda govorit da su svi ljudi jednaki i borit se za radnička prava  ? Što ako osnuju nove partizane ?

Inače, ja nikad ne bih pojeo srpsku čokoladicu...

Vijetnamskog soma mariniranog u fekalijama - DA...Srpsko - NE 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 13:30 (DarthMarkus).
18 godina
PzKpfw kaže...

EDIT: BTW, Rusija nam je pomogla oko nabavke oružja '90-ih....

Hm, zašto onda, dapače biti kontra njih???

Pa zato jer tak mora bit reče Amer i ovi EU Orlovi jel.Uostalom ako si glaso za EU+NATO, pa onda šuti i trpi pa uživaj u "močnim kartonskim Kiowušama=čuvaj se seljaka sa Kalašom".

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1801&jumpto=5119915&sort=asc&view=flat

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1802&jumpto=5120527&sort=asc&view=flat

DrNasty kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Haha, da, smiješno je kad se nesigurne ''muškarčine'' osjećaju ugroženo ako saznaju da je neko gay i misle da su automatski meta.

Ono, dude, ako nisi privlačan ženama, teško da si i muškarcima.

Pazi da te ne čuje Rob Halford.

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 13:24 (rambox).
18 godina
moderator
Drago kaže...

Bajo moj, a Tops iz Agrokomerca? A Munchmallow?

Moj No Shave November se produžio u No Shape December. Prokleti slatkiši, grickalice i dječji paketići.

18 godina
DrNasty kaže...

Bajo moj, a Tops iz Agrokomerca? A Munchmallow?

Moj No Shave November se produžio u No Shape December. Prokleti slatkiši, grickalice i dječji paketići.

Ne znam što je Tops, a Munchmallow mi je katastrofa uvijek bio. Sam šeher.

This space for rent!
16 godina
neaktivan

Slika govori tisuću riječi!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 13:45 (phoenix2003).
18 godina
moderator
Drago kaže...

Ne znam što je Tops, a Munchmallow mi je katastrofa uvijek bio. Sam šeher.

Stara je 80ih radila u agrokomercu, znala je kupiti kartonsku kutiju otpisane (lom) proizvodnje, ufff.

17 godina
odjavljen
ddarknessfairyy kaže...

To mu je posao. Po ovoj logici ni jednu ženu nebi smio pregledavati mušarac jer bi se vrlo lako moglo desiti da joj nešto uleti.

Čuj, ovaj ekstra talentirani čovjek je iskoristio svaku situaciju u kojoj se je našao... Tako da ono, nikad ne znaš. Malo sim, malo tam i opala - već je kasno.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again
18 godina
moderator
skank666 kaže...

Čuj, ovaj ekstra talentirani čovjek je iskoristio svaku situaciju u kojoj se je našao... Tako da ono, nikad ne znaš. Malo sim, malo tam i opala - već je kasno.

Toliko poslova izmjenjao, znači da nije dobar radnik i nije se pronašao :D

12 godina
neaktivan
Drago kaže...

Meni Kraš nikad nije odgovarao, osim Griotta. 

Najbolju čokoladu(po mojim okusnim pupoljcima) rade Poljaci. Ove naše domaće i milka su mi sve samo jako slatke.

E. Wedel čokolada je zakon a bila je još jedna čokolada za koju se ne mogu sjetiti kako se zvala. Nije je bilo za kupiti u dućanima nego samo na Črnkasu na crno. Imala je bolesno dobra punjenja od marakuje, kivija, ananasa, ruma i tak toga. 

A što se tiče jaffa keksa tu je DrNasty u pravu. Tops je bio najbolji. Uvijek se dao odvojiti biskvit i čokolada tak da možeš na kraju cuclati žele.  

Hoy te he vuelto a recordar. Venias hacia mi, te oia sonreir. Hoy me dio por llorar. Me di cuenta que sin ti jamas sere feliz.
18 godina
moderator
ddarknessfairyy kaže...

A što se tiče jaffa keksa tu je DrNasty u pravu. Tops je bio najbolji. Uvijek se dao odvojiti biskvit i čokolada tak da možeš na kraju cuclati žele.  

Good news, Tops postoji i danas :)

Možda ga ne izvoze kod vas bogatih evropejaca, ali kod nas je u ponudi.

18 godina
ddarknessfairyy kaže...
Drago kaže...

Najbolju čokoladu(po mojim okusnim pupoljcima) rade Poljaci. Ove naše domaće i milka su mi sve samo jako slatke.

E. Wedel čokolada je zakon a bila je još jedna čokolada za koju se ne mogu sjetiti kako se zvala. Nije je bilo za kupiti u dućanima nego samo na Črnkasu na crno. Imala je bolesno dobra punjenja od marakuje, kivija, ananasa, ruma i tak toga. 

Ne bogohuli da te ne bi snasla srdba bozja!

- Psiho246
10 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže... 

Kao deklarirani mrzitelj pretjerano slatkih slatkiša, moram se složiti, i pogotovo ovo za Griotte, jedino Kraševo kaj volim....

A iz čokoladne kategorije, najbolje kaj sam ikad u životu probao dolazi iz Finske:

https://www.amazon.de/Geisha-Schokolade-S%C3%BC%C3%9Figkeiten/s?ie=UTF8&page=1&rh=n%3A358578031%2Ck%3AGeisha

Čisto savršenstvo, svim silama sam se trudio da čim dulje potraju dva paketa pralina koje sam imao, ali nije išlo,  mljac 

DrNasty kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Good news, Tops postoji i danas :)

Možda ga ne izvoze kod vas bogatih evropejaca, ali kod nas je u ponudi.

Tops mi svaki put nakon  izleta u Bosnu donesu sestra, šogor, čak i jedan susjed.

Još su uvijek par exellance 

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 15:17 (fer-de-lance).
18 godina
ddarknessfairyy kaže...

Jednom sam se kao klinac toliko nakrkao Bajadera da sam povraćao dva dana. Jedno 30 40 godina ih nisam jeo. Tek nedavno sam ih ponovo počeo jesti.

Bajadere 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 14:41 (Drago).
18 godina
moderator
Drago kaže...

Jednom sam se kao klinac toliko nakrkao Bajadera da sam povraćao dva dana. Jedno 30 40 godina ih nisam jeo. Tek nedavno sam ih ponovo počeo jesti.

Bajadere 

Operator error.

10 godina
neaktivan
Drago kaže...

Bajadere 

Također, meni je kuma uvijek donosila Bajadere s posla, i rigao sam u više navrata od njih, a danas mi ne pašu, ali ne zbog trauma zbog riganja.

A to me podsjetilo na jednu anegdotu iz djetinjstva.

Jedan moj poznanik(vršnjak), kojemu je otac dobio odlikovanje za ratne uspjehe od Tuđmana (lik je isti Arnie Švarcneger), i jedina mu je životna želja da postane toliko jak da može šakama ubiti svog oca (i brata koji je jači od njega), pa trenira na boksačkoj vreći svaki dan (lik je abnormalno jak) i psihički je pukao zbog te iskompleksiranosti, pa napada sve ljude i pokušava se s čim više njih potući, da dobije opravdanje za izvaditi nož ili bokser.

Uglavnom, taj nas je lik sve maltretirao dok smo bili mali, a kako mi je kuma tad donosila slatkiše, on je vrebao, odmah se pojavio, počeo udarat i ukrao nam slatkiše.

Ja lijepo drugi put uzeo Viking čokoladicu (njemu najdraža) i otvorio ju pažljivo, pričekao da se mačak posere, i lijepo provukao čokoladicu po ostacima govna, te ju fino zapakirao 

Kad ju je pojeo u jednom potezu ( s ustima punim drugih slatkiša), skoro nije ni osjetio razliku u okusu.

Al sam se smijao dok je povraćao 

Uzvišena pravda.

Kruha i igala...
14 godina

Ne samo na ovim prostorima - meni je Kraš bolji i od većine zapadnijih renomiranih proizvođača (ne znam kako stoji u EU sa prodajom, al mislim da bi mogao razvaljivati). Osobno ginem za griotte :D, bajadere mi i nisu toliko napete. Najveći problem Kraša je prodajna politika Konzuma i sličnih koji nerijetko prodaju stare/nepravilno skladištene čokolade i ostalo. Zato sam često gost onog malog dućana odmah kraj tvornice, imaju dobre popuste i sve je svježe :D

Tread softly because you tread on my dreams.
14 godina
ElektričnaOvca kaže...

Ne samo na ovim prostorima - meni je Kraš bolji i od većine zapadnijih renomiranih proizvođača (ne znam kako stoji u EU sa prodajom, al mislim da bi mogao razvaljivati). Osobno ginem za griotte :D, bajadere mi i nisu toliko napete. Najveći problem Kraša je prodajna politika Konzuma i sličnih koji nerijetko prodaju stare/nepravilno skladištene čokolade i ostalo. Zato sam često gost onog malog dućana odmah kraj tvornice, imaju dobre popuste i sve je svježe :D

Lomljena s lješnjacima FTW...Donesem nekad u vreći doma...

17 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
<< post koji pocinje sa: "Osobno, mislim da je potrebno nešto što bi određenoj liberalnoj ekipi objasnilo da nije u redu zagorčavati život ljudima zato jer je to po zakonu tržišta"

Ne zelim se igrati devil's advocate, vec samo reci jedno: citam desnicarske eseje u zadnje vrijeme, vecinom iz znatizelje, i ako filtriras idiote (kakvih ima na svim stranama), esencija desne perspektive na ekonomiju se sabire u jednostavnoj razlici od ljevice.

Ljevica uglavnom novac i kapital sagledava kao konacnu vrijednost, i primarno trazi nacin kako tu konacnu sumu rasporediti napravilnije tako da svi dijelovi drustva dobiju ono sto -po programu stranke- stranka zakljuci da "zasluzuju".

Desnica, koliko sam uspio vidjeti, nema iste ciljeve iz jednostavnog razloga sto ne gleda na novac/kapital na jednak nacin, naime - desnica na kapital gleda kao na nesto sto se moze stvoriti i unistiti. Dakle, ekstremni desnicari zastupaju ideju da ako nemas zdravstveno osiguranje, "nisi ga zasluzio" iz jednostavnog razloga sto esencija tog vjerovanja lezi u ideji da *mozes* stvoriti kapital.

Barem u Americi i Kanadi, drzava je unatoc ljevicarskim porezima (ovo nije uvreda!) sastavljena tako da osoba moze uz nesto truda vrlo jednostavno 'stvoriti' kapital, kad kazem vrlo jednostavno mislim na to da se drzava nece uplitati u to nista vise nego sto mora, dapace cak ce i pomoci (za nove kompanije, ne placas porez prve 2-3 godine ako nisi ostvario X dobit, etc).

Moj topli savjet svima koji se interesiraju za politiku jest da probaju (tesko je) izfiltrirati kvalitetne postove i eseje s obje strane, jer desnica nije automatski "losa" niti je ljevica automatski "dobra", radi se o dubinski razlicitom pogledu na svijet (individua vs. drustvo) i mislim da tu postoji jedan OGROMAN jaz koji ljudi svakodnevno preskacu, obiljezavajuci osobu koja vjeruje u individualnost i individualni trud kao nacin za boljitak drustva - u osobu koju boli k**** za sve ostale.
Jednaka greska je obiljeziti SVE ljevicare kao ekipu koju boli k**** za radnike, pa se bave iskljucivo pravima manjina i pravima zena. Zeleni, koji su uglavnom ljevicari, se bave ekologijom planete, dok je mnogo-spominjani Bernie Sanders bio snazno za prava srednje klase i njezino ponovno uzdizanje. Cinjenica jest da ne znam koliko je u biti Bernie Sanders bio prihvacen, osobno vjerujem da bi bio predsjednik da je imao priliku natjecati se posteno, ali ovo otvara dvije zanimljive cinjenice:

1. ako ne mozes pobjediti na posten nacin - da li si uopce sposoban voditi drzavu, jer korumpirani izbori za sobom povlace korumpirani drzavni vrh, a ako se nisi sposoban izboriti na izborima, onda neces biti sposoban izboriti se ni ako pobjedis

2. ako je uistinu bio favorit, onda je posve jasno da vecinu ljudi boli kuki i za kapital i za prava manjine, i vecina ljudi vjeruje da je ono sto je potrebno, snazna srednja klasa

Otvoren sam za sve ispravke, jer nemam puno sigurnosti u istinitost svega sto sam napisao. Potrosio sam puno energije i vremena uopce filtrirajuci sadrzaj, nije mi ostalo (trenutno) nista da ga kriticki sagledam.

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2016 16:27 (Deus ex machina).
14 godina

Ima jedan problem u tome, a to je da ljudi u prosjeku jednostavno ne funkcioniraju na način dubinskog analiziranja (da, rekao sam dubinsko analiziranje :D). Vjerujem da si čuo/znaš za thin slicing i općenitu tendenciju ljudskog uma u korištenju prečaca. Danas se to do te mjere iskorištava u svim oblicima marketinga (komercijalnog, političkog) da imamo situaciju gdje značajan postotak ljudi formira svoja mišljenja (tj. održava postojeća) čitajući facebook ''vijesti'' - nešto što je spomenuto kao problematično još kod Brexita, a dobilo još veći značaj tijekom predsjedničkih izbora u SAD-u. Da se razumijemo, ja se slažem s tobom da se ljudi sve više odvlače u debilizirane ekstreme jedne i druge strane.

Sam mehanizam je star koliko i ljudi, mozak je ''pametna ljenčina''. No, s današnjim sklonostima konzumacije informacija (net) i servisima koji se ''prilagođavaju korisniku'', nešto što je inače korisno u većini situacija(mozak i njegove heuristike), a potpuno pogrešno u situacijama gdje je potreban više analitički pristup, sada je dodatno osnaženo i imamo hrpu ljudi koja nekritički šopa svoja postojeća uvjerenja novim senzacionalističkim dezinformacijama - i to vrijedi za obje strane spektra, lijevu i desnu. Bit ću malo zloban: ogromna mana demokracije je upravo to što počiva na pretpostavci da stavovi ''većine'' nešto suvislo znače i govore. Čitav princip je praktički jednak kao i kod krojenja scenarija za holivudski blockbuster - daj scenu američke zastave, izazovi tu i tu emociju, pokrij tu i tu demografiju = profit. Ogromna laž o nekakvom pluralizmu mišljenja u društvima gdje se objeručke zlorabi sve što je znanost otkrila o funkcioniranju čovjeka, kako bi se isti taj čovjek učinio još većim debilom. Možda zvučim pomalo kao teoretičar zavjere, no nisam mišljenja da je riječ o nekakvom velikom planu već o kombinaciji faktora (kako um funkcionira, dostupnost informacija, demokracija, i naravno shitload para).

Ne bi imali problema kada bi se stvari odlučivale na temelju lucidnih, argumentiranih rasprava ''desnih'' i ''lijevih'' učenjaka - vjerojatno ne bi ni imali takvu podjelu, no bez podjela ne možemo (jer mozak voli podjele, jbg:D) i to je jednostavno to.

17 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

...

Ne bi imali problema kada bi se stvari odlučivale na temelju lucidnih, argumentiranih rasprava ''desnih'' i ''lijevih'' učenjaka - vjerojatno ne bi ni imali takvu podjelu, no bez podjela ne možemo (jer mozak voli podjele, jbg:D) i to je jednostavno to.

Mhm, to je tehnokracija, o kojoj sam neko vrijeme razmisljao kao idealnom sistemu (valjda pred oko 3-4 godine), i netko mi je pobio tu ideju kroz primjer korupcije, mislim da je u pitanju bila Italija.

U medjuvremenu - nisam bas shvatio gdje se razilazimo u razmisljanjima? Ja se slazem sa svime sto si rekao (ukoliko sam dobro shvatio), no to mi vise izgleda kao nadopuna onog sto sam ja napisao, nego kao nekakav counter-argument.

Related, ali ne direktno:

http://qz.com/854257/brace-yourself-the-most-disruptive-phase-of-globalization-is-just-beginning/

Your woman... so what... she leaves me in doubt.... and it pushes me down... and it leaves me behind....
18 godina
moderator
ElektričnaOvca kaže...
Čitav princip je praktički jednak kao i kod krojenja scenarija za holivudski blockbuster - daj scenu američke zastave, izazovi tu i tu emociju, pokrij tu i tu demografiju = profit.

14 godina
Hah, pa dobro si shvatio, nije bio counter argument, zar je morao biti? Možemo se i slagati i imati konstruktivnu raspravu, iako vidim da si već u niskom startu dočekao moj komentar :D. Ja se slažem s tobom, samo dodajem da nije problem postoje li kvalitetna razmišljanja ove ili one strane, već imaju li kvalitetna razmišljanja prostor i težinu danas. Nisam ciljao na tehnokraciju, možda više na meritokraciju, ili barem sustav djelomično temeljen na istoj.
16 godina
neaktivan

WTF!!! Pa nije prošlo ni 24 sata!

16 godina
phoenix2003 kaže...

WTF!!! Pa nije prošlo ni 24 sata!

Bilo to rješeno još jučer, koji sat nakon tvoga odgovora.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice