Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.096.301
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen

U svakom slucaju nije vijest za naslovnu, vise spada pod trač, al valjda cisto da se razbije monotonija istih vijesti koje vec mjesecima zauzimaju naslovnu.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
captain_soap_McTawish kaže...

.. iz nekoga razloga generiraju klikove.

- šerlok?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan

Na popisu se nalazi ukupno 186 osoba, s ukupnim iznosom na računima kod RBA Grupe u visini od 543 milijuna eura. Interesantna svota.

9 godina
neaktivan

A čitajte vi ljudi i dalje jutarnji večernji i ostalu zaostalu klošariju iz prošlog stoljeća (čast par članaka iznimki).

mda, predviđam da na ovu temu neće biti baš puno komentara na forumu a važnija je od ratova naših djedova i ostali bloatwarea smeća kojim se truje medijski prostor

da nešto upravo ovakvo nebi plijenilo veliku pozornost!

Stiže lito ovce,nabavio sam novi Braun pripremite se za šišanje!

16 godina
ivan dragi kaže...

Na popisu se nalazi ukupno 186 osoba, s ukupnim iznosom na računima kod RBA Grupe u visini od 543 milijuna eura. Interesantna svota.

Ma umrijeti ce oni, nece tu lovu moc sa sobom ponijeti pa nek im je... Kao i obitelji Rothschild... gamad

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan

Reklama koja je proglašena seksističkom i uvredljivom za žene te je povučena. Saponia se nakon svega i ispričala.

http://www.jutarnji.hr/life/reklama-koja-je-podijelila-hrvatsku-saponia-nakon-burnih-reakcija-povukla-spot-i-ispricala-se/4428714/

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 0:28 (nj0fra).
15 godina

heh zakasnio sam na ovo, popis je nedostupan.. ima netko drugi link da malo škicnem?

nj0fra kaže...

Reklama koja je proglašena seksističkom i uvredljivom za žene te je povučena. Saponia se nakon svega i ispričala.

1st world problems.. što se ljudima dogodi da razviju takav oversensibility 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
neaktivan
nine kaže...

Šizofrenija je teška i osobna mentalna bolest, ali kad zahvati društvo kao cjelinu onda tu nema spasa

Šta roda donese, to vrana odnese.
17 godina
nine kaže...

nj0fra kaže...

Reklama je ocito seksisticka i to sto postoje drugi problemi u svijetu ne opravdava jednu tvrtku da bude tako glupa i neosjetljiva.

Ipak, reklamu su povukli pa je to ok.

Reklama jasno pretpostavlja da su navijaci muskarci, sto je ako pogledamo tekmu i snimke tribina ocigledno laz, takoder pretpostavlja da zena mora biti ta koja pere i stoji iza muskarca.

Mozda netko misli da ima vaznijih problema od ovog ali ako nekome nije drago sto je reklama skinuta, vjerojatno je i sam seksist.

- Psiho246
16 godina

Ne sviđa mi se reklama u startu jer čim čujem navijačku riku u oktavi mutirajućeg rasplodnog bika, prebacujem na drugi program.

Glupa je. Da su činjenicu da žena mora prati prljave gaće svojeg primitivca začinili nekim humorom, možda bi reklama i ličila na nešto.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 13:11 (Ezio).
13 godina
odjavljen

Reklama je očito namjenjena primitivcima koji tim huliganskim kroz nos glasom "navijaju" na tribinama i ispijaju gajbe žuje, tipovi ala Krpe i njegove škvadre marginalaca. Reklama se očito pokušava dodvoriti takvima što ju samu po sebi čini glupom, jer su i ti jadnici glupi, a bome su i žene koje stvarno stoje iza takvih. Nema tu ništa uvredljivo, reklama je pun pogodak.

17 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Nemoj nasjedati lažima Jutarnjeg smeća. Ta je reklama upravo bila u udarnom terminu HTVa pred današnji podnevni dnevnik. Osobno se uvjerio.

15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
nj0fra kaže...

Nemoj nasjedati lažima Jutarnjeg smeća. Ta je reklama upravo bila u udarnom terminu HTVa pred današnji podnevni dnevnik. Osobno se uvjerio.

Taj termin garantira da je nešto kvalitetno, nema što!

17 godina
Psiho246 kaže...

Reklama je ocito seksisticka i to sto postoje drugi problemi u svijetu ne opravdava jednu tvrtku da bude tako glupa i neosjetljiva.

Ipak, reklamu su povukli pa je to ok.

Reklama jasno pretpostavlja da su navijaci muskarci, sto je ako pogledamo tekmu i snimke tribina ocigledno laz, takoder pretpostavlja da zena mora biti ta koja pere i stoji iza muskarca.

Mozda netko misli da ima vaznijih problema od ovog ali ako nekome nije drago sto je reklama skinuta, vjerojatno je i sam seksist.

Ezio kaže...

Ne sviđa mi se reklama u startu jer čim čujem navijačku riku u oktavi mutirajućeg rasplodnog bika, prebacujem na drugi program.

Glupa je. Da su činjenicu da žena mora prati prljave gaće svojeg primitivca začinili nekim humorom, možda bi reklama i ličila na nešto.

harrothar kaže...

Reklama je očito namjenjena primitivcima koji tim huliganskim kroz nos glasom "navijaju" na tribinama i ispijaju gajbe žuje, tipovi ala Krpe i njegove škvadre marginalaca. Reklama se očito pokušava dodvoriti takvima što ju samu po sebi čini glupom, jer su i ti jadnici glupi, a bome su i žene koje stvarno stoje iza takvih. Nema tu ništa uvredljivo, reklama je pun pogodak.

Da jer kada spominjemo pranje rublja prva slika koja nam pada na pamet je macho muškarac sa košarom rublja u jednoj ruci, buketom cvijeća u drugoj, te gitarom na leđima. Joj daj ne ser*** Lov na ovu reklamu je doslovno - besposlen pop i jariće krsti.

Zašto na primjer Old Spice reklama nije isto tako napadnuta? Jer kada se muškarca opisuje kao kladu koja nema trunku taktičnosti, al zato ima pivsku škembu - to je ok. Al kad se slučajno na nevjerojatno nategnute načine traži da je nekako žena negdje degradirana, onda ide paljba iz svih topova. U mom selu se to zove licemjerje.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
Psiho246 kaže...

..ali ako nekome nije drago sto je reklama skinuta..

hah.. kao da postoji itko tko bi volio taj marketinški isprdak gledati sa namjerom  na stranu sve, svakako da postoji osnova za micanje te reklame, ali moje pitanje je tko ih uopće primjećuje, a kamoli da se uzbuđuje oko tako nečega.

@Bukva

a dobro, ova prije navedena je ipak malo žešća i direktnije seksistička od old spice-a.. ali generalno muškarce za sve to boli taki.

ma i žene.. osim onog malog postotka frustriranih i glasnih.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 20:23 (nine).
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
U mom selu se to zove licemjerje.

To ti je zato kaj si sa sela, zato ne razumiješ

Moram priznat da se i u mom selu to isto zove licemjerje...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...
nj0fra kaže...

Taj termin garantira da je nešto kvalitetno, nema što!

Kvalitetno ili ne, samo sam reagirao na očitu neistinu o povučenoj reklami plasiranu u tom smeću novina. A o HTVu nemam bolje mišljenje.

9 godina
neaktivan
javna ponuda sada na hrt1 pranje 500 miliona dollara iz ine u osamdesetima...
12 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

To ti je zato kaj si sa sela, zato ne razumiješ

Moram priznat da se i u mom selu to isto zove licemjerje...

Izgleda da smo mi sa sela mentalno zakinuti pa ništa ne kužimo   I ovdje bi za to rekli da je licemjerje (da ne kažem preseravanje) 

Samo zato jer se radi o reklami sa nogometnom tematikom svi skaču na noge, a trenutno ima najmanje 10 reklama koje su još veći seksizam pa nitko ne reagira. 

Sve me podsjeća na onu situaciju prije par godina sa reklamom za pivo(karlovačko ili žuju ne sjećam se više) koja je isto protumačena kao diskriminacija i skinuta s programa.

Mene reklama ne vrijeđa, niti budi u meni bilo kakve osjećaje, kao ni ostatak reklama jer u reklamama ne očekujem vidjeti ništa inteligentno. A sad se izvinjavam odoh objesit veš 

Come out, come out wherever you are. So lost in your sea. Give in, give in for my touch. For my taste for my lust
12 godina
Jebote, dobro si me sjetila, meni ves stoji opran otkako sam dosao s posla :)))
...jbga, zena pocela sljakat sezonski do sedam, pa sam sad ja domacica
15 godina
neaktivan

Dobro ste me podsjetili! Još od prošlog ponedjeljka nisam presvukao gaće!

17 godina
Bukva kaže...

Da jer kada spominjemo pranje rublja prva slika koja nam pada na pamet je macho muškarac sa košarom rublja u jednoj ruci, buketom cvijeća u drugoj, te gitarom na leđima. Joj daj ne ser*** Lov na ovu reklamu je doslovno - besposlen pop i jariće krsti.

Nije to seksistička reklama samo zato jer prikazuje neku sliku na koju smo svi skupa realno navikli, nego zato jer ju propagira. Promovira se žena-sluškinja u obitelji u doba kada se u zapadnom svijetu promiču ideje ravnopravnosti i jednakih mogućnosti za oba spola i govori ljudima da je to u redu. Kada bi svi mediji propagirali takvu ideju, kakvo društvo bi uskoro imao (točno onakvo kakvo bi si jedna Željka Markić željela - meni sasvim dovoljno da vjerujem da je to loše)?

Žalosno je jedino to što je ta reklama zapravo jako dobro smišljena za HR tržište, upravo zato što većina ljudi i funkcionira po tom principu. I upravo po tome, što ta ista većina u tome ne vidi ništa loše, možeš zaključiti koliki je razmjer tog problema. IMHO, glavni poraz ovdje su upravo tvoj i tvom slični komentari.  :(

P.S. I ne, moj komentar nema veze s tim što si ti dlakav, vila se na to pali, a ja se toga nisam prvi sjetio! 

Gledam te!
17 godina
odjavljen
Veliki Brat kaže...
 I upravo po tome, što ta ista većina u tome ne vidi ništa loše, možeš zaključiti koliki je razmjer tog problema. IMHO, glavni poraz ovdje su upravo tvoj i tvom slični komentari.  :(

To je samo reklama. Postoje hrpe drugih reklama/filmova/spotova/knjiga/doslovce bilo čega što uvijek vrijeđa neku skupinu. Uvijek se netko nađe uvrijeđen, uvijek netko cmizdri i traži svoja prava i "prava". Od ove gluposti pa do pozdrava na utakmicama i marširanja po gradu (tko god - gayevi, Markićka, branitelji, "branitelji" ili štrajkaši), uvijek netko nešto hoće, cvili uglavnom bez razloga i svi se dižu na noge jer nam je valjda kolektivno dosadno i jedva čekamo nekog za razapinjanje.

Postoje puno veći problemi od glupe reklame, glupe Markićke, glupog Đure i Modnog Mačka. Recimo, jedan vrlo veliki problem - nacija tupana koja se resetira svake 4 godine.

How did this happen? Who's to blame? Well certainly there are those more responsible than others, and they will be held accountable, but again truth be told, if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror.

[edit] - da ne bi bilo zabune, ne zagovaram mržnju prema nikome nit mislim da treba ikoga podcjenjivati/vrijeđati zbog spola ili orijentacije (ili vjere) - samo kažem, dok se mi bavimo reklamama, oko nas se događaju bitnije i opasnije stvari. Ako ovi ostanu na vlasti, nećete na TVu gledat ništ osim prijenosa mise i govora Velikog Vođe.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 23:40 (Sum_of_all_fears).
17 godina

A čuj, ne slažem se baš, od toga da je svaki problem bitan i pokazatelj realnog stanja u društvu, do toga da su druge reklame vrlo jasno karikirane. Ovu sam slučajno vidio (inače gotovo uopće ne gledam TV) i ona vrlo jednostavno prikazuje ženu i muškarca u jednom prirodnom odnosu punom ljubavi i poštovanja, kako ih je Bog i zamislio. Zapravo, da sam zločest, mogao bi reći kako reklama čak i više propagira podređeni položaj žene u društvu nego deterdžent...

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

..., kako ih je Bog i zamislio.....

Stop telling God what to do with his dice!

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2016 0:08 (phoenix2003).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
 U mom selu se to zove licemjerje.

Bukvu za predsjednika mjesne zajednice!

Ja kada bih uključio veš mašinu i oprao veš mene bi žena objesila na štrik umjesto veša jer bih pohebo sve programe i oprao šareni sa bijelim.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...
Veliki Brat kaže...
 I upravo po tome, što ta ista većina u tome ne vidi ništa loše, možeš zaključiti koliki je razmjer tog problema. IMHO, glavni poraz ovdje su upravo tvoj i tvom slični komentari.  :(

To je samo reklama. Postoje hrpe drugih reklama/filmova/spotova/knjiga/doslovce bilo čega što uvijek vrijeđa neku skupinu. Uvijek se netko nađe uvrijeđen, uvijek netko cmizdri i traži svoja prava i "prava". Od ove gluposti pa do pozdrava na utakmicama i marširanja po gradu (tko god - gayevi, Markićka, branitelji, "branitelji" ili štrajkaši), uvijek netko nešto hoće, cvili uglavnom bez razloga i svi se dižu na noge jer nam je valjda kolektivno dosadno i jedva čekamo nekog za razapinjanje.

Postoje puno veći problemi od glupe reklame, glupe Markićke, glupog Đure i Modnog Mačka. Recimo, jedan vrlo veliki problem - nacija tupana koja se resetira svake 4 godine.

How did this happen? Who's to blame? Well certainly there are those more responsible than others, and they will be held accountable, but again truth be told, if you're looking for the guilty, you need only look into a mirror.

[edit] - da ne bi bilo zabune, ne zagovaram mržnju prema nikome nit mislim da treba ikoga podcjenjivati/vrijeđati zbog spola ili orijentacije (ili vjere) - samo kažem, dok se mi bavimo reklamama, oko nas se događaju bitnije i opasnije stvari. Ako ovi ostanu na vlasti, nećete na TVu gledat ništ osim prijenosa mise i govora Velikog Vođe.

LOL. Stavljaš branitelje i Markiću zajedno u isti koš sa štarjkašima i gay prideom. I sve to nazivaš cviljenjem zato što se netko našao uvrijeđen? Onda spominješ nekakve naše stvarne probleme koji kao nemaju veze s tim, a ne vidiš da je to što trpaš pod cviljenje upravo to.

Za početak branitelji nisu nekakva treća skupina koji tobože "cmizdri" tek tako, već skupina koja je itekako dio našega problema. Njihovo logorovanje u Savskoj nije bilo tek neki obični prosvjed neke marginalne skupine, već pokušaj HDZ-ov udar na Milanovićevu vladu i pokušaj manipulacije javnosti da se održi ovo što ti zoveš velikim problemom. Da ne govorim o ponašanju tkz. stožera za obranu Vukovara i masovnog kršenja zakona. Njihove mirovine i privilegij zbog njihova nerealno velikoga broja su itekako veliko opterećenje za ovu državu, a dobili su ih upravo zahvljajući HDZ-u. Pa tako je masa radno sposobnog stanovništva koje je moglo doprinjeti gospodarstvu završila jako ranim mirovinama, a među kojima imaš i onih koje prave probleme sa zakonom i prolaze praktički nekažnjeno. Dakle upravo su oni dio te skupine koji predstavlja veliki problem ove države.

Slična je stvar i s Markićkom koja je isto dio te ekipe na vlasti i svojim prosvjedom ona radi upravo ono na što ti misliš da se trebamo boriti protiv. Smiješno mi je kako spominješ prijenose mise i to, a Markićku i opus dei odbacuješ kao nekoga nevažnoga tko nije upravo nije dio toga.

I ti takve dobro "potkožene" i povezane s trenutnom vlasti grupe stavljaš u istu ladicu s jednom heterogenom skupinom kao što su homoseksualci koja nema nikakvoga politčkoga utjecaja. Inače homoseksualci ne cmizdre već se bore za jednakost i svoja prava, a to je upravo jedan od koraka borbe protiv konzervativne revoluce i tupana. Prihvatiti da je homoskesualnost nešto normalno je općenito netrivijalna stvar za većinu ljudi pa je sasvim normalno očekivati ugnjetavanje i maltretiranje od strane tupana. Ako uspijemo natjerati tupane i sl. da svoju mržnju i predrasude drže za sebe, onda smo barem malo ograničili njihovo djelovanje.

Onda iz nekog razloga spominješ Modnog Mačka koji ni sa jendim što si naveo nema nikakve veze, osim što bi ga na temelju stereotipa mogli staviti gay populaciju.

I mislim da smo dovoljno inteligentni da se možemo koncetrirati na više stvari odjednom.

16 godina

Cuj njega, homoseksualnost normalno.. reci to kad dobijes pa bude peder.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice