Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.039.753
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?

Da, abiogeneza, ali dobri apologeti izbjegavaju taj argument jer spada u kategoriju God of the gaps - https://en.wikipedia.org/wiki/God_of_the_gaps

This space for rent!
17 godina
gonzo kaže...

necu pisat ni jedan novi post dok ne procitam ove linkove sto sto stavili. mislim, vezano za evoluciju jer me zanimaju takvi sistemi, matematicki.

sto se tice religije i vjere, to je sve indoktrinacija, postoji realna potreba u drustvu za odredjenom dozom indoktrinacije tipa putem javnog skolstva preko kojeg se "usadjuju" radne navike ali postoje i negativni efekti.

dat cu jedan jednostavan primjer, inteligencija je flip-flop inteligencija. dakle u sociologiji i psihologiji (donekle) inteligencija je rezultat razmisljanja a ne sam PROCES razmisljanja, dakle onaj flip-flop, zato sto sociologiju i psihologiju zanima peer inteligencija (bubam ne znam kako bi to nazvao, okolo-naokolo inteligencija, pa onda i bastard child te inteligencije - lukavost), sve ono sto preuzimamo od okoline a matematiku zanima single inteligencija - flip-flop mehanizam. u slucaju da se uplete indoktrinacija onda se zaobilazi flip-flop mehanizam i covjek - ne razmislja nego preuzima odredjena ustaljena misljena svoje okoline. nekad je to neophodno ili, zaprvo mozemo reci da je DOVOLJNO reevaluirati vec postojece stavove i misljenja a ne svaki put kretati od nule, a najcesce je kontraproduktivno jer nekad treba odbaciti odredjene stavove i misljenja a zbog indoktrinacije nasem flip-flop mehanizmu je to dijeljenje sa nulom. indoktrinacija efektivno usadi odredjena uvjerenja i cak u slucaju da onaj izvor od kud je odredjeno razmisljanje i doslo - promijeni svoj stav, indoktrinirani sustav zadrzava svoje prethodno rigidno misljenje.

generalno se o tome nema sta puno za reci ali ima podosta za razmisljati :)

Kaj se tiče religije ili vjere jel, dobro se sječam kaj je pop rekel, u ona davna vremena dok sam kao mali hodal na vjeronauk.Gosn pop ili svečenik je rekel točno ovo, "Bog zamahne rukom pa stvori svijet, zatim Bog ponovo zamahne rukom pa stvori čovjeka".Klincu od deset godina to je okvirno super, ali kasnije kad udari realnost i kad vidiš kaj se sve oko tebe događa, onda tek skužiš da to kaj si čul u crkvi nema nikakvog smisla.

Dakle kaj se tiče religije tu je sve jasno, samo da još naš mozak shvati da je svemir okvirno beskonačan i onda nema frke.Hm kak sad to pa nešto nema kraja, gadna prepreka u kojoj naš mozak jednostavno padne u komu=znam da sam u komi a dalje nemam poima.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
13 godina

Parafrazirat ću jednog od svojih omiljenih profesora s faksa: ''jedino mjesto koje vjera može (i treba) imati u znanosti je kao fenomen kojeg se istražuje''

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina

Evo malo zanimljivosti:

http://www.jutarnji.hr/novi-nacelnik-opcine-ceminac-otkriva--100-000-kuna-dali-da-istog-dana-kose-travu-i-ciste-snijeg/1375406/

Meni jos uvijek nije jasno zasto se to ne rijesava na nacin da svi umijesani u to dobiju 10-ak godina zatvora (ovisno o pokradenoj lovi), a svu pocinjenu stetu + kamate refundiraju od vlastite imovine. Pocevsi od predsjednika, premijera, ministra, do zupana ili nacelnika opcine.

Ovaj ce dobit godinu dana uvjetne, nece morat vratit pare i to je to.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Evo malo zanimljivosti:

http://www.jutarnji.hr/novi-nacelnik-opcine-ceminac-otkriva--100-000-kuna-dali-da-istog-dana-kose-travu-i-ciste-snijeg/1375406/

Meni jos uvijek nije jasno zasto se to ne rijesava na nacin da svi umijesani u to dobiju 10-ak godina zatvora (ovisno o pokradenoj lovi), a svu pocinjenu stetu + kamate refundiraju od vlastite imovine. Pocevsi od predsjednika, premijera, ministra, do zupana ili nacelnika opcine.

Ovaj ce dobit godinu dana uvjetne, nece morat vratit pare i to je to.

Zanimljivo, to mi je familija s ženine strane... poštenjačine sve odreda! Iako, nisu ni moji bolji, ali za sada se tek povremeno pojavljuju u novinama zbog korupcije. Jedva čekam da svi završe u zatvoru. Napravit ću općenarodno veselje!

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
..
korupcije. Jedva čekam da svi završe u zatvoru. Napravit ću općenarodno veselje!

- pridružujem se. (btw, moja ženska strana..).

tko kaže da život ne čine male radosti, gadosti pa čak i sasvim beskorisne na prvi pogled... ljudi i osjećaji su čudne biljke. općutak i bitak, ahhh.. (odoh u literale..).

ali imam feeling, da ja neću imati razloga za slavlje, samo solidarnost.. i nada da će moja feminem strana završiti jednog dana neguleći krumpir (kao ČO).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 11:22 (ihush).
17 godina

Je se moze raspisat referendum da ovakvi kriminalci zbilja nayebu, al ono tipa guljenje noktiju? Ja bih ga 5 puta potpisao.

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

Je se moze raspisat referendum da ovakvi kriminalci zbilja nayebu, al ono tipa guljenje noktiju? Ja bih ga 5 puta potpisao.

Mislim da nema smisla, jer korupcija je toliko duboko ukopana kod nas da ju ni atomski udar ne bi poljuljao... Jedan od mojih bratića koji vire đapiću iz guzice je prije nekog vremena zaposlen u gradskom prijevoznom poduzeću u Osijeku kao pravnik ili šta ja znam. Đapić ga je doveo u ured direktora i rekao je "zaposli ovog malog za 10.000". I to je to. Pisalo se po novinama neko vrijeme o tome i to je to. Ako mu pitaš starce - snašao se. Inače u prvom redu u crkvi svake nedjelje, kako bi ti rekao - rvat katolik!

Drugi bratić kojeg sam već spominjao je grubijan koji je ogrezao u kocku do jaja - on je dio nadzornog odbora jedne gradske "ustanove". Lik je SSS, do sada radio kao običan šljaker po bauštelama i tako.

Tako to kod nas ide. Zato i planiram vanka jer iz prve ruke vidim sranja...

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 12:37 (Friday).
17 godina

U tom slucaju se nadam da ce neki PTSP-ovac sa arsenalom doma popizdit do kraja i potamanit ih sve po redu...

Rvat katolik!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...

U tom slucaju se nadam da ce neki PTSP-ovac sa arsenalom doma popizdit do kraja i potamanit ih sve po redu...

Zaboravio si da svi PTSP-ovci uglavnom navijaju za desnicu i da je njima prihvatljivo ako je netko od desnice doveden na neku dobru poziciju.

Freak Show Inc.
17 godina
Friday kaže...
tnakir kaže...

Zaboravio si da svi PTSP-ovci uglavnom navijaju za desnicu i da je njima prihvatljivo ako je netko od desnice doveden na neku dobru poziciju.

Dobro, neki deda PTSP-ovac iz redova partizana... Cjepidlako!!!!

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 13:03 (tnakir).
12 godina
tnakir kaže...

to nije partizan na fotki, to je rus

vidi mu na rukavu cccp, a njima je još tile davnih dana rekao NE

staljinistu prikriveni!!! 

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
 Inače u prvom redu u crkvi svake nedjelje, kako bi ti rekao - rvat katolik!

Ljudi misle ako se mole da ih bog čuva  i da će im dati zdravlje, novac i sl bez obzira kakvi su oni. I največa lopina i seljačina je uvjerena u to.

17 godina
odjavljen
Harold kaže...

Ljudi misle ako se mole da ih bog čuva  i da će im dati zdravlje, novac i sl bez obzira kakvi su oni. I največa lopina i seljačina je uvjerena u to.

Pa i klicu su ubili kad je išao sa mise. I onda se šaka poštenih vjernika čudi kad se na crkvu gleda kao na nakaradu...

Freak Show Inc.
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

A neće takav na ''svoje''. Možda jeste lud, ali popiydi samo na komunjare.

picajzla0707 kaže...

Partizan, rus, who cares! Sve su to komunjare i rvacki izrodi (ili su ''miješani'' iz ''oficirskih'' brakova). Takvi su najgori .....

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 14:42 (kizo2703).
17 godina
picajzla0707 kaže...
tnakir kaže...

Sve su to braca. Pokusao sam naci neku kul sliku naseg partizana, ali izgleda da nasi nisu imali vremena za naslikavanje. Zato sam stavio druga Rusa koji ima toliko medalja, da mu je vjerovatno kaput ojacan kevlarom ili karbonskim vlaknima.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...
picajzla0707 kaže...
tnakir kaže...

Sve su to braca. Pokusao sam naci neku kul sliku naseg partizana, ali izgleda da nasi nisu imali vremena za naslikavanje. Zato sam stavio druga Rusa koji ima toliko medalja, da mu je vjerovatno kaput ojacan kevlarom ili karbonskim vlaknima.

Ma kul slika kolko voliš, samo treba znat tražit

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 14:56 (mind_challenge).
17 godina
Strahoslav Trta kaže...

Vi svi koji ste ubijeđeni u sve znanstvene postavke teorije evolucije sutra ćete promijeniti mišljenje, kad se iznesu nekakvi novi dokazi a stari odbace.

Dakle, ne razmišljate racionalno (kognitivno obuhvaća širi spektar misaonih procesa pa ta riječ nije primjerena) već slijepo vjerujete u iznesene dokaze koji su vjerojatno "trenutni".

Može se sutra pojaviti nekakav novi Darwin ili genijalac koji će srušiti 90% spoznaja teorije evolucije i odbacit ćete ih i vi wannabe znastvenici, jer eto, to je znanost a znanstveni dokazi su podložni promjenama.

To se prihvaća kao nešto normalno.

Meni nije.

Ne prihvačam niti crkvene dogme ali puno toga mi smrdi u toj Teoriji evolucije.

Znaci kakve ti gluposti pises? 

Po tebi racionalno ne razmislja osoba koja je spremna "prosiriti horizonte" te prihvatiti gresku svojeg dosadasnjeg misljenja/uvjerenja ukoliko se priloze nepobitni dokazi kako je u krivu, a valjda su ti racionalni tukani koji vjeruju u bajke i basne koje su pisane ili usmenom predajom (gluhim telefonima) prenosene s narastaja na narastaj. . . ., malo si pobrkao majstore loncice. . .
Spektakularno je kako su neki ljudi pored ociju sljepi. . ., toliko indoktrinirani u svojim zabludama i zaplaseni da se ne usudjuju propitati o tome gdje i kako zive. ., za vas je zemlja i dalje ravna a kad grmi to jebeni Zeus prdi!

Religije su primitivni i zastarjeli zakoni krojeni od pismenih da kontroliraju mase. . Neznam jeli mi vise smjesno ili zalosno kad sretnem nekog na ulici pa mi kaze "Dace bog, bit ce tvom ocu bolje" dat ce KJURAC, bit ce mu bolje od terapije koju prima u bolnici ne od neke pjesmice koju moja mati mantra svako vecer . . . U ostalom nabijem na kjurac tog vaseg boga kad u bolnici vidim djete od 15 godina bez kose i obrva kako polako umire a zivot mu nije ni poceo dok razni koljaci, zlocini i jebac* na baterije zdravi ko dren jasu razne koze ulicom! Kakav vam je to jadnicki bog? 

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4c9cd93fca6d2687966453
17 godina
Friday kaže...

Kao što sam već napisao - nemam sve odgovore jer sam tek zagrebao po svemu. Nisam još ni cijelu Bibliju pročitao, a usporedo čitam i Katekizam baš zato što i ja imam puno pitanja na koje nemam odgovor. Ali samo ti napiši esej, baš me zanima - možda ti razbistrim neke stvari ako imaš krivih pretpostavki kao kolega BlackDog...

Pa ne znam zašto sam odabrao baš ovu religiju. Kao da me pitaš zašto sam oženio baš tu ženu koju jesam - zato što je ona prava, ne?

Bez brige necu napisati esej, ako zelis citati moju kritiku religije, na ovoj temi imas mojih postova o tome i previse.

Nema smisla da se ponavljam stalno, a i mislim da si te postove mozda vec i vidio jer nisi ti nov na ovoj temi.

Ipak budem napisao ponesto.

Napisao si ovo: "Svoju djecu trujem i vežem lancima jer ih učim da vole bližnje svoje, da ne kradu, da poštuju svoje roditelje... i što ih učim da postoji jedan Bog koji je sve stvorio?"

Ja sam jos prije napisao ovo: "Sad mozemo ulazit u diskusiju zasto tocno, ti bi mi rekao da se slazes s dijelom te ideologije ali pretpostavljam da shvacas kako postoji mnogo toga pogresnog u toj ideologiji, nazadnog i kontradiktornog.

Tvoja osobna ideologija nije cisto krscanska, da proucavas druge vjere nasao bi dijelove ideologija s kojima se slazes u njima, a dijelove s kojima ne bas kao i ovdje."

To je upravo ono sto se sada dogada. Uzeo si dio ideologije koji ti pase i zbog toga trujes svoju djecu vjerom.

U toj istoj knjizi ima prica onog Abrahama ciju je bog vjeru isao testirati tako da mu je naredio da zrtvuje vlastito djete, vlastitog sina.

Ti si rekao da imas djecu. Jel zelis da tvoja djeca misle da im je otac poremeceni ludak koji da mu neki glas u glavi to kaze, on bi ih isao ubiti? Jel bi ti kolega Friday ubio svoju djecu za tog boga? Jel te nije malo sram sto uopce postoji sansa da tvoja djeca to pomisle?

Pretpostavljam da ti se taj dio knjige bas i ne svida, ima jos mnogo, mnogo, mnogo, mnogo, mnogo takvih dijelova u knjizi koju jos nisi procitao ali ok. Danasnji svecenici nece bas na sva zvona propovijedati takvu glupost, iako ima i toga siguran sam.

Vidis ja cesto silom prilike zavrsim u crkvi, radi necijeg vjencanja, krstitki, krizme, pricesti, mise zadusnice, a i sam sam nekoc bio primoran odlaziti u crkvu kada nisam imao drugog izbora.

Primjetio sam da je jedna prica iz biblije posebno zastupljena medu svecenstvom. To je ona o nevjernom Tomi.

Vjerojatno znas za nju jer je iz novog zavjeta, malo manje barbarskog od starog zavjeta.

On je bio jedan od Isusovih ucenika, apostola. Kada je Isus zrtvovao sebe za iskupljenje nasih grijeha (btw. jel se ti slazes s doktrinom da je u tvojoj djeci sjeme zla dok ih crkva ne oslobodi tog zla, kada su izasla iz vagine tvoje zene i vidio si ih onako slatke smezurane i nevine, jesi im u oku takoder vidio sjeme zla i sotone?) tri dana nakon toga je uskrsnuo, odmaknuo veliki kamen sa grobnice i uzasao na nebo kako bi sjeo desno od oca, apostol Ivan je dotrcao do sovjih kolega apostola i rekao im sretnu vijest. Apostoli su se poradovali ali ne i Toma.

Toma nije vjerovao da je neki lik ustao iz mrtvih i poletio na nebo. On je morao to vidjeti svojim ocima i dotaknuti Isusove rane kako bi se uistinu uvjerio da je to on.

Isus je naravno dosao i Toma se uvjerio, kako bi drugacije prica iz biblije isla?

Uglavnom, tu pricu iz biblije svecenici koriste kako bi kritizirali i vjernike i nevjernike, tj. kako bi vjernicima pokazali na primjeru nevjernog Tome kako se ne isplati preispitivati crkvenu doktrinu, kako je zlo to koje tjera covjeka da jednostavno ne vjeruje.

Ne znam za tebe ali da meni doleluja neki lik i pocne mi pricat o magicnim letecim uskrsnulim likovima, rekao bi mu ili da je kompletna budaletina ili da potrazi pomoc kod obliznjeg lijecnika ili psihijatra.

Vidis Toma je u toj prici skeptit, kul lik ako se mene pita. Crkva je ta koja se boji skepticizma vise nego same sotone, tj. oni te dvije stvari povezuju.

Ti svoju djecu izlazes vjeri i crkvi, a oni su mali i sve upijaju. Trazis od njih da vjeruju u nekog izmisljenog lika, slijepo vjeruju a vodis ih u crkvu di im glave pune ovakvim retardiranim, glupim i nazadnim pricama.

Ako sutra kraj tvoje djece stane kombi sa zatamnjenim staklima. Unutra su pedofili/otmicari/skupljaci organa i pozovu tvoju djecu smijeskom i rijecima: "Necemo vam nista, imamo slatkise, dobri smo mi", a tvoja djeca su upijala doktrinu slijepog vjerovanja i udu za cikom s brkovima.

Bi li u tom trenutku bio zadovoljan sam sa sobom jer si ucio svoju djecu da slijepo vjeruju ili bi bio zadovoljniji da su ti djeca bili nevjerni tome, skeptici i bolje preispitali situaciju?

Ali oni su osjecali da ce sve bit u redu, osjecali su ljubav kad su vidjeli smjesak cike, osjecaju zaovoljstvo kada jedu cokoladu a ovaj im je obecao to. Osjecaji ne mogu varati jel da? Da su barem bili slobodnijih misli...

Ok ekstreman primjer. Sorry sto si morao imat ove gnjusne slike u glavi ali nije sok uvijek ni los.

Manje ekstreman primjer? Tvoja djeca su vec odrasla, odrasla u doktrini crkve i vjere. Dio su neceg imaginarnog, ne pricam o bogu vec samoj organizaciji sad.

Organizacija je prirodno povezana s desnim politickim opcijama. Nakon 30 godina devastacije zemlje od strane HDZ-a, tvoja djeca su HDZovi glasaci.

Ne moraju oni biti losi ljudi, znam ja puno dobrih ljudi koji glasaju za HDZ iz nekih svojih glupih razloga koji su rezultat slicne indoktrinacije. Tvoje dijete ce mozda jednog dana glasati za HDZ jer ga nisi ucio racionalno razmisljati vec si ga ucio slijepo vjerovati.

E sad HDZ. Crkva je organizacija zastitnica pedofila, ubojica, fasista. U povijesti sve do dana danasnjeg su pocinili nebrojivo mnogo zlocina, od onih najtezih do laksih tipa utaja poreza. Gledaju siromahe kako kopaju po smecu dok grade palace od oniksa.

Zamisli sad sebe kao mladica u devedesetima. HDZ je tada velik pokret, za njega se bore ljudi koji se bore za svoj zivot, bas kao sto su ljudi nekoc isli u partizane.

Onda skuzis sto sve HDZ radi i ti se s time ne slazes. Prirodno je da ces izac iz te organizacije jer se ne slazes s njihovim djelovanjem, nastavit ces zivjet svoju ideologiju nemafijastva, nekrade, nelaganja itd.

Ako se radi o crkvi, ti i ostali casual vjernici ostajete dio zlocinacke organizacije. Primjetimo da je crkva zapravo puno losija od HDZ-a, jer koliko ja znam, HDZ ne podrzava pedofiliju i ne skriva ih organizirano od zakona.

Kad smo vec kod pedofilije i tvoje djece, da im svecenik kaze da mu je Isusek javio da zeli da mu diraju tuticu, bi li htio da tad da tvoja djeca vjeruju sveceniku ili da budu nevjerni Tome, skeptici? Mislim, ti ljudi su iz crkve ne mogu biti losi, bozji sluzbenici.
Na koncu konca, to su ljudi s autoritetom da u ime boga sire ono sto im on kaze, da u njegovo ime oprastaju grijehe, njima se treba vjerovati. Zasto ne, ako vjerujes svaki drugi drek koji izade iz njihovih usta?
Ja mislim da bi pravi vjernik trebao popljugati sveceniku jer Abraham je isao zrtvovati svog sina bogu, sto je jedno pljuganje cak i da pogrijesis u usporedbi s tim? 

Ok sad cu skratit, vidim da sam vec pretjerao.

Mislim da je doktrina crkve gdje propagiraju pokoru na ovom svijetu kako bi zivio na drugom totalno pogresna. Ok vecina nas (ti takoder) ne zivis tu doktrinu esktremne samopozrtvovnosti. Postujes tud zivot ali zivis svoj, tako i treba biti. Imas jedan zivot i zivi ga sto bolje mozes, na koncu konca ako te zadovoljava ekstremna pokora radi i to. 

Mislim da doktrina crkve koja propagira sveoprastajuceg boga (koji uopce u bibliji ne oprasta, tj. nekad da nekad ne, ovisi na koju se nogu taj dan ustao) je poremecena i daje polugu losim ljudima da rade svakakva sranja koja samo odlaskom u crkvu i recitiranja 3 ocenasa i 2 zdravo marijo isprave. Zato crkva i je puna sljama, a taj sljam uopce ne osjeca ni krivnju jer su pred bogom posteni. Njih se tako ucilo i oni rade tocno kako ih se ucilo. Pogrijesis, priznas pred bogom (svecenikom) i vrata raja su ti otvorena.

Samo za korak bolje od ludih islamista. Oni ubiju 100 ljudi i vrata raja su im otvorena sa hrpom djevica. Katolik treba priznat da je pogrijesio, sto je malo barem bolje ali je porazno idiotski.

Mislim da ta doktrina slijepog vjerovanja kvari mozgovlje mladih ljudi i to je takoder nesto zbog cega odrastu ljudi koji vjeruju u kemtrejlse, ljude gustere, kreacionizam i sve ono za sto Drago krivi internet (u neku ruku je u pravu) ali zapravo je to jedan paket gluposti kojeg ljudi dobiju krivim odgojem kod kuce i krivim odgojem u drustvu (crkva, vjeronauk).

Ne slazem se njihovom definicijom zivota, smatram da svaka zena ima pravo odluciti o plodu unutar sebe.

Ne slazem se da postoji nesto lose ili gresno u seksu prije braka.

Ne slazem se da je biti homoseksualac gresno te da je neki bog protiv toga.

E sad se malo vratimo na pocetak. Ti postujes kada crkva propagira ljubav, postovanje covjeka (ne zivotinje, covjeka . Zivotinje ne idu u raj, ipak su one "nize" od covjeka.) ali vjerojatno ne postujes ova ostala sranja, tj. sigurno ne postujes bas sve u njihovoj doktrini.

Ako uzmes neku drugu religiju, takoder ces postovati neke djelove, a druge neces. U samoj doktrini ranije spominjanog sotonizma ima stvarno dobrih i pozitivnih stvari, bas kao i sa krscanstvom. Isto kao i s krscanstvom ima mnogo gnjusnih stvari koje nemaju smisla u modernom svijetu.

Ti si ipak od svega toga odlucio biti dijelom organizacije kat crkve. Ti nisi slobodan ti ne zivis vjeru za sebe. Ti si clanom organizacije koja sakriva i pedofile i indoktrinira ljude diljem svijeta. Clanom si organizacije koja 1/10 skupljenih sredstava salju u afriku da hrane gladne ali samo one koji su krsteni i dolaze na svetu misu. Nisi ti slobodan jer da si slobodan ove stvari bi ti bile jasne jer su one svima nama pred ocima, tebi, meni, svima. Razlika je da ti odlucujes te stvari ignorirati, odmahnuti rukom i pravit se blesav kao da je to neka druga organizacija, kao da to nema veze s tobom i crkvom u koju ti ides. Kao da kada na popisu stanovnistva kada izjavis da si katolik time ne dajes moc toj gnjusnoj organizaciji. Te stvari se ne desavaju jer si ti slobodan covjek, desavaju se jer si zarobljen ali ni ne shvacas da si zarobljen. To je najveca opasnost oduzimanja pozitivne slobode, jer kada te netko zatoci u 4 zida znas da te zarobio, a kada ti zarobe um...to nije lako za vidjeti.

Nemoj sada misliti da te smatram losim covjekom. Ti budi dobar, zivi sto najbolje mozes i uci djecu najbolje sto mozes, da budu dobre osobe. Dovoljno je samo da budu bolji od prosjeka, a mislim da su velike sanse da ce to biti, poznajuci tebe i tvoj nastup na forumu.

Svejedno ne znaci da to specificno sto radis s njima nije lose, samo sto je tebi to tesko vidjeti.

Ja sam poprilicno uvjeren da ce u buducnosti bit krsenje ljudskih prava djeteta to da krstis dijete prije punoljetnosti ili na bilo koji nacin vezes za religiju prije no sto su ona sposobna uopce shvatiti sto je to i kako to funkcionira te koje su posljedice.

Ja mislim da je to sto vi radite zapravo pravi iskonski grijeh, a ne ovaj fiktivni.

Takoder si pitao sto je lose u tome da ucis djecu da ne kradu. Ako ukradu ce ici u pakao? Odvratno. Sto ako ti djeca budu bila u okolnosti neimastine, da nemaju za jesti? Jel bi im onda rekao da ne ukradu kruh jer ce ic u pakao ili bi htio da ti dijete ukrade od nekog ko ima i vise, te jede i prezivi do sutra?
Stvari nisu bas tako jednostavne kako crkva to uporno pokusava predstaviti.

Ispao je neki polu esej, a ako hoces jos mojeg rantanja po religiji, kao sto sam rekao imam postova na tu temu ovdje. 

Inace, peace. Ja imam svoje misljenje o ovome i mislim da na neki nacin trujes svoju djecu ali ne smatram te nuzno losom osobom zbog toga i ne bi htio da ovaj rant uzmes na osobnoj razini ili nesto slicno.

Predlazem da se informiras o teistickom agnosticizmu, much better.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
Friday kaže...

Kao što sam već napisao - nemam sve odgovore jer sam tek zagrebao po svemu. Nisam još ni cijelu Bibliju pročitao, a usporedo čitam i Katekizam baš zato što i ja imam puno pitanja na koje nemam odgovor. Ali samo ti napiši esej, baš me zanima - možda ti razbistrim neke stvari ako imaš krivih pretpostavki kao kolega BlackDog...

Pa ne znam zašto sam odabrao baš ovu religiju. Kao da me pitaš zašto sam oženio baš tu ženu koju jesam - zato što je ona prava, ne?

Bez brige necu napisati esej...

Ne, naravno, ovo jedva da je za popuniti post-it...

This space for rent!
16 godina

LOL HDZ i Crkvu je spojio... Ako ces vec neku vjeru "okarakterizirati" i slicno... Nemoj gledati Crvku i ine institucije nego gledaj kakvi su temelji te vjere. ( Biblija, Kur'an itd... )

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina

Još je bolji dio kada napiše da će sad skratit jer vidi da je pretjerao :D. Kao kad ja mami na telefon kažem da moram ić, a ona mi govori "još samo jednu stvar" sljedećih 20 minuta 

16 godina
Psiho246 kaže...
Friday kaže...

..

Bez brige necu napisati esej, ..

...

- eto.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

Btw. kad je vec spomenut katekizam, oso ja na gugl, upisao katekizam, prvi dio "vjerovanje", prvo poglavlje covjek je "otvoren" za boga.

Citat: Ceznja za Bogom upisana je covjeku u srce, jer je od Boga i za Boga stvoren. Bog nikad ne prestaje covjeka privlaciti sebi. Samo ce u Bogu covjek pronaci istinu i blazenstvo za cime neprekidno traga:
"Posebno bitna crta ljudskog dostojanstva jest ta sto je covjek pozvan u zajednistvo s Bogom. Vec od samog svog postanka covjek je pozvan da stupi u dijalog s Bogom, jer samo stoga postoji sto ga je Bog iz ljubavi stvorio i sto ga iz ljubavi stalno uzdrzava. Covjek ne moze punim zivotom po istini zivjeti ako tu ljubav slobodno ne prizna i ako se svome Stvoritelju ne povjeri".[1]

Tko moze naci pogreske u ovom tekstu?

Tek je prvi odlomak, WTF?

Btw. sorry na wall of textu. Izgledao je manje dok se nisam napalio. 

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 17:49 (Psiho246).
15 godina
Psiho246 kaže...
 Bez brige necu napisati esej, ako zelis citati moju kritiku religije, na ovoj temi imas mojih postova o tome i previse.

Nema smisla da se ponavljam stalno, a i mislim da si te postove mozda vec i vidio jer nisi ti nov na ovoj temi.

Ipak budem napisao ponesto.

Psiho246 - "Nije Esej":

11.449 znaka. 2020 riječi. 1988 razmaka, 9.322 znakova bez razmaka.

Najčešća riječ: "Da": 81 put (4.01%).

Top 10 riječi:

Da, Je, U, Ne, Se, Ti, Su, Sto, Bi, Na.

Najkorištenija slova: i : 970; a : 969; o : 885; e : 806; s : 588

Ivan Mažuranić - Smrt Smail-age Čengića:

31.547 znaka, 4888 riječi, 4712 razmaka, 26.427 znakova bez razmaka.

Najčešća riječ: "Se": 132 puta, (2,32%)

Top 10 riječi:

Se, Na, Je, Ne, Da, U , Ter, Mu, Za, Od.

Najkorištenija slova: a : 2873; e : 2457; i : 2063; o : 1979; n : 1403

Nisam baš čitao što pišeš, ovako analziom sam ustvrdio da se radi o 35% Mažuranićevog remek djela kojeg sam nekoliko puta čitao pa pretpostavljam s obzirom na 60%tnu sličnost u top deset najkorištenijih izraza i 80%tnu sličnost u slovima, da se samo radi o djelomičnom prepisu istoimenog djela poznatog pisca pa preskačeem još jedno čitanje.

S obzirom na kvalitetu Mažuraničevog djela, dajem ti jedan TU od 35% i predlažem da se ova tvoja skraćena verzija uvede u lektire za 8. razred.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2015 18:10 (ivan dragi).
13 godina
Psiho246 kaže...

Izgledao je manje dok se nisam napalio. 

Fiziologija 101. Btw, ti si baš odlučio isprovocirati vjernike

13 godina

Btw, pitam se vodi li uvaženi kolega ivan dragi statistiku svojih postova - moja odokativna, onako po matorom pamćenju kaže, u prosjeku, 4 paragrafa po postu, raspona od 1-11 paragrafa

17 godina
odjavljen
Psiho246 kaže...

Prvo ću se osvrnuti na ovo jer zapravo opisuje koliko ne shvaćaš vjeru. To nije stranka ili sporstki klub pa da biraš ono što ti je omiljeno. Vjera se zbog ničeg i nikad ne gazi i ne mijenja. U sličnom tonu je i ostatak tvog povećeg posta sa kojim se u nekim dijelovima čak i slažem. Crkva kao takva i danas radi neoprostive stvari i ja to jasno i glasno kažem - isto kao i ti.

Ali ti puno toga ovdje ne shvaćaš dobro - počevši od Abrahama na ovamo (btw, jučer je bilo čitanje  o Tomi kojeg spominješ). Tvoje poimanje vjere, Boga, pakla i tih stvari je u mnogome pogrešno i ja bih ti jako teško mogao objasniti zašto. Npr, ti kažeš "učiš svoju djecu da ne kradu jer će ići u pakao". To tako ne funkcionira i pokazuje koliko je plitko tvoje poznavanje kršćanskog nauka. Da se razumijemo - sigurno ima svećenika koji će to formulirati upravo ovako kako si ti to učinio ali to je pogrešno. Svo dobro što učim djecu učim ih u svijetlu toga da budu dobri ljudi - bez ikakvog spominjanja božje kazne i ne znam čega već.

Kao što već rekoh (i mislim da je to fer s moje strane) - ne poznam dovoljno Bibliju (pročitao sam veći dio) a katekizam sam tek počeo čitati, da bih mogao iz glave tebi ovdje dati konkretne primjere za sve krivo što si napisao. Ali vrlo je jasno da ti pogotovo ne znaš o čemu pričaš čim si u stanju napisati "ako napraviš to ili to ideš u pakao".

Meni je posve jasno zašto ti to tako vidiš - čak i mnogi svećenici (o vjernicima da i ne govorim) imaju isto iskrivljeno viđenje odnosa s Bogom. Priča o Abrahamu i poruka koju šalje je isto puno dublja od ovakvog banalnog prikaza ali za shvatiti to sve treba ipak puno više od forumske rasprave. To ti je kao da onom kolumnistu što piše o fizici ovdje na bugu napišeš "ajd me nauči nuklearnu fiziku u 2-3 posta".

Cijenim ovakve postove kao što je tvoj jer si daješ truda da točno pozicioniraš svoj stav. Šteta što nisi imao prilike slušati dobre propovjednike - da čuješ zašto je to vjera "kojom se dičimo". I šteta je što nisi vidio kolike mnoge siromahe smo zadnjih godina u sklopu župskog caritasa obradovali. To je vjera kakvu se trudimo živjeti, a ne palače od oniksa koje nama "pravim" vjernicima smetaju više nego drugim ljudima. Jer to je naša sramota a ne vaša...

Nego, evo jedna zanimljivost - kad je bilo krštenje moje najmlađe kćeri naš "dragi" svećenik je gotovo cijelu propovjed posvetio Franji Tuđmanu. Skoro sam ga pogodio cipelom u glavu. I onda se taj isti svećenik čudi što nema više ljudi na nedjeljnoj misi

Freak Show Inc.
14 godina

Friday, s obzirom da si pametan, mislim da bi ti ovaj video trebao biti dovoljan da shvatis da odnos bog <-> covjek ne postoji niti ima smisla.

Znam da je malo dulji ali isplati se, a i vrlo je zanimljiv (predavanje pocinje od 6:00).

WordPress ❤
17 godina
odjavljen
OriginalEXE kaže...

Friday, s obzirom da si pametan, mislim da bi ti ovaj video trebao biti dovoljan da shvatis da odnos bog <-> covjek ne postoji niti ima smisla.

Zar nije ironija da smo mi vjernici na glasu kao oni koji pošto-poto hoće sve uvjeriti da je njihov stav ispravan a ovdje ateisti pokušavaju svim silama vjernika "izvesti na pravi put"

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice