Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.208.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Uduši...

This space for rent!
18 godina
protjeran
Re: Što se događa s našim društvom?
fredii kaže...
The Black Iso kaže...

Ne vjerujem ti i siguran sam da lažeš za ov aratna stradanja.
I siguran sam da nisi ništa vidio nego si lik sa konta koji tu prodaje svoju "liberalnu" pamet
Kakve veze ima Tuđman sa tvojim poduzećem(ako ne lažes) ?!?
On je kriv za sve po tebi.. a nisi mozda razmisljao da je bilo previs eljudi zaposleno i da se ta firma pljačkala desetljećima prije dolaska HDZa.. inače mislim da je šeks smeće i nemogu ga smislit.

Jebe se meni živo dali, ti meni vjeruješ ili ne.

i meni se živo jebe za tebe i tvoj put.
A ako je istina onda sam pljujes po svojima.

A i ti drago uduši..

Long Live Freedom
16 godina
The Black Iso kaže...

Tuđman je bio partizan ali nemoj zaboravit da je izbacen iz partije 50tih zbog propitkivanja statusa Hrvata u jugi i govorenja istine o Jasenovcu.

Što misliš pod "istinom o Jasenovcu"?

18 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...
The Black Iso kaže...

Tuđman je bio partizan ali nemoj zaboravit da je izbacen iz partije 50tih zbog propitkivanja statusa Hrvata u jugi i govorenja istine o Jasenovcu.

Da tamo nije stradalo 700 000 ili vise ljudi.. jer su tada bili prikazivani megalomanski brojevi..
Realne su procjene oko 70 tisuća.. ali posto nikad nije bilo objektivnog istrazivanja.. ne znamo..
Iz mog mjesta je zavrsilo par ljudi na popisu u jasenovcu a ubili su ih partizani(komunisti) nakon zavrsetka rata..

Long Live Freedom
17 godina
The Black Iso kaže...

Da tamo nije stradalo 700 000 ili vise ljudi.. jer su tada bili prikazivani megalomanski brojevi..
Realne su procjene oko 70 tisuća.. ali posto nikad nije bilo objektivnog istrazivanja.. ne znamo..
Iz mog mjesta je zavrsilo par ljudi na popisu u jasenovcu a ubili su ih partizani(komunisti) nakon zavrsetka rata..

Za sad je brojka popisanih: 82.586 ljudi, oko 10-20% vjerojatno nikada neće biti pronađeno. Znači skupa oko 100.000 ljudi je ubijeno. Bleiburg oko 45 tisuća, vjerojatno koja tisuća više. Ustaša, Nijemaca, Četnika, Bjelogardejaca i ostalih. U cijeloj tadašnjoj Hrvatskoj stradalo je 295 tisuća ljudi. U cijeloj Jugoslaviji 1-1.2 milijuna ljudi.

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
16 godina
The Black Iso kaže...
captain_soap_McTawish kaže...
The Black Iso kaže...

Pod hitno promjenite izvor vode!!!

17 godina
The Black Iso kaže...

Manji broj Partizana su bili komunisti, dok je puno njih bilo antikomunističko, čak štoviše mnogi su ušli u Partizane samo zbog zločina kvislinga nad stanovništvom (Hrvati, Srbi, Židovi, Cigani itd.). Puno Hrvata iz Dalmacije ti je otišlo u Partizane jer su Talijani pustili Četnike da haraju teritorijem pod njihovom kontrolom. Puno Srba, Židova, Cigana kao i Hrvata (jer se nisu slagali s rasnom politikom) zbog, ustaškog terora. Puno, Makedonaca zbog zločina Balli Kombëtar jedinice. Puno Albanaca, zbog četničkih divljanja u južnoj Srbiji i na KiM-u. Itd.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 23:04 (fredii).
18 godina
ihush kaže...

-naravno, pratiti novac, pa kad nestane koja kuna zaskočiti (ali ne ovako, Kolindicu.., ne za sad).

Ne, upravo zato sam i povukao paralelu Kitarević - Srbin koji krade, jer ova fašistoidna bagra s jedne strane optužuje nekog rendom srbina koji jedva spaja kraj s krajem što uzima novac od države (na koji ima svako zakonsko pravo) i troši ga gdje želi (umjesto u RH, gdje bi oni željeli) a s druge u Kitarevićki vide sveticu kad radi potpuno istu stvar.

Mala razlika je samo to što rendom srbin (osim što jedva spaja kraj s krajem) nikome ne predstavlja apsolutno ništa (osim što je, jel'te, srbin), a Kitarevićka je predsjednica države i uzor ljudima kako bi se trebali ponašati.

Naime, stvar je u tome da, dok bi zakonski kriteriji trebali za sve biti jednaki, moralni kriteriji to jednostavno nisu.

Od jedne predsjednice se ipak traži malo više, ne?

Gledam te!
18 godina
fredii kaže...
The Black Iso kaže...

Manji broj Partizana su bili komunisti, dok je puno njih bilo antikomunističko

Pa sada baš... 

Evo šta kaže barba Bogdan:

http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/219429/Default.aspx

This space for rent!
14 godina
The Black Iso kaže...

Da vi mahom neobrijani takozvani naprednjaci ste najveće dno društva, uvijek s eborite za neke apstraktne gluposti, brijete da ste umjetnici pa pod izlikom toga ciciate državni proračun i sijete svoj komunizam(tipa frljić u rijeci)
...na nekog od vasih pametnjakovića ...
...nitko od vas s enije uzbudio kad babić nije plaćao porez...

... a to sto si ti glup ...
...A domoljubi su većina u Hrvatskoj - Bogu hvala nema vise komunjara i jugoslavena i ostalog ljudskog izmeta.

...a ti koji nemas pojma o brnaiteljima niti si ikada vidio jednog niti si ti u Rijeci osjetio rata nemas sta govorit o tome....
...Ne upravo ti lažeš...
...Ajd okani me se.

...Okani se Glogoškog.

...jednostavno ste indoktrinirani klošari.

...ne prodaji tu jeftine floskule nego se uhvati posla.

...Opet izvodis gluposti, ...a to sto ti imas psihickih problema ...

A u potpisu mu stoji: ''Long live freedom''  

s obzirom da si kolega black iso uzima za pravo nama objašnjavati naša psihička stanja, dajem sebi dozvolu da objasnim nama i njemu njegovo najčešće stanje:

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
Drago kaže...

Znam, čitao sam to prije par mj. U početku kada je NDH došla za mjesec dana 100 k članova su dobili. Zanos je bio veliki, a KP je prije rata imala 10 k članova u cijeloj Jugi. Sitnica. Međutim kada su krenuli zločini Ustaša, brzo je došlo do otrijeznjenja. Tada je KP dobila na poletu, jer primali su sve. U koju god tadašnju državu Juge da si došao bila je ista situacija: masovne pljačke, ubojstva, deportacije. A to je KP išlo na ruku. Ne moramo se voliti, ali neprijatelj mojega neprijatelja, jeste moj prijatelj.

KP ti je puno bila jača u Španjolskoj, Italiji, Grčkoj itd. Pogotovo u Španjolskoj, gdje su španjolski Makiji godinama nakon poraza mrcvarili Falangiste i njihovu vojsku, a francuski pokret otpora ih je jako cijenio zbog iskustva i borbenosti. Malo je falilo da poslije rata Italija postane komunistička zemlja. S Italijom i Libijom, SSSR-u bi to samo tako došlo na ruku. Držali bi obje strane Mediterana, a 6 flota nebi mogla prdnuti, a da oni ne znaju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2015 23:45 (fredii).
17 godina

Rekao bih da je komunizam bio općenito 50-50 (onako slobodno rečeno) prihvaćen. Čak nisu rijetki slučajevi da su milijunaši bili zaneseni tom idejom, ali.... Koča Popović je jedan od poznatijih, međutim sjećam se jednog židovskog poslovnog čovjeka koji je ubijen u njemačkom obaranju aviona, pokraj Portugala. Imao je i ovce i novce, ali opet je bio sav u tome. Međutim u sve pa tako i komunizam uvijek se uvuku loši ljudi, a  Mira Stupica je lijepo rekla: "Oni nekih što pokvare sve: i komunizam, i demokratiju, i monarhiju pa i crkvu. I danas su ti neki među nama u svom najcrnjem obličju".

Nadam se da će nekima biti jasno, zašto se ljudima nešto ogadi, odmah ili s vremenom. Ali kao i uvijek i to je neizbježno. Ljudi će uvijek biti ljudi.

18 godina
protjeran

U jassenovcu je i manje od 80 tisuća pobijeno.. imas cijelo mjesto iz dalmacije koje je stradalo od strane partizana da su bili zapisani kao zrtve jasenovca..
Ali nije toliko bitno koliko ih je pobijeno koliko je bitno da su se tamo događale strahote.. koje su za svaku osudu..
http://www.vecernji.hr/hrvatska/broj-zrtava-u-logoru-jasenovac-manji-od-sluzbenog-popisa-922258

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/129565/Default.aspx

Long Live Freedom
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 1:42 (The Black Iso).
14 godina
The Black Iso kaže...

A na Bleiburgu i križnom putu je pobijeno oko 42412412 milijardi hrvata, je li tako, puno više nego što se smije pisati, jer bi nas komunisti pobili sve kada se taj popis pravio?

16 godina

Inače, kod Ranka na tipkovnici rade samo brojevi 1,2 i 4 inače bi broj mrtvih bio daleko veći!

12 godina
neaktivan
The Black Iso kaže...

U jassenovcu je i manje od 80 tisuća pobijeno.. imas cijelo mjesto iz dalmacije koje je stradalo od strane partizana da su bili zapisani kao zrtve jasenovca..
Ali nije toliko bitno koliko ih je pobijeno koliko je bitno da su se tamo događale strahote.. koje su za svaku osudu..
http://www.vecernji.hr/hrvatska/broj-zrtava-u-logoru-jasenovac-manji-od-sluzbenog-popisa-922258

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleView/articleId/129565/Default.aspx

Citiram:

"Spomen-područje Jasenovac 2013. godine objavljuje dopunjeno i revidirano izvješće utemeljeno na podacima iz jugoslavenskog popisa 1964. god, u kojem se govori o 83.145 žrtava, od toga 47.627 Srba, 16.173 Židova, 13.116 Roma i 4.255 Hrvata,"

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.5.2015 11:22 (eXtreme69).
18 godina

Čestitam svima 8. svibnja, Dan oslobođenja Zagreba! 

This space for rent!
15 godina
neaktivan

Solidan članak, baciti oko, propast NDH.

In the name of tragedy...
17 godina
Drago kaže...

Čestitam svima 8. svibnja, Dan oslobođenja Zagreba! 

Ujedno iprestanak svih borbi u Berlinu. Čak tjedan dana nakon potpisivanja sporazuma o predaji grada Crvenoj armiji, borbe su se vodile sve do 8 svibnja, jer su jedinice koje su ostale u gradu željele pobjeći iz okruženja.

Doduše tjednima i nakon potpisivanja kapitualcije vodile su se žestoke borbe s njemačkim jedinicama, jedna od poznatijih je i "Praška ofenziva" koja se vodila od 6-11 svibnja, te su njemačke snage tu izgubile 850 tisuća ljudi. Još su prošle godine dok, su vojske na istoku (među njima i JNA na jugoistoku) nisu pohvatale i likvidirale sve kvislinške gerilske skupine koje su ostale ili došle se boriti na oslobođene teritorije. Neke od najpoznatiji su: Križari, UPA, Šumska braća.

Inače jedna informacija više: Pavelić je osobno spasio jednog Židova, koji mu je pomogao sredinom 20-tih godina, točnije sakrio ga u vlastitoj kući prilikom proganjanja. Pavelić to nije zaboravio, ali netko je 1943. toga Židova ubio. Tko točno nit,i dan danas se ne zna. Više podataka o tome događaju možete pronaći u knjizi Slavka Goldsteina: "Jasenovac i Bleibrug nisu isto".

16 godina
thedream kaže...

Čak i dan danas kad se vozite cestom od Sarajeva prema Konjicu u Bradini možete vidjeti njegovu rodnu kuću. Kuća je od kamena i prilično ronula. Nalazi se sa desne strane (kada gledate u pravcu Konjica) i pored nje protiče potok.

17 godina

Drago evo ti citat iz članka koji potvrđuje ono što sam rekao, više puta: "Pavelićevo nasilje razbuktalo je ustanak i višestruko ojačalo partizanski pokret, kojemu je takorekuć na tekućoj traci isporučivalo dobrovoljce. Bez Pavelića i ustaša otvoreno je pitanje koliko bi ljudi prešlo komunistima."

Komunizam je jačao svugdje, gdje je provođen bilo kakav oblik nasilja. Kao i Kršćanstvo 2000 godina prije, tako je i komunizam dobio uzlet upravo zbog nasilja i zabrana.

18 godina
phoenix2003 kaže...
thedream kaže...

Čak i dan danas kad se vozite cestom od Sarajeva prema Konjicu u Bradini možete vidjeti njegovu rodnu kuću. Kuća je od kamena i prilično ronula. Nalazi se sa desne strane (kada gledate u pravcu Konjica) i pored nje protiče potok.

Pa jel ima neka spomen-ploča, nešto, da Black ISO ima di stavit cviće, razgledat...?

This space for rent!
17 godina

Aba mater opet ustaše i partizani... People, we are looping here!

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...

Aba mater opet ustaše i partizani... People, we are looping here!

Ćuti, tek sada postaje zanimljivo.

18 godina
moderator
Drago kaže...

Pa jel ima neka spomen-ploča, nešto, da Black ISO ima di stavit cviće, razgledat...?

I ja o tome razmišljam, kako niko to nije obnovio, Kumrovec je so last century, ovo je sada in. Ma šta obnoviti, kupiti dok je ruševina i jeftino pa napraviti etno selo. Umjesto jahanja konja malo oštriti noževe, zbog ugođaja.

12 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Drago kaže...

I ja o tome razmišljam, kako niko to nije obnovio, Kumrovec je so last century, ovo je sada in. Ma šta obnoviti, kupiti dok je ruševina i jeftino pa napraviti etno selo. Umjesto jahanja konja malo oštriti noževe, zbog ugođaja.

A tko im jamči da im neće doći neki komunist i to uništit odnosno srušit/razbit? Jer ipak pričamo o rodnoj kući ustaškog poglavnika. A i sumnjam da naši susjedi imaju veliki interes u obnovi toga (jer tko bi se vraćao u povijest?).

18 godina
moderator
eXtreme69 kaže...

A tko im jamči da im neće doći neki komunist i to uništit odnosno srušit/razbit? Jer ipak pričamo o rodnoj kući ustaškog poglavnika. A i sumnjam da naši susjedi imaju veliki interes u obnovi toga (jer tko bi se vraćao u povijest?).

Nek jamči KGK, vidiš da je trend vraćanja u povijest. Ustvari taj period samo loop-a, što je primjećeno i ovdje :D

16 godina

Uh! Kud išta rekoh?! Izgleda da nitko nije znao lokaciju. Obnove li je, a ja budem kriv, prerezaću vene!!!

18 godina
moderator
phoenix2003 kaže...

Uh! Kud išta rekoh?! Izgleda da nitko nije znao lokaciju. Obnove li je, a ja budem kriv, prerezaću vene!!!

Ne brini, ako ukradu moju ideju i naprave etno selo, tužiću ih a tebi poslati 5% love koju dobijem.

13 godina
phoenix2003 kaže...

spremaj žilet, eno već otvorili i žiro račun s naznakom - "za našeg antu i ognjište mu"

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice