Ako mene pitaš, ja nikada ne bih privatizirao telekom, autoceste, elektroprivredu, lutriju. Činjenica je da su te kompanije leglo, kako kolege kažu, "uhljeba" ali pojačana kontrola i promjena kaznenog zakona koji regulira ovu oblast može donjeti napredak u rješavanju ovog problema (sjetimo se afere oko jednog od direktora u EP koji je lažirao diplomu, tko je tu kriv?). Koja je svrha prodati npr. Lutiju i da na taj način profit koji ostvari (a on nije mali) ide u inozemstvo. Novci od privatizacije i onako budu utrošeni u krpljenje budžetskih rupa. Profit iz zdravih kompanija u državnom vlasništvu može biti iskorišten pametno na bezbroj načina (reforma mirovinskog, zdravstvenog....)
Stvar je ta da kod nas kad je nešto "državno" zaposleni (a i svi drugi) se ponašaju kao da je to ničije i to je osnovni razlog zašto državne kompanije kod nas posluju s gubitkom(izuzev HEP-a koji čini preko 90% dobiti svih državnih kompanija, a i to samo u zadnje dvije godine jer su bile kišne, pa je povećana proizvodnja struje).
Kažeš dobit se iznosi iz zemlje? Pa na dobit se plaća porez-čini mi se 32%(ako je želiš isplatiti, a i na zadržanu dobite se plaća porez od mislim 20%).
A tko brani npr. Emilu Tedeschom da iznese dobit van HR?
Imaš drugog gospodina-najvećeg poduzetnika u HR koji je u isto vrijeme vjerovatno najomraženiji čovjek u našoj zemlji.
Al što se tiče privatizacije, ni ja ne bi privatizirao distribuciju el. energije, vode, ceste i autoceste i sl. ali sve ostalo treba biti na slobodnom tržištu.

http://social.xfire.com/users/kiki3000