Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.505.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
moderator
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Šteta što mi na BOL-u ne možemo imati ovakve ankete: http://www.index.hr/black/clanak/tudjman-kolinda-tito-pavelic-za-koga-glasate/809151.aspx

Klikovi, pageviewovi i uniquei samo padaju, kao Božja mana s neba!

Još da daju IP adrese pa da se vidi koliko je dijaspora klikala...

17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Šteta što mi na BOL-u ne možemo imati ovakve ankete: http://www.index.hr/black/clanak/tudjman-kolinda-tito-pavelic-za-koga-glasate/809151.aspx

9%... Ali kako ih Tito "mete", LOL

18 godina

Meni je fascinantno kako uvijek iste fore iznova pale. Sjetim se uvijek slogana Straight Dopea (http://www.straightdope.com/) - "Fighting ignorance since 1973. (It's taking longer than we thought)".

Čim pokušaš svoje čitatelje tretirati kao sofisticirane, obrazovane, dobro informirane, kojima ne treba podilaziti pizdarijama, uvijek urednički fejlaš. 

Čim ih tretiraš kao neoprane mase - gađaš u sridu.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Kad niste domišljati.

Lijepo ekipi iz BUG Laba date u zadatak da složi konfiguracije pa ih imenujete prema želji i s anketom na BOL.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
Drago kaže...

Tko kaže da ne možete?! Nema tu cile mile:

2 Cile
0 Mile
19 Tile
Gledam te!
14 godina
protjeran
Strahoslav Trta kaže...
Onjegin kaže...

Kad čitam Galta, sjetim se Mentalistovih postova kad je imao 14 godina.

Dozvoljavate mu da vas zlostavlja.

ti mali bolje zackomi, balav si i dosadan.

Prika, ispricavam se tebi, deckima s teme,  briga me za TD, nego sam malo pretjera tu vecer.

bio sam s ekipom s posla (ne pijem cesto), malo me vino omadjialo i nadam se, nasa ljubav i dalje, funkcionise.

ziv ti meni bio jos 100 godina i, ja ti dosao na sahranu

tko ima ima a tko nema tko ga j.....
11 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Drago kaže...

Još da daju IP adrese pa da se vidi koliko je dijaspora klikala...

I kad Kolinda skuži da muž nije glasovo za nju.

Neka pati kome je krivo,ćaća je Sanader Ivo!!!ĆŽV1953!
14 godina
Drago kaže...

Meni je fascinantno kako uvijek iste fore iznova pale. Sjetim se uvijek slogana Straight Dopea (http://www.straightdope.com/) - "Fighting ignorance since 1973. (It's taking longer than we thought)".

Čim pokušaš svoje čitatelje tretirati kao sofisticirane, obrazovane, dobro informirane, kojima ne treba podilaziti pizdarijama, uvijek urednički fejlaš. 

Čim ih tretiraš kao neoprane mase - gađaš u sridu.

Indexova klasična igranka - ponešto za svakoga. Podilaze najnižim strastima putem jeftinih fora, a u isto vrijeme kritiziraju naše malo seljačko društvo. Otprilike kao kada si u svatovima pa kreneš s molitvom i himnom, preko tonsona do halida, a završiš sa balaševićem i azrom.

Tread softly because you tread on my dreams.
17 godina
Drago kaže...

..

- pošto nisi kamuflirao link u 'klik' moj pageview (za ovo) nemaju. Na BOLu nema, ali zato se u ovoj temi skupljamo (ko muhe..). Tako da nisam pretjerano siguran u naš intelektualni puritizam (mada 's gnjušanjem' zaobiđem druge portale s tom tematikom). Više oportunizam, a i zabavnije je (nasuprot kumbalaje kad se svi slažu a krvave oči i očnjaci miruju). Ljudi su takvi...

- di je Maminjo? Čak je i Šuker upao u nogometnu fotelju, a njega nema.. ili možda upravo zato? Igra na dva mala s Bandićem? Aaaajmmooooo!!! Što bi smo mi bez takvih likova osim o bitku i srodnim temama? Još nisam prežalio nestanak (the)yububitoa, Kerum je nešto stidljiv, .. nema nove krvi, dostojne zamjene?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina

-dozvola imunološkom potpisana (Varga) stojala mjesec dana u ladici. Zašto/kako/odgovornost? Možda zbog 'investitora'?

-zamjenik ministrice kulture postaje v.d. ministar, također podizao gotovinu karticom?? (mada se napominje da nije sudjelovao u aferi). Jednako djelo, sankcija? A sad još HNS razmišlja.. nitko neće, nema kadra ... ili nema nitko bar formalno čist?

13 godina
neaktivan

Primjer da ova socijaldemokratska neoliberalna vlada radi u korist krupnog kapitala, na štetu većine (i sam Tedseci rekao "da ne vidi razliku između HDZ i SDP"). Nije im do kakve takve proizvodnje, a izlaskom HZZOa počela je privatizacija hrvatskog zdrastva. To mi je danas i doktorica potvrdila kada sam išao po lijekove. Kronični sam i imam malo skuplje lijekove, ali još uvijek na račun HZZO. Tak smo razgovarali i pokazivala mi je kako su neki lijekovi ograničeni na jednu bolest, neki su izašla van tereta HZZOa, a neki i poskupili.

Još jedan primjer je i HŽ. U ovih zadnjih tri godine više su uništili nego pomogli HŽu. Istina je da HŽ treba restrukturirati, ali kako to oni rade kao da pripremaju teren za dolazak stranih prijevoznika. Zadnji od tih udaraca je bilo nedavno zabrana od strane vlade HŽ 'Pružnim građevinama' da se jave na natječaj obnove i modernizacije pruge Dugo Selo - Križevci vrijednog 200 milijuna eura (EU sufinancira sa 163). Sa objašnjenjem da bi to bilo sukob interesa. A to isto napravila Slovenija i nikom ništa (dali svojoj tvrtki). Naime, riječ je o tvrtki koja radi u plusu, koja je prošle godine imala prihod od 660 milja kuna, čista dobit od 100 milja kuna (da se restrukturira bilo bi i još više).

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
11 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Ti "stupnjevi" u kojima ti mjeris kapitalizam, jesu kapitalizam, a ovaj "pravi" kapitalizam je zapravo anarhija. Jel to ono sto ti zelis reci? Da si panker? 

Pankeri su inače anarho-socijalisti što je pomalo i oksimoron, anarho-socijalisti uglavnom ništa ne rade osim što razbijaju aute, bacaju molotovljeve koktele na policiju, uništavaju kapital onda poslje odu u McDonald's. Nekad skuple nešto zelenjave pa dijele okolo.

Psiho246 kaže...

Ako nisi anarhist, sto po tebi drzava treba imat pod kontrolom i zasto?

Teško je reći za sebe da si dosljedan libertarijanac ako nisi ujedno i anarhist, naravno u trenutnoj situaciji ne zagovaraš krajnji cilj nego male korake prema ostvarenju slobodnog društva, najvažniji od njih ne ne-nasilje prema djeci. 

Psiho246 kaže...

Sto cini drzavu pravednom?

Državni aparat ne može biti pravedan jer daje nekim ljudima ono što ljudi izvan države nemaju pravo, "država" ima monopol na silu. Pravedno je jedino napuštanje države i prepuštanje usluga koje ona pruža privatnicima i tržištu.

16 godina

Neznam dali tko prati situaciju na bliskom istoku.

Ali u Yemenu je totalni cluster fuck.

Bore se Houthi (podrzani od strane Irana) vs pro-Hadi/vladine snage (podrzani od strane USA). S time da je dio vojske na strani Houtha, jucer su zauzeli zračnu bazu.

Ameri su povukli svoje osoblje, predsjednik je pobjegao iz zemlje.

Nocas su zemlje Gulf cooperation council (GCC-a, ) plus jos poneka (egipat, jordan, sudan, pakistan) odlucile intervenirati u Yemenu zračnim, pomorskim i kopnenim (ako se pokaze potreba) snagama.

Uglavnom jos jedno veliko sranje.

Reuters

Militaryphotos

18 godina

jel se to meni cini ili portali i komentari ispod vijesti ovih dana obiluju strucnjacima za aeronautiku i aviomehanicarima?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
nixass kaže...

jel se to meni cini ili portali i komentari ispod vijesti ovih dana obiluju strucnjacima za aeronautiku i aviomehanicarima?

Kao i uvijek.

U nedjelju i ponedjeljak će svi biti treneri / izbornici i tako to ide...

18 godina
neaktivan
Galt kaže...

Pankeri su inače anarho-socijalisti što je pomalo i oksimoron, anarho-socijalisti uglavnom ništa ne rade osim što razbijaju aute, bacaju molotovljeve koktele na policiju, uništavaju kapital onda poslje odu u McDonald's. Nekad skuple nešto zelenjave pa dijele okolo.

Teško je reći za sebe da si dosljedan libertarijanac ako nisi ujedno i anarhist, naravno u trenutnoj situaciji ne zagovaraš krajnji cilj nego male korake prema ostvarenju slobodnog društva, najvažniji od njih ne ne-nasilje prema djeci. 

Državni aparat ne može biti pravedan jer daje nekim ljudima ono što ljudi izvan države nemaju pravo, "država" ima monopol na silu. Pravedno je jedino napuštanje države i prepuštanje usluga koje ona pruža privatnicima i tržištu.

Pankeri su glazbena subkultura i pogrešno ih je obilježavati dalje od toga pošto oni nisu homogena grupa okupljena oko zajedničkih političkih, drušzvenih ili gospodarskih ciljeva. Društveno uređenje i politička gledišta nisu ono što ih povezuje. Anarhistička struja u punku je samo jedna od podskupina, a i tu treba razlikovat "propovjednike" od "sljedbenika". Odnosno, koliko prosječni 13-16 godišnjak razumije i zna o tome što pjeva njegov punk band (koji obično nije ništa zreliji). Tako da uvodit i koristit kao argument nekakve takve subkulture tipa punkeri, metalci, naivci, hipsteri i sl. je prilično besmisleno pogotovo kad još uopćavamo sve podgrupe te skupine i sve pripadnike tih podskupina. Tako da kad govorimo o punku jedino o čemu možemo pričati je da slušaju punk. A punka ima od onog autokratski-nacionalističko orjentiranog, pa do onog anarhističko-liberalnog, a sljedbenika istog ima od onih vrlo politički angažiranih intelektualaca, do da ne kažem kojih.

Libertarijanstvo u principu povezuje jedna temeljna misao "čini kako te volja dok to ne šteti drugima". U osnovi vrlo zanimljiva i na prvu vrlo benigna polazna misao koja u Lalalandu savršeno funkcionira. Pa što nije i Isus govorio "čnite drugima što želite da oni čine vama" što je u vrlo velikoj mjeri slično ovom prije. 

Tvoja prva greška je što misliš da libertarijanstvo = anarhija. Anarhija znači bezvlašče, a cijeli tvoj zamišljeni poredak se temelji na zakonu (čini kako te volja....). To što zakon nije zapisan ili formaliziran ne čini ga manje zakonom. Zakon nužno povlači za sobom nekog tko će taj zakon provoditi i sankcionirati. Osim toga ovo gore možemo promatrati i kao ustavni zakon, no iz ustavnog zakona će se dalje nužno razgranati i podazkoni tipa: ne ubij (što je logičan slijed od dok to ne šteti drugima), zatim ne ukradi...na prvu vrlo jasne stvari. No nisu jer svaka od tih vrlo jednostavnih stvari u principu nije toliko jednostavna u stvarnom svijetu jer ubit čovjeka je sasvim dozvoljeno u nekim situacijama. Druga stvar, tko će i kako sankcionirat osobu koja drugima čini štetu? Sankcija je nužno šteta na teret onoga nad kim se provodi čime dolaziš da sam pobijaš pravilo na kojem ti se osniva cijeli sustav. A ako ne sankcioniraš takvo ponašanje, oslanjaš se na samokontrolu pojedinca što u principu radi bez greške u klubu akademika, ali malo manje redi bez greške na Maksimirskom sjeveru. Ili ćemo na kraju pribječi redefiniranju riječi anarhija gdje će to biti društvo bez vlasti osim......pa ćemo dobiti na kraju pojmove tipa ograničena anarhija ili kontrolirana anarhija ili ja bi bio anarhist ali da mi ne uđe i sl. Anarhija se na kraju uvijek svede na to da jači tlači. 

Druga greška je što misliš da libertarijanstvo = kapitalizam. Kapital znači i gomilanje kapitala, a gomilanje kapitala u konačnici dovodi do toga da taj kapital gomilaš na štetu nekog drugog. Osim toga osobno vlasništvo je uređen sustav, što znači da ne može opstati u anarhičnom uređenju. Puno "libertarijanskiji" sustav vlasništva je društveno vlasništvo gdje sve pripada svima i nikome gdje u danom trenutku koristiš samo onoliko koliko ti treba bez gomilanja kapitala.

Država ni nije stvorena da bude pravedna, a još manje je stvorena da bude pravedna prema pojedincima koji nisu njeni članovi. Pravednost države je relativno nov pojam i danas u modernim državama one jesu pravedne prema svim njenim članovima, na papiru. A što se tiče prepuštanja monopola na silu država to radi jer ti u zakonu stoji da država taj monopol može prepustiti ili iznajmiti trečim stranama (zaštitarske kuće, osobni tjelohranitelji, pa čak i tebi kojem je dopušteno uhvatiti i zadržati počinitelja kaznenog djela i sl.). 

17 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

Bore se Houthi (podrzani od strane Irana) vs pro-Hadi/vladine snage (podrzani od strane USA). S time da je dio vojske na strani Houtha, jucer su zauzeli zračnu bazu.

Nocas su zemlje Gulf cooperation council (GCC-a, ) plus jos poneka (egipat, jordan, sudan, pakistan) odlucile intervenirati u Yemenu zračnim, pomorskim i kopnenim (ako se pokaze potreba) snagama.

Reuters

Militaryphotos

Nije tu ništa novo, ti problemi vuku se već desetljećima, samo je sve eksplodiralo s raznim "istočnim revolucijama" prije 4-5 godina.

Kao i hrpa ostalih, cijela ta priča traje još iz 90-ih kad su se spojile dvije republike Jemen - arapi i komunisti. Spoj je vjerojatno bio iz pohlepe, nafta i problemi s granicom, a na kraju su južnjaci popušili.

Ameri kao Ameri, podržat će svaku nakazu koja kaže da će se boriti protiv al-Qaedae jer moraju neka sranja prodati svojim ljudima bek in di stejts.

Poanta je, naravno, zadržati što čvršći grip nad arablendom. Ima tu i nešto nafte, naravno, ali položaj i zadržavanje odnosa sa jemenskim susjedima su bitniji.

Houthi odavno traže drugačiju vlast, al imaju i svoje vjerske ciljeve. Iako nisu totalni ekstremi, u tim područjima se sve vrti oko je*ene vjere.

Uspjeli su maknuti lika koji si je baš sređivao doživotno predsjedništvo, jer mu par desetljeća nije bilo dosta i što se dogodi?

Privremeno ga, do izbora, zamijeni njegov potpredsjednik koji, vidi čuda, na izborima dobije skoro 100%. Eto, njega su stjerali, zauzeli parlament, proglasili svoju prijelaznu vladu i sad kreće show u kojem će, siguran sam, Houthi i ekipa popušiti jer neće Saudijci i društvo pustiti da im u susjedstvu bude ekipa koja je dobra sa sve jačim Iranom.

Iran je jedina zemljica koju Ameri nisu uspjeli sje*ati po planu, unatoč silnim godinama je*avanja, a gađenje koju arapi prema Iranu osjećaju je nešto neopisivo.

Štoviše, sad su došli u poziciju da im zbog ISIS-a Iran možda i zatreba.

Sve dok je u igri i al-Qaeda koja drži jedan dobar dio, tu će biti i Ameri.

Iranu je u interesu malo čačkati po arapskom osinjaku dole, da malo hebu te sunite, iako treba u vidu imati da Houthi i ekipa nisu baš cvijeće. Slično kao Iran, imaju svoje ciljeve, ali u odnosu na arape su male bebe i ekstra demokrati.

Sve u svemu, jedan mali Jemen neće dugo ako se Saudijci i ekipa odluče razvaliti ih, ma tko upravljao njime, a Houthi to neće moći dok je u igri i al-Qaeda. 

Battlelog: [deda] lubosaur
16 godina
neaktivan

Sve OK, ali vratimo se opet pitanju koje sam i ranije postavljao:Tko finacira pobunjenike na Bliskom istoku? Nije jednostavno skuhati ručak za 5000 ljudi a zamislite kako je nabaviti oružje i drugu vojnu opremu, vozila, benzin....

Većina država u svijetu ima svoje nekakve grupe koje imaju svoje zahtjeve ali vidimo da se samo u određenim državama pojavljuju vojne pobune koje očigledno netko financira: Raspad SFRJ, Ukrajina, Nigerija, Afganistan....

18 godina
eevek kaže...
agent_00klc kaže...

Reuters

Militaryphotos

Nije tu ništa novo, ti problemi vuku se već desetljećima, samo je sve eksplodiralo s raznim "istočnim revolucijama" prije 4-5 godina.

Kao i hrpa ostalih, cijela ta priča traje još iz 90-ih kad su se spojile dvije republike Jemen - arapi i komunisti. Spoj je vjerojatno bio iz pohlepe, nafta i problemi s granicom, a na kraju su južnjaci popušili.

Ameri kao Ameri, podržat će svaku nakazu koja kaže da će se boriti protiv al-Qaedae jer moraju neka sranja prodati svojim ljudima bek in di stejts.

...

Nema ovo veze s Al Kaidom. Spika je u pristupu nafti. Ameri ovdje, rade, inače, točno suprotno od onoga što su radili u Libiji - podržavaju "legitimnu vladu" (demokratski izabranu na izborima na kojima je bio točno 1 - (jedan) kandidat) protiv pobunjenika, a Saudijci i ostali napadaju zemlju izvana bez ikakvog mandata UN-a i bez da ih je itko zvao, a Ameri daju podršku. 

Najveća je katastrofa što naše novine uopće nemaju pojma što se tamo događa niti ima ijedan novinar koji prati Jemen i zna što se tamo zbiva. 

This space for rent!
18 godina
eevek kaže...

Iran je jedina zemljica koju Ameri nisu uspjeli sje*ati po planu, unatoč silnim godinama je*avanja, a gađenje koju arapi prema Iranu osjećaju je nešto neopisivo.

odkad i zbog cega uopce tolka mrznja medju islamskim "frakcijama"?

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
18 godina
moderator

To i mene zanima, ovako posmatrani sa strane djeluju ko hrpa agresivne retardirane djece.

(Vjerovatno i balkandžije tako izgledaju kad se posmatraju sa strane. Ma šta sa strane, djelujemo retardirani i nama samima :D)

17 godina
neaktivan
Galt kaže...
Teško je reći za sebe da si dosljedan libertarijanac ako nisi ujedno i anarhist, naravno u trenutnoj situaciji ne zagovaraš krajnji cilj nego ..

..

18 godina
neaktivan
nixass kaže...
eevek kaže...

Stoljetno pitanje da li je ili nije Muhamed odabrao Aliju ibn Ebu-Taliba za svog nasljednika. Osobno smatrtam da nije, pa da vidim koji ima da kaže suprotno.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Nema ovo veze s Al Kaidom. Spika je u pristupu nafti. Ameri ovdje, rade, inače, točno suprotno od onoga što su radili u Libiji - podržavaju "legitimnu vladu" (demokratski izabranu na izborima na kojima je bio točno 1 - (jedan) kandidat) protiv pobunjenika, a Saudijci i ostali napadaju zemlju izvana bez ikakvog mandata UN-a i bez da ih je itko zvao, a Ameri daju podršku. Najveća je katastrofa što naše novine uopće nemaju pojma što se tamo događa niti ima ijedan novinar koji prati Jemen i zna što se tamo zbiva. 

Rekoh da su "alkići" samo priča za USA masu. Naravno, usto prodaju spiku o pomoći u famoznoj "demokratizaciji".

To što se kod nas ne zna puno i ne čudi. Teško je pratiti sva ta previranja jer u toj regiji stvarno nekad ne znaš tko je lud na kraju. Preko noći se stvaraju i prekidaju savezi, okreću se jedni na druge pa malo mira pa onda neka deseta akcija i revolucija.

Ne znamo niti koje stajalište zauzeti oko Ukrajine koja je u našem dvorištu i koja je daleko jednostavnija za shvatiti pa ne treba niti očekivati da ekipa kopča arapske zemlje i susjede.

17 godina
Galt kaže...
.. najvažniji od njih ne ne-nasilje prema djeci. 

..

-uz dvostruku negaciju koja zbunjuje/vjerojatno greška.. koje nasilje je OK? Prema nemoćnima, starima, mladima, obojenima, retardiranima, ženama, muževima, ljudima, životinjama, književnosti, manjini, većini, politici, učenicima, učiteljima, .. pa do filozofskog prema istini/činjenicama/znanju? Prema kojem biću ili društvenoj skupini je nasilje OK? ... jer sama riječ nasilje implicira negativno.

Može li u teoretskoj deklaraciji/stavu biti gradacije nekog (ne)djela prema dijelu ili prema ukupnom društvu/Zemlji? Jedini kriterij (racionaliziran) je DA/NE. Sve ostalo je kontradiktorno/neetički/nepravedno bez obzira koju teoriju zastupaš od plemenskih primitivnih nakupina nadalje.

17 godina
neaktivan
nixass kaže...

Nije to baš toliko mržnja..

S Iranske strane vrlo je jasno. Moćnu Perziju zgazili su islamisti i ufurali islam.

Uz sve pokušaje da ih se u potpunosti islamizira na arapski način i da ih se natjera pričati arapski, Perzijanci su ostali ono što su bili i prije, samo su postali muslimani.

Kasnije je nastao rascijep zbog prelaska perzijanaca u šiite.

Jedina "prava" šiitska zemlja svakako je trn u oku arapima i to već dulje vrijeme.

Nakon Iračkog napada na Iran i svesrdne podrške koju su svijet (od Europe do Amerike) i Arapi pružili Saddamu, Iran je u potpunosti počeo brnuti svoju brigu.

Doduše, u Iraku se šiite sustavno marginaliziralo već neko vrijeme.

Ono što posebno arape, ili bolje rečeno sunite, bode u oči jest to da Iran ima sve više i više utjecaja na žitelje arapskih zemalja.

Svakako im ne odgovara njihova religijska frakcija, a skupa s njima niti Amerikancima.

Sve dok je nereda na istoku, Amerima je dobro. To je glavna poanta.

Da su mogli, Ameri bi davno Iran razvalli jer ne treba im takav faktor stabilnosti za okolne zemlje.

17 godina

mali leteći

.. za plakat', onako iskreno, jer to su (kakvi-takvi) naši medvjedići ministrići.

-tko će biti jubilarna desetka? Navijam za Vargu.

(podnaslov pict: is it a bird is it a plane...)

is it is it
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 19:38 (ihush).
18 godina
Drago kaže...

...

Nema ovo veze s Al Kaidom. Spika je u pristupu nafti. Ameri ovdje, rade, inače, točno suprotno od onoga što su radili u Libiji - podržavaju "legitimnu vladu" (demokratski izabranu na izborima na kojima je bio točno 1 - (jedan) kandidat) protiv pobunjenika, a Saudijci i ostali napadaju zemlju izvana bez ikakvog mandata UN-a i bez da ih je itko zvao, a Ameri daju podršku. 

Najveća je katastrofa što naše novine uopće nemaju pojma što se tamo događa niti ima ijedan novinar koji prati Jemen i zna što se tamo zbiva. 

kak ne, mislim da Gjenero zna dosta i da bi ga trebalo priupitati

16 godina
neaktivan
15 godina

Na dnu pise dnevno.hr. To ti je dovoljno informacija.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice