Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.310.842
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

http://www.index.hr/black/clanak/filmski-hit-50-nijansi-sive-ostvario-najbolje-otvaranje-svih-vremena-u-hrvatskoj/801665.aspx

Uvijek volim reći da je trendizam i šund najveći civilizacijski doseg, jer ukoliko ljudi imaju prostora trošiti vrijeme na objektivno loš način, to dokazuje da imaju dovoljno resursa. Inače bi to vrijeme morali trošiti na skupljanje tih resursa. Tako nekako u dubinu, što smo ljeniji i manje zahtijevni znači da ne moramo crnčiti u rudniku soli 148 sati tjedno za nikel i peni i please ser can I have some more [zobene kaše].

No, regionalna deformacija koja uzrokuje neizdrživu potrebu negativnog komentiranja svega navodi me na mnogo zaključaka od kojih je svaki istinit do neke mjere:

1.) Nitko za Valentinovo nije imao para za išta bolje od Cinestara :(.

2.) Za ljude koji su spremni potrošiti 60 milijuna kuna na referendum o takozvanom ćudoređu, sa rekordnim brojem posjetitelja dokazujemo da nas ipak zanima kako se najbolje jebe.

3.) Restorani sa hranom imalo bolji od onog smeća iz Bonite na Cvjetnom su preskupi čak i ako žena obeća beneficije pod plahtama.

4.) Hrvati pate od masovne podvojenosti ličnosti gdje im Ego diže Željka Markić, a Id podiže šamaranje guzice neke tamo nesretnice.

5.) Hrvati najvole kad netko pošten najebe, iako su platili 60 milijuna kuna kako bi osigurali da Kristijan šamara samo Anastazijinu guzicu bračno, a ne drugog Kristijanja vangrađanskopartnerstno (isto kao vanbračno, samo za one druge ljude).

6.) Nitko nije imalo inventivan pa da sa 20 kuna, pićem u gradu i kutijom pljuga zadovolje ženu, mlohavoj ćuni usprkos.

7.) Hrvati će potrošiti više novaca na snimak šamaranja guzice neke nesretnice nego na spolni odgoj koji bi koliko-toliko osigurao da im nesretna kćerka ne dobije HPV.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina

Bosna odustaje od koride na teferičima i prebacuje se na "kulturno-sportske manifestacije"!

Šta se dešava sa našin društvom?!

18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ihush kaže...

- a koji bi argument trebao biti na tvrdnju da je razlika u plaćama muškaraca i žena kroz povijest feministička zabluda i da nije istina (osim male razlike koju priznaje) da su muškarci i žene prije 60-70-80 godina bili plaćeni različito i da je to sve bilo zakonito? Možda i postoji neki način da dokažeš nešto što se dogodilo prije 80 godina bez da upotrijebiš izvore od prije 80 god, no nekako mi se ovo činilo najjednostavnije. 

-ovo što ti govoriš za Keruma je stvar jednakosti, a ne ravnopravnosti. Svi su rekli da razumiju razliku, ali očito ne razumiju. Jednakost je da ti i Kerum imate jednaku plaću, a ravnopravnost (u ovom slučaju spolna) je da te se prilikom pokušaja da zaradiš plaću kao Kerum ne diskrminira na temelju spola. Pošto ste i jedno i drugo muško (pretpostavljam) ne postoji diskriminacija na temelju spola, ali priznam da si možda tokom života bio diskriminiran na temelju neke druge osobine (rase, nacionalnosti, vjere i sl.), pa nisi uspio zaradit plaću kao što ima Kerum. Recimo po nacionalnosti si Laponac, pa te grad Split na temelju toga isključio iz daljnjeg natjecanja za koncesiju na Hotel Marjan (karikiram) Ako jesi učinjena ti je nepravda jer prilikom stvari kao što je visina plaće tvoja nacionalnost, rasa ili vjera ne bi trebala biti faktor kod određivanja visine plaće ili natjecanja na javnom natječaju.

Da ne bi netko mislio da su sve diskriminacije zabranjene, postoje i neke koje su uvjet za dobivanje posla. Recimo obrazovanje, komunikativne sposobnosti, radno iskustvo itd. Mi ovdje govorimo o točno određenim diskriminacijama za koje je društvo reklo da neće biti prihvatljive. 

Inače što se tiće gradonačelnika dao si super primjer i odgovor je za sve NE, ne zato jer zakon RH brani da išta od toga da bude različito. Znači žena koja radi u državnoj službi i ima isto radno mjesto kao i neki muškarac s istim radnim stažom i sve ima jednako, ZAKON brani da ona ima manju plaću od muškarca. Osim zakona u velikim firmama, javnim poduzećima i sl. danas je nemoguće da se dogodi takva razlika jer su takve stvari regulirane, osim zakonom, kolektivnim ugovorima i sl. Zna se točno taksativno koeficijent*osnovica*radni staž*broj djece*šta sve ne. Argumentacija iz visine plaće se vidi na onom primjeru one žene koja je bila na višem položaju od muškarac u firmi, ali je imala manju plaću uz objašnjenje da muškarci zarađuju sami za svoju obitelj (dok njihove žene doma valjda čuvaju djecu i peru suđe), a ona valjda radi hobistički jer ima muža koji stvarno zarađuje. Recimo to je primjer direktne diskriminacije na temelju spola. 

-što se tiče načina odjevanja ne postoji zakon protiv diskriminacije na temelju stila odjevanja, tako da zakonski ti možeš obući što god želiš, ali isto tako restoran može imati dress code koji ti brani da uđeš obućen na određen način. Isto kao što ti može zabraniti da uđeš u japankama i kratkim hlačama. Što bi se dogodilo kad bi restoran zabranio ulazak ženi u hlačama, zakonski vjerojatno ništa, ali bi sigurno bio veliki skandal. 

-postoji ogromna razlika u pojmu jednakost i pojmu ravnopravnost i da, ravnopravnost se temelji isključivo na društvenom ugovoru, u prirodi ne postoji, tamo jači tlači 

-ovo dalje neću komentirati jer smo opet prešli na temu jednakosti o čemu sam ja nisam ni u jednom trenutku pričao, a očito ili neki brkaju/ne razumiju razliku

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 22:39 (BlackDog22).
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

3.) Restorani sa hranom imalo bolji od onog smeća iz Bonite na Cvjetnom su preskupi čak i ako žena obeća beneficije pod plahtama.

Restorani u kojima mogu pojest nešto bolje skuhano nego što to mogu sam napraviti su nevjerojatno preskupi. Ja nekako gledam da imaju 3 vrste restorana. 

1. nevjerojatno preskupi restorani vrhunskih kuhara s "egzotičnim" jelima u koje bi možda i volio otići koji put, ali bi morao zarađivat bar peteroznamenkastu cifru mjesećno. Osim toga tamo su sve neke minijaturne kerefeke pa bi još morao kupit i ćevape prije nego odem doma.

2. restorani u kojima ima dobre klope, ali opet ništa ekstra, kvaliteta na razini onog što ja skuham doma, ali se u konačnici nikako ne isplati tamo jesti jer sve što mogu oni mogu i ja samo za više nego upola manje para. Dobro za otići recimo jednom u 2 tjedna kad ti se baš nikako ne da kuhati.

3. Prčvarnice koje kuhaju instant i mikrovalna jela, apsolutni užaš od kvalitete na razini studentske menze. cijene drže uvijek na razini ili blizu ovih restorana druge kategorije i čude se zašto su prazni i pred zatvaranjem. Kad si u stranom gradu to je uvjek lutrija očeš naletit na restoran 2 ili 3. 

17 godina
BlackDog22 kaže...
ihush kaže...

- a koji bi argument trebao biti na tvrdnju da je razlika u plaćama muškaraca i žena kroz povijest feministička zabluda i da nije istina (osim male razlike koju priznaje) da su muškarci i žene prije 60-70-80 godina bili plaćeni različito i da je to sve bilo zakonito? ..

.., ZAKON brani da ona ima manju plaću od muškarca...

..tako restoran može imati dress code koji ti brani da ..

-postoji ogromna razlika u pojmu jednakost i pojmu ravnopravnost i da, ravnopravnost se temelji isključivo na društvenom ugovoru, u prirodi ne postoji, tamo jači tlači 

-ovo dalje neću komentirati jer smo opet prešli na temu jednakosti o čemu sam ja nisam ni u jednom trenutku pričao, a očito ili neki brkaju/ne razumiju razliku

-opet govoriš o povijesti, što da ubacimo Rimsko carstvo s robovima u formulu? Danas. Uz to govorimo o zakonu, dakle daj mi neki stari zakon koji je još na snazi a da se tiče npr naše države (ne npr Pakistan i sl). npr zakon o vješticama.. (Marija Terezija?).

-u zakonu nema ona/on, postoji radnik, plaća. Tad je jednakost/ravnopravnost i to upravo i imamo. jednako se odnosi npr za vožnju/vozačku i prekršaj i ne postoji muško/ženska osobna, vozačka ili plaća. Postoji npr ograničenje za mlade vozače ali ne za žene. itd.

Zapravo, daj mi neki zakon gdje se ona/on razlikuju u plaći... tad ću se složiti za izmjenu takvog zakona/stavka i to najefikasnijim načinom brisanjem ona/on.

-ja mogu razlikovati pojmove, međutim ti govoriš o semantici, umjesto o 'korjenu'. Pa evo matemetički znak je spolno neutralan '=' not '<>' OK?

Možda ovako, ako smo ravnopravni, tad imamo jednake kriterije, uvijete. Tad imamo jednake šanse. Dobro? Okreni sad to, uvijet za ravnopravnost je jednakost. Nakon tog su osobne preferencije-sposobnost. Nisu svi jednaki nit to mogu/trebaju biti. Plaća npr može biti jednaka (za jednakost/ravopravnost), ne ravnopravna, ako je ravnopravna/primjerena/proporcionalna to zapravo znači da je osnovica jednaka ali ostatak je ovisno o osobnim sposobnostima itd.

Tvoj arguiment je i dalje da osoba A ima veću plaću od osobe B time što je (nešto) npr muškarac/žena (i ostali diskriminatorski kriteriji). Tad ako se zakonom to unese, tad je diskriminiacija. Ako ne postoji kao riječ 'ono nešto' tad je jednakost-ravnopravnost, ali to nikako ne mora značiti istu plaću jer ja možda bolje kuham, ti možda bolje slikaš.. Ronaldo pak bolje lupa loptu i tad svatko zaradi po toj osobnoj razlici-prednosti-kvaliteti. Ako je to zbog riječi muškarac-žena, crnac.. tad je to upravo diskriminacija. Ako zakon diskriminira žene nižom plaćom od muškaraca, tad ja kao mužjak, mogu očekivati višu plaću ako dođem na mjesto ženke? Može neki zakon na koji bi se ja pozvao? Ovako ide u RL, ja mogu tražiti, gazda može odobriti, iznos može biti svakakav a to osim ako mi je zbog sisa dao job neće imati veze s mojim spolovilom. Politika i politikanstvo su nešto drugo, sad se to postavlja kao 'imperativ'... LOL.

-jednaki uvijeti su preduvijet ravnopravnosti. Ne kvote/liste. Tad sama osoba recimo bira čime će se baviti ovisno o sposobnostima...

-primjer za restoran je da baš muškrarac mora imati košuju i kravatu (ne spominjem japanke i kratke hlaće, tange..) da tamo dođeš u haljini koju bi nosila žena u isti taj restoran, po tom pravilu bi te morali izbaciti, jer si muško. Tad bi to bila spolna diskriminacija. Dok oboje M/Ž ne mogu u japankama.. razumiješ usporedbu? Zamjena odjeće M-Ž ali inače odjeća kojom druga strana može, tad je to diskriminacija. (ali je karikiran primjer, nestvaran).

Da to prenesem u RL, recimo da M s osnovnom školom može raditi kao profesor dok Ž mora imati VSS, tad je različit kriterij, nejednakost-neravnopravnost to bi bila diskirminacija. Ako postoji, mijenati... slažemo se?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
Volio bi da sam Škot pa da mogu bez diskriminacije nositi kilt jer mi se po ljeti jaja u boksericama i hlačama upare do nesnošljivosti. Lagano gore duksa klokanica, ispod nje bijela wife beater potkošulja, od struka naniže kilt, a na nogarama Timberlandice, po meni najbolje i najudobnije čizme na svijetu zbog kojih vrijedi otići u minus. To je zdrav i moderan muškarac uvijek spreman za akciju. Eventualno može stilizirani (ne preuski) jumpsuit s mnoštvom džepova, tako da mi ne ispadne guzica kad se sagnem i da ne trebam glupi remen.

Došlo je to tužno vrijeme kada kao pripadnik hiphop generacije 2000tih nemrem više nigdje ubost normalne hlače ili bar donji dio trenirke zbog prokletog ped**isanja "mode" i forsiranja "ženstvenih" kosturolikih muških figura, a ja tako žarko želim da ponosno nosim NFL ili NHL jersey bez da me ti klonovi oznojenih muda zbunjeno gledaju izmanipuliranim očima dok bezuspješno pokušavaju gurnuti spigani ajfon 6 u bilo koji od džepova svojih nakaradnih body painting style "hlača" koje njihove mazohističke želje za žuljavom odjećom uspješno provode u stvarnost.

#pamučnatrenerka4ever

#pokretzaudobnost
When people are bored, it is primarily with their own selves that they are bored.
18 godina
neaktivan
ihush kaže...

Ne znam točno o čemu pričaš, no zakon o suzbijanju diskrminicije u RH je iz 2008. godine, nadopunjavan/mijenjan je 2012. znači to nisu stvari iz pradavne povijesti, a u skladu je sa EU direktivom o prevedbi načela jednakih mogućnosti i jednakog tretiranja muškaraca i žena u pitanjima zapošljavanja i obavljanja zanimanja iz 2006. 

-Pa ne razlikuju se u plaći po zakonu, to je zakonom nemoguće kod nas jer je zakonom zabranjena diskriminacija na temelju spola i ja sam se sad totalno izgubio što se tiće tvojih komentara. Ja nisam nigdje tvrdio da zakon dopušta drugaćije plaćanje muškarca i žene, nego baš suprotno da je zakon taj koji to izričito brani rađenje razlika na temelju spola i u institucijama/javnim poduzećima/velikim firmama je to manje više u redu jer je plaća standardizirana, taksativno je određena na temelju raznih kriterija. Tako da mi nije jasno točno na kojem mojem postu si se pogubio. 

-ti ne razumiješ da ne postoji zakon o zabrani diskriminacije na temelju stila odjevanja. Nigdje ne piše da je zabranjeno postavljanje dress codova. Ako je dress code da muškarac mora imat odjelo i kravatu onda te on ne diskriminira na temelju spola (ako jesi muškarac) nego te diskriminira na temelju tvog stila odjevanja jer te neće pustiti unutra u haljini, isto kao što te neće pustit u japankama. Ako te ne pusti zato što si muškarac onda te diskriminira na temelju spola, ako te ne pusti jer nisi obućen onako kako on želi onda te diskriminira na temelju načina odjevanja (što nije zakonom zabranjeno). Isto tako može biti postavljen dress code za isti restoran da žene moraju biti obućene u haljinu, ako nisu u haljini ne mogu ući, ne zato što su žene nego zato što nisu obućene po pravilima kuće. Isto tako možeš imat restoran gdje muškarci moraju imat haljine, a žene hlače. Kao prvo primjer ti je pogrešan, kao drugo poistovječuješ odabir odjeće sa spolom što je također pogrešno.

Ako si već htio neki primjer s restoranima, recimo diskriminatorna je ona fora u kafićima/diskotekama/klubovima gdje je ženama dozvoljen besplatan ulaz, a naplaćuje se muškarcima upad. Tu te diskriminira direktno na temelju spola. Nisam pravnik no recimo bilo bi zanimljivo vidjeti tu situaciju da dođe do suda kako bi završila. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 0:11 (BlackDog22).
17 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

1. nevjerojatno preskupi restorani vrhunskih kuhara s "egzotičnim" jelima u koje bi možda i volio otići koji put, ali bi morao zarađivat bar peteroznamenkastu cifru mjesećno. Osim toga tamo su sve neke minijaturne kerefeke pa bi još morao kupit i ćevape prije nego odem doma.

2. restorani u kojima ima dobre klope, ali opet ništa ekstra, kvaliteta na razini onog što ja skuham doma, ali se u konačnici nikako ne isplati tamo jesti jer sve što mogu oni mogu i ja samo za više nego upola manje para. Dobro za otići recimo jednom u 2 tjedna kad ti se baš nikako ne da kuhati.

3. Prčvarnice koje kuhaju instant i mikrovalna jela, apsolutni užaš od kvalitete na razini studentske menze. cijene drže uvijek na razini ili blizu ovih restorana druge kategorije i čude se zašto su prazni i pred zatvaranjem. Kad si u stranom gradu to je uvjek lutrija očeš naletit na restoran 2 ili 3. 

1. Probelm jesu i takozvani vrhunski kuhari koji ne znaju svoju klijenteli, kao i vrhunski kuhari koji to i nisu - najgoru hranu u Zagrebu sam baš pojeo kod nekih imena i finalista masteršefa. Ono što uzrokuje ta previsoka cijena je da u startu imaš pohvalu koja je neprirodna i nesrazmjerna kvaliteti, te kad opadne početni hajp to se nadoknađuje kojekakvim ustupcima.

Ti ustupci dovedu do nesrazmjera kod zadovoljstva kupaca pa on smatra da iako plaća višu cijenu ne dobiva dovoljno ustupaka ili je uskraćen za njih. Svi smo takvi, kad jednom dobijemo nešto badava to se  mora ispoštivati svaki put inače je gazda loš.

Uračunaj i to da ih većina prečesto mjenja dobavljače pa i nije moguće nuditi isti nivo kvalitete. Jednostavno nema profilacije lokala jer gost niti ne traži profilaciju već traži jednak meni u većini lokala. Zato je jedan mjesec dobavljač onaj koji ponudi junetinu jeftinije, a drugi mjesec onaj koji nudi lošiju junetinu ali jeftiniju svinjetinu.

To rezultira masovnim otvaranjem kojekavih gluposti koji se zatvore nakon dva mjeseca. Ona Tkalča svako malo nova ulica.

2. Tu je i najbolje i najpraktičnije jesti. Nit ćeš preplatit, nit ćeš gnjavit gazdu za palačinke od maskarponea jer je slučajno bio pomfit manje u porciji kad si zadnji put jeo prije dva mjeseca.

3. Problem menze je samo u masovnosti i stajanju hrane. Inače kako imaju velik obrtaj hrana je najčešće dosta svježa, no kad moraš imati posudu sa 300 odrezaka gubi se okus i kvaliteta.

Prčvarnice nastaju ili na nezahtjevnim lokacijama ili kad masteršef nakon što mu gurme burger od 37 kuna nije polučio uspjeh pa zamjeni "100% kobe junetinu" sa nečime od tko zna kud.

Kad vidite istog konobara/kuhara u lokalu to nije loš pokazatelj bar neke osnovne kvalitete.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

1. Jeo sam par puta u takvim restoranima kad sam slučajnostima se našao u krugu ljudi koji si to mogu priuštiti (da i časte, ne samo da sami tamo jedu). Hrana je stvarno bila vrhunska i vrhunsko pripravljena. Od riba (koje nisam ljubitelj) tipa kovač, škarpina i sl., preko divljači i sl. Sve to sam ja i sam radio, ali nisam nikad ni došao na neke ideje koje sam tamo probao, a iskreno nije bilo ni tako dobro napravljeno, niti kad kuhaš doma ne eksperimentiraš baš puno sa začinima i ne mješaš neke čudne stvari što oni rade i ispadne jako dobro. O desertima i kolačima za koje nisam nikad ni čuo da ne pričam. 

Kažem, nemam para da i sam odem na večeru od 1500kn + piće za 2 osobe, tako da sam u prinicipu bio odveden na takva mjesta, a očito ljudi znaju di je dobro, tako da nisam nabasao na loše restorane tog tipa (u sva 3-4 puta što sam bio). No vjerujem da sigurno ima precjenjenih kuhara i restorana.

2. Ne znam kako gledaš na to, no preplatiš (u odnosu da kuhaš sam). U takvim restoranima kvaliteta namirnica je obično na nivou onog što jedem doma i nije ništa od toga loše napravljeno, ali kad staviš na papir ono što tamo platim xy, za to ako sam kupujem i kuham mogu jesti 2 dana. Nekakva večera (2 osobe) te u takvim restoranima te košta 300-tinjak kn + piće, a možeš puno toga uzet u trgovini za 300kn. No za razliku od restorana br. 3 tu se bar ne osječam na kraju prevareno jer svjestan sam da bi mi došlo jeftinije doma, ali opet znam da ću platiti i bar sam dobio kolko tolko kvalitetu. Tu je samo osječaj da nisam dovoljno bogat da mogu tako svaki dan. 

3. Osim ovog problema što si rekao problem su i raznorazne vegete, instant juhe, instant umaci, prekuhana pašta, jela s mljevenim mesom što je ostalo od jučer, najjeftinije namirnice, zagorena hrana koju im je preskupo baciti pa ti ju ipak donese, kupovne njoke, ravioli i ostala slična pašta (i to obično najjeftinija), ledo mikrovalna savijače, zamrznuta hrana koju samo podgrijava.....

Primjeri na koje sam alergičan:

-palačinke s najjeftinijim pokušajem nečega što bi trebala biti čokolada (još na kraju i razvodnjena)

-pizze s onim noname sirevima koji kravu nisu vidjeli

-općenito prekuhana i zagorena hrana tipa kuhar je na čik pauzi (tu ima i malo osobnih preferencija jer rađe bi da je malo sirovo nego pregoreno, što si ja doma mogu dopustiti jer znam da je piletina kupljena danas kod mesara kojeg znam i znam da je dobro bila čuvana. Čisto sigurnosti rađe u takvim restoranima bolje da je ugljen nego sirovo, ali nije mi po ukusu.)

-sljepljena riža i pokušaji nekakvih rižoto morskih plodova, a sve iz onog Ledo kompleta smrznutih plodova mora, sve prekuhano i stoji od jutros

-gulaš prepun komadića kosti jer je smrskao kost kod tranširanja

-kad vidim da kuhari i konobari u prljavoj radnoj odječi puši na terasi ispred restorana ili kad mi konobar s cigarom za uhom uzima narudžbu

A najviše od svega sam alergičan kad mi donese račun i onda skužim da sve to što mi je donio za jest ja kupim u odjelu sa smrznutom hranom za 1/4 cjene i potrošim 20min za pripremu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 10:48 (BlackDog22).
16 godina
neaktivan
Nisam nimalo sumnjao da ce nas wyks prvi se bacit u ostroumnu analizu stanja u drustvu koristeci 50 nijansi Greya kao povod.

Njemu bug treba dat malo prostora (kolumne forumasa?) pa da svojim biranim rijecima i inteligentnim humorom potakne na razmisljanje malo siri krug ljudi od nas tu "birtijasa".

Mora se priznat da mali broj forumasa ima tu sposobnost (takodjer i volju) pronicljivog komentiranja kroz prizmu nekog naocigled irelevantnog dogadjaja.
17 godina
BlackDog22 kaže...

Ne znam točno o čemu pričaš, no zakon o suzbijanju diskrminicije u RH je iz 2008. godine, nadopunjavan/mijenjan je 2012..

-Pa ne razlikuju se u plaći po zakonu, to je zakonom nemoguće kod nas jer je zakonom zabranjena diskriminacija na temelju spola i ja sam se sad totalno izgubio što se tiće tvojih komentara. ..

- ne pričam ja o diskriminaciji, nego ti izvlačiš brojke/statistike USA od prije pola stoljeća i to koristiš kao argument spolne diskriminacije npr. u visini plaće. Ja kažem da diskriminacije nema, tj zakoni su jasni. Liste s kvotama su gluparija do filozofski diskriminacija bila pozitivna ili negativna je diskriminacija (btw, dao si bolji primjer s restoranom, besplatan ulaz.. i to po kriteriju spola, ali privatni klubovi mogu imati svoje pravilnike pa je tu zakon 'nejasan'..).

- želi li se neka osoba baviti bilo čime, pa i politikom, što ju spriječava? Spol-diskriminacija? Nametanje neke brojke na listi je samo statistička nebuloza, postoji npr stranka umirovljenika, dali kod njih uvesti godine kao kriterij, zar se osobe razlikuju samo po spolu? Rekao bi da se najviše razlikuju po osobnosti i sposobnosti. Sloboda uključuje i slobodu izbora čime će se osoba baviti, tako da žene ako žele u politiku to je njihova odluka, ne kvota ili opet idemo u podobnost po bilo kojoj osnovi umjesto sposobnost? Već postoji kriterij za konkretne funkcije npr VSS, iskustvo itd, što nedostaje tom kriteriju, prefix muško/žensko? To bi tek uvelo u zakonske odredbe razlikovanje, pa time i nejednakost, jednako ako što djeca/maloljetnici nisu ravnopravni upravo zato i upravo zato ih zakon štiti ali i ograničava. Tako oni nit mogu birati, niti mogu biti birani, vožnja automobila... Ako si nesposoban za npr rad, tad si nesposoban i za bavljenje politikom, odlučivanjem, upravljanjem vozilom itd.. (pod sposoban se uključuje i znanje, kvalifikacija, ne samo godine starosti ili zdr.nesposobnost).

- pozitivna diskriminacija kao 'dobra'-pozitivna, može biti u brizi za starije, nemoćne, npr parking za invalide. Što bi bilo po spolu, za žene? Što kad to povežemo s ulazom u klub kad je ženama besplatno (ali to je privatno vlasništvo ... pa samo kao hipotetska ravnopravnost/jednakost). Na WCu pak očekujemo znak M-Ž i to ne doživljavamo kao (negativnu/pozitivnu) diskriminaciju, ali recimo nema za djecu, invalide.. (ima na npr nekim aerodromima). Što kad u WC ubacimo onu VIPovu reklamu kad žene pišaju u pisoar? To predstavlja 'kršenje pravila', nešto dobrog u reklami, divlje?... ili nešto besmisleno što ugl rade madi, pijani i sl. koji bi btw bili kažnjeni za takvo ponašanje, dok bi muškarac u ženskom WCu bio proglašen manijakom ili pervertom.

- u čemu su žene neravnopravne, nejednake? U čemu a da nije prirodna različitost, pa čak i poželjna (da ne ponavlam od amebe..) ili osobni izbor/preferencije/sposobnost (i to ne kao prednost M/Ž nego ako je neka žena dr.mr.sc.. to nije zato jer je žena/muškarac, nego zbog svojih sposobnosti, jednako kao što to netko nesposoban, pa i muškarac tad nema te epitete). Postoji npr pravilnik na pojedinim radnim mjestima o npr dizanju tereta, to je dobra diskriminacija, jer uzima u obzir fizičke predispozicije prosječne osobe pa opet to ne isključuje muškog slabića koji ne može dignuti nešto dok to neka snažnija žena može. Tad takva osoba jednostavno ne zadovoljava uvijete za konktetan posao jednako kao što npr neće biti dizać utega (osim do 2kg)... sve ostalo je osobna stvar i ne treba se ticati zakona ili političkih igara.

Dali sad opet izvlačiti statistike npr vatrogasci, vojnici, radnici na bušotini, bauštelci.. ili dječji vrtić, škola, kuhinja, recepcija, ... osoba M/Ž može biti bilo što od toga, nešto sasvim drugo je dali npr poslodavac ima želju zaposloti 'drugi' spol npr zbog potrebe za dva WCa, pri tomu poslodavac može biti M/Ž, jednako je.

Političke funkcije se 'dodjeljuju', 'podobnima'.. o čemu tad pričamo, ravnopravnost ili sposobnost? Liste 60:40? Što je to nego politikanstvo...

16 godina

Bože, još se vučete oko žena. Da sam znao, ne bih niti pokrenuo to pitanje 

Forsirati broj ženskih kandidata na listićima, a u isto vrijeme uvesti preferencijalno glasovanje, poprilično je blesavo.

Nego, ako se smijem vratiti na temu koalicija koje su mi trenutno iznimno nejasne.

Ja sam očito glupa osoba jer potpuno mi je nejasno zašto je SDP u koaliciji s HNS-om, recimo?

Zašto im osigurava mjesta u Saboru i Vladi kada znamo da ta stranka već godinama ne bi prešla prag ili bi ga jedva prešla?

Zašto HDZ gura koaliciju s HSS-om koji je potpuno mrtva stranka?

Nije li vrijeme da sve te male sisavce otkače jednom zauvijek i da se zna na čemu smo, umjesto da gledamo koalicije od 10 stranaka 

Battlelog: [deda] lubosaur
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Ja sam očito glupa osoba jer potpuno mi je nejasno zašto je SDP u koaliciji s HNS-om, recimo?

Zašto im osigurava mjesta u Saboru i Vladi kada znamo da ta stranka već godinama ne bi prešla prag ili bi ga jedva prešla?

Nije li vrijeme da sve te male sisavce otkače jednom zauvijek i da se zna na čemu smo, umjesto da gledamo koalicije od 10 stranaka 

HNS - možda na državnoj razini, ali pogledaj varaždinsku i međimursku županiju?!

HSS - isto tako: zagrebačka, bjelovarska, križevačka županija. Sve puno HSS-ovaca na općinskim i županijskoj razini.

Sve te minorne stranke imaju svoje lokalne baze glasača, a inače su jako dobri trgovci. :)

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 14:01 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
eevek kaže...

Bože, još se vučete oko žena. Da sam znao, ne bih niti pokrenuo to pitanje 

Forsirati broj ženskih kandidata na listićima, a u isto vrijeme uvesti preferencijalno glasovanje, poprilično je blesavo.

Nego, ako se smijem vratiti na temu koalicija koje su mi trenutno iznimno nejasne.

Ja u principu nemam ništa protiv predizbornih koalicija. Sve je jasno i transparentno u tim slučajevima, glasač zna točno za koga glasa i na njemu je da odluči da li će ili neće dati glas za određenu koaliciju. Zašto SDP daje neke ustupke za glasove HNS-a i da li mu se to isplati ili ne bi trebalo pitati njih. Pošto je RH podjeljena u izborne jedinice, možda HNS u nekoj izbornoj jedinici donosi dovoljan broj glasova, odnsono mandata u saboru da opravda koaliciju. No na kraju to je čisto osobna stvar svake stranke i valjda oni vide neku računicu u tome.

Postizborne koalicije su već malo drugačije, jer kao što se dogodilo u Grčkoj, ja bi se kao birač osječao izdanim da moja stranka ekstremne ljevice (i obratno) koalira i daje ustupke stranki krajnje desnice (i obratno) koja ima diametralno suprotne ideale i poglede na svijet. S tim da ovo što se događa u Grčkoj je dosta ekstreman slučaj pa nije najbolji primjer niti baš pretjerano pratim političku scenu u Grčkoj, možda je to njihovim glasačima normalno.

13 godina

jel moguće da je finska konačno osudila čelnike patrie za podmićivanje onog našeg dikobraza i da kod nas ama baš nitko nije napravio ništa u vezi toga, nego su još dikobraza pustili da mirno otputuje u rusiju nadgledati vlastite investicije u tamošnje nekretnine - i pitanje je hoće li se uopće vratiti

pa hebate, nije to neka banana država i nisu nego osudili vlastite ljude u jednoj od značajnijih izvoznih tvrtki u državnom vlasništvu

EDIT:

i evo naše državno odvjetništvo se brani kako nema dokaza da je netko u hrvatskoj primio mito u tom slučaju??!

majke ti mile, dakle finci su osudili svoje ljude koji su uspjeli izvesti hrpu željeza u hrvatsku i pritom dobro zaraditi i za samu državu, a ovi kod nas neće goniti one koji su našu državu oštetili i onda još mrtvo-hladno iz dorh-a kažu da nema dokaza, umjesto da poslije finske presude upregnu i ponovo sve istraže

tko je tu lud

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 15:41 (picajzla0707).
17 godina
kizo2703 kaže...
eevek kaže...

..

..

..

Sve te minorne stranke imaju svoje lokalne baze glasača, a inače su jako dobri trgovci. :)

- da, lokalci su stvarna vlast.. dok je vlada samo na nivou države, ali to su dvije poluge/škare.. a brojčano imati više fotelja je zanimljivije strankama, kumovima, svojima.. jer tih par slova kratice je zapravo svejedno, bitno da možeš netjaka negdje ugurati, pa makar i u protivničke redove. Lokalno se interesi (pre)često razlikuju i nemaju zapravo baš nikakve logičko-političke platforme (ideale) kao lijevo-desno.. npr HSP koji u mom 'selu' s jednim glasom pređe s HDZ na SDP stranu, pa se nakon mandata izgubi mjesto i vrati HDZ.. taj jedan je jako bitan, politički neshvatljivo, ali za interese vrlo shvatljivo. btw, jedino Holly (baš razmišljam, pomalo me i napaljuje..) drži do nekih ideala/pravila/dogovora.. ali Ghandijevski, kad si slab, možeš samo biti pošten i mirotvorac, tako da nisam siguran kakva bi Vampirela bila da je jaka. (nisam siguran ni za sebe.. osim da bi vjerojanto iskoristio priliku, jer život je kratak a ideali su za djecu, osim straha od zatvorskih sankcija jer nemam advokate i prijatelje koji mogu dati 10tak mil kn kaucije)

- Bandić je dobar primjer lokalnog sherifa, tu je stvarna vlast/lova i jako teško ga država/SDP može blokirati (u skupštini) osim npr zatvorom.

Tad je opravdanje postojanja bezbroj stranaka (pa i udruga, npr ratnih stradalnika ima vjerojanto kao i branitelja, 500.000 i broj raste jer ne umiru kao obični ljudi).

BlackDog22 kaže...
.. ja bi se kao birač osječao izdanim da moja stranka ekstremne ljevice (i obratno) koalira i daje ustupke stranki krajnje desnice (i obratno) koja ima diametralno suprotne ideale i poglede na svijet...

- da, to se desilo HSPu, kažnjen je...

- ali i sadašnja podjela lijevo/desno kao i nazivi (ono što naziv znači/simbolizira) je zapravo zastarjela paradigma, potrebna je nova definicija/naziv.. ali danas ne posotji nešto po čemu bi nazvali osim npr prefix neo. Lijevica+kapitalizam=Kina, dok države kapitalizma pogotovo kraljevine imaju daleko osjetljiviju soc.politiku.. po nazivu/programu stranke je postalo besmisleno suditi, odlučivati kome dati glas. Treba se 'redefinirati', .. a jedino što ima smisla je na poštene i one druge. Na one koji će provoditi zakone, u interesu građana, donositi takve zakone, ne vozati se na trošak države, ne raditi gluposti.. neka 'ljudska/normalna' stranka, ali naziv je taško smisliti. Tad više nije pozicionirana lijevo-desno, nego ZA. (za ono što je smisao države, ovako je država i njene strukture samo instrument parcijalnih ciljeva, osobnih interesa..).

picajzla0707 kaže...

.. nije to neka banana država..

- kakva god bila voćarska država, ako želi biti i pravna, tad mora suditi po zakonu, dokaz. Dokazati i 'znati' nije isto. Ponekad je čak i opravdano malo zažmiriti, kao što gđica Justicija i čini. Dikobraz tad može umjesto na golf odigrati partiju šaha s šjor Ivon, o državnom toršku (ionako je na državnom trošku). Nekako bi se u tim presudama osjećao zadovoljniji bez obzira na pridržavanje suda običnom slovu zakona. Jer slovo je nevažno naspram smisla... ali to mor odlučiti država/sud.. društvo, a čini mi se da nisu za to zainteresirani, previše je bilo pekmeza i prstiju, previše rodjaka i sumnjivih novčanica. .. btw nitko ne spominje njegove glazbene sposobnosti, pa i to da bi mogao pitati Josipovića za tantijeme kao i ona nestala vrećica AUS dollara. 'zaboravilo se'... a možda neki Bajić to sad izvuče. Sumnjam. Prevelik je on antifašist da bi bio kažnjen za ustašluke... (apsurdistan), a za novac, pa za to nema baš puno kažnjenih... pekmez im se još svima lijepi na prste.

17 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

jel moguće da je finska konačno osudila čelnike patrie za podmićivanje onog našeg dikobraza i da kod nas ama baš nitko nije napravio ništa u vezi toga, nego su još dikobraza pustili da mirno otputuje u rusiju nadgledati vlastite investicije u tamošnje nekretnine - i pitanje je hoće li se uopće vratiti

tko je tu lud

Ako ''žalosna sova'' i ostatak društva u MUP-u tada nisu našli (ili barem ''stvorili'') nikakve dokaze protiv ''dikobraza'', koji je, BTW, jedan od najvećih neprijatelja Domovine i hrvatstva općenito, kak bi to mogli sada kad je ''crvena neman'' na vlasti?

A sad zaozbiljno: svatko je mogao uzeti nekakve novce i reći to je za ovoga ili onoga. Međutim, tko je taj?

Sasvim je nešto drugo imati materijalne dokaze ili svjedoke za to!

Da, stvarno, tko je lud?!

ihush kaže...

btw, jedino Holly (baš razmišljam, pomalo me i napaljuje..) drži do nekih ideala/pravila/dogovora.. ali Ghandijevski, kad si slab, možeš samo biti pošten i mirotvorac, tako da nisam siguran kakva bi Vampirela bila da je jaka.

S principima se nitko nije nahranil. Pitanje je samo koliko će ju još držat ta ''principomanija''?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 19:48 (kizo2703).
17 godina
kizo2703 kaže...
..

Ako ''žalosna sova'' ..

.. koliko će ju još držat ta ''principomanija''?

- Karačmarko? (onako wildguess, nema tko drugi..).  ako je pogodak, tad smo stvarno iz nekog lošeg cartoonsa. Same karikature na sceni.

- dok ne postane 'the netko' ili dok se ne sretne s mojim pogledom, tad principi (i gaće) (s)padaju. Posljednji put u Saboru, kožnjak i crven šosek... baš je curica.

15 godina
kizo2703 kaže...

Ako ''žalosna sova'' i ostatak društva u MUP-u tada nisu našli (ili barem ''stvorili) nikakve dokaze protiv ''dikobraza'', koji je, BTW, jedan od najvećih neprijatelja Domovine i hrvatstva općenito, kak bi to mogli sada kad je ''crvena neman'' na vlasti?

A sad zaozbiljno: svatko je mogao uzeti nekakve novce i reći to je za ovoga ili onoga. Međutim, tko je taj?

Sasvim je nešto imati materijalne dokaze ili svjedoke za to!

Da, stvarno, tko je lud?!

Čuj, veza TK-a i SM-a postoji. U kojoj fazi je sada nemam pojma.

Ako su Finci osudili ekipu za davanje mita kod prodaje Patria vozila u HR onda bi i naš DORH ili USKOK trebao istaražiti tko je novce spremio u džep. Ne tvrdim da je to bio SM ali netko očito jest.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Karačmarko? (onako wildguess, nema tko drugi..).  ako je pogodak, tad smo stvarno iz nekog lošeg cartoonsa. Same karikature na sceni.

- dok ne postane 'the netko' ili dok se ne sretne s mojim pogledom, tad principi (i gaće) (s)padaju. Posljednji put u Saboru, kožnjak i crven šosek... baš je curica.

Jep! Kaj nije?

Uostalom, pogledaj slike Kad je već Mesić ''dikobraz''. 

Da, dok (i ako!) ne postane ''netko''! E sad, za tvoj pogled ne znam.

mario.L_hr kaže...

Ako su Finci osudili ekipu za davanje mita kod prodaje Patria vozila u HR onda bi i naš DORH ili USKOK trebao istaražiti tko je novce spremio u džep. Ne tvrdim da je to bio SM ali netko očito jest.

Istraživalo se u zajedničkom istražnom timu Finaca, Austrijanaca i naših. Šta se na kraju pronašlo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 17:02 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...
 Uostalom, pogledaj slike Kad je već Mesić ''dikobraz''. 

Priznaj. Koju imaš na zidu u stvarnoj ili nestvarnoj veličini?

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Nijednu.

17 godina
mario.L_hr kaže...
..

-.. ima u novčaniku i onaj mali špigel (što su imali svi frajeri i kamionđije).

gledam 'svjetlopise' i čudim se.. do morpha s kerumom, to je nešto prestrašno/realno, što da se ta dvojka križa, koja bi to sorta ispala? Dal bi to bio protuprirodni blud? Sova s pršutom na čelu!

15 godina
kizo2703 kaže...

Nijednu.

Muljaš, mislim da je ova tvoj favorit.

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Muljaš, mislim da je ova tvoj favorit.

Jedino za plašiti malu djecu.

ihush kaže...

gledam 'svjetlopise' i čudim se.. do morpha s kerumom, to je nešto prestrašno/realno, što da se ta dvojka križa, koja bi to sorta ispala? Dal bi to bio protuprirodni blud? Sova s pršutom na čelu!

Evo ti ga!

A evo ti i pravog križanca:

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 19:12 (kizo2703).
11 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

"Tuđman ih je kasnije čuvao pod ključem i nikom nije dao da ih dira. No, sada im nema ni traga."

Misterija, stvarno... 

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina

Jel jedini ja vidim problem u tome što sve stvari koje je netko poklonio predsjedniku skupljaju prašinu (i propadaju) u podrumu? Ono kada misliš da naša država je dosegla vrhunac idiotizma, a opet te iznenadi...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Jel jedini ja vidim problem u tome što sve stvari koje je netko poklonio predsjedniku skupljaju prašinu (i propadaju) u podrumu? Ono kada misliš da naša država je dosegla vrhunac idiotizma, a opet te iznenadi...

Nema kaj, izvorna idiotarija koju bi trebalo izvoziti, kad je već [skoro] sva druga proizvodnja propala.

11 godina
neaktivan
BlackDog22 kaže...

Ko kaže da se žene ne žele bavit politikom? Nekako je zanimljivo da postoji direktna veza između toga da se ne žele baviti politikom i stupnja patrijahalnosti zemlje. Ono ko za inat baš se u Pakistanu i Saudiskoj Arabiji baš nikako ne žele bavit politikom, a recimo u Švedskoj i Norveškoj se baš žele bavit politikom. Po tebi očito najobičnija slučajnost. Stupanj zatucanosti društva nije nepromjenjiva činjenica, već je vrlo promjenjiva stvar.

Nisam ni rekao da se ne žele baviti politikom, nego da se ne žele baviti politikom u istoj mjeri kao muškarci, čak i u Norveškoj. Znaš da je razlika u poznavanju političke situacije između Norvežana i Norvežanki veća nego što što je kod Sjevernokorejki i Sjevernokorejanaca? Koliko često čuješ da žene razgovaraju o politici u bircu, i koliki je to broj u odnosu na muško društvo? Znaš li da je pravilo koje je kod nas donešeno kao znakon u Norveškoj pokrenuto samoinicijativno (stranke su to pravilo postupno uvodile)? Ako zakoni mijenjaju preference zašto ne napunimo nogometne stadione sa ženema? Nazovi Milanovića i reci da ti je dosta huligana i seljačina na stadionima, pa malo za promijenu želiš žene na stadionima, mislim da nitko ne bi imao ništa protiv(osim huligana i seljačina, ali tko njih yebe - muške svinje)

BlackDog22 kaže...

Zato što to nema nikakvog smisla. Nisam neki veliki poduzetnik no ne znam točno kakve bi to velike pozitivne utjecaje na moje poduzetništvo imalo kad bi plaćao nekog više nego što moram. Po tebi je minimalna plaća, kolektivni ugovori i sl. u stvari velika prevara jer za nju nema potrebe pošto će se plaće sam regulirati, Konzum i Lidl se tuku ko će dati veću plaću kako bi, po tebi valjda, privukli što talentiranije/sposobnije/marljivije blagajnike, skladištare, čistaće i sl. radnike. E ono plaća raste iz sata u sat, radnici jadni ne znaju kod kog bi prije dotrčali. Svakodnevno viđamo masovne prosvjede zbog nenormalnog rasta plaća sve zaslugom liberalnog kapitalizma i tržišnog natjecanja. 

Poduzetnici nemaju saticu po kojoj MORAJU nekoga plaćati (ne postoji određeni nivo primanja po spolovima koji je fixan). Poduzetnici plaćaju radnike koliko TRŽIŠTE RADA traži, ako nemaju taj novac, nemaju ni posao. Ne znam zašto si ljudi zamišljaju da čim postaneš poduzetnik imaš neograničen izvor love i biraš koliko ćeš koga plaćati, a svaka kuna koju radnik dobije je milostinja samo da preživi. Da, minimalna plaća je teška glupost, jer najprije, šteti onima na tržištu rada koji nemaju iskustva, zatim, ljudi koji rade na poslovima koji su slabije plaćeni će sa uvođenjem i povećanjem minimalca će možda dobiti veću plaću, a možda OTKAZ (uglavnom to bude kombinacija - par povišica, par otkaza). Svi gledamo kako dobiti najviše za najmanje, zašto bi poduzetnci bili iznimka?

Već vidim redove ispred pekara gdje je burek 15 kuna, a radnik prima plaću od 10000 kuna. xD Zašto bi se zaustavili samo na 10000 kuna, ajmo tom pohlepnom kapitalistu stavit minimalac od 400000 kuna, kako se tog prije nismo sjetili, ima da svi budemo bogati. :D Zašto Švicaska nema minimalac a imaju među najvišim standardima u Europi? Dovoljno je reći da Njemci idu u Švicarsku u potragu za poslom, onda znaš koliko je sati... (imali su i referendum za uvođenje minimalca koji nije prošao - vidi se da su Švicarci pametniji od nas, kod nas bi takav referendum imao 95% ZA )

Mislim da bi se naše školstvo više trebalo pozabaviti ekonomijom, iako sam skeptičan i uvezi toga jer ti na državnim ekonomskim fakultetima predavaju marksisti, nije ni čudo da imamo punu državu ekonomista i loše ekonomsko stanje... stvarno smo trebali provesti lustraciju - danas bi puno bolje živjeli, ne bi se morali hrvati sa ovim "blatom".

Gledaj, zamisli da moramo otpustiti nekih 30% uhljeba i sada oni prosvjedju (to se događa u Europi), ljudi se protive "politici štednje", ne kuže da je njihov novac i novac njihovih potomaka koji se trenutno troši, prodaju budućnost da bi nezasluženo uživali u sadašnjosti, a dugovi se moraju vratiti.

BlackDog22 kaže...

50-te se nigdje ne spominju u tom tvom izvoru, podaci počinju od 1979., a na 3. strani imaš graf koji je vrlo lijepo pokazao ono što sam ja rekao, tako da ne razumijem o čemu pričaš. Inače ZAKON koji je garantirao jednake plaće je donešen 1963. i sigurno nije donešen jer su do tad bili jednako plaćeni, valjda je postojao neki rezlog da se zakon donese. BTW 2% od 608 je 12, a ne 31.

Ovi podaci se odnose na UKUPNE razlike u prihodima bez uzimanja u obzir parametre koje sam naveo (izbor struke, radni sati, ambicioznost na radnom mjestu...), kada se oni uzmu u obzir imaš razliku manju od 2%.

...

Što su zakoni i akti ako ne skup lijepih želja? Što ako su muškarci stvarno produktivniji od žena? Hoće li vremenski stroj koji će nas vratiti u prošlost i omogućiti da spriječimo muškarce da ubiju više vjeverica i zečeva nešto najbolje ikad? LOL.  Upravo su blagodati kapitalizma i slobodnog tržišta pomogle ženama da se izjednače sa muškarcima, ali onda dolazi nesretni feminizam 2.0, koji ženi govori da je kući, sa vlastitom djecom ROB i stroj sa djecu, dok je na plaći SLOBODNA I ISPUNJENA. I što dobijamo? Veću poreznu bazu i veće poreze. A jednom kada se povećaju nema natrag. Danas je teško obitelji u kojoj radi samo otac ili majka, u kombinaciji sa materijalizom (važnije je imati novi auto ili veću kuću nego odgojiti vlastito djete) imamo ono što imamo, i za to je djelomično kriv feminizam 2.0.  Zašto žena u primjeru koji si naveo nije tražila povišicu? 

BlackDog22 kaže..

Da u nekim slučajevima sloboda i slobodan izbor su loši. Recimo ako roditelji odluče da se djeca ne bi trebala cjepiti ili možda da njima ne treba osnovna škola. Ili kad bi netko htio vozit auto bez da je položio vozački ili recimo kad bi netko pokušao osnovati pedofilsku/neonacističku stranku, kad pozivaš na nasilje ili diskriminaciju itd, itd... onda ti država kaže da su upravo prestala važiti tvoja prava i slobode. 

I opet po stoti put, ne radi se o jednakostima nego ravnopravnostima. Muškarci i žene nikad neće biti jednaki niti itko traži da budu jednaki, trebaju biti ravnopravni. 

Ključ je u preuzimanju odgovornosti. Postoji brdo načina kojima se može ljude kazniti/natjerati na nešto bez da se u to uključuje država. Kakve veze ima stranka ako ne prakticiraju gluposti oko kojih su se okupili... ? Misliš da bi netko takve tupaste ideje shvatio ozbiljno, osim, možda, nekih 2% najglupavijih? I zbog tih najglupavijih je u redu da nas se sve maltretira?

To nisu ravnopravnosti nego teška glupost, ravnopravnosti su kada svatko ima prava na potjeru za vlastitom srećom, bio muškarac ili žena. Ravnopravnost nije fiktivno tupasto popunavanje izmišljenih kvota kako bi se izliječili nečiji kompleksi i ideološka zatucanost.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice