Ja nevidim smisao ovog suđenja osim da neki zarade debele novce pa šta ste mislili da će presuditi protiv srbije a sutra je primaju u uniju.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja nevidim smisao ovog suđenja osim da neki zarade debele novce pa šta ste mislili da će presuditi protiv srbije a sutra je primaju u uniju.
Daj se prvo informiraj o čemu pričaš. Dokazati genocid je izuzetno teško i to je pokazalo ovo suđenje kao i ono prethodno (tužba BiH). Po meni se ovime podvlači crta i to je to.
To neće spriječiti lokalne političare da i dalje profitiraju nacionalističkom retorikom.
Daj se prvo informiraj o čemu pričaš. Dokazati genocid je izuzetno teško i to je pokazalo ovo suđenje kao i ono prethodno (tužba BiH). Po meni se ovime podvlači crta i to je to.
-najgori dio priče je SFRJ.. -> NULL.
-najgori dio proče je SFRJ.. -> NULL.
Da, zato jer se ne može tužiti državu koja više ne postoji. Pa čak ni onu državu koja se voli nazivati njezinom sljednicom, pošto ta SFRJ nikad nije sama proglasila svoj prestanak postojanja.
Yebiga, međunarodno pravo je bitch, pravi labirint caka i ''prevara''.
Ali, bitno da su neki već proglasili krivca za propast. Pogodite koga? ''Yusipovića''. 
Yebiga, međunarodno pravo je bitch, pravi labirint caka i ''prevara''.
..
- interesa. Dobiti packe, k nozi. Srbija će se opet malo naguziti za EU, mi ćemo malo mahati repom, a i zapravo kog više briga, ... osim onih par (jer je nedovoljna cifra, postoji jedinična mjera ljudi, ne mjere se svi po komadu, neki na 1.000 i više za jednak novinski naslov).
Dal je krv Ivo? Dal je kriv itko do 4mil? Ako je tad je on taj koji možda ima mehanizme ili odgovornost, ne neki Perica iz Karlovca ili Štefek z Ivanjca.. Za traljavu tužbu nije nitko kriv, jer nije ni mogla biti bolja, jer nemaš koga za što tužiti... a i opet, kog briga? Mrtvi se ne broje.
Ostaje samo malo gorčine i pitanje koja riječ je u kakvoj tužbi upotrebljena (a recimo Ivo je pravnik i imao je fotelju 4g, ja tu fotelju nisam imao pa se ne osjećam odgovornim za moguće propuste.. dali je on odgovoran ili kriv? ne znam, možda nije, možda... Što ako se moglo više?).
Mogu usporediti s kranjskom i sl. problemima nazivlja kobasica unutar EU, Slo, boca vina.. dakle, neke stvari se moraju napraviti, na vrijeme inače ne vrijedi. Po pravilima, inače ne vrijedi.. itd. A to je posao državnih dužnosnika, od Ive, Vlade, ureda.. nekih od 100.000.000 (namjerno) koji su na tim jaslama dobijali plaću, jer im je to posao, time i obveza, time i odgovornost za porpuste. Odgovornost nije isto što i krivica (za djelo). Ne mislim niti na ovu garnituru fotelja, nego na čitavih 25g. svih dužnosnika, svih na jaslama... do npr Glavaša (ako je stvar pravne procedure, znači da je netko zeznuo..).
Pitaju li se i s druge strane isto, ili su samo sretni da nisu SFRJ? Znaju li da su jednako mogli biti krivi, da je tako želio onaj tko je sudcu dao čekić? Bit će opet 'k nozi' i mahanja repom, negdje dobiješ, negdje izgubiš... (pitaju li se što će izgubiti). A na kraju dali se svi pitamo zašto? Dali je odgovor zadovoljavajući... naravno, ni to nije ničija briga, osim onih ''par''. Trenutno je jedina neugodnost, Seseljko, koji ne poštuje plan, umjesto da lijepo umre ko čovjek.. on im i dalje j. sve po spisku.. baš je ne-kooperativan. I stvar je gotova.
Moramo naučiti što to znači biti mala riba u velikom moru, tako se ponašati i ne patiti od veličine, jer smo mali, beznačajni. A nismo ni švicarci i sl. pa se ne brojimo istim količinskim jedinicama.
.. ---
-srećom, HR postaje zemlja znanja i mladih stručnjaka. Evo 'još jedan', ili je prigodnije nazvati ga 'dobrotovorac' (kao ČO)... tema.
naravno, malo je nejasno, dali je on nešto (apps) napravio. Kao i visina kazne, hoćemo li (ako neki novinar zagrebe) otkriti nekog kuma, oca, 'kapitalca', političara.. ili nećemo?
Možda bi ipak BUG mogao popratititi, ipak IT temu.
Dal je krv Ivo? Dal je kriv itko do 4mil? Ako je tad je on taj koji možda ima mehanizme ili odgovornost, ne neki Perica iz Karlovca ili Štefek z Ivanjca.. Za traljavu tužbu nije nitko kriv, jer nije ni mogla biti bolja, jer nemaš koga za što tužiti... a i opet, kog briga? Mrtvi se ne broje.
Ostaje samo malo gorčine i pitanje koja riječ je u kakvoj tužbi upotrebljena (a recimo Ivo je pravnik i imao je fotelju 4g, ja tu fotelju nisam imao pa se ne osjećam odgovornim za moguće propuste.. dali je on odgovoran ili kriv? ne znam, možda nije, možda... Što ako se moglo više?)
Moramo naučiti što to znači biti mala riba u velikom moru, tako se ponašati i ne patiti od veličine, jer smo mali, beznačajni. A nismo ni švicarci i sl. pa se ne brojimo istim količinskim jedinicama.
Nema tu veze fotelja, pošto je prof. Ivo na tome radio davno prije nego je postao kandidat za predsjednika. Ali su još tada i on i Šimonović, a i svi ''normalni*'' i pravno obrazovani bili svjesni da od toga neće biti ništa.
Koliko god ne voljeli Pupovca, ipak je u pravu - veliki novci su spiskani, promjeniti se neće ništa, osim što će se samo doliti još ulja na vatru ekstremistima sa svih strana!
Da, ali mnogima to nikad neće biti jasno, da smo samo još jedna srdelica.
(*normalni iliti neopterećeni svojom navodnom veličinom, nacionalizmom, navodnim znanjem - recimo, na pamet mi tu pada Šeparović koji je pokrenuo ovaj cirkus!)
Mislim da se varaš. Dovoljno je reći Glavaš. Zbog njega bi im se cijela priča mogla obiti o glavu.
Apropo Prgometa jučer, ipak sam bio u pravu: šatoraši su se zapjenili, a HDZ ga se ekspresno odrekao!
.. ---
-srećom, HR postaje zemlja znanja i mladih stručnjaka. Evo 'još jedan', ili je prigodnije nazvati ga 'dobrotovorac' (kao ČO)... tema.
naravno, malo je nejasno, dali je on nešto (apps) napravio. Kao i visina kazne, hoćemo li (ako neki novinar zagrebe) otkriti nekog kuma, oca, 'kapitalca', političara.. ili nećemo?
Možda bi ipak BUG mogao popratititi, ipak IT temu.
-prava tema. + malo kvalitetniji članak, koji i dalje ništa ne govori..
Tri prometne nesreće u zadnjih 24 sata:
- u HR izletio autobus
- u SADu sudar vlaka i džipa
- u Tajvanu avion se stušio nakon poljetanja, krilom udario u most - text + video događaja!
Tri izuzetno nepovezane prometne nesreće u zadnjih 24 sata:
Tri prometne nesreće u zadnjih 24 sata:
- u HR izletio autobus
- u SADu sudar vlaka i džipa
- u Tajvanu avion se stušio nakon poljetanja, krilom udario u most - text + video događaja!
Kad je bal, nadovezano na prethodni post,
Djeda se po povratku s placa malo okrznuo o birtiju pa kasnio ručak, znam jer me baba zvala sva uznemirena, uplašena, moro slušat pol sata o lošem prometu po zagrebu i kako su ceste opasne pa da malo pripazim dok vozim.
U biti nije nesreća, al je reko babi da se sudario s biciklom pa da zato kasni.
Zapravo djeda vozi bicikl, i nije se uopće sudario, samo je tako reko babi da nebi saznala da je bio u birtiji od 9 i pol do poslje dnevnika.
I ja nisam u Zagrebu nego na Krku, al kad se baba brine, nema jesi nisi disi štasi.
U tmini ove tmurne države i ogavne melankolije.
U moru glupih ljudi koji ne znaju sastaviti prosto proširenu rečenicu.
Od pokušaja rasprave s ljudima čiji kvocijent inteligencije teži u 0....
Pronalazim ovaj forum, ovu temu kao utočište u ovom trenutnom životu.
Mnoge forumaše sam cijenio još otprije, ali nakon pojedinih komentara u zadnjih par stranica, mišljenje o njima još je bolje.
I onda se ljudi u mojoj neposrednoj blizini, ljudi iz ranije spomenutih skupina pitaju: "Zašto provodi toliko vremena na nekom glupom forumu?",
"Zašto komunicira s ljudima preko Interneta?", "Lik nas je zaboravio." - i slično.
Pa što ću se družiti i pričati s nekim za koga su Ante Pavelić i Francek Tuđman očevi domovine i gledaju ih kao božanstva.
Živio BUG još tisuć' ljeta! 
U tmini ove tmurne države i ogavne melankolije.
U moru glupih ljudi koji ne znaju sastaviti prosto proširenu rečenicu.
Od pokušaja rasprave s ljudima čiji kvocijent inteligencije teži u 0....
Pronalazim ovaj forum, ovu temu kao utočište u ovom trenutnom životu.
Mnoge forumaše sam cijenio još otprije, ali nakon pojedinih komentara u zadnjih par stranica, mišljenje o njima još je bolje.
I onda se ljudi u mojoj neposrednoj blizini, ljudi iz ranije spomenutih skupina pitaju: "Zašto provodi toliko vremena na nekom glupom forumu?",
"Zašto komunicira s ljudima preko Interneta?", "Lik nas je zaboravio." - i slično.
Pa što ću se družiti i pričati s nekim za koga su Ante Pavelić i Francek Tuđman očevi domovine i gledaju ih kao božanstva.
Živio BUG još tisuć' ljeta! 
Konobar, daj dvije pive!!!
Samo na sebe misliš, a što je s ostalima? 
Potrošilo se. Nema više ni rakije od izbora!
Potrošilo se. Nema više ni rakije od izbora!
slavilo se svaki dan
hebate najavljuju snijeg kao da će sjekire padati u pm..
opasno, red alert, bla bla ser kenj... 
slavilo se svaki dan
Naprotiv! Od tuge!
Upravo suprotno fučkaj ga,
zna se dobro kak izgleda genocid u praksi to sigurno.Ali politika izravnavanja krivnje na vagi vs neka pravda ili pravica, to je sve odavno otišlo skupa sa svjetskom politikom u vražju mater kaj drugo.Fino je brazilski sudac sve dodatno objasnil, uostalom eto sudu je trebalo čak šesnaest godina da donesu neku odluku a to su teške budalaštine.U hrvatskoj nije bio slučaja kao Srebrenica, jer za to realno srbi+četnici niti nisu imali prave prilike.Ali su zato odradili nebrojeno manjih, ciljanih genocidnih likvidacija=čiščenje prostora na sve strane po hrvatskoj, dakle genocidna namjera je bila vrlo očita.
Da su srpski jurišnici to mogli sprovest, pa oni bi u istom stilu odradili još pokoju Srebrenicu, dakle taj Bosanski primjer je čista Zona Sumraka.Ti bokca pa tu je namjera vrlo jasna, ako narediš ubojstvo ili eliminaciju 8000 ljudi onda je to čisti genocid i točka.
Crtu svakako moš podvuč da, ali na ovo sve je to jedna velika i perverzna dosuđena-izvagana svinjarija.
Upravo suprotno fučkaj ga,
zna se dobro kak izgleda genocid u praksi to sigurno.Ali politika izravnavanja krivnje na vagi vs neka pravda ili pravica, to je sve odavno otišlo skupa sa svjetskom politikom u vražju mater kaj drugo.Fino je brazilski sudac sve dodatno objasnil, uostalom eto sudu je trebalo čak šesnaest godina da donesu neku odluku a to su teške budalaštine.U hrvatskoj nije bio slučaja kao Srebrenica, jer za to realno srbi+četnici niti nisu imali prave prilike.Ali su zato odradili nebrojeno manjih, ciljanih genocidnih likvidacija=čiščenje prostora na sve strane po hrvatskoj, dakle genocidna namjera je bila vrlo očita.
Da su srpski jurišnici to mogli sprovest, pa oni bi u istom stilu odradili još pokoju Srebrenicu, dakle taj Bosanski primjer je čista Zona Sumraka.Ti bokca pa tu je namjera vrlo jasna, ako narediš ubojstvo ili eliminaciju 8000 ljudi onda je to čisti genocid i točka.
Crtu svakako moš podvuč da, ali na ovo sve je to jedna velika i perverzna dosuđena-izvagana svinjarija.
Ne moraš mi objašnjavati što je bilo i kako je bilo. Jako dobro znam i nemam nikakvu dvojbu oko toga tko je započeo i što i kako se sve događalo. Ne vidim, u mojoj tvrdnji, zašto se netko treba ljutiti ili misliti da je moj stav pa svi su podjednako krivi. Nisu i točka.
Od samog početka, nakon podnošenja tužbe, je bilo jasno da će biti teško (skoro pa nemoguće) dokazati genocid. Ne zato što zločin u Vukovaru ili Škabrnji (da ne nabrajam dalje) nije dovoljno strašan da bi se nazvao takvim, već zbog same definicije genocida (kako na nju gleda međunarodni sud pravde). Sama protutužba Srbije je bila manevar kojim se nastojalo dovesti do povlačenja Hrvatske tužbe, to je jasno svima. Bez obzira što rezultat nije onakav kakvi bi mi željeli ova presuda ukazuje na neke činjenice, koje će ostati zapisane i službene.
Ne moraš mi objašnjavati što je bilo i kako je bilo. Jako dobro znam i nemam nikakvu dvojbu oko toga tko je započeo i što i kako se sve događalo.Ne vidim, u mojoj tvrdnji, zašto se netko treba ljutiti ili misliti da je moj stav pa svi su podjednako krivi. Nisu i točka.
Od samog početka, nakon podnošenja tužbe, je bilo jasno da će biti teško (skoro pa nemoguće) dokazati genocid. Ne zato što zločin u Vukovaru ili Škabrnji (da ne nabrajam dalje) nije dovoljno strašan da bi se nazvao takvim, već zbog same definicije genocida (kako na nju gleda međunarodni sud pravde). Sama protutužba Srbije je bila manevar kojim se nastojalo dovesti do povlačenja Hrvatske tužbe, to je jasno svima. Bez obzira što rezultat nije onakav kakvi bi mi željeli ova presuda ukazuje na neke činjenice, koje će ostati zapisane i službene.
Nema frke ja se ništ ne ljutim,
samo velim onak usput kaj se treba reč, uostalom uopče niti nisam napisal da si ti to sve izjednačil.No zato je sud to onako okvirno izjednačil, tak da je nekako u vagu ali za palac(debelo premalo) recimo na pravu stranu, i za to im je trebalo samo 16 godina.
Da se probam poboljšati. Izražavanje mi nikada nije bila jača strana, kao ni hrvatski jezik.
Neka čovjek "govori" umjesto mene; Mašturkov komentar na uvođenje novih načina uhljebe ljudi "na državnu sisu" od strane ministra okoliša i ministra turizma.
Ček, to su ta dva gospodina stvarno rekla i to misle napraviti?
Da se probam poboljšati. Izražavanje mi nikada nije bila jača strana, kao ni hrvatski jezik.
Neka čovjek "govori" umjesto mene; Mašturkov komentar na uvođenje novih načina uhljebe ljudi "na državnu sisu" od strane ministra okoliša i ministra turizma.
.... Maštruku oduzeti tipkalicu, jer to je prestrašno. Bolje je to zaboraviti, kao noćnu moru.
a završni izazov ostatku? Zar ih je stvarno potrebno 'dražiti'? Zar postoji nada da je Lorencin usamljen na vrhu (Olimpiji) u disciplini bez krugova, prije bi rekao da je trenutno sasvim slučajno preuzeo vodstvo, dok favoriti ne gledaju.. sad će oni ubaciti u višu brzinu. Izazivati ih? Užas...
btw, danas, vrla Saborska zastupnica aka Vampirela u kožnjaku.. nikako se nisam mogao oteti dojmu da mi samo uz nju fali Šeki u prigodnom kompletu, kao (stari flipper) Kentaur na bikeu.. a nije fašnik. Onako kao sadomazo, jedino njega 'vidim' u tome, svi ostali su 'obični' birokratski kravatonoše. Imaju li snovi značenje, dali je dalekovidnica prozor u moguću parodiju.. budućnost. Što ako nam zastupnici kao ministri, podivljaju? Čak se i Glavaš divio liku Šekija u atriju.. morbidne slike, čini mi se da više ne smijem motati rizle.
Jeste li vidjeli vijest? Jordanski kralj Abdullah II je sjeo u borbeni avion i osobno raspalio po ISIS-u!!! http://finance.yahoo.com/news/photo-king-jordan-looking-badass-132100812.html
Jeste li vidjeli vijest? Jordanski kralj Abdullah II je sjeo u borbeni avion i osobno raspalio po ISIS-u!!! http://finance.yahoo.com/news/photo-king-jordan-looking-badass-132100812.html
Jesi vidio vijest?Turski avion upao u teritorij RH!!!Oba miga bila su u stanju pripravnosti,ali ih nije imao tko gurat,pa su u pomoć priskočili Talijani.
Pa dobro, nije to ona Turska od prije 500 godina. BTW Kolinda vozi traktor, ne MIG.