Volim čitati Vuka Perišića iako nastupa kao apologet neoliberalnog kapitalizma.
http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/365900/Grabar-Kitarovic-vidi-ekonomiju-kao-zapusteni-mlin-iz-Pere-Kvrzice.html
Pa, da smo dosada imali barem malo tog ''prokletog'' neoliberalnog kapitalizma, umjesto dosadašnjeg državnog (koji se čak ne bi mogao ni nazvati kapitalizmom), vjerojatno bi nam bilo bolje.
A Perišić nije napisao ništa što nije istina - čak dapače, bio je vrlo blag.
- update 2, ajme ljudi jel to moguće, ... navijam za Milanovića.
naravno, kao svaki konvertit, imam pokriće. Napokon promjena retorike, napokon on poziva KGK, nek sjedi, dat će joj hrpu papira, fikus.. Dal je nogirao suflere (i uzeo nekog tko nije ameba) ili je to samo sporadični trenutak lucidnosti. Nevažno. Čudo od detata, postaje 'the' političar.
.. al kuži ga KGKica (ili njeni sufleri), kaže neće samo sjediti.. no to je to, tako se ponaša političar. (bez obzira dali sam za ili protiv). Suprotno od onog što je do sad bio cendravo derište. Sad napokon lupa istim sredstvima (na pravi način kako to političar treba).
Zašto sad? Pa izgleda kao kod alkiča, dok ne lupi o dno, ne dođe iz dupeta u glavu. Klizi fotelja, oče to...
enivej, sad je on moj heroj. Bar nakratko. Još da to potraje, da je prošao pubertet.. (naravno, razočarat će me, al neka..). No, nije li malo kasno?
Moglo bi biti zanimljivo idućih pola godine + izbori. Ako nema olimpijade, imamo mi svoje igre političara. Hitchcok+Tarantino na kvadrat nebi smislili takve zaplete. Bolje štancamo epizode od Bollywooda a i zanimljivije je. ... osim onima koji u RL skupljaju PET, ali tko im je kriv, zaslužili su takvu vlast.
(da, i u meni je problem, gunđalo.. samo tražim mane političarima, pa prikladno korizmi posipat ću se pepelom, inače ne podnosim 99% političara dok se onog jednog sad ne mogu sjetiti).
Jučer sam gledao otvoreno dok je Drago pisao o onom ustavu i zakonu, niti sam išta razumio iz otvorenog jer su se svađali gore neg mamić i spodoba flak (tema taj obiteljski zakon) niti sam razumio šta nije usklađeno u zakonu s ustavom.
I umjesto da sam dva sata poslje prčko po izbornom zakonu, mogo sam kupit recimo 100 franaka i danas bi bio milijoner.
Hebo takvu valutu. Al pošto rublja pada, za očekivat je bilo da će ta masa negdje nešto prelit.
Elem.
Zamiliste sad scenu. Kolinda radi za HDZ. Po tome joj bolje paše da SDP ništa ne radi i da bude još gore jer će hdz lakše dobit izbore.
Bit će zanimljivo vidjet šta to ona misli "terat u red", a ako išta i utjera direktno radi protiv svoje stranke. (Naravno sukladno ovlastima predsjednice, recimo moj tepih na ulazu ima veće ovlasti u kući nego ona u državi). Digresija. Kad stavim taj tepih ispred, svi izuvaju cipele?! umjesto da obrišu cipele i uđu. Kad maknem tepih svi samo uđu s cipelama. Bezveze.
Ja bih rado dao šansu HDZu. Nema para više za krast pa se toga ne bojim previše. Tuneli su ofarbani za sljedećih 13 godina, ceste su gotove, sve su već rasprodali pred 8 godina. Zar mogu nešto zeznut?
Worst case scenario, farbamo tunele po enti put i eto bar imamo ofarban tunel. Čak sam razmišljao otvorit molersku radnju, nikad neznaš, vidim da se dionice lokalnih molerskih obrta dobro vrte otkad je Kolinda dobila.
/off/
Kao šta kaže i Grubišić, pretašti smo. Svi ti ministri su tašti, isključivi, baje. I to koči sustav. Ne zapošljavamo fantastičnog ministra gospodarstva jer je čovjek za/protiv pobačaja/marihuane (neki svjetonazorski problem), a što neki dobar SDPov ministar nebi sjedio u HDZovoj vladi. Zamisli da vrate Linića. ROFL.
Šteta što nakon 100/200/300 dana nemamo neki oblik referenduma gdje bi vlada polagala račune da vidimo jel to ide kamo ili moramo 4 godine trpit htjeli nehtjeli. Nemora bit referendum jer bi to bilo preskupo, al čemu držat vlast na životu ako kroz prva 2-3 kvartala ne vidimo neke pomake na bolje, odnosno ako ne provode program zbog kojih su dobili povjerenje birača/glasača. Znam da imaju onih 100 dana, al to je u praksi drek.
Ako nisu sposobni nešto promjenit za pol godine, takve više nikad netreba birat i ajmo nova garnitura. Pa nek se redaju dok netko nešto ne osmisli na dobrobit naroda.
A ovog Vargu treba posjest pred Mamića (Istovremeno Mamića zaposlit za tu funkciju) pa nek mu reda očenaše dok se ne rasplače. Nakon Varge Zoki. "Ma kome ćeš ti kupovat stolove đubre jedno".
Al kad pogledaš, pa pol početne vlade više ne sjedi za tim stolom. Prvo ovaj u zatvor, pa ova betmenica na koju se pali iHush, pa Ostojić, Jovanović, Linić, više ni neznam napamet, moram ić guglat ko je sve "prdno". Sami su sebe smjenili 50%, HDZu ne preostaje težak posao.
Opet ćemo gledat uplakanog "Konobara" Bagu.
...
Opet ćemo gledat uplakanog "Konobara" Bagu.
U međuvremenu, precjednica nastavlja prosipati bisere: ''Po meni su i Srbi Hrvati. Smeta mi oslovljavanje s građanke i građani, što je s ljudima sa sela?''
Njoj stvarno ništa nije jasno!
.. pa plavuša kaže da su i srbi ljudi.. odnosno da su građani hrvatske koje kolokvijalno nazovemo hrvati. (al pametnije je ne brbljati o tim nazivljima, jednako je i Seselko govorio da su hrvati srbi, samo to ne znaju).
-a što s djevojkom sa sela? Seve!
ma, pusti je, sad je njenih 5min za gluposti.. nek se ispuca. Pa ćemo je tad pljuckat. (jer ovo je u 'dobroj namjeri' tj može se tako tumačiti). npr i meni je taj 'pozdrav' građani i građanke nekak ko za potrebe sitnozubaca, može i pučani... (i sve deklanacije u oba roda, a treći-ONO? zar su djeca nevažna u sjeni Opačićke)..
@ Ivan, misliš Vampirela? Ma nebi s njom ni balone napuhavo, al da je ko H.Barry .. ma nije loša, onak nakon kile žestice i osmi pogled. Ima boljih, dnevno naletim na bar 100, tako da osim ako postanem novi premijer a ona moja ministrica (ispod mene) tad šanse za neku aferu skaču na vrtoglavih 0.2% kao i oporavak GBPa, osim ono što kao redovnu dužnost 'moraš' pa ju malo pričepiš. .. al, je mala kad je gledaš u oči, malo vuče.. il je to brlja. Srećom (za nju i mene) nisam u politici.
Je satira ali se čovjek može zapitati
http://www.tportal.hr/vijesti/komentari/365900/Grabar-Kitarovic-vidi-ekonomiju-kao-zapusteni-mlin-iz-Pere-Kvrzice.html
KGK očigledno ne zna u što se uvalila! Siguran sam da bi Ante Gotovina pomeo izbore sa 99% glasova, a neće da se kandiduje... Pitam se zašto?
KGK očigledno ne zna u što se uvalila! Siguran sam da bi Ante Gotovina pomeo izbore sa 99% glasova, a neće da se kandiduje... Pitam se zašto?
''Eto, opet, danas.Predsjednik države ne može "pozivati na odgovornost" Vladu. Samo Sabor to može. Jel' to teško svladati?''

Crodux, zapravo mi se o toj temi ni neda.. (al da vas ostale malo cimnem..)
nego, jeste li znali ... tko je ideološki vođa ljugnjine kampanje? BUG, BFS. Što reč, koju posluku.. LOL.
Crodux, zapravo mi se o toj temi ni neda.. (al da vas ostale malo cimnem..)
nego, jeste li znali ... tko je ideološki vođa ljugnjine kampanje? BUG, BFS. Što reč, koju posluku.. LOL.
Neda se ni meni o toj močvari ...
Misliš zbog logoa?
Možda su Drago i društvo pikirali na mjesto savjetnika u uredu? 
Neda se ni meni o toj močvari ...
Misliš zbog logoa?
Možda su Drago i društvo pikirali na mjesto savjetnikA u uredu? 
Prije će biti da se neki dizajner okoristio tuđim radom. Barem plagijatora imamo na svakom koraku.
Prije će biti da se neki dizajner okoristio tuđim radom. Barem plagijatora imamo na svakom koraku.
Ha, Ivin je bio Bruketa&Žinić. Čije je ovo djelo, pitaj boga.
Ja bih rado dao šansu HDZu. Nema para više za krast pa se toga ne bojim previše. Tuneli su ofarbani za sljedećih 13 godina, ceste su gotove, sve su već rasprodali pred 8 godina. Zar mogu nešto zeznut?
Da je samo farbanje tunela. Njihova mašta je bezgranična. Farbati će oni i ono što si mislio da se ni ne farba.
EDIT: Sada sam se sjetio. Mislim da su obečali neke tunele do otoka, a ni pelješki most još nije realiziran. Po HDZ-u će imati sigurno šest traka plus dvije zaustavne u svakom smjeru. Nastavite niz...
-da, pravi lopovi uvjek mogu... a oni su dokazano pravi. (sarkastično, bolji nego ovi paceri...).
a farbanje? pa pada mi na pamet, do izgradnje mosta i tunela, recimo farbanje morskog puta u lijepu modru boju. Do izgradnje obilaznice da brodovi imaju neku uređenu rutu. Flouroscentno modra, lagano plavičasta bi baš dobro legla do ZD do Preko. Farbat se može neograničeno, prva ruka, 14ta ruka.. more podnosi.
Je satira ali se čovjek može zapitati
http://www.news-bar.hr/video/news/kolinda-i-sanader-gdje-je-nestao-pljesak-kada-govorimo-o-borbi-protiv-korup
Čovjek se more zapitati i dok s juga na sjever vjetar okrene. Zbog navodnika linkaš video koji nema veze s vezom. Korupcije ima i korupcije će biti. Pravni sustav ne funkcionira, i ne znam što ljudi očekuju. Bzv se živciraju iz dana u dan a političari će "psi laju, a karavane prolaze" Ako očekujete nešto bolje iselite se iz države ili se s stolice ispred računala preselite na trg.
Ante Gotovina je dobio dobar kolač kao isplatu za što je odsjedio u Haggu, i čovjek želi dalje na miru i "obilju" provesti život. Toliko ga diraju "mali" ljudi da plače svaku večer. I sigurno bi prošao u prvom krugu i opet bi ljudi dobili isto.
Ja se još držim one stare da ženam ne treba vjerovati. Lako bi se moglo Karamarku okrenuti. Kako god uvalit ću se u fotelju i gledati na glupom HRT programu za koju plaćam pristojbu kako se grizu za kost.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/366014/Sincic-Uci-cemo-u-Sabor-i-promijeniti-mnoge-zakone.html
MUP-ov kadet u pohodu na mirovinu.
Malo si mi preozbiljan za jednog Jim Carrey-a.
Ja mislim da ti nisi pravi Đim Keri, već neki "običan ćovijek", koji je samo napravio ekaunt na BOL forumu s takvim nikom.
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/366014/Sincic-Uci-cemo-u-Sabor-i-promijeniti-mnoge-zakone.html
MUP-ov kadet u pohodu na mirovinu.
Meni su baš simpa..
Nego, jutros idem na posao, kad..
rekoh, sad ću vidjeti nekog prištavog geek-a s pepeljarama umjesto naočala za volanom, a umjesto tog prizora - platinasta plavuša. Šta se to događa s našim društvom..
Očito Vesna uzela auto za doma... Ne brigaj - preko dana ga voze gikovi!
..zato je noć ono pravo.
al dosta o meni, moj batmobil..
Možda je vrijeme za lock teme, ili bar nešto vedrije, npr 'revolt' kupaca koji su kupovali kroz blagdane na sniženjima a sad su cijene još niže i osjećaju se 'glupo' (bez navodnika)... koja posluka ljutiteljima?
Možda je vrijeme za lock teme, ili bar nešto vedrije, npr 'revolt' kupaca koji su kupovali kroz blagdane na sniženjima a sad su cijene još niže i osjećaju se 'glupo' (bez navodnika)... koja posluka ljutiteljima?
Ko vam kriv kad se žurite? 
.. a jesi suosjećajan.. što bi tek odgovorio kreditašima u švicarcima? 
-ne, stvarno npr sad ovo 'otpis duga' do 35kkn, krediti i kamate, sniženja.. pa ono ljudi wtf vam je? Za djecu bi mi bilo objašnjivo (.. kad malo razmislim i za političare, al nebi više o njima)...
edit: nejasno, sad bi malo o 'mentalnom sklopu' sitnozubog apsurdistanca. Jesam li ja stvarno lud ili samo glup, pita li se to itko od 4mil?
primjer tema.. i dobro pitanje, troše na mob, nemaju.. ja pazim, plaćam ... i ništa. Da usporedimo s pričama za djecu, koja poruka na kraju bi bila? Da se poštenje, rad, obveze itd isplati, da je dobro biti 'dobar'? Nije li to identično kao otpis poreznog duga prema državi prije godinu tj plaćanjem 50%. Isplativo je biti neplatiša. Od kud zapravo državi pravo oprosta (kojeg sad nameće robinhudovski mrskim telekomima, pa nam je to OK) duga, kojeg na kraju plaćamo zajedno, to nam elementarna fizika govori. Samo što su sad telekom, banke.. pa kao kerempuški kmet, krvavih očiju lajkam jer mi nisu simpatični. Logika ili poanta priče su sasvim izgubljeni...
.. a jesi suosjećajan.. što bi tek odgovorio kreditašima u švicarcima? 
Ko vam kriv kad ste uzeli kredit u nestabilnoj valuti? Mislim, stvarno, kakvo pitanje takav odgovor.
edit: nejasno, sad bi malo o 'mentalnom sklopu' sitnozubog apsurdistanca. Jesam li ja stvarno lud ili samo glup, pita li se to itko od 4mil?

Ajmo sad ozbiljno: tko se dao navući na švicarac, sam je kriv.
I meni su bili ponudili isto, ali mi je ipak bilo sumnjivo što su davali skoro 2% nižu kamatu od one na €. I rekao sam ne, hvala lijepo.
Ajmo sad ozbiljno: tko se dao navući na švicarac, sam je kriv.
I meni su bili ponudili isto, ali mi je ipak bilo sumnjivo što su davali skoro 2% nižu kamatu od one na €. I rekao sam ne, hvala lijepo.
-ja sam bio prisiljen uzeti nenamjenski (mada je stambeni dvostruko povoljniji i višestruko duži rokovi pa time niža rata), s 12,9% eks, kratkoroćni na 7g, 2 kredita. Jer nisam imao uvijete + nisam žeio hipoteku misleći ''što ako...''. Otplatio sve prošle godine.
Suosjećati sa švicarcima? plaćao sam dvostuku kamatu (ali kraći period, srećom jedna od struka mi je ekonomist pa kužim razliku bez obzira što mi se lice s reklame smješka i uvjerava u 'najbolji/povoljniji' kredit..). Čak mi nije porezna olakšica jer 'nije stambeni'... i svejedno, gotov sam, a oni sad cmizdre. Da, ali su prije 5+g veselo se cerekali, bezbrižni... dok sam ja obišao sve banke i šaltere.
Dali sam pametan? Pa u tom trenu to nije bilo izraženo, možda samo oprezan. Oprez je potreban kad ideš preko ceste, kad se tuširaš.. to je život i nije za 'amebe', njih evolucija treba ukloniti.
-zna li netko institut poslovne/radne sposobnosti? Rekao bi da u apsurdistanu to treba biti uskraćeno barem 1milionu 'ljudi' (ne nazivam ih amebama).
Za Švicere su se ljudi polakomili baš zbog tih niskih kamata (jer su namjerno gurali jeftine franke svima) i iako nije "građanski" reć - šta si tražio to si dobio - na kraju se svodi na to. Htjeli su zaradit većim rizikom, al kad im se obilo o takuin sad cvile.
U svakom poslu postoji poslovni rizik, dizanje kredita je dio tog rizlika bilo da netko kupuje stan ili pokreće posao.
Kao što je nepošteno prema platišama poreza ona stečajna nagodba (pače, neustavna je), tako je i sad plakanje oko tog švicarca nepošteno. Dok su oni imali manju kamatu (a na 100.000 eura 2% kroz pet godina nije malo), svi ostali su imali veću kamatu i nisu plakali.
Najveći broj ljudi u RH drži lovu u eurima (90% štednje je u eurima) i logika ti nalaže da, ako već moraš uzimat kredit s valutnom klauzulom, svakako uzimaš euro jer ga ima dovoljno (sada čak i viška jer ljudi slabo dižu kredite, a štednja u eurima se gomila) da možeš mirno spavati, a ako kuna i oslabi naspram eura to nije kraj svijeta jer se taj višak preljeva na izvoz (i turizam) pa će se tu kompenzirat manjak vrijednosti kune (a tu je i HNB koji stalno tramaka s eurom sim tam da to bude u nekih 7.2-7.8kn za euro).
Nažalost baš zbog toga što imamo jako puno eura nemamo dovoljno kuna da bi banke davale kredite u kunama pa je sasvim jasno zašto postoji valutna klauzula banaka naspram eura. Ponavljam, ako građani RH više vjeruju euru (jer drže masu eura po računima) zašto kako da banke posluju bez valutne klauzule.
Kao da sad kupim sto tona zlata, brašna, cementa, pa plačem jer mu je cjena pala pa sam izgubio 20%.
Jednostavno ne razumijem zašto svi ti nisu digli kredite u eurima, otplatili stare kredite u francima i sada bi imali sigurne kamate i valutu, i midnije bi spavali.
... Zaprvo kredite su trebali dizati u kunama s kunskom kamatom... Ovako je i legalnost sumnjiva + banke ponude model koji je njima povoljniji to korisnik mora znati. To je legitimno istovremeno amebe nasjedaju...
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
-da, pravi lopovi uvjek mogu... a oni su dokazano pravi. (sarkastično, bolji nego ovi paceri...).
a farbanje? pa pada mi na pamet, do izgradnje mosta i tunela, recimo farbanje morskog puta u lijepu modru boju. Do izgradnje obilaznice da brodovi imaju neku uređenu rutu. Flouroscentno modra, lagano plavičasta bi baš dobro legla do ZD do Preko. Farbat se može neograničeno, prva ruka, 14ta ruka.. more podnosi.
kakvo more, praksa je u tunelima, a od zadra do preka se ide podmorskim tunelom
koliko se samo tu da farbati...
ma da.. Ali to su etape... Prvo farbanje mora pa zatim podmorja. Ne odma na tunel jer time eliminiras moguce dvostuko farbanje. Pa onda most, obilaznica, pjesacki-biciklisticko-turisticki most itd. Mlad si... 😉
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
ma da.. Ali to su etape... Prvo farbanje mora pa zatim podmorja. Ne odma na tunel jer time eliminiras moguce dvostuko farbanje. Pa onda most, obilaznica, pjesacki-biciklisticko-turisticki most itd. Mlad si... 😉
to ja pokušavam objasniti studenticama, al hebiga, za njih je sve preko 40 stari konj