Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.048.549
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Old Iggy kaže...
Checola kaže...
Old Iggy kaže...

I ti si jedan od onih koji misle da realan sektor živi isključivo od javnog?

ne striktno ali donekle da, ali svakako sam za kresanje javnog, samo me strah da to neće nakraju povući sve kvragu

Naravno da će doći do pada prihoda, ali ideja jest time doći do smanjivanja opterećenja, što je najbitnije u cijeloj priči.

Mi već jesmo otišli kvragu, samo nisu došli još svi računi.

da samo što ću se sad ja koji sam u privatnom sektoru i koji sam gurao cijeli javni, trpio "uspjehe" vlade (zaduživanja uz moje prihode da bi nahranili uhljebe), opet morati još više gutati go*na, zbog ekipe koja je bila ko bubreg u loju, koju nije brinuo tečaj CHF-a i igrao ponekad ententini sa računima... po meni prvo treba naći način za vratit pokradeno, malo politikanere stavit u poziciju da kazneno i imovinski odgovaraju za svoje loše odluke, pa mislim da bi nam onda krenulo na bolje... iako ljepo je maštati....

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Kakve to ima veze, medju tri nekvalitetna (ili 4 ako ces racunati i onog redikula doktora) kandidata, vilenjak je najnekvalitetniji.

Nisam pratio tu cijelu problematiku, da se odmah distanciram (lagano imam proljev od politike - instant reakcija), ali..

Ne vidim uopće da je taj kandidat nekvalitetan u odnosu na ostale kandidate. Ja bih rekao upravo suprotno; nema afera, uhljebljenja, dugova (i duhova) prošlosti i sličnih stvari kojima su ostali kandidati opterećeni. Ok, većina proizlazi iz mladosti jer nije niti mogao imati takvu prošlost. Ali barem ima ideale, koje većina 'starih' vremenom izgubi.. Na kraju, oko te figure ionako postoji mali milion savjetnika, nije baš da predsjednik ima sve u malom prstu i da baš sve mora znati. Ne vidim tu nekvalitetu i da je to presudno. Ali, opet kažem, nisam baš pratio..

Drago kaže...
ovakve en general poteze kojima se bez ikakve presude oduzimaju politička prava čitavim skupinama su nedemokratske i štetne za društvo.

Rekao bih da je osnovni problem današnjeg poimanja društva mišljenje da je demokracija vrhunac društvenog sistema i da bolje ne može. Nemam neku alternativu - da se odmah razumijemo, međutim problem je što je nema niti itko drugi. A još veći problem je stajalište; to je to - bolje ne može. Trebamo svježe ideje, nešto treba mijenjati, jer dobro nije..

14 godina
bed kaže...

Nisam pratio tu cijelu problematiku, da se odmah distanciram (lagano imam proljev od politike - instant reakcija), ali..

Ne vidim uopće da je taj kandidat nekvalitetan u odnosu na ostale kandidate. Ja bih rekao upravo suprotno; nema afera, uhljebljenja, dugova (i duhova) prošlosti i sličnih stvari kojima su ostali kandidati opterećeni. Ok, većina proizlazi iz mladosti jer nije niti mogao imati takvu prošlost. Ali barem ima ideale, koje većina 'starih' vremenom izgubi.. Na kraju, oko te figure ionako postoji mali milion savjetnika, nije baš da predsjednik ima sve u malom prstu i da baš sve mora znati. Ne vidim tu nekvalitetu i da je to presudno. Ali, opet kažem, nisam baš pratio..

ima on ideale, ali na žalost živi i u bajci, realno nije svjestan problema.

a i ova mi je dobra http://webcafe.net.hr/forwarduse/komnetar/inner.html?select=201412180274503

pa onda kod ante na kavi http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/kolinda-grabar-kitarovic-navratili-smo-kod-generala-ante-gotovine-na-kavu-i-on-vas-pozdravlja-982655

pa onda ona još od prije kako ante ne favorizira nikoga....

a naš narod ko lignje, pamte otprilke do jučer....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 15:29 (Checola).
17 godina

Racionalizacijom javnog sektora se smanjuju rashodi drzave, sto rezultira manjim poreznim opterecenjem na privatni sektor i na gradjane opcenito cime se povecava kupovna moc istih, sto opet rezultira povecanom potrosnjom i rastom prihoda drzave i tako carobnim krugom do blagostanja 

Rvat katolik!
17 godina

Sori za dupli post, ali ovaj nema veze sa onim gore pa:

http://www.jutarnji.hr/vasina-naredba-svim-hdz-ovcima--ma-kakvo-skijanje---ovima-sto-su-otisli-u-planine-porucite-da-se-odmah-vrate--/1270287/

Neke bi mozda zacudilo koliko je organizirana HDZ-ova strancka masinerija, ali ja poznajem rad jedne lokalne "filijale" i ne bi vjerovali koliko je to organizirano, predano i zaludjeno. Kada su izbori, svi clanovi se mobiliziraju, ali ono - u doslovnom smislu. Njihov zadatak je dovesti sve uze i sire clanove obitelji na biralista, pa cak i susjede i poznanike koji ne znaju bi li uopce isli glasat, a kamo li zele li glasati za HDZ. Dalje, glasovi se dobijaju raznim ucjenama, uvjetima i slicno, a vecina clanova aktivno sudjeluje u propagandi.

Da su tako organizirani i efikasni u vodjenju drzave, gdje bi nam bio kraj.

Rvat katolik!
17 godina
tnakir kaže...
expert man kaže...

@ tankir Složit ću se sa tobom samo ako mi dobrim argumentima obrazložiš zbog čega je on najlošiji kandidat ? Kako mi možemo znati da na primjer hdz nebi bio lošiji od njega kad on nije imao prilike sjesti u predsjedničku fotelju a ostali su to imali prilike više puta.

Decko nema pojma kako voditi vanjsku politiku, ne zna osnovne stvari - npr koja je uopce funkcija Predsjednika. Decko ne zna sto je trodioba vlasti, ne zna koja je funkcija tajnih sluzbi (on bi njih angazirao da hvataju lopove... lol) itd itd. Da ne spominjem iluminate, kemtrejlove i slicno.

Sto se marihuane tice, da, na glasu je kao ljekovita biljka i osobno nemam nista protiv njene legalizacije (ako mogu alkohol i cigarete, zasto ne i marihuana, u ostalom ako je zbilja ljekovita kako se prica, steta ne iskoristiti potencijal), ali mislim da je to trenutacno najnebitnije pitanje oko kojeg treba trositi vrijeme.

Tebi je možda marihunana ili kanabis nebitan, no bolesnicim ili pacijentima koji bi od nje imali itekakve koristi to je od presudne važnosti.Dakle to je itekako bitno pitanje, jer bolesniku treba omogučit da si pomogne na bilo koji način. Ovako se ljudima samo tovare kaznene prijave, i to zbog blesavih zakona bilo u nekoj normalnoj državi ili kod nas u očerupanoj Hrvatskoj.

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1392501/pod-pritiskom-postajem-kriminalac-za-svoje-zdravlje/

Eto Slovenija je odobrila Kanabis za medicinske potrebe, baš me zanima kaj budu odlučili(farmaceutski lobisi več nervozno skaču ko skakavci) naši smotani stručnjaci i političari.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenija-je-napravila-prvi-korak-prema-legalizaciji-kanabisa-a-sto-ceka-hrvatska/755613.aspx

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
17 godina
Checola kaže...
Old Iggy kaže...

Naravno da će doći do pada prihoda, ali ideja jest time doći do smanjivanja opterećenja, što je najbitnije u cijeloj priči.

Mi već jesmo otišli kvragu, samo nisu došli još svi računi.

da samo što ću se sad ja koji sam u privatnom sektoru i koji sam gurao cijeli javni, trpio "uspjehe" vlade (zaduživanja uz moje prihode da bi nahranili uhljebe), opet morati još više gutati go*na, zbog ekipe koja je bila ko bubreg u loju, koju nije brinuo tečaj CHF-a i igrao ponekad ententini sa računima... po meni prvo treba naći način za vratit pokradeno, malo politikanere stavit u poziciju da kazneno i imovinski odgovaraju za svoje loše odluke, pa mislim da bi nam onda krenulo na bolje... iako ljepo je maštati....

Gutat ćeš g***a i ovako i onako, bitan je rezultat nakon toga.

A "nagrađivanje po učinku" bi uveo odmah - ministarstvo ti je dobro radilo, u plusu si? Evo ti milijun kuna godišnjeg bonusa. Sektor ti je u rasulu? Ajde doviđenja, uključujući sve suradnike koje si doveo plus penali.

bed kaže...

...
Rekao bih da je osnovni problem današnjeg poimanja društva mišljenje da je demokracija vrhunac društvenog sistema i da bolje ne može. Nemam neku alternativu - da se odmah razumijemo, međutim problem je što je nema niti itko drugi. A još veći problem je stajalište; to je to - bolje ne može. Trebamo svježe ideje, nešto treba mijenjati, jer dobro nije..

Reći kako su to kvalitete predjednika je suludo - te kvalitete ima brdo ljudi u RH i nikome ne pada na pamet ići na to mjesto. Bitna je sposobnost, ne "ja sam pošten mamin sin".

A demokracija je najbolji sustav, no ima jednu manu - vlast biraju glasači. Uvijek se sjetim Churchilla.

15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Racionalizacijom javnog sektora se smanjuju rashodi drzave, sto rezultira manjim poreznim opterecenjem na privatni sektor i na gradjane opcenito cime se povecava kupovna moc istih, sto opet rezultira povecanom potrosnjom i rastom prihoda drzave i tako carobnim krugom do blagostanja 

Ovaj tvoj post nije kompatibilan sa tvojim dosadašnjim izjavama........ili sam nešto propustio. Da li si ironičan ili misliš ozbiljno?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 18:28 (phoenix2003).
16 godina
phoenix2003 kaže...
tnakir kaže...

Ovaj tvoj post nije kompatibilan sa tvojim dosadašnjim izjavama........ili sam nešto propustio. Da li si ironičan ili misliš ozbiljno?

-to je prvi dan quick tečaja za oratora vlade, klasičan copy-paste ideje koja uspjeva svugdje.. i čitav svijet je nakon tog u blagostanju... a onda svizac i čokolada. Nakon tog dođe drugi stručnjak na katedru koji prodaje svoju knjigu 'kako zaraditi milijun dolara..' btw, on zarađuje prodajom te knjige, a nama prepušta sadržaj u kojem piše prodajte milijun knjiga po dollar. Sve je jednostavno (kad banaliziramo). &

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
phoenix2003 kaže...
tnakir kaže...

Dozivio sam prosvjetljenje dok sam bio na wcu

Rvat katolik!
15 godina
neaktivan

Za trenutak sam se uplašio!

16 godina

... nego, Vilenjak je krenuo političarskim stopama, ode malo u pržun, na specijalizaciju. Sad nek tuca kamen, radi čipku i piše svoj manifest.. nakon 4g (taman idući izborni termin) je vani i skupi svoje stado sljedbenika kao pravi ovčar... i povede nas u bolju budućnost, malo maglovitu od dima korova... al sjajniju.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
Reći kako su to kvalitete predjednika je suludo - te kvalitete ima brdo ljudi u RH i nikome ne pada na pamet ići na to mjesto. Bitna je sposobnost, ne "ja sam pošten mamin sin".

Baš je ostala ekipa sposobna..  U čemu se očituje sposobnost, progurati zakone u osobnom interesu? Lijepo se odjenuti? Kakva to sposobnost krasi ijednog kandidata? Bolje živiš kad su tako sposobni? Uz takvu sposobnost, ja bih radije poštenog..

16 godina

imamo još jednog službenog kretena (njegove riječi), Kotromanović. Ulovljen kako tanka na croduxovoj pumpi... yupi.

Nakon Grubija i raznih pevaljki, sad i ministar... ali, fotka? Mora biti uz pristanak, po pozi je to i vidljivo.. pa pitanje, dali je for free ili postoji neki fee? Grubi i Seve kažu đabe.. (jer je manji PDV), može li to reči i ministar? Zašto (jer on je jedan od najpoštenijih..., da), jer sjećam se njemačkog oktoberfesta i afere oko plaćene runde... pa dali će institucije trenirati strogoću? Dali je kreten? Dali ga sad svatko može javno etiketirati 'kreten' titulom bez straha od sankcija ili tužbe? (jer to su njegove riječi, 'mislim da sam kreten' .. dodao bih, mislim dakle jesam! jer ne mislim na vrijeme...).

Šteta, što i naši najpozotivniji političari moraju stati u neki drek.. pa zar je tako teško razmisliti dok traje mandat?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 20:25 (ihush).
17 godina
bed kaže...
Old Iggy kaže...

Baš je ostala ekipa sposobna..  U čemu se očituje sposobnost, progurati zakone u osobnom interesu? Lijepo se odjenuti? Kakva to sposobnost krasi ijednog kandidata? Bolje živiš kad su tako sposobni? Uz takvu sposobnost, ja bih radije poštenog..

Znači, bitno je da je pošten i to je to? Ne mora imati političke veze, sposobnosti upravljanja ljudima, snalaženja u teškim situacijama, diplomatsku edukaciju i slično?

13 godina
neaktivan

Ajme što je od ove države,na jednoj debati kandidati se ispravljaju,upadaju u riječ bez replike,vrijeđaju se itd...

Barem dok je mali bio aktualan bilo je neke debate,sad je žali bože.

ps.sad pričaju o deložacijama,a eto vili čami u ćeliji zbog nedavne deložacije,transparentnost moj qurac ...

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
16 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

Ajme što je od ove države,na jednoj debati kandidati se ispravljaju,upadaju u riječ bez replike,vrijeđaju se itd...

ps.sad pričaju o deložacijama,a eto vili čami u ćeliji zbog nedavne deložacije,transparentnost moj qurac ...

''Vili'' je izašel iz ćelije nakon sat vremena! Ne ćami on nigdje, osim, možda, negdje za šankom!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
14 godina

plitkost i neznanje te neupućenost u srž problema vilija se već tu vidi, nema šta jedan presjednički kandidat ili nedaj bože aktualni predsjednik visit po deložacijama (osim eventualne samopromocije), za to postoje ipak primjereniji način, da se utječe na promjenu samog ovršnog zakona, ovo možda prolazi kod zatucanog kadra ali malo teže kod ostalih...

13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Ikarus01 kaže...

''Vili'' je izašel iz ćelije nakon sat vremena! Ne ćami on nigdje, osim, možda, negdje za šankom!

kada policija privede drži minimalno devet do osam sati

i onda pusti s prekršajnom prijavom

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
17 godina
Checola kaže...

plitkost i neznanje te neupućenost u srž problema vilija se već tu vidi, nema šta jedan presjednički kandidat ili nedaj bože aktualni predsjednik visit po deložacijama (osim eventualne samopromocije), za to postoje ipak primjereniji način, da se utječe na promjenu samog ovršnog zakona, ovo možda prolazi kod zatucanog kadra ali malo teže kod ostalih...

On je bivši predsjednički kandidat i u svoje slobodno vrijeme može što želi, a to znači i iskoristiti svoju političku popularnost u te svrhe.

Naravno da je promocija u pitanju za buduće izbore.

14 godina
Old Iggy kaže...

On je bivši predsjednički kandidat i u svoje slobodno vrijeme može što želi, a to znači i iskoristiti svoju političku popularnost u te svrhe.

naravno da može, ai čemu onda ići tak bezveze, nek ide drito a držvni udar.... i  dalje smatram da to ne dolikuje ni bivšem ni možda budućem predsjedničkom kandidatu....

17 godina
Checola kaže...
Old Iggy kaže...

naravno da može, ai čemu onda ići tak bezveze, nek ide drito a držvni udar.... i  dalje smatram da to ne dolikuje ni bivšem ni možda budućem predsjedničkom kandidatu....

?

Državni udar?!?

Dolikuje? Pa to ga je dovelo do kandidature.

12 godina
protjeran
rambox kaže...
tnakir kaže...
expert man kaže...

.

Tebi je možda marihunana ili kanabis nebitan, no bolesnicim ili pacijentima koji bi od nje imali itekakve koristi to je od presudne važnosti.Dakle to je itekako bitno pitanje, jer bolesniku treba omogučit da si pomogne na bilo koji način. Ovako se ljudima samo tovare kaznene prijave, i to zbog blesavih zakona bilo u nekoj normalnoj državi ili kod nas u očerupanoj Hrvatskoj.

http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1392501/pod-pritiskom-postajem-kriminalac-za-svoje-zdravlje/

Eto Slovenija je odobrila Kanabis za medicinske potrebe, baš me zanima kaj budu odlučili(farmaceutski lobisi več nervozno skaču ko skakavci) naši smotani stručnjaci i političari.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/slovenija-je-napravila-prvi-korak-prema-legalizaciji-kanabisa-a-sto-ceka-hrvatska/755613.aspx

Ti si smiješan... A šta misliš tko će uzgajat konoplju za medicinske svrhe? Misliš da će svaka šuška moć uzgajat u svom domu? Nemoj da se zavaravaš, to će ti sve kontrolirat i uzgajat farmaceuti, a bolesnici će dobit samo recept za istu, i to u vrlo ograničenim količinama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 22:27 (MasterPeace).
15 godina
neaktivan

Gledao sam debatu na NovaTV. Ako uistinu netko ozbiljno smatra da će KGK biti ozbiljan Predsjednik onda je ovo veći problem od glasova koje je pokupio Sinčić!

17 godina
MasterPeace kaže...

Ti si smiješan...A šta misliš tko će uzgajat konoplju za medicinske svrhe?Misliš da će svaka šuška moć uzgajat u svom domu? Nemoj da se zavaravaš, to će ti sve kontrolirat i uzgajat farmaceuti, a bolesnici će dobit samo recept za istu, i to u vrlo ograničenim količinama...

Gdje ti vidiš smjeh fučkaj ga,daj ne laprdaj gluposti na kubik, pa sve je odavno jasno i kakve su prakse u državama koje su to dopustile.U uređenoj državi to se sve fino sredi i organizira(recimo Nizozemska pa neke Američke države te Kanada itd), no u banana državi kao Hrvatska kod nas vrlo malo stvari ide u pravom smjeru.Ako smo mi u dreku do koljena, i očito nismo sposobni za samostalno vodit uređenu državu e to je onda druga priča.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 2:12 (rambox).
12 godina
protjeran

U Nizozemskoj je konoplja legalno nabavljiva isključivo preko recepta(kojeg propisuje doktor) i proizvodi se u za to specijaliziranim farmama koje su u vlasništvu Nizozemske Države... Svaki "divlji" uzgoj kod kuće, ni tamo nije legalan,niti će ikada bit, baš iz razloga što bi tada biznis sa konopljom propao... BTW striktno je propisana doza koju korisnik može posjedovat, i obavezno mora za to dokazat da mu je to u svrhu lječenja... Dakle Nizozemski zakon je legalizirao konoplju, al ne na način da ju može nabavit svaka šuška, i da ju svak može uzgajat... U SAD-u je "divlji" uzgoj kod kuće također ilegalan, samo što tamo ne trebaš recept, već ne smiješ posjedovat veću gramažu od dozvoljene... I tamo kanabis legalno mogu proizvest samo licencirane farme, baš kao i u Uragvaju ... Zato da, smiješan si kad misliš da će konoplja biti dostupna svakome, i da neće bit "biznis" kao i svaki "ljek" do sada, a još smiješniji si kad misliš da se farmaceutska industrija boji konoplje, a istu samo oni mogu legalno proizvest... BTW, ja sam za to da se Hrvatska ugleda na Nizozemski zakon, jer tamo je precizno regulirano tko smije proizvest, tko smije distribuirat, tko smije prepisat recept, i na kraju tko smije konzumirat istu...

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 2:43 (MasterPeace).
17 godina
MasterPeace kaže...

U Nizozemskoj je konoplja legalno nabavljiva isključivo preko recepta(kojeg prepisuje doktor) i proizvodi se u za to specijaliziranim farmama koje su u vlasništvu Nizozemske Države... Svaki "divlji" uzgoj kod kuće, ni tamo nije legalan,niti će ikada bit, baš iz razloga što bi tada biznis sa konopljom propao... BTW striktno je propisana doza koju korisnik može posjedovat, i obavezno mora za to dokazat da mu je to u svrhu lječenja... Dakle Nizozemski zakon je legalizirao konoplju, al ne na način da ju može nabavit svaka šuška, i da ju svak može uzgajat... SAD ima puno blaži princip, i u principu te kažnjavaju samo ako te ulove sa više grama nego što je zakonom dozvoljeno.. Također, "divlji" uzgoj kod kuće nije ni tamo legalan... Zato da, smiješan si kad misliš da će konoplja biti dostupna svakome, i da neće bit "biznis" kao i svaki "ljek" do sada....

Izgleda da ti nisi ništa skužil, pa ko uopče spominje oče li to bit biznis ili neče, kad je to na kraju potpuno nebitno, uostalom a kaj danas nije biznis???Logika ti je u teškoj banani, bitno je da bolesnici i ljudi koji imaju problema, da mogu legalno nabavit ili kupit Kanabis=koji im pomaže tu je kvaka jel kužiš?

Dakle opet primjer za dječiji vrtič, opet isti link(kad moram) dakle čovjek ima Multiplu sklerozu i jedino mu Kanabis osjetno olakšava probleme.Ali on ga legalno ne može kupit u apoteci(ili dobit badave na teret države), pa ispada kriminalac a samo legalno treba prirodni lijek pod imenom Kanabis i tu je priči kraj.

Kud ti gledaš u nočno nebo, pa u prijašnjem postu sam ti dao primjer iz Kanade i kaj s tim onda?Ako ne razmeš engleski jel, kod njih država regulira proizvodnju kanabisa kojeg onda proizvodi jedna privatna firma, i u njihovom slučaju to uopče nisu nikakvi faramaceuti pa i da jesu kaj onda.Potpuno je nebitno ko proizvodi kanabis, jer ako imaš medicinski problem kod kojeg ti samo Kanabis pomaže, onda ti mora bit omogučeno da legalno i dobiš Kanabis.Najvažnije je da ti kao bolesnik imaš izbora, i da si olakšaš tegobe to je ono najbitnije u praksi.

Ti si iz jednostavne stvari napravil komplicirano sranje, ko uopče sad priča da če svima bit dostupan Kanabis pa sadi gdje očeš?Komplicirano sranje može bit samo u banana državi, i tamo gdje nesposobna i korumpirana vlast hoda okolo očiju širom zatvorenih.

Pogledaj ovaj dole dokumentarac(pod uvjetom da razmeš engleski), da dobro vidiš CNN praktički favorizira Kanabis nije neka zezancija. Oni to rade s dobrim razlogom, jer Kanabis itekako pomaže a oni su to pokazali na poznatom primjeru epilepsije. Posebno obrati pažnju na Izraelski primjer, pa onda tamo u njihovim određenim bolnicama pacijenti konzumiraju Kanabis direktno u bolnici.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 4:15 (rambox).
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Gledao sam debatu na NovaTV. Ako uistinu netko ozbiljno smatra da će KGK biti ozbiljan Predsjednik onda je ovo veći problem od glasova koje je pokupio Sinčić!

Prvo i osnovno, glasači KGK ne misle (u velikoj većini), nego zaokruže onaj broj koji im je rečen. O tome nema rasprave i nema se šta mislit.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 11:30 (kizo2703).
17 godina
rambox kaže...

Izgleda da ti nisi ništa skužil, pa ko uopče spominje oče li to bit biznis ili neče, kad je to na kraju potpuno nebitno, uostalom a kaj danas nije biznis???Logika ti je u teškoj banani, bitno je da bolesnici i ljudi koji imaju problema, da mogu legalno nabavit ili kupit Kanabis=koji im pomaže tu je kvaka jel kužiš?

Dakle opet primjer za dječiji vrtič, opet isti link(kad moram) dakle čovjek ima Multiplu sklerozu i jedino mu Kanabis osjetno olakšava probleme.Ali on ga legalno ne može kupit u apoteci(ili dobit badave na teret države), pa ispada kriminalac a samo legalno treba prirodni lijek pod imenom Kanabis i tu je priči kraj.

Kud ti gledaš u nočno nebo, pa u prijašnjem postu sam ti dao primjer iz Kanade i kaj s tim onda?Ako ne razmeš engleski jel, kod njih država regulira proizvodnju kanabisa kojeg onda proizvodi jedna privatna firma, i u njihovom slučaju to uopče nisu nikakvi faramaceuti pa i da jesu kaj onda.Potpuno je nebitno ko proizvodi kanabis, jer ako imaš medicinski problem kod kojeg ti samo Kanabis pomaže, onda ti mora bit omogučeno da legalno i dobiš Kanabis.Najvažnije je da ti kao bolesnik imaš izbora, i da si olakšaš tegobe to je ono najbitnije u praksi.

Ti si iz jednostavne stvari napravil komplicirano sranje, ko uopče sad priča da če svima bit dostupan Kanabis pa sadi gdje očeš?Komplicirano sranje može bit samo u banana državi, i tamo gdje nesposobna i korumpirana vlast hoda okolo očiju širom zatvorenih.

Pogledaj ovaj dole dokumentarac(pod uvjetom da razmeš engleski), da dobro vidiš CNN praktički favorizira Kanabis nije neka zezancija. Oni to rade s dobrim razlogom, jer Kanabis itekako pomaže a oni su to pokazali na poznatom primjeru epilepsije. Posebno obrati pažnju na Izraelski primjer, pa onda tamo u njihovim određenim bolnicama pacijenti konzumiraju Kanabis direktno u bolnici.

1. Obozavam kako se nasi mladi brinu za bolesne i kako im zele pomoci legalizacijom marihuane. Jel se tako borite i za druge lijekove ili samo ove prirodne?

2. Nemoj me krivo shvatiti, ja sam za legalizaciju marihuane, pa tko ce pusit nek pusi, isto kao i sa duhanom i kao sa alkoholom. Fuck, ja sam i za legalizaciju teskih droga pa tko je dovoljno glup nek izvoli (samo tim istima ne bih ukljucio lijecenje u sklopu HZZO). 

3. Cijela prica oko legalizacije marihuane se odnosi na odredjeni promil ljudi. Postoje pitanja koja se odnose na puno veci postotak i koji je bitniji od ove price i njih treba rijesavati. Ne kazem da male probleme treba ignorirati, samo ne treba na njih trositi toliko vremena i rijeci.

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.1.2015 11:46 (tnakir).
15 godina
phoenix2003 kaže...

Ja sam isto gledao, ne mogu vjerovati da ta žena uopće može dobiti koji glas. Ulizuje se apsolutno svim skupinama, puna praznih obećanja, laže ko pas, izvlači se, baca optužbe a na protuoptužbe vrti victimhood rutinu i još najgore nakon svake onaj "jesam ti ga metnula" smiješak.. fuj stvarno mi se gadi žena.. Ne znam koji mi drek bi da to idem gledati. 

tnakir kaže...

..Nemoj me krivo shvatiti, ja sam za legalizaciju marihuane..

Mislim da bi se legalizacija pokazala prije svega kao ekonomski dobar potez.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice