Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.053.550
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

A nije niti HDZ ono što je prije bil. 

Sumnjam da bi HDZ krao sad, ali smatram da su puno puno nesposobniji nego prije. HDZ nas sigurno neće izvuči iz krize (nemože nas niti jedna trenutna stranka, to se možemo samo mi sami, mali, smrtnici, "obični" ljudi"), osobno smatram da jedini ljudi koji bi nas mogli izvući iz krize su oni koji su pozatvarani u zatvore zbog lopovluka "ovog napaćenog naroda". Nemožeš pokrasti toliku količinu novca iz države, a da nisi iznimno sposoban, što Karamarko i sadašanja ekipa nisu jer su glupi ko stup, čak da bi nas i htjeli pokrasti, nisu sposobni za to.

On da pokrade Hrvatsku? On da pokrade Hrvatsku?
S budalama se ne isplati svađati, jer prvo te spuste na svoj nivo i onda te dotuku s iskustvom!
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 20:07 (Deawood).
16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...

Ček samo malo.

...

Jedina nada jest da se HDZ promjeni na bolje i da vjerujemo njemačkim intelektualcima koji im trenutno kroje gospodarsko ekonomsku politiku. 

Ili to ili sjedit i plakat.

Više-manje točno, ali, tek da se zna: Tko to u Njemačkoj Karamarku piše gospodarski program?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 20:42 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Mislim da bi trebali početi snimati seriju na uzor HBO premijere "Carstvo poroka". Naravno, staveći u lokalni kontekst. Mislim da bi to bio blockbuster koji bi nas zbog popularnosti izvukao iz krize. Iako bi to onda bila najveća ironija povijesti no opet...

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
17 godina
kizo2703 kaže...

rambox kaže...
Nema tu nikakve patetike, večini branitelja fajkat nije lako to sigurno, i kad vide kaj je danas ostalo od očerupane Hrvatske onda im i pada mrak na oči.

Zakaj je on išel onak po skrivečki dogovarat sastanak, to ti sebe prvo zapitaj pa onda dalje treba zbrajat situaciju na digitronu.

I opet ti u stilu Kolindice! Zapitaj se - tko je očerupal Hrvatsku? Milanović? Josipović? Ili neka treća ''komunjara''?!

Ili možda društvo u Remetincu (manjina), zajedno sa društvom iz zločinačke organizacije na slobodi (većina njih) koji, navodno, nisu ništa vidjeli, čuli ni znali?!

Ma pusti ti tu Kolindicu, i kaj ona priča to su političke parole za točno određeno glasačko krilo.Pa sve je odavno jasno za HDZ pljačku i rasprodaju, nema se tu kaj više reči, dakle svi su sve znali a Sanader je samo klasični žrtveni jarac za lakši ulazak u EU i točka. Uostalom nis ti ja HDZ-ovac, niti politički ničiji drugi pa me baš briga ko po kome politički udara,kaj me stalno bezveze guraš pod HDZ fore i fazone.Predsjednički izbori to smo več rješili, dakle naš predsjednik i ovlasti=nula bodova ali ipak Kolindica i samo zato kaj je žena+recimo Obama začin. Eto nas onda u vrlo uskom krugu zemalja(tam je i Švicarska), gdje su žene u ulozi predsjednika države i eto nema frke.

http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/obama-je-za-g-kitarovic-protiv-josipovica-jer-odrzava-kontakte-s-rusijom-980664

Batista kaže...

Stvarno, ali stvarno nisam clan niti jedne stranke, a bogami tako mislim i ostat.

SDP je fakat nesposoban, nista manje putra na glavi nemaju po pitanju uhljeba i guzo-lizalica od HDZ-a.

Al opet davat glas HDZ-u, pa jeboteeee... Do kad ce ljudi bit tolko maloumni i gledat samo na sebe te bit u stanju vidjet samo prst pred nosom...

Ne znam jel moguce da ima tolko uhljeba, tolko zadrtih, onih koji imaju bilo kakve koristi od SDP/HDZ.

Ocito ima...

Evo, makar me smatrali blesavim, al jos se nadam da ce se na parlamentarnim nesto promjenit.

Bozo Petrov - jedina nada koju vidim na politickoj sceni

Ma jok ništa se u Hrvatskoj drastično ne može promjenit, za neke konkrete ozbiljne promjene proči če još puno godina to sigurno.Kakvi parlamentarni izbori to je drek na šibici, ne moš ti protiv korumpirane hobotnice kad se to razvuklo na sve strane.Za koga češ glasat dakle za HDZ i SDP ne, a ko ti onda ostaje jer oni drugi ne mogu ništa konkretno sredit, jer tu opet ostaje umrežena ta uvozničko-lobistička korumpirana hobotnica.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ivan dragi kaže...

Ček samo malo.

...

Jedina nada jest da se HDZ promjeni na bolje i da vjerujemo njemačkim intelektualcima koji im trenutno kroje gospodarsko ekonomsku politiku. 

Ili to ili sjedit i plakat.

Više-manje točno, ali, tek da se zna: Tko to u Njemačkoj Karamarku piše gospodarski program?

To kao kod nas nema pametnih ljudi koji bi to mogli izvesti? Sada kroje još sofisticiraniju pljačku.

Elem, da se vratim na ono moje pitanje od sinoć tko će izaći na izbore. Pozivam onih (do sada) 11 koji su se izjasnili da neće izaći da još jednom hladne glave razmisl, izađu i daju svoj glas. Najveća greška građana je propustiti izbore. Zbog takve pojave nam izroni Sinčić i slični. Najteže je kad pametni šute. Tako je godinama u BIH, mada evo nešto se pozitivno dešava i ovdje (oko izbornog zakona).

Nikakav se vođa neće pojaviti, neće nam doći ni Merkel ni Obama. Glasanjem jedino možemo obuzdati političare i političke stranke da se ponašaju odgovorno. Tako nećemo doći u situaciju da imamo političare u vrhu koji lažiraju diplomske radove, političare koji kradu naš novac (novac poreskih obveznika), političare koji nam se na TV i radiju rugaju u lice. Šta još treba da nam se desi da dođemo pameti?

Znači moramo mijenjati naš način razmišljanja ali sve mi se čini da još nismo spremni za to. Dokaz tome jesu glasovi koje je Sinčić osvojio time što je dao obećanja koja je nemoguće ispuniti

16 godina
phoenix2003 kaže...
..

Znači moramo mijenjati naš način razmišljanja ali sve mi se čini da još nismo spremni za to. Dokaz tome jesu glasovi koje je Sinčić osvojio time što je dao obećanja koja je nemoguće ispuniti

-svi su dalil (identična/slična .. što go da je netko tražio..) obečanja koja nemaju nikakve veze s funkcijom, mozgom ili mogućnostima. Glasovi Vilenjaku su upravo suprotno, dokaz da ljudi prihvačaju bilo što, samo da je drugačije od trenutnog (dok je Kujunđič presličan klasičnom adezejcu da bi on dobio te glaosve 'protiv'). Ali mašinerija ide dalje, pojedinci otpadaju.

Nemaš što mijenjati kod ljudi/način razmišljanja. Potrebno je mijenjati način rada, državnog aparata, odgovornosti, pravila.. a mišljenja će uvjek biti (poslovica...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
phoenix2003 kaže...
..

-svi su dalil (identična/slična .. što go da je netko tražio..) obečanja koja nemaju nikakve veze s funkcijom, mozgom ili mogućnostima. Glasovi Vilenjaku su upravo suprotno, dokaz da ljudi prihvačaju bilo što, samo da je drugačije od trenutnog (dok je Kujunđič presličan klasičnom adezejcu da bi on dobio te glaosve 'protiv'). Ali mašinerija ide dalje, pojedinci otpadaju.

Nemaš što mijenjati kod ljudi/način razmišljanja. Potrebno je mijenjati način rada, državnog aparata, odgovornosti, pravila.. a mišljenja će uvjek biti (poslovica...).

Ako si pažljivo čitao moje postove vjerojatno si primjetio da nikada nisam pominjao Mirelu Holy. Za razliku od nje Sinčić daje metafizička obećanja. Obećanja političara su većinom šuplja priča ali prototipovi poput Sinčića samo su pokazatelj problema u kojem se nalazimo.

17 godina

Vidim da niko ništ ne komentira, vezano za ovu situaciju u Francuskoj ili odmazdu za karikaturističko ismijavanje po religijskoj liniji.A kaj sad reči nego ipak je falilo mozga u glavi, ako se dobro zna da su muslimanski fanatici vrlo opasni, i da njihova upozorenja na odmazdu nisu zezancija onda ga fučkaj.Kad tolko godina provociraš(več su prije i bili napadnuti), onda kao novinar trebaš bit svjestan činjenice da vrlo lako moš završit na groblju.

http://www.vecernji.hr/svijet/desetero-ljudi-ubijeno-u-napadu-na-redakciju-pariskog-lista-982853

"Oko 11.30 sati na profilu tjednika na Twitteru objavljena je karikatura vođe Islamske države Abua Bakra al-Baghdadija. Zasad nije poznato je li napad povezan s tom objavom ili prijašnjim kontroverznim izdanjima tog lista.

Podsjetimo, Charlie Hebdo, koji izlazi svake srijede, postao je poznat u svijetu nakon objave karikatura s islamskim prorokom Muhamedom, između ostalog 2012. godine kada su karikature objavljene kao reakcija na nasilje nakon prikazivanja filma "Nevinost muslimana", zbog čega se tjednik našao pod snažnom zaštitom zbog mogućih napada. Nakon objave karikature Muhameda 2011. godine na redakciju je bio izvršen bombaški napad.

Tjednik je inače poznat po snažnim antireligijskim ljevičarskim stajalištima."

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
16 godina

Hollyca nije bila u trci za prezidentea... (dali bi tad i ona obečavala dati mi nešto..., vjerojatno). :)

17 godina
rambox kaže...

Vidim da niko ništ ne komentira, vezano za ovu situaciju u Francuskoj ili odmazdu za karikaturističko ismijavanje po religijskoj liniji.A kaj sad reči nego ipak je falilo mozga u glavi, ako se dobro zna da su muslimanski fanatici vrlo opasni, i da njihova upozorenja na odmazdu nisu zezancija onda ga fučkaj.Kad tolko godina provociraš(več su prije i bili napadnuti), onda kao novinar trebaš bit svjestan činjenice da vrlo lako moš završit na groblju.

http://www.vecernji.hr/svijet/desetero-ljudi-ubijeno-u-napadu-na-redakciju-pariskog-lista-982853

"Oko 11.30 sati na profilu tjednika na Twitteru objavljena je karikatura vođe Islamske države Abua Bakra al-Baghdadija. Zasad nije poznato je li napad povezan s tom objavom ili prijašnjim kontroverznim izdanjima tog lista.

Podsjetimo, Charlie Hebdo, koji izlazi svake srijede, postao je poznat u svijetu nakon objave karikatura s islamskim prorokom Muhamedom, između ostalog 2012. godine kada su karikature objavljene kao reakcija na nasilje nakon prikazivanja filma "Nevinost muslimana", zbog čega se tjednik našao pod snažnom zaštitom zbog mogućih napada. Nakon objave karikature Muhameda 2011. godine na redakciju je bio izvršen bombaški napad.

Tjednik je inače poznat po snažnim antireligijskim ljevičarskim stajalištima."

prije svega, najmanje mozga u glavi fali ovima koji su sranje i napravili.. novinarima treba odati pocast.
vele da u europi jaca desnica? svi su lijepo zakljucili da se javlja radi euroskepticizma, ja bih pak rekao da se javlja radi ovakvih kozojebca koji bi uzivali zapadne tekovine a ne bi se prilagodili..evo i u njemackoj se dizu na noge.. stvarno se nadam da ce se nesto pokrenuti po tom pitanju..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
nixass kaže...
rambox kaže...

prije svega, najmanje mozga u glavi fali ovima koji su sranje i napravili.. novinarima treba odati pocast.
vele da u europi jaca desnica? svi su lijepo zakljucili da se javlja radi euroskepticizma, ja bih pak rekao da se javlja radi ovakvih kozojebca koji bi uzivali zapadne tekovine a ne bi se prilagodili..evo i u njemackoj se dizu na noge.. stvarno se nadam da ce se nesto pokrenuti po tom pitanju..

Ja oba ova posta ne razumijem.

Šta su tu novinari krivi? Kakve veze imaju doseljenici, azilanti... s konkretnim napadom?

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
13 godina
neaktivan

Čitam i nitko ali baš nitko se nije dotaka HNS-a... Dragi moji kolege forumaši HDZ uhljebi su mila majka naspram HNS-a. Za stranku koja osvaja mizeran postotak glasova na izborima imaju više uhljeba nego HDZ i SDP zajedno. Po meni tu leži korjen problema jer mogu zamislit razgovor Milanovića Pusićke i Čačića:

Ajmo napravit koaliciju

A što nudiš

Tebi to tebi to onom ovo onom ono

A premalo ti bi vlast a ne želiš ponudit pa HDZ daje više

Zvoni mobitel

Alo Linić ode reci im da sve može uvodim fiskalizaciju

Ali Liniću to nas neče spasit ovo dvoje traži previše pa znam kad neko traži previše tako je i meni majstor traži previše kad mi je cjev u stanu pukla

Nema veze JAMERIKA IS GREAT CANTRY imaju fedralne rezerve možemo se zadužit koju miljardu i kukat kako nam je HDZ ostavi praznu blagajnu i sve uz to što ide

Zove Milanović Lesara

Alo lesar oćemo u koaliciju

Mogli bi prijo meni treba to i to

A jbt skuplji si od ovo dvoje nema nista

Alo LIniću aj u USA i trpaj lovu ukufere

Vas dvoje  napišite ko di kud ide sve može idemo formirat vladu...

Ovo je otprilike kako koalicije u Hrv rade... Ako ćeš zaposlit moje može i pri tom nema veze dali koalira desnica ljevica centar to je sve izmješano u kotlu pohlepe...

Zato bi ja tim malim strankama zabrani bilo kakvo upletanje u vlast ukoliko ne produ određeni prag...

Možda san lud ali najmanje stranke u tim koalicijama su uvjerljivo i najgore za HNS glasaju uhljebi....

17 godina
ivan dragi kaže...
nixass kaže...
rambox kaže...

Ja oba ova posta ne razumijem.

Šta su tu novinari krivi? Kakve veze imaju doseljenici, azilanti... s konkretnim napadom?

novinari nisu krivi nista.

doseljenici imaju velike veze. sumnjam da je francuska ljevicarska/desnicarska fronta isla s kalasnjikovima po uredima klat ljude..

isto ko i regruteri po austriji, njemackoj, uk.. u tim zemljama se kuha, a servira se po iraku sa pokojom eskapadom po majci europi..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 23:03 (nixass).
17 godina
ivan dragi kaže...

Ček samo malo.

Mislim da je nepošteno reć - jednoglasnom odlukom - da je SDP nesposoban. To implicira da postoji netko sposoban.

Daleko od toga da branim SDP i da ga nazivam sposobnim, ali ajmo pogledat što smo dosada imali i što znači biti sposoban.

Imamo A: Kriminalnu organizaciju i B: Kakvu takvu demokratsku opciju. (Ovo je samo po sebi dovoljno).

....

....

....

....

Na skali do 10, rekao bih da je SDP 3. (Ovaj mandat). Hdz je općenito bar na -254. SDPov drek zaista smrdi, ali pored HDZove septičke jame skoro da miriši.

Jedina nada jest da se HDZ promjeni na bolje i da vjerujemo njemačkim intelektualcima koji im trenutno kroje gospodarsko ekonomsku politiku. Pošto su gotovo sigurni pobjednici za godinu dana, dovoljno mi je da obećaju da neće više krast i sve im je oprošteno. Ili to ili sjedit i plakat.

Bog te mazo, kak ti se da tolko piskarat...

Sa vecinom tvojih postova se slazem, ovog sam letimicno procitao i evo jedan TU od mene :)

--------------

edit: i ne slazem se :D

jeba.cka si optimista, mogu ti rec... nije da je grijeh, al svaka ti cast

Truth in engineering.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 23:13 (Batista).
15 godina
nixass kaže...

doseljenici imaju velike veze. sumnjam da je francuska ljevicarska/desnicarska fronta isla s kalasnjikovima po uredima klat ljude..

isto ko i regruteri po austriji, njemackoj, uk.. u tim zemljama se kuha, a servira se po iraku sa pokojom eskapadom po majci europi..

Nemaju veze ni doseljenici nego radikalni umopacijenti ekstremisti..

Po meni bi trebalo posegnuti za globalnom sprdačinom svih tih ekstremnih skupina. everybody draw mohammed day mi je bio odličan pokret po tom pitanju.

radical bi trebalo dodati ali to je to :) radical bi trebalo dodati ali to je to :)
the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina
Horatio_Hornblower kaže...

Čitam i nitko ali baš nitko se nije dotaka HNS-a... Dragi moji kolege forumaši HDZ uhljebi su mila majka naspram HNS-a. Za stranku koja osvaja mizeran postotak glasova na izborima imaju više uhljeba nego HDZ i SDP zajedno. Po meni tu leži korjen problema jer mogu zamislit ...

LOL, da ovo je HR problem broj jedan. Đizs, kojih sve skretača pažnje ima...

@nine - dobra fora, taj draw Mohammed day, ali prva fotka je daaaaaleko od nivoa druge dvije.

Gledam te!
15 godina

Postojanje takvih ekstremnih islamističkih skupina i njihovog tumačenja njihove knjige, ali i općenitog tumačenja njihove knjige je prije svega problem same religije. 

Razlog je taj, što islam kao religija nije prošla, čak nije ni došla do stadija u kojem se pokušava takvo što promijeniti.

Nešto što je u kršćanstvu počelo sa Martinom Lutherom i Henryjem VIII, pa kulminiralo u Francuskoj revoluciji, kada su crkvi i religiji dobrano podrezana "krila". Jer kršćanstvo je isto bilo određenim djelom ekstremističko kroz srednji vijek, prije reformacijskih pokreta. 

Dakle, možemo se nadati da će se u nekoj narednoj budućnosti nešto slično i desiti u islamu, no kolike su vjerojatnosti za nešto takvo?

Nadalje, iako se radi o ekstremističkim skupinama u ovakvim slučajevima, još uvijek dobar dio onih koji su se nastanili u zemlje EU, nisu i ne trude se prihvatiti "zapadnjačke" vrijednosti, ali se svakako trude nametnuti svoje vrijednosti. 

Općenito, ja nemam ništa protiv da se doseli bilo tko bilo koje religije, dokle god neće početi nametati svoje vrijednosti kao isključivo ispravne, a koje se protive vrijednostima koje su ustaljene u tom društvu. Pogotovo one koje zadiru u neki vid ljudske slobode.

Zbog toga određene skupine protestiraju u nekim zemljama.  U švedskoj su dofurali bus azilanata u prihvatilište, odnosno područje pripremljeno za takve slučajeve, pa su ovi odbili izaći i tu ostati jer oni ne žele živjeti u tom malom gradiću, nego žele u neki oveći grad. Baš super.

Isto tako, povećava se i broj zločina, posebno silovanja u protekle dvije godine. Određeni dijelovi ponekih gradova se izbjegavaju danju. 

In some cities in Sweden, women are afraid to walk through a park, even in the day time. It's gotten that bad, especially in the southern city of Malmö

Jedno od pravila islama, je zabranjeno prikazivanje muhameda. Ok, vaše pravilo. Za druge ne vrijedi. Ali isto tako, u toj njihovoj knjizi stoji da se nevjernike mora ubiti ako počine grijeh -> ala karikatura muhameda.

Pa sad nek svatko za sebe razmisli, koliko je takva interpretacija neke knjige u skladu sa nekakvim načelima današnjice, pogotovo onima koja su poznata i ustaljena na zapadu. 

I sad, napravljena je ta nesretna karikatura muhameda prije nekog vremena. E sad, pitam se.

Zašto ova današnja odmazda nije odrađena u puno kraćem vremenskom periodu? Da li su toliko dugo pripremali, skupljali informacije, da organizirano odrade što veći pokolj, kao određenu vrstu odmazde?

Nisam siguran, no mislim da sam pročitao da je trebao biti održan neki skup o slobodi govora ili nešto slično ovih dana? Da li je to određena vrsta poruke?

Naravno, za mene su takve vrste odmazde, ubojstva nedužnih ljudi zbog vjerovanja u napise neke knjige, najveća razina primitivizma.  I onda kad se takvih par stotina tisuća godišnje doseljava u EU, i nisu se spremni odreći takvih stavova, nego ih forsiraju i nameću, nije nimalo lijepo za znati.

Bit će zanimljivo vidjet reakcije politike, ali prije svega građana drugih država u EU gdje se nakupio poveći broj muslimanskih doseljenika.

Odnosno, koliko će ojačati pokreti protiv njihovog masovnog doseljavanja, i da li će se izroditi kakva ograničenja.

17 godina

treba nam fortress europe 2.0

15 godina

Pa iskreno, i nama bi trebao neki fortress. 
Opet smo mi tu prva crta. 

Ima značajan broj simpatizera ISILa u susjednoj nam državi.

A i komentari na fejs stranici onog nekog portala klix.ba su za plakati.

Ne znam da li većina njih na taj način želi ispasti određena faca, ili su stvarno takvih mišljenja.

15 godina
Veliki Brat kaže...

@nine - dobra fora, taj draw Mohammed day, ali prva fotka je daaaaaleko od nivoa druge dvije.

zapravo je prva trebala doći ispod prvog odlomka i nije vezana za mohammed day, samo se nekaj zabuggalo pa je došla dolje među ostale, a nije mi se dalo editirati 

inače smatram da je dobro prikazala što se nalazi u glavama dotičnih.

što se mene tiče tko želi vjerovati u zmajeve, vilenjake i proroke pedofile (aka mohammed) - totalno nemam ništa protiv.

ali me poprilično ljuti gušenje slobode govorana taj način. zapravo veliki dio islamske ideologije je krajnje unazađujuć za društvo i svijet.

nebi mi smetalo da se svim religijama oduzme i potisne bilo kakva institucijska društvena moć, te da postanu isključevo osobna stvar pojedinaca, ali za islam bi mi bilo poprilično drago. bio bi to korak naprijed za čovječanstvo.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
17 godina

Ocito je da vecini gradjana pase da imaju dvostranacje, kao sto to postoji u drugim zemljama (republikanci / demokrati, odnosno lijevo - desno)

Samo sto se u drugim zemljama kaznjava los mandat, kandidati/zastupnici se mijenjaju, dok kod nas politicari puste korijenje i bez obzira na rezultate ostaju u saboru do penzije (pa i dalje).

Kod nas je pripadnost politickoj stranci jednaka pripadnosti religiji - slijepo glasas za "svoje" bez obzira koliko pokrali, koliko nesposobni bili, bez obzira kako su potratili mandat. Jedan prosjecan HDZ-ovac bi i poslije svega glasao za Sanadera i Tudjmana, bez obzira sto su napravili jednako stete voljenoj zemlji koliko i Domovinski rat.

I dok je prica takva, koja je poanta izlaziti na biralista, kada vjernih ovaca ima vise nego normalnih ljudi, koji zbilja vide sto u ovoj vukoyebini ne funkcionira i koji bi htjeli nesto promijeniti. 

Bi li itko od vas ulozio svoje vrijeme, novac i energiju da pokusa nesto promijeniti? Dakle, izaci sa zbilja dobrim programom i najboljom voljom i zeljom za promjenom na bolje. I onda naletis na lijeve i desne ovce. I skuzis da nije bitno sto si zbilja kvalitetan kandidat jer neces kadrirati uhljebe, neces podrzavati i sakrivati kriminal, neces gledati interese pojedinaca naustrb interesa nacije.

Dok god ne promijenimo mentalni sklop nikakve koristi od izbora. HDZ i SDP ce se izmjenjivati na vlasti iducih 100 godina. A nama ce biti isto. 

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
kaos
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.1.2015 10:11 (Jurra).
16 godina
tnakir kaže...

Ocito je da vecini gradjana pase da imaju dvostranacje, kao sto to postoji u drugim zemljama (republikanci / demokrati, odnosno lijevo - desno)

..

matematika/statistika formiraju demokraciju. npr trostranačje je vrlo teško održivo, suparnici moraju biti približno podjednaki, u pravilu ostanu samo dvojica.

-zeleni + penzići (ili sindikati) mogu biti ta treća stranka, ali Lesi se prodao kad je to bilo aktualno, od Oraha na kraju ništa, ni kolači.. a sad je tu Vilenjak.. traži se treći ali dok ne obeča npr penzićima/sindikatima dovoljno do tad je izvan igre. (a probaj tad nešto napraviti.. + uvjek imaš macane kao Čačić koji žele malo drmati biznisom i na kraju digneš ruke, odeš na skijanje..)

Rimljanji su bili pametni ljudi, praktični, .. i demokratski uveli diktaturu. Ali prošlo je vrijeme jednog vođe, možda ... povijesno se to radilo tako da se uz zatvora izvuče 'the-netko'.. tko bi to danas bio kod nas? -Sanader? .. vidiš problem. TBFov 'nema nam spasa'.

16 godina
Pendula kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...
rambox kaže...

To kaj ti imaš problem s koljenom, to nije ono kaj sam ja spomenul, izgleda da ti to uopče nisi skužil ili se praviš norec kak bi rekli u zagorju.Znači opet isto pitanje kaj drugo, od sutra ideš u invalidska kolica i ne hodaš više nikad i eto ti mjesečno 50 000kn penzije, dakle jel pristaješ na takvu situaciju???

Pa čovjek ti je odgovorio normalno na tvoje pitanje, citiram: "Ja se javljam i za 20k da se mjenjam."

To znači da bi i za 20k mijenjao, comprende? 

Jučer me pitala žena da li bih se mijenjao s Glogoškim, kolica i 25k kuna za noge. I sve si nešto razmišljam, ionako dok ne radim sjedim za računalom, sportom se ne volim baviti, za izlaske nemam novca...možda bi to bio dobar deal

ionako napreduje prostetika,tak da za par godina si kupis skoro pa nove noge

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Samo sto se u drugim zemljama kaznjava los mandat, kandidati/zastupnici se mijenjaju, dok kod nas politicari puste korijenje i bez obzira na rezultate ostaju u saboru do penzije (pa i dalje).

Kod nas je pripadnost politickoj stranci jednaka pripadnosti religiji - slijepo glasas za "svoje" bez obzira koliko pokrali, koliko nesposobni bili, bez obzira kako su potratili mandat. Jedan prosjecan HDZ-ovac bi i poslije svega glasao za Sanadera i Tudjmana, bez obzira sto su napravili jednako stete voljenoj zemlji koliko i Domovinski rat.

I dok je prica takva, koja je poanta izlaziti na biralista, kada vjernih ovaca ima vise nego normalnih ljudi, koji zbilja vide sto u ovoj vukoyebini ne funkcionira i koji bi htjeli nesto promijeniti. 

Bi li itko od vas ulozio svoje vrijeme, novac i energiju da pokusa nesto promijeniti? Dakle, izaci sa zbilja dobrim programom i najboljom voljom i zeljom za promjenom na bolje. I onda naletis na lijeve i desne ovce. I skuzis da nije bitno sto si zbilja kvalitetan kandidat jer neces kadrirati uhljebe, neces podrzavati i sakrivati kriminal, neces gledati interese pojedinaca naustrb interesa nacije.

Dok god ne promijenimo mentalni sklop nikakve koristi od izbora. HDZ i SDP ce se izmjenjivati na vlasti iducih 100 godina. A nama ce biti isto. 

S ovim se potpuno slažem ali ovo da će se sdp i hdz izmjenjivati 100 godina realno gledano moguće  ali ovi izbori i rezultati Vilibora Sinčića su pokazali da se mentalitet polako mijenja i da oni što nisu do tada izlazili na izbore ipak su izašli i dali glas njemu ako uzmemo u obzir to da samo 50% birača izlazi na izbore to ostavlja šansu nekom budućem kandidatu koji ima dobar program i volju da nešto promijeni na bolje.

17 godina

Za Vilibora i Holy glasaju mladi koji se prodaju za one price "Ja cu legalizirat travu" i slicno. Ni vilenjak ni vjestica nemaju nikakav program, oboje su glasove i popularnost dobili na temelju neobrazovanosti (da ne kazem gluposti) birackog tijela.

Rvat katolik!
17 godina
expert man kaže...

ovim se potpuno slažem ali ovo da će se sdp i hdz izmjenjivati 100 godina realno gledano moguće  ali ovi izbori i rezultati Vilibora Sinčića su pokazali da se mentalitet polako mijenja

To nisu glasovi za nego glasovi protiv.

Kad bi se i pojavio netko tko bi stvarno predložio promjene, 50% glasača ga ne bi razumjelo, 30% bi se bojalo, a da ne govorim da je teško naći ljude, pare i ostalo.

15 godina
neaktivan

Ali također treba uzeti u obzir to da je on jedini kandidat koji ne pripada niti jednoj od stranaka koje su do sada vodile i upropastile ovu državu jasno je da on kao predsjednik i da je dobio izbore nebi mogao provesti svoj plan a legalizacija marihuane je jedna nevažna glupost kojom se nema smisla baviti.

17 godina
expert man kaže...

Ali također treba uzeti u obzir to da je on jedini kandidat koji ne pripada niti jednoj od stranaka koje su do sada vodile i upropastile ovu državu jasno je da on kao predsjednik i da je dobio izbore nebi mogao provesti svoj plan a legalizacija marihuane je jedna nevažna glupost kojom se nema smisla baviti.

Većina stvari o kojima svi kandidati pričaju niti su u domeni predsjednika niti se daju samo tako provesti.

To je samo politička igra i u biti predstavlja vagu u budućim izbornim procedurama. Problem je što se glasačima nešto mora prikazati, to što dobar dio priče ne drži vodu nije uopće bitno.

13 godina

Mislim da cemo tek krenuti naprijed kad na izborima ne budemo imali hdz ili sdp, kad ne budemo imali izbora za glasanje sto jedni dizu zastavu ili jedni sto su nesposobni. Jos jedan veliki problem naseg drustva je sto kriza, neimastina, rad na poljoprivredi, stocarstvu  izaziva podsmjeh u drustvu kao i to gledanje tko prati tehnologiju, a da ne kazem koliko bih danas klinaca ili opcenito kod mladjih ljudi izazivalo podsmjeh i bilo sramotno imati neki mobitel kojeg je pregazilo vrijeme i slicno. Da nije tako mogli smo mozda danas imati veci broj prihoda od izvoza, vise bih iskoristavali svoje prirodne resurse, mozda vise ulagali u zimski i seoski turizam. Sto samo jedno govori da premalo iskoristavamo svoje prirodno bogastvo zbog kojeg nam zavide mnoge zemlje. Zasto zemlja ne bih mogla dati svoj komad drzavne zemlje uz poticaj da ju covjek obradjuje jer to donosi korist na obje strane. Mislim da je prventveno problem u nama kao mentalitetu i drustvu pa onda i ovim vodecima koji su to sve ovo vrijeme iskoristavali. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice