Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.050.304
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pa kolindin stožer je izgledao ko da su na utakmici. Sve puno šalova i zastavi, samo što bakljada nije bila. I onda poslje vidim komentare da zamjeraju Josipoviću što nije bilo cirkusa sa zastavama.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
neaktivan

Milanović je bio potpuno upravu kada je rekao za TV da ovi što mašu zastavama su isti oni koji su opljačkali Hrvatsku.

16 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
boing24234 kaže...

Na drugom forumu je jedan forumaš iznio zanimljivu teoriju.

Svaki listić ima serijski broj. Poslože ih po njima kako bi lakše imali evidenciju.

Kako tko dođe, zabilježe pored serijskog broja kome su ga dali. Naravno, to se ne smije, ali...

Nakon otvaranja kutije, pogledaju po serijskim brojevima tko je za koga.

Inače, nakon što birač zaokruži svojeg kandidata i ubaci listić u glasačku kutiju, ne znam na koji način bi netko bilo što zapisao bilo gdje?

Glasački listići se moraju promješati i stavljaju se na stol sa štampanom stranicom prema dolje.

Tak da ta teorija ne drži vodu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inače, HDZ ''vozi'' po starom - Na službenom Facebook profilu varaždinske Mladeži HDZ-a, te na privatnom Facebook profilu predsjednika te organizacije Igora Borovca objavljen je jučer sljedeći tekst:

"Oduvijek tvrdim da je Varaždin jugoslaviziran od vremena pljačke i ubijanja njegovih građana od strane šumskih bandita poslije 1945. Doteplo se u 45 godina Jugoslavije u Naš čisti hrvatski Varaždin previše jugokomunjara, JNA oficira, udbaša i orjunaša planski i kontrolirano iz Beograda. Upravo ti preživjeli jugosmradovi i njihova orjunaška 'DECA' sad biraju Yusipovića i protiv su samostalne Hrvatske države"

Tekst je poslije uklonjen sa obje stranice, vjerojatno na intervenciju iz središnjice.

Ali, dobro je znati kakav je to taj ''novi'' HDZ!

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 14:29 (kizo2703).
15 godina
phoenix2003 kaže...

Milanović je bio potpuno upravu kada je rekao za TV da ovi što mašu zastavama su isti oni koji su opljačkali Hrvatsku.

Da su samo to oni koji su opljačkali Hrvatsku. Pitanje je tko nije opljačkao. Vjerojatno je odgovor samo onaj tko nije mogao. A tu spadamo mi (kolokvijalno "stoka sitnog zuba") koji plaćamo sve njihove prohtjeve i kojima će na kraju doći račun na naplatu. Najsmješnija mi je bila njegova izjava za Sinčića da je on "Šarena laža". A što je s planom 21? Jeli on crno-bijela laža?

Nemam više nikakvu nadu da će bilo koja politička opcija raditi na korist građana ove zemlje. Negativnom selekcijom smo usmjerili najgore na najodgovornija mjesta u državi i svakim novim izborima dolaze sve gori. Za 5 godina ćemo pričati za ovu vladu kako je bila bolja od one koja će tada biti na vlasti. Ne mislim da trenutna vlast snosi krivicu za sve, puno toga su naslijedili od prethodnika, ali su iznevjerili sve one koji su glasali za njih i zaslužni su za to što se ljudi ne nadaju ničem dobrom u idućoj godini. Osobno mislim da smo još daleko od dna i da će svaka iduća godina biti još gora.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina

I ja mislim da cemo jos padati, ali sto je najtuznije, i da ce to narod gledati bez ikakve akcije, kao i do sada...

Rvat katolik!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Da su samo to oni koji su opljačkali Hrvatsku. Pitanje je tko nije opljačkao. Vjerojatno je odgovor samo onaj tko nije mogao. A tu spadamo mi (kolokvijalno "stoka sitnog zuba") koji plaćamo sve njihove prohtjeve i kojima će na kraju doći račun na naplatu. Najsmješnija mi je bila njegova izjava za Sinčića da je on "Šarena laža". A što je s planom 21? Jeli on crno-bijela laža?

Nemam više nikakvu nadu da će bilo koja politička opcija raditi na korist građana ove zemlje. Negativnom selekcijom smo usmjerili najgore na najodgovornija mjesta u državi i svakim novim izborima dolaze sve gori. Za 5 godina ćemo pričati za ovu vladu kako je bila bolja od one koja će tada biti na vlasti. Ne mislim da trenutna vlast snosi krivicu za sve, puno toga su naslijedili od prethodnika, ali su iznevjerili sve one koji su glasali za njih i zaslužni su za to što se ljudi ne nadaju ničem dobrom u idućoj godini. Osobno mislim da smo još daleko od dna i da će svaka iduća godina biti još gora.

Milanović? Rekao je svašta, ali samo za HDZ!

Znaš onu ''Promises, promises''?!

Da, jel se još uvijek nismo naučili da se ne glasa PROTIV nekoga, nego ZA nekoga.

Pa su i svi glasovi ZA Sinčića ustvari glasovi PROTIV svih ostalih.

Još kad bi ljudi znali (uključujući i kandidate) koje su stvarne ovlasti predsjednika, gdje bi nam bio kraj?

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 13:31 (kizo2703).
14 godina
Drago kaže...

Moja frizerka, s druge strane, koja zna što je stvarno važno, objasnila mi je jučer da će glasati za Kolindu jer je u Josipovićevom izbornom "stožeru" vidjela samo jednu hrvatsku zastavu i to sfrkanu. 

Ja se čudim zašto uopće imaju hrvatsku zastavu, kod ultra-desničara, a i sve više mainstream hrvatskih desničara, zvanih hrvatina, sve su više popularne zastave koje su svačije samo ne hrvatske (Ustaška, NDH, zastava Herceg-Bosne, itd.).

17 godina
neaktivan

http://www.jutarnji.hr/shrvana-maja-nije-se-mogla-odvojiti-od-lijesa--ubojico-zlatko-svircicu-gorjet-ces-u-paklu-/1265295/

Najavili su promjene u kadrovima u novom EPH, pa, iako načelno ne želim ljudim zlo, želim da u tim promjenama otkaz dobije i gđa. Hajdi Karakaš Jakubin.

Navedena novinarka sadistički mrcvari jadne žrtve, kao da uživa u čudovišnim i vulgarno odvratnim opisima kojima popunjuje retke svojih izvještaja.

Njeni izvještaji su isključivo iz crne kronike, ima ih oko 700, pa sam i zabrinut za psihičko stanje osobe koja je u stanju ispisati 700 članaka o bebama kojima visi koža sa glave!!!, ubojicama koji će gorjeti u paklu i slične prekrasne slike koje je dočarala.

Moraš biti poseban bolesnik koji uživa u mrcvarenju žrtvi. Majka/otac te bebe sigurno je uživala listajući novine.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
boing24234 kaže...

Na drugom forumu je jedan forumaš iznio zanimljivu teoriju.

Svaki listić ima serijski broj. Poslože ih po njima kako bi lakše imali evidenciju.

Kako tko dođe, zabilježe pored serijskog broja kome su ga dali. Naravno, to se ne smije, ali...

Nakon otvaranja kutije, pogledaju po serijskim brojevima tko je za koga.

Inače, nakon što birač zaokruži svojeg kandidata i ubaci listić u glasačku kutiju, ne znam na koji način bi netko bilo što zapisao bilo gdje?

Glasački listići se moraju promješati i stavljaju se na stol sa štampanom stranicom prema dolje.

Tak da ta teorija ne drži vodu.

Zapravo čini mi se kako si u pravu, ajd recimo 95% da damo benefit of doubt i onoj drugoj strani :)

Bit je ukazati kako e-voting nije nužno "nesiguran" i "neanoniman", nego eto to može biti i klasično glasovanje.

To što na netu piše po forumima, svatko može napisati svoje mišljenje...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 20:08 (boing24234).
15 godina
neaktivan

Na žalost vijesti ove vrste se najviše prodaju.{#}

15 godina

Veći problem od anonimnosti prilikom e-glasanja je računalna pismenost, odnosno nepismenost naroda, tj. glasačkog tijela. 

Dakle, barem se narednih 2-3 izbora, odnosno u periodu od 10tak godina ne bi moglo kompletno prebaciti na takav sustav, nego bi trebao postojat i trenutni način papira i olovke. 

Svim ostalim problemima bi se moglo doskočiti u nekoj mjeri, te ih potpuno ili djelomično anulirati. Naravno, ukoliko bi se taj posao dao sposobnima, a ne poput dosadašnjih uvođenja e-glasanja u sabor.

17 godina
mystik kaže...

Veći problem od anonimnosti prilikom e-glasanja je računalna pismenost, odnosno nepismenost naroda, tj. glasačkog tijela. 

Dakle, barem se narednih 2-3 izbora, odnosno u periodu od 10tak godina ne bi moglo kompletno prebaciti na takav sustav, nego bi trebao postojat i trenutni način papira i olovke. 

Svim ostalim problemima bi se moglo doskočiti u nekoj mjeri, te ih potpuno ili djelomično anulirati. Naravno, ukoliko bi se taj posao dao sposobnima, a ne poput dosadašnjih uvođenja e-glasanja u sabor.

Ja bih iskoristio bankomate kao glasačke punktove. Ubaciš osobnu sa čipom i braš od četri opcije, slika pored svakog kandidata za one koji ne znaju čitati. Mislim da svatko zna dići pare na bankomatu pa onda ne bi bilo problema odabrati i kandidata.

Za informtički pismenije ljude bi bilo dostupno glasanje preko kompjutera/smartphonea.

I tu ne bih stao, svako referendumo pitanje bi išlo preko toga, put ka pravoj e-demokraciji.

I'm silicon-based life-form
15 godina
neaktivan

Krajem 90-ih radio sam kao prevodilac OSCE-ovom posmatraču na jednom glasačkom mjestu kod jednog manjeg grada u BIH. U jednom momentu opazio sam da član glasačkog odbora daje instrukcije starijim ljudima na ovaj način:"Glasate tako da stavite X u ovaj ovdje kvadratić" pokazujući prstom na njemu omiljenu političku stranku. Odmah sam obavijestio posmatrača OSCE-a koji mu je odmah zaprijetio da će ih odstraniti sa glasačkog mjesta ako nastave. Mogu misliti kako su mi sve krpili po spisku poslje. Hoću da kažem da smo mi sami sebi opasniji po izbore već bilo kakav sustav glasovanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.12.2014 21:18 (phoenix2003).
14 godina
protjeran

Evo vama mrziteljima Kolindice jedna pjesma iz 1967.

★OMG! 了不起 NISPE !
15 godina
neaktivan

Pazi, ja ne mrzim Kolindu samo se ne slažem sa njenom političkom opcijom kojoj pripada.

13 godina
neaktivan
kowach kaže...
mystik kaže...

Ja bih iskoristio bankomate kao glasačke punktove. Ubaciš osobnu sa čipom i braš od četri opcije, slika pored svakog kandidata za one koji ne znaju čitati. Mislim da svatko zna dići pare na bankomatu pa onda ne bi bilo problema odabrati i kandidata.

Za informtički pismenije ljude bi bilo dostupno glasanje preko kompjutera/smartphonea.

I tu ne bih stao, svako referendumo pitanje bi išlo preko toga, put ka pravoj e-demokraciji.

i tu bi se našo način da se dio novaca baci u prazno a ostatak na offshore,pod izlikom treba nova infrastruktura,reklame za podizanje svijesti,softverska platforma i pružaoc usluge itd.

Nitko nije znao krasti ko ivo(dobro možda pavelić i tuđman)međutim vidimo po vidoševiću da se ljudi lagano uhodavaju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 11:56 (Ikarus01).
16 godina
neaktivan

Ja nisam glasao u prvom krugu, neću nit u drugom.

PS.

zadnja tv debata me je definitivno udaljila od glasanja.

http://www.norgems.com
14 godina
protjeran
phoenix2003 kaže...

Pazi, ja ne mrzim Kolindu samo se ne slažem sa njenom političkom opcijom kojoj pripada.

Ma znam, malo unosim prednovogodišnje zafrkancije.

Nisam ni bio na glasanju, jako meni puno znači u životu tko će biti precjednik RH.

★OMG! 了不起 NISPE !
12 godina
neaktivan

Da malo poboljšamo ovu političku scenu u HR trebalo bi ukinuti kriminalnu organizaciju - Kradeze.

HDZ - Hrvatska Demokratska Zajednica nema kralježnice, nema osobe/osoba oko koje bi se ljudi okupili, oni se okupljaju oko ta tri slova i značenje istih. Kroz zadnjih 15ak godina pokazali su da se rješavaju svakoga, na ova ili onaj način, koje više ne trebaju; Pašalića, Glavaša, Sanadera, Kosorice, Kujundžića... Da je Tuđman duže poživio, kladim se da, i njega bi se rješili. Netko se treba ozbiljno pozabaviti da se kriminalna organizacija ukine, da se zabrani upotreba tih tri slova, njenog značenja i izvedenica sličnih; HDZ 1990, HČDZ ()... 

Drugo, ovaj izlazak HZZOa iz državne riznice, da li je to prvi korak ka privatizaciji hrvatskog zdrastva?!?

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
16 godina
veliki bebač kaže...

Da malo poboljšamo ovu političku scenu u HR trebalo bi ukinuti kriminalnu organizaciju - Kradeze.

Da smo mi normalno društvo, HDZ bi propao sam od sebe. Tu se radi o stranci u čijoj se vladi nalazio premijer i nekoliko ministara koji su osuđeni za krađu novca iz državnog proračuna, a i sama stranka je osuđena za uzimanje novca iz državnog proračuna za vlastitu korist. No unatoč tomu, oni to politički nisu ni osjetili, još uvijek uživaju veliku podršku glasača. Nije tu stvar o sposobnostima i potezima koje je ta vlada povukla, već o činjenici da su oni svjesno i namjerno oštetila državni proračun tj. sve nas. Tu se vidi koliko smo u suštini nepošteni i neobrazovani i da ne zaslužujemo bolje.

No pored svih stvarnih problema koje trebamo rješavati, mi opet nekim čudom uspijevamo problem vidjeti u studentima i studiranju. Izjava ministra Mornara je samo pokrenula lavinu sličnih u kojima se studiranje i obrazovanje ne promatraju kao opće dobro, već kao trošak tj. nešto negativno. Studenti se prikazuju kao uhljebi, a studiranje kao nekakvo putovanje ili zabava koji se financiraju iz državnoh proračuna. Vrlo se često ističe da je studentima nešto poklonjeno pa da su oni samim time nekome dužni i trebaju to vratiti. Jasmina Havranek, ravnateljica Agencije za visoko obrazovanje spominje u članku u Obzoru studente privatnih učilišta koji uz pomoć kredita u cijelosti financiraju svoje školovanje, i onda zaključuje kako kvalitetno obrazovanje košta i da to država neće moći pokriti. A otvaranje svakakvih beskorisnih agencija kao što je ta ne košta?

Ironično je da takvi komentari dolaze upravo od ljudi koji su cijelu svoju karijeru i život proveli na državnoj sisi? I Havranek i Moran su diplomirali, magistrirali i doktorirali na Sveučilištu u Zagrebu i cijelu su karijeru proveli u obrazovanju i znanosti, predavali su na sveučilištima i sada su na čelu institucija (Ministarstvo obrazovanja..., AZVO) čija je zadaća briga o visokom obrazovanju.

Primjenimo onda na njih iste kriterije koje oni primjenjuju na studente. Njihov rad itekako košta državu jer je cijela njihova karijera financirana iz državnog proračuna. Mi smo im kao profesorima na fakultetima dugo vremena plaćali da oni doprinose znanosti i pišu znanstvene radove, i sada ih plaćamo da vode brigu o našemu obrazovanju. Zašto onda ne bi vidjeli koliko su stvarno dosada doprinijeli (koliko bi zaista vrijedilo na tržištu) i onda ih tražili da vrate razliku? Ako cifra bude prevelika neka im se omogući nešto slično studentskim kreditima?

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 19:12 (captain_soap_McTawish).
17 godina
phoenix2003 kaže...

Za Kolindu smo prvi put čuli prije mjesec dana, totalni anonimus. Zašto bi je mrzili, što je napravila da bi je mrzili. A sad će postati predsjednica. 

14 godina
protjeran
kowach kaže...
Za Kolindu smo prvi put čuli prije mjesec dana, totalni anonimus.

A i ti ga pratiš politiku vjerojatno  zadnjih šest mjeseci u cjelokupnom životu.

★OMG! 了不起 NISPE !
14 godina
odjavljen
veliki bebač kaže...

Plus što misliš koliko će se procesa protiv Sanadera i HDZ-a nastaviti ako HDZ dođe na vlast?! I opet na kraju nitko neće odgovarati za pljačku. Dok pogledamo Kosorica je počela jedina nešto raditi na pitanju korupcije, počevši od svojeg praga (HDZ-a), a na to su je svi HDZ-ovci optužili da je protiv stranke jer se bori protiv korupcije, i bum, idemo van.

17 godina
Budokai kaže...
kowach kaže...
Za Kolindu smo prvi put čuli prije mjesec dana, totalni anonimus.

A i ti ga pratiš politiku vjerojatno  zadnjih šest mjeseci u cjelokupnom životu.

Pa većini Hrvata je Kolinda bila nepoznata...

17 godina

Ekipa, sretna nova. Nadam se da ce ova tema biti siromasnija nego u 2014.

Rvat katolik!
16 godina
tnakir kaže...

Ekipa, sretna nova. Nadam se da ce ova tema biti siromasnija nego u 2014.

nema takve opasnosti... a bilo bi i dosasno.

Sretna Nova... (uz novi editor, BUGovci se istrošili?) ... u nove forumske bitke i poraze, jer smo sličniji Grumfu, pa pobjede nisu vjerojatne.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kužim na što misliš. Međutim, što je alternativa u ovom trenutku?

Koliko se može vidjeti iz ovih proteklih godina, predsjednik Josipović i Kukuriku koalicija de facto giraju RH u smjeru BiH.

Umjesto podizanja na razinu Slovenije i nakon toga drugih zemalja EU, RH kao da nije u EU. Podignut je neki Berlinski zid na Sutli prela Sloveniji i EU, sve se vrti oko "regiona".

Praktički se pokušava spustiti RH na nivo BiH i Srbije, te tješnje povezati i politički i gospodarski.

Regionalno kupovanje/povezivanje tvrtki i tajkuna, najavljeni program masovnog izdavanja radnih dozvola za "radnu snagu" iz BiH valjda kako bi se još više srušila radnička prava i cijena rada u RH...

BiH vidimo kako "funkcionira". Gospodarstvo je mrtvo, vlada preprodaja i klijentilizam, drmaju "lokalni šerifi" koji ljude ucjenjuju bijedom i blokiranjem života ukoliko im se ne pokoravaju.

Političari su pseudofeudalna kasta za sebe, koja ne ovisi o narodu, nego o vjernosti stranačkom vrhi i stranom visokom predstavniku. Koji je praktički suveren, a ne narod, jer može poništiti i promijeniti bilo koju odluku, izbore itd. Narod je resurs za eksploataciju, čitamo o hrpi primjera, recimo o ovom maršu radnika i njihovih familija iz Tuzle ili otkud. Bez plaće, bez zdravstvenog, lap kemtovi izbačeni s posjeda. Ali ne mogu napustiti BiH besplatno, a ne. Ima na BiH granici tko da ih zaustavi.

O medijima i propagandi (PR, kako su si smislili rebrandirani naziv), ne trebam niti govoriti. Ako političari, bankari, tajkuni i pravnici+bilježnici  čine novo plemstvo, onda mediji, PR i školstvo+fakulteti čine novovjeko svećenstvo. Treći stalež, mi, trebamo šutjeti, plaćati, svu imovinu prenijeti na prva dva staleža i maknuti se kako ne bi smetao.

Tako to izgleda u svakodnevnom životu i na koži običnog čovjeka.

Behaizacija Hrvatske.

A vidimo na primjeru susjedne države kako to "funkcionira" kad se instalira...

Ne bih želio živjeti u behaiziranom "regionu" nekoć znanom kao "RH", razumiješ na što mislim.

15 godina
neaktivan

Imaš pogrešnu sliku o stvarnom stanju koje kreiraju uglavnom mediji u naslovima "Spektakularno.....", "Da se naježiš........." itd. Ja živim u BIH i nitko nikada nije došao da me pokori. Elem, ono što hoću da kažem i što znam sa 100% sigurnošću jeste da u ovom "regionu" (koji je zajednički naziv za HR,BIH i SRB) kada bi prošao bilo kojim gradom i uradio anketu sa jednim jedinim pitanjem:"Poklanjamo vam 5 krava, kuću na selu, traktor i 50 duluma zemlje. Prihvatate li da se bavite poljoprivredom?" Odgovor, u 95% slučajeva, bi bio NE.

Alternativa postoji. To što su nama ugrađene negativne premise (a mladima se ugrađuju i danas) sami smo krivi. Problem je u tome što mi nećemo da se mijenjamo a očigledno moramo. Ne zovu nas džaba "region". Problemi su nam isti, nezaposlenost ista, plate kod zaposlenih gotovo iste (praktično neupotrebljive), kriminalci nam isti  i političari potpuno isti. Znači da je do nas.

Sama misao "guraju RH u smjeru BIH" govori mi koliko ljudi u "regionu" imaju predrasude koje nas dublje i dublje vuku prema dnu. Ne fali nama u BIH ništa više nego vama u RH i SRB.

14 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Imaš pogrešnu sliku o stvarnom stanju koje kreiraju uglavnom mediji u naslovima "Spektakularno.....", "Da se naježiš........." itd. Ja živim u BIH i nitko nikada nije došao da me pokori. Elem, ono što hoću da kažem i što znam sa 100% sigurnošću jeste da u ovom "regionu" (koji je zajednički naziv za HR,BIH i SRB) kada bi prošao bilo kojim gradom i uradio anketu sa jednim jedinim pitanjem:"Poklanjamo vam 5 krava, kuću na selu, traktor i 50 duluma zemlje. Prihvatate li da se bavite poljoprivredom?" Odgovor, u 95% slučajeva, bi bio NE.

Alternativa postoji. To što su nama ugrađene negativne premise (a mladima se ugrađuju i danas) sami smo krivi. Problem je u tome što mi nećemo da se mijenjamo a očigledno moramo. Ne zovu nas džaba "region". Problemi su nam isti, nezaposlenost ista, plate kod zaposlenih gotovo iste (praktično neupotrebljive), kriminalci nam isti  i političari potpuno isti. Znači da je do nas.

Sama misao "guraju RH u smjeru BIH" govori mi koliko ljudi u "regionu" imaju predrasude koje nas dublje i dublje vuku prema dnu. Ne fali nama u BIH ništa više nego vama u RH i SRB.

Uz poljoprivredni upit, dodaj "biste li smjenski radili (fizičke poslove) u tvornici za 3000 kn".

Vjerojatno isti odgovor. Puno priče o ekološkoj poljoprivredi (jaaaaaako puno teškog rada) i reindustrijalizaciji, ali nije to lako.

Informacije dobivam, naravno, preko medija, foruma, ali i od ljudi koji žive ili su živjeli u BiH.

Koliko na informacije utječe percepcija i "bojanje" onoga od koga ih dobivaš, pitanje je.

Privlačnije je podizanje (i RH i BiH) na gospodarski i društveno-politički nivo Slovenije i dalje Austrije itd. umjesto svođenja svega na najmanji zajednički nazivnik kako bi sve "zajednički" funkcioniralo, za ne?

Siguran sam kako bi puno više ljudi iz BiH željelo živjeti u prilikama kakve vladaju u RH, nego obrnuto.

Isto tako bi puno više ljudi iz RH željelo živjeti u prilikama kakve vladaju u Austriji ili skandinavskim zemljama

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 17:38 (boing24234).
17 godina
odjavljen

Na koji nacin u Hrvatskoj moze biti bolje kad HDZ opet ima ogromnu podrsku usprkos k tomu da im je pola bivsih ministra optuzeno za korupciju ili se javno spekulira o lopovluku. Po tome se da zakljucit da da su mnogi zapeli u 90. ili su dobili poso preko veze dok je HDZ bio na vlasti pa ga i dalje podrzavaju. Ista stvar vrijedi i za SDP.

Treba ukinut glasanje dijaspore (nedavni rezultati za predsjednika pokazuju "kolko" je realno glasala dijaspora) i uvesti obavezan izlazak na izbore ili se placa neka kazna tipa 50€.  

Ali iskreno o toj politici se ni ne isplati previse razmisljat jer cijelo mjesto ostajes u istoj tocki iliti vrtis se u krug.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.1.2015 17:43 (Edge).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice