Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.050.935
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Sinčić me podsjetio na film  Ali G Indahouse  tko je gledao razumjet će

17 godina

I u ovom slučaju panduri peru ruke,Izlanuo se dakle okvirno nismo mi ništa krivi, hm možda se to ipak dogodilo na nekoj livadi ko če ga znat.Nevinašce

http://danas.net.hr/crna-kronika/dobio-teske-batine-u-policijskoj-postaji-od-sogora-zbog-kojeg-je-i-dosao-na-policiju

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.12.2014 18:17 (rambox).
15 godina
neaktivan

Eto vidiš kad čovjeka tuku policija se sakrije i gleda a kad treba nekoga kazniti lete ko psi

15 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
rambox kaže...

I u ovom slučaju panduri peru ruke,Izlanuo se dakle okvirno nismo mi ništa krivi, hm možda se to ipak dogodilo na nekoj livadi ko če ga znat.Nevinašce

http://danas.net.hr/crna-kronika/dobio-teske-batine-u-policijskoj-postaji-od-sogora-zbog-kojeg-je-i-dosao-na-policiju

Prije nekoliko godina došao sam kasno kući, parkirao auto i pustio psa da se istrči do jutra a zatim sam otišao na spavanje. U neko gluho doba, onako kroz san, čuo sam da moj pas strašno laje a zatim me potpuno probudilo jako lupanje na vrata. Ustao sam i pitao ko je. sa druge strane čuo se glas djevojčice:"Otvorite molim vas hoće da me siluju!!!" Otvorio sam vrata i vidio nepoznatu djevojčicu staru oko 13-14 godina, uplakanu, bosu i blatnjavu. "Pomozite mi molim vas prate me! Hoće da me siluju!" Rekla je. Pustio sam je u kuću. Nije mi bilo ni malo svejedno jer ko pokuša tako nešto da uradi spreman je na svašta. Odmah sam pozvao policiju. Bilo je 5 ujutro. Svaki moment sam očekivao da će te osobe pokušati provaliti u kuću. Nastala je tišina. Niti dolazi policija niti kriminalci. Pogledao sam kroz mali prozor iz niše sa kojeg se vidi staza koja vodi na ulazna vrata i kad sam vidio psa kako sjedi na stazi i osmatra, imao sam osjećaj da mi je netko dao AK47 u ruke. Vjerujte, nije mi bilo nimalo svejedno. Nakon par minuta stigla je policija i ispričao sam im šta se desilo. Otišli su da pretraže teren i nevjerojatno da su uspjeli pronaći tipa i doveli ga vezanog u vozilo kod moje kuće. Stvarno su se ponjeli prema njemu krajnje profesionalno. A zatim su od strane ovog tipa počele psovke prema policiji. Nisu uopće reagovali dok nije jednog policajca udario nogom, a zatim je počelo! Mislim da će cijeli život pamtiti batine koje je dobio tada.

11 godina
neaktivan
boing24234 kaže...

Sjetio sam se članka iz Buga br. 255 iz veljače ove godine (mislim kako je Drago autor):

"Promjena društvenih odnosa - postkapitalizam?
Čini se da je gotovo sigurno da će razvoj tehnologije u razvijenijim društvima mnoge članove tog društva onemogućiti da za život zarađuju radom, a što neće biti njihova krivica.
Iako će produktivnost rasti, pa će mnogi proizvodi biti jeftiniji nego ikad u povijesti, lako je moguće da će sustav, ako se zadrži ovakav sustav novčanih ekonomija gdje se prodavanjem rada dobiva novac za život, za mnoge biti neodrživ.
Jednostavno, toliko će poslova odrađivati računala da će biti sve više onih koji će biti nezapošljivi, bilo da imaju nižu, srednju ili visoku naobrazbu. Govori se od (sic!) smanjenju uposlenosti zbog digitalizacije.
Ovo će do 2020. godine, dakle već za šest godina, izazvati velike socijalne nemire jer će se prekarijat sve više povećavati, bez šanse da se ikad stalno i sigurno zaposli.
Rješenje bi moglo biti posve novi ekonomski i društveni model koji neki nazivaju postkapitalizmom, ali ima i drugih imena. U svakom slučaju, tehnološki će napredak, po tko zna koji put tražiti promjenu društvenih odnosa, ali kada će se ona dogoditi, nije sigurno.
Kao što je bilo s ranijim društvenim uređenjima koja su se mijenjala ovisno od zemlje do zemlje, tako je prilično sigurno da ni ovaj put čitav svijet neće odjednom promijeniti stara uređenja i odnose."

Takvo nešto smo već imali i svijet nije propao: http://en.wikipedia.org/wiki/Luddite

"The Luddites were 19th-century English textile artisans who protested against newly developed labour-replacing machinery from 1811 to 1817. The stocking framesspinning frames and power looms introduced during the Industrial Revolution threatened to replace the artisans with less-skilled, low-wage labourers, leaving them without work."

Osim toga, proizvodnja nije glavna determinanta ljudskih međuodnosa tako da se ja ne bojim toga čak i u slučaju da nas u industriji u potpunosti zamjene roboti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 12:54 (Galt).
12 godina

Malo da se nasmijemo (jutarnji):

Samomrzeći hrvat
13 godina
neaktivan

nemrem vjerovat sad ovo napadalo i garant 90% birača neće izać.samo će iz stranaka kolektivno doći glasat što znači ili josipović ili kolinda.steta a bas sam malom htio priskrbiti dozivotnu penziju.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

nemrem vjerovat sad ovo napadalo i garant 90% birača neće izać.samo će iz stranaka kolektivno doći glasat što znači ili josipović ili kolinda.steta a bas sam malom htio priskrbiti dozivotnu penziju.

Da se podsjetimo: "Da se ne izlazi vani ukoliko to nije potrebno!!!" {#}{#}{#}

15 godina
neaktivan

Te izjave "ne izlazite ako nije neophodno" i "nekrečite na put ako nemorate" su mi najjače.  Jer svi smo ludi pa putujemo bezveze. 

=======

Sad malo za izbore. Zna li netko zašto je tamo za stolom šestero ljudi? Znam da ih plačaj 200 kn za pola dana, pa izgleda da troše bezveze. Ili netko volontira za svoju stranku? 

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
13 godina
neaktivan

phoenix

jesu li svi bosanci tako opsjednuti hrvatistanom ili samo ti.

čovječe znaš više o aktualnim aferama

nego ja odgojen u hrvatskoj.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...

phoenix

jesu li svi bosanci tako opsjednuti hrvatistanom ili samo ti.

čovječe znaš više o aktualnim aferama

nego ja odgojen u hrvatskoj.

Zašto misliš da sam opsjednut?

17 godina
neaktivan

Nešto me kopka oko ovog hajpa sa Intervjuom.

Jel samo meni jadno da se jedan narod koji uživa u određenim civilizacijskim dosezima (ili svima ako hoćete) isprdava sa narodom koji nije urođeno zao već je godinama idoktriniran, maltretiran i ideološki odgajan generacijama, i koji nikako nije kriv za svoje stanje?

Još kad se zna da je ovaj narod koji se sada debilno isprdava sudjelovao u stvaranju tog ideološkog ostvra, ne mogu se zapitati da li ima razlike između njih (nas) i onih koji se smiju nekom invalidu na cesti.

Tu je i općepoznati stav Južne Koreje koji je empatičan, suosjećajan i koji smatra Sjeverne susjede svojim sugrađanima koji su u privremenom abnormalnom stanju.

Slično bi bilo da se bivše kolonijalne sile ismijavaju sa Afrikancima, što i je ponekad segment kojekavih komičara, no ne dobiva ovakvu globalnu pažnju.

Naravno da Kim Jong Un nije poželjan vođa. I naravno da se mnogo toga oko Sjeverne Koreje čini nenormalnim. No kakvi biste Vi bili da vas netko 60 godina odgaja bez pristupa svijetu, strogom ideologijom i cenzuriranjem informacija?

Ne znam, ja se ne mogu smijati nekome tko je odgojen da bude zao/nenormalan/čudan. Pa i sami Kim Jong Un je proizvod svog oca.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
neaktivan
wyks kaže...

Naravno da Kim Jong Un nije poželjan vođa. I naravno da se mnogo toga oko Sjeverne Koreje čini nenormalnim. No kakvi biste Vi bili da vas netko 60 godina odgaja bez pristupa svijetu, strogom ideologijom i cenzuriranjem informacija?

Pa evo ja sam jedan iz generacije forumaša koji su okusili "onaj sistem" i mogu ti reći da su državna pitanja nije mogla petljati svaka budala (kao recimo danas što je Kerum i slični), na televiziju nije mogla doći svaka budala (kao što je to danas npr. Simona, Ekrem Jevrić i drugi), čak nije mogao svako da bude i lopov jer mu je milicija odmah lomila rebra i kičmu. Ko je normalno živio i radio bio je potpuno slobodan. Mogao je da se liječi besplatno gdje hoće i mogao je da besplatno završi najkvalitetnije studije.

Ja sam stvarno protiv cenzure ali stvarno ponekad poželim da mediji kvalitetnije uređuju svoja izdanja. Najviše me iznervira kad dnevne novine objavljuju "priče" o nekakvim kriminalcima iz gradova a onda stave njihove slike i još ih uslikaju odozdo da izgledaju veći.

To u "onom sistemu" nije moglo da se desi. Prvo idu vijesti: "Otvoren pogon"," Uposleno toliko i toliko ljudi", "Posijano toliko i toliko hektara žita" a tek u nekom malom ćošku na predzadnjem listu objavljeno je da je tamo neka budala (pa gotovo ni ime da mu pomenu) osuđen na 30 godina zatvora.

Meni je bilo dobro. Išao sam na takmičenje iz "Titovim stazama revolucije", čak sam 1984 nosio i Štafetu mladosti, furali smo se na Rađu, Mrkelu i New primitives. Ovo danas je živa kucanja i mladim generacijama koje dolaze, ako ne dođu pameti, će biti sve teže i teže.

13 godina
neaktivan

@phoenix

Oprosti krivo sam se izrazio

Samo sam htio istaknuti da si jako dobro upoznat

s tekućim temama u Hrvatskoj dok ja naprotiv

dume nemam o BiH

{#}imas li mozda korijene iz hrvatske jel vidim da po načinu pisanja vučeš na hrvata.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 18:04 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan

Kao prvo moram reći da mi je izuzetno drago što si me nazvo Bosancem iako imam i državljanstvo RH. Neki bi se i naljutili da im kažeš "Bosanac". Ma pratim ja i vijesti iz Srbije. Ako čitaš B92 portal ponekad možeš naći komentar sa mojim potpisom.

13 godina

Haha, moram priznati da me zabavljaju rezultati izlaznih anketa, pogotovo brojkica uz ime uglednog doktora :evilsmile:

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
neaktivan

Kao što su mnogi predpostavili ništa se neće promjeniti uvijek na vlast dođu isti lopovi {#}  a što se može tako smo glasali tako će nam i biti

imamo još jednu šansu za godinu dana i ako je ne iskoristimo počnite pakirati kofere i van iz hrvatske

13 godina
expert man kaže...

Kao što su mnogi predpostavili ništa se neće promjeniti uvijek na vlast dođuisti lopovi {#}  a što se može tako smo glasali tako će nam i biti

imamo još jednu šansu za godinu dana i ako je ne iskoristimo počnite pakirati kofere i van iz hrvatske

Kreni pakirati sada, kakva šansa za godinu dana? Misliš da će to biti neki drugi ljudi?

15 godina
neaktivan

Nemislim ali uvijek se nadaš da će se narod opametiti,  koliko ih je danas izašlo na izbore 40 do max 50 % građana a što radi ova ostala polovica jedni se zatvore  u kuće i dok ispijaju pivu i puše cigare  kukaju kako im je loše umjesto da izađu na izbore i pokušaju nešto promjeniti, a ostale ne zanima politika

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 20:24 (expert man).
13 godina

Ja nisam glasao - moja teorija je da je politika danas na začelju društvenih promjena, a da bi se narod eventualno opametio potrebne su generacije i desetljeća. Nisam zadovoljan svojim standardom, no zadovoljan sam sobom i onime što radim - smatram to važnijim doprinosom od glasanja za hrpu klauna, tako da si mogu reći da sam "okej". 

17 godina

Ja čestitam svim građanima ove države što znaju iči samo lijevo i desno a ne ravno kad vidiš da lateralno ne valja.

Čestitam istim tim građanima što su odabrali korupciju i lopovluk.

Također građanima od srca čestitam što su izabrali trenutnu/istu politiku.

Meni se po ovome iskreno čini da je svima nama jako dobro, i više neću žalit apsolutno nikog tko će okrivit da je država kriva što je njemu "teško".

Meni se sve čini da i ja odlazim van, a vi svi punoljetni građani ove zemlje i dalje si čuvajte josipoviće, karamarke, mamiće....bolje ni ne zaslužujete.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.12.2014 20:59 (amd freak).
13 godina
neaktivan

ne znam kaj se čudite ja sam znao da će josipović pobijediti,međutim otišao sam i obavio građansku dužnost.

kako i ne bi pobijedio 90% stranaka koje ga podupiru su one umirovljenika.a zna se da je po europskom prosjeku hrvatska stara zemlja i da je mortalitet viši od nataliteta.

otišao sam i glasao za malog jer vjerujem u ovu zemlju i nikad neću otići iz nje ma koliko god se para nudilo.mozda sam lud ali volim svoju dragu hrvatsku.

15 godina
neaktivan
ElektričnaOvca kaže...

Ja nisam glasao - moja teorija je da je politika danas na začelju društvenih promjena, a da bi se narod eventualno opametio potrebne su generacije i desetljeća. Nisam zadovoljan svojim standardom, no zadovoljan sam sobom i onime što radim - smatram to važnijim doprinosom od glasanja za hrpu klauna, tako da si mogu reći da sam "okej". 

To je pogrešan stav jer upravo zbog takvog stava  ta ista hrpa klaunova  uvjek dobije izbore . nemoj se ljutiti ja samo kažem svoje mišljenje

13 godina

Naš problem nije politički, mi smo nedovoljno educirani i skloni korupciji na društvenoj razini. Političari su mahom prototip onoga što mi kao populacija radimo. Nismo mi zemlja superkul ljudi koji eto imaju peh lošeg vodstva.

15 godina
neaktivan
expert man kaže...
ElektričnaOvca kaže...

To je pogrešan stav jer upravo zbog takvog stava  ta ista hrpa klaunova  uvjek dobije izbore . nemoj se ljutiti ja samo kažem svoje mišljenje

Problem je taj što jedan glas ne znači zaista, no kada ti 50% birača misli isto onda itekako ima značenje. 10% ne računam na one koji zbog posla/godišnjeg/bolesti nisu mogli.

Mene samo jedna stvar zanima, šta je na kraju sa onim plagijatom od Yusipovića?

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
14 godina
protjeran

Hrvati su opet pokazali da su nepopravljivi idioti, niti nam ne treba biti bolje kad sami sebe šamaramo.

13 godina
Ma nema frke - gle, zaboli me koliko će pretenciozno zvučati, no da su stavovi poput mojih prosjek ove zemlje, mi bi bili na puno boljem mjestu i ja bih imao za koga glasati.
17 godina
ElektričnaOvca kaže...

Naš problem nije politički, mi smo nedovoljno educirani i skloni korupciji na društvenoj razini. Političari su mahom prototip onoga što mi kao populacija radimo. Nismo mi zemlja superkul ljudi koji eto imaju peh lošeg vodstva.

Badava ti sve, glup smo mi narod.

Kao što ti i on kaže, imaš cirka 1.2m penzionera koju se večinom lijevo i desno. Da ne govorim da danas svako selo ima barem jednog sdpovca i hdzovca.

I onda dobiš jednog mladog sinčića koji dolazi iz normalne/siromašnije obitelji u čijim očima i očima njegova majke možeš vidjet iskrenost i borbu za državu/narod i onda dobiš 16%.

Nema nama spada. To je sramota.

Isto kao što je sramota da ti 40% naroda dođe glasat. Neznaš jel su tolko lijeni ili ih tolko nema povjerenja. Ali ako nemaš povjerenja riješenje nije ostat doma, makar glasao za kandidata koji je najslabiji na anketama.

15 godina
neaktivan

Kod ovakvih stvari volim čitati komentare na ovim našim portalima. Padobranaca i panjeva koliko hočeš{#}

ll keep it short and sweet. Family, religion, friendship. These are the three demons you must slay if you wish to succeed in business
15 godina
neaktivan

ići će se u drugi krug hdz i sdp i što sad savjetujete što učiniti na sljedećim izborima jer ja stvarno neznam ostaje jedino crtanje spolnog organa na listiću

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice