- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jako visoku - 9.7 nešto. Nego, što se događa s našim društvom se lako može vidjeti i po recimo nastupima repke. Super mi je kad gledam ove "intelektualce" na telki koji pokušavaju razumjeti nasiine debile koje nazivaju navijačima. Desetljećima toleriramo i čak smatramo simpatičnim te silne bakljade i pijane budale, i sad je baš čudno što se oni još uvijek tako ponašaju.
Nismo mi jedini s tim bakljadama,
ok kod nas su bakljade službeno zabranjene ali opet tu i tam uleti koja baklja u HNL-u. Ako temeljito ne pretreseš svaku osobu pri ulasku u stadion, eto ti vrlo lako baklje na terenu kaj se može ništa.Kad uz sve to imaš loše pravosuđe, koje slabo kažnjava takve stvari onda opet imaš to kaj imaš.
Pogledaj kaj oni u Grčkoj dupuštaju, jer ova ekstremna i ogromna bakljada je planirana i odobrena od strane kluba=vlasti=države.
Najžalosnije od svega jeste tribina, na kojoj su izbili neredi, na kojoj gotovo svi transparenti nose imena gradova iz Bosne i Hercegovine.

Najžalosnije od svega jeste tribina, na kojoj su izbili neredi, na kojoj gotovo svi transparenti nose imena gradova iz Bosne i Hercegovine.

Hrvati, osim u Hrvatskoj, jedan su od konstitutivnih naroda u međunarodno priznatoj državi zvanoj Bosna i Hercegovina.
To su pravi Hrvati isto kao i u Hrvatskoj.

Hrvati, osim u Hrvatskoj, jedan su od konstitutivnih naroda u međunarodno priznatoj državi zvanoj Bosna i Hercegovina.
To su pravi Hrvati isto kao i u Hrvatskoj.
Super-usluga Domovini!
Da, da... To su prave Rvatine...
Dize mi se zelucana kiselina od takvih.
Bez brige, nisu takvi zaradili placu na posten nacin, vecinom su to sinovi uglednih velikana i istinskih branitelja RH...
Takvi spadaju na samo dno hrvatskog drustva, potkupljiva bagra bez ikakvog morala i ostalih ljudskih vrijednosti.
Bas sam vidio jednog sincica na San Siru od biznismena nedaleko od mene cija firma duguje nekoliko placa radnicima, 6-7.
Ne znam, dokle ce pokvareni imati tolko privilegija u HR !(?)
Gledao utakmicu oko 4 minute, kako god bilo vezano na ovo gore, zna se da Pare sve vrte, tako i to tko je koliki hrvat. Naravno da je Todorić hrvatina na razini Ustava, a ekipa u Remetincu su Hrvatine na razini Sabora od kud su i došli mnogi od njih. Ja sam mali Hrvatčić koji nesmije ni pogledati prema institucijama hrvatstva koje nam se cere sa plakata svakih nekoliko godina sa porukom
Slušao na Radio 101 emisiju "I Vaš stav je bitan" (svaki dan u 12:10h), tema jučerašnja bakljada, svi ljudi do jednoga (7,8) koji su se javili osudili to divljaštvo! Taj primitivizam, sramočenje svih Hrvata.
To se treba strogo kažnjavati, zatvorom i novčano! Kod nas možda teže zatvorom, pošto su nam zatvori prenapučeni, ali zato novčano i to ekstremno.
Vezano za nogomet, u četvrtak bilo na HRTu u emisiji Labirint o Dinamu (Sveti Dinamo) da taj obiteljski biznis Mamića ne prolazi kod Europe, stiže njihova kontrola. Financiran od grada Zagreba, u dostupnim izvorima, u iznosu od 250 milijuna kuna u zadnjih 8 godina, preko 20 milijuna na godinu. Postrani astronomska zarada od prodaje igrača. Da će možda morati vratiti te novce.
Krenulo sa Bandićem i njegovim jatacima, došli i do Kalmete i njegovim poslovima.
Svi "mi" osuđujemo divljaštvo na sportskim utakmicama i 99% smo "bolji" od tih tzv. divljaka, no zaboravljamo da su ti divljaci koliktivnog nesvjesnog u našoj spermi ili DNK.
MI tzv normalni idemo na izbore za političke stranke, stranke biraju suce , tako se i dosnosi Ustav i zakon, tako se i proizvodi disciplina.
Ako ne možeš bre genetski pobjeći s Balkana napraviš reda kao Margaret Thatcer i da vidiš reda na utakmicama.
Batina je izašla iz raja, a vi "pojedini koji ste protiv batina i represije prem huliganima sad pričajte o sociološko ekonomskim uzrocima takvog ponašanja, preodgoju, i sličnim liberalnim gluparijama koje nam je donijelo 21. stoljeće.
Onda dovedu pet dana sociologe, psihologe i ostale serologe da nam seruckaju godinama o uzrocima takvog ponašanja a ni jedna vlast još nije donijela ni jedan rigorozan zakon o divljaštvu.
Baciš baklju na teren , dobiješ deset godina zatvora, bez prava pomilovanja i za dvije godine mir na tekmama.
I danas bude nereda izvan engleskih stadiona, no kad počne utakmica ne čuješ ni muhu u letu (osim navijanja), naravno.
Ako sam ti pomogao opali TD!
Neredi navijača na utakmicama se veoma lako mogu riješiti samo da za to ima političke volje. Kako? Pa recimo model prodaje ulaznica na osobnu kartu s tim da na ulaznicama obavezno mora biti upisano mjesto za sjedenje, da se na drugi ulaz ne mjože ući osim na taj za koje je prodana ulaznica. Pa neka izvole praviti nered. Video nadzor (koji se danas može veoma jeftino nabaviti) lako može utvrditi tko je započeo i tko učestvovao u tuču. To i to mjesto, tu su sjedili Marko Marković, Pero Perković (i Marko Perković
). Prijava na Sud i kazna, pa neka izvole opet učestvovati u tuči ili ustupati mjesto drugima.
Neredi navijača na utakmicama se veoma lako mogu riješiti samo da za to ima političke volje. Kako? Pa recimo model prodaje ulaznica na osobnu kartu s tim da na ulaznicama obavezno mora biti upisano mjesto za sjedenje, da se na drugi ulaz ne mjože ući osim na taj za koje je prodana ulaznica. Pa neka izvole praviti nered. Video nadzor (koji se danas može veoma jeftino nabaviti) lako može utvrditi tko je započeo i tko učestvovao u tuču. To i to mjesto, tu su sjedili Marko Marković, Pero Perković (i Marko Perković
). Prijava na Sud i kazna, pa neka izvole opet učestvovati u tuči ili ustupati mjesto drugima.
Ovo nije loša ideja, samo sto kod nas nemaju novaca da naprave sanitarne cvorove i plate minimalce zaposlenima a kamo li za video nadzor.
Obzirom koliko ima nereda na utakmicama, svaka investicija bi se veoma brzo vratila.
Obzirom koliko ima nereda na utakmicama, svaka investicija bi se veoma brzo vratila.
Zanimljiva misao 
Hajduk je instalirao nadzorne kamere na stadion. Bas me zanima kad ce poceti kaznjavati huligane.
Hajduk je instalirao nadzorne kamere na stadion. Bas me zanima kad ce poceti kaznjavati huligane.
Al zašto je kriv HNS odnosno klub Dinamo? (U slučaju Italije?)
Kao da drvo u šumi padne na susjedov auto pa mene tuži jer mi je drvo bliže kući neg njemu.
Nejasno mi je kako bi klub odnosno HNS trebao spriječiti divljanje kad ne postoje mehanizmi koje bi smjeli korisititi. Propust je bio s talijanske strane kada su karte pustili preko neke agencije. Valjda je greška na organizatoru (u ovom slučaju Italija) koja je loše pregledala navijače, kakve veze ima HNS i Dinamo s time? Onda nek im dopuste da prije utakmice oni osobno pregledaju navijače pa ak netko nešto prošverca ok - krivi su.
Ako su krivi jer navijači državljanstvom pripadaju tu.. onda je kriva Republika Hrvatska a ne HNS.
Hrvatski nogometni savez. Meni ne zvuči kao Hrvatski savez za pregledavanje rektalnih otvora potencijalnih divljaka.
Nose obilježja kluba. Pa ja kao Uefa mogu platiti par milja ekipi da odjene plave i kockaste majce pa nek divljaju i kažnjavam klub - HNS. Čisti profit. I tako za svaku državu abecednim redom.
Ako je itko kriv u konkretnom slučaju, sva krivnja, a time i trošak pripada isključivo divljacima, nakon toga organizatori. Jer to nisu navijači Hrvatske. To su huligani koji su došli raditi nered, nikako navijat za ikoga.
Baš me zanima što bi bilo kada bi skupina huligana bez "vojničkih odora" došla na neki meč radit sranja. Tko bi platio štetu?
Baš me zanima što bi bilo kada bi skupina huligana bez "vojničkih odora" došla na neki meč radit sranja. Tko bi platio štetu?
zato jer je ugl uvijek netko iza.. 'udruga'. Kao za sve ostalo, 'organizator' snosi odgovornost, točno, u ovom slučaju nije jasno tko je organizator (HNS i sl se izvlače, karte kupljene u SLO itd..).
Bilo na vijestima da se huligani ovako bune protiv HNS i Šukera, to kaj su oboje pod palicom Mamića. Baš htio napisati da se Šuker do sada nije izjasnio o neredima u Italiji, nije dao nikakvu izjavu, kad upravo izjava od njega (prije sat i pol vremena)! Uglavnom bezveze, brani se od "napada" predsjednika države da je "loša politika HNS", "mafija",... Vidi se da mu je to netko napisao, "mora" da se izda službena reakcija od čelnika HNS
....
Nego danas u saboru - Zakon o porezu na dohodak. Pod izlikom da čine dobro narodu povećanje osobnog odbitka sa 2200 na 2600 kuna,... ustvari SDP opet pogoduje bogatima jer će oni sa manjom plaćom, većina ispod prosječne 5500 dobivati veće plaće za desetak ili 100, 150 kuna dok će oni sa velikim plaćama dobivati veće plaće po nekoliko tisuća kuna! E, da i prag sa najvišom stopom od 40% se diže sa 8800 kuna na 13200. I svim političarima će rasti plaća. Toliko o socijalnoj politici SDPa.
Bilo na vijestima da se huligani ovako bune protiv HNS i Šukera, to kaj su oboje pod palicom Mamića. Baš htio napisati da se Šuker do sada nije izjasnio o neredima u Italiji, nije dao nikakvu izjavu, kad upravo izjava od njega (prije sat i pol vremena)! Uglavnom bezveze, brani se od "napada" predsjednika države da je "loša politika HNS", "mafija",... Vidi se da mu je to netko napisao, "mora" da se izda službena reakcija od čelnika HNS
....
Al čekaj, pa šta je krivo rekao?
Šta ima predsjednik komentirat politiku HNSa? Kakve veze on ima sa sportom? I zašto Josipović povezuje lošu (kakva god da je) politiku HNSa sa huliganima? Šta to uopće stavlja u istu izjavu. Kao da daje za pravo huliganima, najbolje da uzmu noževe i da pokolju sve redom koji god im ne paše.
I dobro kaže, napiše se nešto protiv huligana i onda "ali oni tako protiv HNSa izjašnjavaju svoje uvriježeno urbano demokratsko mišljenje".
Ma marš u pm. To je za zatvor.
"Oni tako izjašnjavaju svoje mišljenje".. Idem sad zapalit susjedu auto jer mi se ne sviđa font na ovom forumu. to je moje izražavanje mišljenja.
Nego danas u saboru - Zakon o porezu na dohodak. Pod izlikom da čine dobro narodu povećanje osobnog odbitka sa 2200 na 2600 kuna,... ustvari SDP opet pogoduje bogatima jer će oni sa manjom plaćom, većina ispod prosječne 5500 dobivati veće plaće za desetak ili 100, 150 kuna dok će oni sa velikim plaćama dobivati veće plaće po nekoliko tisuća kuna! E, da i prag sa najvišom stopom od 40% se diže sa 8800 kuna na 13200. I svim političarima će rasti plaća. Toliko o socijalnoj politici SDPa.
Ne pogoduje bogatima, jer ne možeš reći da je plaća od 10 - 15 kkn neka velika plaća.
Pogoduje koliko - toliko smanjenju opterećenja firmi kod zapošljavanja na specijalističkim radnim mjestima. I to je u biti jako dobar potez.
Političari su ionako jako mali broj ljudi, nije to neki trošak.
..Vidi se da mu je to netko napisao, "mora" da se izda službena reakcija od čelnika HNS
....
..opet pogoduje bogatima jer .... Toliko o socijalnoj politici SDPa.
- zar je bolje da k'o ČudoOdDeteta buba iz (šuplje) glave ili recitria biblijske psalme... Klasika, formalnost, 'next'. (već te Ivan 'opro', pa još malo). Barem je netko lektorirao, provjerio kako zvuči, hoće li to (zli) novinari izvuč iz konteksta itd. Po tom je (napokon) netko počeo misliti prije nego blene, paradoksalno tužno/žalosno/smiješno.. da je to upravo HNS-nogomet, ne netko kao predsjednik vlade i sl.. Meni je to k'o da čoban u rebatinkama recitira Schillera dok akademik kopa nos i jede čvarke s lukom. Ali u Apsurdistanu je i to OK/default.
- OkoSokolovo, ili Prezidente.. dakle, huligani napadaju npr HNS, tad i on napada HNS, kako ide poslovica, neprijatelj mog neprijatelja...? Ćoravac je dakle za huligane (ok, ovo je nategnuto kao nemaš akvarij=peder).
- i tu promašaj, mada ukupno 'blizu'.. npr plaće najvjerojatnije neće rasti, što-ako, ako radnik ima ugovorenu plaću recimo 3.000 neto (ugl nitko ne ugovara bruto, tad je to bitna razlika), tad poreznu razliku vlasnik ostavi sebi. Ukupno, točno, bogatima više.. (ali to je ćorava koka koja nije pogodila zrno nego glistu.. ipak promašaj).
- soc.politika za SDP je stala s planom 21 i FOSSom, to je bilo PRIJE izbora i zauzimanja fotelja. Nakon tog baš nikakve 'socijale', pa nije neko otkriće.. 'amerike ili vatre..'. Kao da poentiraš s dokazom 2+2=4. da? (... i?)
...mislim.., misliš, ali još trebaš naučiti misliti na pravi način, uz kako-zašto i sl. Ali na dobrom putu. 
Gadi mi se taj nogomet više. Toliko j... glume. A tek navijači, repka, žulja, kladara i sva ta sr....
Povraća mi se od tog cirkusa.
xfire: GStyle|KIKI3000
Huligani su najmanji problem našeg društva, to se da riješiti zakonom. Korupcija je u našoj državi jako ukorijenjena ali i ona će se jednog dana riješiti, vjerojatno će uvijek biti prisutna ali ne u takvom obimu kao danas. Kriza isto tako ne može trajati vječno... Mene puno više brine naše društvo u cijelini... Zar je normalno da crkva ima glavnu riječ kod nas i da su u biti država u državi, da saborsku stranku vodi osuđeni ratni zločinac, da se drugom ratnom zločincu organizira svečani doček? Još uvijek smo opterećeni stvarima iz prošlosti. Dobro kaže T.B.F u svojoj pjesmi: a u Saboru jutros isti debilizam, čije stari bija Ustaša a čij Partizan... A mene boli k...c za jedne i za druge, briga me više i za domovinski rat, želim da moje dijete odraste u normalnoj i zdravoj sredini. Citirat ću izjavu generala Gotovine: rat je gotov okrenimo se budućnosti. Pametnome dosta!
Jednostavno smo u globalu (čast izuzecima) zatucana i konzervativna nacija u kojoj crkva ima glavnu riječ, ne uvažavamo nikakve manjine i još dosta ljudi krivo tumači svoju vlastitu povijest...
Jednostavno smo u globalu (čast izuzecima) zatucana i konzervativna nacija u kojoj crkva ima glavnu riječ, ne uvažavamo nikakve manjine i još dosta ljudi krivo tumači svoju vlastitu povijest...
Dobro opisano.
Uzmemo li recimo bolesnog čovjeka da nam pomogne, društvo u toj alegoriji možemo dijagnosticirati na vrlo sličan način.
Imamo krvarenje desni, čir na želucu, hemeroide, glavobolju, bolesnu jetru, tlak, atletsko stopalo, u zadnje vrijeme se ni ne diže kako spada.
Ovom g. Primjeru je dosta teško u životu. Tako je i našim ljudima, susjedima itd.
Gosp. Primjer za svoju nesretnu sudbu krivi nesposobne doktore, sve ga danima boli, nije mu lako. Traži empatiju, pomoć i ljekove.
Doktori pak liječe simptom po simptom, tutnu mu kremu za hemeroide, tablete za čir itd. Na listi čekanja je za jetru. Sram ga je priznat da ima problema s prostatom. Ponos.
Ali g. Primjer ima još jedan problem. Pije poprilično, znate ono čašica sim, čašica tam, jede šta jede, masno, prefrigano, isprženo, prezačinjeno, puši, ne kreće se, ima 130 kila, ženu nije pipno mjesecima. Kompleksi. I ponos.
Društvo vrlo slično reagira. Lječimo simptom po simptom (huligane, tunele, Bandiće, gayeve, Srbiju, branitelje) umjesto da prestanemo jest smeće i da krenemo zdravije živjeti.
Ljudi nisu, dugo ni neće, shvatili da su sami odgovorni za svoj organizam. Kradeš li državu, država će propast, piješ li alkohol - otići će jetra. Nije kriv doktor - nije kriva država (institucija).
Uvijek ću tvrditi da su najveći problem ljudi. Ne sad neka skupina posebno, generalno je problem u svakom čovjeku. Kažemo - nismo takvi. Ma jesmo. Ja nisam huligan ili homofob, ali ih znam bar 10. NIsam fašist ali redovito čujem da netko gaji simpatiju prema NDH. Nisam nikada ništa ukrao ni išta dobio preko veze, redovito gledam gdje se moje vršnjake iskorištava za 1600kn dok se neke ljude zapošljava jer im tata/stric "funkcioner".
Muka mi je od takve situacije. Nemreš pobit pol ljudi pa da se krene iznova. Takvi su kakvi su. Sebični, iskompleksirani nazi-homofobi kojima je "domovina" sisa za mužnju na račun "lopova privatnika" koji nekog vraga i pljunu u taj proračun. Naravno, nisu oni loši sebi, djeci, prijateljima. Svatko je nekome dobar. Pogotovo kada se treba nekom novom (npr strancu) prikazati. Onda se vadi pršut i najbolje vino. Svejedno je privatno protiv pedera i srba, na prvi "ZA DOM" bi bio spreman. Ali mu je kriva država što mu se ne diže.
I on ima pravo glasa, zapravo samo takvi i idu na izbore. 60% pametnih nejde. Žalosno za reći, ali mi nemamo 500 pametnih ljudi koji bi nas vodili, koji bi nas organizirali. Ja još nikada, nisam vidio organiziranu skupinu koja bi bila u stanju nešto dobro napraviti. Za nas sve. Nažalost bi u toj situaciji fasovali svi ovi koji trenutno sisaju jer bi ih maknuo sa sise. A njih je jaako puno previše. Taman dovoljno da na izborima do godine opet dobije HDZ koji za divno čudo, zbog lošeg, prelošeg SDPa izgleda kao bolja opcija! Pored svih onih krađa i tunela. Nevjerojatno.
...
Al čekaj, pa šta je krivo rekao?
Šta ima predsjednik komentirat politiku HNSa? Kakve veze on ima sa sportom? I zašto Josipović povezuje lošu (kakva god da je) politiku HNSa sa huliganima? Šta to uopće stavlja u istu izjavu. Kao da daje za pravo huliganima, najbolje da uzmu noževe i da pokolju sve redom koji god im ne paše.
I dobro kaže, napiše se nešto protiv huligana i onda "ali oni tako protiv HNSa izjašnjavaju svoje uvriježeno urbano demokratsko mišljenje".
Ma marš u pm. To je za zatvor.
"Oni tako izjašnjavaju svoje mišljenje".. Idem sad zapalit susjedu auto jer mi se ne sviđa font na ovom forumu. to je moje izražavanje mišljenja.
Kao prvo ne podržavam Josipovića, nije mi nimalo simpatićan, ali...
Čovjek ima pravo komentirati politiku HNSa, zašto ne? Bilo tko ima pravo komentirati bilo kaj, sloboda govora. A kao javnu osobu podržavam ga da javno izreče stvari za koje zna da mogu razotkriti mito i korupciju u državnim ustanovama. Čovjek napada Šukera i HNS da su mafija i sl. valjda zato kaj ima neka saznanja. Ne bi javno napadao da nema neke dokaze, ne bi takva osoba sa takvim položajem. Jedino tako u Hrvatskoj, da se o nečem javno govori, će potaknuti institucije, policiju, USKOK, da počnu raditi svoj posao, da to istraže (tužna stvarnost Hrvatske). Na stranu to kaj on iznosi to radi svoje političke kampanje za predsjednika HR.
Primjer loše politike HNS je izgradnja Centra Hrvatske Nogometne Reprezentacije usred Zagreba! Dok svugdje po svijetu se ti centri rade van gradova da se nogometaši/sportaši mogu odmoriti, vježbati u prirodi (trčanje), turistički potencijal takvih mjesta,... naši izmišljaju "toplu vodu" i rade usred velegrada! Kao da nemamo prekrasnih mjesta po HR di bi oni mogli niknuti.
Nitko ne podržava huligane i to što oni rade. Bar bi trebali svi. Čelinik/predsjednik HNSa Davor Šuker NIJE reagirao na nerede PET dana, valjda ne bi ni tada da ga Josipović nije spomenuo.
Kao predsjednik HNSa Šuker je trebao već drugi dan izaći, ak ne uživo bar pismenom, izjavom da se HNS ograđuje od nereda na stadionu i da ti pojedinci NE predstavljaju Hrvatske navijače (da bar malo očisti ime Hrvata u nogometnom svijetu). Zašto još, pa zato kaj će oni, HNS, morati platiti novčanu kaznu zbog tih pojedinaca.
...
Ne pogoduje bogatima, jer ne možeš reći da je plaća od 10 - 15 kkn neka velika plaća.
Pogoduje koliko - toliko smanjenju opterećenja firmi kod zapošljavanja na specijalističkim radnim mjestima. I to je u biti jako dobar potez.
Političari su ionako jako mali broj ljudi, nije to neki trošak.
Čuj, ja sam za, za bilo kakve reforme koje će ostaviti ljudima više novaca u džepu (đepu!) kada dođe plaća, ali treba misliti i na socijalu, krizu i veliki dug države. Tak da bi ja dao "povećenje osobnog odbitka", rasterećenje plaća, svima do prosjećne plaće od 5500 kuna (to je većina zaposlenih). Drugima ne. Dapače, svima u JAVNIM/DRŽAVNIM tvrtkama bi postavio dodatni porez na (neto) plaću, 6000 do 8999 kn uzeti dodatnih 10%, 9000 do 14999kn 20%, 15000 i više 30%. Tko ima više, više treba doprinijeti. "prag sa najvišom stopom od 40% se diže sa 8800 kuna na 13200" nikako!
"10 - 15k nije velika plaća" kad usporediš plaću od (neto) 3500 kn i (neto) 8000 kn, ovaj drugi bi mogao staviti na stranu cijelu plaću prvoga, prvom drugi izgleda bogato.
Političari
, njima bi srezao sve u pola, koliko većina vrijedi. "manji broj ljudi, nije neki trošak" istina, ali svaka kuna je dobrodošla u proračun, ili da se to stavi na stranu, da im se još srežu plaće, i da se da za neke potrebne stvari, npr. škole (besplatni gablec u osnovnim školama za sve đake).
A gle i licemjere, političari, SDP je skinuo 10 % na braniteljske penzije veće od 5000 kn (na stranu kolike su, kako su ih dobili,...), a svoje plaće (vlada) su smanjili za 5 % (15k+ kn) tek nakon javnog pritiska. SDP, od kad su na vlasti nema tu S u njihovoj politici.
..Vidi se da mu je to netko napisao, "mora" da se izda službena reakcija od čelnika HNS
....
..opet pogoduje bogatima jer .... Toliko o socijalnoj politici SDPa.
- zar je bolje da k'o ČudoOdDeteta buba iz (šuplje) glave ili recitria biblijske psalme... Klasika, formalnost, 'next'. (već te Ivan 'opro', pa još malo). Barem je netko lektorirao, provjerio kako zvuči, hoće li to (zli) novinari izvuč iz konteksta itd. Po tom je (napokon) netko počeo misliti prije nego blene, paradoksalno tužno/žalosno/smiješno.. da je to upravo HNS-nogomet, ne netko kao predsjednik vlade i sl.. Meni je to k'o da čoban u rebatinkama recitira Schillera dok akademik kopa nos i jede čvarke s lukom. Ali u Apsurdistanu je i to OK/default.
- OkoSokolovo, ili Prezidente.. dakle, huligani napadaju npr HNS, tad i on napada HNS, kako ide poslovica, neprijatelj mog neprijatelja...? Ćoravac je dakle za huligane (ok, ovo je nategnuto kao nemaš akvarij=peder).
- i tu promašaj, mada ukupno 'blizu'.. npr plaće najvjerojatnije neće rasti, što-ako, ako radnik ima ugovorenu plaću recimo 3.000 neto (ugl nitko ne ugovara bruto, tad je to bitna razlika), tad poreznu razliku vlasnik ostavi sebi. Ukupno, točno, bogatima više.. (ali to je ćorava koka koja nije pogodila zrno nego glistu.. ipak promašaj).
- soc.politika za SDP je stala s planom 21 i FOSSom, to je bilo PRIJE izbora i zauzimanja fotelja. Nakon tog baš nikakve 'socijale', pa nije neko otkriće.. 'amerike ili vatre..'. Kao da poentiraš s dokazom 2+2=4. da? (... i?)
...mislim.., misliš, ali još trebaš naučiti misliti na pravi način, uz kako-zašto i sl. Ali na dobrom putu. 
Gore odgovoreno
Eto sudaca idijota ima na sve strane,
ti bokca tip sa bemburom ubije troje ljudi, a kazna je 120 sati javnih radova i ostaje bez vozačke na godinu dana.Kakve su to budalaštine, ako je to fakat pravomočna presuda onda je to debela sramota za Nizozemsko prevosuđe.
Pa kazna je za neoprezno voženje. Istu bi dobio i da se zaletio u drvo,
Je, isto zaletio se u čovjeka ili u drvo, potpuno isto. Yebiga, a i prvi puta mu je 
Je, isto zaletio se u čovjeka ili u drvo, potpuno isto. Yebiga, a i prvi puta mu je 
Naravno da nije isto
ali kazneno djelo je isto: neodgovorna vožnja. To je ono što je skrivio i zašto je osuđen. (makar svejedno premalo) Da je napravio istu stvar i da se ljudi nisu našli na toj cesti dobio bi istu kaznu.