Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.283.533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Mali Princ je nepošten jer zagovara napredni društveni sustav, iz kojeg spominje samo beneficije bez negativnosti, iako je svjestan prepreka i ograničenja sadašnjeg društva.

Bezobrazan je jer nastupa kao da mi nismo svjsni da bi neka utopija bila bolje mjesto za živjeti.

Uzrok tome nalazim u vjerojantnom konstatnom roditeljskom podbadanju da mora postati Doktor, pa kako je on sam svjestan svojih ograničenja, svoj stres transferira na društvo koje ne ispunjava njegova očekivanja sa kojima b i njemu bilo lakše postati Doktor.

No, mlad je, još godina do punoljetnosti, nije prost i agresivan, pa sam stava da ga nije potrebno protjerivati već povremeno kartonom usmjeriti, u nadi da će u toj godini i naučiti nešto. Naravno to vrijedi do punoljetnosti, a nakon je na svojoj brizi.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...

Mali Princ je nepošten jer zagovara napredni društveni sustav, iz kojeg spominje samo beneficije bez negativnosti, iako je svjestan prepreka i ograničenja sadašnjeg društva.

Bezobrazan je jer nastupa kao da mi nismo svjsni da bi neka utopija bila bolje mjesto za živjeti.

Uzrok tome nalazim u vjerojantnom konstatnom roditeljskom podbadanju da mora postati Doktor, pa kako je on sam svjestan svojih ograničenja, svoj stres transferira na društvo koje ne ispunjava njegova očekivanja sa kojima b i njemu bilo lakše postati Doktor.

No, mlad je, još godina do punoljetnosti, nije prost i agresivan, pa sam stava da ga nije potrebno protjerivati već povremeno kartonom usmjeriti, u nadi da će u toj godini i naučiti nešto. Naravno to vrijedi do punoljetnosti, a nakon je na svojoj brizi.

{#}

Dobra!

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Gle, njegova ustrajnost i volja su awe-inspiring, kada bi to usmjerili na nešto korisno, svašta je moguće.

Da se ne bi našao uvrijeđenim, moram napomenuti da ne postoji osoba koja u mladosti nije bar po jednom načinu ponašanja upada u kalup, a da toga nije bila svjesna.

Svi smo mi u jednom trenutku mislili da smo pametniji od ostatka generacije i da ono što nam predbacuju stariji ne vrijedi jedinu u našem slučaju.

Istina je da je ljudsko ponašanje užasno predvidljivo, i da su mehanizmi racionalizacije stvanosti veoma slični. Svi smo imali poteškoća shvatiti svijet oko sebe, te smo svoju pubertetom probuđenu snagu i strast usmjeravali u kojekakve niše zbog kojih smo htjeli biti posebni.

Naročito mlade pogađa činjenica da odrasli ne čine dovoljno za napredak, jer su uvjereni da će oni kada budu odrasli biti bolji, sposobniji, pametniji.

Jedina je istina da je većina odraslih samo imala više vremena da metodom pokušaja i pogrešaka utvrdi oko čega treba protratiti vrijeme.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan

Pročitati dok ne nestane primjeraka!

Bob Dylan i Dušan Kecman!

18 godina

Slažem se ja s time - svi počinjemo kao glupani. Ali i kad ti je 16 ili 18 biraš "bitke" - za to ne treba neka posebna mudrost. Problem je s ovim aktivizmom koji počinje inspiriran forumaški informacijama i puca vrlo visoko. 

Evo kako ja zamišljam da ide Budina metodologija:

1) Ustane se, doručkuje (zajutarkuje) upali računalo i krene na Above The Top Secret, Dnevno.hr, Oko.hr i druge opskurne i nebitne sajtove

2) Pročita pet tekstova i 50 komentara i oboružan tim znanjem - evo ga na Bugovom forumu

3) Krene pisati o temi o kojoj nema nikakve teorijske podloge (anarhizam) totalne banalnosti ili očite budalaštine koje nemaju veze sa stvarnošću zato jer je negdje tako pročitao, a nema podloge da razluči bullshit od kvalitetnog materijala

4) Go to 1

Ne možeš se "obrazovati" po forumima, ako ne postoji nikakav filtar koji ti pomaže razlučiti gluposti od nečeg smislenoga. Zato i postoje priznati teoretičari, bilo čega, koji su dali osnove nekim pravcima u društvenim razmišljanjima, a neke njihove tvrdnje su prošle kritiku kolega, znanosti i analizirane su, potvrđivane i pobijane do besvijesti i ono što je ostalo je dobar temelj ili "pravilo palca" koje ti pomaže u filtriranju gluposti.

A kad tog pravila nemaš, onda samo lifraš gluposti i to je ono što me smeta.

This space for rent!
12 godina
neaktivan
wyks kaže...

Što je ovo?!?!?!?!

Mislim, znao sam da wikipedija i nije neko mjerilo za određene teme, al ovo izgleda kao naslovna od časopisa Hrvatski Domobran

MPLAB C18
17 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ne znam kako bih ovo komentirao pa ću samo napisati da ne znam kako bih ovo komentirao.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Slažem se ja s time - svi počinjemo kao glupani. Ali i kad ti je 16 ili 18 biraš "bitke" - za to ne treba neka posebna mudrost.

A kad tog pravila nemaš, onda samo lifraš gluposti i to je ono što me smeta.

Bijeg od realnosti je tricky biznis, pa se čak i ako pojedinac to čini uvjeren da radi nešto korisno može okarakterizirati kao Supermen Kompleks, što je opet samo pokušaj adolescenta da bude poseban.

No moja čaša ponekad, vjerojatno jer sam Riba u horoskopu, bude i napola puna, pa na Princa gledam - bolje da tipka nego da prakticira snošaj bez kondoma sa Brkatom Meri, nakon što se uroko 15 puta i napravio kaos.

Tako bi imali na brizi još Manjeg Princa, ovako stradavaju samo tvoji živci.

Nego da riješimo kvadrilemu:

Koji vam je najdraži Nick:

0 Buda
3 Leteći Slon
13 Mali Princ
1 Tawals
15 godina
neaktivan

to je ona: 'tko je mlad i ne vjeruje da može promijeniti svijet nema srca, tko je star i vjeruje da može nema mozga'

Al ipak mi je draža stara iz vlaka u snijegu: 'kad se mnogo ruka slože ,sve se može, sve se može'

Smrt fašizmu, sloboda narodu
18 godina
wyks kaže...

LOL

"Weird Al" Yankovic, deklarirani član amiških ekstremista, amero-srpske sekte koja izbjegava struju samo zato jer je Tesla Hrvat.

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
wyks kaže...

LOL

"Weird Al" Yankovic, deklarirani član amiških ekstremista, amero-srpske sekte koja izbjegava struju samo zato jer je Tesla Hrvat.

''Ponosim se svojom hrvatskom domovinom i svojom srpskom narodnošću'' - Nikola Tesla, al on je vanzemaljac za sve te koji ga svojataju i kite se njegovim perjem. Veći je on od toga.

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
LOL

Taj dio je šala, ali većina je za ozbač tekst koji je dio naših sa Wikipedije htio objaviti ono za ozbač.

15 godina
neaktivan
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...
LOL

Taj dio je šala, ali većina je za ozbač tekst koji je dio naših sa Wikipedije htio objaviti ono za ozbač.

Dovoljno je pročitati dio o antifašizmu pa da se shvati tko to piše, al ok , dobro se šaliti. I mene često krivo shvate jer volim sarkazam

edit: sad sam tek pogledao link :D , ok ne pišu isti, ovo liči na ekipu s news bara

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 13:53 (mrfkap knojre).
12 godina
neaktivan
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...
LOL

Nije im uspjelo. Šteta jer tamo ima nekih stavki o kojima bi mogli diskutirati, al ovako zbog neozbiljnosti je cijeli tekst postao samo predmet sprdnje, a wikipedija nerelevantna stranica.

MPLAB C18
17 godina
odjavljen
zhUPer_C18 kaže...
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...
LOL

Nije im uspjelo. Šteta jer tamo ima nekih stavki o kojima bi mogli diskutirati, al ovako zbog neozbiljnosti je cijeli tekst postao samo predmet sprdnje, a wikipedija nerelevantna stranica.

Wikipedia.hr misliš? Jer, nema ovakvih budalaština svugdje. Naša ima očajno sporu kontrolu pa...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
wyks kaže...
Veliki Brat kaže...
LOL

Ma što je najgore (koliko god ovo bilo isparodirano do bola), znam ljude koji izbjegavaju ćirilicu, ovaaaj, jaffa kekse, jer su srbski, ili cocktu jer je slovenska.

Gledam te!
12 godina
protjeran
Drago kaže...
Anarchist Prince kaže...

Nisu samo eskimi, nego i više od 90% povijesti čovječanstva je anarhističko, postojali su primjeri u Argeniti, Šanjolskoj, Ukrajini, Rusiji, postoje mikronacije, skvotovi, Brazil...

Tvoje lupetanje je čisti šum u diskusiji. Daj malo čitaj, počni s Bakunjinom, pa onda work your way up, prije nego ovdje kreneš s "predavanjima" na osnovu "informacija" popabirčenih s debilnih autsajderskih sajtova. 

Pa pročitao sam Anarhija je moguća od Petera Gelderloosa, pročitati ću i Bakunjina, Kropotkina i sve što mi se nađe pod rukama na tu temu kada mi se to nađe pod rukama.

Old Iggy kaže...

Joj daj se uozbilji ili nemoj više niš' pisati... kakvi skvotovi i slične gluposti?

Da ne stanu državne usluge za tjedan dana bi RH izgledala kao u Mad Max filmovima, a za mjesec dana k'o područje Černobila.

Ajde mi malo prodobnije obasni što bi se to točno dogodilio od trenutka kada nestanu državne usluge do Černobila, kako bi se sve to događalo i zašto.

12 godina
protjeran
wyks kaže...

Nema nikakvih dodatnih negativnosti, samo se brdo njih nestaje, a one koje ostanu su smanjene. 

Btw. punoljetan sam.

wyks kaže...

....

Ja sam Bik (tvrdoglavost), mjesec mi je u Vodenjaku, a mjesec upravlja razmišljanjem i mislima, Vodenjaci su prepoznati kao ljudi koji su ispred svog vremena, altruisti, možda to nešto objašnjava. :D

13 godina
neaktivan

http://www.index.hr/vijesti/clanak/optuzen-za-veleizdaju-pogubljen-tetak-sjevernokorejskog-vodje-kim-jonguna/716282.aspx

Prvo mi nije jasno zašto je ovo bitna vijest koja ide i na Dnevnik, možda zato što je smiješno i zabavno, zapravo sigurno zato.

Ove sve vijesti idu preko SADa i Južne Koreje koji su im zakleti neprijatelji. Svako malo ide neka vijest da je mali veliki vođa nekog raznio jer je krivo sjeo na stolicu, jer mu je spomenuo majku, jer je srkao dok je jeo juhu... Ovako ispada kao da je Sjeverna Koreja neka Looney Tunes država jer ubijaju one koji su ženskaroši i piju. A sjećam se još onog dokumentarca u kojem je Šarić rekao da je alkohol jeftin u Pravoj Koreji i to je nešto što daju narodu za razliku od ostalih stvari. Jedini razlog kojeg vidim da se plasiraju ove vijesti je da nas podsjete da Sj. K. još postoji i da je i dalje luda, luđa od Rusije, i da se malo širi zapadna propaganda.

A ako jest i pogubljen onda je to zbog onog što su i sami sjevernjaci rekli: "izdaju i kriminal". I ameri bi ubili svakog tamo koji je počinio veleizdaju, onog Snowdena bi davno koknuli da nije pobjegao. Nije to nikakva "ekstremna brutalnost režima" (citat iz članka). I opet se postavlja pitanje zašto je na vijestima prva rečenica u najavi da je zbog pića i žena. Vraćam se na početak, valjda zato što je to zanimljivo i smiješno svjetini.

17 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

Ajde mi malo prodobnije obasni što bi se to točno dogodilio od trenutka kada nestanu državne usluge do Černobila, kako bi se sve to događalo i zašto.

Vjera ti je primjer gdje mnoštvo ističe potrebitost vjerskih knjige jer kazuju moral i pravila ponašanja.

Samim time dokazju da im je privid autoriteta potreban kako bi slijedili pravila, posebno jer je ljudski um pokvaren time da umanjuje vlastite greške dok preuveličava tuđe.

Bilo kakva povreda nečije pravice bi bez sigurnosti osude te povrede od treće strane rezultirala odmazdom po osobnom mjerilu intenziteta tj. viđenja pravde.

Ljudi koji su lijeni i sebični te mane aplificiraju u mnoštvu jer greške pojedinca se umanjuju u mnoštvo što daje sigurnost, samim time puko vjerovanje da nešto funkcionira je dovoljno da ono zbilja i funkcionira dok obratno može dovesti do katastrofalnog nefunkcioniranja.

Već sam bio naveo primjer kada su ljudi zbog napdana na WTC masovno bojkotirali avio promet, zbog čega su uzrokovali drastično povećanje nesreća u ostalim prometima.

Ako si previdio gornje poruke, prvo se ispričavam na patroniziranju, no svejedno mislim da si treboaozbiljno shvatiti kada sam te nazvao nepoštenim, jer i mi veoma dobro znaom da bi mirna utopistička anarhija bila bolje društvo, no svjesni smo ograničenja današnjeg društva. Vjerojatnost je da ni najmlađi od nas neće doživjeti neke stanovite promjene, ne jer je promjena nemoguća nego jer je promjena spora u oku pojedinca.

No promjene su tu, prije 60 godina ubijali smo Židove, malo prije su crnci bili robovi i tako dublje u mračnu povijest. Ti zanovijetaš jer je ona spora, jer ima kriminalnih anomalija, no umjesto da učiš kako bi sada donio boljitak, ti gubiš vrijeme na na nečemu što predstoji.

Zamisli si kmeta u 1100., pa pogledaj sebe. I on je sigurno mislio da će tadašnji đavo pojesti svijet, jer svijet ide u krivom smjeru.

No on je zbilja živio u svjetu u kojem su se gazila ljudska prava, ti živiš u svijetu koji polako uništava žarišta tih gaženja.

Stoga, svijet će preživjeti i bez tvoje histerične brige, ljudi su sposobniji nego što misliš, no treba pitati 7 000 000 000 ljudi za mišljenje jer stvaramo svijet u kojem je svako mišljenje bitno.

To što ti naletavaš na loša mišljenja ne znači da dobra ne postoje. Da ne postoje i ti bi bio kmet.

17 godina
Anarchist Prince kaže...

Semafor na raskrižju Držićeve i Vukovarske prestane raditi i cijeli grad u kolapsu, a on pita što bi se desilo kad bi kompletnu državu maknuli. Ma ništa, cvijeće bi cvalo!

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
18 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Semafor na raskrižju Držićeve i Vukovarske prestane raditi i cijeli grad u kolapsu, a on pita što bi se desilo kad bi kompletnu državu maknuli. Ma ništa, cvijeće bi cvalo!

Pa cvijece uvijek cvate, osim jeseni i zimi.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Anarchist Prince kaže...

{#}

a ja krenuo tipkati cijeli esej... nema potrebe

iddqd
12 godina
protjeran
Bukva kaže...
Anarchist Prince kaže...

Usporedba ti je u najmanju ruku nespretna. Semafor ne radi i promet je u kaosu, ok nadam se da ne misliš da je odsustvo države = odsustvo semafora, kao da ljudi u slobodnom društvu nebi mogli postaviti semafore radi regulacije prometa? Osim toga, tvoj post cilja na neki common sense koji je kod tebe kao kao etatista razlikuje od moga, reci što bi se dogodilio kada bi nestala drržava?

17 godina
neaktivan
Anarchist Prince kaže...

Osim toga, tvoj post cilja na neki common sense koji je kod tebe kao kao etatista razlikuje od moga, reci što bi se dogodilio kada bi nestala drržava?

Opet si nepošten.

Zagovaraš bezpartijski sitem, iako autoamtizmom stvaljaš ljud u partije, makar bi trebao biti svjestan da se od '45-e pa preko '89-e društvo pokušava riješiti "ako nisi s nama - protiv nas si" sistema.

Također bi kao zagovronik trenutnog brisanja Države, trebao znati da je upravo patijski sistem ono što odmah razdvaja primitivnije ljude, makar druga strana imala valjan argument.

Na kraju, nastupaš bez prezentacije svojeg stava, i još ozbiljnije bez prijedoga koraka u smjeru svojeg stava, već inzistiraš na tome da druga strana objasni svoj stav, automatski ga etiketirajući kao suprotnost, što sa pozicije tvojeg proklamiranog slobodarskog stajališta nije principjelno.

Ideja utopije nije ništa posebno, dapače stara je kao i čovječanstvo, čak možeš slobodno referncirati Star Trek i pogodio bi glavninu te ideologije.

Nastupaš kao školarac koji je pročitao što znači Akademija u riječniku i onda se svađaš sa svima oko sebe zašto nisu svi akademici.

14 godina
wyks kaže...

Opet si nepošten...

Džaba se trudiš ako ti mjesec nije u vodenjaku.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
ElektričnaOvca kaže...

Možda mu je vodenjak puk'o.{#}

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
mario.L_hr kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Možda mu je vodenjak puk'o.{#}

-ma puko je wyks kad u rečenici s budom stavlja akademik.. jedina akademija koja je moguća je policijska (part-one). ... a bio je tako perspektivan mladac.

no, kud puklo da puklo (i ja pucam), pa pitanje @ anarhist:

-ok, daj neki model, zaokruženu cjelinu koja bi (nategnuto) teoretski mogla funkcionirati, kao nuklearka u tegli ili perpetuum mobile, sve se prihvaća, samo daj neki model. (pa da ga onda raspucamo na faktore). Dakle, kako bi bezdržavno društvo, bez vlasti, neke prisile.. nečeg?? moglo funkcionirati.

npr u StarTreku imaš konobare na enterprajzu, želiš li biti konobar? Znaš da postoji radno vrijeme? Znaš da tad moraš doći i raditi? dok ja (nestrpljivo) lupkam po šanku i čekam da me se polsuži. GDJE SI!!! Alo konobar! Brže. Ja sam glavna faca, the Flash Gordon il tak nešt. (Pikard). Ili ćemo svi biti piloti?

Nema novca, svi imaju sve što žele, ali nisu svi pojedinci jednaki, jer su ljudi, neki bolji ili lošiji u nekim stvarima. Dok ne rješimo tko će biti konobar ili pilot, tko smetlar, portir, kurva, glazbenik.. dok ne napravimo društveno korisnu podjelu rada, pa i netko tko će popravit onaj Bukvin semafor, kako do tad živjeti u anarhiji? Neki organizam se može smoorganizirati, mogu i ljudi npr u požaru samoinicijativno izaći (spasiti se) ili ugasit požar (spasiti sebe i druge), no veća je šansa da se desi kaos nego harmonija, recimo 1:velik broj koji teži beskonačnom.

Daj model anarhije koja je održiva, pa makar na primjeru mravinjaka, vlati trave, stada ovaca.. npr jedan mravinjak koji nema kraljicu, radnike i vojnike, larve? Međuovisnost je jednaka kao i pojedina jedinka, (čovjek) koji ovisi o plućima, srcu, mozgu, jetri... i shupku. Ptica, krdo bizona, traktor.. svaka cjelina ovisi o dijelovima koji imaju svoju ulogu i moraju funkcionirati unutar hijerarhije (suprotno od anarhije) inače se sve raspadne. Traktor bez kočnica, ulja, guma.. ili njive koju ore je beskoristan, no da bi radio mora postojati mehaničar, mora postojati i bantucrnac u džungli koji skuplja kaučuk, pčela, nafta, norveški čelik, brodovi, mornari, telefon, papir.. itd itd. i to sve treba nekako organizirati da bi sistem funkcionirao, da bi bio makar održiv. U suprotnom je error, beskorisno. Što od tog može anarhija osigurati? Ništa, jedino u the Rajskom Vrtu, gdje goli Adam i Eva jedu jabuke glumeći amebe (bez svijesti). Jer tamo ne treba traktor ni pčela (i ostalao u lancu), ali i tamo imaš the Bossa koji čarobnim štapićem to osigurava ... ne anarhiju. Možda samo u trenutcima kad On spava.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 22:24 (ihush).
18 godina

Ne vjeruje u Boga a vjeruje u horoskop. E sad si je sve zayebo...

Rvat katolik!
12 godina
protjeran
ihush kaže...
mario.L_hr kaže...

-ma puko je wyks kad u rečenici s budom stavlja akademik.. jedina akademija koja je moguća je policijska (part-one). ... a bio je tako perspektivan mladac.

no, kud puklo da puklo (i ja pucam), pa pitanje @ anarhist:

-ok, daj neki model, zaokruženu cjelinu koja bi (nategnuto) teoretski mogla funkcionirati, kao nuklearka u tegli ili perpetuum mobile, sve se prihvaća, samo daj neki model. (pa da ga onda raspucamo na faktore). Dakle, kako bi bezdržavno društvo, bez vlasti, neke prisile.. nečeg?? moglo funkcionirati.

npr u StarTreku imaš konobare na enterprajzu, želiš li biti konobar? Znaš da postoji radno vrijeme? Znaš da tad moraš doći i raditi? dok ja (nestrpljivo) lupkam po šanku i čekam da me se polsuži. GDJE SI!!! Alo konobar! Brže. Ja sam glavna faca, the Flash Gordon il tak nešt. (Pikard). Ili ćemo svi biti piloti?

Nema novca, svi imaju sve što žele, ali nisu svi pojedinci jednaki, jer su ljudi, neki bolji ili lošiji u nekim stvarima. Dok ne rješimo tko će biti konobar ili pilot, tko smetlar, portir, kurva, glazbenik.. dok ne napravimo društveno korisnu podjelu rada, pa i netko tko će popravit onaj Bukvin semafor, kako do tad živjeti u anarhiji? Neki organizam se može smoorganizirati, mogu i ljudi npr u požaru samoinicijativno izaći (spasiti se) ili ugasit požar (spasiti sebe i druge), no veća je šansa da se desi kaos nego harmonija, recimo 1:velik broj koji teži beskonačnom.

Daj model anarhije koja je održiva, pa makar na primjeru mravinjaka, vlati trave, stada ovaca.. npr jedan mravinjak koji nema kraljicu, radnike i vojnike, larve? Međuovisnost je jednaka kao i pojedina jedinka, (čovjek) koji ovisi o plućima, srcu, mozgu, jetri... i shupku. Ptica, krdo bizona, traktor.. svaka cjelina ovisi o dijelovima koji imaju svoju ulogu i moraju funkcionirati unutar hijerarhije (suprotno od anarhije) inače se sve raspadne. Traktor bez kočnica, ulja, guma.. ili njive koju ore je beskoristan, no da bi radio mora postojati mehaničar, mora postojati i bantucrnac u džungli koji skuplja kaučuk, pčela, nafta, norveški čelik, brodovi, mornari, telefon, papir.. itd itd. i to sve treba nekako organizirati da bi sistem funkcionirao, da bi bio makar održiv. U suprotnom je error, beskorisno. Što od tog može anarhija osigurati? Ništa, jedino u the Rajskom Vrtu, gdje goli Adam i Eva jedu jabuke glumeći amebe (bez svijesti). Jer tamo ne treba traktor ni pčela (i ostalao u lancu), ali i tamo imaš the Bossa koji čarobnim štapićem to osigurava ... ne anarhiju. Možda samo u trenutcima kad On spava.

OK, primjer sa konobarom, neko je njega zaposlio zato što želi produtivnog radnika, koji će mu donjeti dobit, a njemu sredstva za život ili štogod on planira s tim novcem, vlasnik lokala i konobar su se dogovorili za radno vrijeme i plaću. Ako konobar nije uvijek tu, zabušava, vlasnik lokala će mu dati otkaz, naravno može ga i nagraditi ali to baš i nema smisla. Vrlo jednostavno.

Kao što je i sve u anarhističkom društvu, umjesto u državi gdje se stvari koje ne rade samo zakrpavaju sa još više bespotrebnih gluposti koje ne rade. 

Zatim novac, zamisli da želiš trgovati s nekim, ne koristeći novac, trebaju ti 2 kokoši, ali onaj koji prodaje kokoši ne treba npr. tvoje jabuke nego banane, tu dolazi novac. Zatim, ako želiš štedjeti za novi auto naprimjer, ne možeš te vrijednosti akumulirati u jabukama, jer će jabuke s vremenom strunuti, vrijednosti akumuliraš u novcu. Tako da novac je tehnolgija, a ne neko zlo, ili kako već misliš da ja gledam na njega.

Izjednačavaš izostanak države sa izostankom svake razumne ljudske dijelatnosti i mogućnosti pojedninca da svojevoljno donosi odluke. Nemam ništa protiv hijerarhije, samo imam problem sa prisilnom hijerarhijom, ako je neko stručniji i pametniji, nemam problema s tim da mi naređujem što da radim jer on valjda zna što je bolje, i ja to prepoznajem. Ali nitko mi neće naređivati samo zato što država tako odredila.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice