Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.317.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Pa i jesu, ali nema veze.

Status je na razini Borne iz 6C koji nikad ne propusti priliku pred starjima spomenuti Dražena iz 7B koj je kamenom razbio staklo na školskoj dvorani.

Borna je malo bolji učenik, dobrih ocjena iz predmeta sa mnogo učenja defnicija iz udžbenika, no nikad mu nisu sjeli matematčko-znanstveni predmet iz kojih mahom skuplja tek prolazne ocjene.

Želi biti Javni Blježnik poput majke ili Prvi Potpredsjednik Predsjedništva Upravnog vijeća nadzornog odbora nacionalne agencije za nadzor i usklađivanje zakonskih propisa o predsjedanju predsjedništvom upravim vijećima nadzornih odbora nacionalnih agencija za nadzor i usklađivanje zakonskih propisa kao otac.

EDIT:

Borna je cijelo vrijeme imao u Sabornici slobodu govora i podnošenja argumenata protiv navedenog izvlačitelja novaca na Češko-Austrijske račune kao i djelovanje na svim razinama Komore jer HGK nisu rukovodeća mjesta koja se dobivaju izborima.

Borna se često isticao da je on prvi vidio dječaka koji je prijavio Dražena da je razbio staklo, a i da je usklađivanjem margina na projektu pomogao školskom Timu Malih Kemičara na osvajanju državne nagrade.

Borna je također žestok kritičar blagoj kazni Draženu, s kojim je do sada često provodio slobodno vrijeme jer su susjedi, naime njihove obitelji su često zajedno slavile blagdane.

Na kraju treba spomenuti da je Borna ustrajan u tome da prvi priopći školskom šahovskom timu na korisštenju krivih otvaranja i poteza iako ga u vrijeme održavanja šahovskih treninga vidimo kako bilježi dnevnik kašnjenja i neopravdanih sati učenika iz razreda kojeg potom revno prvoga radnoga dana u mjesecu daje razrednici na uvid.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:30 (wyks).
15 godina

Još malo pa ćeš službeno postati ihush 2.Smijeh

Stručnjak za odmaganje...
18 godina

Slažem se ja sa svim tim - ovi su jako loši, ali to je neusporedivo. Imaš ekipu (stranku) kojoj se sudi kao stranci zbog kriminala, a kojoj je već nekoliko pojedinačnih članova ili osuđeno ili im se također sudi, a s druge strane imaš tutleke i dudeke koji su glupi, ali barem ne kradu. 

I onda mi se nađu valentini i ovakvi koji su tobože "za stručnjake", a iz aviona je jasno s koja strane vjetar puše i kreću s tim izjednačavanjem.

Inače, nekidan sam igrom slučaja bio na nekoj presici pa sam sreo frenda iz kvarta (splitskog) također sa zagrebačkom radnom adresom i tako se malo proljudikali i vidim da teorija "ako je znao sebi pomoć, znaće i nama" ili kraće - kerumizam, i dalje ima svoje pobornike usprkos rezultatima koje je kerumizam na kraju donio za Split. 

Njegova teorija je da bi HDZ bio bolji baš zato jer su lopovi, pa dok si namještaju korist za sebe, nešto se "odrebati" i na nas ostale, a ovi su samo debili, pa kako ne namještaju za sebe, ne može sse ništa odrebatit na nas ostale...

I tako - u krug...

This space for rent!
14 godina
odjavljen
Drago kaže...

Ma ne možeš ti to ljudima objasniti. Ponašaju se kao neka glupa marva-što ih više tučeš, to te više vole.

Nedavno sam bio optužen od strane jednog poznanika da sam "crven" i SDP-ovac samo zato što sam rekao da je SDP bolji od HDZ-a.  Dapače, još je tip branio HDZ. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Valentin17 kaže...

- Po čemu su bolji? Može neki razlog za ovakvu tvrdnju?

Za početak Linić tjera sve da se poštuju rokovi plaćanja. čak do te mjere da se ide u kontrolu državnih tvrtki. Obzirom da ne radiš, nego si u pelenama, nemaš pojma koliko je to zapravo bitna stvar.

Gledam te!
17 godina
odjavljen

Ja sam prvih mjesec-dva bio pobornik Keruma, iz dva razloga: HDZ ni pod razno, SDP je bio odvratan u kampanju te što sam mislio da se neće dogoditi ono što se dogodilo i da je njegov motiv ego, a ne još, još, još... Mlad, naivan... Sada sam glasovao za ove trenutne, ali za HDZ neću nikada. Na idućim izborima, vjerojatno neću uopće.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
15 godina
Drago kaže...

ali barem ne kradu. 

- Ovo ti ne možeš znati, da bi sa sigurnošću to mogao tvrditi. Jesi ih ti istražio, proveo nekakvu istragu? Ne bh rekao.

- Marina Lovrić Merzel (SDP) i njene "prezentacije" od pola milijuna kuna "odišu" takvim "operiranjem", o njenoj tzv. diplomi da i ne govorimo (pitaj Stankovića, on to zna bolje od mene).

- HDZ (ta ekipa) je "pao" odjednom, pazi da ne bi i ovi završili slično.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:35 (Valentin17).
17 godina
Drago kaže...

- kad je referentna temperatura na 0K tad je sve ostalo toplo. Jesu bolji, ako im je uzor HDZ. Dali su dobri? zaboravi (mada je teško) HDZ i vidi što je najavljeno i ostvareno unazad 2g. Školstvo, kurikulum i ZdrOdg uz svađu sa svima s kojima se mogao posvađati, promet upravo posljednja uhićenja šljakera su prikaz stanja, zdravstvo.. pa sve do Zokijevističkih (kao kineskih mudrosnica) citata, dal biblijskih ili forumskih, koji su kao Mesićevi vicevi.. da nema afera oko voznog parka, konstantnih fijsaka 'kibidabi', nebi bilo baš ničeg. Koja je posljednja doskočica? - Kriv je JFK? (NE), ali možda netko tko je u POZICIJI ili je opozicija i za to kriva?

Možda jedna 'kineska', tko radi, griješi, tko ne radi... (btw, lako je biti 'bezgriješan', alanfordovski kriteriji), pa ovi uspijevaju opet pogriješiti, baš na svakom koraku. Ustav, referendum, ... pogriješili bi čak u kuhanju čokolina ili slagalici (puzzle) do 3 godine (ono kad Mujo kaže.. pa ja sm je složio za tjedan dana..).

Trenutno su najbolji, jer boljih nema (dok Šjor malo vitra ne izađe iz ladovine? Kao AlCapone, al opakiji i umjetnički nastojen), trenutno je čitava država upravo tamo gdje po tom kriteriju pripada, u crnoj rupi.

Ali, to se dužnosnike puno ne dotikavle, porez, bit će za koju milijardicu koliko je potrebno da bi svi paraziti u NO imali dovoljno sredstava za dolazak na posao (dok ona županica sad jadna jedva obavlja taj zahtijevan task). Čak više nemam volje sLiniča kritiizirati (i Jovanoviću je dao novac, ali ovaj je to zaboravio, dok je tužakao Mamića i isušivao močvaru, ..) , to je njegov (crni) humor, način davanja izjava.. nadalje ću ga doživljavati kao S.Linić-a, jer je 'za tri koplja' bolji od ostatka svoje ekipe, barem vesla u čamcu svo ovo vrijeme, bez da ispadne (kao ČO?).. kao Holyca, ili Zgazimirko zvani golfer... i plejada epizodnih natruščika.

Lesijevci (sorta pasa, popularna nekad u slikovnicama) trenutno paunski šire perje, ništa od njih, nema tu ugriza, prije da su Kastori.

Možda je nova nada, ona BUKVA-kako li se naziva ex.EKO nepodobnica. Banana, Javor.. Orah? Netko će na njima slomiti zube? Da, opet se sjetim alanfordovskih epizoda... sličnost je zapanjujuća, s razlikom što sam mislio da je to samo strip-zabava, ali je RL i nije zabavno.

Negdje je bilo nešto.. u stilu, Alibaba i 40 razbojnika, da su nam oni vlast, bar bi znali koliko ih je. Dali su dobri, dali bi itko bio bolji.. sistem je takav da i 'najbolji' promjene idealističke stavove kad se ufotelje.

Pa evo, čak i dobre posljedice referendumašenja... kreće neka (iz inata) inicijativa za uklanjanje crkve iz škole kao i financiranja. Naravno, kao svaka yogurtasto-lajkerska parola, stat će na niskoj temperaturi, jer sad je hladno za ulične štandove.. (a i financiranje spontanosti nije nevažno).

Da, bolji su... no i dalje su (fekalije).

wyks kaže...
..

EDIT:

Borna je cijelo vrijeme .

- Borna, ovo, Borna, ono.. a di je svo to vrijeme Luka?

mario.L_hr kaže...

nema opasnosti, on je ipak pismenoosposobljenijih prezentacijskih osobina... al' zavidim mu na dobroj formulaciji radnog mjesta. U AlanFordu to se kraće naziva Cvjećarnica.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:41 (ihush).
18 godina

A pazite nakaradne zemlje: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/230039/Default.aspx

Korčulani pomažu Vukovarcima U HRANI. Vukovar ima najplodniju zemlju u Hrvatskoj, a Dalmacija, "zelena i gola", što kaže Oliver, valjda najneplodniju, ali Slavonija je teška sirotinja do te mjere da joj otočani šalju pomoć.

Ovakve stvari treba rješavati jer ako imaš zemlju u kojoj su Slavonci gladni, onda je država stvarno teška slučajnost i debilana i treba nam uvesti prinudnu upravu i protektorat bilo koga, makar Osmanlija, jer su i oni bolje znali nama vladati od nas samih.

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Mi imamo daleko veće probleme, nama je i jezgra sustava deformirana, čak nam je i pravosuđe duboko korumpirano i funkcionira po principima podijele plijena i reketa, u manirima mafijaške naplate "zaštite" u suradnji s policijom, valjda i vojskom. Nešto kao Meksiko, samo gore.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...
I onda mi se nađu valentini i ovakvi koji su tobože "za stručnjake", a iz aviona je jasno s koja strane vjetar puše i kreću s tim izjednačavanjem.

Drago, ovo smo utvrdili mnogo puta i samo tutleki se ne slažu, no i dalje stoji da je retorika ministara! na jednakoj razini njihovih gospodarskih uspjeha.

Ok, imamo i "institucije rade svoj posao i vjerujem u pravnu državu" govornike-lignje, ali objavljivati statuse na Facebooku o političarima koji još uvijek nisu pravomoćno osuđeni, je nedostojno predsjednika Mjesnog Odbora u općini Cista Provo, velebnog metropolisa koji zaslužuje ne samo zgradu Općine, već i status Savezne Republike sa autonomijom policije i vojske i suverenom valutom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Valentin17 kaže...
Drago kaže...

ali barem ne kradu. 

- Ovo ti ne možeš znati, da bi sa sigurnošću to mogao tvrditi. Jesi ih ti istražio, proveo nekakvu istragu? Ne bh rekao.

Još malo "logike" iz škole za debile. Dakle, ako za nešto ne znamo da postoji, onda sigurno postoji?

Inače si taj tip logike ranije prodavao i u diskusijama na temu religije, klasični argument neznanja (argumentum ad ignorantia) koji debili svih fela vole koristiti kad nemaju argumente. 

Odtrolaj.

This space for rent!
18 godina
Tonči kaže...

Mi imamo daleko veće probleme, nama je i jezgra sustava deformirana, čak nam je i pravosuđe duboko korumpirano i funkcionira po principima podijele plijena i reketa, u manirima mafijaške naplate "zaštite" u suradnji s policijom, valjda i vojskom. Nešto kao Meksiko, samo gore.

Ma kod nas imaš ili lopove ili glupane. 

Tko god iskače znanjem i/ili poštenjem ove dvije dobro utaborene skupine se potrude da slučajno ne dobije bilo kakvu šansu. Radman i Đikić ne mogu u HAZU, ali zato debili koji nisu godinama objavili stručni rad odlučuju o njima dvojici.

Ja ne znam da li bilo kakve društvene promjene osim revolucije, bilo kakve, mogu biti dovoljno temeljite da raščiste kaljužu, jer treba mijenjati sve od vrha do dna. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ok, imamo i "institucije rade svoj posao i vjerujem u pravnu državu" govornike-lignje, ali objavljivati statuse na Facebooku o političarima koji još uvijek nisu pravomoćno osuđeni, je nedostojno predsjednika Mjesnog Odbora u općini Cista Provo, velebnog metropolisa koji zaslužuje ne samo zgradu Općine, već i status Savezne Republike sa autonomijom policije i vojske i suverenom valutom.

Nemoj molim te o "još nisu pravomoćno osuđeni". To je floskula za Hrvatsku, jer vrijedi samo tamo gdje pravosuđe postoji. Ne samo što pravna država ne postoji, nego su nam i suci kriminalci, dokazani mafijaši u što sam se i sam uvjerio. Nikakva presuda našeg suda ne garantira ništa niti je uopće uvjerljiva, a ne nosi niti ikakvu vjerodostojnost. To što Sanader nije, hoće, neće biti.. što god, osuđen ne znači baš ništa.

14 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

- Marina Lovrić Merzel (SDP) i njene "prezentacije" od pola milijuna kuna "odišu" takvim "operiranjem", o njenoj tzv. diplomi da i ne govorimo (pitaj Stankovića, on to zna bolje od mene).

- HDZ (ta ekipa) je "pao" odjednom, pazi da ne bi i ovi završili slično.

U svakom žitu ima kukolja, ali na nekim poljima (HDZ) raste samo ambrozija.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina

Ma nema veze jedno s drugim. Merzelica ima MORALNU odgovornost za svoju odluku o kupnji automobila (koju je povukla, btw). 

Ja govorim o KRIVIČNOJ odgovornosti i KRIMINALU, ali Valentin je trol - pokušava svesti u iste razinu posve različite kategorije jer tako trolovi rade.

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Ja ne znam da li bilo kakve društvene promjene osim revolucije, bilo kakve, mogu biti dovoljno temeljite da raščiste kaljužu, jer treba mijenjati sve od vrha do dna. 

Mislim da bi se našlo i onih spremnih na oružje (ne garantiram da ja ne bih da mogu fizički), ali nekako se bojim da bi to rezultiralo samo istom ili gorom situacijom. Najčešće i iz revolucija isplivaju govna, samo drugačijeg oblika, a jednako smrde. Osobno sam svjedok da nam je mafija korijenje pustila i u najvišim instancama, a najbolje je kad shvatiš da su te instance nedodirljive i da vladaju institucijama koje bi im mogle biti iznad glave ili da su barem dovoljno moćni da ih blokiraju. Na kraju praktički, nemaš ništa.

Tako da, s razočaranjem moram odustati od svih ideala da imamo šanse kao država, da moji pokušaji da glasujem ispravno nemaju smisla i da je bilo kakvo pošteno djelovanje naivni idiotizam, te sumnjam da je bilo što moguće osim potpune propasti ili životarenja u mjestu.

18 godina

Slažem se ja - revolucije funkcioniraju tako da stradaju koji trebaju i koji ne trebaju tako da ja baš ne priželjkujem ekipu s kalašnjikovima na ulici (a s obzirom kako smo glupi i primitivni kao narod, vjerojatno bismo dobili čak i gore od ovoga što imamo. Ja vjerujem, da usprkos svemu, mi ovih 20 godina imamo čak i BOLJU vlast od one koju kao narod u prosjeku zaslužujemo).

Više sam se nadao nekoj SF revoluciji gdje dođu dobri i smireni Vulkanci i staloženo i pametno, bez krvi, promjene sve od čistačica u ministarstvima do premijera i predsjednika i pokažu nam kako se koristi mozak.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 13:03 (Drago).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Borna, ovo, Borna, ono.. a di je svo to vrijeme Luka?

Ja sam Luka, drago mi je. {#}

ihush kaže...
mario.L_hr kaže...

nema opasnosti, on je ipak pismenoosposobljenijih prezentacijskih osobina... al' zavidim mu na dobroj formulaciji radnog mjesta. U AlanFordu to se kraće naziva Cvjećarnica.

There can be only one!

Drago kaže...
 jer treba mijenjati sve od vrha do dna. 

Barišič je, za primjer, kao šef carine morao utjecati i na niže službenike u procesu izvlačenja novaca, pa je teško zamisliti situaciju da jedan tjedan Barišić govori službeniku, "Evo novac, a ti izbriši tragove za malu stipendiju",  zatim drugi tjedan netko drugi kaže "E, znate ono kad smo uzimali novce, a vi ste riješili papire? E sad više nećemo tako."

Tonči kaže...

Nemoj molim te o "još nisu pravomoćno osuđeni".

On je ministar u Vladi koji bi zbog odgovornosti svojeg posla morao birati riječi. On ne smije prejudicirati otvorene slučajeve, niti komentirati nepravomoćne presude. On je uzor.

A ako ćemo "off the record" i staviti na stranu službenu, formalnu prepisku i komunikaciju, Maras je ministar poduzetništva i obrta koji  se na Facebooku ismijava sa uhićenjem i teškim kriminalom za kojeg se optužuje predsjednik i vodstvo Hrvatske Gospodarske Komore, koja bi valjda trebala surađivati sa njegovim Ministarstvom oko unaprijeđenja gospodarstva.

Idiotizam par ekslenlan'...s

18 godina

Ma ta ideja SDP-a da im ministri tvitaju i postaju na fejsbuku svoje "privatne" pošalice i ideje je kretenizam deluks.

Dok si ministar u vladi (bilo čega - Hrvatske ili Tunguzije) onda se ponašaj u skladu s pravilima ponašanja koje iziskuje ta funkcija, a Jovanović, pa sada Maras i ostali koji su kao "duhoviti"  kad su "u privatnom svojstvu" govori da im fali malo tog građanskog odgoja koji najavljuju u školama. 

Neka sjednu u klupe pa tamo nauče nešto.

This space for rent!
17 godina
protjeran
Drago kaže...

Ma ta ideja SDP-a da im ministri tvitaju i postaju na fejsbuku svoje "privatne" pošalice i ideje je kretenizam deluks.

Dok si ministar u vladi (bilo čega - Hrvatske ili Tunguzije) onda se ponašaj u skladu s pravilima ponašanja koje iziskuje ta funkcija, a Jovanović, pa sada Maras i ostali koji su kao "duhoviti"  kad su "u privatnom svojstvu" govori da im fali malo tog građanskog odgoja koji najavljuju u školama. 

Neka sjednu u klupe pa tamo nauče nešto.

Samo pokazuju da nisu ništa drugačiji od jednog Keruma. Već ako i ideš pljuvat po nekome, napravi to u stilu koji ti pristaje, a ne kao "stoka sitnog zuba" 

Stay awhile and listen...
15 godina

Nemoj tako Drago. Ako ništa drugo možemo se pohvaliti da nam je vlada u svjetskom vrhu po tweetanju. Nije to malo, jedna mala HR u svjetskom vrhu zaslugom ministara.Smijeh

OT: Daj malo opleti po Office 365 usluzi za poslovne korisnike.

18 godina
mario.L_hr kaže...

OT: Daj malo opleti po Office 365 usluzi za poslovne korisnike.

Misliš da je za privatne bolje? Ovdje smo prije godinu dana spremali temu o O365 koju sam ja trebao pisati, ali mi se tako gadilo da sam se suzama, ritanjem i prijetnjama uspio izvući od toga...

This space for rent!
17 godina
odjavljen

Ček, ček.. što ne valja s O365? Ja baš planirao nešto...

18 godina
Tonči kaže...

Printanje, sejvanje, šeranje (ako svi nisu na O365, a i ako jesu), podrška za razne browsere, kompatibilnost s "pravim" Officeom (također ovisna od browsera), vrijeme učitavanja i tako...

Plus što se čini kao da su u sve pozive za otvaranje menija ubacili pokoju praznu petlju jer korisnici, valjda, jednostavno nisu spremni za toliku brzinu! Bilo bi mrtvih da puste da to radi svom snagom!

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Kod nas na faxu se 365 koristi vec vise od godine dana. Stari sustav je bio njesra, a ovo je za plakat. Sustav ni sam ne zna kamo bi me preusmjerio, pa kada kliknem na link za Outlook, igram ruski rulet hoce li me bacati tamo gdje treba ili ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 15:40 (Pranja).
13 godina
neaktivan
Drago kaže...

Slažem se ja sa svim tim - ovi su jako loši, ali to je neusporedivo. Imaš ekipu (stranku) kojoj se sudi kao stranci zbog kriminala, a kojoj je već nekoliko pojedinačnih članova ili osuđeno ili im se također sudi, a s druge strane imaš tutleke i dudeke koji su glupi, ali barem ne kradu

...

A pazite nakaradne zemlje: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/230039/Default.aspxKorčulani pomažu Vukovarcima U HRANI. Vukovar ima najplodniju zemlju u Hrvatskoj, a Dalmacija, "zelena i gola", što kaže Oliver, valjda najneplodniju, ali Slavonija je teška sirotinja do te mjere da joj otočani šalju pomoć.Ovakve stvari treba rješavati jer ako imaš zemlju u kojoj su Slavonci gladni, onda je država stvarno teška slučajnost i debilana i treba nam uvesti prinudnu upravu i protektorat bilo koga, makar Osmanlija, jer su i oni bolje znali nama vladati od nas samih.

Vrlo odgovorna izjava. Vidjet ćemo još, ali kako prodaju PBZ (ups HPB* {#}) za sitniš i sklapaju mutne poslove s francuzima oko zračne luke, naći će se lako uz to neka nova fimi medija... I meni je jednako krađa kad zaposle pola svoje obitelji i putuju po stranim zemljama i troše na prezentacije, hranu, mobitele, auta, a za to znamo.

Ovo drugo je uistinu tužno. Nakon rata (drugog svjetskog) djeca iz Dalmacije su išla u Slavoniju i primale su ih obitelji koje su ih hranili. Bili su toliko mršavi da su im rekli koliko im smiju dati hrane dok se neudebljaju, a neki nisu mogli gledati kako izgledaju pa su im dali da jedu koliko hoće. U Dalmaciji se svaki komad zemlje cijeni, čiste krš golim rukama i danas melju s velikim strojevima za maslinike. Nije mi jasno kako ne mogu ljudi u Slavoniji živjeti (ne ovi u gradu nego na selu). Pa da imaju jednu kravu to im je mlijeko za obitelj, par kokošiju, malo vrta, a da ne govorim o poljima koja leže i čekaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 14:32 (klok).
18 godina
klok kaže...
Drago kaže...

Slažem se ja sa svim tim - ovi su jako loši, ali to je neusporedivo. Imaš ekipu (stranku) kojoj se sudi kao stranci zbog kriminala, a kojoj je već nekoliko pojedinačnih članova ili osuđeno ili im se također sudi, a s druge strane imaš tutleke i dudeke koji su glupi, ali barem ne kradu

...

A pazite nakaradne zemlje: http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovnik/tabid/75/articleType/ArticleView/articleId/230039/Default.aspxKorčulani pomažu Vukovarcima U HRANI. Vukovar ima najplodniju zemlju u Hrvatskoj, a Dalmacija, "zelena i gola", što kaže Oliver, valjda najneplodniju, ali Slavonija je teška sirotinja do te mjere da joj otočani šalju pomoć.Ovakve stvari treba rješavati jer ako imaš zemlju u kojoj su Slavonci gladni, onda je država stvarno teška slučajnost i debilana i treba nam uvesti prinudnu upravu i protektorat bilo koga, makar Osmanlija, jer su i oni bolje znali nama vladati od nas samih.

Vrlo odgovorna izjava. Vidjet ćemo još, ali kako prodaju PBZ za sitniš i sklapaju mutne poslove s francuzima oko zračne luke, naći će se lako uz to neka nova fimi medija... I meni je jednako krađa kad zaposle pola svoje obitelji i putuju po stranim zemljama i troše na prezentacije, hranu, mobitele, auta, a za to znamo.

Ovo drugo je uistinu tužno. Nakon rata (drugog svjetskog) djeca iz Dalmacije su išla u Slavoniju i primale su ih obitelji koje su ih hranili. Bili su toliko mršavi da su im rekli koliko im smiju dati hrane dok se neudebljaju, a neki nisu mogli gledati kako izgledaju pa su im dali da jedu koliko hoće. U Dalmaciji se svaki komad zemlje cijeni, čiste krš golim rukama i danas melju s velikim strojevima za maslinike. Nije mi jasno kako ne mogu ljudi u Slavoniji živjeti (ne ovi u gradu nego na selu). Pa da imaju jednu kravu to im je mlijeko za obitelj, par kokošiju, malo vrta, a da ne govorim o poljima koja leže i čekaju.

cura mi je iz slavonije (i to onaj dio u koji je danas na rubu gladi i propadanja, uz sam dunav) i kolko vidim tamo onaj tko hoće, taj si može bar hranu uzgajati.. na ne prevelikom vrtu se može imat paradajza, krumpira, zelene salate i slično, voće, svinja, kokoši i purani.. i to sve golim rukama se može uzgajati a zaliha potraje veliki dio godine. kukuruz i slično (za kruh) ćeš kupiti ako nemaš strojeve ili trampiti sa nekime ili napraviti kakvu drugu izmjenu dobara..

u svakom slučaju, a vrijedi svugdje, tko hoće taj i bude.. tko neće i ne želi, taj neće nikad makar oko sebe imao najplodniju zemlju.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
Drago kaže...

Misliš da je za privatne bolje? Ovdje smo prije godinu dana spremali temu o O365 koju sam ja trebao pisati, ali mi se tako gadilo da sam se suzama, ritanjem i prijetnjama uspio izvući od toga...

Blago tebi. Meni je lik iz MS supporta rekao da zovem u Englesku jer u HR ne daju support za poslovne korisnike. Daj se malo angažiraj, proklinjem dan kada sam odlučio preći na tu uslugu. Ne gine mi reinstalacija OS-a (vjerojatno 8.1).

Tonči kaže...

Tonči, ako imaš Windows 7, koji ti je dulje vrijeme instaliran na računalima, razmisli dvaput prije nego kreneš u to. Proguglaj Office 365 Something went wrong....

17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Tonči kaže...

Printanje, sejvanje, šeranje (ako svi nisu na O365, a i ako jesu), podrška za razne browsere, kompatibilnost s "pravim" Officeom (također ovisna od browsera), vrijeme učitavanja i tako...

Plus što se čini kao da su u sve pozive za otvaranje menija ubacili pokoju praznu petlju jer korisnici, valjda, jednostavno nisu spremni za toliku brzinu! Bilo bi mrtvih da puste da to radi svom snagom!

Upravo si mi uštedio dolare koje ionako nemam pa bih otkinuo od ... ne znam, kupio jeftiniji topljeni sir. Zahvaljujem! :)

klok kaže...

Vrlo odgovorna izjava. Vidjet ćemo još, ali kako prodaju PBZ za sitniš

PBZ? Zar to odavno nije prodano? Ako nisi znao, 2013. je godina.

mario.L_hr kaže...
Drago kaže...

Blago tebi. Meni je lik iz MS supporta rekao da zovem u Englesku jer u HR ne daju support za poslovne korisnike. Daj se malo angažiraj, proklinjem dan kada sam odlučio preći na tu uslugu. Ne gine mi reinstalacija OS-a (vjerojatno 8.1).

Tonči kaže...

Tonči, ako imaš Windows 7, koji ti je dulje vrijeme instaliran na računalima, razmisli dvaput prije nego kreneš u to. Proguglaj Office 365 Something went wrong....

Imam 8, dosta je bolji pa... Ima li to veze s time?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice