Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.316.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Anarchist Prince kaže...

Mislio sam na svoje prošle račune, njih 5 ako se ne varam.

{#}

Ali fali mi dovoljno veliki facepalm...

17 godina
Old Iggy kaže...
Anarchist Prince kaže...

Mislio sam na svoje prošle račune, njih 5 ako se ne varam.

{#}

Ali fali mi dovoljno veliki facepalm...

- kladionica: kad ili pod kojim nickom će šesti? Al moramo paziti na onog raptora što vreba..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
protjeran
Bukva kaže...
Anarchist Prince kaže...

Dobro, kakve to ima veze? Znači ja trebam magistriati matematiku da bih nekoga podučio Pitagorin poučak ili trigonometriju? Gluposti. Čak i da nemam pojma, uzmem knjigu ili neki materijal za učenje, sjednem sa djetetom, malo se potrudim, naučimo nešto novo i ja i dijete, vjerovatno bih imao i više uspjeha nego netko tko možda ima ono što predaje u malom prstu

LOL. Vidi se da si još debelo zelen. Nađi posao, radi od 8-16, pa vidi kako će ti se dati čitati o oprašivanju cvijeća. Ili još gore, radi prekovremeno do 8, pa se zabavljaj takvim stvarima nakon posla. Oh, how - yes no.

A da ne počnem o nekim soft-skillovima koje škola usputno donese tipa socijalizacija.

Daj mi zapravo samo objasni kako ti misliš bi trebao izgledati jedan dan u životu roditelja koji radi, podučava svoje dijete, uči o tome što dijete treba naučiti, usavršava sam sebe u svome poslu i obavlja kućanske poslove. Koliko bi dan trebao imati sati 40-45?

Isprike što malo kasnije odgovaram na ovaj post, malo sam razmišljao o roditeljstvu i bliskim stvarima, i možda će mi netko reći da se opet mješam, ali samo iznosim svoje mišljenje, i iznosim ga u najboljoj namjeri.

Ako je ovo tvoj stav, molim te dobro razmisli dali jednoga želiš imati djecu, razmisli 10 puta, i kada odlučiš razmisli još jedanput. Ako stvarno planiraš cijeli život ganjati karijeru, negdje ćeš morati biti nešto tanji, neka to ne bude roditeljstvo. Ako nemaš vremena za dijete, nemoj biti roditelj, djeca trebaju više vremena nego što ti vjerovatno misliš. Djetetu treba roditelj s kojim će se povezati, jer za dijete su cijeli svijet - ljudi. Kao djeca, naš opstanak ovisi o vezama koje ostvarimo i sjećanja koja imamo kao djeca su zasnovana sa tim vezama. Ako se roditelji ne povežu s djetetom, što se danas nažalost često dogđa to može imati loše posljedice po dijete.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 3:35 (Anarchist Prince).
17 godina
odjavljen
Anarchist Prince kaže...

Ako je ovo tvoj stav, molim te dobro razmisli dali jednoga želiš imati djecu, razmisli 10 puta, i kada odlučiš razmisli još jedanput. Ako stvarno planiraš cijeli život ganjati karijeru, negdje ćeš morati biti nešto tanji, neka to ne bude roditeljstvo. Ako nemaš vremena za dijete, nemoj biti roditelj, djeca trebaju više vremena nego što ti vjerovatno misliš. Djetetu treba roditelj s kojim će se povezati, jer za dijete su cijeli svijet - ljudi. Kao djeca, naš opstanak ovisi o vezama koje ostvarimo i sjećanja koja imamo kao djeca su zasnovana sa tim vezama. Ako se roditelji ne povežu s djetetom, što se danas nažalost često dogđa to može imati loše posljedice po dijete.

U potpunosti se slažem (iako još nemam djecu) s tim stavom, ali također mislim da su vrtići i škole kritični element razvoja. Socijalizacija i učenje života među drugima slične dobi je esencijalan dio odgoja.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina
neaktivan

zli luđak indexuje

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
18 godina
Anarchist Prince kaže...

Malo idealiziraš roditeljstvo, djecu i realno stanje.

Po tome rijetko tko bi mogao imati djecu. u današnje doba imati "laganini" posao koji će ti osigurati egzistenciju i imati brdo vremena za djecu ima... Ne mogu se sjetiti nikog takvog.

18 godina

Malo sramotno, ali sasvim uobičajeno. Svojedobno je Aleksa Bjeliš, valjda najgori rektor u povijesti Zagrebačkog sveučilišta, platio rašljara ("radiestezistu") da zrihta tu "negativnu energiju" u Rektoratu (http://www.tportal.hr/scitech/znanost/97036/Bjelis-je-dao-legitimitet-pseudoznanosti.html).

This space for rent!
17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

zli luđak indexuje

Protiv demokracije glupih (iz njegovog kuta) građana a poslije se ismijava(?) sa idejom čvrste ruke na čelu države. Ni mi je jasno.

Koja je uopće svrha direktne demokracije ako se ideje, bilo moralne bilo ekonomske prirode, poklapaju sa idejama onih (ili onoga) na vlasti?

Sanjao sam fini parti, mnogo ljudi nigdje žandara...
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:17 (Random.).
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Malo sramotno, ali sasvim uobičajeno. Svojedobno je Aleksa Bjeliš, valjda najgori rektor u povijesti Zagrebačkog sveučilišta, platio rašljara ("radiestezistu") da zrihta tu "negativnu energiju" u Rektoratu (http://www.tportal.hr/scitech/znanost/97036/Bjelis-je-dao-legitimitet-pseudoznanosti.html).

{#}

17 godina
odjavljen
Random. kaže...
(s)izgoreo kaže...

zli luđak indexuje

Protiv demokracije glupih (iz njegovog kuta) građana a poslije se ismijava(?) sa idejom čvrste ruke na čelu države. Ni mi je jasno.

Koja je uopće svrha direktne demokracije ako se ideje, bilo moralne bilo ekonomske prirode, poklapaju sa idejama onih (ili onoga) na vlasti?

Kako je sažeto rekao frend nedavno: mediokriteti su po normalnoj distribuciji većina. - Mislim da tu leži problem direktne demokracije koja se koristi za samozadovoljavanje te većine, a ne za ono čemu je namijenjena: kritične situacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:39 (Tonči).
15 godina
neaktivan

u našem slučaju demokracija je vladavina nepismene većine. jbg, kad je mozak bio u nas 2 marke dosta pametnih je otišlo, a još odlaze čim nađu priliku. Kad je bilo skupljanje potpisa za poništavanje privatizacije nije išlo jer to ljudima nije bitno. Kradi, samo se zaogrni amblemima da znamo da si naš...

Smrt fašizmu, sloboda narodu
18 godina
mario.L_hr kaže...

Tko o čemu, mi ponovno o ustašama-četnicima-partizanima. Pa ljudi, 2013.-ta je, do kad ćemo raspravljati o II svjetskom ratu?

Tak ti to ide da kad nisu rasčiščeni računi iz prošlosti, onda se bodovi skupljaju na tim temama/ili se skreče pozornost s bitnijih tema bilo kod nas ili negdje vani.{#}

Oko fašizma i tak tog več sve znamo,Nevinašce no kaj je sa komunističkim zaostacim i zločinima kojih je bilo itekak na Hrvatskom području pa i šire kad se to misli rasčistit/nazvat pravim imenom možda na sveto nigdarjevo jel?Da ne budemo stalno na hrvatskom polju jel, meni je fascinantno da u Rusiji ima dan danas puno Staljinista raznih životnih dobi pa čak i mlađarije kaj drugo.S obzirom kolko je Rusa i Ukrajinaca pobijeno za vrjeme Staljina radi se o milijunskim žrtvama, po prinicipu ko je god mislil i razmišljal drukčije bio je smaknut ili protjeran/poslan u zloglasni Gulag gdje je nažalost veliki broj ljudi završilo svoj životni put.{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 16:37 (rambox).
18 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Kako je sažeto rekao frend nedavno: mediokriteti su po normalnoj distribuciji većina. - Mislim da tu leži problem direktne demokracije koja se koristi za samozadovoljavanje te većine, a ne za ono čemu je namijenjena: kritične situacije.

kad nam jedan rektor vjeruje u rašljarstvo i duhovnu negativnost energije tada nam je mediokritet na intelektualnoj razini kokoši sa problemima u orijentaciji radi otkinute glave...

15 godina
neaktivan

Tak ti to ide da kad nisu rasčiščeni računi iz prošlosti, onda se bodovi skupljaju na tim temama/ili se skreče pozornost s bitnijih tema bilo kod nas ili negdje vani.{#}

Oko fašizma i tak tog več sve znamo,Nevinašce no kaj je sa komunističkim zaostacim i zločinima kojih je bilo itekak na Hrvatskom području pa i šire kad se to misli rasčistit/nazvat pravim imenom možda na sveto nigdarjevo jel?Da ne budemo stalno na hrvatskom polju jel, meni je fascinantno da u Rusiji ima dan danas puno Staljinista raznih životnih dobi pa čak i mlađarije kaj drugo.S obzirom kolko je Rusa i Ukrajinaca pobijeno za vrjeme Staljina radi se o milijunskim žrtvama, po prinicipu ko je god mislil i razmišljal drukčije bio je smaknut ili protjeran/poslan u zloglasni Gulag gdje je nažalost veliki broj ljudi završilo svoj životni put.{#}

Nemožeš staljina zvat komunistom ko ni mao ce tunga kao što nemožeš zvati demokratom franju tuđmana. Staljin je pobio skoro više osoba od 2 svr ,a sve na račun svoje paranoje, a vidio sam neke porazne statistike da ga većina Rusa smatra najvećim državnikom svih vremena. Al opet neko 'ko ima mozga može shvatiti da to ipak više govori o rusima nego o staljinu.

16 godina
neaktivan
mrfkap knojre kaže...

Staljin je pobio skoro više osoba (Rusa) od 2 svr ,a sve na račun svoje paranoje, a vidio sam neke porazne statistike da ga većina Rusa smatra najvećim državnikom svih vremena. Al opet neko 'ko ima mozga može shvatiti da to ipak više govori o rusima nego o staljinu.

Pa kad je pobio sve koje tako ne misle.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 18:15 (ivan dragi).
15 godina
neaktivan

ne, na žalost ljudi ne misle, samo slušaju propagandu iliti po modernom pr agencije i spin doktore

13 godina
neaktivan
mrfkap knojre kaže...

u našem slučaju demokracija je vladavina nepismene većine. jbg, kad je mozak bio u nas 2 marke dosta pametnih je otišlo, a još odlaze čim nađu priliku. Kad je bilo skupljanje potpisa za poništavanje privatizacije nije išlo jer to ljudima nije bitno. Kradi, samo se zaogrni amblemima da znamo da si naš...

U svačijem je slučaju demokracija vladavina "nepismene" većine. Nije Platon bio lud kad je u procvatu Grčke hejtao demokraciju. Ali i njegova je država bila bljak. Rekli bi neki ajmo anarhizam, ajmo fašizam, ajmo monarhiju i ne zna čovjek što je bolje od boljeg, najbolje da imamo nekog gurua ili šamana na čelu koji će tjerat kišu i liječit bolesne zakapajući volove kosti.

Nisam stručnjak za ustav ali kako bi se poništila privatizacija, na koju šemu, jel ko neka nacionalizacija ala komunisti ili na "demokratskiji" način. A i znamo da je država najgori vlasnik, sad da nam vrate INAu mi ne bi znali šta s njom osim novog kadroviranja jer ako su mogli oni možemo i mi. A i što bi to reklo investitorima koji bi možda išli investirat eventualno jednom nekad negdje (*fingerscrossed*)?

Mislim da je to neki mladenački idealizam, neostvarive želje, ljudi su naivni, lako je prodat maglu babi na placu al i onom s filozofskog što nosi karirano. I obrazovani i "glupi" su povodljivi, pokazuje nam kako glasuju na izborima svaki put. (i vrti se vrti se zemaljska kugla vrti se kolo vladara i sluga) Uvijek tražim što je manje zlo, zato sam i naklonjeniji konzervatizmu jer manje mogu zasr zeznut. Ali i u ovoj lijepoj našoj lijevi su desni, a desni su lijevi, crveni crni crno crveni plavi bijeli zeleni sve dugine boje ko neka parada.

15 godina
neaktivan

nemam ja niš protiv demokracije, samo ne u kapitalizmu jer ako je novac najveća vrijednost lako je pokvariti sisteme kontrole kao što lijepo vidimo na vlastitom primjeru. Zbog toga su maksimalne plaće nužne , a moraju ovisiti o prosječnoj, nisu švicarci blesavi, samo ni kod njih većina nije pametna. Kapitalizam + demokracija idu koliko i network marketing, ako si na vrhu ili u prva dva tri đira , imaš šanse . To je jednostavno prestrmi kvazi stožac (stranica mu je neš ko kvadratna parabola) da bi održiva većina bila zadovoljna.

13 godina
neaktivan

A ne znam, što bi bila najveća vrijednost? Ljubav? Sve pet, svi vidimo da je kapitalizam loš kad sve ode nizbrdo. Što su ljudi otišli u stanove čije će kredite vratiti unuci, svi bi vozili merče i bembare i svi bi imali za pojest i popit. E pa sad kad nema onda fuj kapitalizam. Da je tada bilo reć ljudima, nemojte u skupe stanove, vozite fiću pogledali bi te ko budalu, a da ne govorim da probaš živjeti tako. Odkad je svijeta i vijeka novac (i vlast) kvari ljude, ali kako je novac ekvivalent moći onda sve možemo svesti na novac. Često sam uzimao Švicarsku kao primjer, evo i ona brzo ima referendum kao naš, a već su zabranili minarete, svak ima pušku tamo iznad kreveta, banke im kriju sve tajne svemira, a sve pod blagoslovom vlasit. Lako njima, oni imaju novaca, skijaju niz planinu i na ruci imaju sat u obliku sira napravljen od čokolade. Lako njima.

I ja baš imam protiv demokracije, baš mi se ne sviđa da svatko može glasati, ne sviđa mi se vojska HDZa i SDPa, ali kad razmislim i ja sam jednako glup ko i oni. Bilo bi lako i dati velike plaće ljudima, podijeliti bogatstvo među siromašnima, napraviti super društvo, ali na kraju krajeva tu je opet novac koji je potreban, a kako smo mi balkanski mentalitet, na razinu današnje Švicarske ćemo biti kad se svi preselimo tamo. Imali smo nešto slično u komunizmu, svi su imali sve, nitko nije imao ništa. Takvim se ljudi ne zadovoljavaju jer se zacakle oči kad vidiš druga Johnnyja, jeans generaciju, kako se kupa u svom bazenu, ispred svoje kuće i nasred svog travnjaka, a sve sazidano na snovima i zabludama.

Kapitalizam + demokracija jedno bez drugog nema smisla, svi to volimo u danima sretnim dok cvjeta cvijeće, čim se netko uplete da nam oduzme te zablude ugrizemo ga za ruku

15 godina
neaktivan

govorio sam o ograničenju plaća kao neki kapitalizam ograničen (švica primjer), kad bi recimo imao sustav gdje bi 50% prihoda jedne utakmice išlo u npr. zdravstvo i obrazovanje umjesto na preplaćene igrače bilo bi bolje nego što je danas, al ima ljudima do toga, dok to svi shvate ćemo se poklat već zbog ćirilice gejeva ili nečeg jednako trivijalnog.

18 godina
neaktivan
klok kaže...

U svačijem je slučaju demokracija vladavina "nepismene" većine. Nije Platon bio lud kad je u procvatu Grčke hejtao demokraciju. Ali i njegova je država bila bljak. Rekli bi neki ajmo anarhizam, ajmo fašizam, ajmo monarhiju i ne zna čovjek što je bolje od boljeg, najbolje da imamo nekog gurua ili šamana na čelu koji će tjerat kišu i liječit bolesne zakapajući volove kosti.

...

najbolje je imati solidno školstvo koje će narod učiti da kritički razmišlja a ne dogmatsko trabunjanje kojekakvih bogomoljaca koje se postavlja kao ultimativnu moralnu vertikalu, promicatelje diskriminatorsko fašističke ideje u standard, tada se taj standard manifestira u općeprihvaćanju fašistoidnih ideja na referendumu

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 19:19 ((s)izgoreo).
17 godina
(s)izgoreo kaže...
... tada se taj standard manifestira u općeprihvaćanju fašistoidnih ideja na referendumu

-ha? .. ma ništa. Ali dobro sam se (pod)sjetio, idem organizirati jedan mali referendumić za Buttone na forumu, dok ne podignu kvote.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 19:40 (ihush).
14 godina
protjeran
(s)izgoreo kaže...
..najbolje je imati solidno školstvo koje će narod učiti da kritički razmišlja a ne dogmatsko trabunjanje kojekakvih bogomoljaca koje se postavlja kao ultimativnu moralnu vertikalu, promicatelje diskriminatorsko fašističke ideje u standard, tada se taj standard manifestira u općeprihvaćanju fašistoidnih ideja na referendumu

Vjerojatno postoje takvi svećenici koji su diskriminatorsko-fašistički orijentirani, no ti ljudi su manjina.

Zašto nazivati pogrdnim imenima jednu veliku skupinu ljudi koji su vjernici, mirni su, i ne diraju nikoga ?

Koje su to fašistoidne ideje bile, i na kojem referendumu ?

17 godina
odjavljen

Komunizam bi bio idealan, ali fašizam je prejak u većini, tako da je nemoguć...

15 godina

- Bit će "vatre", KLIK.

- Ovaj čovjek (gmaz, živina) je u zabludi (ili na teškim drogama) velikoj, priča kao da je on (ili njegovi) bolji od ovih koji su prije bili na vlasti.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 11:47 (Valentin17).
18 godina

Pa i jesu, ali nema veze.

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...

- Bit će "vatre", KLIK.

- Ovaj čovjek (gmaz, živina) je u zabludi (ili na teškim drogama) velikoj, priča kao da je on (ili njegovi) bolji od ovih koji su prije bili na vlasti.

Bitno bolji. Najviše volim ove koji sad relativiziraju i izjednačavaju, a sve s ciljem da vrate HDZ na vlast... 

15 godina
Drago kaže...

Pa i jesu, ali nema veze.

- Po čemu su bolji? Može neki razlog za ovakvu tvrdnju?

- Po meni sve nam je gore i gore, ne koristimo novac iz EU fondova, ne "privlačimo" ulagače, nemamo nikakvih bitnijih projekata, broj nezaposlenih dostiže rekorde, zadužujemo se sve više i više, da ne nabrajam dalje.

- Ovi drugi su samo nastavili gdje su prvi stali.

- ps. nisam fan ni jednih ni drugih, da se zna.

- Ja sam fan stučnjaka, ne političara.

- Dok nam političari (politika) vodi državu, a ne sposobni ljudi, ljudi sa znanjem, idemo ravno u ponor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:19 (Valentin17).
18 godina

Bolji jesu ali su svakako losi. Kao da je tesko biti bolji od HDZ-a? Ja se ne bih sa tim hvalio :)

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:17 (tnakir).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice