Pa inače ima (kao što napisah kasnije), ali nije zbog toga Pajero lošiji od Cruisera.
Pa inače ima (kao što napisah kasnije), ali nije zbog toga Pajero lošiji od Cruisera.
Ima onaj Željko Marušić iz Auto kluba doktor prometnih znanosti i dok se on ne javi sa svojom ocjenom, ovo sve što se piše po novinama i TV je nebitno jer sad vidim da svatko piše drugačije.
Mala digresija, o tom tipu sam čuo sve najgore na forumima i od mehaničara s više strana kad sam kupovao rabljeni auto. Konkretno, radi se o tome da tip navodno ima točno određene brendove (dijelova, automobila i ostalih stvari) koje preferira a ostalo uglavnom popljuje u startu bez obzira o čemu se radi.
Odgovorio mi je svojevremeno na jednom forumu nešto vezano uz Clio III dCi kad sam ga kupovao i popljuvao ga žešće, pa se na kraju ispostavilo da se to što priča ne odnosi na model za koji sam pitao (jer ima drugačiju pumpu goriva) što je on zanemario ili odlučio ne spomenuti. Kasnije, nakon kupnje po savjetu s drugih strana, mi je "obiteljski mehaničar" rekao da ono što je naveo jednostavno ne stoji.
Vidim na specijaliziranim forumima da ga baš ne vole i ne cijene pretjerano...
(osobno bih uvijek uzeo varenu šasiju, ali nisam stručnjak)
Koja je razlika?
-razlika je u 'specijalnoj specifikaciji' koju unaprijed može zadovoljiti jedna marka, kao npr 7stupanjski mjenjač, 200horsa, (i OOOO na haubi) Marceličke, koji je sad vraćen nakon pepeljnice...
recimo ovako, pomalo je neobično da generički opis birokratskog natječaja govori o tipu spoja umjesto o parametrima koje vozilo treba udovoljiti, npr potrošnja, vrsta goriva (recimo tenkovi koji voze na pišalinu ili zvjezda ulje... osim dizela), ovo je izuzetak jer je u pitanju ipak specijalno vozilo (MUP), ali z aostale javne natječaje ne vidim takve potrebe (specijalnih specifikacija), tj nitko nije naveo npr nižu potrošnju od recimo <6L/100 kao kriterij, eko-struju, CO2 itd.. ali su naveli kožnu navlaku na mjenaču...
-Svaki natječaj može biti tako formuliran da udovoljava isključivo jedna ponuda. Ako je to slučaj, tad netko iz javne nabave mora odgovarati za kriminal, pošto 100% nije sam, tad za udruživanje... i tad možemo govoriti o godinama robije, ali to nije cilj, cilj je trenutno istaknuti na svim portalima, da referendum košta 48m, da je Hitler došao na vlast demokratskom metodom, da je netko vlasnik 'nogometnog igrališta', ...
Zoki kaže: za kolonu sjećanja, nije bilo sprječavanja, bonton, nisi poželjan-makneš se.
Zoki kaže: referendum, .. demokracija košta. Uz to nekolicina terenaca (nije samo Marzelička) je vraćeno u ovom mandatu. Sinočnjim objašnjenjem pokušava biti pristojna, jednako kao kad su vrli saborski zastupnici zgrabili mogućnost za mirovinom, mada ih je Zokica pozvao na odricanje od tog prava... naravno, demokracija košta. Hitler, ljudska prava, citiranja biblije... (wtf, sve sami ateisti, kad ono čitaju the book praktički kao Farizeji, napamet...). ''Književnici i Farizeji'' da bi bilo modernije prevedeno, recimo novinari i političari. .. ''jer govore a ne vrše.''.
Sve više naginjem čudu od deteta, kao i prije 50tak godina, kad sam kao Čvorović, vjerovao da onaj drug, nije kriv, nego oni ispod njega... još samo da malo poradi na formulaciji, ali (opet pepelom) ja sam posljednji koji to mogu prigovoriti (uobičajno sam nerazumnjiv, i samom sebi, no ponekad ipak ubodem).
Dakle, razlika je i u "iz jednog komada" i "zavidano/vareno". No, iskreno, ne vidim veliki problem u takvih zahtjevima policije. Ipak se očekuje da oni s tim terencima idu i na teren u nekim slučajevima, da mogu doći u situacije u koje običnom upotrebom ne bi došli (udarci, nepogodan teren i sl.). Mislim da ima dosta logike u takvim zahtjevima, za razliku od grijanih guzica i kože na mjenjačima državnih činovnika.
Danke. Tamo piše "kruto podvozje". Zar nemaju svi terenci kruto podvozje?
Ti si stara kuka pa bi trebao znati da je "Kruto" ideal. U praksi je to u najboljem slučaju čvrsto.
LOL
Mala digresija, o tom tipu sam čuo sve najgore na forumima i od mehaničara s više strana kad sam kupovao rabljeni auto. Konkretno, radi se o tome da tip navodno ima točno određene brendove (dijelova, automobila i ostalih stvari) koje preferira a ostalo uglavnom popljuje u startu bez obzira o čemu se radi.
Odgovorio mi je svojevremeno na jednom forumu nešto vezano uz Clio III dCi kad sam ga kupovao i popljuvao ga žešće, pa se na kraju ispostavilo da se to što priča ne odnosi na model za koji sam pitao (jer ima drugačiju pumpu goriva) što je on zanemario ili odlučio ne spomenuti. Kasnije, nakon kupnje po savjetu s drugih strana, mi je "obiteljski mehaničar" rekao da ono što je naveo jednostavno ne stoji.
Jel? Ja ga znam, prije je radio s Mirom u Auto klubu, pa je u pradavnim danima dolazio kod nas u redakciju sa svojim laptopom "da mu sredimo kompjuter" (u doba DOS-a i Windowsa 3.1 kada si u DOS-u morao osloboditi EMS da bi se mogao igrati i te fore...).
Nisam znao da je tako nepopularan. Mislio sam za njega samo da je Marušić iz Marušića kraj Omiša...
To je dojam koji sam dobio. Inače tip ima svoje prste u svemu vezanom za promet, od motocikala do lokomotiva :)
Posebno ga ne vole na forumu Fiatisti, a na loše reakcije na njegove preporuke naletio sam (osim kod traženja auta) i kad sam tražio teme o uljima.
Ak se ne varam ima "svoju temu" na Forum.hr naziva "Biseri doktora Marušića" ili tako nešto.
Ovisi gdje si čitao o njemu. Ja ga poprilično cijenim i smatram da uvelike pridonosi društvu, i da bi sličnih njemu trebalo bit više. Nije ti palo na pamet da čovjek možda preferira kvalitetu, pa zbog toga uz najbolju volju te marke i preporuča?
Što se Renaulta i njegovog 1.5dci tiče, to je opće poznata činjenica da su do 2006. godine imali loše Lucas/Delphi common rail pumpe, koje su većinom morale biti zamijenjene ili reparirane. Sad ne znam koje ti je godište tvoj Clio, ako je 2007. god ili noviji onda ti je loše preporučio, tj. bezveze te preplašio. Ako je 2006. ili ranije, onda te sigurno želio riješiti eventualnih muka koje dolaze večinom nakon 100t do 150t km.
Iako, po renaultovim forumima ljudi još uvijek imaju problema sa Delphijevim pumpama kod 1.5dci modela novijih godišta, al to je vjerojatno više problem lošeg goriva i lošeg održavanja(prvenstveno preskakanje izmjene filtra goriva).
Mali sam offtopic, al eto osjetio sam potrebu. 
Ovisi gdje si čitao o njemu. Ja ga poprilično cijenim i smatram da uvelike pridonosi društvu, i da bi sličnih njemu trebalo bit više. Nije ti palo na pamet da čovjek možda preferira kvalitetu, pa zbog toga uz najbolju volju te marke i preporuča?
Ma dapače, sasvim moguće. Samo velim da sam na više mjesta čuo negativne stvari. Ne velim ja niš za njega, nit znam, nit se razumijem pa ne mogu suditi. :)
Da znam i da se razumijem ne bih se okretao forumima i web stranicama da odaberem ulje. 
Zamisli zlatnu ribicu koja se fokusira na nešto, a onda ne prođe niti minuta i ona jadna nema dume što je radila do tog trenutka i što ju je toliko zanimao. Rijetke stvari joj ostanu urezane u pamćenje, većinom kondicioniranjem, repetirajući neke stvari poput hranjenja.
Tako i razni retaji žvaču isto jer ne mogu to shvatili, zgaziš ih razumnim argumentima pa oni jadni zaborave na to i kreću iznova sa svojim suludim idejama koje graniče sa...ma ne znam ni sa čime graniče više 
Ja osobno najviše ljubim selektivnost koju prikazuju 'rvati vjernici. Zanimljivo kako olako neke zakone u starom zavjetu drže najbitnijima, a ostatak - onaj ružni dio, jel - brišu ili ignoriraju. Kada ih suočiš sa time, uvijek ispale nešto tipa: "ma, to je bilo tako u ta vremena, sada je drugačije". Odličan argument.
Pitaš ekipu što ih smeta da brak bude pokriven jednim zakonom za sve ljude dobre volje, oni najčešće, kao po šabloni, odgovaraju sa dvije nakaradne i nebitne stvari:
1. Treba postojati neka razlika, jer jedni mogu imati djecu, drugi ne...zaboravljajući, naravno, da postoje neplodna heteroseksualna bića, kao i da postoje, većinom, plodna homo bića.
2. Homo ekipa ništa ne gubi time (kvaziargument na razini debila)... naravno, protuargument razumne osobe na to je da niti hetero ekipa ne gubi ništa time da se gayevima dopusti da se nekad žene pod istim nazivom i uvjetima kao i hetero ekipa, a onda te dočeka bistar odgovor tipa: "zašto toliko inzistiraju, imaju ista prava, šta su baš zapeli za brak".
Onda probaš objasniti da nije sve u pravu, bitno je i gledište, status u društvu, osjećaji...pokušaš povući blesavu paralelu sa imaginarnom situacijom - kako bi bilo da sve manjine u RH imaju potpuno ista prava na sve, ali moraju oko ruke nositi oznaku manjine - stil, način oblačenja, naime, nije ljudsko pravo...ništa im se ne oduzima što se tiče prava i pred zakonom su jednaki. Dočeka te, naravno, priča da je paralela presmiješna, jer ne shvaćaju u tim zakržljalim mozgovima da razdvajanje ljudi po bilo kojoj nerazumnoj osnovi nema nikakvog smisla u umu razumnog čovjeka neopterećenog s*anjima.
Ne shvaćaju, jadni, koliko su uskogrudni, škrti, oholi, da krše sve ono što im silno-bitna-kad-mi-zatreba vjera nalaže i nemaju odgovor na to zašto ne dozvoliti svakomu da radi što god želi, sve dok nije na štetu nekog drugog. Shvatiš da razgovaraš sa posebno ograničenim osobama i jednostavno odustaneš, a onda odvrtiš film i sjetiš se svega...od Juge, raspada iste, rova u ratu do posljeratnih političkih go*ana i dešavanja naroda pa ti konačno sine i doneseš zaključak - ja sam, naprosto, okružen govnima i idiotima, a i sam sam, jamačno, idiot
Naravno, čim si to rekao - komunjara si, četnik, nevjerničko smeće, bla, bla, prolj, ser, bla.
Dakle, čemu se truditi... Hrvati su nazadan narod. Ne zato što je svijet napredan pa se vidi razlika nego smo nazadni sami po sebi, bez obzira na svijet i uvijek smo to bili. Nevjerojatno smo slični Srbima.
Smetaju nam manjine i stranci, ali rado odlazimo van raditi i živjeti (takvi su najžešći vjernici i domoljubi na kraju).
Smeta nam dijeliti jednu us*anu riječ definiranu zakonom sa svim ljudima dobre volje, ali prvi ćemo biti kada treba s*ati o zakonima i što nam se brani.
Pozivamo se na vjere i svetosti, sve dok se ne nađemo u situaciji koja nas odvodi sa "puta svjetla", tu najednom kreće drugačija interpretacija spisa.
Pričamo o komunistima, ustašama, četnicima, partizanima, je*enim pokličima iz prošlosti, a ujedno se*emo kako država stagnira - zlatna ribica sindrom.
Jednostavno treba svakom 'rvatu po rođenju istetovirati IDIOT na čelo, tako da mu odmah bude jasno tko je i što je. Ja se prvi javljam da se to napravi naknadno jer sam idiot samim time što pišem ovdje o tomu i još uvijek živim u tom šupku od države, iako ne moram.
Iskreno ne znam koji me vrag vuče da ostajem tu, valjda domoljublje, ali ne mogu biti domoljub sa ovakvim stavovima, zar ne? Zacijelo sam onda Srbin kojeg četništvo vuče da čuva komadić buduće otadžbine, to je jedini razman razlog 
Da, nažalost će ovo njesra "Za" očito pobjedit na referendumu (bar prema Jutarnjem čak je 68% ludi (ups.. ljudi) ZA!).
Strašna je pomisao da si većina uzima pravo da maltene rade šta god žele s manjinom koja "Solo" nema nikakve šanse. Znamo kamo to vodi.
Ovaj ce referendum samo pokazati koliko smo inteligentna nacija, ništa više.
I sada bih trebao biti ponosan što sam Hrvat, sramim se.
EDIT: Kaže mario hrvatski građanin, e pa sramim se i jednog i drugog.
Krivo. Ovaj referendum će samo pokazati koliko smo isfrustrirani kao građani RH, bez obzira na ncionalnost. Zamisli, svi ujedinjeni (bez obzira na ncionalnost) protiv određene skupine ljudi.
kakav god da je sad referendum, ljudi bi uglavnom bili kontra onoga što trenutna vlast propagira..
inatimo se
kakav god da je sad referendum, ljudi bi uglavnom bili kontra onoga što trenutna vlast propagira..
inatimo se
Glavno je da na izborima opet i opet biramo tu istu vlast koja nas je pljačkala...
Krivo. Ovaj referendum će samo pokazati koliko smo isfrustrirani kao građani RH, bez obzira na ncionalnost. Zamisli, svi ujedinjeni (bez obzira na ncionalnost) protiv određene skupine ljudi.
A što je najgore, ta skupina ljudi nije eksplicitno ni tražila pravo koje joj se oduzima. Nažalost, u situaciji ekonomskog .... koja je riječ? kolapsa, katastrofe, gliba recesije unutar recesije, takvi ekstremni pokreti su više pravilo nego iznimka.
Dodaj tome neškolovanost, needuciranost i nečišćenje povijesti...ne mogu vjerovati da itko tko ima svijest i znanje o NDH i svemu što se događalo tada može mrtav ladan urlati kao što bi ona učiteljica rekla "Za lom - spremni!!! I to smatrati pokličem protiv establišmenta, a ne veličanjem nacizma i ubojica i pljuvanjem po grobu svih koje su nacisti i fašisti ubili. Da ti ljudi poznaju povijest jedno što bi mogli reći o Paveliću je da je bio veleizdajnička i genocidna njemačka kuja i zločinac... ne "za lom!. Da samo pročitaju jednu knjigu o Aushwitzu i Jasenovcu (bez obzira da je tamo pogubljeno 20,000 ili 750,000 ljudi) bilo bi im muka i pomisliti na ZDS, a ne urlati i smatrati kako simpa provociraju Milanovića i Jovanovića
Onda je tu i nekakav neartikulirani subliminalni osjećaj konstantne nacionalne izyebanosti - tamo negde od Pacte convente, preko turaka, mletaka, habsburgovaca, karađorđevića, nacija, partizana, ustaša, srba, hadezea, esdepea, Vancea i Ovensa, Škegre, EU-a, MMF-a, Linića, Vukovara, nedobivanja posla, nedobivanja na lotu, dokonih branitelja u penziji, lažnih branitelja i potenciranja te Poviesne nepravde i redaljke od desnice i što se dobije? Traže se laka riješenja, ne ide ti u ljubavi, nazovi tarot; bolestan si, odi babi da te odmađija. I kao odgovor sa neslaganjem oko politike vlade, nađi ekstrema koji nudi laka rješenja i postani mu ovca. Nađi slabijeg pa ga namlati da se osjećaš jačim.
Ovaj referendum je kao opasan tantrum isfrustriranog djeteta koje ne zna kako izraziti problem pa se baci na pod i lupa po glavi i urla... a sa strane ga netko potiče da mlati još jače.
Poanta mog ranta je.... ne znam, zaboravio sam... ili je nisam ni imao... da, eevekov post, mislim da se u komentiranju ili razgovoru sa ljudima koji imaju "za dom spremni je zapravo libreto" i "neće se meni pederi ženiti" stavove treba držati argumenata,na razini i ne odlaziti u ad homineme jer a) tako se daje zeleno svjetlo da se i oni ponaša tako (niti "on je prvi počeo" ne bi smio biti argument za osobne napade i vrijeđanja); b) napredak u toleranciji, razgovoru i prihvaćanju tuđih stavova ne može se postići netolerancijom, vrijeđanjem ili neprihvaćanjem (i opet, "on je prvi počeo" ne bi smio biti argument). Samo smireno, valjda će shvatiti... ili pustiti druge da krivo shvaćaju.
BTW: nije mi bila najmera replicirati na niti jedan dio eevekovog posta, samo me njegova frustracija inspirirala....imao potrebu i ja svoj polutok svijesti istipkati...
edit: typo
glavno da pederima žele omogućit posvajanje djece(moš mislit na šta će ta ''njihova'' djeca sličit)...
To je uvijek glavna fora ljudima koji su protiv toga. ''Na sto ce to dijete sliciti?''. To dijete ce ispasti onako kako ga roditelji odgoje. Ukoliko ga drustvo prije toga ne sje8e. Roditelj koji ce posvojeno dijete odgajati u stilu ''Sine MORAS primati u bulju jer nema druge'' nije nista bolji od roditelja koji posvoji dijete da ima nekog da mu bere jabuke u vocnjaku jer mu se neda placat ljude (a i ne moze ih tuci kad mu dignu zivce). Ne znam na sto tocno mislis s time 'na sta ce sliciti?'. I mislim da ce im vise nastetiti drustvo koje ce ih sikanirati zbog toga i onda se zalit da dijete nisu ispala dobro jer su mu roditelji pederi, a ne zato sto su mu oni unistili osobnost tim stalnim sikaniranjem.
Bilo bi me sram da mi dijete doma sjedi i čačka mečku umjesto da mi pomogne brati jabuke. Ono, pa valjda treba steći neke radne navike? Ili treba samo sjedit i čekat socijalnu pomoć i mirovinu? Što se tiče posvajanja, nemam ništa protiv, ali mislim da se time samo spuštaju kriteriji prema djeci koju na kraju krajeva nitko ne pita. Posvajaju ih i hetero pa ispadne loše, pa čak i roditelji mogu biti loši ako ćemo tako. Zašto se ne radi na tome da ta djeca uopće ne dođu do posvajanja i da budu sretna u svojoj obitelji? Nego se ide spuštati kriterije pa će ubuduće tu jadnu djecu moći posvajati i pedofili jer eto oni ih vole i nema ih tko drugi posvojiti. Jest da je ovo sad krajnost, ali kažem, ne rješava se problem nego se izmišlja topla voda.
Dodaj tome neškolovanost, needuciranost i nečišćenje povijesti...ne mogu vjerovati da itko tko ima svijest i znanje o NDH i svemu što se događalo tada može mrtav ladan urlati kao što bi ona učiteljica rekla "Za lom - spremni!!! I to smatrati pokličem protiv establišmenta, a ne veličanjem nacizma i ubojica i pljuvanjem po grobu svih koje su nacisti i fašisti ubili. Da ti ljudi poznaju povijest jedno što bi mogli reći o Paveliću je da je bio veleizdajnička i genocidna njemačka kuja i zločinac... ne "za lom!. Da samo pročitaju jednu knjigu o Aushwitzu i Jasenovcu (bez obzira da je tamo pogubljeno 20,000 ili 750,000 ljudi) bilo bi im muka i pomisliti na ZDS, a ne urlati i smatrati kako simpa provociraju Milanovića i Jovanovića
Nije problem u "za dom spremni", mene ne smeta niti ne vrijeđa niti bi ikog trebalo, ne povezujem ga sa ustašama iako su ustaše bili krvnici kao i četnici. U mom mjestu su objesili sve domobrane na željezničkoj stanici i zaustavljali vlakove da ljudi gledaju kao upozorenje drugima koji nisu htjeli pristupiti ustašama. Pa je tako i moj djed morao pristupiti da ga ne skrate za glavu i završio na križnom putu za bleiburg, a bio je regrutiran tri cijela dana i preživio na kraju, ali nema lijepe priče o partizanima i jugi i tom križnom putu. Zatim, brata moje bake su iz bolnice u Novoj Gradišci kao ranjenika odveli u nepoznato i upozorili baku da ga više ne traži jer će i nju snaći ista sudbina. Nema ga, nije se usudila više tražiti, a danas je očito nebitno gdje je. U nekoj jami.
Dakle, veći problem vidim u nerješavanju starih pitanja i ne osuđivanju Jugoslavije koja je također stvorena na klanju i ubijanju potpuno nedužnih ljudi bez suda ili ikakve pravice. Ali eto, to nećete čuti od političara niti medija jer se time ne smijemo baviti. No kada se spomene bilo kakvo domoljublje, odmah iskaču iz svojih rupa i napadaju kao da si ubio tisuće ljudi i pobacao u jame, da si fašista, da ugrožavaš manjine, da ti se provjeri zdravstveno stanje itd... Zato, treba raščistiti povijest, treba osuditi sve zločine i tek tada ćemo moći ići naprijed. A svi šute jer su njihovi očevi bili ili partizani ili su bili u CK SK i živjeli su baš fino u Jugi. Ja znam kako se živjelo, živjelo se na leđima poštenih i radišnih, a cinkeri i anithrvati (pa čak i sami hrvati su cinkali svoje susjede radi privilegija) su imali pozicije, stanove i tako se očito i nastavilo. Ne znam, ali čini mi se da se radi na tome da se baš moramo sramiti naziva hrvat-....
glavno da pederima žele omogućit posvajanje djece(moš mislit na šta će ta ''njihova'' djeca sličit)...
To je uvijek glavna fora ljudima koji su protiv toga. ''Na sto ce to dijete sliciti?''. To dijete ce ispasti onako kako ga roditelji odgoje. Ukoliko ga drustvo prije toga ne sje8e. Roditelj koji ce posvojeno dijete odgajati u stilu ''Sine MORAS primati u bulju jer nema druge'' nije nista bolji od roditelja koji posvoji dijete da ima nekog da mu bere jabuke u vocnjaku jer mu se neda placat ljude (a i ne moze ih tuci kad mu dignu zivce). Ne znam na sto tocno mislis s time 'na sta ce sliciti?'. I mislim da ce im vise nastetiti drustvo koje ce ih sikanirati zbog toga i onda se zalit da dijete nisu ispala dobro jer su mu roditelji pederi, a ne zato sto su mu oni unistili osobnost tim stalnim sikaniranjem.
Bilo bi me sram da mi dijete doma sjedi i čačka mečku umjesto da mi pomogne brati jabuke. Ono, pa valjda treba steći neke radne navike? Ili treba samo sjedit i čekat socijalnu pomoć i mirovinu? Što se tiče posvajanja, nemam ništa protiv, ali mislim da se time samo spuštaju kriteriji prema djeci koju na kraju krajeva nitko ne pita. Posvajaju ih i hetero pa ispadne loše, pa čak i roditelji mogu biti loši ako ćemo tako. Zašto se ne radi na tome da ta djeca uopće ne dođu do posvajanja i da budu sretna u svojoj obitelji? Nego se ide spuštati kriterije pa će ubuduće tu jadnu djecu moći posvajati i pedofili jer eto oni ih vole i nema ih tko drugi posvojiti. Jest da je ovo sad krajnost, ali kažem, ne rješava se problem nego se izmišlja topla voda.
Ne znam zasto vam je glavni argument uvijek pedofilija, a veze izmedju homoseksualnosti i pedofilije nikakve ...
Ima onaj Željko Marušić iz Auto kluba doktor prometnih znanosti i dok se on ne javi sa svojom ocjenom, ovo sve što se piše po novinama i TV je nebitno jer sad vidim da svatko piše drugačije.
dr. Marušić? Ako je to onaj na kojeg ja mislim, taj svašta piše, senzacija od članaka i neprovjerenih informacija. Studirao sam promet pa sam bio zgrožen nekim njegovim izjavama.
Ne znam zasto vam je glavni argument uvijek pedofilija, a veze izmedju homoseksualnosti i pedofilije nikakve ...
Nisam ni povezivao to dvoje, samo sam spustio kriterije za posvajanje. Na kraju, imao sam danas raspravu sa frendom pa sam mu rekao. Gledaj, mi sad možemo glasati ovako ili onako. Netko treći će taj zakon ili ustav, promjeniti kako njemu odgovara, a nas neće ni pitati. I tako je bilo i biti će. Cilj je posvađati narod, podijeli pa vladaj. Osuđivanje jedni drugih, pljuvanje, da se izazove što veća mržnja nas samih i da ignoriramo još dugo vremena prave probleme.
Nisam ni povezivao to dvoje, samo sam spustio kriterije za posvajanje. Na kraju, imao sam danas raspravu sa frendom pa sam mu rekao. Gledaj, mi sad možemo glasati ovako ili onako. Netko treći će taj zakon ili ustav, promjeniti kako njemu odgovara, a nas neće ni pitati. I tako je bilo i biti će. Cilj je posvađati narod, podijeli pa vladaj. Osuđivanje jedni drugih, pljuvanje, da se izazove što veća mržnja nas samih i da ignoriramo još dugo vremena prave probleme.
Znam da nisi povezao, ali pratim ovu temu duze i uvijek se isto pise tipa "Ako ovo dozvolimo homoseksualcima, onda cemo i pedofilima" itd.
Sto se tice toga tko i zasto, meni je ovaj referendum samo potvrdio moje misljenje o nama kao narodu, nista drugo.
Ne shvaćaš poantu, mogao si takvo mišljenje steći i da je referendumsko pitanje bili da li su Zagorci bolji od Dalmatinaca. Svrha je ostvarena u svakom slučaju.
Prijatelj, vlasnik restorana, gledao je dokumenatrac o Grgichu, i kako je postao to što je postao.
I veli, sve lijepo, priča o 30$ u džepu, mic po mic - pobjeda 74'-e nad francuskim vinima.
No onda dođe dio koji ga je izludio, priča Grgich pola sata o Hrvatskoj i kako je dobio počasni doktorat, pa hvalospjevi o Dalmaciji i rodnoj grudi.
A ono, rodna gruda - kamen na kamenu, šmrika, krš i guštik, evo tamo (hrpetina kamena) mi je nona kuvala manistru.
I uložio je nešto kod nas, u vinariju, ali iako je vinarija dobra, nije Napa Valley dobra.
Ne kažem da treba uložiti, niti je išta dužaj jer je sve svoje zaradio radom vani.
No onda smanji mazanje očiju, smanji hvalospjeve, - Hrvatska mi je u srcu, moja duša, ali iz računovodstva su rekli da je ulaganje bacanje novaca pa ipak mi niste baš u duši.
No ono što najviše smeta je što kada je novac u pitanju tada i najmanji prekršaj postane bitan, a i dalje im je svjetonazor u najmanju ruku upian ako već javno ne podupiru "Pavelićevu 'Rvatsku". Teško mi je to shvatiti taj menatlni sklop, koji toliko cjeni rodoljublje iako je ono gavni izvor korupcije zbog koje neće uložiti u ono što mu je duša.
Ima tu na temi ko s Arke, di ste stajali možda se znamo..
Nije problem u "za dom spremni", ...
Je! Problem je! Sa se tim pozdravom veličaju nacisti i sve što su napravili.
...ne povezujem ga sa ustašama ...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/evo-zasto-se-mi-ustase-pozdravljamo-sa-za-dom-spremni/712573.aspx
ispričavam se svima što kao izvor koristim index
..U mom mjestu su objesili sve domobrane na željezničkoj stanici i zaustavljali vlakove da ljudi gledaju kao upozorenje drugima koji nisu htjeli pristupiti ustašama. ...
i dalje misliš da pozdrav tih ljudi ne smeta niti vrijeđa???
Dakle, veći problem vidim u nerješavanju starih pitanja i ne osuđivanju Jugoslavije koja je također stvorena na klanju i ubijanju potpuno nedužnih ljudi bez suda ili ikakve pravice. ...
Da, moram dodati Bleiburg i Jugoslaviju na popis Poviesnih Izyebanosti Naroda Hrvatskog.
Zar zaista smatraš da ijedan od ovih zločina opravdava onog prije ili poslije. Niti se zločini u NDH mogu opravdati, niti Križni put / Bleiburg zbog NDH, a niti veličanje NDH zbog toga što pitanje Bleiburga nije riješeno. A zašto je nerješavanje pitanje zločina NDH manji problem od nerješavanja pitanja zločina u Jugoslaviji i na koji to način opravdava veličanje NDH danas?
Ima tu na temi ko s Arke, di ste stajali možda se znamo..
Na provi, kraj bitve, nosio vodu slonovima i tiranosaurusima. Ti?