Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.281.988
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Ranko Kukumar kaže...
veliki bebač kaže...
  Dolaskom Isusa prestaje Židovstvo, Stari Zavjet i uspostavlja se Novi Zavjet, Kršćanstvo. Stoga to ubijanje više ne vrijedi.

Isus je rekao da i dalje vrijedi Stari zavjet

Stari Zavjet (Savez) se ukida i uspostavlja se Novi Zavjet (Savez). Neke se zapovjedi mjenjaju, neke su iste, a neke su ukinute.

Heb7.18 " Stara zapovijed više ne vrijedi jer je bila nedjelotvorna i nekorisna. 19 zakon koji je Bog dao preko Mojsija nije mogao ništa učiniti onako kako bi trebalo. Zato nam je dano nešto bolje čemu se možemo nadati, što će nas približiti Bogu.

Heb8.13 "To što Bog govori o novome savezu znači da je onaj prvi zastario. On je dakle blizu nestanka."

Isus mjenja zapovjedi:

Mat5.38 "Čuli ste da je rečeno: Oko za oko, zub za zub! 39 A ja vam kažem: Ne opirite se Zlomu! Naprotiv, pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi."

Mat5.43 "Čuli ste da je rečeno: Ljubi svoga bližnjega, a mrzi neprijatelja. 44 A ja vam kažem: Ljubite neprijatelje, molite za one koji vas progone,

Isus ukida zapovjed:

Iv8.7 "...Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen." Ukida zapovjed po kojoj se kamenovalo preljubnike.

Krščanstvo: Oprost i ljubav. Ne sudi, da ti ne bude suđeno (Bog će suditi). Ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi. Ljubav prema bližnjima (svim ljudima)...

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
15 godina
neaktivan

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.11.2013 23:38 (Kal).
12 godina
neaktivan

Kako je pametan sigurno mi je iq preko 200 {#}

17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Na HTV-u večeras, prvo Markićka a zatim Lovrić Merzel. Ni najjači to ne mogu izdržati.

I to stavi Markićku u emisiju bez nekog pravog protivnika - pa dobiješ sat vremena njezinih bulažnjenja. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
18 godina
veliki bebač kaže...
Ranko Kukumar kaže...
veliki bebač kaže...
  Dolaskom Isusa prestaje Židovstvo, Stari Zavjet i uspostavlja se Novi Zavjet, Kršćanstvo. Stoga to ubijanje više ne vrijedi.

Stari Zavjet (Savez) se ukida i uspostavlja se Novi Zavjet (Savez). Neke se zapovjedi mjenjaju, neke su iste, a neke su ukinute.

Jel?

Evanđelje po Matiji (5:18-24):

17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 

18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 

19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom." 

20 "Uistinu kažem vam: ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko." 

21 "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. 

22 A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu." 

23 "Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, 

24 ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar." 

Netko bi pomislio da ovo znači da SVI stari zakoni i dalje vrijede, a k tome tu su i neki savjeti o prinošenju žrtve na žrtveniku. 

Kao da... kao da... kao da je Isus Židov i drži se starih zakona!?!?!?!?

{GASP!}{#}

BTW - rasprava je dosadna i stoput prežvakana, tako da ne znam čemu opet isto...

This space for rent!
18 godina
Edge kaže...

Onome kome je pravilno stajaliste "Protiv" tak je nekome i normalno objektivno stajaliste "Za".

Ne, nije. Ne postoji objektivno stajalište "za" segregaciju. Takvima je i stajalište "za" ropstvo ili "za" ukidanie prava glasa ženama (ili odraslima bez malodobne djece, sudeći po programu Markićkinog starog) također objektivno, normalno ili opravdano. No to je problem 'takvih', ne problem 'objektivnosti'.

Gledam te!
14 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...

I to stavi Markićku u emisiju bez nekog pravog protivnika - pa dobiješ sat vremena njezinih bulažnjenja. {#}

Ma to je i još dobro-ako to napraviš s Merzelicom, dobiješ Top Gear. Ženska je ko stvorena za Čačića.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina

Ma baš me briga, ali bi trebalo zakonom zabraniti da se na jednoj TV kući pojavljuju tako "jaki" gosti isti dan. jedan je sasvim dosta (po meni i previše).

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
Ezio kaže...
Citam nekoliko puta i ne mogu dokuciti sto smatras ekstremno nacionalistickim u prijedlogu da se pripadnicima agresora zabrani obnasanje duznosti u drzavnim tijelima.

Kaj briješ ti? Tko definira 'pripadnika agresora? I kako? Mislim ono, imaš ratnog zločinca, osudiš ga, ode u zatvor i fajrunt. A 'pripadnik agresora' bi bio?

Gledam te!
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Ma baš me briga, ali bi trebalo zakonom zabraniti da se na jednoj TV kući pojavljuju tako "jaki" gosti isti dan. jedan je sasvim dosta (po meni i previše).

Jak gost u nekoj emisiji bi bio samo Putin i Castro ostalo je sve prolazno...ispod norme {#}

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Kaj briješ ti? Tko definira 'pripadnika agresora? I kako? Mislim ono, imaš ratnog zločinca, osudiš ga, ode u zatvor i fajrunt. A 'pripadnik agresora' bi bio?

Za sve te ''pripadnike agresorske vojske'' koji su na slobodi i rade u državnoj službi ,treba zahvaliti krivoustom ,HDZ-u i njihovoj aboliciji.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
18 godina

Znate što je meni enigma? Kako ova šefica stranke hrast, za obitelj, za dom spremni, nemampojma, ...markićka, ima
malonogometno igralište u svojoj vili, a ovakva stokilašica? Mislim, jel ona golman onda u ekipi ili što?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina

Govor Mrždnje!

I mi debeli volimo pikati lopte!

This space for rent!
18 godina
Drago kaže...

Govor Mrždnje!

I mi debeli volimo pikati lopte!

Eh da, zaboravio sam- ako je ona gazdarica malonogometne utakmice,
dakle trener, selektor i kapiten, možda si je odredila
da je njena pozicija u momčadi izvođenje auta i dodavanje lopte s centra...
-onda ima smisla veća masa u nogama:)

Nego bili smo na autima, što kažete, razvikali se svo oko onog županičinog audija, ali
nije to ništa spram kupovine 117 Land Crusera naravno najjačih sa najskupljom opremom.
Nije da tankaju za svoje pare:)
http://www.24sata.hr/politika/pajero-je-bolji-top-gear-srusio-je-teze-ministra-ranka-ostojica-342436

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina

A) Top Gear je zabavna emisija, a ne stručna kako kaže 24 sata. Čak ni sami TG-ovci ne kažu za sebe da su stručnjaci (distribuira ih BBC Entertainment)

B) Uvjeti natječaja su bili "kruta šasija". Pajero nema krutu šasiju, a ponuđač koji ne zadovoljava uvjete natječaja sada se buni što Državni ured za javnu nabavu nije samovoljno pormijenio uvjete natječaja koji je zadao MUP i na svoju ruku odlučio da uzme aute koji ne zadovoljavaju tehničke specifikacije

C) Aute nije kupio MUP, već Državni ured za javnu nabavu.

Ovo nema veze ni sa čime već sa ponuđačem (pogledati tko nudi Pajero - novi zastupnik Mitsubishija koji je dobio zastupstvo u ovoj ne baš konjunkturnoj godini, pa se dosta nadao od ovoga posla).

Štajaznam - možda je specifikacija stvarno bila glupa i bez veze (osobno bih uvijek uzeo varenu šasiju, ali nisam stručnjak), ali onda protestiraš zbog uvjeta natječaja, a ne se javiti na natječaj znajući da NE ZADOVOLJAVAŠ uvjete, a onda kasnije se buniti zašto nisi dobio posao iako ga NI TEORETSKI nisi mogao dobiti...

This space for rent!
14 godina
odjavljen

Ma to sve treba prešamarat i naučit pameti-bile bi njima dobre i Lade Nive.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
Pranja kaže...

Pa kolko oni stvarno idu sa svih tih 117 auta u divljine i bespuća, ajde budimo fer,
Dacie Duster bi bile ok. I što bi im falilo.
(Taman bi "uštedjeli" za još jedan referendum o nečemu:))
Evo vrag mi nije dao mira, mali fotošop na daciji :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 2:12 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Drago kaže...
veliki bebač kaže...
Ranko Kukumar kaže...
veliki bebač kaže...

Jel?

Evanđelje po Matiji (5:18-24):

17 "Ne mislite da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke. Nisam došao ukinuti, nego ispuniti. 

18 Zaista, kažem vam, dok ne prođe nebo i zemlja, ne, ni jedno slovce, ni jedan potezić iz Zakona neće proći, dok se sve ne zbude. 

19 Tko dakle ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedii tako nauči ljude, najmanji će biti u kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u kraljevstvu nebeskom." 

20 "Uistinu kažem vam: ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko." 

21 "Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. 

22 A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu. A tko bratu rekne 'Glupane!', bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: 'Luđače!', bit će podvrgnut ognju paklenomu." 

23 "Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, 

24 ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar." 

A)Netko bi pomislio da ovo znači da SVI stari zakoni i dalje vrijede, a k tome tu su i neki savjeti o prinošenju žrtve na žrtveniku.

B)Kao da... kao da... kao da je Isus Židov i drži se starih zakona!?!?!?!?

{GASP!}{#}

BTW - rasprava je dosadna i stoput prežvakana, tako da ne znam čemu opet isto...

Da.

Biblija.

17 (Zakon ili Proroke = Stari Zavjet) Došao je ispuniti ono što piše o njemu i Novom Savezu...

Post49.10 "Od Jude žezlo se kraljevsko, ni palica vladalačka od nogu njegovih udaljiti neće dok ne dođe onaj kome pripada - kome će se narodipokoriti." Isus je iz Judinog plemena, narodi  - Kršćanstvo prošireno po narodima svijeta. Isus je kralj. Pokoriti će se kralju.

Zah9.9 "Klikni iz sveg grla, Kćeri sionska! Viči od radosti, Kćeri jeruzalemska! Tvoj kralj  se evo tebi vraća: pravičan je i pobjedonosan, ponizan jaše na magarcu, na magaretu, mladetu magaričinu." Kralj je Isus, ovdje je opisan njegov ulazak u Jeruzalem, na mladom magarcu.

Iz55.11 "tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah." Riječ je Isus, Bog ga je poslao da raširi njegovu objavu, radosnu vijest.

...

18 (Zakon = Stari Zavjet) Sve što se proreklo, zapisano će se ispuniti, ili se već ispunilo (u Isusovom slučaju). " dok ne prođe nebo i zemlja " = Prije kraja svijeta. Razorenje Jeruzalema 70. godine je Isus prorekao...

19 Isus je došao i odredio koje zapovijedi i pravila vrijede za KRŠĆANE (to su ove " ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi "). Promjenio se Savez. Znači on je odredio koje vrijede iz starog zakona, koje je ukinuo, koje je promjenio. I te vrijede za Kršćanstvo.

A ovo volim (" ukine jednu od tih, pa i najmanjih zapovijedi"), za vas Katolike, U KATOLIČANSTVU NEMA DRUGE ZAPOVJEDI BOŽJE!!!

Izl20.4,5 (Pnz5.8,9) "Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom.Ne klanjaj im se niti im služi... pošto je na mnoga mjesta u Novom Zavjetu spomenuta, znači ona i dalje vrijedi. Odnosno, zabranjeno je raditi bilo kakave kipove ljudi,... i klanjati im se i moliti, prinositi darove (novce...).

20 Pismoznanci su bili učitelji Zakona (Stari Zavjet), kao danas npr. vjeroučitelji, a farizeji su bili svečenstvo. Oni jedini su izučavali Zakon i provodili ga na ljudima, narodom, pukom. Znali su što piše u Zakonu, ali se nisu toga pridržavali. " ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti " pravednost se odnosi na vjeru, djela. Svojim djelima (osudili Isusa na smrt - čovjeka iz naroda, puka koji se suprostavljao njihovom nauku) su pokazali da ne vjeruju u Boga, nego su samo tu svoju vjeru koristili za lagodan život.

Da li vas na koga to podsjeća???

21 (Stari Zavjet vrijedi za Židove), 22 Isus izmjenio zapovjed i kao takva vrijedi za Kršćane. Oganj pakleni je Gehena (Mt5.22), mjesto gdje će biti uništeni zli ljudi, naglašavam ZLI. Ne većina. Pojednostavljeno, jezero ispunjeno lavom.

23, 24 Još jedna zapovjed za Kršćane. Izmiri se sa ljudima. OPROST I LJUBAV  PREMA SVIMA. Žrtvenik zajedno sa hramom je povijest, Bog je dopustio da se sruši. Dapače, "Kakav sporazum ima hram Božji s  idolima [kipovima]? Jer  mi smo hram Boga  živoga." (2kor6.16.) Više vrijedi molitva (= razgovor s Bogom) u samoči, svojoj sobi, nego "Tako i kad molite, ne budite kao licemjeri. Vole moliti stojeći u sinagogama [crkvama] i na raskršćima ulica [ ✞ ] da se pokažu ljudima. Zaista, kažem vam, primili su svoju plaću". Tu se govori za vodstvo, farizeje. Nema nikakakve nagrade više za njih.

A) Da, mnogi pomisle to. Neki namjerno (radi koristi), neki iz neznanja iskrivljuju Sveto pismo. Hram i žrtvenik spadaju u povijest.

B) Isus je rođen kao židov, obrezan..., ali se sa 30 godina pokrstio i s time postao Kršćanin, a ne Židov (u vjerskom smislu, ne nacija).

Da tu spomene davnu raspravu da se pokrstiš, sagriješiš pa se opet pokrstiš... E, nejde to tako. Iz apostolskog vjerovanja. "...ispovjedam jedno krštenje za oproštenje grijeha [množina]...". Znači samo se možeš jednom krstiti i time ti se brišu grijesi. To treba biti dobrovoljna odluka odrasle osobe, a ne djeteta kak rade Katolici. Ono, koje grijehe opraštaš tek rođenom djetetu, koje je on počinio?!? Istočni grijeh? LOL Još jedna u nizu katoličkih izmišljotina da se od malena pridobiju nedobrovoljci. Istočni grijeh ne postoji, i da postoji Isus je ponio naše grijehe na križ, tak da bi nam to bilo oprošteno. Al' to ne postoji.

{KRAJ!}  {#}

NHF - Tek sam u drugoj sudjelovao, pa da podijeli. Nije teško za razumijeti, ako želiš/te.

Kak' je Isus zanao reći: "Rekavši to, povika: "Tko ima uši da čuje, neka čuje!""

Svi smo mi djeca i igračke su nam od presudne važnosti za očuvanje duhovnog zdravlja.
13 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Pranja kaže...

Pa kolko oni stvarno idu sa svih tih 117 auta u divljine i bespuća, ajde budimo fer,
Dacie Duster bi bile ok. I što bi im falilo.
(Taman bi "uštedjeli" za još jedan referendum o nečemu:))
Evo vrag mi nije dao mira, mali fotošop na daciji :P

Potpisujem!  {#}

Njima je dobar i onaj terenac koji dođe do 150k kuna, a ne da se uzima najskuplji terenac na tržištu. Taj Cruiser je u klasi putničkih automobila kao BMW 5ica (klasa E), te veličine, a i cijene su tu negdje. Kaj njima nebi pasala veličina Pola, Fabije, Clia... (klase B). Npr. kao ovaj Duster, koji ni ne dođe 100k kuna. Mora da su svi ti koji će ih koristiti 1.90m 120 kila. Nebi stali u ovakve

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 3:10 (veliki bebač).
16 godina
16 godina
Veliki Brat kaže...
Ezio kaže...
Citam nekoliko puta i ne mogu dokuciti sto smatras ekstremno nacionalistickim u prijedlogu da se pripadnicima agresora zabrani obnasanje duznosti u drzavnim tijelima.

Ako se borio na protivnickoj strani onda je pripadnik agresora. Bio on srbin, francuz ili rus. Svim tim ljudima koji su se borili protiv ove drzave najmanja kazna moze biti zabrana uhljebljivanja u drzavnoj sluzbi. Dakle u drzavnoj sluzbi drzave protiv koje su se borili. Jasna stvar.
Potpis!
16 godina
neaktivan

Ezio, pa nisu "agresori" popljačkali državnu imovinu dok su klinci ginuli po Hrvatskoj. To su bili autohtoni domaći izdanci lijenog i nesposobnog nam džabalebaroškog naroda...

edit: A čini mi se da je ovo o zabrani rada mrzkom agresoru te dušmaninu samo koračić od Juden Raus ili Whites Only.

s.f. - s.n.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 7:36 (ninotocka).
16 godina
ninotocka kaže...

Ezio, pa nisu "agresori" popljačkali državnu imovinu dok su klinci ginuli po Hrvatskoj. To su bili autohtoni domaći izdanci lijenog i nesposobnog nam džabalebaroškog naroda...

edit: A čini mi se da je ovo o zabrani rada mrzkom agresoru te dušmaninu samo koračić od Juden Raus ili Whites Only.

1. kakve veze ima pljačka državne imovine sa kažnjavanjem pripadnika neprijateljskih postrojbi? i to obzirom na veličinu nedjela jednom ultramizernom kaznom.

2. u onom citatu je riječ o agresoru a ne o pripadniku manjine... i nije zabrana rada općenito nego zabrana rada u službi države protiv koje se borio.

Prije više od 10 godina sam preko student servisa radio u jednom skladištu gdje smo najmanje jednom tjedno znali "uzeti" nešto iz "ponude" i pojesti tamo na licu mjesta. sve dok jednog dana jedan kolega nije uhvaćen u činu. Instantno je dobio otkaz i zabranu rada u toj firmi ne samo preko student servisa nego mu je rečeno da se ni nakon studiranja neće moći tamo zaposliti. A vi se sad iščuđavate takvom obliku kazne ljudima koji su se borili protiv nas i nazivate to ekstremnim nacionalizmom i korakom do holokausta i KKK{#}

Potpis!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

(osobno bih uvijek uzeo varenu šasiju, ali nisam stručnjak)

Koja je razlika?

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

U piganju karoserije. Kao čovjek s dosta dugačkim autom, karavanom (škoda octavia tour) mogu posvjedočiti da mi se sva vrata sve teže zatvaraju nakon sedam godina vožnje, a počelo je nevino, "cvrčanjem" u vožnji kad se penješ na rinzol ili na neki drugi način nesimetrično opteretiš podvozje. Znači, auto koji nikad nije lupnut i 99% vremena se vozim po gradskim cestama uz povremeno modelarsko glavinjanje po blatnjavim putićima na Lučkom ili u kanalu na Jankomiru, ima ispiganu karoseriju. Auto koji je stalno na terenu i više se napreže, više će se pigati. 

(Al ako neko hoće kupit, nije to ništa, radi ko vurica, slobodno se javite!)

Prije su auti imali šasiju i karoseriju na njoj, obično zavidanu za šasiju, a ne varenu, s tim da je šasija mogla biti i dijelom od klasičnih čeličnih I greda. Sada su karoserije monokokne (samonosive) pa ti ne treba odvojena šasija. Dobiješ krutost i lakši auto.

BTW; ja nisam siguran da novinari stvarno znaju uopće uvjete natječaja.

Ovdje piše da MUP NE ŽELI varene, već KAROSERIJE iz jednog komada (http://www.hrt.hr/index.php?id=vijesti-clanak&tx_ttnews%5Btt_news%5D=227170&tx_ttnews%5BbackPid%5D=1070&cHash=d38c1c749f), a u 24 sata govore o krutoj ŠASIJI (http://www.24sata.hr/politika/pajero-je-bolji-top-gear-srusio-je-teze-ministra-ranka-ostojica-342436). 

Ima onaj Željko Marušić iz Auto kluba doktor prometnih znanosti i dok se on ne javi sa svojom ocjenom, ovo sve što se piše po novinama i TV je nebitno jer sad vidim da svatko piše drugačije.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.11.2013 9:50 (Drago).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Koja je razlika?

Pa zapravo nema neke veze jel nešto zavareno ili zašarafljeno. Pajero i Cruiser nisu ofrlje auti i bitne razlike u nekoj "jačini" nema.

Ono zbog čega se uzima "čvrsta" šasija jest zbog toga što se smatra da kod npr off roada šaraf može malo popustiti, pa se nešto klima.. također je bitno za upravljanje vozilom, što je šasija čvršća, veće su "šanse" da će vozilo ići baš tamo di je upravljačem usmjereno. Recimo, kad se stalno mora ispravljat volanom, moguće da je negdje nešto popustilo.

A, kad nešto škripi, to se i čuje pa nije zgodno za slušat..

@overhaul

Nisi mogo dodat neke alu felge :)

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
15 godina

Evo ti pa čitaj. Mislim da trebaš poći od 146 stranice.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
veliki bebač kaže...
(.... drobež)

NHF - Tek sam u drugoj sudjelovao, pa da podijeli. Nije teško za razumijeti, ako želiš/te.

Kak' je Isus zanao reći: "Rekavši to, povika: "Tko ima uši da čuje, neka čuje!""

LOL - šta si sve nadrobio! Isus je rekao da STARI zakon ostaje. Ako mi ne nađeš negdje u Bibliji da Isus kaže da stari zakoni više ne vrijede - nemoj se truditi jer ovakvog bulšita prve godine sjemeništa sam se naslušao koliko te volja. 

To, naravno, nećeš nigdje naći jer je kršćanstvo među nežidovima širio sv. Pavaoa, a ne Isus (Isus ionako zabranjuje svojim apostolima da šire znanje među nežidovima) i Isus sigurno nije jeo svinjetinu ni slavio nedjelju, već Šabat.

Dakle, ili citat od Isusa - "stari zakoni više ne vrijede" ili se ne moraš truditi.

BTW - postaješ kao svemirski buda koji je ovo shvatio kao dobro mjesto za vlastiti solilokvij i maltretiranje ostalih forumaša svojim fiks idejama poput chemtrailsa. To je drugima dosadno kad pričaš sam sa sobom, pogotovu u kilometarskim postovima.

This space for rent!
18 godina
ivan dragi kaže...
Tonči kaže...

Koja je razlika?

Pa zapravo nema neke veze jel nešto zavareno ili zašarafljeno. Pajero i Cruiser nisu ofrlje auti i bitne razlike u nekoj "jačini" nema.

Uuuu - itekako ima. Zašerafljeno uvijek ima lufta i taj luft ti raste s vremenom. Kod varenja dobiješ neusporedivo veću krutost. 

This space for rent!
18 godina
mario.L_hr kaže...

Evo ti pa čitaj. Mislim da trebaš poći od 146 stranice.

Danke. Tamo piše "kruto podvozje". Zar nemaju svi terenci kruto podvozje?

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice