Potpis!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Potpis!
Ne razumijem?
Kužiš šta hoću reći?
Ako je nemoralno ubiti pedera na ulici (a to piše u bibliji), moderna znanost je dokazala da je i primjerice masturbacija zdrava - Zašto onda i to ne odbaciti iz biblije?
I tako još milijun stvari.
Panđža govori da ne smijemo bibliju tumačiti kako nama paše, već moramo sljediti striktno što piše u njoj.
Jel vi shvaćate da će za 50tak godina udruge tipa "U ime obitelji" biti percipirane isto kao i danas KKK? Kompletna kretanja u svijetu idu što većoj liberalizaciji i davanju svima jednaka prava. Jedino što se ovim referendumom može dobiti da jednog dana se pred svojim unucima crvenite, jer isto kako je danas nepojmljivo da postoje dijelovi autobusa za različite rase, isto tako će sutra biti nepojmljivo da se kod matičara nisu svi mogli stupiti u brak.
Jel vi shvaćate da će za 50tak godina udruge tipa "U ime obitelji" biti percipirane isto kao i danas KKK? Kompletna kretanja u svijetu idu što većoj liberalizaciji i davanju svima jednaka prava. Jedino što se ovim referendumom može dobiti da jednog dana se pred svojim unucima crvenite, jer isto kako je danas nepojmljivo da postoje dijelovi autobusa za različite rase, isto tako će sutra biti nepojmljivo da se kod matičara nisu svi mogli stupiti u brak.
To shvaća samo onaj kojem je ubijanje, vješanje i spaljivanje isto što i definiranje nazivlja. Ja shvaćam da sveobuhvatna banalizacija dovodi do takvog načina zaključivanja. Koji veze s logikom nema.
Homoseksualci bi umjesto da mlate praznu slamu (tj. nadaju se čudu biblijskih razmjera - da većina kaže DA muško-muškom braku) sve svoje resurse trebali preusmjeriti na osmišljavanje kul naziva za njihovu zajednicu. brak ionako zvuči nekako usiljeno, kruto. zašto ne osmisle nešto na što će većina biti ljubomorna?
Ili da barem imaju drukčiju strategiju uvjeravanja pučanstva da je ono što oni rade super. Vrijeđanje neistomišljenika je katastrofalna amaterska pogreška koja ima ogroman kontraefekt.
Stazić je prije koji dan u saboru predložio da se zove Homoseksualna Dobrovoljna Zajednica (HDZ).
Stazić je prije koji dan u saboru predložio da se zove Homoseksualna Dobrovoljna Zajednica (HDZ).
http://sprdex.com/2013-06/peder-i-lezbe-porucuju-ako-nam-zabrane-koristenje-izraza-brak-istospolnu-zajednicu-nazvat-cemo-stepinac/
EDIT:
Ezio, ćarbljati u prazno se može, no, imaš li uopće odgovor na moje pitanje?
Inače, pr0n_addict je dao okej kompromisni prijedlog koji bih prihvatio i da sam peder.
Ezio, ćarbljati u prazno se može, no, imaš li uopće odgovor na moje pitanje?
Inače, pr0n_addict je dao okej kompromisni prijedlog koji bih prihvatio i da sam peder.
koje pitanje?
to što je pron_addict predlozio je isto sto i ja govorim.
To shvaća samo onaj kojem je ubijanje, vješanje i spaljivanje isto što i definiranje nazivlja. Ja shvaćam da sveobuhvatna banalizacija dovodi do takvog načina zaključivanja. Koji veze s logikom nema.
Ako ti tjedan dana prije referenduma misliš da se radi samo o definiranju nazivlja u vakumu, onda ja imam 5 milijona dolara koje trebam prebaciti u Hrvatsku, pa te molim da mi se javiš na PM.
Netreba znacit, ljudi su nepredvidljivi, moze opet doci neki ko Hitler i opet ce sve krenut ispocetka.
U tih 50 godina će biti još najmanje dva rata u regiji. 
Ipak je ovo Balkan.
...
...
2) Biblija je stara knjiga. Jako, jako stara. Od tih vremena do 2013. godine puno se toga promijenilo, ali ozbiljno ti govorim. Prije 2000 godina nisu imali automobile. Niti avione. Niti ogromno globalno drustvo (kakav je svijet danas, sve je povezano) jer nisu imali navedena prijevozna sredstva, maksimalni doseg za obicnog covjeka je bio otici u susjedno selo na proscenje. Samim time nisu imali (drustvenih) problema i situacija koje mi imamo danas. Uz to, Biblija su pisali LJUDI, a kako su se ljudi s vremenom mijenjali, 1)mijenjala se i Biblija sukladno ljudima, tako da bi ju ispravljali, dopunjavali i prepravljali da pase u duh vremena. Znaci, em je 2)stara pa 99% toga sto pise u njoj ne vrijedi u danasnjim vremenima (osim bezvremenskih "Ne cini drugome sto ne zelis da on tebi cini" i sl.), em se furt mijenjala. 3)Kako onda uopce mozes slijediti ono sto pise u Bibliji? Em je 4)beskorisna za 21. stoljece, 5)em je prepravljana pa vise ne znas sto treba, sto ne, da li je netko nesto prepravio ili nije.
Drugo, ti si rimokatolik i kao takav za tebe 6)vrijedi Novi Zavjet, a tamo koliko mi je poznato nista ne pise o homoseksualnosti, dok Evandelje po Luki kaze: "Kako želite da vam ljudi čine činite i vi njima tako." - Luka 6,31. Ovo je pozitivna forma Zlatnog pravila koje je prisutno u mnogim religijama. Ukratko, to je ono sto je Isus propovijedao i takvim propovijedima Isus je "ponistio" Stari Zavjet koji primjenjuje nacelo odmazne pravde: "Čuli ste da je rečeno: »Oko za oko i zub za zub«. A ja vam kažem da se ne protivite zlu; nego ako te ko udari po tvom desnom obrazu, okreni mu i drugi; i onome koji hoće da se parniči s tobom i da ti uzme haljinu, podaj mu i ogrtač; i ko te potjera jednu milju, idi sa njim dvije." - Matej 5,38-41.
7)Dakle, Biblija sama sebe ponistava i sama je sebi kontradiktorna.8)Ti bi slijedio takvu knjigu? Dat cu ti dobronamjeran savjet. 9)Nemoj slijediti Bibliju nego slijedi Isusa: "Kako želite da vam ljudi čine činite i vi njima tako." ili u negativnoj formi "Ne cini ljudima ono sto ne zelis da oni cine tebi.". Prijatelju, toga drzi.
3) Pogledati pod 1), dakle brak nije ovakav od davnina kako ti to kazes, vec se u davninama razlicito prakticirao i definirao. Ali da je crkveni brak ovakav od kad postoji Crkva, to je istina.
4) Nama katolicima crkveni je brak svet i kao takav ce i ostati. Pravni akt, potpisivanje ugovora pred maticarom bas i nije previse sveta radnja, zar ne?
Biblija, moje područje.
Prije nego odgovorim da se razumijemo:
Vjera - vjerovanje u neko božanstvo/a i učenje o istom - Kršćanstvo, Židovstvo, Islam, Hinduizam...
Vjeroispovjest - nauka neke vjerske zajednice ljudi koja se temelji na nekome vjerovanju - u Kršćanstvu: katoličko, protenstansko, pravoslavno... [izvor en.wiki]. Vjera i vjeroispovjest - dvije različite stvari!
Ovo drugo je iskrivljeno (bar što se tiče Krščanstva) zato jer (gotovo) svaka skupina je iskrivila izvornu poruku u svoju korist (večinom zaradu). Evo primjer koji je naveo Drago (on je kao bijeli Hitler na ovom forumu, ako ga spomeneš pobjediš
) mormoni nisu dopustili da njihovi voditelji budu crnci dok to zamaljski (sekularni) sud nije uveo, možeš biti vjerska zajednica ako to dopustiš (i ja nešto naučio!).
1) Bibliju su pisali ljudi nadahnuti od Boga, znači ono što je Bog htio da bude zapisano je zapisano (Iv 20.30 Isus je pred svojim učenicima učinio i mnoga druga znamenja koja nisu zapisana u ovoj knjizi. 31 A ova su zapisana da vjerujete: Isus je Krist, Sin Božji, i da vjerujući imate život u imenu njegovu.). Biblija se nije mijenjala s vremenom već je napisana u razdoblju od cca 1350BC (prvih pet knjiga) do cca 100AD (Otkrivenje).
2) Volim ovaj navod "stara pa ne vrijedi danas"
. Kaj vas nisu učili da iz svake priče se da izvuči moralna pouka? Mene jesu, roditelji, u školi, filmovi, serije, pjesme, knjige... Najbolji mi je navod da Biblija dopušta ropstvo. U to vrijeme je ono bilo opće rašireno i opće prihvaćeno. Zato je i trebalo vremena da se te stvari promjene. Kao vi niste "robovi" svojim šefovima, profesorima, stanodavcima, vlasti (porezima)... Biblija daje pouke što raditi u slučajevima kada si rob ili imaš robove.
3) Ne baš lako zbog pojedinaca, nekada i večine, u društvu koji izvalače citate iz konteksta i izvrču ih u svoju korist (npr. Katolička Crkva).
4) Vidi 2)
5) Vidi 1)
6) a) "Ili zar ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni muškoložnici," (1kor6.9)
b) "Bludnicima, muželožnicima, Ijudokradicama, lažljivcima, krivokletnicima, i ako što drugo ima protivno zdravoj nauci," (1.tim10.)
c) "a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja." (Rim1.27)
7) Biblija nije sebi kontradiktorna, dapače ona sama sebe objašnjava. Ovo što si napisao da Isus (Yeshua, kak je Zoki jednom napisao, odnosno Ješua po naški) je poništio stari zavjet djelomično. Odnosno ono što nije spomenuto u Novom Zavjetu (kao knjiga, ali i kao i novi poredak, nova vjera) više ne vrijedi. Ono "oko za oko", "smrt pederima" i te stvari.
Isus nas uči da imamo ljubav i oprost jedni za druge. Tako i za sve manjine; etničke, rasne, spolne, vjerske... " Ljubi bližnjega kao samog sebe" ovo bližnji odnosi se na svakoga čovjeka kojega sretnete u životu.
8) Da! Truditi ću se dok sam živ, jer: "Zaista, zaista, kažem vam: tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima život vječni i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život." (Iv 5.24). Da imam život vječni (a ne, kak se pisalo, da su svi vjernici vjernici jer se boje Pakla, bezveze).
9) Izjava se sama sebi suprostavlja, kontradiktorna, jer Biblija piše o Isusu i njegovom nauku, koji si ti naveo.
Ja izlazim na referendum i glasam protiv. Protiv sam uzimanja/sprečavanja ljudima njihova ljudska prava da žive u miru i jednakosti sa svima drugim ljudima koje je Bog stvorio, bez obzira na njihova uvjerenja, opredjeljenja, stavove... Svi ćemo kad tad pred Njega pa će tamo svaki odgovarati za svoja djela i riječi.
http://www.index.hr/sport/clanak/podrska-simunicu-torcida-skandirala-za-dom-spremni-i-ajmo-ajmo-ustase/713133.aspx
Uvesti da se ulaznica ne može kupiti bez davanja osobnih podataka.
Ako se na utakmici utvrdi da je bilo izvikavanja fašističkih parola, svima na tribini poslati kaznu od minimum prosječne plaće.
Ne ustuknuti ni kada klubovi budu negodovali, jer je zabrana promicanja koljačkih, čudovišnih režima važnija od zarade.
Kroz vrijeme će se pokazati da li će uopće biti gledatelja, što je dokaz sam po sebi kakva smo zemlja uopće, ili će gledatelji sami među sobom dogovoriti da ne koriste te izraze.
Ima 30-ak utakmica godišnje po klubu, znači 300 utakmica, potencijalno jedan BBB-ovac/Torcidaš može pobrati 30-60 tisuća kuna kazne.
Pa nek budala bira, a ne da se cijela zemlja sramoti.
U ovu situaciju i jesmo dovedeni jer država nikad nije odriješito dala do znanja što se ne smije činiti, pa se dovela u situaciju gdje jedan HNS smije diktirati što je primjereno, a što ne.
Jovanović, da ima petlje, bi postavio ultimatum Šukeru da ili potjera Šimunića iz reprezentacije ili mu uručiti otkaz.
S*ranja je dosta.
Možda će onda doći i do trenutka da jedan Perišić promisli prije nego utakmicu sa Srbima prokomentira rječima da se radi o najvažnijoj i najtežoj utakmici "jer svi znamo povijest", pa da ga Srna mora poklopiti sa izjavom da su oni samo sportaši.
Bosna je primjer, gdje je zbog iste izjave dužnsnica odmah najstrože osuđena od strane svoje šefice, a najvjerojatnije će dobiti i otkaz, iako Bosna nema izričiti zakon koji zabranjuje veličanje fašizma.
Koliko mudrovanja oko napucavanja napuhane lopte. Jovanović će uskoro sići sa vlasti a kad se to dogodi, prestati će i provokacije. I biti ce mir.
...
No, to i dalje ne mijenja cinjenicu da je Rimokatolicku Crkvu utemeljio Isus Krist i njegovi apostoli koji su putem evandelja propovijedali tu vjeru (a koja su dio Novog Zavjeta). I to ne mijenja cinjenicu da je 1)Novi Zavjet u mnogo cemu kontradiktoran Starom Zavjetu. Isto tako, to ne mijenja cinjenicu, da, iako 2)krscani priznaju i Stari Zavjet kao dio Biblije, isti nije uniforman medu glavnim grupacijama - Rimokatolickom, Protestantskom te Ortodoksnim Crkvama. Svaka ima drugaciji starozavjetni kanon.
Knjiga je stara, govori o stvarima koje danas nitko civiliziran ne radi (kamenovanje, 3)ropstvo i sl.). Naravno, maleni dio se moze i danas upotrijebiti (i treba se), npr. vec spomenuti "Ne cini drugome sto ne zelis da drugi cini tebi", "Ljubi i postuj bliznjeg svoga" i slicno. 4)Ovo ostalo su price za zabaviti se, od bajki do hororaca.
1) Novi Zavjet je Kršćanstvo, ono ćega se trebaju držati kršćani. Stari Zavjet je Židovstvo i čega se oni drže. Ono što je u Novom Zavjetu navedeno iz Staroga toga se trebaju držati Kršćani isto, ali prvenstveno oprost, milosrđe i ljubav. Primjer: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen (Iv8.7)". Svi otišli jer su grešni. Kamenovanje prošlost, Stari Zavjet.
2) Točno je da imaju, ali to je krivo. Ispravno je kako imaju Židovi. Od Kršćana to primjenjuju Protestanti i neke manje vjerske zajednice...
3) Prijašnji post.
4) Židovska povijest, za izvuči moralne pouke iz toga
Tako je, i suzdržavanje od masturbacije isto treba u Ustav, naravno demokratskim putem...
REFERENDUM! 

...
Pa da, shvacas ju kao preneseno znacenje, drugacije ne mozes i bilo bi ludo, kao sto rekoh, stara knjiga koja nema veze s ovim vremenom.
Ne, samo za Bozic i Uskrs.
Mnoge stvari iz Biblije su moralno poučne i za sadašnje vrijeme.
Ovo Božić i Uskrs. Isus nije rođen u zimi, to u Katolici preuzeli od pogana pa zatim gotovo sve druge vjeroispovjesti. A Uskrs ne pada svake godine u nedjelju.
Kako ne kužite da je civilni brak sam po sebi diskriminatoran, prema svim ostalim ljudima koji mogu voljeti više ljudi odjedom ,živjeti u raznim oblicima zajednica, i upražnjavati razne vidove ljubavi, čak i kada bi bili dozvoljeni istospolni brakovi?
Zar nebi bilo jednostavnije da se umjesto ustava, zakona ili samo mjenjanja same definicije (brak je zajednica muškarca i žene) država uopće ne mješa u bilokakve zajednice?
Zašto vam je potrebna medijska kampanja da bih shvatili neke stvari?
Domagoj,Bibiliju bi više trebao shvatiti,to jest,gledati na njezine priče kao pouku.
Sada ne govorim da to tako treba,nego eto,tako sam naučen,neću doslovno shvatiti kamenovanje,
no itekako se prenosi na današnji svijet.
Daj mi molim te objasni neke propise iz Levitskog i Ponovljenog zakona. Koje je to preneseno značenje sljedećih citata?
1)(18) Ako tko imadne opaka i nepokorna sina koji neće da sluša ni oca ni majke - pa ni onda pošto ga kazne - (19) neka ga njegov otac i njegova mati odvedu starješinama svoga grada, na vrata svoga mjesta, (20) i neka kažu gradskim starješinama: 'Ovaj naš sin opak je i nepokoran; neće da nas sluša; ništarija je i pijanica.' (21) Potom neka ga svi ljudi, njegovi sugrađani, kamenjem zasiplju dok ne pogine. Tako ćeš iskorijeniti zlo iz svoje sredine: sav će Izrael to čuti i bojat će se.
Kazne za grijehe protiv obitelji
2)(9) "Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj. (10) Čovjek koji počini preljub sa ženom svoga susjeda neka se kazni smrću - i preljubnik i preljubnica. (11)
EDIT:
3)(44)A robove i ropkinje, budeš li ih htio imati, možete kupiti, i muške i ženske, od naroda koji su oko vas. (45) Možete ih kupovati i od pridošlica koji s vama borave; od njihovih obitelji što žive s vama i rođeni su u vašoj zemlji. Takvi mogu postati vašim vlasništvom. (46) Njih možete predati u nasljedstvo svojoj djeci da ih zavazda naslijede u baštinu. Prema njima možete postupati kao prema robovima. Ali prema svojoj braći, Izraelcima, nitko ne smije grubo postupati.
4)(13) Ako koji čovjek uzme ženu i uđe k njoj, ali je potom zamrzi, (14) pripiše joj ružnoće i ozloglasi je govoreći: 'Oženih se njome, ali kad joj priđoh, ne nađoh u nje znakova djevičanstva' - (15) neka tada djevojčin otac i majka uzmu dokaz djevojčina djevičanstva te ga iznesu pred gradske starješine na vrata. (16) Potom neka progovori starješinama djevojčin otac: 'Ovome sam čovjeku dao svoju kćer za ženu, ali mu je omrzla. (17) Stoga joj pripisuje svašta ružno i tvrdi: nisam u tvoje kćeri našao znakove djevičanstva. Ali evo djevičanskih znakova moje kćeri!' I neka razastru plahtu pred gradskim starješinama. (18) Neka tada starješine onoga grada uzmu muža pa ga kazne; (19) neka ga, zato što je pronio ružan glas o jednoj izraelskoj djevici, udare globom od stotinu srebrnika pa ih dadnu ocu mlade žene. I neka mu ona i dalje bude ženom da je ne može pustiti dok je živ. (20) Ali ako optužba - da se na mladoj ženi nije našlo djevičanstvo - bude istinita, (21) neka djevojku izvedu na kućna vrata njezina oca pa neka je ljudi njezina grada kamenjem zasiplju dok ne umre, jer je počinila besramnost u Izraelu odajući se bludu u očevu domu. Tako ćeš iskorijeniti zlo iz svoje sredine.
5)(22) Ako se koji čovjek zateče gdje leži sa ženom udatom za drugoga, neka oboje - i čovjek koji je ležao sa ženom i sama žena - budu smaknuti. Tako ćeš iskorijeniti zlo iz Izraela. (23) Ako mladu djevicu zaručenu za nekoga u gradu sretne drugi čovjek i s njom legne, (24) oboje ih dovedite vratima toga grada pa ih kamenjem zasipljite dok ne umru: djevojku što nije zvala u pomoć u gradu, a čovjeka što je oskvrnuo ženu bližnjega svoga. Tako ćeš iskorijeniti zlo iz svoje sredine. (25) Ako čovjek u polju naiđe na zaručenu djevojku i silom legne s njom, onda neka se pogubi samo taj što je s njom legao; (26) a djevojci nemoj ništa: nema na njoj krivnje kojom bi zasluživala smrt. Jer to je kao da navali tko na bližnjega svoga i ubije ga. (27) On ju je zatekao u polju; i premda je zaručena djevojka zapomagala, nije bilo nikoga da joj priskoči u pomoć. (28) Ako čovjek naiđe na mladu djevicu koja nije zaručena te je pograbi i s njom legne, pa budu uhvaćeni na djelu, (29) tada čovjek koji je s njom ležao neka djevojčinu ocu dade pedeset srebrnika. A budući da ju je oskvrnuo, neka je uzme za ženu da je ne može pustiti dok je živ. #23Neka se nitko ne ženi ženom oca svoga i neka ne odgrće očeva pokrivača.
1) Kamenovanje spada pod Židovstvo ne pod Kršćanstvo: "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi na nju baci kamen (Iv8.7)" Svi otišli jer su grešni. Nema ubijanja nego oprost.
Pouka - zločstog sina treba kazniti za zlo djelo (da ga ne ponovi) - stariji na forumu su ovo osjetili
.
2) Opet Židovstvo, nema ubijanja nego oprost. Peta zapovjed: "Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude!" Pouka - poštuj, voli, cijeni svoje roditelje, staratelje,... tko te je odgojio i bio uz tebe kroz djetinstvo, jer su oni žrtvovli dobar dio svoga života za tebe
3) Robovi. U to vrijeme je ono bilo opće rašireno i opće prihvaćeno.
Židovi, kao i svi narodi u to vrijeme, su imali robove. Lev25.39 "Ako li tvoj brat padne u škripac dok je s tobom u urednim odnosima te se moradne tebi prodati, nemoj ga prisiliti da služi kao rob; neka bude kod tebe kao najamnik ili nadničar.40 Neka služi kod tebe do jubilejske godine." Jubilejska godina je bila svakih 50 godina, tak da mu je bio "rob" do te godine htio on to ili ne. U cilju da ne umre od gladi i ne nestane njegovog roda ili da se ne proda strancu. Strance su uzmali za robove.
Kršćani, ropstvo je bilo opće rašireno. Kako postupiti kao rob i kao robovlasnik:
"Robovi, slušajte svoje zemaljske gospodare kao Krista - sa strahom i trepetom, u jednostavnosti srca.
Ne naoko, kao oni koji se ulaguju ljudima, nego kao sluge Kristove koje zdušno vrše volju Božju;
dragovoljno služe - kao Gospodinu, a ne ljudima,
znajući da će svatko, bio on rob ili slobodnjak, učini li što dobro, za to dobiti plaću od Gospodina.
I vi, gospodari, isto se tako vladajte prema njima: kanite se prijetnje, znajući da je i njihov i vaš Gospodar na nebesima i da u njega nema pristranosti." (Ef6.5-6.9) Pouka - kako postupati prema ovoj manjini humano, kršćanski
4) Opet Židovstvo, nema više ubijanja nego oprost.
Ovo vrijedi i za Kršćanstvo: Bludnost prije braka je zabranjena sedma zapovjed: "Ne sagriješi bludno". Iz praktičnih razloga; da ne pobereš kakvu bolest, da ženska ne za trudni, ljubomorni muž te ne ubije, žena de ne završi u prisilnoj prostituciji,... Pouka - ne imaj sex prije braka jer bi to moglo loše završiti po tebe
5) Židovstvo
Sve što nije spomenuto iz Starog Zavjeta u Novom ne vrijedi za Kršćane
Zašto ne sljediš bibliju? Zašto ne kreneš na ulicu ubijati pedere jer ti tako nalaže presveta knjiga?
Dolaskom Isusa prestaje Židovstvo, Stari Zavjet i uspostavlja se Novi Zavjet, Kršćanstvo. Stoga to ubijanje više ne vrijedi.
Ma da! 
Sori, morao sam
Ma da! 
Sori, morao sam
Pa morao sam i ja na tako mudro pitanje dati mudri odgovor. Na forumskim prepucavanjima agresivni napadac cesto dolazi u napast da postavlja pitanja koja nude izbor koji on namece. Budi kriminalac ili licemjer da bi on dokazao ispravnost svojeg stava.
Potpis!
Isus je rekao da i dalje vrijedi Stari zavjet
I ovo je jedino što bi jednom iskrenom vjerniku trebalo biti bitno. Uzimanje stvari u svoje ruke i glumljenje Boga je bogohuljenje.
Ja ču izač na taj refarandum i glasat ču protiv tih homosapijensa! Neče meni ti federi paradirat ljepom hrvackom! Nek idu negdje drugdje.
Ja ču fino zaokružit protiv jer je to ispravno pobogu i majci božijoj.
Oslijepit ćeš od masturbiranja zato ništa od toga 
Na forumu si baja, ali kad dođeš kod kapelana, onda - suze!
Čuo sam da je susjeda dosta bolilo kod kapelana, nije mogao sjediti kasnije. Zato, bolje da kapelan ne zna što volim...