Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.300.394
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

U životu sam se dvaput susreo sa policajcima.

Prvi puta kada sam se u 3 ujutro vraćao sa pića nakon posla (radio sam do 1), na Krku, gdje su u ljetnim mjesecima zbog pijanstava, remećenja javnog reda i mira (preglasna muzika u centru mjesta) i općenito nekoliko desteaka tisuća turista česte patrole.

Zaustavili su me policajci u civilu, zatražili us osobnu, koju sam dao, a kada su vidjeli da nosim prljav veš sa posla pustili su me kući.

Drugi put sam pio pivo u Ribnjaku nakon ubojstva onog mladića, te nakon opuštenog razgovora sa policajcima (o poslu i tako), zaželjeli su mi ugodnu večer i otišli su, iako je bila ona odredba da se ne smije piti alkohol.

Ne želim da mi život zaokuplja ona ACAB, niti želim gubiti vrijeme objašnjavajući prometnom policajcu što je faking leks generalis, previše sam zaokpljen analizom smrada prdeža nakon što provedem 4 sata gledajući Adventure Time, i jedući ljute tortilje uz Zlatni pan.

Igranje "Semantikopolija" sa policajcima ostavljam nekome pametnijem.

EDIT: Imao sam još jedan susret sa poicajcima, kada nam je ovo ljeto žena provalila u apartman i zamalo ukrala oko milijun kuna, džepni helikopter i Oscara za najbolju sporednu ulogu. Došli su dva u civilu, uzeli izjave i pokupili ženu u stanicu.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 17:37 (wyks).
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
ivan dragi kaže...
veliki bebač kaže...
E, da sam to zna prije. Podnio zahtjev za garažu, stari ju nije unio kada je gradio kuću. Kak' je Drago jednom napisao, da plaća SVE poreze, doprinose, tako sam i ja htio da sve bude zakonito.

...

U građevinskoj dozvoli ti pišu detalji u vezi izgradnje kuće, da visina mora biti do 8m ili do 10m, da građevina nesmije biti bliže od 2,3,4m od granice parcele ili 6,7,8 od cestovnog puta... E sad, pitanje garaže. To ovisi o poziciji, mjerama, udaljenosti od međe.. Problem kod garaža jest što ih možeš legalizirati jedino ako je objekat (kuća) legalna. Ako u prvotnoj građevinskoj nisi imao garažu, a legalizirao bi garažu, 80% sam siguran da ti u tom slučaju izlazi inspekcija (tj, moraš dostaviti sve gabarite kuće mjerene od strane ovlaštenog geometra koji mjeri stvarno stanje na terenu - tako i utvrđuje da je kuća problem pa sve plaćaš).

Mišljenja sam da si dobro postupio i da si jedino tako mogao legalizirati garažu (sve platiti i da sve bude po zakonu).

Meni je ovo uredu, dapače, sada ću barem imati čiste papire ak' ću kuću prepisati na sebe ili će se prodavati. Za kuću imam građevinsku.

Kaj se tiče vrste kuće, zanimljivo je da ovo naselje, najvjerovatnije, osmišljeno za radnike, tak' da su kuće morale sve biti slične odnosno visoke prizemnice (prizemlje + potkrovlje - stambeni dio) spojene sa garažom. Makar ima ih i sa odvojenim garažama. Prije su tu bile samo oranice. Naseljavanje je počelo krajem 70ih do sredine 80ih prvi val, te drugi za vrijeme rata. Do rata osim jednoga domoroca (koji se oženio sa Dalmatinkom) svi smo se doselili iz gotovo svih krajeva HR (Prigoraca, Zagoraca, Moslavaca, Slavonaca, Ličana, Dalmatinaca).

U drugom valu ima i četveroetažnih kuća.

Smatram da se trebalo novčano kazniti i ustanove kao što su HEP, Plinara, T-HT, Vodovod... koje su spajale priključke na kuće bez građevinskih dozvola. Da se nije moglo spojiti ljudi bi vadili građevinske, ovak' zato i ima tak puno zahtjeva iz zadnjih 20 godina. Al' opet, to je bila vladavina HDZa, tak' da nije ništa za čuditi se.

Nema akcije bez reakcije
12 godina
neaktivan

da sam ja bio na njihovom mjestu,ja bih mu zaprdio i kaznu za ne nošenje osobne

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
14 godina
odjavljen
kivic15 kaže...

Kako ako ju je imao u ruci?

12 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
kivic15 kaže...

nije ju imao u ruci,nego ju je tek kasnije izvadio,te im je rekao da im ju nece dat'..

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
14 godina
odjavljen
kivic15 kaže...
Diplomat kaže...
kivic15 kaže...

nije ju imao u ruci,nego ju je tek kasnije izvadio,te im je rekao da im ju nece dat'..

Pa nece dat kad ne mora. {#}

12 godina
neaktivan

da se razumimo,u pocetku im ju nije htio ni pokazat....

14 godina
odjavljen
kivic15 kaže...

Vidis da ga nisu htjeli ni privesti kada znaju da ne smiju. {#}

12 godina
neaktivan
Diplomat kaže...
kivic15 kaže...

nemaju razlog za privest ga,ali imaju razlog za ispis 2-3 kazne:1.ugrožavanje sebe i ostalih sudionika u prometu,2.ne želi dati osobnu na uvid....

18 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

nemaju razlog za privest ga,ali imaju razlog za ispis 2-3 kazne:1.ugrožavanje sebe i ostalih sudionika u prometu,2.ne želi dati osobnu na uvid....

Zasto ne procitas tudi post?

Evo ti ovaj moj:

http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/sto-se-dogada-nasim-drustvom/37246.aspx?page=1374&jumpto=3943911&sort=asc&view=flat

Znaci, murjak je njemu rekao: "Duzni ste nam dati osobnu iskaznicu", ali u Zakonu o osobnoj iskaznici, clanak 16. ne pise da je osoba duzna dati osobnu iskaznicu zakonom ovlastenim osobama, vec da je duzna dati na uvid, sto znaci da on osobnu mora pokazati, ali ne mora fizicki predati u ruke sluzbenika, opet napominjem, to ja tako shvacam iz svoje laicke perspektive. Postoji i termin "predati na uvid", sto bi podrazumijevalo fizicki predati taj komad plastike zakonom ovlastenoj osobi u njezine ruke. Provjerit cu s kumom (nekad vec, kad se vidim s njom), ona je pravnica pa bi valjda trebala znati te pravnicke spike i igre rijecima. Sad me bas zanima.

Jest da je to tjeranje maka na konac, ali jbg, to je pravo.

A sad mi objasni, sto tocno znace clanak 16. i clanak 17. Prekrsajnog zakona, jer ja ta dva clanka ne kuzim. Ne moras bas ti, moze bilo tko, tko se razumije u pravo. Dakle,
Vrijeme pocinjenja prekrsaja, clanak 16.: "Prekršaj je počinjen u vrijeme kada je počinitelj radio ili je bio dužan raditi, bez obzira na to kada je nastupila posljedica prekršaja."
Mjesto pocinjenja prekrsaja, clanak 17.: "Prekršaj je počinjen u mjestu gdje je počinitelj radio ili bio dužan raditi i u mjestu gdje je u cjelini ili djelomično nastupila posljedica prekršaja, a u slučaju kažnjivog pokušaja i gdje je posljedica trebala nastupiti."

Da li to znaci da ja moram biti zaposlena osoba da bi me se uopce uzelo u obzir kao pocinitelja? Ako je to tako (a drugaciju interpretaciju tih clanaka ja kao laik ne vidim), onda je to cisto njesra i apsolutni apsurd! Nezaposlene osobe ne mogu raditi prekrsaje! WTF? Nadalje, clanak 9. (prekrsajna neodgovornost djeteta) kaze: "(1) Osoba koja u vrijeme pocinjenja prekrsaja nije navrsila cetrnaest godina zivota ne odgovara za prekrsaj." - ok, dijete je navrsilo cetrnaest godina zivota (znaci moze odgovarati za njega), pocinilo je prekrsaj, a da bi pocinilo prekrsaj u to vrijeme je moralo raditi. Ali cekaj malo, onda je to u kontradikciji sa Zakonom o radu, najniža dob za zaposlenje, članak 17.: "(1) Osoba mlađa od petnaest godina ili osoba s petnaest i starija od petnaest, a mlađa od osamnaest godina koja pohađa obvezno osnovno obrazovanje, ne smije se zaposliti."

Mislim, ja fakat ne kuzim sto oni zele s tim reci, koje su to tu finte, pa velim jos jednom, ako netko zna, nek pojasni.

Kad god vidim te stvari, matematika mi je jos draza (i znanost opcenito), matematika je jasna, logicna, koncizna i ima tu svoju hladnu ljepotu. A ne ovo, milijun interpretacija, rupa, nelogicnosti, ruzno dozlaboga...

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 19:33 (1domagoj1).
18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Kako ne smiju? Uhvatili su ga u prekršaju te ga traže osobnu da ga mogu identificirati i onda da mu mogu napisat kaznu. On to odbija, i želi samo pokazat je iz svoje ruke. Stvar je u tome da je on treba 'dati na uvid', jer postoji mogućnost da ta osobna nije prava, da je falsifikat, a to policajac ne može provjeriti bez da je uzme u svoje ruke. I onda s obzirom da ga ne može kvalitetno identificirati može ga privest u najbližu policijsku postaju radi daljnje identifikacije.

Ali eto naletio je na mlađe policajce koje je uspio izdriblati, ili možda jednostavno nisu imali volje za privođenje i sve što ide uz to.

18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Zakon video! {#}

Podsjeća me na onu babu kojoj u pošti nisu htjeli uručiti paket jer im nije htjela pokazati osobnu.

A čim se ovaj genijalac počeo igrati fiškala i zahebavati s nedavanjem osobne, trebali su zvati interventnu, otpeljati ga u postaju i naplati mu kaznu za prelaz preko ceste i sprečavanje službenih osoba u obavljanju dužnosti. I to nakon dobrih 48 sati pritvora. Pitam se samo na koliko takvih genijalaca dnevno nalete i što bi sve mogli raditi umjesto slušanja jeftine retorike.

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.11.2013 21:54 (i_rambo_plache).
14 godina
odjavljen

Čovjek je iznio sve članke i ovi su se poplašili, sve se vidi na snimci.

14 godina
odjavljen

Gle, još bi i bilo ok da je samo napravio nešto što čime bi prekšio zakon, a da ne ugrozi nikoga, ali tip je ugrožavao promet-sebe i druge. Mogao ga je pokupiti auto koji je mogao potom izletiti sa ceste i naletiti na pješake na nogostupu.

Da, malo jest sajnsfikšn ali takva se sranja događaju.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Čovjek je iznio sve članke i ovi su se poplašili, sve se vidi na snimci.

Pa normalno da će se uplašiti i provjeriti ima li čovjek osnove da ih prijavi. To što lik zna jedan članak iz Ustava (iako mu je fulao broj) i dvije latinske riječi ga ne čini pametnim, štoviše, to što misli da je postigao nešto pametno ga čini pretencioznim i glupim. Iovak ionak će trebati pljunuti 300kn kazne, nisu ni murjaci toliko glupi da se prestraše provođenja prekršaja koji je već n puta proveden.

12 godina
protjeran
1domagoj1 kaže...

Mislim, ja fakat ne kuzim sto oni zele s tim reci, koje su to tu finte, pa velim jos jednom, ako netko zna, nek pojasni.

Kad god vidim te stvari, matematika mi je jos draza (i znanost opcenito), matematika je jasna, logicna, koncizna i ima tu svoju hladnu ljepotu. A ne ovo, milijun interpretacija, rupa, nelogicnosti, ruzno dozlaboga...

Zašto smo mi "radnici" je također jasno.

http://oppthrvatska.wordpress.com/2013/06/03/republika-hrvatska-d-o-o/

Ugodno čitanje!

16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Napravio prekršaj a ne radio kao bio zaposlen u radnom odnosu.

Bears, Beets, Battlestar galactica!
17 godina
neaktivan

Čovjek je windfaker koji je išao pametovati nezainteresiranim policajcima, u čijem se glasu osjeti da im je veća briga kurje oko koje imaju zbog novih čizama nego njegovo leksarsko generalisovanje.

Jadno je kada zastaneš u trenutku života i zaključiš da nema apsolutno ništa za napraviti što će te više ispuniti od pametovanja javnim službenicima.

Eto mogao je sa mnom analizirati mirise iz mog guznog vjetra, nisam siguran jel sam zbilja osjetio miris cikorije, jeo sam curry za večeru koji skupa sa vještačkim čilijem iz ljutih tortilja vješto zamaskira ostale arome.

Ja da sam na mjestu policajca, razbio bih mu kameru, njega strpao u pritvor i držao 48 sata.

Dobio bih pola godine suspenzije i neku novčanu kaznu, dok bih njega natjerao da provede pola života ganjajući tužbe za duševne boli koje sam mu nanjeo.

Ja bih i dalje mogao analizirati arome dimova i motriti utjecaj na ozonsku rupu, dok bi njemu svrha ioanko jadnog života postala ta tužba.

Pametne i principjelne ljude potkovane generalnim leksovima treba tući njihovim oružjem.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 0:24 (Colossus7).
12 godina
protjeran
wyks kaže...

Ti si bome neki opasan lik..

16 godina
neaktivan
Diplomat kaže...

Zakon video! {#}

12 godina
neaktivan

Jefe Maduro je potpuno u pravu. Običan narod u Venezueli ima plaće oko 2200kn a ovi drže cijene ko da su u zemlji multimilijunaša. Ja sam se šokirala kad sam čula da im najobičniji frižideri s 4 police i malom škrinjicom(koji su kod nas oko 1500kn) koštaju od 30 000-40 000kn. Pljačkaju ljude da je sve gnjusno gledati. {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
16 godina
neaktivan

Morao sam linkati, jer ovakve vijesti su prerijetke danas, baš me oraspolozilo :)

Inace tko nije gledao vezano za Venezuelu toplo preporučujem, ovo je snimano dok je jos Hugo bio ziv. John Pilger je kraljina samo takva. Vrh istrazivačkog novinarstva već desetljećima.Ima hrpu dobrih uradaka.

Treba ukljucit CC (Captions) za prijevod

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 0:47 (Colossus7).
14 godina
odjavljen
Flying Elephant kaže...
wyks kaže...

Ti si bome neki opasan lik..

Nije on opasan, već realan, kao i većina građana koji poštuju zakon.

To što ti i tebi slični želite anarhiju kako bi mogli živjeti u dimu marihuane i ludih gljiva-nebu išlo.

Pa i ovaj policajac je trebao pružiti tom fiškalnom ološu jedno lijepo upoznavanje sa pendrekom, kao i blisku susret s betonom.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Pa i ovaj policajac je trebao pružiti tom fiškalnom ološu jedno lijepo upoznavanje sa pendrekom, kao i blisku susret s betonom.

Ma iskreno, ne bih ja nikoga tukao, no rekao bih mu da produži jer nemam vremena za njegova pametovanja, jer moram ulaštit značku, prebrojat metke, baždarit radar...

12 godina
protjeran
Pranja kaže...

Nije on opasan, već realan, kao i većina građana koji poštuju zakon.

To što ti i tebi slični želite anarhiju kako bi mogli živjeti u dimu marihuane i ludih gljiva-nebu išlo.

Osoba može biti realna i bez poštivanja zakona.

Bojim se da ne razumiješ što je anarhija, da razumiješ nebih pisao ovakve gluposti.

14 godina
odjavljen
wyks kaže...

Ma iskreno, ne bih ja nikoga tukao, no rekao bih mu da produži jer nemam vremena za njegova pametovanja, jer moram ulaštit značku, prebrojat metke, baždarit radar...

Ali da je tip tako uporan i da ti ne da to radiš.... {#}

Flying Elephant kaže...

Osoba može biti realna i bez poštivanja zakona.

Bojim se da ne razumiješ što je anarhija, da razumiješ nebih pisao ovakve gluposti.

Ne može.

Ti ne razumiješ što je zakon.

Anarhija=Mad Max

12 godina
protjeran
wyks kaže...
Pranja kaže...

Pa, ako se ne varam, policajac je zaustavio njega, a ne obrnuto, to je što je naišao na nekoga tko je upoznat sa svojim pravima je drugi problem, da je bar više takvih koji su upoznati sa svojim pravima...

17 godina
neaktivan
Flying Elephant kaže...

Pa, ako se ne varam, policajac je zaustavio njega, a ne obrnuto, to je što je naišao na nekoga tko je upoznat sa svojim pravima je drugi problem, da je bar više takvih koji su upoznati sa svojim pravima...

Ukoliko je tip nepropisno prešao prometnicu nema načina da izbjegne kaznu.

Ostatak videa samo dokazuje koliko je glup i jadan i bez smisla života i jadan.

Jesam li rekao da je jadan?

Zanimljivo bi bilo da ti takav tip izleti pod auto pa ti ispadneš 100% kriv i sa 3 godine zatvorske kazne jer "on zna svoja prava".

12 godina
protjeran
Pranja kaže...

Ne može.

Ti ne razumiješ što je zakon.

Anarhija=Mad Max

Može.

OK, nemoraš pokazivat svoje neznanje u svezi anarhije.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice