U životu sam se dvaput susreo sa policajcima.
Prvi puta kada sam se u 3 ujutro vraćao sa pića nakon posla (radio sam do 1), na Krku, gdje su u ljetnim mjesecima zbog pijanstava, remećenja javnog reda i mira (preglasna muzika u centru mjesta) i općenito nekoliko desteaka tisuća turista česte patrole.
Zaustavili su me policajci u civilu, zatražili us osobnu, koju sam dao, a kada su vidjeli da nosim prljav veš sa posla pustili su me kući.
Drugi put sam pio pivo u Ribnjaku nakon ubojstva onog mladića, te nakon opuštenog razgovora sa policajcima (o poslu i tako), zaželjeli su mi ugodnu večer i otišli su, iako je bila ona odredba da se ne smije piti alkohol.
Ne želim da mi život zaokuplja ona ACAB, niti želim gubiti vrijeme objašnjavajući prometnom policajcu što je faking leks generalis, previše sam zaokpljen analizom smrada prdeža nakon što provedem 4 sata gledajući Adventure Time, i jedući ljute tortilje uz Zlatni pan.
Igranje "Semantikopolija" sa policajcima ostavljam nekome pametnijem.
EDIT: Imao sam još jedan susret sa poicajcima, kada nam je ovo ljeto žena provalila u apartman i zamalo ukrala oko milijun kuna, džepni helikopter i Oscara za najbolju sporednu ulogu. Došli su dva u civilu, uzeli izjave i pokupili ženu u stanicu.