Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.311.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
tnakir kaže...

...

Btw tko ce nas, citatelje, zastititi od smeca koje oni nama serviraju?

1. Prestani citati to smece

2. Prestani citati to smece

3. ????

4. PROFIT!!!

{#}

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
tnakir kaže...

24sata relativno uspjesno moderira komentare. 

U današnje vrijeme, biti nepismen i nije neki hendikep.

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
neaktivan
tnakir kaže...

24sata relativno uspjesno moderira komentare. 

Sam se zaštitiš... 

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
17 godina
neaktivan

Članak o službenim automobilima.

Dok je trošak za novo vozilo od pola milijuna kuna praktički nebitan u milijardama kuna koliko je pronevjereno i zatim potrebno za ozbiljne sanacije, te se u Hrvatskoj neposezanje za takvim troškom uvijek opisuje kao jeftin populizam, dok se ostvarivanje troška gleda kao bezobraznost, nemoguće se je ne zapitati u kojem razdoblju ili u čijem mandatu su odluke o smanjivanju tih troškova u stranim vladama donesene bez medijskog prepucavanja, bezobraznih opravdavanja i općenitog muljanja. Nadodajmo da su strane Vlade, pored toga nama nezamislivog ukidanja troška, čak uvele i revizije korištenja te beneficije, te sankcije za nepravilnosti.

Sve bez "jeftinog populizma" i "potrebe za udobnost jer se proputuje 250 km dnevno".

Postoji urbana legenda da je u mitskoj Njemačka-zemlji službenica podnjela ostavku jer je suprug koristio njen službeni automobil za vožnju djece iz škole.

No, dok se automobili kod nas isljučivo koriste kao kratkotrajna pompa oporbe kako bi jednostavno dobila političke bodove (primjer HDZ-a koji danima potiče, doduše opravdanu, hajku na SDP-ovu županicu, a istovremeno HDZ-ov gradonačelnik čini istu stvar), čak ni mediji ne uviđaju širu sliku, koja svakim mandatom postaje jasnija.

Beneficije političara su toliko velike, a posljedice neuspjeha beznačajno male, da ne postoji isplativija kategorija zaposlenja.

Kovinotokar, koje je po nasljedstvu ubijenog oca član Udruge političkih zarobljenika, postaje član Nadzornog odbora Karlovačkog poduzeća, bez članske iskaznice određene Stranke nikada ne bi izašao iz Tvornice Lima, dok sa godinama mandata dobije i pravo na službenog vozača cijeli dan.

Menađer iz najuspješnije privatne kompanije takvu beneficiju plaća sam, dok ga jedan negativan kvartal može stajati posla, a otuđen i nesavjesno trošen novac i kaznene prijave.

Istodobno jedina kaznena prijava za nesavjesno trošenje javnog novca, javno obznanjena, i dalje ostaje ona novog Metkovskog Gradonačelnika protiv Jambe.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
odjavljen

Baš sam komentirao kako je skroz fora ovaj novi prijedlog zakona. Sjelo mi k'o kec na desetku rekli bi, nakon gledanja Carrie sinoć. Njena mama i autori zakona na istoj valnoj duljini. {#}

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/autori-zakona-o-prekrsajima-protiv-javnog-reda-i-mira-su-pendrecari---309686.html

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Još uvijek se na članke o Severini i Gianni Apostolski nasmijem i odmahnem rukom, no i dalje me neki zaokupe svojim misterioznim bitkom.

Recimo ovaj:

http://www.tportal.hr/showtime/estrada/296383/Nina-Moric-Postoji-li-jos-uvijek-Sljeme.html

Say whaaaaat????

No meni je zabrinjavajuć nastavak trenda pretjeranog involviranja javnosti u osobne zločine, osoba koju zbilja zanima svaka pojedinost iz ubojstva dva mladića, i koja pored saznanja nekog osnovnog motiva i dalje guta pozadinu tragedije trebala bi potražiti stručnu pomoć.

Nažalost, članak odaje prave razloge koji su doveli do krvave eksplozije nasilja - dokolica i besciljnost života u kojem je pristunost i toplina druge osobe prešla granice normalnog odnosa, u kojoj je privrženost i gubitak iste postala toliko bitna da je prerasla u razlog okončanja nečijeg života. Dodajmo u priču ksenofobiju i šovinizam zabačenijih kutaka naše zemlje imamo simptom, bolno vidljive ožiljke koje donosi tragično, boleesno stanje u društvu.

Jesam li i ja, čitanjem i analizom tih članaka upao u kategoriju ljudi kojima predlažem stručne pomoć? Jesam, ali istodobno ukazujem da se ne čini dovoljno kako bi se slični slučajevi spriječili, jer ako se dobro sjećam Jutarnji nas je već tjednima terorizirao sa ubojstvima zbog nevjera i ljubavnih trokuta, bratomorstvom iz Trešnjevke, a i jučerašnji pokušaj ubojstva automobilom nakon svađe mladića u Varaždinu, spada u kategoriju opasno problematične mladeži. Nažalost nema načina da se spriječi Jutarnji od daljnjih uništavanja obitelji već ioanko previše pogođenih tragedijom.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina
Tonči kaže...

Baš sam komentirao kako je skroz fora ovaj novi prijedlog zakona. Sjelo mi k'o kec na desetku rekli bi, nakon gledanja Carrie sinoć. Njena mama i autori zakona na istoj valnoj duljini. {#}

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/autori-zakona-o-prekrsajima-protiv-javnog-reda-i-mira-su-pendrecari---309686.html

Ma to su prvoklasne zakonske gluposti do daske,Izlanuo se ak ti se piša na kubik pišat češ di stigneš a kaj se tiče seksanju u prirodi slična priča bit če kao i do sad ništa se neče promjenit. Uglavnom na tu temu pišanja Raos je rekel sve kaj treba reč pa nema frke. Dobro ih je opral u svom poznatom stilu, i normalno sa kratkim taktičkim završnim uletom onak taman za kraj prije odjavne špice.{#}{#}

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 16:34 (rambox).
17 godina
odjavljen
rambox kaže...
Tonči kaže...

Ma to su prvoklasne zakonske gluposti do daske,Izlanuo se ak ti se piša na kubik pišat češ di stigneš a kaj se tiče seksanju u prirodi slična priča bit če kao i do sad ništa se neče promjenit. Uglavnom na tu temu pišanja Raos je rekel sve kaj treba reč pa nema frke. Dobro ih je opral u svom poznatom stilu, i normalno sa kratkim taktičkim završnim uletom onak taman za kraj prije odjavne špice.{#}{#}

Ovdje žele sankcionirati seksanje u vlastitom stanu/kući ako se nađe voajer koji to gleda.

18 godina
wyks kaže...
Jesam li i ja, čitanjem i analizom tih članaka upao u kategoriju ljudi kojima predlažem stručne pomoć? ... ako se dobro sjećam Jutarnji nas je već tjednima terorizirao sa ubojstvima zbog nevjera i ljubavnih trokuta, bratomorstvom iz Trešnjevke, ...

Ne bih znao. Meni je ovo iz tvog posta prvi glas... {#}

Gledam te!
17 godina
odjavljen
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
wyks kaže...
Jesam li i ja, čitanjem i analizom tih članaka upao u kategoriju ljudi kojima predlažem stručne pomoć? ... ako se dobro sjećam Jutarnji nas je već tjednima terorizirao sa ubojstvima zbog nevjera i ljubavnih trokuta, bratomorstvom iz Trešnjevke, ...

Ne bih znao. Meni je ovo iz tvog posta prvi glas... {#}

Primjetim li ovaj komentar, i ako strastveno odgovorim na njega primjerima i linkovima, postati će očito da sam previše zaokupljen nečime što me iritira i ljuti, pa neka u službeni zapisnik uđe da je komenatar ignoriran.

In other news, Japanci, znatan dio mlađe populacije, ne prakticira seks. Točnije, 45% mladih (16-24g) žena i četvrtina muškaraca nije zainteresirana za ili prezire intimne kontakte.

Što god je natjeralo 17-godišnjaka da se odrekne seksa mora biti veoma moćno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 18:49 (wyks).
16 godina
neaktivan

Što god je natjeralo 17-godišnjaka da se odrekne seksa mora biti veoma moćno.

BF4? {#}

Bears, Beets, Battlestar galactica!
18 godina
neaktivan
wyks kaže...

In other news, Japanci, znatan dio mlađe populacije, ne prakticira seks. Točnije, 45% mladih (16-24g) žena i četvrtina muškaraca nije zainteresirana za ili prezire intimne kontakte.

Pa i mi bi takvi bili da moramo gledati cure na kojima možeš surfat po valovima, ali nije ni njima nešto bolje, one se moraju zadovoljit s pimpekima od par cm{#}

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
17 godina
ddarknessfairyy kaže...

Zagorci ne odlaze, oni s vilama drže stražu i se po redu tuže {#}

Orginalni patent trolovi...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
12 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ovaj dio zakona o pišanju je ziher pisala ženska. Tako vam i treba!! Patite malo i vi! {#}

Dosta je bilo okretanja k zidu i laganini. Sad ćete se manje smijat babama koje trče doma na zahod. {#}

A što se tiće seksanja u prirodi, uvijek postoji selo i šumski putevi. Tam nikad nema komunalnih redara. {#}

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
wyks kaže...

Pa i mi bi takvi bili da moramo gledati cure na kojima možeš surfat po valovima, ali nije ni njima nešto bolje, one se moraju zadovoljit s pimpekima od par cm{#}

Come again?

12 godina
neaktivan

Remember,remember the Fifth of November

Gunpowder, treason and plot

I know of no reason why gunpowder treason.

Should ever be forgot

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.11.2013 7:36 (kivic15).
12 godina
neaktivan
kivic15 kaže...

Should ever be forgot

LOL

Koliko imaš, možda 12 godina?

Parva Diplodocus
14 godina
odjavljen

Drago di si, nešto si utihnuo?? Jel skupa gledamo grdosiju na Plesu, imaš možda kakve informacije kada dolazi ipak je to tvoje područje?

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/foto-antonov-225-dolazi-po-ovaj-transformator---309872.html

18 godina

Bubiti glavica, nos i tiba...

This space for rent!
17 godina

Vijest o novom iPhoneu, lijevoj bradavici Ave Karabatić ili  paškoj čipki  na Sevkinim gaćicama dobije 10x više pažnje i komentara nego vijest da je omogućeno 550.00 novih licenci za MS Office 365 za RH obrazovanje ?!?

A i ovi komentari koji su se i našli, bili su negativni. Divno je živjeti u ovakvom društvu!

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina
Drago kaže...

.. sami izgovori, umjesto pravog ''Đemala'' (daj ba da ja malo vizim...) u stilu partizanske eskradrile, kožna kapica i tup pogled... izgovori, umjesto akcije.{#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

Nisi ništa pametno propustio. Bila rasprava o pločama, pa o pederima, pa o Crkvi, malo o voajerizmu koji država potiče i puni proračun...

18 godina
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...
kivic15 kaže...

Should ever be forgot

LOL

Ne vidim sto je smijesno.

Ja mislim da je bas lijepo vidjeti da je duh revolucije prisutan, bilo u mladoj ili starijoj generaciji. {#}

- Psiho246
14 godina
odjavljen
@Tonci:

Zaboravio si onu najbitniju raspravu u zadnje vrijeme-zene.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
neaktivan
Pranja kaže...
@Tonci:

Zaboravio si onu najbitniju raspravu u zadnje vrijeme-zene.

dafuq?! dafuq?!
In the name of tragedy..
17 godina
neaktivan

%-6

kaos
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.11.2013 6:55 (Jurra).
12 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...
kivic15 kaže...

Should ever be forgot

LOL

Ne vidim sto je smijesno.

Ja mislim da je bas lijepo vidjeti da je duh revolucije prisutan, bilo u mladoj ili starijoj generaciji. {#}

Remember, remember the Fifth of November Gunpowder, treason and plot; I know of no reason why gunpowder treason. Should ever be forgot
18 godina
neaktivan

{#} Dodaj još ćirilicu.

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
13 godina
neaktivan

Mori me malo situacija pa se moram ispuhat negdje.

Hrvati su vrlo ćudljiv narod. Mnogi bi mogli doktorirati sociologiju na nama.

Prije par godina imamo paradu u Splitu i onda je pola Hrvatske protiv nje. Viče se "smrt ped***ma" i slične... Onda sam kad imamo situaciju da sve te parade prestanu imati smisla (donekle, jer se može i dalje zakonom izbjeći definicija braka kao nužnost davanja skrbništva nad djecom homoseksualnim zajednicama) ako prođe referendum onda smo naglo protiv referenduma. Snažna kampanja raznoraznih, uvijek istih skupina glasnih "predstavnika" mišljenja naroda pokušava utjecati na ishode. Tako imamo gospodina Stazića koji kaže da je građanska udruga koja je uspjela skupiti potpise za referendum (svaka im čast, s manje glasova postaneš predsjednik nego što ti treba da raspišeš referendum) iskoristila činjenicu da je zakon promijenjen zbog referenduma o ulasku u EU i sad će lakše proći njihov prijedlog?!?! Želi li to član Vlade reći da je zakon promijenjen da na "prevaru" uđemo u EU???

Onda danas u saboru čujemo kako je definiciji braka mjesto u obiteljskom zakonu ne u Ustavu. Logično. A istovremeno oni hoće progurati da politički motivirani zločini ne zastarijevaju, u Ustav!!! (sad odjednom se može pokrenuti istraga protiv Perkovića u Hrvatskoj??)

Svatko tko je samo i prelistao Ustav i kroz par redaka pročitao što tu piše vidio bi da se upravo definicija braka kao i definicija slobode i raznoraznih prava uklapa u Ustav. Ne želim glumiti stručnjaka, nisam završio Pravni fakultet ni ništa tome slično, ali nisu ni svi zastupnici koji se javljaju. Imamo onda i crkvu koja s oltara napada direktno vlast, Mamića koji napada Hajduk, stožer za obranu Vukovara koji napada vlast, vlast koja napada stožer, partizani ustaše, ustaše partizane... Na valu demokratskog zanosa sad će skupljat potpise i za referendum u Vukovaru. Možda za koji mjesec dođe do kontrastruje koja će smatrati da se krše prava manjina, možda u njoj budu i ovi iz stožera.

Fascinantno kako je uvijek Hrvate više zanimala prošlost nego sadašnjost i budućnost. Imamo deficit koji ne namjerava padati, BDP koji ne namjerava rasti, investicije koje ne pristižu i nitko se ne bavi tim temama. Naravno tu i tamo pokoji analitičar spomene da će iduća godina biti gora, kao i svaka iduća. Na vrata Hrvatske se može napisati "iduće godine izlazimo iz krize" i nikad to ne skidati. A prosječnog Hrvata ne more te stvari, bar tako mediji kažu. Istina je da većina u Vukovaru želi posao, većina u Hrvatskoj želi posao, nije ih briga za politiku i prepucavanja na ustavnim razinama.

Al tako valjda mora biti... Uvik kontra... U zemlji seljaka na brdovitom Balkanu.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice