Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.955
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
wyks kaže...
kizo2703 kaže...
Svaki ''pravi'' pionirje to morao proći. Bez pitanja ,bez ''neću'' odgovora.

Kao što se danas ide na prvu pričest. (a i onda se išlo ,bez brige)

Gore opravdano čovjeku napominješ da se u raspravu treba ući sa točnim izrazima i nomenklaturom, dok sada mješaš ljudski izbor vjere u koje država ne ulazi i Državni Praznik stvoren za polaganje zakletve za koju su ti državne institucije mogle odrediti sankcije.

Nikad nisam čuo da je državna institucija (škola) određivala sankcije za učenika koji nije primio pričest.

Ja inače volim prihvaćati "milodare" države bez da se moram osjećati kao rob.

A tko je primio "sankcije" zbog toga što nije primljen u pionire? Iz mog razreda ih barem polovica nije došla na primanje i nikome ništa. 

Sad mi još daj da se nije moglo ići ni u crkvu....

(Imaš ih koliko hoćeš koji nisu primljeni ni u SSOH - isto nikom ništa).

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:35 (Drago).
16 godina
neaktivan

Nisi smio reći - ja sam Hrvat..{#}Not again..

In the name of tragedy..
15 godina
thedream kaže...

Gledaj moj slučaj. Mene su u vojsci htjeli primiti u Partiju, meni se baš i nije išlo (nikad nisam pretjerano mario za politiku, stranke i političare) pa sam se pozvao na to da sam vjernik i da baš i nebi išao u partiju. Ništa mi se nije desilo, odslužio do kraja i vozi doma.

Stručnjak za odmaganje...
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...
thedream kaže...

Gledaj moj slučaj. Mene su u vojsci htjeli primiti u Partiju, meni se baš i nije išlo (nikad nisam pretjerano mario za politiku, stranke i političare) pa sam se pozvao na to da sam vjernik i da baš i nebi išao u partiju. Ništa mi se nije desilo, odslužio do kraja i vozi doma.

Uf, ovo je dovoljan razlog da te pošalju u kasarne u Benkovac na +50c u armiju.{#}

In the name of tragedy..
18 godina
mario.L_hr kaže...
thedream kaže...

Ista spika. S tim da sam ja rekao da sam premlad za to, a kad sam trebao ići na desetarski kurs onda sam se vadio na to da sam vjernik, ali nisu htjeli popustiti sve dok neka budaletina nije sama navaljivala i dobrovoljno htjela ići na kurs, pa su me onda otpilili. 

This space for rent!
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Gore opravdano čovjeku napominješ da se u raspravu treba ući sa točnim izrazima i nomenklaturom, dok sada mješaš ljudski izbor vjere u koje država ne ulazi i Državni Praznik stvoren za polaganje zakletve za koju su ti državne institucije mogle odrediti sankcije.

Nikad nisam čuo da je državna institucija (škola) određivala sankcije za učenika koji nije primio pričest.

Ja inače volim prihvaćati "milodare" države bez da se moram osjećati kao rob.

Dečki su ti odgovorili ,ali da ti kažem zašto sam spomenuo vjeru: to polaganje zakletve ,kao i štafeta i Dan mladosti su također bili jedan vid vjere.

Samo ,mi toliko spominjanu represiju protiv vjere i vjernika uopće nismo osjetili!

Mogao si biti pionir ,omladinac ,pa i član partije i ići u crkvu! To je poanta mog posta!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
neaktivan

Oprosti ako navodim netočne informacije, ali ja samo postojanje zakletve i zahvale predsjedniku shvaćam kao kao veoma loš trenutak u slobodi čovjeka, dok bi potvrda obaveznosti (u školama recimo) još više utvrdila moje mišljenje.

Ne govorim iz ničijeg gnijezda ili ladice, pa se neću razbacivati parolama iz tih ladica (ovo potezanje sa odlaskom u crkvu), niti želim da me se etiketira na taj način.

Vjerojatno u tom vremenu je postojanje takvih stvari bilo normalno, no nasreću živim u vremenu u kojem bi samo padanje na pamet takvih ideja naišlo na žestok otpor, ali ne želim trošiti vrijeme na shvaćanje konteksta vremena u kojem je takvo nešto bilo prihvatljivo, no mislim da imam pravo na kritiku.

Postojanje takvih stvari ističem kao lošu stvar, doduše ti si to jasno opisao kada si naveo da nikakve demokratske tradicije na ovim prostorima nije bilo pa:

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
15 godina
thedream kaže...

Uf, ovo je dovoljan razlog da te pošalju u kasarne u Benkovac na +50c u armiju.{#}

Ja sam ti bio u mornarici, prvo Pula (Rojc) a zatim Kumbor na patrolni čamac. Dobro hranjen i nigdje pješke.{#}

Stručnjak za odmaganje...
18 godina
wyks kaže...

Oprosti ako navodim netočne informacije, ali ja samo postojanje zakletve i zahvale predsjedniku shvaćam kao kao veoma loš trenutak u slobodi čovjeka, dok bi potvrda obaveznosti (u školama recimo) još više utvrdila moje mišljenje.

Pa je, i ja istom mislim da je to loše, kao i američka Pledge of Allegiance koju pred zastavom u školi daju klinci do 6-7 godina. Imaju i druge države takve rituale gdje se podebljava ta neka vjernost državi i uređenju. 

Slažem se da je to navalentno i odbojno od strane države. 

This space for rent!
18 godina
mario.L_hr kaže...
thedream kaže...

Ja sam ti bio u mornarici, prvo Pula (Rojc) a zatim Kumbor na patrolni čamac. Dobro hranjen i nigdje pješke.{#}

Katarina, odred desantno-jurišnih-čamaca, komandant Vinko Čatipović iz Dicma, teški alkos; komandant diviziona Pavle Pantić negdje iz Šumadije, zvan "burence" ili "bova".

This space for rent!
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Ne kužim koji kufer sada!?

Ne shvaćam kako sada odjednom možete potezati ovakve debilne konotacije uz moje izjave kada samo govorim da je iz perspektive jednog 25-godišnjaka odgojenog u tolerantnom duhu, užasno retardirano i nečovječno izgleda polaganje zakletve čovjeku koji nit je bio izabran niti je imao zasluga da bi mu se polagale zakletve (onda svi vođe zapadnih zemalja zaslužuju svoju vjeru i svetišta) i zahvale, posebno ne da se organiziraju u školama - djeci!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Oni ,koji danas tu i takvu praksu najžešće kritiziraju su onda bili najžešći komunisti. '89. su u baraci na Jarunu osnovali jednu drugu partiju ,znanu danas po nicku ''Zna se''. {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
neaktivan
wyks kaže...
thedream kaže...

Ne shvaćam kako sada odjednom možete potezati ovakve debilne konotacije uz moje izjave kada samo govorim da je iz perspektive jednog 25-godišnjaka odgojenog u tolerantnom duhu, užasno retardirano i nečovječno izgleda polaganje zakletve čovjeku koji nit je bio izabran niti je imao zasluga da bi mu se polagale zakletve (onda svi vođe zapadnih zemalja zaslužuju svoju vjeru i svetišta) i zahvale, posebno ne da se organiziraju u školama - djeci!

Malo smo i na šalu otišli, čovječe. Đizs..

In the name of tragedy..
18 godina
wyks kaže...

Pa i nisi polagao zakletvu čovjeku, ako misliš na Tita. Imao si primanje u pionire i SSOH, pa i debilne štafete i nakon što je on umro. Polagao si zakletvu "slavnim tekovinama partizana" i bla-bla - bejzikli - socijalistički Pledge of Allegiance.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
thedream kaže...

Malo smo i na šalu otišli, čovječe. Đizs..

Znaš dobro da se lijepe svakakvi gmizavci na ovakve izjave, koji bi rado nastavili po istom tonu.

Ne želim biti u tom mravinjaku.

Nadalje, shvaćam da ne mogu isbrisati sjećanja ljudi koji su se potrudili prenjeti neka lijepa iskustva, samo zato jer ja smatram da su ta iskustva uopće nastala na lošim temeljima i da bi bilo bolje da su nastala samovoljno, jer bi iskustva bila jednako dobra, samo ne bi bilo utega totalitalrnih režima.

Izbacio sam još jedan uzvik "loše" iz sebe.

Hvala na razumijevanju, budimo sretni bar što smo se danas rješili stanovitog I.Š. koji je na položaj došao silom bez potvrde kompetencije.

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pa i nisi polagao zakletvu čovjeku,

A zakletva se polagala na moj rođendan ili Nebojše Vučemilovića iz Petrovaradina?

18 godina
wyks kaže...
Drago kaže...

Pa i nisi polagao zakletvu čovjeku,

A zakletva se polagala na moj rođendan ili Nebojše Vučemilovića iz Petrovaradina?

Ma kaj ti briješ? Na Dan Republike, kakav rođendan bilo koga. 

http://sh.wikipedia.org/wiki/Savez_pionira_Jugoslavije

(EDIT: pomiješao si štafetu i primanje u pionire.

Nek ti je od sada nadalje Guglo frend i ne griješi više, sine...)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 15:23 (Drago).
17 godina
neaktivan
18 godina

Tomejto - tomato, štafeta i primanje u pionire, Dan mladosti i prvi let Lajke u svemir - sve to isto...

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

(EDIT: pomiješao si štafetu i primanje u pionire.

Nek ti je od sada nadalje Guglo frend i ne griješi više, sine...)

A pogotovo ne griješi bludno! {#}

17 godina
neaktivan

Kako sam pogriješio ako cijelo vrijeme spominjem samo Dan Mladosti i štafetu za taj dan.

Dan republike i pionire si ti spomenuo, ne ja.

Jasno piše da je na Dan Mladosti darovana  rođendanska zakletva Titu koja se štafetno prenosila po državi.

18 godina

Znaš šta - daj pitaj ihusha da te nauči malo razumljivije pisati. 

Ti si danas udrobio sve živo i pionire i Tita i Dan Mladosti (štafetu) i štafetnu zakletvu za koju do danas nisam ni znao da je postojala i koju sam tobože polagao, a nisam ni ja ni bilo tko nego je netko u nekoj ceremoniji rekao protokolarno Titu da može računati na mlade.

Zakletva je ono što sam izgovoriš. Ne postoji "zakletva" koju za tebe drugi izgovori. 

Da skratimo priču: nije se polagala nikakva zakletva za Dan mladosti niti sam je ja položio niti bilo tko drugi. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 15:44 (Drago).
18 godina

Koliko je od vas starijih prdonja na forumu položilo zakletvu Titu na Dan mladosti?

This space for rent!
17 godina
neaktivan

Ok, hajmo ispočetka.

Smatraš li da je ustrojavanje Državnog praznika na rođendan živućeg vođe, u današnjem svjetlu primitivan potez?

Što bi rekao da se održava Dan Milanovića?

I da Hladno pivo, po uzoru za Tešku Industriju pjeva - "Sva moja ljubav, pod ovim suncem, je za Zorana. I nikad ona, na drugog, da predje neće"

17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Koliko je od vas starijih prdonja na forumu položilo zakletvu Titu na Dan mladosti?

{#}{#}

wyks kaže...

Smatraš li da je ustrojavanje Državnog praznika na rođendan živućeg vođe, u današnjem svjetlu primitivan potez?

I da Hladno pivo, po uzoru za Tešku Industriju pjeva - "Sva moja ljubav, pod ovim suncem, je za Zorana. I nikad ona, na drugog, da predje neće"

U današnjem svjetlu ,u demokratskoj državi ,sa demokratski izabranim Saborom ,vladom i predsjednikom?! {#}

A Jugoslavija ,niti je imala demokratsko uređenje ,niti demokratske izbore. Iako nam to tada (barem većini) nije ni falilo.

(dok je bilo jeftinih kredita i inflacije koja ih je brzo pojela {#})

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 15:53 (kizo2703).
18 godina
wyks kaže...

Ok, hajmo ispočetka.

Nije primitivan, već diktatorski i nepotrebno draškanje jajčeka tipu koji je ionako doživotni predsjednik. 

Dakle, mene to isto smeta, ali ti si sve živo pobrkao i nekako patetično cmizdriš, a nisi se dovoljno sprijateljio s Guglotom.

This space for rent!
18 godina
This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...
Dakle, mene to isto smeta, ali ti si sve živo pobrkao i nekako patetično cmizdriš, a nisi se dovoljno sprijateljio s Guglotom.

Oprosti što pokušavam shvatiti kontekst vremena koji, meni ni krivom ni dužnom, i dalje utječe na život.

Guglot je moj dobar drugar, eto ja imam čak i Ju tubea,

koji mi govori da je kontekst zabirnjavajuć i tragičan.

18 godina

Pa ja mislim da ne pokušavaš, nego da dosta otfrlje nabadaš po temi i onda bi da ti mi drugi objasnimo. 

Just my 2 (euro)cents

(U ovom videu vidim samo zabrinjavajuću dosadu, patetični glas spikera i parolašenje bez ikakvog sadržaja, tako da nisam nešto strašno zabrinut. Are you startled?)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 16:10 (Drago).
16 godina
thedream kaže...

ajmo ovako. forumska svakodnevica. ispali se neka sprdačina na temu vjere i vjernika i svi se grohotom smiju i tapsaju jedni druge po ramenima kak su si super.

baš me zanima jel bi tako bilo na bugovom forumu 1980.-e da se sprdalo sa tadašnjim svetinjama - drugom titom, partijom, pionirima, omladinom, bratstvom i jedinstvom, polaganjem zakletve... Možeš mislit. Verbalni delikt za zatvor.

Pa ovi tu brane polaganje zakletve cak i danas a po vjernicima pljuckaju kad god stignu. U ono vrijeme bi vjerojatno bili glavni partijski cinkeri.

to je takva tlaka ... o ne... kuku lele... zamorno je pricat o tome... not again

ajmo viceve o svjetlećoj gospi i ljudima koji ju obozavaju

Potpis!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice