Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.296.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...
...

U zemlji bez ikakvih povijesnih demokratskih tradicija ikada, vladajuća "elita" jedne od federalnih država krenula je putem instrumentalizacije nacionalizma ili samog nacionalizma i dobio si runaway train koji nikakvim mehanizmom ne možeš zaustaviti. Ne postoji nitko tko političare na bilo koji način drži "in check", ne postoji sistemski mehanizam da ih se natjera da odstupe, a s rijetkim izuzecima među tiskovinama, ne postoje javni već samo državni elektronski mediji koji su najvažniji i koji gude svaki svoje, ovisno o tome koju republičku garnituru opslužuju. 

Nije postojao nikakav mehanizam nadzora nad samovoljom vlastodržaca. 

Tko je proveo mobilizacije - narod? U kojoj su postrojbi bili Tuđmanovi Košutići ili Marko Milošević? Koliko ja znam - ni u kojoj. Za njih su posao topovskog mesa odrađivali tipovi za koje nisi čuo niti ćeš čuti, a a uglavnom se nisu sami mobilizirali već ih je mobilizirala državna vlast. 

Osim toga - jedno je "ne želim biti više u vezi", a drugo je "Srbija do Karlovca-Karlobaga-Korenice" ili "Jasenovac i Gradiška Stara"...

Što nije Virovitica, a ne Korenica?

Inače, zna li se tko je uopće narajcao Srbe u Hrvatskoj na pobunu - Beograd ili netko od lokalnih šerifa? Možda oni luđaci Drašković i Šešelj?

0100011001000001010100000010000000110100001000000100110001001001010001100100010100100001
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 2:17 (pr0n_addict).
18 godina
pr0n_addict kaže...
Drago kaže...

Osim toga - jedno je "ne želim biti više u vezi", a drugo je "Srbija do Karlovca-Karlobaga-Korenice" ili "Jasenovac i Gradiška Stara"...

Što nije Virovitica, a ne Korenica?

Vilujem u 2 ujutro, nemam više pojma šta pišem.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Prvi dio što si napisao jest razumljiv i slažem se, nastavak čemu je ono što si pisao Deusu o problemima današnje Hrvatske.

Ovo sa vezom se odnosilo na moje osobno iskustvo, što nikako nisam htio povezati sa temom diskusije, već je trebalo šaljivo objasniti zašto sam uporan komplicirani skup svesti na jedan član iako je to nepotrebno i nemoguće.

Negativnost me ponjela, smatram da je previše priče o prošlosti, pa sam se uhvatio prošlosti kako bih našao razlog zašto se priča o prošlosti.

Tome je kumovalo subjektivno mišljenje da se zbog pomanjkanja proizvodnje novih stvari, bilo gospodarskih bilo umjetničkih, ljudi vraćaju prošlosti, umjesto da se bave kako Justinijan Papar ili Kruno Jupiter® utjeću na današnje tinejđere, što iako žali bože ušiju, jest normalnija tema od babaroga iz prošlosti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
14 godina
odjavljen
wyks kaže...

1.Samo se pitam zašto je i nakon 40 godina bratstva i jedinstva i realnog, opipljivog napretka došlo do prevlasti ideja, bilo aktivnim podržavanjem bilo pasivnim ignoriranjem, koje su dovele do katastrofe.

Pitam se još zašto je i nakon katastrofe prevladala loša ideja.

2.Moraš priznati, puni smo tih loših ideja, koje se priznajem i nisu činile loše u početku.

Ja sam uzrok-tragač da bih postao problem-rješavač, no to recimo loše funkcionira kada kod forsiranja pronalaska uzroka i rješavanja turbulencija u romantičnoj vezi pronađeš razloge zbog kojih više ne želiš biti u vezi. {#}

1. Zato što je većina naroda podložna nacionalizmu- neki manje, a neki više.

Odabereš li ključne pojedince i pustiš li ih da šire "ideju", zbog njihova ugleda i prethodnih djela (iako ni to nije preduvjet) te stečene naklonosti naroda će ta ideja biti prihvaćena i proširena dalje.

Čak i oni kojima to i smeta će šutjeti i pustiti većinu da vodi kolo.

2. Loša ideja s dobrom provedbom ili loša provedba dobre ideje-postoji velika razlika.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
17 godina
neaktivan
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...

Deus, daj se smiri, ne širim ja nikakve ideje, pogotov ne negativne, pogotovo ne protiv tebe. Većina tvojih stavova upadaju u tu paradigmu, šta da ti kažem. Imam prijatelje koji su deklarirani i ponosni neoliberali, ne slažem se s njima i smatram da je takav sustav generirao 95% sranja koje danas svijet pogađaju, ali ne moram ja tu biti u pravu (niti tu itko zapravo mora biti u pravu), tako da nema potrebe za ljutnjom. Uostalom, u tome si dosljedan, ne vidim u čemu je problem ako samo konstatiram nešto. :S

Kad pocnes post sa 'daj se smiri', a od posta napravis poantu da siris ideje protiv 'mene' - naravno da cu te uzet zaozbiljno ;-)

Napisao sam ~10 postova o tome (jedan kilometarski) kako u svemu ovome nema ni dijelica 'mene', no od svega toga - zakljucio si da pisem o tome kako sam uznemiren i kako se ljutim.

Svasta.

Imam odlican vic za tebe:

Žena kaže: 

Tu je takav nered! 

Hajde, to moramo pospremiti nas dvoje. 

Tvoje stvari leže na podu 

i ako ih ne operemo odmah, 

sutra ćeš biti bez odeće. 

A evo što je muškarac čuo: 

Bla bla bla bla.... hajde 

bla bla bla .....nas dvoje 

bla bla bla bla ....na podu 

bla bla bla .....odmah 

bla bla bla bla ....bez odeće. 

Problem nije u konstataciji niti je problem sto si mene uzeo za primjer - problem je u ljepljenju etiketia ljudima koje ne poznajes i cije stavove uopce niti ne pokusavas shvatiti. Donekle poznajem sam sebe. Imam blagu predodzbu o ljudima koje vidjam i s kojima pricam svaki dan.

Da si tamo neki redneck, pa ravna ti zemlja, misli si sto hoces - ali ne ocekujem bas od tebe to etiketiranje, pogotovu zato jer ti maltene 99% recenica nije konkretno, vec pocinje ili zavrsava sa "moglo bi biti".

Procitao sam osnove neoliberalizma onih davnih dana kad si me prvi put tako klasificirao, iz znatizelje - uopce se ne slazem s vise od 60% iznesenih stavova, a ostalih 40% mi niti smrdi niti mirise - tj. briga me :-)

Pa kako sad to? Ne citam s razumijevanjem?

Da li bi moglo biti da ja uopce nisam neoliberalan, nego ti ne razumijes o cemu pricam, a ne das priliku sebi da me shvatis jer ti je lakse nalijepiti etiketu?

Retoricko pitanje frende; "meni" taj odgovor uopce nije bitan.

You see its my fault, angels stabbing me inside... nothing changes, just rearranges... for me... this time...
16 godina
Deus ex machina kaže...

Problem nije u konstataciji niti je problem sto si mene uzeo za primjer - problem je u ljepljenju etiketia ljudima koje ne poznajes i cije stavove uopce niti ne pokusavas shvatiti. 

to radiš i ti i većina ostalih na ovoj temi. svi ste vi etiketaši i polagači u ladice.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 7:50 (Ezio).
18 godina
Ezio kaže...

Svi ste vi ...

{#}

Tako je! Svi su oni takvi...

A vi ostali ste beskičmenjaci i to-nije-moj-problemnjaci.

Naravno, jedino sam JA iznad svih i svega.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
Sad slobodno osudi, bez problema. Mogu i ocekivati sto cu cuti: Zbog takvih kao ti je RH kakva je danas i bla bla bla... 

Neznam sad više što je tema, al vratit ću se na ono što ste ti, bebač drago komentirali. Ja sam rekao da se slažem s draginom primjedbom i na to sam dodao da previše kredita daješ samom sebi što je nekorektno prema sustavu u kojem živiš. Ti si to tamo možeš dozvoliti, i ja sam sretan zbog toga što je jedan pametan čovjek uspio, ali pričati nekome "ja te sad savjetujem" mi je u najmanju ruku čudno..

Na draginu primjedbu si se nadurio, opet mislim pogrešno jer je na mjestu (kad već izlazimo s mišljenjima). Ti si živio u ovom trulom sustavu pa je "šta bi ja napravio da moram živiti i raditi u RH" jedan upitnik. Ti si imao to sve pa si rekao baj baj. I s razlogom su i mnogi nakon tebe. I ja sam htio bar 7 puta u zadnjih 10 godina, i ne zatvaram si vrata. Al po meni je jedini savjet kojeg ti možeš dat u vezi našeg sustava - makni se od njega. I pazi, to je dobar savjet!

Ja ti zamjeram što kažeš da "ne prihvaćaš savjete (ili da te netko ne može učiti) od nekoga tko nije nešto proživio" i onda ti nama koji živimo ovaj sustav 24/7 i živi smo dokaz da nam ide - dijeliš savjete iz svog sustava da bi trebali nešto napraviti. Pazi, nas tu 10 u temi. Iako se ne žalim ni na posao ni na novce, ni na edukaciju ni perpektivu ni ništa, uvijek imam želju da sve ovo oko mene bude bolje, zato udruga, zato tu ostajem iako svaki dan mi bude pun kufer (al kad ne čitam vjesti mi je puno lakše).

Da me ne shvatiš pogrešno, ne mislim da si ti ljen, da imaš sreće, ili da te komentiram oko tvog posla i rada. Mislim da dobro znaš i da si svjestan koliko vrijediš. Niti kažem da si ti ikom nešta kriv. Pače, mislim da puno pomažeš i da si mogo odavna reć "fak off pipls, idem ladit jaja na kubu (no pun intended)". Samo ja kad se izlogiram odavde moram na cestu ovdje, i borit se s fakin vjetrenjačama, i za sada mi ide super dobro (začuđujuće! - jest da radim 2 posla) pa valjda sâm znam kako da se borim sa sustavom. A plaćam sve pošteno i ne kradem državu ni porezne obveznik.

Neću reć da su tvoji savjeti loši, ili da nedaj bog nemaš pravo nešto reć, samo reci šta da si ja napravim u situaciji gdje svaki dan skontam da dobro postupim s obzirom na sve. Radim max koliko mogu da ne riknem, financije i budućnost me ne brinu, plaćam sve po zakonu šta moram, i onda mi kažeš da sam u krivu (nisi to direktno tako rekao, pogotovo ne meni odobno) i da bi ti znaš kako bolje. Pa dođi ovdje pa mi pokaži kako to bolje. (Znam da se nije odnosilo na mene, al ja tako čitam svaki post - možda se previše uživim). Ove tvoje riječi su na papiru ok... al neznam kako bi to išlo u realu (ili barci). I slobodno se obrati kao da pričamo na pivi/čaju. Ne volim ovakve diskusije di se općenito govori o "ja želim mir u svijetu" i kada se obraćaš svima a meni pričaš. Jest da te ne poznam, al tu bar 3 godine diskutiramo pa ove diskusije u Temi gledam ipak nešto osobnije od neke druge teme.

I ne, nemaš veze sa sadašnjim stanjem u Rh, neznam odakle ti to da će tebe netko krivit lol. Da si ostao jednako bi radio, malo manje zaradio, al ti ne bi bilo loše.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
odjavljen

Naletio sam na nešto vezano za onu temu o otvaranju privatnog biznisa.

Dvoje stranca skuplja sredstva za otvaranje kafića u Splitu.

http://www.indiegogo.com/projects/go-quixotic-epicurean-cafe-bar-in-split-croatia

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
12 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
(...)

Odakle opet sad ta ideja da idem kontra tebe kad sam eksplicitno napisao da to nije slučaj?

Etiketiranje, jbt, kakvo sad etiketiranje odjednom? Uveo si taj pojam, koji za tebe ima očigledno vrlo negativno značenje, i sad kroz njega dokazuješ da sam nepravedan prema tebi.

Društveno-političko-ekonomski govoreći ja sam socijalist, ideološki sam komunist, u domeni shvaćanja umjetnosti sam elitist, u domeni prehrane sam vegić, filozofski sam idealist, u domeni softvera sam linuxaš, itd. Nekome ovi pojmovi mogu biti pozitivni, nekome negativni, bilo kako bilo oni me najbolje opisuju (dakako, nijedan do kraja, to je nemoguće), zašto bi mi onda bio problem to izraziti?

Cijela ta priča o etiketiranju kao nečemu što je nužno loše naprosto ne drži vodu, to je način na koji konceptualiziramo sebe i ljude oko sebe, dok god etiketa ne priječi komunikaciju i ne stvara animozitet sve je u redu, nakon toga nastupa patologija, za što etiketa sama nije kriva. :)

Parva Diplodocus
18 godina
neaktivan

Društveno-političko-ekonomski govoreći ja sam socijalist, ideološki sam komunist, u domeni shvaćanja umjetnosti sam elitist, u domeni prehrane sam vegić, filozofski sam idealist, u domeni softvera sam linuxaš, itd. 

Znači sve najgore? {#}

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
13 godina
neaktivan
wyks kaže...
Drago kaže...
A šta si ti neki uporan tip. Umjesto da mi daš TU i smajli za poruku, ti i dalje. 

Samo se pitam zašto je i nakon 40 godina bratstva i jedinstva i realnog, opipljivog napretka došlo do prevlasti ideja, bilo aktivnim podržavanjem bilo pasivnim ignoriranjem, koje su dovele do katastrofe.

Pravog bratstvo i jedinstvo nije nikada ni bilo. Umjetna tvorevina  by  Tito kojom je potisnuo nacionalizam i sl. sa opipljivim mjerama kao što je poslovi, besplatno školstvo i zdravstvo... A to nezadovoljstvo koje se razbuktalo krajem 80ih, početkom 90ih u bivšoj državi, sukobi Hrvata i Srba, starije je od tih 40 godina i od WWII... I nije za čuditi da se zaratilo. Hrvati željeli neovisnost od Srba, Srbi more... Teško zapaliti "bure baruta".

Nema akcije bez reakcije
18 godina
veliki bebač kaže...

Pravog bratstvo i jedinstvo nije nikada ni bilo. Umjetna tvorevina ---".

Čuj, ne moraš baš ponavljati svaku glupost koju si pročitao na jednom forumu na svim ostalim forumima na kojima postaš i to bez ikakvog razmišljanja o njenom značenju. 

Pitaš li se kad ovako koristiš nečije tuđe forumaške umotvorine (ovo gore boldano nisi ti izmislio) - postoji li kakav sadržaj iza toga? Što to za neku državu znači "umjetna tvorevina"? Nasuprot državama koje je rodila mama ili koje su niknule u kupusištu i odatle se razvijale?

Koje to države nisu "umjetna tvorevina" i koji bi bio kriterij odrediti da li je neka država "umjetna tvorevina" ili "prirodna tvorevina"? 

Da li su Njemačka, Italija, Velika Britanija, Kongo, Južnoafrička Republika, Indija, Pakistan, Kina, Rusija, SAD itd - "umjetne" ili "prirodne"?

Daj mi objasni te kriterije po kojima se razlučuju prirodne od umjetnih država. 

Hvala.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 13:14 (Drago).
12 godina
neaktivan

Ljudi moji, nacije su nastale u 19. stoljeću. Kraj priče.

Parva Diplodocus
18 godina
Drago kaže...
veliki bebač kaže...

Pravog bratstvo i jedinstvo nije nikada ni bilo. Umjetna tvorevina kojom je potisnuo nacionalizam i sl. sa opipljivim mjerama kao što je poslovi, besplatno školstvo i zdravstvo...

Čuj, ne moraš baš ponavljati svaku glupost ..

Ček, ček, izbacio si najbolji dio - nacionalizam potisnut mjerama kao što su poslovi, besplatno školstvo i zdravstvo... Sad nisam siguran je li ozbiljan ili yebe po tavanu. Zbunj!?

Gledam te!
15 godina

Jesu li ili možda nisu? Nastaju i nestaju, to ti je kontinuiran proces. Oduvijek su se ljudi grupirali u skupine/plemena/nacije/..... Uz mogućnosti koje im pružaju novi načini komunikacije i poslovanja sve će izraženije biti lagano opadanje važnosti grupe/plemena/nacije. Danas jesi građanin svijeta što god to značilo (kupuješ od kineza, prodaješ amerikancu, ili je obratno, a živiš na rubu svijeta).

Stručnjak za odmaganje...
12 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Jesu li ili možda nisu? Nastaju i nestaju, to ti je kontinuiran proces. Oduvijek su se ljudi grupirali u skupine/plemena/nacije/..... Uz mogućnosti koje im pružaju novi načini komunikacije i poslovanja sve će izraženije biti lagano opadanje važnosti grupe/plemena/nacije. Danas jesi građanin svijeta što god to značilo (kupuješ od kineza, prodaješ amerikancu, ili je obratno, a živiš na rubu svijeta).

Ne, koncept i ideja nacije, kao i nacionalnog duha nastao je u 19. stoljeću, najizraženije u Njemačkoj. Narodi su postojali prije, ali se nisu shvaćali toliko rigidno kao danas. Velim, to su koncepti. Što se mene tiče, nacionalni identitet je prije nešto što se maže na kruh nego nešto što zaista postoji, al' dobro.

Parva Diplodocus
18 godina
mario.L_hr kaže...

Pleme i nacija nije isto. Nacije kao nositelji državnosti nastaju u 19. st kako kaže Dipl. Ti si imao klanove, plemena i narode, ali nacije su nova stvar, a posebno politička svijest nacija o svojoj različitosti od drugih nacija ili naroda. 

S raspadom feudalizma i jačanjem gradske buržaozije, koja je nositelj nacionalnog pokreta, stvaraju se današnje nacije. 

Andriji Kačiću Miošiću su "naši" bili svi koji su "kristijani" - Albance Kastriotije iz Drača u svojim pjesmama zove "Kastriotovićima", kao da su najrođeniji, jer njemu i jesu bili "tu" i "naši", kršćani i borili se protiv Turaka. 

A on je živio u 18. stoljeću - ne baš tako davno.

This space for rent!
18 godina
Veliki Brat kaže...

Ček, ček, izbacio si najbolji dio - nacionalizam potisnut mjerama kao što su poslovi, besplatno školstvo i zdravstvo... Sad nisam siguran je li ozbiljan ili yebe po tavanu. Zbunj!?

Pa da, lako tako održavati umjetnu tvorevinu kad svim daš posao, besplatne škole i liječnike! 

Al' aj ti napravi sranye državu, pa da te vidim!

This space for rent!
13 godina
neaktivan
Drago kaže...
veliki bebač kaže...

Pravog bratstvo i jedinstvo nije nikada ni bilo. Umjetna tvorevina ---".

Čuj, ne moraš baš ponavljati svaku glupost koju si pročitao na jednom forumu na svim ostalim forumima na kojima postaš i to bez ikakvog razmišljanja o njenom značenju.

Pitaš li se kad ovako koristiš nečije tuđe forumaške umotvorine (ovo gore boldano nisi ti izmislio) - postoji li kakav sadržaj iza toga? Što to za neku državu znači "umjetna tvorevina"? Nasuprot državama koje je rodila mama ili koje su niknule u kupusištu i odatle se razvijale?

Koje to države nisu "umjetna tvorevina" i koji bi bio kriterij odrediti da li je neka država "umjetna tvorevina" ili "prirodna tvorevina"?

Da li su Njemačka, Italija, Velika Britanija, Kongo, Južnoafrička Republika, Indija, Pakistan, Kina, Rusija, SAD itd - "umjetne" ili "prirodne"?

Daj mi objasni te kriterije po kojima se razlučuju prirodne od umjetnih država.

Hvala.

Molim te da pročitaš post do kraja, ili bar dalje od umjetne tvorevine, koja je, valjda, trebala biti u navodnicima. "Umjetna tvorevina" se ne odnosi na SFRJ nego na 'bratstvo i jedinstvo' kao društveno uređenje, međuljudski odnosi, koje ne bi postojalo da nije bilo prisilno uvedeno. Stroge kontrole i ograničavajna.

Nisam na drugim forumima.

Nema akcije bez reakcije
15 godina

Ne, koncept i ideja nacije, kao i nacionalnog duha nastao je u 19. stoljeću, najizraženije u Njemačkoj. Narodi su postojali prije, ali se nisu shvaćali toliko rigidno kao danas. Velim, to su koncepti. Što se mene tiče, nacionalni identitet je prije nešto što se maže na kruh nego nešto što zaista postoji, al' dobro.

Drago kaže...
Pleme i nacija nije isto. Nacije kao nositelji državnosti nastaju u 19. st kako kaže Dipl. Ti si imao klanove, plemena i narode, ali nacije su nova stvar, a posebno politička svijest nacija o svojoj različitosti od drugih nacija ili naroda. 

S raspadom feudalizma i jačanjem gradske buržaozije, koja je nositelj nacionalnog pokreta, stvaraju se današnje nacije. 

Andriji Kačiću Miošiću su "naši" bili svi koji su "kristijani" - Albance Kastriotije iz Drača u svojim pjesmama zove "Kastriotovićima", kao da su najrođeniji, jer njemu i jesu bili "tu" i "naši", kršćani i borili se protiv Turaka. 

A on je živio u 18. stoljeću - ne baš tako davno.

Znam i ja za ove podatke koje iznosi A.K._2013, nisam baš u potpunosti prespavao povijest u školi.Smijeh 

Ono što sam ja htio reći je da su oduvijek bile prisutne neke vrste povezivanja među ljudia, koncept nacija je samo nadogradnja nastala u vremenu i uvjetima koji su tada vladali. Kad pogledaš u kojem smjeru idu EU države (s prilivom emigranata koji stječu državljanstvo i asimilacijom istih u državi u koju dolaze, ovdje mislim na drugu i treću generaciju poteklu od doseljenika) sve manje je utjecajna nacionaln pripadnost. S druge strane kod manjine sve više jača desni radikalizam zbog prethodnog.

Imate situaciju, u ne tako davnoj povijesti, s naših prostora, nastanka novih nacija.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan
veliki bebač kaže...

"Umjetna tvorevina" se ne odnosi na SFRJ nego na 'bratstvo i jedinstvo' kao društveno uređenje, međuljudski odnosi, koje ne bi postojalo da nije bilo prisilno uvedeno. Stroge kontrole i ograničavajna.

Bratstvo i jedinstvo je društveno uređenje? {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 13:59 (kizo2703).
18 godina

U, fakat - on parolu "bratstvo-jedinstvo" smatra društvenim uređenjem. 

Bebač, zaboravi moja pitanja i ranije postove, ovo što si napisao je toliko bez veze da ne znam uopće odakle bi počeo.

This space for rent!
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

U, fakat - on parolu "bratstvo-jedinstvo" smatra društvenim uređenjem. 

Bebač, zaboravi moja pitanja i ranije postove, ovo što si napisao je toliko bez veze da ne znam uopće odakle bi počeo.

Mislim ,čemu uopće diskutirati s nekim tko ne zna niti kakvo je društveno uređenje imala Jugoslavija?

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:07 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Bratstvo i jedinstvo je društveno uređenje? {#}

Reci nam malo o svojem viđenju Dana Mladosti.

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
18 godina

Dosada i sranye.

This space for rent!
17 godina
neaktivan

A zakletva? To mora da je pridonjelo stvaranju zdravih umova u štafetom oblikobanom zdravom tijelu.

17 godina
neaktivan
wyks kaže...

Reci nam malo o svojem viđenju Dana Mladosti.

Drago ti dovoljno sadržajno odgovorio. {#}

wyks kaže...

A zakletva? To mora da je pridonjelo stvaranju zdravih umova u štafetom oblikobanom zdravom tijelu.

Svaki ''pravi'' pionir je to morao proći. Bez pitanja ,bez ''neću'' odgovora. {#}

Kao što se danas ide na prvu pričest. (a i onda se išlo ,bez brige)

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.10.2013 14:28 (kizo2703).
18 godina
wyks kaže...

Tako je - vidi kako tjelovježba, šport i štafetiranje daju rezultate!

This space for rent!
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Svaki ''pravi'' pionirje to morao proći. Bez pitanja ,bez ''neću'' odgovora.

Kao što se danas ide na prvu pričest. (a i onda se išlo ,bez brige)

Gore opravdano čovjeku napominješ da se u raspravu treba ući sa točnim izrazima i nomenklaturom, dok sada mješaš ljudski izbor vjere u koje država ne ulazi i Državni Praznik stvoren za polaganje zakletve za koju su ti državne institucije mogle odrediti sankcije.

Nikad nisam čuo da je državna institucija (škola) određivala sankcije za učenika koji nije primio pričest.

Ja inače volim prihvaćati "milodare" države bez da se moram osjećati kao rob.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice