Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.310.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Nešto ne valja u ovoj temi- već dugo nema žešće rasprave. {#}

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
15 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
Pranja kaže...

Nešto ne valja u ovoj temi- već dugo nema žešće rasprave. {#}

Bed je zaključio cijelu temu. Nakon njega bed je svađati se.{#}

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Gospon Sejo je rekao ovo:

"Ajmo aplauz kad kažem "Zabranjeno Pušenje", to je ipak jedna institucija, da ga jeþem ja. 'Ko je sve danas institucija, možemo i mi bit', šta fali."

Istinu govori.

Danas što se sve radi, kako se mulja i sere, nije ni čudo što je svijet na rubu jednog grande sranja.

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
14 godina

Da nismo u NATO savezu brijem da bi zbog ovih hebenih ploca opet dobili balvan revoluciju, penju se na onu stvar i Bogu i vragu nikad im nista ne pase. 

Šticu necu komentirat jer je budaletina koja nece otic.

Bed je napiso heben post :D

17 godina
neaktivan
18 godina
neaktivan

Upravo je netko pokupio čovjeka cca 100 m od moje zgrade. Pretpostavljam na zebri jer su tamo razbacane neke stvari, a čovjek leži cca 15 m dalje. 

Nije lijepo za vidjeti. Srećom nisam vidio kad se dogodilo, već sam pogledao kroz prozor kad je došla hitna. :-(

Twitter - @danny_hr | Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | PSN - Danny_HR85
15 godina
neaktivan

Stvarno nije lijepo za vidjeti, možda će vam zvučati pretjerano ali ja sam 5 nesreća vidio na istome mjestu, dok sam čekao prijatelja ispred zgrade 12 godina što smo se zajedno školovali.

Ružan zavoj i jednosmjerna ulica.

Dva puta je čovjeka pokupio na motoru, jedan je bio mrtav na mjestu.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
17 godina

Padobranski upad pomalo povezan s ovime gore...

Jel zna netko koja je razlika između dopunskog zdrastvenog osiguranja od HZZO i onih od Croatia Osiguranja / Basela / koga već (privatnih osiguravatelja)?

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 14:58 (Bukva).
15 godina

Ovisi što je uključeno u paket. Načelno nikakve razlike nema samo jebitno provjeriti dali je osiguranje prihvaćeno kod tvog liječnika/ustanove.

17 godina

Paaaa nije poanta jel prihvaćeno kod mog liječnika, za 10 kn neću propast, ali ako se polomim ko p**** i završim na hitnoj na operaciji, onda mi je bitno što i kako pokriva.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina

Onda provjeri koje sve bolnice prihvaćaju policu osiguranja koje želiš. Kod žene na poslu prihvaćaju CO dopunsko osiguranje. Ili se samo informiraj kod potencijalnog davatelja usluge.

14 godina
protjeran
  • Što pokriva polica?

Što, dakle, pokriva polica dopunskog kakvu nudi Croatia zdravstveno osiguranje na Dosi.hr online trgovini? Zapravo, puno toga. Pokriva troškove koje inače morate sami doplatiti, a oni uključuju primarnu zdravstvenu zaštitu, bolničko i ambulantno liječenje, specijalitičke preglede, dijagnostiku i laboratorijske usluge, fizikalnu terapiju, stomatološke usluge, izdavanje lijekova u ljekarni te lijekove s osnovne i dopunske (takozvane B) liste.

Dapače, polica Croatia zdravstvenog osiguranja pokriva bitno više lijekova s B liste nego ona HZZO-a, a od sada je, radi akcije na Dosiju, i jeftinija. U sklopu akcije, svi novi osiguranici dobit će nevjerojatan poklon: besplatnu DOŽIVOTNU pretplatu na popularni časopis Doktor u kući, koji će svaki mjesec stizati na vašu kućnu adresu.

Croatia je odlučila ponuditi svoju akciju kroz Dosi.hr, prvi hrvatski online dućan za osiguranja, koji, kažu brojni stručnjaci i poznavatelji osiguravateljskog tržišta, mijenja način na koji ljudi ugovaraju svoje police.

- Ovo je prvo i jedino mjesto u Hrvatskoj na kojem možete usporediti i odmah kupiti policu koju želite, puno brže, jednostavnije nego bilogdje drugdje’, kaže Petra Bartulović, direktorica novog online dućana.

‘Dosi će vam uštedjeti vrijeme i novac jer ne morate čekati u redu, možete usporediti sve ponude i odabrati pakete koji vam odgovaraju - kaže Petra.

Dosi, skraćenica od Dobra osiguranja, revolucionarni je web shop koji omogućava da iz udobnosti svog doma riješite ono za što ste inače morali ići do šaltera i stajati u redu. U samo nekoliko klikova kupite policu, sigurnim plaćanjem na rate (kreditnom karticom, općom uplatnicom ili internet bankarstvom).

Na mail vam odmah dođe potvrda o ugovorenoj polici, a papirnati primjerak i zdravstvena iskaznica stiže na kućnu adresu za nekoliko dana.

Kad smo kod iskaznice, iskaznica Croatia zdravstvenog osiguranja posebno je atraktivna, pošto je, prvi put, riječ o platnom sredstvu koje možete koristiti u 6250 ustanova i ordinacija diljem Hrvatske.

Ali, najbolj se raspitati, uzeti nekakve brošure u poslovnici CO ili nekog drugog osiguravatelja.

Sve dodatne informacije o dopunskom zdravstvenom osiguranju i načinu korištenja iskaznice dopunskog zdravstvenog osiguranja možete dobiti na besplatnom broju telefona 0800 55 10 .

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 16:53 (Budokai).
17 godina

Zahvaljujem

17 godina

-osiguranja su manje-više jednaka. Porblemi koji mogu nastati su npr oko priznavanja troškova, koje neki svjesno-namjerno jednostavno odbijaju i računaju da ti se ne isplati tužiti na cifri od cca 1.500kn priznaju npr 750kn.. Tako kažu, nisam završio na traumi da bi osobno provjerio. Tako da je to možda važnije nego 10kn razlike. Biraj velike, izbjegavaj (jadransko..), zapali svijeću na kamenitim vratima...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 17:30 (ihush).
17 godina

Ma najviše me od svega hebe što moram osobno doći u HZZO (idiotarija) da ugovorim dopunsko, a naravno radno vrijeme im je u sekund isto kada i moje i slobodan dan dizati jer su oni nesposobni ne ću iz principa, pa gledam malo koje su mi opcije (pogotvo jer bi bio najsretniji da u potpunosti HZZO pošaljem k vragu zbog gore navedenih razloga). Na Dosi.hr ima Basel i Croatia. Još jučer bih ugovorio bilo koje od ta dva (ne zbog cijene, već, kako rekoh, principa), samo što me ipak malo trta da oni ne pokrivaju isto što i HZZOvo dopunsko. Mogu usporediti što Basel i Croatia, ali ne mogu od nikuda izvući usporedbu HZZO i Croatia, odnosno HZZO i Basel.

18 godina

Skineš s njihove stranice ugovor i vratiš im ga poštom:

http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php

Gledam te!
12 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ma najviše me od svega hebe što moram osobno doći u HZZO (idiotarija) da ugovorim dopunsko, a naravno radno vrijeme im je u sekund isto kada i moje i slobodan dan dizati jer su oni nesposobni ne ću iz principa, pa gledam malo koje su mi opcije (pogotvo jer bi bio najsretniji da u potpunosti HZZO pošaljem k vragu zbog gore navedenih razloga). Na Dosi.hr ima Basel i Croatia. Još jučer bih ugovorio bilo koje od ta dva (ne zbog cijene, već, kako rekoh, principa), samo što me ipak malo trta da oni ne pokrivaju isto što i HZZOvo dopunsko. Mogu usporediti što Basel i Croatia, ali ne mogu od nikuda izvući usporedbu HZZO i Croatia, odnosno HZZO i Basel.

Nemoraš ić osobno ugovarat. Imaš za skinut ponudu na stranicama HZZO i pošalješ ju njima ispunjenu http://www.hzzo.hr/dload/dopunsko_osig/Ponuda_DopOsig_V2_011013.pdf

Što se tiče Dosi.hr-a to su obične bezvezarije. Oni su samo posrednici u ugovaranju a polica dalje ide s osiguranjem. A to znači da i problemi s policama idu preko osiguranja a ima ih. Konkretno sa CO- ako hočeš policu dopunskog koja pokriva sve troškove nije 75kn ili zadnje 67kn već ide od 90 kn prema više(što si stariji premija je viša) npr. moj dečko plaća 200kn jer je u dobnoj skupini od 20-30godina. iznad 30 godina se plaća oko 300kn, za starije od 70godina je 150kn.

Tu govorimo o nekom optimalnom dopunskom(znači da ne plaćaš lijekove, preglede, stomatologa...) 

isto tako NE pokrivaju sve bolnice i toplice. Osnovne bolnice pokrivaju ali ako se potrgaš i kasnije moraš u toplice možeš samo u Krapinske i Varaždinske a za ostale plačaš 100kn po danu.

Večina bolnica nema elektronski sistem za CO kartice(provlače se ko kartice banke) tako da ti moraš iskeširat lovu u bolnici a kasnije moraš u CO da ti novce ponovno vrate.

A ovo za besplatan časopis doktor u kući kao poklon je takav kakac da je to strašno. Taj časopis ima u svim ljekarnama i uvijek je bio besplatan i u svakom ima kupon koji se pošalje da ti besplatno dolazi doma.

Ako želiš dopunsko koje je "kompletnije" onda uzmi CO ili Basel al direktno od njih( i očekuj veću cijenu) a ako je samo radi toga jer je 3 kn jeftinije onda uzmi HZZO. Ne isplati se natezat s njima za tu lovu.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
Veliki Brat kaže...

Skineš s njihove stranice ugovor i vratiš im ga poštom:

http://www.hzzo-net.hr/08_01_03.php

ddarknessfairyy kaže...

Nemoraš ić osobno ugovarat. Imaš za skinut ponudu na stranicama HZZO i pošalješ ju njima ispunjenu http://www.hzzo.hr/dload/dopunsko_osig/Ponuda_DopOsig_V2_011013.pdf

Ne može. Pošto prvi puta sklapam s njima, moram iz nekoga razloga osobno tamo doći. Poslano mailom i lagano dobio odbijenicu.

12 godina
neaktivan
Bukva kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Ne može. Pošto prvi puta sklapam s njima, moram iz nekoga razloga osobno tamo doći. Poslano mailom i lagano dobio odbijenicu.

Znam da je prije trebalo jer si morao donjeti papire od zadnje tri plaće da vide u koju skupinu spadaš. Al sad ne vidim razloga zašto bi trebao ić tamo. U svakom slučaju Hzzo u Klovićevoj ti jedan dan u tjednu radi cijeli dan(do 19h) mislim da srijedom al nisam sto posto sigurna.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
18 godina

Majko mila... A da probaš ipak nazvati njihov besplatni telefon? Često ta škvadra zna imati oprečne informacije o istom problemu. Ako ti se ne žuri, možda čak da ispuniš ugovor i pošalješ im ga svejedno? APP

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Majko mila... A da probaš ipak nazvati njihov besplatni telefon? Često ta škvadra zna imati oprečne informacije o istom problemu. Ako ti se ne žuri, možda čak da ispuniš ugovor i pošalješ im ga svejedno? APP

Nazvao sam i tražio objašnjenje zašto je odbijeno koje glasi - zato jer prvi puta moraš doći osobno. Zašto? Zato!

A to mi je nekako i u glavi - ispunim i pošaljem old school poštom pa da vidim što će se dogoditi. Samo cijela situacija mi je za vola ubiti jer de facto oni mene zafrkavaju što želim sklopiti ugovor da im lovu dajem. Pamet bye bye!

Jest da mi je prva reakcija bila da uzmem privatno dopunsko i lagano ih odhebem, ali pošto su došli na tržište tek prije koji mjesec, nekako mi nije nikako od povjerenja da se kockam sa time. Nije stvar jel ću ja platiti 70, 65 ili 150 kuna. Problem je što se HZZO ponaša krajnje kretenski.

Vidjeti ću za Klaićevu Klovićevu, ako stvarno rade do 19, problem rješen.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 19:46 (Bukva).
12 godina
neaktivan

Ne, nije dobar članak, upravo suprotno, vrlo je loš. Marksizam može i treba biti pametniji od ovoga, on jest pametniji od ovoga a ovakvi se članci čitaju pitaj boga zašto. Kao ljevičara, vrijeđa me da je autor ovog teksta na istoj strani kao i ja. Sorry, ali moram to reći. Čitaj teoriju pa onda analiziraj situacije, nemoj da ti netko servira ovakve splačine da ih nekritički pojedeš. Marx se okreće u grobu.

Parva Diplodocus
12 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Vidjeti ću za Klaićevu Klovićevu, ako stvarno rade do 19, problem rješen.

Eo googlala sam Klovićeva 1 radi srijedom od 8-19h

Btw uzmi potvrdi od zadnje 3 plaće sa sobom i rodni list il domovnicu jer poznavajući kak su ženske na šalteru "sposobne" neće ih znat izvuć preko OIB-a (naravno uzmi i OIB) {#}

14 godina
neaktivan

Evo da vam opišem rad hrvatskog pravosuđa.

EDIT: Ma nije ionako nikoga briga za to jer je postalo normalno, vidim td, zato iskreno želim spaliti ovu državu i provesti pravdu na svoj način. Ugl ukradeno je 60 000 kn vrijednosti drvne građe, počinitelji uhvaćeni, materijalu ni traga, a oni oslobođeni jer nije bilo dokaza, a uhvaćeni su na djelu i uhićeni. 

A i fulao sam temu.

Živjeli, želim vam da nikad ne iskusite to na svojoj koži i živite pošteno!

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 21:27 (Diplomirani pješak).
14 godina
odjavljen

http://www.vecernji.hr/zagreb/oko-150-000-mladih-otislo-je-hrvatske-to-je-genocid-clanak-627127

'ebali ih više i refendum i skupljanje potpisa. Šta je ovo, koji k... je više s ovim narodom? Jel nam nije bilo dosta razbacivanja para na referendume? {#}

Sad nam još i fali da uvale i refendum o studentskoj prehrani.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
18 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Više se ne jede po menzama? :P

Inače i meni taj porast zahtjeva za svakakim referendumima ide na onu stvar. Nedavno prolazim pored štanda s natpisom za prikupljanje potpisa za uklanjanje antene s Pointa na Vrbanima i uto me skuži lik za štandom i pita da potpišem peticiju. U naletu iznenađenja zbog njegove glupe peticije ispustih glasni i nenamnjerni ha-ha! Isprva me bilo sram, ali poslije sam skužio da mu bolji odgovor nisam mogao dati.

18 godina
i_rambo_plache kaže...
Pranja kaže...

Više se ne jede po menzama? :P

Inače i meni taj porast zahtjeva za svakakim referendumima ide na onu stvar. Nedavno prolazim pored štanda s natpisom za prikupljanje potpisa za uklanjanje antene s Pointa na Vrbanima i uto me skuži lik za štandom i pita da potpišem peticiju. U naletu iznenađenja zbog njegove glupe peticije ispustih glasni i nenamnjerni ha-ha! Isprva me bilo sram, ali poslije sam skužio da mu bolji odgovor nisam mogao dati.

Pa meni se referendumi sviđaju, to je najdirektnija demokracija. 
Trebali bi imati i daleko manje zahtjeve za raspisivanjem referenduma, da mnogi prođu.
Pa što fali Švicarskoj, oni direktno svojim glasom odlučuju o svemu, posljednji referendum im je
bio o amandmanima na zakon o azilu. Dakle ljudi direktno odlučuju ono što bi kod nas odlučivala
trenutna većina u praznom saboru, a mi nebi imali pojma što su uopće skemijali,
kakav lex perković je sad na dnevnom redu. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
18 godina
overhaul kaže...

I preskupa, s problemom needuciranosti ljudi i problematičnim postavljanjem pitanja.

12 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
overhaul kaže...

I preskupa, s problemom needuciranosti ljudi i problematičnim postavljanjem pitanja.

Koja se, k tome, zasniva na prilično naivnom stavu da je pravednost jednaka volji većine, neovisno o temi i evtl. stručnosti potrebnoj da se o njoj netko kvalitetno izjasni. Referendum, (direktna) demokracija, volja većine i svi tima slični pojmovi ne bi se trebali uzimati kao vrijednosti po sebi, oni uvijek ovise o kontekstu.

Parva Diplodocus
16 godina
neaktivan

tak je! previše je tih referenduma. Treba napraviti referendum da se vidi šta s tim silnim referendumima.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice