Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.271.864
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Mene je oduvijek zanimalo zašto su mediji takvi kakvi jesu, da ih vode ignorantni ljudi koji imaju mozga samo za oprat tuđi mozak, zašto je nasilje u javnosti bolje prihvačeno od seksa u javnosti?

13 godina
neaktivan

Nogometno navijanje na hrvatski način: bacanje baklji na tribine sa roditeljima i djecom

Nema akcije bez reakcije
17 godina
Re: Što se događa s našim društvom?
veliki bebač kaže...

Nogometno navijanje na hrvatski način: bacanje baklji na tribine sa roditeljima i djecom

http://www.jutarnji.hr/procitajte-torcidinu-verziju-price-nereda-u-rijeci---sve-je-bilo-izrezirano-/1129567/

Opravdanje - Policija nije učinila dovoljno, pak izrežirala je da se pomakljamo, jer svi znaju iz povijesnih primjera da se pomakljamo, pa je mala "tampon zona" očito bila provokacija da se pomakljamo.

Znači pomakljali bi se bilo kako, ali policija je kriva jer su makljažu učinili lakšom.

Kao i u mnogim drugim segmentima društva pucamo previsoko.

Treba početi od toga da se većinu nauči da stavi valjak u okruglu rupu, te da krava ide muuu, znači početi od samih početaka, jer idiot koji sluša Šu-Paka Takura dok istodobno više "Ubij crnca" nije sposoban shvatiti Milanovićevo izvješće o stanju nacije.

Žalosno je što fanboj gorespomenutog RAPARA, nije jedini primjer umnorasprsnujućeg paradoksa, čime ujedno svraćam pažnju na jedinu Milanovićenu 100% točnu izjavu (fokus samo na tu izjavu ne na kontekst), već imamo ljude koji su duboku umočeni u razne "vlastite principe i tradicije" koje ne samo da su klinički gledano kretenske, već postavlja pitanje kako takav pojedinac može funkcionirati, ukoliko je 451 000 - 750 000 tisuća ljudi spremno potpisom potvrditi svoj stav koji je takav isključivo zbog pripadnosti religiji, dok istovremeno, ne samo da nije sposobno zaključiti da se netko fosforescentnim kipom izruguje i da huli tu istu religiju, već i daje punu duhovnu i finacijsku podršku, postavlja se pitanje kako takav pojedinac ne zaključi da možda nije potrebno disati, ili zašto odjednom ne počne gurati hranu u analni otvor, jer koliko sam upoznat, guranje objekata u kujin analni otvor čini 63% tekstova poznatih RAPARA.

VEĆA SLIKA

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 14:03 (wyks).
12 godina
neaktivan
wyks kaže...
veliki bebač kaže...

http://www.jutarnji.hr/procitajte-torcidinu-verziju-price-nereda-u-rijeci---sve-je-bilo-izrezirano-/1129567/

Opravdanje - Policija nije učinila dovoljno, pak izrežirala je da se pomakljamo, jer svi znaju iz povijesnih primjera da se pomakljamo, pa je mala "tampon zona" očito bila provokacija da se pomakljamo.

Znači pomakljali bi se bilo kako, ali policija je kriva jer su makljažu učinili lakšom.

Nije kriva policija ali organizatori utakmice jesu. Kako je moguće da se toliko baklji nađe na stadionu? I ne samo kod torcide nego i kod armade. Znači da stadion nije pregledan prije utakmice(svi zamo da se baklje domaćih navijača donose dan ranije na stadion) a bogme nitko nije ni pregledao torcidu prije ulaska na stadion.

Isto tako uvijek je utakmica Rijeke i Hajduka klasificirana kao derbi, prema tome velika tampon zona(koliko god zvući glupo) je obavezna,organizatori su morali odvojiti gostujuće navijače od domaćih(ne samo praznim mjestima i ogradom već i zaštitarima ili policijom).

Ne opravdavam navijačke nerede ali svi znamo da je blentavom dovoljno i da mu prst pokažeš da napravi glupost. Da svatko radi svoj posao do ovoga nikako nebi moglo doći. A da imamo poštene zakone(i da se provode) praznoglavim huliganima takvo nešto nebi ni palo na pamet.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
18 godina

@Wyks:

Navijači su problematični rezervar najprimitivnijeg "domoljublja" koji služi kao latentna prijetnja Srbima, pederima, ljevici, liberalima, haškom sudu, euro-ovima i onima, pa im se počesto podilazi i oni uvijek mogu računati na to da NEĆE biti kažnjeni po zakonu i na osnovu štete koju su počinili, već eventualno packama i pokojom grub(lj)om riječi. Ovo ih, naravno, bez kraja i konca stimulira da i dalje dolaze s bengalkama, uništavaju tramvaje, autobuse i stadione, tuku se međusobno i s policijom i sve po starome. 

Kad nisu baš najgori, uvijek mogu računati da će im se tepati zbog "fantastične atmosfere" (navijanje koje se zaustavlja samo na verbalnim prijetnjama i opisima ubojstava Drugih, bez same fizičke akcije) iako je ta eksternalizirana agresija realna i permanentna bez obzira na koga je (često metodom slučajnosti) usmjerena, pa prema tome i nepredvidiva. 

Zanimljivo je da se desnica često pravi da ne čuje skandiranja na račun svojih vođa (od "Franjo, pederu!" do žviždanja hadezeovcima na tribinama) već, kao da je to sve za šalu ("... onda su me ispljuvali, iscipelarili, i doveli na Savski most kao da će me baciti u Savu, al' sve zajebancija, ono, kuiš, samo su čekali da dođe murja pa da me puste, hehehe, ma ne ljutim se, zakaj bi se ljutio...") i često se postavljaju kao glasnogovornici ili barem simpatetični za težnje i frustracije navijačkih masa. 

U svemu, dakle, huligani najbolje prolaze jer mogu računati da će, kako je to već slučaj s poluslužbenim državnim batinašima, uvijek biti neka olakotna aktivnost za sve što naprave, sve dok su politički "na liniji". 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:40 (Drago).
17 godina
ddarknessfairyy kaže...

Ne opravdavam navijačke nerede ali svi znamo da je blentavom dovoljno i da mu prst pokažeš da napravi glupost.

Pa da. Suma sumarum bi bila da je Torcidino priopćenje izuzetan primjer gluposti, za mene dovoljan za uvrštavanje u slijedeću ediciju Oksfordskog dikcionara.

- Blentavi cajići, ostavili klupu na trotoaru, a i sam trotoar, ko da ne zanju da ču odlomit klupu i porazbijat izloge i glavu, ček šta veliš?... Makli su klupu? Aaaa...

- Glupi cajići ostavili trotoar ko da neznaju da ču pikamerom odlomit komad trotoara pa razbit izloge i glavu, ček šta veliš?... Nema ni trotoara? Aaaa...

- Debili cajići ostavili zemlju ko da neznaju da či iskopat kamen pa razbit izlog i glavu, ček šta veliš? Nema ni klupe ni trotoara ni zemlje već je tlo napravlejno od neslomljivog Vibranijuma? Aaaa...

- Kreteni cajići ostavili mene, ko da neznaju da ču se zaletit glavom u izlog i razbit izlog. I glavu.

Izlog razbijen, glava razbijena, vuk sit, ovce na broju...

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
12 godina
neaktivan
wyks kaže...
ddarknessfairyy kaže...

Ne opravdavam navijačke nerede ali svi znamo da je blentavom dovoljno i da mu prst pokažeš da napravi glupost.

Pa da. Suma sumarum bi bila da je Torcidino priopćenje izuzetan primjer gluposti, za mene dovoljan za uvrštavanje u slijedeću ediciju Oksfordskog dikcionara.

- Blentavi cajići, ostavili klupu na trotoaru, a i sam trotoar, ko da ne zanju da ču odlomit klupu i porazbijat izloge i glavu, ček šta veliš?... Makli su klupu? Aaaa...

- Glupi cajići ostavili trotoar ko da neznaju da ču pikamerom odlomit komad trotoara pa razbit izloge i glavu, ček šta veliš?... Nema ni trotoara? Aaaa...

- Debili cajići ostavili zemlju ko da neznaju da či iskopat kamen pa razbit izlog i glavu, ček šta veliš? Nema ni klupe ni trotoara ni zemlje već je tlo napravlejno od neslomljivog Vibranijuma? Aaaa...

- Kreteni cajići ostavili mene, ko da neznaju da ču se zaletit glavom u izlog i razbit izlog. I glavu.

Izlog razbijen, glava razbijena, vuk sit, ovce na broju...

Njihova priopćenja su uvijek izuzetan primjer gluposti {#} al opet kažem da svi rade svoj posao do ovoga nebi došlo.

Da svakog lijepo za huliganizam strpaju u buksu na godinu dvije brzo bi bio mir. Da se stadioni pregledavaju prije utakmica(kao što bi trebali) nebi bilo bakljada. Al šta to vrijedi kad se zna tko na svakoj utakmici radi gluposti i nitko ništa ne poduzima.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
17 godina
odjavljen

Dok nam se ne dogodi Hillsborough, ništa od rješavanja tog problema. To se rješava tačerovskim metodama, dakle batinom i zatvorom, inače ništa novo s time.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
odjavljen
Pocet zatvarat sportske klubove oko kojih se okuplja ta banda. Pa ce onda klubovi sami rijesavati navijace.
Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron, Aquatuning
16 godina
Pranja kaže...
Pocet zatvarat sportske klubove oko kojih se okuplja ta banda. Pa ce onda klubovi sami rijesavati navijace.

Na koji bi to način klubovi mogli sami riješiti takve navijače?

18 godina

Pogledajte  HK Medveščak. Sport koji u nas nema nikakvu tradiciju, a rezultati su, ruku na srce, osrednji do loši.

Prepune tribine jer normalni ljudi žele gledati nekakvo sportsko natjecanje bez straha za obitelj i sebe. Ako je Medveščak uspio srediti da na tribinama nema huligana, baklji i divljanja, kako to onda ne mogu nogometni i košarkaški klubovi s neusporedivo duljom tradicijom i većim iskustvom?

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Pogledajte  HK Medveščak. Sport koji u nas nema nikakvu tradiciju, a rezultati su, ruku na srce, osrednji do loši.

Prepune tribine jer normalni ljudi žele gledati nekakvo sportsko natjecanje bez straha za obitelj i sebe. Ako je Medveščak uspio srediti da na tribinama nema huligana, baklji i divljanja, kako to onda ne mogu nogometni i košarkaški klubovi s neusporedivo duljom tradicijom i većim iskustvom?

Ove sezone otkad su u KHL-u, kad su igrali EBEL bili su osjetno bolji. Na kraju krajeva jedan od razloga zašto su i ušli u KHL, osim publike, zarade, promocije hokeja bla bla su i rezultati prošlih sezona.

Uzmemo li u obzir, čini mi se, da trenutno imaju tri pobjede zaredom, u drugoj nazivno najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu, i nije loše,ha? {#}

S ostalim se slažem, oko publike, bio i ja tamo, idila.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:51 (thedream).
17 godina

Dekanich i Letang ne agitiraju za najniže strasti, a olakotna okolnost je i to da su u Ligi bez srpskih predstavnika.

Mediji također od starta imaju vijesti koje su u suprotnosti tipičnih izvještaja veznaih za problematične sportove, gdje "fantastična atmosfera" zbilja zaslužuje taj naziv.

Bitniji faktori su i navijanje neopterećeno rezultatom, te evidentan manjak Mamića i Židaka, što umanjuje učestalost zapaljujućih faktora kao što su - nabijanje, pranje, školovanje, penis, Sammir, provokacija, Sammir, Dinamo, prezimljavanje, proljeće, Sammir, moj prijatelj Mlinka, Zebec, osamdesetdruga, šezdestesedma, Sammir, devedesetprva, Liga, Sammir, Prvaka, prezimljavanje, preproljećavanje, Sammir, osamdestdruga.

17 godina
odjavljen
Drago kaže...

To i nije odgovornost klubova, nego policije. Pa ne plaćamo im pendreke, oklope, štitove, suzavac, tasere, oklopnjake i sl. za šminku? Imamo i ATJ Lučko kojima se plaća skupa obuka, a stoje besposleni.

Kad budemo uređena država pa udarac policajca bude 5 godina pržuna, onda će sve to prestati. Do tada, dok smo država u kojoj je batinanje sugrađana normalno, batinanje policije zabava s adrenalinom, a ubojstvo vrlo isplativo, do tada ništa ni od rješavanja ovih problema.

P.S. Baklje nisu problem niti bi trebale biti. To je lijepi dio koreografije. Problem su baklje u prsima protivnika, u licu policajca i sl. jer ni pištolji ne ubijaju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:52 (Tonči).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Imamo i ATJ Lučko kojima se plaća skupa obuka, a stoje besposleni.

Ne moraš ih vidjeti da šeću po gradu u crnim ATJ šuškavcima, da bi znao da su tu, bez brige. Nisu besposleni.

In the name of tragedy..
17 godina
odjavljen
thedream kaže...
Tonči kaže...

Imamo i ATJ Lučko kojima se plaća skupa obuka, a stoje besposleni.

Ne moraš ih vidjeti da šeću po gradu u crnim ATJ šuškavcima, da bi znao da su tu, bez brige. Nisu besposleni.

A čini se da jesu...

17 godina

Da nema Židaka i Sammira Dinamo bi osvojio Ligu prvaka, a Hajduk bi odmah smanjio dug za 37 i po' milijuna kuna, dok bi Rijeka izgubila samo 2:0 od portugalaca, drugim golom iz sumnjivog kornera.

18 godina

Čuj, koliko ja vidim (a uistinu ne pratim hokej bilo koje vrste) trenutno su 17. na ljestvici, a to što su dobili tri utakmice zaredom ne znači baš mnogo s obzirom da su ih mnogo i izgubili (http://www.hrhokej.net/index.php/component/joomleague/ranking/136-khl/0/0/0/0/0).

Ja njima priznajem da su iz ničega stvorili nešto, ali ne možeš 17. mjesto u nekom natjecanju proglasiti "dobrim". Znam da je sve tek počelo, ali sumnjam da će do kraja natjecanja biti među prva tri, ili prvih pet, ili prvih deset, da budemo iskreni.

PS: Koliko sam čuo, momčad je sada neusporedivo jača nego je bila u EBEL-u koji baš ne slovi kao neka jaka liga. Tako da vjerojatno nisu sada "loši" već igraju s vrhunskim suparnicima.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 15:57 (Drago).
18 godina
Tonči kaže...

To i nije odgovornost klubova, nego policije. Pa ne plaćamo im pendreke, oklope, štitove, suzavac, tasere, oklopnjake i sl. za šminku? Imamo i ATJ Lučko kojima se plaća skupa obuka, a stoje besposleni.

Kad budemo uređena država pa udarac policajca bude 5 godina pržuna, onda će sve to prestati. Do tada, dok smo država u kojoj je batinanje sugrađana normalno, batinanje policije zabava s adrenalinom, a ubojstvo vrlo isplativo, do tada ništa ni od rješavanja ovih problema.

P.S. Baklje nisu problem niti bi trebale biti. To je lijepi dio koreografije. Problem su baklje u prsima protivnika, u licu policajca i sl. jer ni pištolji ne ubijaju.

Opet s "lijepim" bakljama - to razvija temperature od 800 do 1000 stupnjeva celzija.

Ja ne znam postoji li bilo koja ljudska aktivnost gdje te puste da pored ljudi bez kompletnog zaštitnog odijela imaš otvoreni plamen te temperature.

BTW - mislim da su po zakonu i klubovi, odnosno redarska služba odgovorni za ponašanje na stadionu.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 16:39 (Drago).
16 godina
neaktivan
Drago kaže...

Čuj, koliko ja vidim (a uistinu ne pratim hokej bilo koje vrste) trenutno su 17. na ljestvici, a to što su dobili tri utakmice zaredom ne znači baš mnogo s obzirom da su ih mnogo i izgubili (http://www.hrhokej.net/index.php/component/joomleague/ranking/136-khl/0/0/0/0/0).

Ja njima priznajem da su iz ničega stvorili nešto, ali ne možeš 17. mjesto u nekom natjecanju proglasiti "dobrim". Znam da je sve tek počelo, ali sumnjam da će do kraja natjecanja biti među prva tri, ili prvih pet, ili prvih deset, da budemo iskreni.

PS: Koliko sam čuo, momčad je sada neusporedivo jača nego je bila u EBEL-u koji baš ne slovi kao neka jaka liga. Tako da vjerojatno nisu sada "loši" već igraju s vrhunskim suparnicima.

Ne znam kakva je sada struktura lige, čuo sam da su nekakve divizije, i broj klubova je isto vjerojatno veći no u EBEL-u, ali umlatili su par prilično jakih ekipa već evo premijerne KHL sezone.

http://www.medvescak.com/khl/tablice-t50

Tu su peti, a kad im vidiš protivnike, kako si i sam primjetio, dobro da su i to. {#}

Čuo sam jedino priče inače o Medveščaku, znam da im je povijest kudikamo duža od posljednjih nekoliko godina, tj. tog procvata, no definitivno da to možemo nazvati - ništa, spram ovoga što su danas.

Nije EBEL toliko slab koliko je KHL jak i krcat otpadnicima iz NHL-a + prvoklasni skandinavci, rusi, česi bla bla, uglavnom da - vrhunski suparnici, i ja bi rekao. A da li su jači, ne bi znao, po meni nisu, gledao sam ih prošle sezone i meni su puno bolje igrali, vjerojatno dobrim dijelom zbog ovoga što smo zaključili o ligi. Možda će tek KHL dati pravu sliku vrijednosti,da. Igranje na tom nivou im je poput Lige prvaka u nogometu svaki dan.

In the name of tragedy..
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 16:37 (thedream).
16 godina
neaktivan
Tonči kaže...

A čini se da jesu...

Ne želimo im valjda puno posla..{#}

In the name of tragedy..
17 godina
odjavljen
Drago kaže...

BTW - mislim da su po zakonu i klubovi, odnosno redarska služba odgovorni za ponašanje na stadionu.

Još jedna glupost našeg zakona. Kako može goloruki redar biti odgovoran za kontrolu razularene mase naoružane pirotehnikom, hladnim oružjem i priručnim sredstvima?

18 godina
thedream kaže...

Tu su peti, a kad im vidiš protivnike, kako si i sam primjetio, dobro da su i to. {#}

Da im Bog zdravlja i sriće i neka naših!

:-)

This space for rent!
18 godina
Tonči kaže...
Drago kaže...

Još jedna glupost našeg zakona. Kako može goloruki redar biti odgovoran za kontrolu razularene mase naoružane pirotehnikom, hladnim oružjem i priručnim sredstvima?

Pa tako što stoji na vratima, pa ne pušta one koji su problematični, odnosno prije utakmice provjeri da li su na stadionu već skrivene gluposti tog tipa.

This space for rent!
16 godina
neaktivan
Drago kaže...
thedream kaže...

Da im Bog zdravlja i sriće i neka naših!

:-)

Neka naših ticha (tića jel LOL) iz Kanade!! {#}

In the name of tragedy..
16 godina
neaktivan
thedream kaže...
Neka naših ticha (tića jel LOL) iz Kanade!! {#}

Jednim okom bacio pogled na momčad:

Od Murleya, Bjorksranda, Willsiea nema većih Hrvatina. A tek Walker i Linglet, Foster!? Jessimen sa 105 čisto Hrvatskih kila. Jedan jedini koji ima "samo" RH državljanstvo je gospodin golman Andrej Vasiljević, a odigravši čak jednu utakmicu unio je jednu dodatnu "dimenziju" među navijačima. {#}

Šalu i hokejaše na stranu, apsolutno je retardirano takve kriminalce nazivati navijačima. Neznam šta ta Torcida, Armada, BBB radi u slobodno vrijeme, al neznam iz kojeg točno razloga postoji neka tamo udruga građana kojoj je glavni cilj iskaljivat svoj bjes na državnoj nekretnini, pred očima djece koja su došla po dozu motiva da se nastave bavit sportom.

Fala bogu postoje zatvori, kaznionice, neznam zašto se stane na povremenom batinjanju kad nije neki problem snimit te sve trablmejkere i svakog prvo opičit po novčaniku (neš ti zabrane dolaska na utakmice) pa kad i to nije dosta onda strpat na 6 mjeseci na anger control menađment.

Onaj ko misli da je hukanje i vikanje crncima, pederima ili mahanje bakljama dio navijačkog "folklora" mjesto mu je skupa s njima. Nema goreg feelinga nego kad čujem pijane telce kako urlaju 10m od mene nekom igrači da je crnčuga, pa se krevelje a imaju bar 30godina u guzici, i kad samo čekam oće li me pogodit neki vrag pa ću ostat bez oka ili noge.

Zbog takvih mi ne pada na pamet uć u bilo kakav stadion, a volio bih sjest i pogledat koju tekmu. Išao sam redovito na tekme cedevite i zagreba (košarka) pred 2 godine dok nisam nanjušio ispred dvorane dvadesetak "potencijalnih" pa sam (skupa s bar 50 parova s djecom) lagano odvjetrio.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
Tonči kaže...

P.S. Baklje nisu problem niti bi trebale biti.

Cum traheret Priscus, traheret certamina Verus,
  esset et aequalis Mars utriusque diu,
missio saepe uiris magno clamore petita est;
  sed Caesar legi paruit ipse suae; -
lex erat, ad digitum posita concurrere parma: -     5
  quod licuit, lances donaque saepe dedit.
Inuentus tamen est finis discriminis aequi:
  pugnauere pares, subcubuere pares.
Misit utrique rudes et palmas Caesar utrique:
  hoc pretium uirtus ingeniosa tulit.     10
Contigit hoc nullo nisi te sub principe, Caesar:
  cum duo pugnarent, uictor uterque fuit.

12 godina
neaktivan
Drago kaže...
Ako je Medveščak uspio srediti da na tribinama nema huligana, baklji i divljanja, kako to onda ne mogu nogometni i košarkaški klubovi s neusporedivo duljom tradicijom i većim iskustvom?

Nije li ovo gledište pomalo naivno? Pa upravo zato što imaju tradiciju imaju i "zagriženije" navijače, a iskustvo bi bilo faktor da su uprave klubova stalne a ne podložne promjenama, nerijetko i zbog izvansportskih razloga. Baš zato što Medveščak nema (trenutno, barem) uvjete da stvori pogodnu klimu za fanatike od navijača takve navijače i nema, ljudi se lijepe za mnogo suptilnije stvari od sportskih klubova (neovisno o vrsti sporta), zalijepili bi se i za hokej da ima "tradiciju i iskustvo",

Parva Diplodocus
12 godina
neaktivan
Drago kaže...

Medveščak ima jako dugu tradiciju u Zagrebu. U 60-tima su igrali s Austrijskim klubovima(tadašnji EBEL), u 80-tima su igrali u kupu prvaka(polufinale),imali su puno svjetskih zvijezda u tadašnjem hokeju. Zamrli su tek 1995 i do 2009 su igrali samo hrvatsko prvenstvo,tako da smo mi tu jako dobro upoznati s Medveščakom i prije 2009.

Drago kaže...

17 su na ukupnoj khl ljestvici. I 17 mjesto je jako dobro jer postoje 2 konferencije i 4 divizije. Iz naše divizije ide 16 klubova(8 iz svake divizije) u doigravanje i Medveščak je trenutno u doigravanju.

I ja čisto sumnjam da će uć u doigravanje ali za sad se dobro drže jer je momčad ovo ljeto u potpunosti promijenjena i još nisu uigrani.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 18:11 (ddarknessfairyy).
18 godina
Anonimni_Korisnik_2013 kaže...
Drago kaže...
Ako je Medveščak uspio srediti da na tribinama nema huligana, baklji i divljanja, kako to onda ne mogu nogometni i košarkaški klubovi s neusporedivo duljom tradicijom i većim iskustvom?

Nije li ovo gledište pomalo naivno? Pa upravo zato što imaju tradiciju imaju i "zagriženije" navijače, a iskustvo bi bilo faktor da su uprave klubova stalne a ne podložne promjenama, nerijetko i zbog izvansportskih razloga. Baš zato što Medveščak nema (trenutno, barem) uvjete da stvori pogodnu klimu za fanatike od navijača takve navijače i nema, ljudi se lijepe za mnogo suptilnije stvari od sportskih klubova (neovisno o vrsti sporta), zalijepili bi se i za hokej da ima "tradiciju i iskustvo",

Ne, nego je Medveščak totalno komercijalna spika, kao što su klubovi u Americi ili drugdje totalna komercijala. Kad radiš posao, ne želi da ti ovaj ovisi o meteouvjetima ili o padavinama bengalskih baklji.

Nogomet kod nas nije komercijalna djelatnost. Odnosno za nekoga jest izvor velike love (Mamić i drugi menadžeri), ali je parapolitički postavljen - pa tako glavonje i političari imaju svoja mjesta u upravnim odborima i vip lože, a zauzvrat klubovi dobivaju gradski, županijski i državni novac bez kojega ne bi mogli funkcionirati, odnosno neprestance im se dozvoljava, kao Dinamu, da je zarada privatna, a troškovi zajednički - gradski i klupski.

Medveščak funkcionira na daleko zdravijim osnovama i život su im prihodi od ulaznica i sponzora, a ne od gradskih i državnih dotacija.

Po meni, jedini stvarno profesionalni sportski klub u nas.

This space for rent!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice