Što se događa s našim društvom?

poruka: 62.958
|
čitano: 9.301.421
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
overhaul kaže...
veliki bebač kaže...
Penryn kaže...

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još!  {#}  {#}

Izruguju se oni koji su kip osvijetlili - osobe, ljudi

Ovo je izrugivanje nama normalnim  vjernicima ako pod izrugivanjem misliš na svijetleći plašt na
kičastom kipiću.

To sam i mislio. Oni koji su napravili da "tajanstveno" kipić zasvijetli se izruguju vjernicima.

Druga stvar je to što Međugorje, ukazanje,... nije od Vatikana, Katoličke Crkve, potvrđeno.

Nema akcije bez reakcije
18 godina
17 godina
neaktivan
markonio kaže...

Rekao si glupost, da bi ispao pametan: znanost je imuna na sarlatanstvo!

Ovo sto si linkao je dokaz da ignorancija, osobna uvjerenja i ideologije mogu zatrovati apsolutno sve pore drustva. Zar zaista mislis da ovi urednici koji su spremni objaviti sarlatanske tekstove zbog vlastitih uvjerenja, i znanstvenici koji ih pisu iskljucivo radi vlasitog probitka imaju ikakve veze sa znanoscu?

Zar ne uocavas da je glavna stvar u ovoj prici "subjektivno uvjerenje", a ne znanstvena metoda?

Kako me nabrzaka raspali ovakav uragan vrhunske gluposti, pa to nema nigdje.... zar je zaista tako tesko skupiti 10ak IQ bodova na hrpu i shvatiti da je znanstvena metoda koncipirana tako da bude kriticna, a ne podlozna istim problemima kojem su vec podlozne ostale ljudske tvorevine, npr. religija i umjetnost?

Grade se akceleratori koji kostaju tolike novce da vise drzava sudjeluje u izgradnji, da bi se dokazao jedan djelic nase prirode, saljemo ljude na mjesec, robote na Mars...

Ali ne - znanost je puna sarlatana!

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 19:02 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan

što se tih vjerskih ukazanja i elektro gospi tiče..

SS or it didn't happen.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
14 godina
16 godina
Penryn kaže...

Nisam znao da je ovoliki gušt izrugivat se sa vjernicima. Dajte još! {#} {#}

Vjernicima ne treba pomoć u izrugivanju samih sebe, posebice u ovom slučaju

18 godina
Zašto na iPadu ne radi citiranje kako treba? @Deus Mislim da me nisi shvatio... Nije ovo bio pokušaj da bi ja ispao "pametan". Ovo je samo pokušaj ubacivanja malo humora (OK, malo uvrnutog)... Al', s druge strane, nije li to znanstveni časopis na kojem se dobivaju znanstveni bodovi? Nije li to mjesto s kojeg bi, bilo tko od nas, trebao dobivati "relevantne" podatke. Nisi li ti, prilikom istraživanja zdrave hrane, koristio kojekakva istraživanja objavljena u časopisima? Jesi li svaki dokaz sam provjeravao? Ili si skupio nahrpu kojekakva istraživanja i iskustva te imao neku vrstu vjere da je sve napravljeno u najboljoj namjeri i da nema grešaka? Da, slažem se, znanost je tako koncipirana da bude kritična. Nažalost, često nije...
12 godina
neaktivan

GEP-Gospina Elektroprivreda {#}

Spale su nam gaće,zagrizli smo udice,glave nam u pijesku,nezaštićene guzice....
17 godina
neaktivan
markonio kaže...

Ispricavam se - mislio sam da si pokusao dokazati da i znanstvena metoda pati od "ljudskosti", no kako sam objasnio - nije problem u metodi, vec u disciplini samog znanstvenika. I lijecnici polazu hipokratovu zakletvu, pa onda vrlo brzo porsche/ferrari i kuca na moru postanu bitniji od dobrobiti pacijenta.

Sto se tice ekipe koja je izvela ovu prevaru - skidam im kapu, upravo zato jer propitkuju ustaljeni "autoritet", i uzgred budi receno da znanstvena metoda ne priznaje autoritet, priznaje iskljucivo teoriju i dokaz u vidu ponovljivog pokusa.

Sto se tice nutricionizma - upravo zato jer je internet prekrcat kojekakvim samoprozvanim nutricionistima, biokemicarima, osobnim trenerima, olimpijskim atletama i slicno, iskopati tocne informacije o nutricionizmu je sve samo ne zahvalan posao, koji se na kraju doslovce svodi na maltene cistu biokemiju i citanje o tome kako odredjene kiseline reagiraju zajedno i sto tijelo s time radi. Suma ima toliko da normalan/prosjecan covjek ne moze izvuci pravu informaciju, ja se s time mucim danonocno.

Naravno da nisam sam vrsio pokuse jer nemam ni alate ni resurse, ali ako nekoliko razlicitih istrazivanja sa razlicitih fakulteta ili organizacija koje je platila vlada potvrdi isto, te ljudska povijest pokazuje da je trenutno stanje logican posljedicni slijed dogadjaja - onda je vrlo vjerojatno da je to istina.

A i onda kad iskopam pravu informaciju, ne mozes je dokazati jer nisu svi dovoljno inteligentni da zbroje 2 i 2, i cesto pod 'argument' guraju svoj komfor ili strah - uglavnom, opet ta "ljudskost".

Procitati Draginu kolumnu ovdje, i postove - bave se vrlo, vrlo bliskom tematikom i mislim da je on to sve puno bolje (i ono bitnije, s manje zara) objasnio: http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/komentare-ubijaju-zar-ne/195657.aspx

Edit:

ja sam mislio da taj kip svijetli nekom posebnom bojom koja se ne moze uslikati, a ono svijetli kao da je bozic (pun intended)....

So I ran faster, but it caught me here.... yes, my loyalties turned... like my ankle, in a seventh grade...
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 22:05 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan

Usput, je netko skibio ovo?

http://www.theguardian.com/science/2013/sep/24/serbia-president-nikola-tesla-monument-wardenclyffe

Postam cisto ovako da dignem zivce ekipi koja se voli busata u prsa kako je Tesla "nas"! {#}

15 godina
Deus ex machina kaže...

Usput, je netko skibio ovo?

http://www.theguardian.com/science/2013/sep/24/serbia-president-nikola-tesla-monument-wardenclyffe

Postam cisto ovako da dignem zivce ekipi koja se voli busata u prsa kako je Tesla "nas"! {#}

Ako mene pitaš mislim da je podjednako naš kao i njihov (Srbija i USA), mada bi bilo bolje reći da podjednako nije ničiji.

Stručnjak za odmaganje...
17 godina
neaktivan

Druze Tito mi ti se kunemo! {#}

18 godina

Da se nije maknuo iz ove rupetine ne bi napredovao dalje od ravnatelja škole, sve da je Austrougarska i ostala živa. 

Bilo bi pošteno od Srbije i Hrvatske da si to priznaju i da naprave spomenik Americi što je uspjela iskoristiti potencijal čovjeka koji bi ovdje bio osuđen na teror osrednjosti.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Da se nije maknuo iz ove rupetine ne bi napredovao dalje od ravnatelja škole, sve da je Austrougarska i ostala živa. 

Bilo bi pošteno od Srbije i Hrvatske da si to priznaju i da naprave spomenik Americi što je uspjela iskoristiti potencijal čovjeka koji bi ovdje bio osuđen na teror osrednjosti.

Da ali i amerikanci su ga šutnuli nogom u dupe na kraju karijere.

18 godina

Ovdje bi ga šutnuli na početku.

This space for rent!
15 godina
Drago kaže...

Imaš pravo, zaboravih na tu činjenicu i ljepotu življenja na ovim prostorima.

12 godina
neaktivan

Mogu da zamislim komentare o njemu u našem narodu kako bi se govorili:

- On i nekakva struja njegova, šta će nam to? Živimo vrlo dobro i bez toga.

- Vidi ga, on bi da mijenja svijet, do juče nije znao guzicu obrisati kako treba.

- Kakva bre struja? Nama ne treba nikakva struja, šta god to bilo, nama treba _____ (dopuniti).

...

17 godina
neaktivan

Zaboravljaš meni omiljeni "Ima bitnijih problema od struje, nek ide to raditi"

U biti ga imaš samo sam slijep danas {#} Previše si ga ukrasio :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 1:37 (Dr. Zoidberg).
18 godina
mario.L_hr kaže...
Drago kaže...

Imaš pravo, zaboravih na tu činjenicu i ljepotu življenja na ovim prostorima.

Ma negdje sam pretpostavio,isprika što se ponavljam, ali ne samo da nebi dogurao do ravnatelja škole,
bio bi umro od bolesti ili ubijen u nekom od ratova, jer ili bi u selo navrnuli oni kojima nije po volji, ili bi ga
mobilizirali i strpali nekud u rovove Galicije, pa ako bi preživio prvi svjetski,
poslije neke domobrane ili konclogor. Nije Tesla jedini genij s ovih prostora,
bilo ih je više, i mnogi su tužno završili jer su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme.
Kako vjerujem da mnogi neznaju ili su zaboravili hajdmo neke manje slavne, koji su imali potencijala postati puno slavni da nisu ostali ovdje:
Raketni inženjer(!) Herman Potočnik svjetski začetnik kozmonautike, umro od upale pluća 1929. s 36 u gladi i neimaštini.
Marcel Kipač, čudo od djeteta(sa 16 godina patentira u Berlinu brodski kompas koji pokazuje sjever bez obzira na prisutnost željeza ili magnetskih sila),
Izumio je i patentirao svoj dinamo uređaj za rasvjetu vozila koji se i danas koristi kao i Kiepach-Weiland trafo,  pogiba sa 21 g. na ruskoj fronti 1915. godine
Franjo Hanaman, izumitelj prve električne žarulje s metalnom niti. Da, on a ne Edison. Edison je imao s ugljenom niti, gotovo nemoguću za masovnu proizvodnju. 
Njegova je Wolfram-molibden i preuzeo ju je (khm khm, da ne budem grublji) General Electric i industrijalizirao postupak.
Izumio i zaštitu željeza od korozije nitriranjem njegove površine plinovitim amonijakom, no prekinuo istraživanja svjetski rat.

Umro od komplikacija operacije žući usred početka 2. svjetskog rata.
Josip Belušić. Izumitelj brzinomjera i tahografa (1888.) koji je postao standard u prometnoj industriji.
David Schwartz, izumitelj (apsurdno!) cepelina. Cepelin je nepravedno dobio ime po generalu Ferdinand von Zeppelinu zbog
tužne okolnosti da je Schwartz umro netom prije završetka prorotipa. Zeppelin je došao njegovoj udovici
i za sitniš otkupio patente i prototip i "zaboravio" pravog autora kasnije spomenuti.
Poslije je bila priča da je on imao svoj leteći brod, ali mu je falilo materijala, pa je samo zato išao otkupiti prototip i "ostalo".
Ajd za kraj, nešto modernije (i bez tužnog završetka)- Tomislav Uzelac. Guglajte:)

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 2:52 (overhaul).
16 godina
neaktivan
r3bl kaže...

Mogu da zamislim komentare o njemu u našem narodu kako bi se govorili:

- On i nekakva struja njegova, šta će nam to? Živimo vrlo dobro i bez toga.

- Vidi ga, on bi da mijenja svijet, do juče nije znao guzicu obrisati kako treba.

- Kakva bre struja? Nama ne treba nikakva struja, šta god to bilo, nama treba _____ (dopuniti).

...

Samo da nadopunim niz:

- je*atip@smat3r di si bija devedestprve...... (BTW devedestprva je od stoljeća sedmog aktualna u našim krajevima, mjenja se samo datumski).

http://www.norgems.com
18 godina

Koji lik:

http://www.jutarnji.hr/video-skandalozni-profesor-koji-tvrdi-da-bogati-trebaju-placati-0-kuna-poreza/1128561/

Cime nas je to zaduzio nekakav bankar ili broker koji je na okretanju love zaradio milijarde i tu lovu trosi na ferarije i kavijar? Ne pricam o Gatesu ili Bronsonu koji zbilja ulazu u stvari kao sto su humanitarni rad ili znanost...

Rvat katolik!
13 godina
neaktivan
Nema akcije bez reakcije
17 godina
odjavljen

Vicka (vidjelica) nije zadovoljna prihodima i preprodat će čudotvorni fluorescenti kip na Ebayu:

http://www.ebay.com/itm/Large-Vintage-French-Art-Deco-Statue-Virgin-Mary-Lourdes-Phosphorescent-Signed-/281166613217?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4176d60ae1

Požurite dok ne nestane.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
18 godina

Ahahaaaaaaaaaaaahahahahaaaaaaaaaaaaaaa hahahaha aaaaaaaaaaaaa hahahahaa 

{#}

Rvat katolik!
14 godina
odjavljen
Hahah sve rade moji Kinezi očeš grah za Zgorea ili Gospu za ove prevarante...
17 godina
neaktivan

Konkurencija Vicki i potpisana Biblija za prodaju (detalji na PP)

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
16 godina
neaktivan
overhaul kaže...
Ajd za kraj, nešto modernije (i bez tužnog završetka)- Tomislav Uzelac. Guglajte:)

Dečko koji je "izumio" iPod!

(To bi bio naslov u našim novinama da je jutarnji izlazio u to vrijeme)

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
17 godina
odjavljen
Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
16 godina
neaktivan

Žali Bože kostiju svih dalmatinskih partizana od kućnog dalmatinskog spaljenog praga do Neretve i Sutjeske kad Dalmaciju pogledaš danas, Jurica opet standardno, u sridu.

EDIT: Znam da pomalo na sva osjetila izlazi konstantno vraćanje u četresprvu,petu ili ne znam koju, no posljedice na svim društvenim sferama osjetimo i danas, zvale se one hrvatska Wikipedija, besmisleno prepucavanje po portalima ili što je još najžalosnije - ideološke podjele i prozivke 2013. godine u Saboru, koji bi apsolutno od toga trebao biti Ustavom zaštićen i izuzet. Dodamo li tome i šutnju vrha Crkve o zločinima u doba NDH od strane ustaša, težina je neizostavno još veća. Ispada da svi znaju za zločine nakon WWII, koji su bili stravični, nepravični tj. bez ikakvog suda, i jednostavno zvijerski. Bojim se kao i autor teksta s linka, da nam je sjećanje prilično selektivno, što se zločina na našim prostorima od strane agresora (Italija, Njemačka, ustaše, četnici) tiče. Stoga i ova vijest.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 15:18 (thedream).
18 godina
ivan dragi kaže...
overhaul kaže...

Dečko koji je "izumio" iPod!

(To bi bio naslov u našim novinama da je jutarnji izlazio u to vrijeme)

Pa i nije baš izumio iPod, ali da bi naše novine po običaju krivo napisale, bi. {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice